Új hozzászólás Aktív témák
-
SalvadorLynx
aktív tag
MA790FXT-UD5P alaplap kingmax ddr3 1600 mhz cas latency 7-7-7, CL=7
A lap alapból 1300-on futtatja a ramokat és az időzítések sem stimmelnek.
Ha ez van a dobozon milyen időzítéseket állítsak be, mert a biosban ennél jóval több mindent lehet állítani a ramnál? Milyen beállítások mellett sikerült nektek 1600-ot kicsikarni a ramokból? -
GödiAli
tag
Sajna nem használok xp-t már régóta. Próbáltam már vista-t ill win 7-et is de mind2tőnél ugyan az volt, sőt volt vista installnál is fagyás. Vasárnap lesz megint nálam a gép szereztem már mindent wincsit xpt vistat win7et. A kérdésem ki melyik biost használja? Én egyből feldobtam az F2-est lehet vissza kéne tenni az F1-et? Ti tesztek fel vlm chipset drivert?
-
zed01
őstag
válasz
Zé_Mester #386 üzenetére
Az csak egy dolog hogy te mit tartasz hülyeségnek, de miért szólsz be olyanba amihez nem értesz?
Azt ajánlom olvasd el ezt.
Például nekem is gondokat okozott az SP3-as XP, fagyás, újraindulás. Már vissza akartam küldeni a gépet a pcx-be, mikor közölték a telefonban az XP-re azt megoldást amit leírtam. Azóta semmi baj. Az, hogy neked jól működik, az bizonyára azért van, mert nem azt a fajta XP telepítőlemezt használod, mint azok akiknek ez gondot okoz.
-
DRPCDoki
tag
válasz
KDavid17 #394 üzenetére
Ezt a memót lehet kapni egyébként 2x2 GB-os kitben? Vagy nem para, ha nem kitet veszek, fognak menni dualban? Csak mert én nem nagyon találok kitet, de én is úgy látom, hogy ilyet lenne érdemes vennem a valszeg pár hét múlva építendő új gépembe. És egyébként most is Kingmax Mars ramjaim vannak, azokat se kitben vettem és nagyon elégedett vagyok velük.
-
Cadal
őstag
válasz
respect7 #390 üzenetére
Hi!
770T-UD3P lapban Kingmaxokat (FLFD45F-B8EE9 EAES) használok, (egyenlőre) 1333Mhz 6-6-6-18 1T beállításokkal, és tökéletesen működik.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
respect7 #390 üzenetére
ha jófélét fogsz ki akkor simán elég egy 4870X2-höt is
1-2 év múlva minden elavult lesz, még a Core i7 975 EE is, ami most cirka 270e forint.Nekem most Kingmax Mars 1600 CL7-es KIT-em van és nagyon korrekten megy vele a gép. Nem hibázott eddig egyszer sem és emellett angyon jól megy tuningban is. Ára pedig 13-15e körül van a 2x1GB-nak, sztem nagyon jó vétel
ui.: megy egy privi
-
Zé_Mester
őstag
köszönöm
próbálok sietni a cikkel, mér 85%-ba készen van, már csak az alaplap mérései hiányoznak, és az a baj hogy nem tom mikor lesznek készrespect7 :
100k-ból nagyon jó kis motyót lehet összehozni.
ami az adatlapomon szerepel (lap, proci, mem) egy olyan simán kihozható belőle -
szki
őstag
válasz
Oliverda #385 üzenetére
Nálam se jött elő probléma AMD konfig + XP32+SP3 telepítés esetén (4 féle AMD konfig..)
respect7: Mennyi lóvé van alaplap+ram+proci-ra? Többi alkatrész marad-e?
Mire lenne használva a gép főként? (játék, HD film lejátszás, esetleg videoszerkesztés, stb?)Zé_Mester: grat a szárazjeges eredményhez! A cikk 2. fele ma v. holnap olvasható lesz?
-
Zé_Mester
őstag
már bocsi hogy beleszólok, de ezt az SP3 + AMD gondolatot hülyeségnek tartom.
nálam az utóbbi időbe elég sok Phenom II-es rendszer futott, mindegyikre szó nélkül ment az SP3-as XP, és soha semmi bajom nem volt vele, pedig nem csak alapon használtam, hanem egész erősen meg lettek hajtva a motyók, de hibajelenség nem volt.inlább ram problémára gyanakszok, lehet a lap nem kedveli a beletukmált ramokat és azért hibázik össze-vissza.
-
respect7
csendes tag
Helló
Az lenne a kérdésem, hogy akinek GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P alaplapja van, az milyen DDR3-as memóriát használ hozzá? Melyiket tudja bugok nélkül kezelni?
-
JohnR
aktív tag
A barátom egyébként informatikus mérnök, és elég cikinek érzi a dolgot, hogy hülyén áll a véletlenszerűen előbukkanó probléma előtt, és nem találja a megoldást. És egy tök új gépnél.
Eddig Inteles volt, és már kezdi bánni a váltást, de gyorsan kellett egy viszonylag olcsó, jó teljesítményű, és valamennyire időtálló konfigot összeraknia.
Erre szívás és szívás... -
JohnR
aktív tag
Köszi a választ! Remélem segít a problémán (nem az enyém, nekem az adatlap szerinti gépemmel minden ok).
Amúgy mai napig volt egy ismeretlen eszköze is (AMD away mode) a hozzá való drivert ma találta meg egy oldalon (a google segített neki, mert hivatalos oldalakon nem találta). Jó is volt a gép néhány órán keresztül, aztán újra kifagyott
Elküldtem neki a válaszod linkjét, majd kipróbálja.
Az eredményt majd meglátjuk...
Még1x THX -
zed01
őstag
Ja, és telefonban nyugodtan olvass be annak az üzletnek alkalmazottainak, ahol a hardvert vetted, mert nem figyelmeztettek. A rohadékok. Minek nyit számtech üzletet az olyan, aki nem ért hozzá?
Mennyi bosszúságtól kímélhették volna meg az ügyfelüket, ha elmondják. Az nem indok hogy ők sem tudták, aki hülye az ne nyisson boltot. Szerintem még kártérítést is követelhetsz, nem a vevőnek kell tudni ezt.
-
zed01
őstag
Egy a lényeg, AMD rendszerekre soha ne telepítsd olyan XP-t, amibe bele van integrálva az SP3, vagy soha ne telepíts SP3-at ha előtte nem telepíted a microsoft direkt erre a célra kifejlesztett javítását. Lehet SP3-as XP használni, de ezzel kapcsolatban meg az a lényeg, hogy olyan XP-t telepíts amibe csak az SP2 van integrálva (vagy normál XP telepítesz és először csak az SP2-t telepíted fel), mivel a javítást csak windows XP SP2-re lehet telepíteni. Ha feltelepítetted az SP2-es XP-re a javítást, az újraindítás után nyugodtan telepítheted az SP3-at.
Innen töltsd le a javítást.De azt is megteheted hogy egész egyszerűen csak SP2-es XP-t használsz, azzal nincs semmi baj. Az SP3-al akad össze egy olyan Intel driver (amit a microsoft javítás eltávolít), ami az SP2-vel nem okoz gondot.
PS: Egyébként a Google a barátod.
Meglátod működni fog minden, semmi baja a hardvereidnek.
-
JohnR
aktív tag
Konkrétabban leírnád melyik javítócsomagot kéne telepíteni?
Az közelebb vezetne a megoldáshoz, mert barátom is ilyen problémával küzd egy 955-ös proci kíséretében, és már az ablakon akarja kivágni az egész sz@rt(váratlan kifagyások, váratlan helyzetekben, az eszközkezelő 99% üresjáratot mutat, miközben a cpu-z meg 70-90% leterheltséget, miközben ő a lefagyott asztalt bámulja 10-15 percen keresztül, mire bármilyen task elindulna)
Ez elég nagy szívás egy tök új rendszerrel, és egy ilyen hardver+driver+op.rendszer konfliktus kibogozása nem egyszerű (főleg ha még azt se tudja mi okozza a problémát).
A bios frissítéseken már rég túl van, ideiglenesen eltüntették a problémát, de váratlanul visszatért, mintha nem csinált volna vele semmit.
Roppant bosszantó...
PLS Help! -
zed01
őstag
Windows XP SP3-at használsz? Ha azt, akkor az lehet a probléma, hogy az SP3 összeakad az AMD konfigokkal, pontosabban egy Intel driver akad össze az SP3-al, AMD konfig alatt. A megoldás:
1. Tegyél fel SP2-es XP-t
2. Tedd fel a MS javítását, ami leszedi a problémát okozó Intel drivert és indítsd újra a gépet.
3. Tedd fel az SP3-at. -
Slyer
senior tag
Sziasztok! egyik haver most vettem ilyen deszkát, és bele egy 955-ös procit, de csak nagyon alacsony órajelen megy. egyszer már lett rajta bios frissítve, akkor jó is volt, de nem ő csinálta. most valamiért visszaállt a régi biosra, és most megint halál lassú a proci. a kérdés: hogy kell biost frissíteni? az addig tiszta hogy letölti gigabyte honlapjáról, felrakja egy üres pendrivera és bemegy a bios/qflash biosba. de innentől hogy kell tovább? ha nem túl nagy kérés valaki leírná lépésről lépésrE? nagyon köszi előre is!
-
-
KDavid17
aktív tag
ez stabil.
Bezzeg a videókból meg a weboldalakról nem akarnak eltűnni a színes alakzatok -
szutyis
tag
Nekem ugyan ez van
Azzal a különbséggel,hogy nekem akkor is lefagy ha TV-t nézek (hauppauge 500) és rányitok egy Everestet.
Szerintem ram probléma. -
-
GödiAli
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Barátomnak nem rég dobtunk össze 1 gépet, adatok:
ud3p + 720 + 4g 1333 csx + 4870 1G + 1TB hitachi + GB 470-es táp. ( a 4. magot sajnos buktuk win bootolás közben kékhalál) Ami a lényeg kb óránként lefagy a gép, de nincs kékhalál csak gondol 1et és megáll. Csinálta már játék, film, de sima asztalon is. Hőfokok jók, speaker nem csipog. Én wincsire tippelek, de olvasstam itt gondokat a ramok körül is, sőt vlki azt mondta h alaplap. Esetleg vlm tipp? Előre is köszönöm! -
KDavid17
aktív tag
válasz
KDavid17 #366 üzenetére
de a tuningot azért bírja: 2 mag, 3.6 ghz és alapfesz(1.3v)
Kár, hogy 4 magon sz*r filmezésnél és netezésnél -
szki
őstag
válasz
Gabor970 #363 üzenetére
Gondolkozhatsz AM2+ lapban is. Ott nagyobb a választék, és jól ismert a DDR2 RAM kompatibilítás. Nekem egy 780G-s lapban is nagyon ment az 550 BE proci.
Ha a jövőre is gondolsz, akkor AM3 lap. De a DDR3 még tényleg szívás. Főleg a Gigabyte alaplapoknál. Talán a biosok fejlesztésével javul a helyzet. Azonban jelenleg lehet jobb egy olcsóbb 1333-as készletbe beruházni, ami szerepel az alaplap kompatibilítási listán. Akár csak 2x1 GB-ba, melyből rengeteg eladó van az apróban (keress rá!)
Én amúgy ajánlom a Kingmax 2x2 GB 1600/CL7-es ramját! Sokan nem szeretik a Kingmaxot, de jelen helyzetben még azzal lehet legnagyobb szerencséd! (lásd pl. prémium memok Elpida chipjei...)Más: OCZ DDR3 Platinum LV nem éled fel semmilyen bios reset után se. Félreteszem, és 1 hét múlva másik UD5P lapban és 955 BE társaságában leteszteljük. Ha ott se indul, akkor ram csere lesz. Bár lehet megvárom az újabb bios kiadását (F6), mely állítólag 2 héten belül várható a 965 BE miatt (bár lehet RAM újítás nem lesz benne...).
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gabor970 #363 üzenetére
ocz ramokkal eddig vegyesek, de inkább negatívak a tapasztalatok.
kingmax FLGE85F-B8MF7-vel szintén vegyes, ám eddig egál a jó/rossz tapasztalatok aránya.
geil 1600-as 4 gigás value kitje szintén zenésznek néz ki szutyis próbája alapján.valahol azt olvastam, hogy a gigák jó barátságot ápolnak a kingston modulokkal és Landon fórumtárs példája is ezt látszik igazolni egy ilyen kit tulajaként. (azaz még nem panaszkodott a fentiekhez hasonló tünetekre...
)
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Gigabyte MA790XT-UD4P alaplapot szeretnék venni X2 550be proci alá. Próbáltam minél többet elolvasni a tapasztalatokból, de memória ügyben még mindig tanácstalan vagyok.
szeretnék olyan ramokat, amiket 1600MHz-en futtat. Sajna ami az alaplapi ajánlásban van, olyant nem kapok az általam ismert boltokban, vagy számomra horror az ára -pl geil 34e Ft- kb 22.000Ft/2X2Gb ami belefér a költségvetésembe. Tudnátok esetleg segíteni ötletekkel?Köszönettel!
Gábor
-
Ayg0
senior tag
más gyártó termékének bios frissítéssel voltak gondjaim. nevezetesen az, hogy írásvédettnek titulálta és nem engedett se frissíteni, de régebbit visszatenni. megannyiszor próbálkoztam a jumperes cmos resettel (ami elvileg nulláz mindent), de semmi változás. tech supportnak ment egy levél, hogy ilyenkor mi a teendő. a következőt javasolták:
kikapcs, táp le
cmos clear
táp be, bekapcs
belépés a biosba és load optimazed defaultshelyre jött a dolog. lehet neked is meg kellene próbálni, hátha be tud lőni magának valami működőképes beállítást, amit enélkül változatlanul hagyott.
-
szki
őstag
válasz
Oliverda #359 üzenetére
Mi az, hogy teljes bios reset?
CLR CMOS gomb van az alaplapon. Ha azt megnyomom, akkor minden beáll alapra és autóra. Kipróbáltam és nem segített. Sajna csak 1 hét múlva tudok összefutni Yeti 83 fórumtárssal, hogy együtt teszteljünk...Mérgemben nyomok egypár OC-t, hogy Herr Z előtt legyek az X2 550 Világrekord listán
Mod: Van esetleg másvalaki AM3 lappal Baranyában?
-
szki
őstag
válasz
KDavid17 #343 üzenetére
"Az nb fesznek meg ilyeneknek, szóval a cpu feszen kívül minek mennyit adjak meg?
És mennyit lehet max adni 24/7-re?"Ha 4 mag van és amúgy is tuningolsz, meg van CPU fesz emelés, akkor a CPU NB feszt is emelhetnéd +0,05 v. 0,1 V-al (össz 1,15 v. 1,2 V-ra). Nálam ez segített, ha instabil volt a Prime Blend teszt.
Talán a display gondokon is segíthet. Bár nem értem 2 maggal miért okés a megjelenítés, és 4-el meg nem még alapon seTöbbi fesznek én nem szoktan adni. Per pillanat így használom 24/7-ben X4 B50-ben ("FSB" 220 MHz, proci 1,3V és 3,41 GHz, CPU NB 1,15V és 2,2 GHz, HT 1,98 GHz, RAM 1172-999-24-2T:
X4 B50 boot: [link]
MIT 1. kép [link]
MIT 2. kép [link]
Ram beállítások: [link] [link] -
-
szki
őstag
válasz
Oliverda #348 üzenetére
Fekete a nyák, mint a linkelt videon. De ugyanilyen rammal és lapban simán ment a video szerint (de 955 BE proci mellett) .
Nézem, hogy az OCZ honlapon zöld nyákkal van. Lehet valamit változtatott az OCZ az újabban gyártott RAM-on?
1 db modullal se megy. Bármely slotban is próbálom. Persze lehet én vagyok béna
Mod: Yeti 83: az alaplap megvan már?
Ha iigen, akkor beszéljük meg privátban!Mod2: HERR Z: Miért? Csak nem Gfefe féle proci az?
-
szki
őstag
Próbáltam, de nem indul vele a gép. Még nem tudom, hogy alaplap v. ram vagy proci-alaplap-ram kombo nem okés (lehet csak 955 BE mellett megy a ram
).
Ki kellene próbálnom más AM3-as gépben. Van valaki még Baranyából?Beállítom előre a régi Kingmax-al 1,65V-ra a RAM feszt és az 1333 MHz-et (hogy ne egyből 1600 OC legyen). Aztán bios mentés, utána kikapcs (táp is). Ram csere. Gép bekapcs, de nincs kép, ventik, vinyó pörög, a gép meg sípol. Először 11 sípolás, utána meg 15. Aztán néha egyet-egyet. Gondolom közben többször újraindít a gép és próbálkozik, mert hallani, hogy meg-megszaladnak a ventik... Mindez F5 biosnál.
F3L biosnál, mellyel a tesztek futottak: csak folyamatos beep van pár másodperces szünetekkel.
mod: persze próbáltam egyesével és párosával is a ramokat mindenféle slotban
-
Yeti 83
csendes tag
Hali.
Van köztetek olyan aki próbálta már Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P lapon
az OCZ AMD EDITION 1,65V 1600/cl7 ramot(OCZ3p1600LVAM4GK)
Ha igen irja le hogy megy e 1600 MHz-en.
Jó lenne egy ár, hogy hol lehet beszerezni és hogy mi a külömbség ez a ram és a
KINGMAX FLGE85F-B8MF7 közt,KINGMAXOT 12000 körül láttam.
Köszi. -
KDavid17
aktív tag
Amúgy majdnem 1 h blend lefutott hibátlanul 3.6ghz-n. Most nem volt több időm futtatni. Majd éjjel
prime -
KDavid17
aktív tag
Az nb fesznek meg ilyeneknek, szóval a cpu feszen kívül minek mennyit adjak meg?
És mennyit lehet max adni 24/7-re? -
Ayg0
senior tag
válasz
KDavid17 #337 üzenetére
a grafikus megjelenítésnek vélhetően nem sok köze van az alapokhoz, ez pedig egy mobo topik... itt tedd fel a kérdésed. egyébként nem akarlak elkeseríteni, de lehet elszállt az egyik memchipje a 4870-nek. legalábbis a régi 6800gt-m is ugyanezeket a tüneteket produkálta, amikor eltoszódott a saját dedikált memóriája...
-
Landon
addikt
Akinek ilyen lapja van: MA770T-UD3P nagyon kérem nézze meg, hogy a PCI-E x16-os módban fute e (ATi-nál a CCC-be a hw infonál írja nV-nél nemtom de biztos ott is, ha más nem CPUZ mainboard infonál írja) mert nálam NEM hajlandó CSAK x4 módban futni! Már minden megpróbáltam amit lehetett (BIOS frissítés, vga ki be rakás etc) de semmi nem használt! Attól félek ez nagyon vissza veszi a 4890esem teljesítményét.
Ezzel a CPU-val (905e) alap órajelen (2.5GHz) 13800 pontot ér el 3DMark06ba ami csontra megyegyezik a volt 4870esem eredményével. 3.2GHz-ra húzott cpu-val éri el a 16300 pontot....
-
KDavid17
aktív tag
válasz
KDavid17 #337 üzenetére
Valahogy így néznek ki
Filmekben is hasonlóak vannak. -
KDavid17
aktív tag
Az miért van, hogy a filmekben ilyen kis kockák vannak, színes alakzatok stb
Amikor netezek akkor is elő szokott fordulni(képekben vagy maga a weboldal)
Oprendszert már újratettem. -
Cadal
őstag
Az R80-as kondenzátorokhoz közelebb eső fetek pontosan 80 mm hosszban helyezkednek el. ezek kicsit hosszabban mint a hátlap felőliek.
Így szerintem a HR-09 felső fele (84x15.5) még csak elférne, de a rögzítés már nem. szvsz. -
Cadal
őstag
Hello!
Ma megérkezett az alaplapom, ezért le tudtam Neked mérni a távolságot. elég nehéz volt mérőszalaggal, de nem volt kedvem lemenni a tolómérőért a pincébe _ 1; 2. A 2. képen a 30 pont a furat felett van (arra figyeltem) és a másik furat felett próbáltam fényképezni
. Remélem átmegy valamennyire. ha nem szólj, és felhozom a tolómérőt.
A furatokban pedig a 2.5 (mm) csavar fér el. Amit a képen látsz az 2.5x40-es süllyesztett fejű csavar anyával alátéttel, és golyóstoll rugóval.Bordarögzítésre kiváló lesz
remélem segítettem!
-
KDavid17
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok itt az amd-s oldalon( ez az első amd-s configom)
1. kérdés? nb frekit és ht-t mennyire ajánlott állítani?
2. az miért van hogy 4 magosított x2 550 stabil 1 órát small fft-vel, de blendben 20 perc után kifagy. Mi lehet a probléma valami kevés feszt kap?
cpu:1,375v
ram:1,8v
Többi normal. -
szki
őstag
Magyar honlapon kint van a 785G-s giga lap. GA-MA785G-UD3H
-
Ayg0
senior tag
válasz
adorjant #326 üzenetére
a gx chipsetes lapoknál nem a tuning az elsődleges szempont, sőt, ahogy a példa is mutatja, egy 4+1-es biostarban is 3ghz+ fölé tudtak húzni egy régi phenomot.
ennek a lapnak nem ez a gyengéje, hanem a northbridge hűtése és a dx10-es int vga. nehéz lett volna egy 10.1-es 785g-t ráb***ni sb710-tel... -
Zé_Mester
őstag
MX2 tökéletes lesz, nincs benne fém úgyhogy zárlat veszélye nem fenyeget.
csak egy nagyon picit nyomj rá a chipre és ha visszaraktad a bordát akkor majd szépen elteríti magának.a cikk még folyamatba van , jövő hét hétfőn még lesz egy kis szárazjegezés, és keddre már kint lesz a logout-on.
-
szki
őstag
válasz
Zé_Mester #324 üzenetére
Oké! Nekiugrok. Úgyis most jöttek meg postán a OCZ3P1600LVAM4GK ramok (AMD Edition 1,65V 1600/CL7).
Kék lemezkék lekerülnek.
Most szereztem jófajta MX-2-t, így a lapot is újrapasztázom.
Tényleg, az MX-2-ben nincs fém ugye? Vagy ez most nem számít?A procit is újrapasztázom a gyári Mugen paszta helyett..
Mod: nyaralás után a cikked 2. fele elkészült?
-
szki
őstag
Új AM3-as alaplap: GA-MA790GPT-UD3H. AMD 790GX + SB750 Chipset
Nem épp egy csúcslap. Gondolom az olcsóbb IGP-s kategáróába nevez.Mod: azt hiszem már valami normális névre kellene változtatni a topic címét, és az 1. hozzászólás is kiegészítendő
-
szki
őstag
UD5P tulajok!
Nálatok mennyit az alaplap kijelzett hőmérséklete?
Nálam idleben is 43C fok. De ha megye a házban az oldalsó 23 cm-es venti, akkor 36 fok.
(a proci passzívban is hűvösebb 4 maggal)Én ezeket a hőmérsékleti értékeket sokkallom. Tényleg meleg is a heat pipe.
Vegyem le a kék Gigabyte feliratokat?
Vagy pasztázzam újra az alaplapot? -
zed01
őstag
Sziasztok!
Egy Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P-m van, 955 Phenom II társaságában.
Én azt kérdezném meg, hogy hogyan járassam a ramokat? Ganged, vagy Unganged módban? Melyik a jobb?
Nekem szó nélkül viszi 1600 MHz-en az 1600 MHz-es KingMax ramokat. Én azt ajánlom KingMaxot vegyetek! -
Ayg0
senior tag
szerintem várd meg mit tapasztalnak az amd edition-ös ocz kit tulajok és csak azután dönts. ha beválik nekik, akkor szerintem egyértelmű, hogy mit vegyél. ha nem, akkor kingmax FLGE85F-B8MF7. SalvadorLynxnek azért nem működött a kingmax, mert a kitből rossz volt az egyik mem. egyébként szerepel mindhárom am3-mas giga lap memory supportjában. szerintem nekem is ez lesz végül.
-
Yeti 83
csendes tag
Hali.
Most rendeltem Gigabyte GA-MA790 FXT-UD5P lapot és egy AMD 955 B.E. procit.
Vissza olvastam és a memoriával kapcsolatban látom eléggé széthúz a véleményetek.
Olyan memoria kéne ami valóban fog menni 1600 on.
Esetleg van valakinek CORSAIN XMS3 ( cl9) vagy CORSAIN XMS3 DOMINATOR (cl8) ?
Esetleg valamelyik szerintetek jó lenne,vagy mást vegyek? -
KDavid17
aktív tag
Nekem 18x200(3.6GHZ)-en már nem működik a c&q. Nálatok hogy van?
-
Gabor970
addikt
semmi
-
szki
őstag
válasz
vizirider #312 üzenetére
Nem kell szarakodni a gyári cnq-val.
Megoldás XP-re a PhenomMsrTweakerEzzel lehet alulfeszelni és tuningolni is.NB fesz is állítható. Beépül az op. rendszerbe, azaz magától dolgozik.
-
vizirider
tag
bocsi szóval op rendszer XP Sp2
és máshol azt írták hogy ha húzzák a procit az behal általában a cnq miatt. vagyis elvileg csak a gyári tartományban javasolt a használat (4-14), mert a tuningnál fagyást okoz (ezt csak itt olvastam a fórumon) -
KDavid17
aktív tag
UD4P-ben "meddig" jó a c&q? Mekkora szorzóig?
-
vizirider
tag
höhőőőőő
thx a tippeket a saját baromságom áldozata lettem, de megkaptam a helyes irányt!
szóval fel volt az easy saver rakva, csak én láma barom azt hittem ő automatikusan intézkedik.
de a gyári beállításban ki volt kapcsolva.bekapcsoltam és lááááám(a)!!!
hát ennyi, thx a megoldást! -
vizirider
tag
sziasztok!
kérdés lenne (amin a tuningosok röhögnek)
nem megy a cool'n qiuet és nem értem miért.
a bios-ban cnq auto-n a proc szorzó szintén
cpu-z vel néztem de semmi megy az alap 2800 mhz
valami 5let a tudatlannak?lap: 790xt ud4p
-
szki
őstag
válasz
harddeejay89 #302 üzenetére
ATi Radeon HD 4850 / 4870 II
Javasolt, hogy nézz körbe a Téged érdeklő témákban! Sokat kell olvasni, és utána már kevesebb kérdésed lesz.
Használd a PH keresőjét!Mod: X2 550 @X4 B50 BE akart lenni az előbb
-
szki
őstag
válasz
harddeejay89 #300 üzenetére
Hello!
- Alaplap nekem is ilyen és okés (akár 2x16-ban tud CF-t).
- Ramra javasolt 2x2 GB OCZ Platinum v. inkább LV Platinum (1600/CL7)
- Procinál esetleg várhatsz Herr Z féle 4 magosítható X2@X4 500 BE-re, mely 30k-val olcsóbb is lehet.
- A megtakarításon vehetsz egy erősebb VGA-t (HD4890 1 GB)
- Persze nem árt egy jó procihűtő, ház, táp, stb.Mod: persze a pénzkeret és cél határozza meg, milyen alapkonfig lenne az ideális. De ez már a "Milyen gépet vegyek" témakörbe tartozik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest