Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
A környéken tudtok ajánlani valami fél napos programot, ami érdekes lehet egy nőnek? Lehet kastélytúra, lovarda látogatás, ilyesmi. Kinti program annyira nem, mert ahhoz azért hideg van, ezért esik ki az állatkert is. Pannonhalmán már voltunk többször, az kiesik, de valami érdekes program kellene. Mondjuk olyan 30 km-en belül jó lenne.
-
Dryman
őstag
Köszi a nosztalgikus hangulatot Srácok!
BÚÉK mindenkinek itt a topikban!
basszus hallottam a fogaskerekek darálását amint a megfejtős kérdésen agyaltam! nekem hirtelen nem ugrott be a dolog, de én is a Vörösmarty utcában vásároltam életem első 20GB-os hdd-jét, QUANTUM FIREBALL LCT volt, majd mikor ez meghasalt, akkor lett belőle gariban cserélt Maxtor.....szép évek voltak!
Fősuli, se nő, se család, csak a haverok meg a buli meg a -
tserrof77
őstag
válasz
ladopapa72 #40094 üzenetére
Lado, az már Batthyány tér
-
PELLE
tag
válasz
ladopapa72 #40094 üzenetére
Köszi! Az a laptop szervíz? Nemigen járok a belvárosban.
-
Balinov
titán
-
kbhuinfo
tag
válasz
okiDoki #40086 üzenetére
Csaladilag allok ezelott a kerdes elott. Amugy meg nem cserelem, mert nagyon jo. De ha akksi vegen jarsz, vagy 5g vmi miatt letkerdes...
Amiota a POCO jo kijelzot hasznal es a kamera is hasznalhato, azokat nezem. Nothing es Honor meg az alternativa. A tobbi mainstream tularazott sztem.Amugy a nosztalgia-resz nagyon tetszett. Koszonet erte. Csatlakozom a cyrix vonalhoz kezdo pc-nel, dx40-el. Elotte c64 forever.
-
Carasc0
őstag
válasz
tserrof77 #40079 üzenetére
Ohh igazad van..Asus volt a TUSL-C. Manualja még megvan nekem jó állapotban!
Első gépem után ilyen masinám volt durván 2 évig. Németből hozta apum, miután autómentőjével egy pénzes ürgét vitt haza a törött kocsijával együtt és ezzel a géppel jutalmazta.
-
okiDoki
aktív tag
Kedves Kollégák! Boldog új évet kívánok mindannyiunknak! 🥂
Szerintetek Huawei P30 Prot milyen telefonra érdemes lecserélni?
100k alatt gondolkodom, ájfon nem játszik… -
Coyot
őstag
Itt mindneki VF? Itt mindenki!
Jazzostól vettem fősulis ösztöndijból az első ti4200as geforceomat
, meg ramot a 900as duronomba előtte
-
Dorien
veterán
válasz
Jazzos #40077 üzenetére
Én '99 nyarán azért melóztam, hogy tudjak venni egy 8GB vinyót.
Végül 10GB Quantum vagy Hitachi lett, ami hamarosan meg is makkant... Kaptam helyette egy 17GB hírhedt "bőrgatyás" Seagate-et, az meg ment vígan hosszú évekig.
(Akkor még Kaposváron laktam / tanultam.)
Balinov: Jól van, a C64 meg a 286 AT nekem is megvolt anno. Baromi jó kis játékok voltak már azokra is. Stratégia, fantasy RPG-k, stb.
-
Carasc0
őstag
válasz
Dorien #40074 üzenetére
Én Cyrix majd Intel vonalon indultam el. ABIT-ból 2 alaplapom volt: BH6 és a híres TUSL-C.
Amúgy tényleg kihívás aki megfejti melyik alaplapom lehetett az első. De alighanem csak tippre lesz meg. Én nekem nagyon lilás doboz tárul a szemem elé. Vagy lehet nem is Acorp alaplap volt? Amibe biztos vagyok hogy 1997-ben vettem és Cyrix 150+ CPU ment bele. Tehát Socket 7-es volt ez tuti. VIA szó is erősen rémlik, de nagyon úgy gondolom hogy Acorp volt. Asus kizárt!
-
tserrof77
őstag
válasz
Carasc0 #40071 üzenetére
A PC Klinika volt a Vörösmarty-ban. Talán 2000-2002 környékén zártak be.
A Fefo a Lisztben volt, ahol most a Metlife van, majd a Dunakapu tér felé menő egyik kis közbe költöztek át. (illetve már csak volt, mert a GYMJV kirakta őket a Rómer miatt)
Az Acorp alaplapoknál nekem valamiért zöld doboz rémlik (bár nekem csak 5ALi61 volt, és azé olyan volt) Bár, a gugli szerint a vége felé már kékek voltak
-
Carasc0
őstag
válasz
tserrof77 #40070 üzenetére
erdey_a: Nem, biztosan a Vörösmarty utca volt az. Én ott vettem életem első alaplapját.
tserrof77: Hálásan köszönöm!
Igazából a fő cél, hogy megtudjam, hogy pontosan melyik alaplapot vettem! Gondoltam, ha tudom a bolt nevét, akkor az archive oldalon kidobja a weboldalát (ha volt neki egyáltalán), és ha van 1997-es website snapshot, akkor talán elérek egy akkori árlistát, amiben a keresett alaplap előkerül.
A FEFO bolté megvan az archive oldalon, ott találtam is 1997-es árlistát. Abban is kutakodtam.
Alaplapomról annyi tudok, hogy Acorp VIA volt. Dobozára tisztán emlékszem, hogy kicsit lilás színű volt. (ez forró nyom, nem tudok ennek utánanézni, ezeknek az alapoknak sehol sem lelem a dobozainak képeit vagy a manualjukat) A tegnap esti kutakodásom alapján ez lehetett. Vagy ez.
-
envagyok
veterán
Tényleg
Számtech boltba nem keres valaki eladót/rendszertechnikust? -
Carasc0
őstag
B.Ú.É.K. Mindenkinek!
Kedves Győriek!
Informatikai retrokutatást végzek! Az egyik lehetséges célhoz vezető út, egy információn keresztül érhető el, melyhez az alábbi kérdésre adott pontos (biztos) válasz által jutok hozzá:
Győrben a Vörösmarty utcában 1997-ben biztosan tudom, hogy működött egy számítástechnikai szaküzlet. Mi volt az üzlet neve?
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
-
szaki04
senior tag
B.Ú.É.K. Mindenkinek!
-
BaKeSZ87
őstag
BÚÉK mindenkinek!
-
Viperator
őstag
BÚÉK Mindenkinek!
-
jamba
aktív tag
B.U.É.K.- mindenkinek
-
sladka_pani
senior tag
BUÉK!
-
golya32
senior tag
BUÉK
-
ladopapa72
csendes tag
BUÉK mindenkinek!!!
-
kovacsroli
senior tag
Valakinek esetleg nincs kölcsönbe PS4 VR Worlds lemeze szilveszter estére?
-
Devid_81
félisten
Sziasztok topik lakok!
Eloszor is Boldog Uj Evet mindenkinek elore!
Segitsetek mar legyszives be egy "kicsit" iden is, persze csak ha idotok es kedvetek ugy tartja!
Bekescsabai topikban az eves "hagyomany", hogy Szilveszter ejszakara probaljuk osszehozni a kovetkezo kerek szamot a hozzaszolasok szamaban.
Most az #50000+ lehetne meg a Ti segitsegetekkel, viszont most is nagyon messze vagyunk tobb mint 2400 uj hozzaszolasra lesz szukseg, ezert is jottem most ket nappal hamarabb mint "szoktam".Barmit irhattok a bekescsabai topikba, mindegy mi az, csak szaporodjon a hozzaszolas.
Persze ha lehet probaljuk megadni a nyugalmat a moderatoroknak is, szoval a "csunya" kepekkel ovatosan, ha kerhetem
Koszonom ujra azoknak akik tavaly is segitettek, es nagy koszonet azoknak akik iden jonnek segiteni.
Es elnezest mindenkitol akit ezzel a hozzaszolassal iden (is) zavartam!
UI: kerdesetekre a valasz, nem, nincs ertelme, eddig sem volt, de jo moka szokott lenni es lehetoleg iden is az lesz.
-
tupacamaru
veterán
Vannak dobozok?
Boldog, Békés Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
-
okiDoki
aktív tag
Kellemes ünnepeket és boldog új évet, Kollégák! ☺️🎄
-
kiszi07
senior tag
Kellemes ünnepeket!
-
Dorien
veterán
-
sladka_pani
senior tag
Boldog Karit mindenkinek!
-
Balinov
titán
-
jamba
aktív tag
Kellemes ünnepeket kívánok minden topic lakónak
-
tserrof77
őstag
Én egyenlőre (27-ig) átrakom magam OFF-ba az ünnepekre.
Minden kedves topiklakónak áldott, békés ünnepeket kívánok!
-
miningboy
csendes tag
Sziasztok,
ez a posztom [39617] még mindig aktuális.
2db 100x200as 7zónás matrac érdekel valakit?
[link] ez a típus, csak 100x200as méretben
[link] itt a tesztben jókat írtak róla
~1évet volt használva, nincs kifeküdve, nem koszos, nem foltos, huzata mosható.
Árban megegyezünk!Valaki igazán megszabadíthatna már tőlük, kellene a hely, amit foglalnak.
-
G@ben
addikt
Mindenkinek köszönöm, azt hiszem, maradok egyelőre a Win7-nél, aztán lassan elgondolkozom a gépfejlesztésen, hogy felmehessen a W11 is.
-
Balinov
titán
szerintem erdemes megprobalnod a win10-et, csak en elotte egy pendrajvra letoltenem minden komponens uccso whql win10 driveret (chipset, lan,vga,hang,bt,etc) aztan amint fennvan, tiltanam a windowsupdates automatikus driverfrissitest (ha akarod, ha nem, frissiti)
Mondjuk egy live usb-s LInux Mint-et, Ubuntut sem tart sokaig kiprobalni
-
G@ben
addikt
válasz
Balinov #40025 üzenetére
Feltettem a kiegészítőt, majd kiderül, milyen, köszi!
Ilyen gyári vasat tuti nem veszek, mint a HP cucc, mert mindenképp megtartom a régi házat, ssd-t, vinyót, dvd-t. Fejlesztés majd alkalomadtán lesz, de az érinti az alaplapot, procit, ramot, vga-t valami időtálló darabra. De azt nem most, mert nem akarok ilyenre költeni. Egyelőre csak a Win10 telepítésén gondolkodtam el, de mielőtt belevágnék, gondoltam megkérdezem itt is, ne kelljen fölöslegesen beleölnöm az energiát, ha nem jó ötlet.PociAti: Linux nálam nem lesz, legalábbis mostanában tuti nem. Vannak specifikus programok, amik alá Windows kell. Ritkábban használtak, de akkor is. A youtube nálam 720p-n megy, nekem bőven jó. Nem feltétlen a youtube-ra hegyezném ki a Win cseréjét, a böngészők is megmaradnak régebbi szinten a Win7-en és szükség lenne pár helyen az új böngészőre. De már tényleg több olyan dolog van, hogy a Win10-et kérné, csak ugye régi vasra kérdéses.
-
PociAti
őstag
Pedig a Linux kicsit segíthetne, így nem egy erőforrás zabáló operációs rendszeren néznéd a YouTube-ot.
Viszont 1080p-n önmagában a YouTube is nagyon sok erőforrást igényel, mert nem csak a videó számít, hanem a körítés, amit nyújt hozzá (ajánlók, feliratok, hang optimalizálás, stb.)Legtöbbet úgy lehetne spórolni, ha előtte letöltenéd a YT videókat. Erre való a YouTube downloader alkalmazások. Sima videók lejátszása fele annyi erőforrásba sem kerül, mint ugyanannak a megtekintése a YT-on.
Persze így ezzel az egész streamelés élménye, vagyis jellege megszűnne.De a win7 win10 cserével, vagy pusztán az újratelepítéssel még ha sikerülne is 10-15%-ot lefaragni, az nem sokáig tartana. Folyamatos fejlesztések miatt egyre több terhelést tolnak a nézőkre.
-
Balinov
titán
szivesen, remelem segit valamit. jomagam nem probaltam, YT-t vagy telon (865+ Snapdragon) vagy TV-n (Chromecast with Google TV vagy ceges 11th Gen i7 laposon nezek, vagy tableten de sok topikba, reddit bejegyzesben lattam, hogy ajanljak ilyen esetre
Win10 vs 7. Szerintem erdemes kiprobalni, anno a Thinkpad T420-on w7 volt, de feltettem a w10-et (istentuggya, melyik foverzio, evekkel ezelot volt) es mintha porgosebb lett volna vele a gep.
Egy Linux Mint vagy Chrome OS Flex is erdekes lehet regi vasra.
