- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- Projektor topic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
bakosgabor57 #799 üzenetére
nem is érnek semmit, jól mutat max, de kb lesz@rom hogy hogy néz ki, csak menjen.
úgyhogy mikor először megláttam hogy mit mér az everest, abba a pillbe szedtem is le róla, úgy hogy közbe ment a gép -
Zé_Mester
őstag
válasz
SimonYana #797 üzenetére
hja, már épp itt forrasztom össze a chipet meg a foglalatotde am úgy lesz hogy ud5p meg bele 2db 4870x2, X4 955 társaságába
prociból van 2db úgyhogy tudok váltani is, ha esetleg valamelyik gyengén muzsikál
35 liter folyékony nitró megy rá, aztán majd meglátjuk.am erre gyúrok, hátha összejön valami
-
Dead_slow
tag
válasz
Zé_Mester #791 üzenetére
Köszönöm, erre nem is gondoltam
, esetleg egy újrapasztázás? Ki tudja mióta száradt a nagykerben. Most ahogy belegondolok nem valószínű hogy félremér, mert rátettem a kezem a gép oldallapjára és az is sokkal melegebb volt mint prime előtt, majd megtapizom a bordát, leszedem a legújabb drivereket és esetleg, megnézem hátha az everest régi vagy valami.
-
szki
őstag
válasz
zoleecool #793 üzenetére
Lehet, hogy ez az oka? Hardware Thermal Control
-
zoleecool
tag
Más is tapasztalt már elég durva FSB ingadozásokat tuning esetén? Nekem most 16x226=3616-on megy a procim, de full terhelés alatt az FSB néha visszaesik, akár 200-ra is.
Ha viszont 18x200=3600-on használom akkor semmit nem mozdul. Van valami megoldás arra, hogy ne ingadozzon magasabb FSB esetén? Előre is kösz!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Dead_slow #786 üzenetére
előfordulhat hogy félremér, de nem valószinű.
némi plusz feszre hajlamos így bemelegedni.próbáld meg hogy leszeded a hűtés tetejéről azt a kék kis lemezkét (mind a kettőt) a Gigabyte felirattal. ilyen fehér ragacs tartja csak, ha csavarhúzóval óvatosan alányúlsz akkor le lehet operálni pillanatok alatt.
sajna a hűtés rovására megy ez a kis "dizájn"-lemezke, de ha leszeded sokat javít a hűtésen, amíg ott van csak felfogja a légáramlatot. -
tkoni
csendes tag
Köszi!!!
Már azt hittem cserélhetem a RAM-ot. -
tkoni
csendes tag
Aki tud segítsen! A GA-MA770T-UD3P alaplapnak a memóriához 1,5V feszültség van megadva. Kérdés: el megy-e 1,7V-os memóriával (DDR3 1333MHz CL6 GEIL Ultra 2x1 GB Dual Channel) vagy nem?
-
Dead_slow
tag
válasz
zoleecool #785 üzenetére
Nekem 1.3 az alapfesz ezen próbáltam, de elhasalt az egyik mag prime blend alatt, de most úgy néz ki a ram miatt volt.
Amúgy az mennyire gáz, hogy ha adok az nb-nek egy kis +feszt, hogy tuti stabil legyen a ram, akkor az alaplap hőmérséklet felkúszik akár 65fokra is, vagy lehet hogy félremér?
-
Dead_slow
tag
válasz
SimonYana #781 üzenetére
Igen, engem sem érdekel a Prime, csak random fagyott és gondoltam, ezzel le tudom ellenőrizni, hogy stabil-e, a superPI jó öttleg megnézem, majd amint megint gépnél leszek.
Cadal: Akkor jól sejtettem, small fft-t is megnézem, remélem össze tudok hozni valami stabil 4 magos eredményt, bár gyári hűtőm van még. -
Cadal
őstag
válasz
Dead_slow #780 üzenetére
Igen, blend testnél is magra írja a hibát. Ha ezt tapasztalod, tolj egy kis feszt a ramoknak. Vagy próbáld ki, hogy ha sima small FFT tesztet indítasz, akkor is jelentkezik-e a hiba.
#771 zoleecool: Akkor más nem kellett hozzá, csak a CPU NB ViD feszültségét emelni? Már csak azért kérdezem, hátha valaki okul belőle.
-
Dead_slow
tag
Egy kérdés, ha prime blendet futtatok és elhasal egy mag, akkor az lehet a ram hibája is vagy akkor mást írna ki?
-
Lui76
őstag
Tudtok olyan ram típusról amivel esetleg el sem indultak az AM3-as Giga lapok ?
-
SimonYana
addikt
válasz
zoleecool #773 üzenetére
Én nem primezek azóta,hogy egyszer 9 órát ment , utána megnyitottam Photoshopot és kékhalál!
Nekem ne a prime fusson,hanem ha szerkesztek tömörítek több órán keresztül akkor legyen stabil! Ezt már sokan alátámasztották!
Egyedül a super PI-t szoktam futtatni utána ráeresztem a CCE-t és ha 3 órás munkát elvégzi akkor nekem tökéletes! -
-
zoleecool
tag
Köszi a helpet mindenkinek! Sikerült feltolni 2711-re a NB-et 1,3V-on.
Így már egész pofás a memória írás-olvasás sebessége.
Esetleg nem lehet probléma hosszú távon ez a magas frekvencia? A 770T-UD3P lapnak nincs olyan komoly hűtése. Bár a ház az elég szellős. -
Dead_slow
tag
válasz
Gabor970 #768 üzenetére
Nekem, szürke bordás kingmaxaim vannak, de az istenért nem tudom őket stabilizálni 1600-on még cl9-ben 1.8-on sem, nb is kapott feszt, memtest86+ 2.11 futott 4-5 órát semmi hibát nem dobott. Valami tipp esetleg?
Vagy valaki le tudná írni, hogy pontosan milyen subtimeingokkal futottak neki ezek a ramok 1600cl7-t de még a 9 is jó lenne csak menne már rendesen
-
Lui76
őstag
válasz
elfelejtette #765 üzenetére
Amikre nincs írva hogy 1,65 azok mennyin viszik ugyanazt az 1333-at pl ?
Nézem a lap oldalán milyen a mem support de azon csak típuskódok vannak és ezt boltban nagyon nem tudják gondolom. -
zoleecool
tag
Mindent kipróbáltam az új biossal, de a NB freqencyt egyszerűen nem tudom 2200 fölé tornázni. Hiába adtam neki 1.25v feszültséget, az sem volt elég.
Ugyancsak érdekes, hogy ha a ddr3 sebességét 8x200=1600Mhz-re állítom Memtest simán lefut egy bootcdről, de ahogy windows alatt elkezdek egy prime95 blend testet, egyből újraindul a gép. Ha minden marad a régiben, de visszaállítom 6.66x200=1333Mhz-re, akkor fut rendesen. -
Lui76
őstag
Milyen DDR3-as ramot javasolnátok egy 770T-UD3P-n agyalok ?
egyáltalán mondjuk 1333-nál gyorsabbnak van jelentősége vagy inkább az a fontos hogy az adott szinten legyen minél gyorsabb időzítésű ?
1,65V-ost kell keresni vagy mindegy?
2x2Gb-ot gondoltam. -
zoleecool
tag
Feltettem az új biost és valamiért nem tetszenek neki azok a beállítások, amivel azelőtt ment.
Megint próbálhatok mindent előről.
-
SimonYana
addikt
válasz
bakosgabor57 #758 üzenetére
Abban az időben nem volt még szükség ilyen hűtésre a Comodore 64-nél!
-
SimonYana
addikt
válasz
bakosgabor57 #756 üzenetére
Valamikor válalkozó voltam akkor az olban volt 20 db hordó máretű!
Csak madzagra kötném az alkatrészeket és lobognának a venti előtt! -
Cadal
őstag
válasz
SimonYana #753 üzenetére
Home made HAF 932
Ez jobban hűt mint a Tied
Megjegyzem egy 8600GT SLI-t teszteltünk havernál... épp ráértünk!
-
Cadal
őstag
válasz
zoleecool #748 üzenetére
A 3. - 4. mag aktiválása simán megy az F3 biossal is. No para. és csatlakozom SimonYana kollégához, az NB frekvencia sikeres emeléséhez a CPU NB VID feszültségen kell emelni. 1,25 - 1,3V-ig. nyugodtan lehet próbálkozni. A piros jelzés 1,4V-nál jön be ha jól sejtem, de jó hűtés mellett egy próba erejéig kapott már a lapom ennyi feszt
.
-
zoleecool
tag
Igen, állítható mind a HT mind a NB frekvenciája, HT-nál konkrét frekvenciát lehet állítani míg a NB-nél szorzót.
Nekem viszont az a gondom lenne, hogy ez a lap (770T-UD3P) nagyon nem szereti a magasabb NB frekvenciákat. Nekem már 2200-nál is sokszor post errort ír ki.Valakinek van vele tapasztalata? Esetleg el lehet érni valahogy stabil és magas NB frekvenciát? Meddig lehet elmenni a NB feszültség emelésével?
Esetleg egy biosfrissítés megoldaná a dolgot? f2c-t használom jelenleg a négymagosítás miatt, nem tudom, hogy későbbi biosokkal lehet-e még négymagosítani. -
Lui76
őstag
Azt esetleg meg tudnátok mondani hogy a 770T UD3P -nél a HT szorzó ugye állítható?
Asszem ilyent vennék és 545-öm van aminél FSB-t "kell" húznom. -
bakosgabor57
őstag
Ajánlom magamat : Polír ~ Busted
Még mielőtt belekezdene valaki... -
SimonYana
addikt
válasz
elfelejtette #744 üzenetére
Tudom....
Én is csak viccelődök itten! -
SimonYana
addikt
válasz
elfelejtette #742 üzenetére
Lehet,de most ezt dobta a gép!
-
SimonYana
addikt
Itt az új teszt !
Még a stabilitáson nem vagyok túl és tuti kell stabilizálni! -
szki
őstag
válasz
SimonYana #736 üzenetére
Ha az Everest mem bench. képernyőn a DRAM: FSB Ratio fölé viszed az egeret, akkor legördülő menüben tudod váltani NB Clockra.
Cadal: kösz!Ja, hogy Intel lapban ment 1800 MHz-t ez a Kingmax. Ebben az AM3-ban kis esély van rá... Kell még szerintem 1-2 bios kiadás, hogy a ramokat igazán jól kezelje.
Az én Patriotom tesztek szerint többféle Intel X58-as lapban is ment 1800MHz/CL8-at 1,65V-on. Ebben az AM3-ban 1600/CL8-hoz kellett 1,8V.
1333MHz a hivatalosan támogatott max freki. Azt viszi is szépen 1,65V-on CL7-ben. Kis plusz fesszel CL6-ban. -
Cadal
őstag
-
SimonYana
addikt
Hogyan is kell beállítani,hogy látszódjon az NB?
Egyébként IGEN !
Passívan van rajta,de ha stabilizálom,lehet ráteszek egyet,de nem hiszem hogy szükségvan rá,mert csak az FSB-vel tuningolok és vissza veszi ,ha nincs kihasználva.
Most is 43-45 fokos.
A Ramokat ha emelem 1600 felé akkor nem indúl el,de majd próbálkozom,mert Intelben mennek ezek a ramok CL7-ben 1800-on.Szerinted ebben a lapban fel lehet tolni 1800-ra??? -
szki
őstag
válasz
SimonYana #733 üzenetére
Na alakul! Grat!
Még lécci állítsd át, hogy az Everest képernyőn is az NB freki látszódjon! Nézz nekem lécci egy 1800 MHz/CL7 vagy CL8 1T-t is!Olvastam bakosgabor57 logout cikkjét és a hozzászólásokat a ram és órajelek összefüggéséről. Ott is sokan keverték az alaplap chipset NB feszt és a CPU NB feszt (meg a HT-t is)...
Mod: a HAF csinos! De ne mondd, hogy passzívban használod a procihűtőt 3,6 GHz-en is órákon keresztül?
-
SimonYana
addikt
No most van 2700-on.
-
SimonYana
addikt
Meg próbálom máris,de azt hiszem 1,2 az alap,de lehet rosszul emlékszem.
Egész jó a HAF-ban passívan is jól lehűti a cpu-t.
Most így nézki belülről! -
szki
őstag
Még egy számomra új dolog F6 biosban.
"AMD C1E Support" pontnál ha eddig módosítani akartam, akkor egyből lefagyott a gép. Most sikerült engedélyezni ezt a funkciót, és -10W-ot számított terheletlen állapotban, mely kb 10%-al kevesebb fogyasztás jelent a gépházat nézve! Ez nagyon jó érték!
Mindez változatlan procifesszel (cpu-z szerint), és EES szoftver használata nélkül, azaz csak a win gyári energiagazdálkodással! (van egy fogyasztásmérőm).
Bár állítólag hajlamos a C1E-től a gép fagyogatni, de majd kipróbálom hosszabb távon.SimonYana: 1,1 V-os CPU NB helyett 1,25-1,35V kellene talán, hogy 2200 MHz fölé mehessen az NB freki.
-
SimonYana
addikt
Szerinted mennyire érdekel , hogy 3 év mulva minni fog e vagy sem!
Garanciás. Meg hal kicserélik. A mai világban meg amúgy sem nagyon használ az ember 2-3 évig alkatrészeket!
Én meg főleg nem!
A leg öregebb a monitorom és van 1 db 1 éves winyóm amit már árulok. Többit 1-2 havonta cserélgetem. Bár lehet most kicsit lenyugszik az ember,mert nem nagyon lesz mire cserélgetni. -
szki
őstag
UD5P lap F6 Biosban most turkálok. És látom, hogy van egy új menüpont a PC Health Statusban:
Hardware Thermal Control: Enabled/Disabled. "To reduce the CPU voltage and ratio when the CPU temperature is too high"
Nem tudom mi számít túl magas hőmérsékletnek, hogy aktivizálódjon a cpu fesz és szorzó csökkentés, de extrém tuning esetén lehet tiltani kell ezt a funkciót -
szki
őstag
válasz
SimonYana #725 üzenetére
Hm. 1500MHz/CL6! Nem rossz!
Ha az NB-n húzol, akkor az még szebb lesz!Én megelégszek egy szerényebb beállítással, mely tuti stabil: [link]
A 3x2 GB van benne a gépem továbbra isHa az Everest mem bench. képernyőn a DRAM: FSB Ratio fölé viszed az egeret, akkor legördülő menüben tudod váltani NB Clockra. Jobb, ha inkább az látszik!
Te látom napom óta éjjel 2-3-kor még ébrenvagy! -
Dead_slow
tag
válasz
elfelejtette #719 üzenetére
Kösz, ezt még nem is próbáltam
, pedig elég egyértelmű.
szki: Kösz, de ott már az összes USB-s dolgot végigpróbálgattam, de egyikről sem működött, igazából az a gond, hogy azt írja ki hogy nincs OP a pendrive-on.
Ayg0: Köszönöm most az F4 van fent, de felrakom a legújabbat majd, és persze ha azzal sem megy akkor memtest, régebbi BIOS-ok, és a modulokat is kipróbálom másik slotban, valamint egyesével, remélem kiderül mi a gond. -
Dead_slow
tag
Üdv!
Egy kis segítség kellene, sikerült beújítanom egy Phenom II rendszert(adatlap), és a procim is 4 magosítható, de a ramokat sehogy sem sikerül stabilizálnom 1600-on, Kingmax FLGE85F-B8MF7-ról van szó, amivel elvileg nincs gond, így gondoltam, futtatok egy memtest86-ot, viszont nem tudok pendriveról bootolni, a programot még nem használtam, így nem tudom hogy én rontok el valamit vagy csak át kell lőni valamit a BIOS-ban. Tehát mit kellene tennem, hogy be tudjak bootolni pendriveról?Köszönöm
-
Cadal
őstag
válasz
elfelejtette #716 üzenetére
Az ET6-ot már leszedtem, mivel a system fan1-re kötött ventit nem tudja vezérelni, és nekem azt kellett volna beállítanom. A proci hűtőt pedig tökéletesen szabályozza az alaplap (PWM).
-
Cadal
őstag
válasz
#58660352 #712 üzenetére
Jobb hűtés, nagyobb mértékű tuningolhatóság, stb.
Teszel rá egy alacsony (~600-800) fordulatos ventilátort ezt ráirányítod a bordákra és máris kellemesebb hőmérsékleten üzemel a gép.Bár igazából, ha van egy nagy házad, sok ventilátor hellyel, akkor lehet hogy jól jön az csati.
-
Cadal
őstag
válasz
adorjant #708 üzenetére
az ET-vel hogy a bánatba lehet szabályozni?? gondolom, nem itt a képen, ahol én akartam??
Szki: én is a hdd-ket hűteném vele, de ha bekapcsolom a szabályzást, akkor egyszerűen leállnak a ventik. most hogy az alaplapi hőmérsékletre 43 fokot ír az everest, így mennek 400 rpm-el, de más esetekben, meg csak állnak. akkor már inkább molexen keresztül kapjanak 5V-ot, az is többet számít, mint ez.
-
szki
őstag
válasz
#58660352 #707 üzenetére
cpu nb fesz emelése a cpu hőmérsékletére van hatással. De lehet a chipset is melegszik picit miatta közvetetten. Majd a nagyok megmondják!
Más: a sys fan1 szabályozható talán valamely Gigabyte progiból, de nem tudom van-e értelme. Jó az úgy automatán. Én rábíztam a hdd-ket (amik amúgy se melegszenek).
-
törölt tag
Mondasz valamit. Mindent visszatettem auto beállításra, csak a 4. mag megnyitását kapcsoltam be, így 100% terhelés mellett a max hőmérséklet 45C, a cpu vcore 1.35V. Úgy tűnik, hogy tényleg fölöslegesen feszítettem túl a rendszert a magas cpu vcore feszültséggel.
Annyit szeretnék még kérdezni, hogy amikor a cpu nbvid feszültséget növelem, akkor a processzor lesz melegebb vagy a chipset?
-
Cadal
őstag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a System fan1-re (4 tüs) csatlakoztatott ventilátort (PWM-es) hogyan tudom szabályozni? Ha biosba bekapcsolom a szabályzást ("system smart fan controll : enable"), leállnak a ventik, valszeg az alaplap relatív alacsony hőmérséklete miatt? Talán nem kapnak elegendő feszültséget?
-
szki
őstag
válasz
Mlnr To'm #703 üzenetére
Akkor memo 1,75V? Azt elvileg még bírnia kell. CPU NB-nek meg jobb lett 1,2V?
Le kellene tesztelni több op. rendszer alatt is prime bleddel, hogy nem-e fagy!Ha minden okés 1600/CL7-en, akkor ne cseréld be a ramot!
Végre egy rendes ember, aki vissza is olvas mielőtt kérdez!
-
Mlnr To'm
tag
Nem tudom hogy sikerült de ennyit elértem:
cpu nb: +0,10V
mem: +0,05V
2200-as nb sebességgelHálásan köszönöm a segítséget.
Egy kérdésem maradt, ha tudom inkább cseréltessem be egy ilyenre:[link] (Ez elvileg kompatibilis a lappal.), vagy jobban járok ha megtartom ezt?
Melyik nyújtana többet? -
Mlnr To'm
tag
Fekete.
Ha jól emlékszem a tied is ilyen volt. (Visszaolvastam, hogy ne tűnnyek teljesen hülyének.)
megpróbálom.
Neked egyébként működött? Látom már nem azt használod.Ja és köszi a tippet.
Megpróbáltam. cpu nb vid control kapott 1.25-öt, ram 1.70-et
A win7 rc 64 meg fogta magát és lehalt boot közben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest