Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Előkerült a szekrény aljából egy valódi
SB Live! 24bit-es hangkari. Sztetek jobb minőségű mint az alaplapi hangkártya? (Ha nem, akkor nem vacakolnék az insatllal...)
-
Csapek
csendes tag
válasz
Gorneck #4390 üzenetére
Igen próbáltam, de most inkább részletezném az egészet, csak reméltem h vki már állított be raidet hasonló eszközökkel...
Szóval először így volt: Samsung vinyó és a Plextor író az intelen. Giga csatik üresek, és az IDE-n ugye a Pioneer. Így tökéletesen működött minden! 12x-esen lehetett on-the-fly-ba másolni. Csak kicsit lassúnak véltem a vinyóm sebességét, ezért gondoltam raid-be kötöm.
Ezután vettem még egy vinyót és pár hozzászólással feljebb olvasható a jelenlegi ''rákötéseim''
Próbálkoztam már majdnem mindennel. Tehát próbáltam az intelesre rádugni az írót, csak ebben az esetben mintha a raid-tömbömhöz akarta volna csatolna az írót és nem is boot-olt be a gép:S
A biosban gondolom csak ez a 4 rész fontos számomra:
SATA RAID/AHCI Mode: RAID
SATA Port0-3 Native Mode: Disabled
(gondolom ez a 2 az inteles vezérlőhöz tartozik)
OnBoard SATA/IDE Devide: Enabled
OnBoard SATA/IDE Ctrl Mode: IDE
(ezek meg a gigabyte-oshoz..)
Így vannak most beállítva, de nagyon nem tudom módosítani, mert a SATA RAID/AHCI Mode RAID kell h legyen, a másiknak pedig nem sok köze van sztm az egészhez. Gigasnal próbálkoztam, de akkor vmelyik eszközt (v a Pio-t v a Plextort) nem látta a win.
Szóval most csak annyi az ötletem h a RAID-et megpróbálom a giga-ra kötni, Plextort vissza intelre. Csak az a baj h ez új win telepítéssel jár
Esetleg vmi más ötletetek van? -
Matej
tag
Sziasztok!
Bocsi a Láma kérdésért, de hol találok rá utalást, hogy Rev. 1, vagy Rev 2-es az alaplapom?
Gondolom, ha kinyitom a gépet, a lapra rá van írva, de hátha van más megoldás. Everes-tben nem találtam róla infót (lehet, csak én nem vettme észre).
Előre is köszi a segítséget. -
Csapek
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. A konfigom: DS4, 2x250 Samsung SataII-es RAID-0-ba kötve, Plextor PX-760SA és egy Pioneer 110-es dvdíróm.
A problémám az h eddig, míg csak egy vinyó volt a gépben tökéletesen működött az on-the-fly-os másolás egyik íróról a másikra, de most vettem még egy vinyót, gondoltam raid-be kötve gyorsabban fog ''muzsikálni'', de az lett így a baj, h nagyon szarul olvas a Pionerről és nemegyszer lefagy írás közben az egész gép.
A két vinyó Intelre kötve, a sata-s Plextor a gigabyte-os sata-ra dugva, a Pioneer pedig az egyetlen az IDE-n...
Hogy kellene ezt az egészet beállítani?
(Ha tudtok megkereskettek msn-en is;)
Előre is köszönök mindent! -
törölt tag
válasz
Yushchenko #4386 üzenetére
Voltak / vannak olyan SATA vezérlők, amelyekkel nem működik a SATA-s író. Remélem a DS4-é nem ilyen!
Annak idején a 760A-ra tettem egy Serillel2-t, így be sem bootolt a rendszer...pedig maga az átalakító tökéletesen működött a winchesterrel...de ahogy magamat ismerem, úgyis az elsz a vége, hogy kipróbálom megy-e a 760SA-val!
Zavar az a nyomorék IDE kábel...amit rendeltem Amerikából, ilyen jófajta egy eszközös, fekete és hengerelt, nos, az meg rövid lett!Főleg emiatt anyáztam a DS4 kiosztását annak idején: még a DFI lapomon mértem le a távolságot, azzal tökéletes lenne! Szóval bepipultam és SATA-s íróra akarok váltani.
Jó hülye vagyok, tudom.
)
-
törölt tag
Sziasztok!
A [link]ről esetleg van valamelyikőtöknek tapasztalata? -
Zsoo21
aktív tag
Kinnt van az F10-es bios a giga honlapján.
-
mikk2000
őstag
Ühüm, kösz a választ!
Asztem a szived csücske az Asrock lap, és nem akarsz megválni tőle...
A pénztárcám csücske...Értelemszerűen a proci kihajtásához egy tuninglap kell & jó ddr2 memó. De nem fogom ész nélkül túlhajtani, olyan -200-300 mhz onnét amit még hiba nélkül visz.
[Szerkesztve] -
Na most már hivatalos tag vagyok én is
-
ati2
őstag
Egyre jobb ez a DS4/F8
Úgy tűnik megszünt a TV kimenet összeomlás film nézés közben (2,5 óra teszt volt eddig).
Csak tudnám miért akart az F8 2x belebújni az epromba, hogy jól érezze magát -
Matej
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy DS3-at. 1002-es R.
F7 2006/10/12
Ez a bios van rajta. Érdemes frissíteni, vagy maradjon ő? Mit javasoltok?
Egyelőre nem tuningoltam semmit, majd ha akadozni kezdenek a cuccok, gondolom én, barom. Nektek mi a véleményetek. Ráér, vagy már most nyomozzam ki, hogy mi-mit bír.
(Teszem hozzá, nem vagyok egy tuningguru, sőt.)
Minden tanácsot szivesen fogadok.
Sziasztok
Matej
konfig: GA-965P-DS3, I C2D 6300, 2*512 Mb GEIL PC2-6400 800MHz DDR2 Ultra, Asus x1950pro. -
Gorneck
legenda
Tegnap rászántam az időt...de eredménytelen maradt próbálkozásom...
Húgom hajszárítója volt az egyik célszerszám (nem gondoltam, de tud ''sima'' levegőt is fújni...mint egy venti). Az NB környékét vettem célba egy kis légárammal...eredménytelen maradt a próbálkozásom. A lap hőmérője vagy egész más helyen van és egy felületi érzékelő ami nem az NB környékén van vagy az NB borda alatt helyezkedik el. Az uccsó lehetőségnél maradtam, mert ebben láttam rációt. Szal win alatt 36-ról szépen ugyanúgy felkúszott a hőmérséklet 39-re, pedig a bordát telibe fújtam.
-
fasyrt
őstag
válasz
Yushchenko #4314 üzenetére
Engem holnap fognak...
Csak tudnám, hogy minek örülök...
Egyébként valaki gépész innen?
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
én tegnap feltettem giga cd-ről az @BIOS-t frissíettem vele simán az f10-et, bebootoltam faxán, megjelentek az f11 f12-es bilentyűk melett a funkciók
ma délután indítottam 7x410en alapfeszen, csak mem kapott 2,0V, megy szépen a cucc, majd kipróbálom hogy ezzel a BIOS-al tudok-e 430 fölé menni
szóval a CD-n lévő progival gond nélkül felmászott F10, nem volt cold bios boot-os bug, és stabil a gép (nem rosszabb az OC), kiváncsi lennék miért vonták vissza Gigabyte oldaláról:S -
törölt tag
válasz
Robi_73 #4341 üzenetére
Hmm...nekem kétszer nem indult a masina elsőre, ill. fél órája történt, hogy míg a háttérben a FlatOut 2-t hagytam (főmenüben), s elkezdtem babrálni az Xp-ben a hangbeállításokkal, egyszercsak újraindult a gép!
Valami itt nem stimmel...csak tudnám mi...talán a memóriáknak lesz kevés az a 2 V...a D9-eknek állítólag kb. ennyi kell, hogy jó esetben beinduljanak...vélemény?
(Az Orthos Small FFT is inkább CPU orientált...azt hiszem, el kellene indítanom egy Memtestet...)
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Megvan a @BIOS köszi srácok
-
ati2
őstag
Most olvastam az XS-en, hogy a DS3/F10 is kint volt hivatalosan a giga oldalán, csak visszavonták
-
törölt tag
válasz
Robi_73 #4337 üzenetére
Igen, erre számítottam...
Nálad milyen tüneteket produkált? (Csak ha előjönne még valami durvaság, akkor ne kapjak szívrohamot, helyette inkább rámutatnék a monitorra, s ráüvölteném, hogy rohadék régi Xp, hamarosan úgyis meghaaaalsz!)
Bezzeg mikor AMD-ről váltottam P4-re, semmi gond nem volt - legalábbis egy hétig nem jelentkezett semmi, aztán megtörtént a reinstall... -
ati2
őstag
Közben megnéztem a @bios verzióim:
Régi: B06.0721.01 (ez nem szereti az új biosokat az tuti).
Legfrissebb: B06.1124.01 -
Robi_73
őstag
válasz
Stalker-2572 #4329 üzenetére
[link]
Szerk:
Egy kérdés, három link. Nem semmi!
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Mindig a giga oldaláról (support->moterboard->utility): [link]
-
válasz
-
-
törölt tag
Ezekkel a stabilnak látszó beállításokkal is csinált egy elég durvát: hidegindítás után az Xp boot közben megállt... (összességében másodszor történt meg)
Tapasztalt valaki ilyet a DS4-el?
Azért furcsállom, mert bármit csinálok a géppel, az megy, mint a gőzhenger (az Underground 2-t kivéve: az időszakosan hibaüzenettel kilép...), nem tudom mire vélni a dolgot.
Egy régi Xp van feltelepítve, még a jó öreg P4-esemet is ez szolgálta...lehet, hogy emiatt csinálja? (Mostanában sajnos nem lesz időm újrahúzni a masinát...)
-
ati2
őstag
Úgy tűnik jó lesz a DS4/F8 is másodjára.
Lehet valami gáz van a régebbi @bios-okkal (2006 szeptember), mert 2x ugyanazt a bios-t raktam fel és elsőre az istenért nem akart normálisan működni a lap. -
Qru
MODERÁTOR
Van olyan procihűtő ami nem megy fel a DS4-re a heatpipe miatt? Le akarom cserélni a gyári coolert a procin és mivel nincs 5letem melyik legyen ezért ez szűkítheti a kört.
(most épp egy Giga G-Power pro felé hajlok, mert az alaplapra merőlegesen fújó, jól hűtené a heatpipeos részt is.) -
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #4320 üzenetére
Neeeem...
Közöltem vele, hogy tudom hol lakik...
-
Gorneck
legenda
válasz
No para, engem 3szor. 4dik alkalommal beszéltem a tanárommal...át is mentem.
-
slayer006
addikt
válasz
nekem mondod, ma úgy meghúztak...
van aki ennek kifejezetten örül -
Gorneck
legenda
válasz
#72042496 #4309 üzenetére
G(MCH) Voltage, FSB Voltage...sztem nem is kéne adnod ezeknek semmit. Nem kell oda víz.
Ki szokták kapcsolni, én nagyon csípem pedig a c1e-t és az eist funkciókat is...fesz + órajel visszavétel, ha nincs terhelés. Igazából én nem próbáltam, mert nekem jó ha azok vannak, de fesz visszavételhez kell a cpu fesz: normál. Nemtom, én nem állítottam, mert instabil lett a cucc tőle, de Robi fast-on használja aszhem a memory performance-t. Nem egy számottevő a növekedés. -
törölt tag
válasz
Yushchenko #4310 üzenetére
Vizsgaidőszak van...
Másrészt jelenleg bordák sincsenek rajtuk, de hamarosan kapnak frankó, rézből készült blokkokat. Így, pőrén nem mertem meghajtani őket, de nyugi, idővel kapnak majd az arcukba!
Gorneck23: OK, majd letesztelem Auto-n is!
A vizet elsősorban a proci fogja megérezni!(Nomeg a VGA...)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Gorneck #4306 üzenetére
Idővel majd biztosan alácsapok, de max. akkor, ha meglesz a vízhűtésem. Léggel így teljesen ki vagyok békülve, bőséges a teljesítmény!
A táblázat szerint kért adatok:
User: Balika911
Cpu/Ram/Bios: Xeon 3050 / 2x1GB 800 MHz Team Xtreem CL4 / F6
FSB (fsb:ram), Timing: 410x8 (1:1), 4-4-4-10-Auto
CPU Voltage: 1,35 V
DIMM Voltage: +0,2 V (Tehát ez 2,0 V lesz, ha igaz.)
G(MCH) Voltage: + 0,2 V (ez lehet, hogy felesleges, de ha nem okoz problémát, így hagyom)
FSB Voltage: + 0,2 V
PCIe Voltage: Auto
Azt még hadd kérdezzem meg, hogy a BIOS-ban miért villog pirosan egy System voltage not optimized! felirat? Ez így normális?
Ha kikapcsolom a virtualizációt, ill. a Thermal Monitor 2-t mekkora eséllyel mehetek feljebb? Erről van valami tapasztalat? A C1E és a C.I.A. technológiák tiltva vannak, bár ezeknek sem tudom, van-e tuninggal kapcsolatos jelentősége...
Láttam egy Performance Enhance opciót is BIOS-ban, ha jól emlékszem a memóriabeállításokra vonatkozott. Ezt milyen állásba érdemes rakni, s mit csinál? (Tippem szerint a memória további időzítéseit veszi agresszívabbra, de ez csak tipp, inkább megkérdezem.) Jelenleg Normal-on hagytam; jó-e ez így?
Bocs a sok kérdésért.
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
Hivatalosan nem lehet. Viszont van hozzá moddolt driver, amivel megy az SLI, viszont egy bughalmaz
Ha felteszed ezt a drivert, akkor megjelenik egy ismi, hogy enable SLI a driverbe. Amúgy egy SLI hidat be kell hozzá szerezned, hogy összekösd őket. Ezeket Nforce-os lapokhoz adják. De én nem ajánlom az SLI-t cf-es lapba, inkább add el és vegyél nagyobb kártyát.
-
Sytex
tag
Sziasztok!
Próbáltam kisilabizálni az eddigi írásokat, de mindig volt valami nyitott kérdés bennem.
Megpróbálom felvázolni a helyzetet:
Vagy egy DS4-es lapom, van benne egy inno 7600GT. Ha veszek bele még egy csont ugyanilyen kártyát akkor fog menni SLI-ben? (Csak mert valahol olvastam hogy ez a lap csak CrossFire-t támogat, SLI-t nem. Tudtommal: CF-Ati SLI-Nvidia)
Második lépcső: Amennyiben pozitiv választ kapot az előző kérdésre, mit kell tennem hogy ez működjön is. Össze kell-e kötni a két kártyát? Kell-e valahol konfogolni valamit? stbstb?? -
törölt tag
Sziasztok!
1,35 V beállított feszültségnél 8x420 MHz-en nem stabil a CPU-m...
Igazából arról sem vagyok teljesen meggyőződve, hogy 1,4 V-nál stabil volt: [link]
Úgy vettem észre, a BIOS-ban belőtt 1,35 V nagyjából az alapfeszültségnek felel meg, ezért teszteltem így.
S most felteszek egy hülye kérdést: a fenti eredmény jónak számít?
OK, én teljesen meg vagyok vele elégedve, féleg úgy, hogy egy 800 RPM-es venti figyel a CPU hűtőn, a VGA-n egy Silencer és a ventiknek ezzel annyi.
Megaztán a teljesítményre sem panaszkodom...igazából a 2,4 GHz-n hajtott Opteronnal is ki voltam békülve ilyen téren, de ez a proci megeszi reggelire...ráadásul olcsóbb is volt!A DFI LanParty nF4 Ultra-D és DS4 viszonylatban is csak azt tudom mondani, hogy az utóbbi szinte minden tekintetben jobban tetszik!
[Szerkesztve] -
stitchie
tag
válasz
Gorneck #4301 üzenetére
én eddig nem mértem, de most hogy beleraktam egy geforce 88gtx-et (ami73fokos defből) az alap 53' körül van és ez egy picit ijesztő, meg úgy árad a hő a házból mint egy radiátorból (persze ez más tészta).
most kap két oldalsó 80-as ventit a ház remélem hűti legalább pár fokot. -
Gorneck
legenda
válasz
realist #4299 üzenetére
stitchie: Elvileg nem lehet nagy eltérés S3/DS3 között, de DS4 egy picit más tészta, de nem lepődnék meg ha nagy általánoságban 35-40 között mozogna mindenkinek...Amúgy engem inkább az izgat, hogy hol van ez a senzor, mert az ES2 egy nagyon bika chipset hűtő, de a lap hőfoka 1 centit se ment lejjebb. Szal az nem az NB hőfokát mér az tuti...bár ezt eddig is tudtuk, de akkor mit és hol?!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX X870-A GAMING WIFI Jövőálló alaplap, prémium VRM-mel! 3év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 KINGSTON FURY Beast 3600MHz 32GB - KF436C18BB/32
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest