- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Nyomtató topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vaku topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz ludasmatyi #7299 üzenetére
A ramnak mennyi feszt adtál? Elég gyanús, hogy a ramod nem bírja...
Gorneck#1239
-
ludasmatyi
tag
válasz Gorneck #7293 üzenetére
Hát állítgattam a biosban de képtelen vagyok elhinni hogy nem megy még 3680-on sem stabilan az E6750-es cpu!A ram lenne az ami visszafogja?667-es geil ultra?Nem értem help!
Búcsúbeszéd a villanyszerelő temetésén:- Jó vezető voltál!- Mindig nagy volt körülötted a feszültség!- De most hogy kiverted a biztosítékot!- Földelünk!
-
Robi_73
őstag
válasz Gorneck #7243 üzenetére
Szia Gorneck23!
Az én alaplapom nem látom az oldaladon. GA-P35-DS4 rev 1.1
Robi73
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
Igen aszhem...B-s cerka helyett komolyabb/tartósabb vezető anyagot rakott rá a srác...ez az anyag egy fűtőszál javító...eltávolítani nemtom, hogy lehet, de biztos macerásabb, mint a grafitot "lemaszálni" vagy "leradírozni"...nem csináltam ilyet szal igazából nemtom...Muréna, Achi, Over biztos tud segíteni...
Itt is van vmi hasonló! [link]
Gorneck#1239
-
ludasmatyi
tag
Nah végre összejött az új lapom Gigabyte P35-DS3-as rev 2-es csak a bioscsere hiányzott hozzá hogy jó legyen de mostmár jó!Bár a cpu-m nem akar úgy menni ahogy kéne!E6750-es de 3600-on fagyott kék halállal bár a mostani biossal már megy stabilan!Kíváncsi leszek hol a vége!Van valaki aki ért ennek a lapnak a helyes bios beállításához?
[ Szerkesztve ]
Búcsúbeszéd a villanyszerelő temetésén:- Jó vezető voltál!- Mindig nagy volt körülötted a feszültség!- De most hogy kiverted a biztosítékot!- Földelünk!
-
hbitusz
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A mai napon nekem is megjött a Ds3 as lapom
AMD ről álltam át. Elsőre tetszik a rendszer, halk és gyors, nagyongyors . Bár féltem kicsit, mert már jó pár éve csak abit lapokat használok/tam/ de nem volt semmi gubanc vele, a bios teljesen érthető. Ami zavar, hogy bár Rev 2.0 ás a lap a gyári oldalon feltüntetett képpel elentétben csak 6 sata port van rajta nem pedig 8 /mondjuk a leírásban 6 szerepel az oldalon is/. Nem mintha nem lenne elég a 6 port, de amit mutatnak azt mutassák már jól. Viszont pozitív, hogy volt a csomagban e-sata hátsó port.
Tuningról majd később, írok.
További szép napot minden márkatársnak és az érdeklődőknek is.
Ja és köszönöm Gorneck23-nak a tájékoztató oldalt, sokat segített
-
stigma
addikt
válasz Gorneck #7256 üzenetére
P35 DS3R vdroop mod!=> ha jól értesültem haveromtól, akkor ez hidegforrasztás?hogy lehet szétszedni, visszacsinálni?
amúgy Vdroop nem működik 2B-s ceruzával ha összekötni?amúgy penciles Vdroop -ot mivel lehet leszedni ez is érdekelne.bocs h ennyit kérdezgetek.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
ulveczkii
tag
válasz barnam_ #7282 üzenetére
A HU-s oldalon meg a sima hűtős rev 2
Vagyis az a borda ami a rev.1.1en van de a nyák az már rev.2 és az elnevezés is[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz ulveczkii #7281 üzenetére
Az EU-s oldalon a rev.2-n van HP-s hűtés, és a rev.1.1-n sima borda.
-
ulveczkii
tag
sziasztok
azt szeretném megtudni hogy ha P35-DS3P lapot veszek magyarorszádon akkor melyik lapot kapom mert a magyar nyelvű gigabyte oldalon egy sima hűtésű van míg a nemzetközi oldalon egy HP hűtésű van fent
Légyszi segítsetek[ Szerkesztve ]
-
qw78er89
aktív tag
válasz BleuNeon #7251 üzenetére
Szia!
Én az F4-et még mindíg! Nálam minden működik és ezért inkább nem frissítem...
Egyébként azt akartam még pont kérdezni, hogy a High Speed DRAM DLL Settings hogy áll, mert igazából már más ötletem nincs! Nálam Option 1.
Próbálgattad a RAM-ot, hogy meddig indul el stabilan? Ha változtatsz a szorzón és elkezded 800-tól föjjebb venni a RAM MHz-t meddig indul még el? -
drShaman
aktív tag
P35-DS3 NB hűtőjét ajánlott lecserélni? Van itthon egy Zalman ZM-NBF47, erre esetleg!?
-
Laraxior
titán
Ha a Biosban emelem a PCI-E feszkóját..akkor nem tudom magasabbra húzni a GPU-t? vagy az mire való egyáltalán?
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
D.Csaba
tag
-
imibogyo
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy DS3P-n használjátok a felső tápcsatit, ha nem két videókártya van a gépben (tudom, hogy elvileg csak azért kell), de nekem elég sok venti megy a gépben, mind alaplapról és gondoltam bedugom neki ha ez segít valamit (az igazi kérdés tehát az, hogy nem lehet-e ettől baja, ha bedugom, de nincs benne második videókártya).
THX -
Gorneck
legenda
válasz D.Csaba #7265 üzenetére
Sztem vidd be a teljes gépet ahol a lapot vetted...oldják meg a problémád...vagy esetleg oda ahol ramot vetted...
Nem érdemes nagyon tovább szórakozni...egy táp próbát megér a dolog, de egyszerűbb, ha már ezt a boltba teszik, mint Te időt pazarolsz rá...Nincs. Műszer van.
Gorneck#1239
-
-
D.Csaba
tag
válasz Gorneck #7261 üzenetére
Megtettem, kértem másik tápot hétvégére, de nem raktam át,mert mdenki azt mondta, hogy ez csak ram vagy alaplap probléma lehet; a ram pedig a végtelenül rendes boltosnak köszönhetően cserélve lett, ez a ram 4-5 fokkal hűvösebb, de a hiba fennáll változatlanul
http://www.green6.hu
-
D.Csaba
tag
Megint nem indul hidegen. azt hiszem, ráteszem ezt a f*st egy téglára és háromszor ráugrok. Csak az alapbellítás esetén megy rendesen....
Létezhet más BIOS beállítás is, ami nem az M.I.T menün belül van és elronthatja a dolgokat?
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Gorneck#1239
-
eddie17
addikt
Nézegettem ezt az új F10-es biost, amit feltettem tegnap, nem sok mindent vettem észre ami új dolog lenne, egyet kivéve, vééégre nem rinyál a pittyegője
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Kicsirics77 #7253 üzenetére
Azt irja hog ynem talált merevlemezt...futassak valami diagnosztikai izét...ez egy acer laptop...mi a rák van? Nem megy fel az XP....
-
Laraxior
titán
Hoznak egy laptopot..linux van rajta...ott is csak addig tart rátenni a wint mint egy sima asztalin ugye? átállítom a bootot dvdre azt kész?
-
pclama
csendes tag
Sziasztok!
Bátran meg lehet venni a combó lapot ha elég a 2giga ddr3
Nekem p35c ds3r (ver 2.0) lapom van, 2db 1Gb ddr3 1066mhz modullal, q6600 procival, SCYTHE Infinity hűtéssel gigabyte8800gts320mb vga, bios F8
Alapban sport utánival megy frankón (2700mhz)
Kézzel fixen-stabilan 3200mhz (volt emelés nélkül)telepítés: szopatott mint állat, netrekapcsolódva kifagyott, nemvolt hang stb
Újwindóz safemódban csodálatosan minden driver felment, azóta királyságÚj everesben 3200-on
procim 3.
memcsi 3. ))[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
-
Laraxior
titán
Holnap jön a memóriám...ebben a hónapban már a 3. pár... rossebbe.
A Corsair 2x512...jól tuningolható, de kevés
OCZ Reaper 2x1GB fasza kis ram de nem bírja a szuflát...
Crucial Ballistix...nah ennél már úgysincsen jobb
Megveregetem a vállam...
A UPC-be meg a hátam...már 3 havi nettel vagyok lemaradva de nincsen mit tenni...a Crucial az Crucial.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
BleuNeon
csendes tag
válasz qw78er89 #7185 üzenetére
Próbáltam már 800-on 5-5-518-at és úgy működik auto-val is.
De van egy tippem, hogy mi lehet a probléma! Ebben az új BIOS-ban (F10) nincs olyan h Dram DLL Settings--(option 1/option 2). Ctrl+f1 után sincs... A régi (F4) BIOS-ban pedig volt, és úgy emlékszem, mintha option 2-n hagytam volna.
Ez lehet probléma? Azóta mondjuk csináltam már Load Optimized Default-ot...Gigabyte P35-DS3 (F12), 2*1GB Kingmax 1066Mhz, Core2 Duo E6550 @2.33, 8600GT 256Mb, Chieftec 450W, Samsung 400GB SATA2
-
kiscsáko
tag
helló mindenki
szerintetek mennyire jó ez a lap??
Gigabyte GA-P35-DS3L alaplap
-
tisn
addikt
Sziasztok!
Sikerült összeraknom végre az új gépem, P35C-DS3R, E4500 proci, alapfeszen 3150-en stabil, 1.4V-on 3300-on meg 1 perc után fagy. Maradok az alapfesznél, elégedett vagyok ekkora sebességgel. Érdemesebb magas fsb/lejjebb vett szorzóval használni?
A ramokat most fogom állítgatni, most 700 körül futnak, 5-5-5-18-on, mert a proci végére voltam kiváncsi. Tényleg +0,3V-ot adjak a Geileknek?
-
Papa_G
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy P35 alaplapot.
Én kinéztem magamnak a GA-P35C-DS3R (rev. 2.0) lapot, de egy ismerősöm azt mondta, hogy szerinte nem szoktak beválni azok a lapok amibe 2 féle dolgot is lehet rakni (itt pl a DDR2-DDR3).
Azt mondta szerinte jobb volna a sima DS3.
Pedig én direkt azért akartam, hogy később esetleg tudjak majd bele tenni ilyet. (mármint DDR3-at)A kérdés a következő:
Igaza van?[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
-
Birsinator
tag
Üdv!
Vasárnap óta boldog tulajdonosa vagyok egy Gigabyte GA-P35-DS3R (rev1.0) lapnak, és a következő problémám van:
XP telepítés után be az alaplap cd-je és telepítés az ottani drivereket.
első driver okésan fel megy, viszont a Microsoft HD Audio Bus (azalia) semmi esetre sem akarja rendesen feltelepíteni magát. már a netreól leszedtem a legújabb drivereket. de nem...az XP a telepítés során kijelzi, hogy új hardvare-t talált, "Microsoft HDA...." felajálja hogy felmenjen -e a netre, de ahol összeszereltem gépet, és ahol karácsonyig van, ott nem tudom netre kötni, ezért kilikkelek, hogy ne, és hogy csinálja automatikusan, erre 1-2 perc tökölés után kiírja, hogy nem talált megfelelő illesztőprogit. No akkor vissza keressük meg mi magunk, viszont akárhány Microsoft HD Audio drivert találtam, egyik sem Realtek888-as szériához volt, hanem csak 280-as meg 880-ashoz, és ha azokra kattintottam, akkor kiírja, hogy nem megfelelő illesztőt raktam fel, a hardver leáll. és feljön lent a kis üzenet az óra mellett, hogy probléma lépett fel a hardver telepítése közben.
no, aztán ezzel sokáig szaroztam, miután fogtam és az alaplap cd-jén nem a microsoft, hanem a realtek mappából rányomtam valami HDA- inf-et amitől meg rögtön újraindult a gép. Viszont uitánna nem problémázott, Ezután felraktam a Sapphire HD3870 driverét, no az is talált egy HD a buszt fel is rakta magát, és most hivatalosan azon keresztül van a HD audio... A hangkártya működik rendesen, van hang, és jól is szól, csak nem tudom, hogy miért volt ez a mizéria a hda-val... kérlek titeket magyarázza meg valaki nekem![ Szerkesztve ]
A gombázás olyan mint a vallás, vannak hivők és hitetlenek, én hívő vagyok! (valaki szerint egyszerűen bolond :t)
-
D.Csaba
tag
válasz barnam_ #7214 üzenetére
Az oldalon található - fagy53által elkövetett méreések alapján - ennél a lapnál az 1,5000V 1,4000V nak felel meg, mi több, a MCH is csak +0.1Vos emelést jelent a valóságban....
A +0.6V 2,13V-ot jelent ebben a csoda lapban, a rma pedig 2,1V-ot kér a Cl4hez...
-
D.Csaba
tag
A BIOS-om
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control----------- manual
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2,0
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------4
Dram Ras to Cas------------------4
Ras Precharge--------------------4
Precharge Delay------------------12
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------42
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,6
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,2V
V Core-----------------------------1,5000V[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
-
D.Csaba
tag
Az érzékelők (igaz, ez szoftveres9 az alábbit mutatják:
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (ATI-Diode)
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek:
Alaplap 22 °C (72 °F)
1. CPU / 1. mag 36 °C (97 °F)
1. CPU / 2. mag 38 °C (100 °F)
Aux 37 °C (99 °F)
GPU dióda 47 °C (117 °F)
SAMSUNG SP1213C 29 °C (84 °F)
SAMSUNG SP2504C 32 °C (90 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 846 RPMFeszültség értékek:
CPU mag 1.44 V (ez a bIOsban 1,5000V)
+2.5 V 2.13 V (ez a bIOSBan +0,6V)
+3.3 V 3.28 V
+5 V 4.87 V
+12 V 2.82 V
+5 V készenléti 5.21 V
VBAT telep 3.12 V
Debug Info F 031E FFFF FFFF FFFF 0000
Debug Info T 37 22 254
Debug Info V 5A 85 CD B5 2C 00 3B (7F)az MCH +0.2V-ot kapott
[ Szerkesztve ]
-
-
fagy53
nagyúr
válasz D.Csaba #7201 üzenetére
E2160, és 1.3250V-ot írt ki a Normál beállításnál.
Ez ugyan 1.24V, de nem itt üzemel már, hanem 1.4000V-on ami a valóságban 1.31V.
Ez a bekapcsolási probléma nem elszigetelt jelenség, nekem 951MHz-en egyóra hosszat hibátlanul futott a memtest, de hidegen sehogyan sem akart beindulni.
900-930MHz-en viszont beindul. -
D.Csaba
tag
Köszi; milyen procival próbáltad?
Nagy pofátlanság lenne azt kérnem, hogy leírd, milyen értékeket állították be BIOSban, ami a CPU feszültségeket illeti.
Az a gondom,hogy hiába állítok be olyan értékeket, amin a gép tökéletesen megy, ha kikapcsolom, és kb 1 óra múlva bekapcsolom, akkor nem megy....
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Láncfűrész topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...