- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
stitchie
tag
engem nagyon érdekelne van e különbség az alaplap (v. system) hőfok között s3/d3/ds4 között és ha van akkor mennyi? Gorneck23 neked van ilyenről infod véletlenül?
-
realist
őstag
válasz
Stalker-2572 #4298 üzenetére
több feszt elméletileg nem kap semmi, ha csak fsb-t emelsz és feszt nem
-
Stalker-2572
veterán
Valaki tudja, hogy mi kap több feszültséget, ha vFSB-t növeljük?
-
Gorneck
legenda
Geil Ultra tulajok...''Elpida (seit Dez. 06), Micron D9GCT (?), Micron D9GMH (?)'' valszeg ezért olyan eltérő a Geil Ultra tuning a lapokba.
-
ati2
őstag
Csak kipróbáltam a save main to drive / save backup to drive opciót, és ugyanazt mentette le a pendrive-ra (F8).
Utána átváltottam, hogy a backupról boot-oljon, de az meg rendesen az F6 volt (ennek is kellett benne lenni).
A másik dolog hogy minden bios mentéses kilépésnél beleírkál az OC profile-okba is (gondolom a dátumot, mert pár byte az eltérés).
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Közben kipróbáltam a BIOS/QFLASH-os bios mentést a DS4/F8-al.
A jó hír, hogy szépen lementi pendrive-ra, a rossz hogy mindig csak a main bios-t. -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4280 üzenetére
GTO letakarja a cmos clear dolgait
dual slot-os hűtés
nos, első BIOS firssítésem, -bin a kiterjesztés, ilyen file-al csak a képfileoknál találkoztam
giga cd-jén körül nézek, biztos lesz vmi rajta ami segít
ES2-ről néztem képeket, nem néz ki rosszul, szerinted egy zalmi ZM-NBF47-nél jobb? -
Gorneck
legenda
Asszony miatt nem volt időm nagyon foglalkozni a témával, de mióta a zalman panel átvette a TT ES2 ventijének irányítását teljesen hangtalan lett. Nem értem mitől lehet, mert fullon sincs olyan hangja, mint eddig volt...lehet a kevés fesz miatt hangoskodott a kicsike?
Nagyon pozitív eddig a véleményem erről a TT termékről...ajánlom bárkinek. 7v-on meg nem is hallom... -
LSL1337
őstag
nincs floppy meghajtóm
winfos aloli forssítés megoldható?
cold bios boot 100% hogy nincs?!, mivel nincs kedvem délután azzal kezdeni hogy ház oldala le GTO ki, cmos resi, ki az elem pár perc, és boot
13. Q-Flash jetzt mit USB-Stick möglich
USB-ről is lehet már flashelni? vagy majd az f10-es bios után? xD
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
LSL1337 #4275 üzenetére
Én most a 10es az alól raktam fel...
DS3/S3 Change list
1. Enhance FSB frequency flexibility
2. Fix OC für Allendale CPUen
3. Micron D9 1000 MHz 4-4-4-12 2.2V
4. Micron D9 1100 MHz 5-5-5-15 2.3V
5. Micron D9 1200 MHz 5-8-8-20 2.35V
6. Fix Kaltstart
7. Fix Vdrop in C1E Funktion
8. Neues Features ´High Speed DRAM DLL Setting´
9. Intel® HPET Support
10. FSB 1333 MHz support (Auto ab Rev.3.3)
11. JMicron ROM update
12. BIOS Profilspeicherung möglich
13. Q-Flash jetzt mit USB-Stick möglich
Ha jól átolvasod, akkor rájössz, hogy volt mit javítani...sajna az uccsó két bios csapnivaló lett...pl ennél a lapnál is előjött ez a cold boot bug (kaltstrat). -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4274 üzenetére
windows alol biztonságos?:S
amúgy DS4-ben sokan csak sorolták a bugokat a régebbi BIOSoknál, cool boot bug stb, ilyen DS3nál gondolom nincs, mivel látom te is azt gyűröd
[link]
gyártó honlapján f9 a legfrisebb, a 10-es csak béta vagy honnét tom leszedni?
keressem meg a lehetőséget
THX, kerestem de nem találtam, Qflash-re gondoltam, de mint írtam nem tudom mire jó, szal nem piszkáltam, az lenne az?
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4268 üzenetére
6x333 átlagos használathoz az a 2Ghz pont elég, játszogatni is bőven elég lenne, csak ha jön vmi új gém MOH Airbona BIA 3 UE3.0-s gamek akkor felkapcsolok 3 gigára, esetleg x264el tömörítek HD-t, oda kéne az erő, de máshova nem, és akkor mondjuk 1,1Von 2 Ghzen többi alapfeszen elég lenne nekem, kevesebbet fogyaszt, ksiebb feszek, ennyi
lehetséges hogy 2 lementett érték között váltsak?
szerk: válasz a 2. hsz-ra:
oks, akkor elfogadom a RAM-ot szűk keresztmetszetnek és marad 820on 2,0Von
(amúgy reggel még ment a ram 840en(1:1), de délután már nem bootolt 840-en, nem lehet hogy a borda meleg a chipseten és azért nem bírhatja->erősebb hűtéssel job lehet, pl zalmi NB cuccai, max 2k) PH! tesztben is volt ilyen valamelyik lappal (nem giga)
Az a Dual bios viszont érdekelne
van, de ne foglalkozzak vele, hogy érted?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
-
LSL1337
őstag
most 7x300 valamennyin bootoltam 2:3as aránnxal, a windows stabil, orthos 3 perc után stopped proci 2,6 gigán megy az bőven stabil rammegy 880on, szal 860on sztem stabil lesz
ha 2,2Vot adok neki, hűtőborda nélküli kingmax, az már árthat neki hosszabb távon?
tehát ha 430nál nem is bootol, akkor nem a ram a xar
2,8Ghz-n stabil 1,3Von, akkor 2,94en el kéne indulni 1,35Von
mcv fsb +0,1V, akor sem bootol
amúgy érdekes, hogy nem újraindul, hanem csak fekete képet ad...
amúgy a dual bios-os kérdésemmel és az SB fesszel akkor mi a helyzet?
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4254 üzenetére
Az első égetésnél próbáltam a 0-t és fix értéket is (35-öt mert azt irta a bios, és memset3 alatti is annyi volt amikor 0-n hagytam), de mindig cold boot bug lett a vége.
Most a második égetés után meg 42-re állítja (mint az F6), és 3 óra kikapcs után simán indult.
Ha holnap is elindul simán a lap, akkor már tényleg tiszta X-akta lesz ez a cold boot bug (vagy a régi @bios szórakozik velem) -
LSL1337
őstag
nos, engem nem a RAM hanem az alaplap korlátoz, be, teszteket nem futattam, de 1:1-es osztónál 420-as FSB-vel reggel tudtam bootlni, és 5 perc után orthos error-ozott
délután már 420-on nem is tudtam bootlni, gondoltam a ram
most 2:3-as aránnyal bootltam ram 840-en volt, és a windows bebootolt, nem volt kedvem tesztelni, de úgy néz ki az alaplap korlátoz már 420 környékén:S feszt adok, az sem segített, pont az elött kapok fekete képet, mielött a WIndows logo bejönne (kiválasztom h meik OS induljon, enter és bumm, fekete kép, 2:3-as 840-es rammal peidg bejött a windows
csak nálam van ilyen relatív alacsony fsb? -
Zsoo21
aktív tag
Hy.F10-es bios akkor jó, nincs vele semmi probléma.
-
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4258 üzenetére
2. Set MCH Voltage (vMCH) to 1.55V
3. Set FSB Voltage (vFSB) to 1.40V
ezek gondolom az alap értékek
4. Increase SB Voltage (vICH) by +0.1V from default-lowest value (SB feszt már alapból emeljem +0,1-el?)
5. Set CPU Voltage (vCore) for the following CPU ezek mit jelentenek?
EIST kikapcsolása plsegít a tuningolásban?
Dual BIOS: ez hogy működik? az lenne a célom hogy lenne egy 6x333-as kitesztelt min CPU feszes beállítási mód meg egy 7x400valamennyis kicsit emelt feszes beállítás, és akkor ha épp kell a napokban a sok plusz kakaó (kódolás, faxa gém) akkor átváltok a 3Ghz körüli módra
van erre lehetőség? -
Gorneck
legenda
Oldal frissítve...[link] egy kis tuning (wusy féle) és rev1 vs rev 2...
-
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4249 üzenetére
Na most nálam minden mem álítás auto-n alapfsb-vel még müködik 1 óra kikapcs után.
Lehet nem szerette, hogy aminél ''0''-van beállítottam a SPD-re, majd kiderül, mert az F6-al 42 az F8-al meg 3x-et irt ki. -
Matt23
tag
Sajna még mindíg újraindulgat a gépem abszolut rendszertelenül, de a videokra különösen érzékeny. Mondjuk nem is foglalkoztam ezen bajával már jó pár hete, viszont ma gondoltam egyet és áttettem a sárgából a pirosba a memóriát és láss csodát ment egy darabig, aztán újraindul és vagy 5ször ki is fagyott egymás után, sokszor windows töltéskor, bejelentkezéskor stb. Aztán a másik sárga foglalatba raktam át a memot és ott meg totál behalt. Visszatettem az eredetibe ahol volt és most megint megy. Valaki esetleg hozzá tud szólni a dologhoz? Most a lap (DS3) vagy a memo (Kingmax mars 512, 800-as) a rossz
-
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4244 üzenetére
A mem timingokat ird le lécci mire állítottad (mindet: SPD + beállitott érték ha nem egyforma), mert akkor lehet valamit rosszul állítottam be, vagy szarul jön nállam a SPD-ből:
Repeating (endless loop) Memory error Check for improperly seated or missing memory.
Award BIOS Beep Codes: [link]
A poén az hogy orthos alatt stabil a mem F8-al is, de cold boot csak F6-al van mindig.
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
Yushchenko #4244 üzenetére
A ''kövértestű'' RAM-ok beváltak? Nem bizonytalan az érintkezés a foglalatba félig bedugott moduloknál?
-
Robi_73
őstag
Véget ért a szenvedésem (512mb (533)) megjöttek az A-Data memóriák!
[link]
-
ati2
őstag
Egynelőre az DS4/F6 a legstabilabb.
F7: rosszabb OC + cold boot bug.
F8: OC = F6 + jobb post (nem kapcsolja ki a gépet FSB állításra állandóan) + cold boot bug.
Cold boot bug: másnap vagy 2-3 óra kikapcsolt állapot után nem indul a lap csak sípol és a végtelenségig újraindul.
A lapot újraéleszteni csak a táp lekapcs + elem ki pár percre módszerrel lehet (insert vagy reset nem müködik csak néha). -
RedCat
senior tag
SZiasztok!
Kicsit lemaradtam a forum olvasásával, kb 1000 hozzászólással. DS-4 lapom van, és látom hogy van f7 és f8 bios is. Valaki összefoglalná nekem hogy használhatóak e, vagy mi a probléma vele? Mivel jobbak ezek mint pl az f6? Olvastam valami cold bugról. Ez pontosan micsoda? Új menupont is került bele? Valaki leítná pár mondatban mik a változások?
Köszönettel:
RedCat -
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4220 üzenetére
Másnap van, meg a lapod?
-
fasyrt
őstag
válasz
Stalker-2572 #4231 üzenetére
Ezt most nem értem. Nem is írtam ilyet.
-
fasyrt
őstag
válasz
Stalker-2572 #4226 üzenetére
Nem tetszik ez a sunnyogás...
Állítólagosan miért adják ki az új revíziót?
1.) új NB hűtő
2.) ''jobb'' 4magos támogatás
De mi ez a sóder duma? Vagy megy vele, vagy nem... nem? Vagy a globalizmus exportálta az elkúrtuk, nem kicsit, nagyon eszmét?Nemértem.
Nesztek, kép.
rev1:
rev2:
Gorneck: mindegyik venti szabályozható... csak egy poti/ellenállás kérdése az egész.Ha viszont azrra vagy kíváncsi, amire szerintem vagy kíváncsi azt nemtudom.
Sztem mivel alaplapi 4 tűs kivezetés (ami ugye 3-nak is jó), speedfan vagy vmi hasnló progi tudja variálni. Ez az Easytune 5 nevű izé nem áll a helyzet magaslatán.
Szerk.: A proci tápellátása sokkal komolyabbnak tűnik.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4227 üzenetére
Venti nélkül is klasszissal jobb a gyárnál...
-
Stalker-2572
veterán
Anandtechen volt nemrég egy teszt a DS3-ról az új BIOS-al... írtam a cikk írójának, hogy mi a véleménye a rev 2.0-ról, mert a cikkből kiderült, hogy már tesztelik. Szerintem nem követek el vele szentségtörést, ha a választ ide bevágom a válaszát:
Good Day,
The current DS3 rev1 board would work just fine for your CPU choice. We
have the rev2 in testing and there is little difference in performance.
However, the board has a new heatsink design that works significantly
better during overclocking. The electricals have also been improved for
Kentsfield operation and full 1333FSB support is now standard for future
processors. The board should be available in the next week or two.
Personally, I would wait since they should be in the market shortly.
Our review will be up the week of 1/22.
Sincerely,
Gary
Köszönjük Gary
[Szerkesztve] -
Zsoo21
aktív tag
Köszi.A pk kb mennyibe volt mert vidéki vagyok.
-
JoCc!
csendes tag
Köszönöm kielégítő válaszotokat.
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #4188 üzenetére
Vazze, rád se bíznék semmit...
Túl szoros lett sztem a lefogatás...
-
Zsoo21
aktív tag
Hy.Szerintetek érdemes lecserélni a gyári chipset hűtöt egy Zalman ZM-NBF47-re vagy inkább egy TT-re.
-
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4203 üzenetére
Másnap reggel se?
A backup biosodban mi van F6?
Nálam attól is meghülyült, hogy a main F8-ról átváltottam a backup F6-ra.
(fsb,feszek ugyanazok voltak mint ami az F6-al stabil volt)
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Gombászkönyvek egyben
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest