Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
PociAti #38196 üzenetére
Látszik hogy nem szereltél autót.
A xenon izzót semmivel se nehezebb berakni mint egy hagyományost, sőt inkább könnyebb.
Ugyanúgy vannak szabványok mint előtte (h1,h5,h7)
A gond az, amikor direkt úgy tervezik a fényszórót, hogy a fényszóró hátulján lévő kis ajtót ne lehessen a helyén kinyitni, csak a lökhárító leszerelése után a fényszórót a helyéről kivéve. Ha gyár mérnökei például a gyártósoron csinálnának ilyen nehezen szervizelhető bakit, kb azonnal repülnének. A végtermékbe viszont ez feladat volt.
Nem minden autógyártó ilyen.
A BMW-men például a műanyag kerékdobon van egy kis ajtó, amit kinyitva ott figyel a fényszóró doboza, kb 5 perc az izzócsere.
Már azt várom, mikor oldják meg, hogy az olajcsere is csak gyári olajjal, gyári szerszámokkal működjön. -
Vérboci
addikt
válasz
Vérboci #38179 üzenetére
na még hajtom egy kicsit ezt a rollert.
ford focus összes féktárcsák, fékbetétek cseréje:
márkaszerviz: 298.000,- (ebből munkadíj 85.000,-)
független szerviz: 224.000,- (ebből munkadíj 60.000,-)közben komplett, minőségi szett a boltban 90.000,-
na ez az igazi extra profit.
kértem szlovákiából is ajánlatot. állítólag ott ennyire nem éhesek... -
PociAti
őstag
válasz
envagyok #38195 üzenetére
"Az izzócserét és a beállítást még Kresz gyakorlatin is tanultuk, csináltuk."
Hány évtizeddel ezelőtt és mégis milyen autón?Nem a vásárlóikkal való kicseszés volt a szempont akkor, amikor a hagyományos izzót tartalmazó fényszórókat lecserélték azokra az intelligens csodákra, ami most fényt ad.
-
envagyok
veterán
válasz
PociAti #38194 üzenetére
Azért ehhez nem kell(ene) nagy szakszerűség.
Az izzócserét és a beállítást még Kresz gyakorlatin is tanultuk, csináltuk.
Az hogy közben kitalálták az autógyártók, hogy direkt úgy tervezzék a kocsikat, nehogy véletlenül otthon olcsón lehessen izzót cserélni, hanem csak márkaszervízben súlyos tízezrekért, nem volt túl korrekt.
A tervezetten garanciaidő lejárta utánra avuló cuccokról pl pd elemek amik cseréje is 6-700000Ft-os ktg (szerintem tizedébe se kapja a beszállítótól a gyár) már bicskanyitogató kategória.
Hátul is kezd odalenni a speckó ledes helyzetjelző/index.
Még szerencse, hogy nem az én kocsim.. -
-
Weaver
senior tag
válasz
envagyok #38192 üzenetére
ezért mondom, amit írtam abban annó benne volt az izzók ára is. akkor ezek szerint durván 5 év alatt több, mint a duplájába kerül ugyanaz a mutatvány.
most tényleg ott tartunk, amit meg tudsz csinálni, azt jobb ha magad csinálod, vagy nagyon durva összeget ki kell fizetni a szakmunkáért (igen, többet, mint az ügyvédnél, vagy az orvosnál).
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
válasz
donbig #38187 üzenetére
Nekem pár hete szólt az autó hogy kiégett a tompított. Megnéztem a kézikönyvet, ott az volt vigyem szervizbe
rákeresve az jött ki hogy a lökhárítót vagy a dobbetetet le kell szedni.
bevittem a Leierhez (bár nagyon sok negatív véleményt találtam a szervizukrol, igaz az autót ott vettem). Összesen 8000 forintért (izzók ára benne van) kicserélték mindkettőt fel óra alatt. Hat az tuti hogy ezentúl sem fogok nekiállni otthon, ennyit megér siman -
envagyok
veterán
Azért az autók nem túl bonyolult cuccok.
Először érdemes rákeresni youtube-ra, sok hogyan csináld videó van. -
Semin
őstag
válasz
Vérboci #38178 üzenetére
"ugyan mi lenne hibás egy gyári / márkás alkatrészen, ami csak abban különbözik, hogy én szereztem be felének a feléért?"
Te lehet, hogy becsületesen állsz hozzá, de - sajnos - ez nem mindenkire igaz.
Ha valaki odahoz egy eleve szart, majd rajtad próbálja meg leverni hetekkel később, az azért okozhat kellemetlen sziktukat. Keserű sztorikat halottam a kollégáktól (60%-uk aktívan maszekol otthon), nekem is hamar elmenne a kedvem a dologtól.@kovacsroli, donbig:
Magam részéről is márkaszerviz, (Leier Auto)
mert eddig csak pozitív tapasztalatom volt mind árban, mind szaktudásban. -
donbig
tag
válasz
Vérboci #38179 üzenetére
Pedig én is egyetértek kovacsrolival, a már nem garanciális autómat is márkaszervizbe viszem, amíg ilyen elfogadható árakat kapok. Ahol elfogadtak hozott alkatrészt, - legalábbis néhány éve-az az Épfu tanoda Csanakon. Mondjuk én egy kellemetlenség miatt már nem járok oda, de kérdezz rá, ha gondolod.
-
Coyot
őstag
válasz
Vérboci #38178 üzenetére
Ezzel egyetértek teljesen. Egyébként neked is meg neki is annyi visszaivnni a bári unix ic hármasból az alkatrészt ha szar, csak hozzá odajön az autó, neked meg az idődet kell baszni vele, amivel amugy semmi baj nincs szerintem tessék már engedni eldöntenem nekem hogy melyik utat járom. Csak akkor hamar kiderülne, hogy valójában mennyi zseton is csattan ott a zsebekbe
az meg lehet lincshangulathoz vezetne
-
Vérboci
addikt
válasz
kovacsroli #38177 üzenetére
a márkaszerviz "árkülönbözete annyira kopott el", hogy egy kia Xceed első féktárcsa+fékbetét cseréje a kwikfitben (akik messze nem olcsók, mert ők is unix árakkal dolgoznak) 45ezer forinttal olcsóbb. ezt egy friss, tegnapi árajánlatkérés alapján mondom
-
Vérboci
addikt
ez - hiába tolja mindenki - konkrétan bullshit: ha valamilyen alkatrész hibás/problémás rajta csattan az ostor
ugyan mi lenne hibás egy gyári / márkás alkatrészen, ami csak abban különbözik, hogy én szereztem be felének a feléért?miért nem mondhatom meg, hogy milyen alkatrészt építsen be a saját autómba? én a szerelésért akarok fizetni, nem a szakmai tanácsért. csak drágán vett alkatrészt lehet beépíteni "jól"?
nem arról az esetről beszélek, ha valami kínai vackot visz valaki, hanem ha azt mondja a szaki, hogy ATE féktárcsa 40 ezer + 15 a meló, akkor én miért nem mondhatom, hogy a melót kérem, de ugyanazt a féktárcsát hozom én 20-ért (vagy vegye meg ő az olcsóbb helyről, ha ez a fétise)
ez így árukapcsolás.nem vagyok nyeretlen kétéves,tudom, hogy megy ez, csak felb@sz, hogy az alkatrész a boltban 20ezer, de ha be is kellene szerelni és nem nézegetni akarom otthon, akkor kétszer annyi. törődjünk csak bele, a magyarok tele vannak pénzzel.
-
kovacsroli
senior tag
Igen, ezért (2.) nem engedik, különben 30-40ezer forintos óradíjat kéne számlázniuk. Így is kifizetjük csak mégsem olyan transzparens.
Egyébként mindamellett, hogy én tisztelem a munkájukat és tudom hogy minden annyit ér amennyit fizetnek érte, azért tényleg hajmeresztő hogy ezért a pénzért jobb ügyvédekkel és orvosokkal is lehet konzultálni egy órát.
A kérdezőnek pedig azt tudom tanácsolni, hogy kérjen ajánlatot a márkaszerviztől is, mert szinte elkoptak az árkülönbségek. Persze lehet azzal jönni, hogy nem végeznek minőségibb munkát, de mégis van mögöttük egy customer care.
-
Semin
őstag
válasz
Vérboci #38174 üzenetére
1. Nagyon kevesen fognak hozott anyagból dolgozni, mert ha valamilyen alkatrész hibás/problémás rajta csattan az ostor. Ha 1x beleszalad abba, hogy azért lett baja mert “rosszul szerelted be haver”, soha többet nem fog kockáztatni. És utána hiába mondod, hogy neked csak féket kell felújítani…
2. Hogy versenyképes maradjon a munkadíj általában olcsóbb, de az alkatrészeken is van nyereség.
Így van kalkulálva az ár. Ha hozod az anyagot olyan munkadíjat kapsz, hogy kiesik a szemed.
3. Van az olcsó és elfogadható(semmi esetre sem hibátlan) munka, de ott vagy a leterheltséggel szokott gond lenni, vagy a minőséggel.
Aki gyors,/pontos/ jól dolgozik, az tisztában van ezzel, és megkéri az árát. -
Weaver
senior tag
válasz
Vérboci #38174 üzenetére
na, igen, ez már egy másik történet, mert ugye: azért nem akarnak/szeretnek a "szakik" hozott anyagból dolgozni, mert akkor nem tudnak keresni jó 30%-ot az alkatrészeken. ők megkapják kedvezményes áron pl az említett bardiból, nekünk meg kiszámolják teljes áron. ezzel többet lehet keresni, mint a rezsiórabérükkel (persze az sem kevés 10-15-20000/óra).
ismerős kell, vagy olyan, aki tényleg korrekt (van ilyen)?
-
Weaver
senior tag
válasz
Vérboci #38172 üzenetére
vagy HA nagyon konkrétan tudod milyen alkatrészek kellenek, akkor a kauffer webshopot ajánlom (üzleteik is vannak). itt kb 40-50%-al olcsóbban jössz ki, mint a kiskerekben. mindent innen rendelek, az olajat is beleértve. pl a 4L olajat ami nekem kell, a győri üzleti árakhoz képest itt féláron veszem.
-
Vérboci
addikt
sziasztok!
a "háborús" infláció miatt csökkenteni szeretném az autószerelési költségeket. ehhez keresek Győrben vagy környékén jó szakit \ szervizt, aki a bárdi-unix vonalon túlról is hajlandó alkatrészt beszerezni, esetleg hozott alkatrésszel is dolgozik. nem olajat akarok vinni, de 4 féktárcsa+fékbetét esetén nagyon nem mindegy, hogy honnan és mennyiért van ugyanaz a cucc -
Weaver
senior tag
válasz
kuntics #38165 üzenetére
győr fehérvári (régi) út 72/b. egy családi ház hátsó udvara, autókat fóliáznak itt és egyben üvegezők is. többször jártam már náluk, nagyon korrektek, árban is. '21 nyarán voltam náluk utoljára, nem tudom ott vannak-e még, szerintem igen. a fehérvári úttal párhuzamos kis utcában van a bejárás.
-
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
Győrben keresnék üvegest, aki tudna nekem vágni 2 db kis üveglapot. Tudnátok valakit ajánlani? Google/fb keresés egyelőre nem segített. Az sem baj, ha Adyváros közelében van.
-
Dorien
veterán
-
Valakinek van esetleg eladó pasztája MX-4/MX-5, Kryonaut, NT-H1 vonalon? 8g körüli kiszerelés
-
jamba
aktív tag
válasz
ladopapa72 #38161 üzenetére
Köszönöm
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
PociAti #38159 üzenetére
Ez csak egy lehetőség és tapasztalataim szerint nagyon kényelmes. A gyári alkalmazásokon kívül talán 10 programot használok pluszban, de a Mobiljegy és Menetrendek nálam az elsők között van, amit telepítek.
A világ szerencsére sokszínű, és elég nagy, hogy mindannyian elférjünk benne a különböző nézeteinkkel, megoldásainkkal egy-egy probléma kapcsán.
-
PociAti
őstag
válasz
Thocy a ZAGY #38157 üzenetére
Vagy vannak akik szeretik a szükséges minimális szinten tartani az applikációk számát, amit el lehet anélkül intézni, azt előbb megpróbálják anélkül.
Menetjegy vásárlásról volt szó, nem bérletről. A régről megmaradt 5 és 10 Ft-osokból vettem pár buszjegyet az egyik totem-oszlopnál 250 Ft-ért. Ez a kis cetli kényelmesen elfér a pénztárcában vagy az igazolványok között. Pontosan meg se tudnám mondani mikor emeltek árat, szerintem legalább 5 éve.
-
half333
őstag
Akarok regisztrálni az appba,mert ugy néz ki másképp nem lehet venni jegyet! Mit kell beirni a számlázási nèvhez?
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Joker88 #38156 üzenetére
Ez így van, de 2023-at írunk. Persze lehet szórakozni az apróval is a sofőrnél, meg hónap elején nála venni nagy címletekkel a bérletet, 15-20 perc késést indukálva.
Nyilván vannak, akiknek nem telik minimális mobilnet csomagra sem, de azért még haladhatnak a korral, akiknek igen.
-
Joker88
őstag
válasz
Thocy a ZAGY #38154 üzenetére
csak értelemszerűen - ha még úgy van - aktív mobilnet hozzáférés kell a Mobiljegy alkalmazáshoz,ha beszkenneled a kódot az ajtón/sofőrnél..
-
half333
őstag
válasz
Thocy a ZAGY #38154 üzenetére
Lehet az lesz! Köszönöm mind2 választ!
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
half333 #38152 üzenetére
Miért nem használod a Mobiljegy alkalmazást? A fel nem használt jegyeket plusz költség nélkül vissza tudod váltani. Legalább két éve használom, városi és távolsági vonalon is. Bérleteket is kezel, teljesen jó. Egy pillanat az érvényesítés QR kóddal a buszon. Nálunk a munkáltató elfogadja a költsegtérítéshez az elektronikus jegyeket is.
-
half333
őstag
Üdv! Ha automatából veszek menetjegyet,az bármikor felhasználható vagy dàtumhoz van kötve?
-
doc
nagyúr
Eladó cuccaim:
Phicomm wireless nano router/AP/repeater: [link]
Xiaomi Mi WiFi Router 3: [link]
Stadler Viktor legtisztito: [link]
Xiaomi Roborock S50 robotporszivo: [link]
Csere esetleg bizonyos gitaros cuccokra (pl. Ibanez elektromos gitar az S/SA/RG/AZ szeriakbol, Digitech Drop pedal) esetleg erdekelhet. -
PociAti
őstag
válasz
kovacsroli #38146 üzenetére
Szia, érdekel, megvenném, pont ilyet keresek!
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
monitorom is eladósorba került, Dell P2417H. Hibátlan, 30k itt.
-
okiDoki
aktív tag
Sziasztok!
Jófogás fiók feltörésével kapcsolatosan nem volt mostanában problémátok?
Köszi a válaszokat! -
kovacsroli
senior tag
válasz
tupacamaru #38143 üzenetére
Köszönöm, természetesen megyek érte, pontosításért pü-ben kereslek holnap.
-
tupacamaru
veterán
válasz
kovacsroli #38142 üzenetére
Tudok kölcsön adni neked ha eljössz érte. Az Árkádnál lakom.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
tupacamaru #38140 üzenetére
Még jamba válaszára vártam, sajnos ott nincs meg, venni pedig egyelőre nem szeretnék (de köszönöm Dryman), így tehát egyelőre nem.
-
jamba
aktív tag
Sajna már nincs meg.
-
tupacamaru
veterán
válasz
kovacsroli #38134 üzenetére
Kaptál segíséget?
-
Sziasztok!
Van közületek mobiltelefon szerelő? (van hozzá anyag, csak cserélni kell /képernyő/, Honor mobil) Vagy tudtok ajánlani olyan szerelőt, aki normális áron megcsinálja?
Köszönöm!
-
Dryman
őstag
válasz
Szia!
Én pont eladni készülök egy a tiédhez hasonló kártyát!
D-Link Wireless DWA 582 AC1200 dualband PCI-E adapter
[link] PCX-es link
10eFt-ért már viheted is!
Csak maga a kártya, doboza már nincs meg. -
jamba
aktív tag
válasz
Hali
Szerintem van nálam ilyen holnap délután megnézem.
-
PociAti
őstag
válasz
Jól írtad, csak ez a ritkább eset.
Legfeljebb USB-s WiFi adapterem van, amit te keresel olyanom nincs. -
PociAti
őstag
válasz
kovacsroli #38132 üzenetére
Csak feltételezem, hogy nem normális PCIe kártya kell neked, hanem mini PCIe hálókártya, amilyen a laptopokban is van.
Egy ilyen kártyát kölcsön tudok adni:
Intel® Centrino® Advanced-N 6235, Dual Band
Board Form Factor: PCIe Half Mini Card, PCIe M.2 -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
szeretnék kölcsönkérni egy PCIe-s wifi adaptert egy teszt erejéig (csekkolni hogy az enyém döglött e meg vagy más gond van). Ha valaki tudna egyet nélkülözni akár csak pár órára az kérem jelezze
-
envagyok
veterán
válasz
kovacsroli #38130 üzenetére
Elvinném.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
kovacsroli #38126 üzenetére
Már csak a VGA eladó, 30k itt.
-
envagyok
veterán
Huawei P9 Lite nagyon szép megkímélt nyugdíjas anyumtól tokkal töltővel fóliával független 25000Ft
Gigabyte H61 alaplapok i3 3. Generációs procival 7000Ft (Ram megoldható)
Győri topikból -10% kedvezmény -
kovacsroli
senior tag
válasz
ladopapa72 #38127 üzenetére
105k a topikban
-
ladopapa72
csendes tag
válasz
kovacsroli #38126 üzenetére
Hàt ha nem csillagàszi àron adod
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
saját, újonnan vásárolt PC-m esetleg érdekelne valakit? Még nem hirdettem meg.
MSI B350M Mortar
Ryzen 5 1500X
Gigabyte GTX 1060 Windforce 3Gb
128 Gb SSD
4x4 Gb Corsair Vengeance Red LPX DDR4 3200 Mhz
FSP Hexa 500
Zalman Z3 plus.Megkímélt, jó kis gép, majdnem mindennek megvan a doboza is.
Még nem áraztattam be. -
Sziasztok!
Milyen hőlégfúvót érdemes használni mobiltelefon szétszedéséhez?
Tudtok olyan esztergályost, aki egy alkatrészt meg is csinálja? (nem fontos a pontosság)
Tudtok kútfúrót ajánlani?
Előre is köszönöm a választ!
-
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani #38122 üzenetére
Elkelt!
-
sladka_pani
senior tag
Sziasztok!
INGYEN elvihető egy HDD nélküli, de amúgy komplett PC ajándék billentyűzettel.
Nővéremék régi gépe, nem akarjuk kidobni, mert működik, AMD Sempron 2700, 1GB DDR2 ram, DVD író, beépített kártyaolvasó, 400W táp és bátran állíthatom, hogy karcmentes, gyönyörű fekete házikóban (ha valaki ilyet keres például, megéri). Ha nagyon szükséges, tudok képeket küldeni, de gondolom hamar el fog kelni.
Érte kell jönni Fehértóra, vagy ha kifizeted a benzint, házhoz viszem.
Ha kell, van hozzá Samsung 19"-os érintőgombos LCD monitor, kifogástalan állapotban 5000FT-ért. -
G@ben
addikt
válasz
ladopapa72 #38118 üzenetére
Megnézem, ha kijutok oda valamikor! Köszi!
-
-
G@ben
addikt
BÚÉK!
Tudtok olyan boltot, ahol lehet venni kapunyitó gombot kültérre? Annyi a feladata, hogy két vezetéket összeérintsen egy pillanatra, majd elengedje. Daniellában, Praktikerben nem jártam sikerrel. -
BaKeSZ87
őstag
B.Ú.É.K.!
-
Dorien
veterán
BUÉK!
-
jamba
aktív tag
válasz
ladopapa72 #38100 üzenetére
Boldog új évet kívánok mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest