Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlcsko82
senior tag
válasz
memphis221 #12097 üzenetére
Nem kell új telepítés.
-
jamba
aktív tag
válasz
LackoMester #12086 üzenetére
Van valami mikro atx méret de ebbe már ddr2 ramok kellenének ami szintén van .
-
Balinov
titán
-
vlcsko82
senior tag
Urak akit érdekelne fél konf. az csak szóljon. Esetleg s1155 lap+procira ráfizetek
-
-
LackoMester
addikt
Elfelejtettem még valamit DTLR hibát ir mikor nembootol.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Speeedfire #12087 üzenetére
én is próbáltam anno, nekem nem sikerült
-
LackoMester
addikt
Na odáig jutottam, h. sehogy sem akart bebootolni, szóval belepakoltam az IDE winyót egy öregebb gépbe ( PD E5200 ), és felpakoltam rá a Win7. Az SP1- es verziót.
Viszont mikor visszatettem a retroPC- be, már kezdtem megörülni, h. sikerült a Windows inditása kép után a rendszer újraindult. Szóval igy sem akart elindulni.
Próbáltam azt is, h. már egy eleve Win 7 feltelepitett winyót ( SATA- s ) tettem a gépbe, hátha, de sajnos igy is újraindult a rendszer.
Szerintem a deszkával van, lesz a probléma.zsigee
ja egyébként azthittem, h. az XP bebbotol, de tévedtem, ez se bootol.
Nagy gebasz az egész.Valakinek valami 775 soc. működő deszkája eladó?
-
zsigee
aktív tag
Értem. A legjobb talán, ha Lackó mindent megnéz. A sima 7es nem okozott eddig gondot, egy gépnél sem,nálam, (kivéve az említett hp-t, de ott is más volt a ludas) utána meg majd frissíti magát. A win8tól tartottam egy kicsit, de telepítve teljesen jó. Szerintem áttekinthető. Áprilisig licensz is van, a professional elég jónak tűnik. 7-es után nem találom bonyolultnak a felépítését. Neked valami tapasztalat?
-
zsigee
aktív tag
Jól van. Te tudod, szerintem csak jumper. Pontosan ez a hiba volt nálam, egy fekvő hpval. valami 3000es lga775 volt benne, meg 4*256 hp ddr ram.
Egy wd 80as hdd volt mellette, meg egy sony cd karcintó. Ha egy kábelen voltak akkor nem volt mindegy a jumper, usbről viszont simán ment... ebből gondoltam, hogy nem lehet illesztő hiba, bár igaz, nem Asrock lap volt. -
zsigee
aktív tag
XP-t telepített rá, ha az ment, akkor a sata vezérlő nem lehet akadály.
A 7esben benne vannak a via sata mütyűrök.
Az SP1 pedig egyáltalán nem számít, szerintem.
Cellpeti:
Csavar bolt: Marcalvárosi-aluljárónál. Elég nagy. Vagy az Ipar út-Fehérvári út-Szigethy körforgalomnál a Tar csavar-csapágy bolt. Az is elég nagy.
Ha egyiksem lenne jó, keresd Csavardi Samut, Ő tud segíteni. -
jamba
aktív tag
válasz
LackoMester #12054 üzenetére
Hali
szerintem cseréld ki a sata írót egy sima ATA dvd olvasóra valószínű a via sata vezérlő szivat.
Vagy win7 SP1-próbáld feltenni rá.
Nálam a lapnak a socket 478-as kistesóján simán ment a win7 igaz nem celeron procival. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #12069 üzenetére
Esetleg el sem indul...Viszont, ha indul, valóban nem lesz "kékhalál".
A bootolásos probléma viszont annél egyszerűbben is megoldható. Valami beállítási, vagy hasonló egyszerű hiba van.Lackó:[link]
A második oldal második ábrájára gondoltam.
Ahogy írtad Te üresben használod, 5-6 on lehet indul... Egy próbát megér, nekem ez volt a gond.
Ezen kívül pedig van valami limites master is. -
válasz
Speeedfire #12059 üzenetére
Igen jó megoldás, sok kékhalállal és változott aktivitási "feltételekkel".
-
zsigee
aktív tag
válasz
LackoMester #12064 üzenetére
Ok, Te látod az eszközt, és a lehetőségeket. Ha közelebb lennél, szívesen megnézném.
Jelenleg nincs jobb ötletem.
Esetleg, lehet még asrock hiba, voltak fura dolgok asrockéknál anno. Amikoraz xp.t csak floppys segítséggellehetett satára telepíteni...
Itt perszenem ez a gond.
Ha találok valamit írok. -
zsigee
aktív tag
válasz
LackoMester #12062 üzenetére
A régi wd-ken 2 master lehetőség volt
(és nem a korlátozottra gondolok)
-
cellpeti
nagyúr
valami igen jó csavarbolt van itt Győrben?
-
Speeedfire
félisten
válasz
LackoMester #12051 üzenetére
Esetleg alternatív megoldásként az is megoldható, hogy felrakod egy másik gépen a hdd-re a win7-et és utána a hdd-t visszarakod az eredeti gépbe.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Megnéztem. Ezen 100+1%, hogy futnia kell.
Ennél gyengébbre is húztem 7-est, mert az volt az igény. Ami gond lehet, esetleg... 40, vagy 80 eres IDE kábelt használsz? Ha egy kábelen van az optika, és a HDD, próbáld külön kábelen, vagy fordítva. Néztem hogy valami régi wd, meg hitachi hdd is van. A jumperolást nézd meg, utóbb egy hp gépnél szívtam ilyennel, nem volt mindegy a kábel mennyiség, (konkrétan wd 80gbos hdd volt) és ha egy kábelen volt az optika+hdd, akkor a hdd-t másképp kelett masterra jumperolni. Utána ment is a win7, addig be sem bootolt. Egy próbát megér...
Üdv. -
-
cellpeti
nagyúr
mekkora szar ez a PC World...micsoda arcok...te úr isten. Lehet nagy tudásúak, de hogy nem kamera elé valóak az biztos
-
vlcsko82
senior tag
válasz
Nem rossz
mikor lesz a folytatás
-
boogie84
veterán
Dolgozik vki innen a ph forumrol az edigitalban? Kellene egy kis segitseg.
-
zsigee
aktív tag
válasz
LackoMester #12051 üzenetére
Milyen alkotóelemei vannak? Milyen 7-est akarsz ráhúzni? SocketA-s 1700+os athlonon tuti ment a win7HPx86, 768Mb ddr rammal...
Nézd át a kábelezést, meg a biost.
-
LackoMester
addikt
SladkaPani
na összeröffentettük a retroPC- t, csak egy kis gond van vele ( leszámítva, h. a gyári hűtő rohadt hangos ) , a mocsok nem akar Win7 telepítőről bootolni, XP- ról meg simán, szóval egyelőre tanácstalan vagyok.
Valami ötlet? -
zsigee
aktív tag
Hi All!
Win 8 próba most indult
Eddig szerintem teljesen jó. Új, egy kicsit más, de a 7es után jól kezelhető. Szinte minden ugyan olyan, csak kicsit máshogy van elrendezve...
Nekem tetszik, jó lesz ezKicsit meg kell ismerni.
Üdv. -
Füleske
addikt
válasz
papaizsolt #12044 üzenetére
És a levegőt is tolja a bordára ? Az is forró ?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
sladka_pani #12039 üzenetére
Erős Attila szomszédunk volt, mikor még Szhelyen laktunk! Oladi lakótelep...
-
boogie84
veterán
válasz
Speeedfire #12026 üzenetére
Mi mást figyelnék, arra veszem a vga-t!
Am van egy rovidke beszamolo a 670/680 tipocban h me' ne vegyunk amd-t. Persze ez csak kisarkitott dolog, de valami ilyesmit tapasztaltam anno en is.
Nem akarom vga topikka avatni ezt, uh tul van targyalva. -
Füleske
addikt
válasz
papaizsolt #12040 üzenetére
Milyen hűtővel ?
-
papaizsolt
tag
Helló!
lenne egy olyan kérdésem mitől lehet az ,hogy Amd 4800+ X2 nagyon melegszik?
kitakarítottam a proci hűtőjét újra pasztáztam ,másik táppal is megnéztem ,de ugyan úgy izzik prime 95 tel teszteltem és van úgy ,hogy eléri a 90-100 fokot is ,és ha rajta van a házoldala le is áll a gép ,alaphelyzetbe 35fokos ,tanácstalan vagyok akinek volt hasonló problémája az segítsen legyen olyan szíves!Üdv
-
cellpeti
nagyúr
válasz
sladka_pani #12037 üzenetére
én még a régi Lord-ról beszélek 89-92 legalábbis ezeket az albumokat ismerem, na meg pár új számot
-
cellpeti
nagyúr
Ez a Lord még mindig kurva jó
-
cellpeti
nagyúr
Mathlab-hoz ért valaki? 2 mátrixot akarok összeszorozni benne
-
vlcsko82
senior tag
Valakinek eladó SATA noti DVD-írója van?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Speeedfire #12026 üzenetére
-
boogie84
veterán
válasz
Speeedfire #12024 üzenetére
Az lehet, sőt így is van. De ha ezt tudom akk miért vennék olyan kártyát, ha tudom h a másikon fut jobban az a játék, amit kedvelek?
-
Jazzos.: kösz, zsír a kábel!
-
cellpeti
nagyúr
15,6" notebook lehet UltraBook? Az méret és sebesség függő is, nem?
Értsd rá Bali!
mobal:
vagy inkább megjött az eszed
-
kem
addikt
Van itt valakinek eladó 60Gb körüli SSD-je?
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #12007 üzenetére
az, de legalabb szaraz es meleg a lakas,
futesben azert kurva sokat szamit, meg hogy 3-ik emelet, delre nezo ablakok.
legutobb, mikor takaritottam mar boot-nal lebaszta a hovedelem a gepet, kar, hogy nem csinaltam rola kepet telefonnal, nem is pororoszlanok mar, hanem kb 4-5mm vastag porposztó reteg allt vegig a hutoben
Mobal: sok deszka terem erre, nem olyan, hogy hatramegyek a sufniba es fater galambhazepito cuccai kozul olyat valasztok, amilyet akarok
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #12004 üzenetére
az, hogy kibaszottul szoszos tole a levego es a jelenlegi hutessel a 70-esnel nemegyszer volt mar olyan, hogy boot utan desktopnal lekapcsolt, mert meghaladta a GPU temp a 100C-t...szonyegpadlo atka, parkettanal valszeg nem lenne ennyi..
-
-
Coyot
őstag
válasz
Balinov #12000 üzenetére
Nekem a 4850 az alap annál erősebb az biztos, diablo3 is fut rajta, nem kell neki külön táp és gyárilag passzív, egyebet nem tudok mondani kérem kapcsolja ki
http://prohardver.hu/hir/sapphire_hd_7750_ultimate_passziv_vga_kartya.html
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Creative Sound Blaster X AE-5 eladó
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- ASUS ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO Alaplap
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)