AMD a6 alapu regi HP vason (dual VGA) 6gb rammal egy Linux Mint fut Patriknak, de tervbe van veve a Chrome OS is, redditen eleg jokat irnak rola
Amugy meg amit Jazzenegger is ajanlott, regebbi optiplex, HP prodesk vasak nem rosszak ami. Egy SSF-es 4th gen I3-as Prodesk-en megy nalam a proxmox, pihole,meg egy ket VM-el, de a srac rakot ra egy friss win10-et, mikor megvettem tole es azzal sem volt lassu (i3, 8gb, 1TB hdd verzio volt valami 55€ hasznaltan, tavasszal, ugye gyari win10pro licenszel, ilyesmi penzekert megeri. Talan meg valami low-profile VGA-t is tudnek bele heggeszteni.
Bali
-
G@ben
addikt
válasz
Jazzos #40019 üzenetére
Kéremszépen, 455 a proci, nem 435! Tuti sokkal jobb, már a neve is több százalékkal magasabb!
Meggondolandó egy telepítés, hátha bejön. Pedig a Win 7 is friss, alig 7 éve raktam fel!Bobrooney: Linuxot nem szeretnék, egyáltalán nem vonz és szerintem akad pár program, ami azon nem is igazán futna.
-
Jazzos
őstag
Válasz: a puding próbája az evés
szerk. na nézzük csak, mit mondd az AI:
"Az AMD Athlon II X3 435 processzor és 8 GB RAM rendelkezésére bár képes lehet futtatni a Windows 10-et, azonban érdemes megfontolni, hogy a rendszer igényei és teljesítménye miatt előfordulhatnak problémák. Az AMD Athlon II X3 435 egy 2009-ben piacra került processzor, és az idő múlásával a hardveres követelmények is változtak. A Windows 10 használata esetén előfordulhat, hogy a rendszer lassabban fog működni, különösen, ha modernebb alkalmazásokat futtat.
Ha a rendszer teljesítménye nem kritikus számodra, és szeretnéd a Windows 10 legújabb funkcióit, érdemes lehet kipróbálni. Fontos azonban előzetesen biztosítani, hogy a hardver kompatibilis legyen a frissítéssel, és hogy a szükséges meghajtók és illesztőprogramok rendelkezésre álljanak.
Van esetleg konkrét ok, amiért szeretnéd a Windows 10-et telepíteni? Talán segíthetek abban is!"Ugye-ugye, azt mondja érdemes kipróbálni. Hát ezt mondtam én is.
-
G@ben
addikt
Amatőr kérdés: adott egy jó régi gép, AMD X3 455, 8GB ram, GF9800GT 512MB vga Win7 SP1-gyel. A felhasználásomra elég, netezés, filmnézés, egyedül a youtube tud akadozni, ha lejátszás közben nyitok egy új ablakot. A kérdés az, hogy ez a konfig Win10-zel lassabb lenne-e? Van pár program, ami inkább a 10-et igényelné, de ha veszettül belassulna a gép, akkor nem váltanék. Új gépre most nem költök.
-
bundilolo
tag
Amennyire itthoni körülmények között tudtam, átnéztem. Nem láttam folyásnyomokat, nem az alsó álca fogja fel, nem is füstöl fehéren, a fagyálló színe is a megfelelő, az olaj is jó, nem habos a betöltő teteje. Ha ereszt valahol, akkor a melegtől elpárolog egyből, fagyálló szagot nem igazán érzek. Legrosszabb esetben egy hengerfejtömítés a ludas, nem igazán aggódom túl, csak olyan kontakt kellene, aki nyomáspróbát legalább csinál és nem ész nélkül szerel. Ilyenből találtam már eleget eddig. A kapott kontaktok holnap felhívom, hál istennek nem sürgős a dolog, de szeptember az nem igazán jó.
-
Coyot
őstag
-
Dorien
veterán
válasz
bundilolo #40004 üzenetére
Nálam ugyanez volt a Citroen C2 HDi-nél. Volt egy hőfok, amit ha elért, akkor egy ponton el kezdett pisilni a hűtővíz. Hengerfej hibánál jó eséllyel fehér füstöt eregetne az autód meg keveredne az olaj és a víz. Olaj > szürke, fagyálló > barnás színű lesz. Ha ezek nem állnak fenn, akkor jó eséllyel csak ereszt valahol a rendszer.
-
Coyot
őstag
válasz
kovacsroli #39997 üzenetére
Egyébként személyesen nem halottam rosszat az interdieselről csak sokaknak nem tetszik a számla a végén.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Horgász topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Creative Sound Blaster X AE-5 eladó
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- ASUS ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO Alaplap
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400