Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- iPad topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Kis Tigris #5249 üzenetére
Belinkeled a fickó munkáit?
-
Kis Tigris
tag
válasz
jlaci74 #5248 üzenetére
Az a baj, ebben nem vagyok profi, az akciókamerákban (és drónok) világa még fekete folt
De eddig ez a három (hero12, Insta, Action 4) ami a legígéretesebb. Legalább is kép/videó fronton. Amúgy sokat kiránduló, túrázó, járom az erdőket. S a fejemben vannak Cinema videók tervei, amik elkészítéséhez egy ilyen pici kis kamera bőven jó lenne, még jobb is mint egy dslr vagy egy teló. Fotózás is maradna vele, ezért persze a RAW megléte mindenképp kell, de hát mindhárom tudja is ezt. Vízállóság sem hátrány, bicajon vagy e-rolleren városban is tudnám használni.
Amúgy van egy afro amerikai fickó a YouTube-on, Londonban olyan Street fotókat csinál egy Action 4-el (10bit DLog), hogy állam esett leSzóval nagyon is van benne lehetőség csak simán fotózni is
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Kis Tigris #5247 üzenetére
Jelezd ha megtaláltad ... ,
laikusoknak is jó támpont egy profi véleménye, köszönöm! -
Kis Tigris
tag
-
Kis Tigris
tag
válasz
Donki Hóte #5238 üzenetére
20 éve fotózok, most is van dslr kamerám, meg van nagyon jó fotós képességű mobilonm is (Huawei P40 Pro). De unom a sok obit (most pl 5db van) cipelni, unom az obi csereberét, valami másra vágyom, valami mást kiprobalni. Ezekben az újabb akciókamerákban meg látok fantáziát. Pl a videózás felé fordulni
-
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
jlaci74 #5240 üzenetére
Nem Ace pro van. Nem csak kevés fény esetén jön elő a nagy szenzor előnye. Napfényes felvételek esetén is a fehér nem ég ki sokkal részletesebb, és az árnyékok is részletgazdag. Gopro 8-al van még azzal hasonlítottam össze. Nem olcsó, de nagyon szeretem az ace pro-t. Képminőség, jó telefonos app, üzemidő, menürendszer. Nem tudok rá rosszat mondani. Felhajtható képernyő, sorolhatnám.
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla #5241 üzenetére
Csak a felvett látószögnél szűkebb módok között tudsz váltogatni. Vagyis csak akkor elérhető minden ha 8:7 wideban mentél eredetileg.
-
válasz
jlaci74 #5240 üzenetére
Ezen a videón inkább a Hero képe szebb... (még ha az insta világosabb is) és ez nem igazi gyenge fényviszony. Éjszaka kell videót csinálni vele, mondjuk azzal is tele van a net.
Én DJI Action tulaj vagyok, de mióta az FPV drón tetejére feltettem egy Hero 11-et, azóta szeretem megint a GoPro-t. Lefagyott már, ahogy szokott, de ennek ellenére is. Szebb a képe, mint az Action 3 és 4-nek. Instám még nem volt, nem tudom drónra jó-e, mert nehéz. nehezebb mint a másik kettő. Egyenlőre az action 3/4-el sem jó a drón, mert erős vibráció van, ami a Hero 11-el nincs. Ezt még nem tudtam megoldani.
GoPro előnye még, hogy a Quik-ben lehet állítani utólag a látószöget, és egy pillanat alatt átkonvertálja a videót. Ezt a funkciót nagyon hasznosnak tartom.
Tehát a kamera rögzíti a szenzor teljes méretű képét végig, csak a beállított látószög szerint kódolja a kész videót? Egyébként hogy állítaná át utólag a látószöget oda-vissza pár pillanat alatt?
-
jlaci74
aktív tag
Nem vitaindító, csak én is nézegetem a nagy hármasból mit kellene venni, és egy amazonos vásárlói értékelésnél láttam ezt a videót, elég meggyőző [link] , ( tudom, ez csak a kevés fényviszonyok esetét példázza, de csak 5 csillagot kap az Insta360 Ace Pro a vevőktől... )
-
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #5237 üzenetére
Ha a maximum képminőségre hajtasz, akkor a GoPro a nyertes, brutál utómunkával sokkal többre képes mint a másik két kamera. De egy akciókameránál minek akarsz a post processinggel/colorgradinggel vesződni? Én imádom, de én félbolond vagyok.
Donki Hóténak van igaza, ultra wide fotóra telefont kell használni..
-
válasz
Kis Tigris #5237 üzenetére
Ha a fotók minősége számít, akkor miért akciókamerát nézegetsz?
Egy jó kamerás mobiltelefonnal sokkal jobb videók készíthetők, mint amilyen fotók egy akciókamerával
Nekem van félprofi DSLR gépem, van jó kamerás mobilom, meg van jó akciókamerám is.
Ha a videók minőségét hasonlítom össze, akkor az akciókamera 10-es (egy 10-es skálán), a mobil 7-es, a DSLR meg 5-ös.
(Nem csak a minőséget, hanem a praktikumot, kezelhetőséget, kényelmet, automatikát, stabilizálást is nézve).
Ha a fotók minőségét nézem, akkor a DSLR az 10-es, a mobil az 8-as, az akciókamera viszont csak 4-es.
-
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #5235 üzenetére
Az Action 4-el megkapod a legtöbb funkciót amit a Hero 12 tud, ráadásul olcsóbb is. Az Ace Pro még jobb dinamikával, még jobb low lighttal bír mint az Action 4, ami alapból jelentősen jobb mint a gopro, viszont már nem biztos hogy akkora az ugrás mint amekkorát az ár indokol.
Én a DJI-t venném.Mondom ezt úgy hogy volt 1 hónapig, széjjel teszteltem a Hero 11el szemben, de a Hero 11et tartottam meg. De én gopro fanboy vagyok
-
Kis Tigris
tag
Van egy fotós ismerősöm DB-on az profi DSLR cuccról szinte csak Gopro fotózásra állt át. Annyira profi képeket csinál, hogy nemzetközi kiállításra is került be nem egy képe. Ráadásul pár éve a Gopro is felfigyelt rá, azóta minden évben megküldik neki a legújabb Gopro-t és kiegészítőket, tesztelésre, kikérik a véleményét. Van olyan, amit az ő kérésére tettek pl a 12-be...
Szóval igen, ha az embernek van hozzá érzéke, fotózásban is elég nagyot lehet gördíteni még Gopro-val is
(amúgy én is fotós vagyok
)
-
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #5232 üzenetére
Nincs érv a 12 mellett, csak Max Lens Mod 2.0val van értelme, úgy meg nagyon drága.
Az a kérdés inkább hogy miért válaszd az Ace Prot a DJI Action 4-el szemben. -
Kis Tigris
tag
válasz
SeniorTilla #5228 üzenetére
Neem, csak elég jóárasítva volt egy 11-es
De mindengy, azóta eltünt
Most nézegetem a 12-est 150k körül, de közben feltűnt egy "vetélytárs hasonló árban: Insta 360 Ace Pro, Tudom ez egy Gopro topik, itt mindenki azt fogja inkább fényezni. De nem baj, ha észérveket tudtok írni inkább a 12-es mellett
-
válasz
Donki Hóte #5230 üzenetére
Az Action4 kisebb, alacsonyabb, mint a Hero 11. A neten amúgy fent vannak a méreteik
-
Mekkora a méretbeli különbség a GoPro 9/10/11/12 és a DJI Osmo Action4 kamera között?
Vennék egy ilyen gimbal adaptert (a gimbalom mobiltelefon stabilizálására van méretezve, akciókamerát nem fogad), ez a leírás szerint GoPro-hoz van, nekem meg Action4 kamerám van.
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla #5228 üzenetére
Szerintem csak beleakadt valami extra joaras hirdetesbe, ahol csak egy kis összeget kell előre utalni, és már küldik is a kamerát. Csak gyanus hogy tul olcso, google forditos a magyar, és a képre rákeresve más hirdetéshez is tartozik
egy biztos ma 100k a reális ára egy Hero 11-nek használtan szóval ha 30 ezerért látod az kamu, de 50ért is max törött van.
-
válasz
Kis Tigris #5227 üzenetére
sztem azonnal észrevennéd, ha nem igazi
kicsi emberek árulják tetyó parkolóban?
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Lehet hülye kérdés lesz: Gopro 11-ben vajon létezik hamisítvány? Vagy Gopro néven mind eredeti?
-
xtech2
tag
Sziasztok!
Gopro max360-hoz keresek autóra rögzíthető tartót amihez csatolható (szelfi)bot és tudok 3rdview felvételeket csinálni. Van ehhez a piacon vmi elérhető árú termék, vagy olyan ami ajánlott? -
válasz
Donki Hóte #5224 üzenetére
A Samu Evo Plus kártyák jók, van 4 darabom, 256-osak. Illetve 3, az egyik széttört az utolsó lezuhant FPV-ben
Használom őket Action 3-ban és 4-ben is
-
válasz
Tuninger #5223 üzenetére
Köszi a választ!
Használok Sandisk Extreme és Extreme Pro kártyákat, de normál SD méretben (DSLR géphez), microSD méretben még nincs ilyen kártyám.
De valószínűleg megleszek nélkülük, mert van 2 db 256 GB-os és 1 db 128 GB-os Samsung EvoPlus kártyám, ha ez megfelel a kamerának, akkor használom ezeket az akciókamerában, mert a nagyobb kapacitású EvoPlus kártyának még nagyobb is az írási sebessége:
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte #5222 üzenetére
A Sandisk Extremek minden kamerába jók, nekem van vagy 6 db mindenféle méretben. kb 2 évente döglik meg egy. Viszont olcsó, pláne amazonról, ezeket ajánlom, de a Samsungok is jók. Sőt, technikailag bármelyik modern kártya megfelel ha nem hamisítvány.
Ha lassú a kártya, ahogy írod, leállhat a felvétel. A 64MB/s-es írás az 500Mbps lenne, míg a kamera max 120Mbps-el ír a kártyára, nem szabadna semikor problémának lennie.
GoProk esetén van hogy írja a videó filet, mellé írja a kis felbontású videó filet, mellé írhatja az audio filet, így nagyon sok elérés kérés megy a kártyára, amit a lassabb kártyák nem tudnak kiszolgálni, hiába tudnak papíron sokkal nagyobb sebességgel írni mint a most leírt 80Mbps + 3Mbps +1Mbps.
És igen, a sandisk ultra a gopronak is lassú.
-
Nem régen jutottam hozzá egy Action4 kamerához, ismerkedem vele.
Mi alapján állapítják meg ezek az akciókamerák, hogy milyen sebességű microSD kártya felel meg nekik?
Többféle Sandisk Ultra kártyára is azt írja, hogy alacsony a sebessége, míg a Samsung EvoPlus kártyákra nem ír ilyet.
A kétféle kártya között minimális sebességkülönbség van csak...
Ez jó neki:
Erre meg azt írja, hogy lassú:
A figyelmeztetés kiírásától függetlenül úgy tűnik, hogy készít felvételt a "lassú" kártyára is, mi probléma adódhat a lassúnak ítélt kártya használatából? Menet közben leállhat a felvétel?
-
Hurkafej
aktív tag
válasz
vihartigris #5219 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket, holnapra itt is lesz az adv. combo.
-
Tin
veterán
Ha már így előkerült, nyakpántból melyik az ajánlott (Action 4-hez) ?
Van mellkaspánt, de az ilyen melegben leginkább rárohad az emberre. Néztem ezeket a nyakpántokat, de nem tudom eldönteni, melyik lenne a jó. Olyan kellene, ami nem gyerekméret. És bringázáshoz, szóval azért valamennyire legyen stabil.
Ja és akkuból szerintem is érdemes többet tartani. Én mondjuk az alap csomagot vettem az ára miatt, de szelfi botot vettem hozzá utólag, és most akarok egy második akkut is rendelni, mert bár jól bírja (másfél óra), de az úgy nem jó, hogy folyton azért állítgatom le a felvételt, hogy végig bírja az akku.
-
válasz
gixxergabi #5217 üzenetére
Már nem emlékszem, hero7-hez volta pár utgy akksi és síelésnél megállt a video 1 perc után, csak a hangot rögzítette tovább. Sztem nem nagy összeg a gyári akku, nem érdemes utángyártottat venni
-
gixxergabi
senior tag
válasz
SeniorTilla #5216 üzenetére
"Ne vegyél utángyártottat, én goproval megszívtam"
Melyikkel? Telesin? -
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok,
DJI Osmo action 3-al kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Mennyire éri meg az Adventure combo a felárat? (jelenleg kb 35.000 Ft-tal drágább)
Mennyire hasznos a gyakrolatban a power bankként is funkcionáló akkumulátor tok? A kapacitásáról nem találtam információkat.
Az utángyártott akkumulátorokhoz hogyan viszonyul a kamera? Olvastan, hogy némelyik gopro nem szerette őket régebben. (+2 akkumulátor kb 15.000 Ft hozzá ahogy láttam, ezért gondolkozom, hogy az akkumulátor tok + akku megéri-e a pénzét)
Üdv! -
olivera88
veterán
A lefagyó Debianom miért nem hajlandó reagálni semmilyen billentyűzet kombinációra? A 11 nél máskor működött at alt sysrq K majd alt sysrq R utána ctrl alt F1. És vissza tudtam hozni e lefagyott guis rendszert.
Most viszont csak a reisub segít.
Amúgy reisub okozhat adatvesztés? Mert reisub után boot közbe mindig kiírja cleared orphaned inodest, azaz ugyanazt amikor elmegy áram és úgy kapcsol ki gép, be power gombák kapcsolom ki -
balazs1956
senior tag
válasz
SeniorTilla #5212 üzenetére
-
válasz
balazs1956 #5211 üzenetére
Bőven elég az olcsóbb is.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Egy ajándék sárkányrepülésre kértek egy "uhd" memóriakártyát, hogy egy Go pro kamerával tudják rögzíteni a repülést.
Nem értek hozzá ezt a két típust néztem ki.
1 típus 9390Ft-ért
2 típus 6099 Ft-értMelyiket ajánljátok?
Előre is köszönöm szépen
-
Tin
veterán
válasz
jlaci74 #5201 üzenetére
Az Action 4 szenzora csak 10MP-es, ráadásul széleslátó, szóval én azért csodákat nem várnék tőle. Szerintem egy telefon elveri képminőségben. A GoPro szenzora nagyobb felbontású, azzal már valószínűleg jobb képeket lehet csinálni, de szerintem az sem tudja azt, ami egy csúcs telefon.
-
Tin
veterán
válasz
Donki Hóte #5199 üzenetére
Igen, lehet változtatni. A nem széles látószög a standard (dewarp), ez 116/126 fokos látószög (stabival/anélkül), a wide (széles) az 140/155, az ultrawide meg 146/155, ez utóbbiak is stabival/anélkül, ezt a 4K/4:3 módhoz találtam mint adat.
Én lemértem, 4K/4:3/60 fps-en 86 percet tudott felvenni fullra töltött akkuval, 2.7K/4:3/60 fps-en meg 93 percet (ezért nem érdemes lejjebb venni a felbontást). Elvileg FullHD/24fps-en 160 percet tud.
A töltése egész jó, nekem ugyan nem sikerült 18 perc alatt 80%-ig tölteni, erre kb 25 perc kellett, de az igaz, hogy elég meleg volt a készülék a töltés megkezdésekor. A 100% -is töltésre kb 45 perc kellett, de utána még mindig töltögette 100%-on vagy 10 percig, mire kikapcsolt a töltés. Szóval nagyjából fél óra alatt fel lehet tolni 80-90% közé, 1 óra alatt meg teljeen, ami szerintem elég jó. De ha valakit érdekel, powerbankról is működik a készülék (még kivett akkuval is).
-
Tuninger
addikt
válasz
jlaci74 #5203 üzenetére
Nem hozza, a telók sokkal jobbak. Az iPhoneod lő egy klikkre 30 képek és az átlagolt eredményt látod. A DJI videónál számol átlagot a zajból, azért tud kiemelkedő lenni. De fotónál "buta" egy telefonhoz képest. Nameg fotóznál sokkal érdekesebb a több optika egy telefonnál. Az akciókamerával max timelapsezni érdemes, mert a telót nem fogod kint hagyni éjszakára.
-
válasz
jlaci74 #5203 üzenetére
Ezen sokat lehetne vitatkozni. A Samsung S23 Ultra pl. olyan szinten javítja a képeket AI-val, hogy egy f*s képből is tud élvezhetőt, szépet varázsolni. Almáékat nem ismerem, de sztem az s23 ultra lepiplája a 13 prot (ha nem, ne kövezzetek meg, nem a fikázás a célom).
Egy rendes fényképező minőségét egyik sem hozza. Az optika és a szenzor nagyon nem ugyanaz.
De pl. Daróczi Csaba a díjnyertes fotóit telefonnal és akciókamerával is lövi, volt egy szép madaras képe amivel első lett, ezt Hero 11-el csinálta...
-
válasz
Donki Hóte #5199 üzenetére
Külön nem lehet állítani, csak standard (dewarp) 15mm, wide 12mm és ultra wide 11mm értékekre. Sztem a leírásban pontosan benne van, milyen a látószög
-
jlaci74
aktív tag
válasz
vihartigris #5202 üzenetére
Hogy nem a legideálisabb azt sejtettem, de pl. egy iphone 13 Pro szintjét hozza vagy ne reménykedjek?
-
jlaci74
aktív tag
válasz
vihartigris #5200 üzenetére
Fotózásra mennyire alkalmas az Action4,
vagy úgy általában az akciókamerák?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- iPad topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
- EAFC 25
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest