Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- ASUS notebook topic
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- LED / LCD TV topik
- Kompakt vízhűtés
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR_Joe
senior tag
válasz
Speeedfire #2098 üzenetére
-
Azért az meglepő, hogy a Dell oldalán, a support fül alatt Latitude gépekhez lehet tölteni Dellesített Ubuntut
-
Speeedfire
félisten
Részben egyet kell értenem veled.
De majd elintézik egymás között, felnőtt nagy emberek.
------------
Záróvizsgán tették föl ezt a kérdést kémia szakon.
Az egyik diák válasza olyan mélyenszántó volt, hogy a professzor közzétette az interneten kollégái számára, de mi is szórakozhatunk rajta.
Extra kérdés: Vajon a pokol exotherm (leadja a hőt), vagy endotherm-e (fölveszi a hőt)?
A legtöbben a Boyle-törvény vették alapul, azaz hogy a gáz táguláskor lehűl, nyomás alatt viszont növekszik.
Az egyik diák azonban a következő gondolatmenetet írta le:
Először is meg kell állapítani, hogy a pokol tömege változik-e az idő folyamán.
Ehhez a pokolba vándorló, valamint a poklot Elhagyó lelkek számának ismerete kell.Úgy vélem, bizonyosra vehető, hogy aki a pokolba kerül, onnan már soha ki nem jut.
Ahhoz, hogy megállapítsuk, hányan jutnak a pokolba, ahhoz a különböző vallásokat kell alapul venni.
A legtöbb mai vallás szerint mindenki a pokolba jut, aki nem az adott vallás követője.
Minthogy több ilyen vallás létezik, abból indulhatunk ki, hogy mindenki a pokolra jut.A világ népességének növekedése arra enged következtetni, hogy a pokolra jutók száma exponenciálisan növekszik.
Ezek után a pokol térfogatát kell megvizsgálnunk.
A Boyle-törvény értelmében a pokol térfogata a pokolra jutó lelkek számával arányosan kell növekedjen, hogy a hőmérséklet és a nyomás állandó maradjon.
Ekkor két lehetőség van:1. Ha a pokol lassabban tágul, mint amilyen iramban érkeznek a lelkek, akkor a hőmérséklet és a nyomás addig emelkedik, míg a pokol szét nem robban.
2. Ha a pokol gyorsabban tágul, mint amilyen ütemben a lelkek érkeznek, akkor a hőmérséklet és a nyomás csökken, míg a pokol be nem fagy...
Melyik a helyes megoldás?
Figyelembe véve évfolyamtársam, Sandra jövendölését, miszerint "hamarabb befagy a pokol, mintsem, hogy lefeküdjek veled",
valamint azt a tényt, hogy tegnap mégiscsak lefeküdtünk, csak a második eshetőség jöhet számításba.
Ennélfogva meggyőződésem, hogy a pokol endotherm és ráadásul már be is fagyott.Következik még, hogy ha a pokol befagyott, akkor több lelket nem fogadhat be, hiszen nincs már tüze.
Ebből az is következik, hogy már csak a mennyekbe juthatunk, ami egyrészt Isten létezését bizonyítja,
másrészt arra is magyarázatot ad, miért kiáltotta tegnap este Sandra annyiszor "Istenem!" -
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #2093 üzenetére
nem vagyok ideges csupán nem értem. ha én valamit el akarok bizniszelni, akkor nekem ne kötekedjen senki hogy azzal én járok csak jól, persze hogy jól akarok járni. ez nálam üzletrontás kategória.
ha meg nagyon fos az ajánlat úgyse fog senki belemenni, mi értelme egymásba belekötni?
ez azért szúrt már szemet, mert ahányszor idetévedek mobalnak mindig van egy ilyen beszólása. biztos mocskosul ráér
-
vlcsko82
senior tag
Hy all
Szerintetek ez a lap+proci mennyit érhet?
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #2093 üzenetére
lemaradt a g az url legvegerol
-
Kis Joe
senior tag
[link] Ez azért kemény...
(megjegyezném nem vagyok egyik párt híve sem, egyformán utálom mindegyiket) -
Coyot
őstag
Eladó masina: [link]
-
boogie84
veterán
-
zsigee
aktív tag
Jó volt Veled üzletelni
KisJoe: Pont a C3-01-et cseréltetem
-
Kis Joe
senior tag
Eladnám WD Velociraptor 300Gb 10.000rpm hdd-m. Működési idő 41 nap, hibátlan állapotú.
Akir érdekel, P.Ü. -
zsigee
aktív tag
Hi All!
Több kérdés:
1. SpeedFan-t valaki tudja profin kezelni? Segítség kellene.
2. Úgy néz ki, végre kicserélik a telefonomat a vodkafonnál. 32k értékben, vagy kicsit drágábban, néhány görbe orrú mátyásossal csak, mit ajánlanátok? Vodás, alap kategóriás előfizetés, amin nem változtatok.
3. Cellpeti: mekkora az ides hdd? Esetleg megvenném, 2,5"sem nincs. -
cellpeti
nagyúr
3,5" Samsung(IDE) HDD-t cserélnék 2,5" sata-s winyóra(60/80GB)
-
RudyD
tag
Üdv!
Sajnos tegnap este a lurkók jól elintézték az iccakámat, most meg húzós hét van a robotban-e. Ha nem jelentkezem akkor jól fog jönni egy privi - az nem megy messze... B-)
Amúgy először bash - awk esetleg perl -ben gondolkodtam, de szerintem simán pár listával még alap batch -ből is meg lehet oldani pár file -ból meg listából. Feltéve ha tényleg csak a név változik a többi paraméter meg fix. -
Speeedfire
félisten
-
Jazzos
őstag
Intel 40 GB SSD 1 éves, még kb 2 év garival eladó. 13.900.-
-
Jazzos
őstag
Zubolyék folyamatosan hülyék.
[link]
-
Dorien
veterán
-
Jazzos
őstag
Ehun é: [link]
Az első 6 sor és az utolsó 1 az fix, akár ki is vehettem volna. A többiben igazából az IMAG001 növekedne szépen (azt hiszem 6 alkalommal van benne).
Ha meg el tudnád mondani hogy melyik programban mivel csinálnád, az nekem már nagy segítség. Gondoltam Word-re is, de már több mint 10 éve nem csináltam körlevelet (
) benne. Hiába, 30 felett már az ember nem szórakozik az ilyenekkel, csak amennyit muszáj.
-
gr33nlabel
csendes tag
válasz
Szuperboci #2055 üzenetére
Nem akarsz crossfire-t ?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Szuperboci #2057 üzenetére
jó ez a batman-es cucc?
-
Szuperboci
senior tag
válasz
batman kérdés kilőve, hibás a játék.. Majd talán egy patch javitja a dx11 gondot.viszont Saints Row még mindig gondos
Ty Balinov
-
Balinov
titán
válasz
mitha Vistaboy irta volna a gamepodos elemzesben, hogy neki is voltak teljesitmenyprobelmai, ha dx10-ben akarta futtatni.
-
Szuperboci
senior tag
Kérdés :
Felraktam Batman Arkham Cityt, a grafikai beállitásokban lehet választani dx11 es featuret + tessalationt.Ha bekapcsolom őket akkor kegyetlenül akad.Kevés a videokarim hozzá?dx9 be simán fut. Config : Phenom II x4 925 , 4 gb ram, Ati 5850
Szerk.: Saints Row nevezetü játékban is jelentős gyorsulást véltem fel ha dx9 ben inditom a dx10/11helyett.Ennyire kevés hozzá a karim vagy valami szoftver galiba!?
-
Balinov
titán
jaja, detto ugyanez
csak kivancsi voltam,, hw arakban - plane otthoniakban - nem igazan vagyok most kepbe
-
RudyD
tag
válasz
Balinov #2050 üzenetére
Üdv!
Árgép a barátod. (esetleg olcsó, olcsóbbat, árukereső, satöbbik...)
Itten: http://kventa.hu/kulso-merevlemez/125892-western-digital-3.5-usb-hdd-2tb-my-book-elements-5.html
Ha ilyesmiről van szó akkor szerintem házhozszállítással, mindennel - kb ugyanott van a cucc...
-
-
Bobrooney
senior tag
És ismét kerek
-
Balinov
titán
sracok, 2TB-s WD elements kulso vinyot mennyiert lehetne elpasszolni? 129€-ert lehetne most venni, ingyen hazhozszallitassal. es van is raktaron, ugy tunik
-
Dryman
őstag
Eladósorban az alábbi gépezet:
ASUS A7V8X alaplap
3000+ Athlon XP processzor (2,16GHz)
512MB DDR ram
40GB hibátlan HDD
Geforce 6200 256MB videóvezérlő
DVD olvasó
kisfloppy, 400W Codegen tápegység
megkímélt jó állapotú fehér házban
Átvétele személyesen Győrben
Ára 10000Ft -
RudyD
tag
Üdv!
Ha még mindig virtualdubról van szó akkor esetleg valamilyen mankó-kütyü?:
http://search.newtabking.com/?t=1&q=virtualdub+batch+job+creatorGondoltam egy gyors lmgtfy belefér, talán ötletet adhat.
Ha nem jó akkor hajrá had menjen a mag a pastebinre vagy valahova oszt elrontjuk.
B-) -
RudyD
tag
Üdv!
Én a táblázatkezelőkre, esetleg notepad++ -ra tudok gondolni.
A nem változó változók kivételével a változókat paraméterekből véve lehetne generáltatni valamit.Esetleg ha van egy forrás (pl pastebin) meg érthető leírás hogy mi kell hogy ugyanaz maradjon - akkor munkaidő után szívesen vetek rá egy pillantást...
Már ha a kötegelő kötegeléséről van itt is szó.... B-)
-
RudyD
tag
Üdv!
Ja - fainul néz ki. Kár ha magyar rendőr meglátná akkor jól megb* mert nincs rajta prizma meg lámpa. B-) A másik - triplabünti: Mert villog...A másik hogyha simán nyomod vele komolyabb közúton, akkor elég ha az IFA -s pislant egyet s már nem is látja hogy a látótere alatt milyen világítókerekű bringás nyomul.
De legalább jól néz ki! B-)
--
Ri, megb* = megbüntet
... B-) Mi más lehetne!? B-) -
Balinov
titán
Gúten morgen, mi a helyzet?
-
Dryman
őstag
Jazzos Mester!
Privát ment! -
Kis Joe
senior tag
IDE hdd-t cserélnék sata-ra!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
gr33nlabel #2029 üzenetére
Up a kis occóságnak! Nagyon jó ár érte!
-
gr33nlabel
csendes tag
Sziasztok!
Elado egy Sapphire HD5850 me'g december 16-ig garis a Ramirisbe, iranyar 35e. Doboz,stb.
Telon vagy privat: 20/471-0533Koszonom hogy elolvastad!
-
Jazzos
őstag
Valaki segítsen! Tovább juttotam, két batch generátor program közül kézzel összehoztam egy harmadik scriptet, ez már működik.
A gond az, hogy ezt sokszorosítanom kellene. Mivel tudom ezt megoldani? Vagy egy kb 60-80 soros .txt fileom, amiben pár hivatkozás kivételével (pl. IMAG0001, IMAG0002, Job1, Job2, stb növekvő cuccok) minden ugyanaz. Szeretném valamivel legeneráltatni, hogy megcsinálja nekem ezt a párezer soros cuccot, ami végigpofozza nekem az összes videót.
Elég szarul írtam le? -
Daler
tag
Eladó félkonfig:
- ATX MIDI torony, elöl USB
- Acorp s462 SD-s lap
- AMD Athlon 1200, hűtővel
- Geforce 256 SDR
- 40 GB HDD
- CD-ROM
- LAN, SND, floppyGyakorlatilag komplett, táp nélkül.
2k.
-
Daler
tag
Eladó hibátlan FSP 250-60 GTA 250 W-os tápegység, 1800 Ft.
-
ftc
nagyúr
válasz
Speeedfire #2012 üzenetére
Orvosra nincs idő..
fasli jegzselé s iylen meleigtőssel kenyegetem
amugy fociban lefordulasnal leragadt a bokám...
-
ftc
nagyúr
Gyerekek bokaszalag húzódásra mi a legjobb?
-
Kis Joe
senior tag
-
Jazzos
őstag
Áááááááá, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok, ilyen akarok!
ilyen akarok, [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Béta iOS-t használók topikja
- Battlefield 6
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Google Pixel topik
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- D-Link 5G Mobile Router
- Logitech G705 Lightsync - Fehér - garanciával, számlával
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Airpods Pro 2nd Gen. USB-C, Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Apple Airpods 4th Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest