- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Léghűtés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
Aktív témák
-
JoCc!
csendes tag
Sziasztok!. Egy láma kérdésnek láccó de még se az de lehet az kérdést szeretnék feltenni: ebbe a lapba bele megy majd a 4 magos proci? köszi előre
GA-965P-S3 -
Uzmany
őstag
Köszönöm a segítségetek, így már jó.
Valami gond van az új F8 bios-al?
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
BIOS frissítés-sel mire megyek, mit nyerek vele, mi lesz tőle jobb?
windows-os BIOS frissítés kockázatai? -
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4195 üzenetére
Nálad nem volt cold boot bug?
Ezt kivéve minden ok volt az F8-al.
Miután 3x vettem ki az elemet én gyorsan vissza is raktam az F6-ot...
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
Jó ez az F8-as BIOS, sokkal jobb mint az F7-es. Amúgy mi az az új menü pont? Valami kavarás a RAM-mal, van option1 meg 2.
-
LSL1337
őstag
volt már valakinek oylan problémája hogy elment egyszer csaka kép, először full fkeete lett minden, hang megy tovább, megnyomo spce megáll a hang, újra megnyomom újra van ahng (filmet néztem, szal a film elindul megáll ha akarom, bill monitora se fagyott meg, tehát a gép sem fagyott meg)
viszont kép az nincs, ha kihúzom a VGAból a kábelt érzékeli hogy nosignal, ha visszadugom semmi változás, szóval nem tudom mi van vele
újraindítok, 4p és nem full fekete hanem full fehér-re vált a képernyő
ez VGA vagy alaplap hiba lehet?
azon kívül tudtok írni vmit hogy probáljam ki másik PCI karival? -
mikk2000
őstag
Üdv, csinált valaki valamilyen összesítést arról hogy DS3/DS4-ben melyek azok a ramok amik elmennek hiba nélkül?
-
törölt tag
Köszönöm!
Akkor ezt úgy értsem, hogy Auto-n 1,8 V-ot ad a lap a memóriáknak?
Még azt hadd kérdezzem meg, hogy az IDE-t milyen módra érdemes állítani? A RAID az egyértelműnek túnik...mivel nekem csak egy DVD író figyel rajt, ez kilőve. Viszont az AHCI és IDE között mi a különbség, melyik mire / mikor jobb? (Az utóbbira állítottam.)
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
Na újra megy minden, úgy néz ki így 4x-re jól raktam össze a BT-t
-
Zsoo21
aktív tag
Hy.Szerintetek érdemes lecserélni a gyári chipset hűtöt egy Zalman ZM-NBF47-re vagy inkább egy TT-re.
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
válasz
Anonymus23 #4184 üzenetére
Ki mondta hogy gond van vele? Csak az adata vitesta nem szereti
-
Anonymus23
veterán
válasz
Yushchenko #4109 üzenetére
Nekem a Kingston ramok (667-esek) mennek a citrom slotokban 920-at.
2,15V - 5-5-5-15-ös beállításokkal.
Szerintem nincs azzal semmi gond, mármint a slottal, csak RAM függő a dolog.... -
bim
veterán
sajnos ugy néz ki hogy a memom kivégződik 800-on.
igy kénytelen vagyok a procifeszcsökkentéssel elkezdeni játszani.
egy utolsó memoteszt:[link]
gorni:nevetséges a gyári paszta.én a helyedben az északi hidat is átpasztáznám.
a hőfokmérő nem ott van.ne s törődj vele. -
Gorneck
legenda
F10-es biosnál műxik az egeres indítás...csak uccsó beállításnak kellett hagynom...
slayer006: usb-s a bill vagy egér? -
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #4177 üzenetére
Fém->műanyag->szivacs. Oszt csavarok be...mehet a borda, no meg a H feszítő...csavarokkal kb 7mm-t tekertem.
Próbáld, hogy a ventit nem kötöd be, ha nem jön be, akkor szedd le a bordát és csak tedd rá simán a procira.
Nem sérült meg a lap? -
Yushchenko
őstag
válasz
Gorneck #4175 üzenetére
gyárival most nemtom megnézni mert visszaépítettem, de ment vele amikor ki volt véve. Érdekes hogy BT-nal is ment, még be nem építettem. De más nem lehet egyszerűen, minden ki van zárva, ma még tápot is vettem, mert azt hittem az szart be. Most kezdődtek a bajok, hogy beszereltem a BT-t.
-
Gorneck
legenda
válasz
slayer006 #4172 üzenetére
Hmm, nem értem...vagyis azt, hogy hol a picsbe van a NB hőmérője...kb 0 fokot változott a lap hőmérséklete...szerzek vmi ventit...megkeresem azt a dögöt...
Amúgy kézzel még nem néztem...sajna nem a legjobb a gyári világítós venti, de legalább cserélhető...holnap megtapicskolom, mert most megint nincs kedvem lekapni az oldalát. -
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #4169 üzenetére
Gyári...pl. Esetleg venti nélkül vagy csak simán tedd rá a bordát.
Pietrosz: Nem a legjobb az a pasztázás...szvsz. -
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #4165 üzenetére
Másik bordával?
-
slayer006
addikt
válasz
Yushchenko #4164 üzenetére
De csak ezzel lehet a baj.
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #4119 üzenetére
Mit lehet ezen elb@szni????
-
rolko
őstag
válasz
Yushchenko #4151 üzenetére
Ne dobd ki! Én szívesen elfogadok mégegy DS4-est
Javult valamit azóta?
[Szerkesztve] -
whitezo88
nagyúr
2 mp alatt fagyi... feladom, nekem nincs türelmem ehhez
marad 2.8on amíg nem lesz egyértelmű hogy mi a gond -
ati2
őstag
Kinek mennyivel mennek a hátlapi USB portjai?
Valamitől csak 1.0-ban mászik most nekem (650 kb/s), az eszközkezelő szerint USB 2.0 van -
PPeter
addikt
válasz
Yushchenko #4153 üzenetére
Tél van, fűteni kell.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Yushchenko #4153 üzenetére
tesztelem ortoszban így. ha megy gond nélkül akkor lejjebveszem. ha nem akkor fogalmam sincs mi a gond... az egekig nem nyomhatom a feszeket...
-
Yushchenko
őstag
válasz
Yushchenko #4142 üzenetére
Valaki mondjon már valamit mert kibaxom az ablakon ezt a xart
-
whitezo88
nagyúr
asszem kipróbálom +0.1 fesszel amit mondtál nekem 3.15GHzen, proci alapefeszen és fagy az orthos 8 perc után.
memo 2.2V-on. mivel 2.1en sem volt stabil, lehet MCH vagy FSB fesz kell neki.
(részletek a core 2 tuning topikban)
mellesleg Oblivion alatt is fagyott (csak akkor még auto-n volt minden az fsb-t kivéve), nem tom hogy a memoval van gond, vagy más eszköz feszhiányával.
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
válasz
Stalker-2572 #4143 üzenetére
ide egy kibelezős smile-it képzelj el
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Yushchenko #4142 üzenetére
szedd szét és rag össze újra...
-
Yushchenko
őstag
Agyvérzést kaptam, lécci hívjatok mentőt. Összeraktam, erre benyomom a powert és 1 pillanatra felvillan és már le is áll. Szétszedve persze ment. Na most mi van? Mit raktam szarul össze?
-
Nippon
őstag
válasz
#72042496 #4131 üzenetére
Általános vélemény, hogy 400-as FSB-ig nem kell fesz az MCH-nak és az FSB-nek, de azért ez nem vésetném kőbe. Szerintem kísérletezz vele, ha egy adott feszültségen Orthos alatt begagyizik a proci hosszabb idő után.
Persze kezdésnek fontos kiszűrni a korlátos cuccot az alaplap+proci+ram trióból.
A DDR2 1.8Voltot kap szabvány szerint, ami nem minden modulhoz elég, +0,2 ajánlott, +0,3 is lehet nyugodtan ha kell.
Az MCH és az FSB max +0,35Voltot visel el DS4 esetén, ha többet adsz neki, akkor visszaáll alapra. -
Zsoo21
aktív tag
Megjött az Asus Silent Sqaure Pro cpu hűtő.Elég jó néz ki csak kicsit nagy.De biztos jó lessz.
-
bim
veterán
válasz
#72042496 #4133 üzenetére
nem tudom hogy mikortol stabil.
én ugy gondolom hogy egy jópár óra orthos hiba nélkül+ pár óra memtest után stabil a gép .
persze utána még pár hét gyötrés mindenféle progikkal mehet neki hogy 100%-ig biztos legyél.
én leálltam itt 400-on és jön a pár hét gyötrés.nekem ennyi elég egyelőre. -
törölt tag
Nekem is tetszik!
Szerintem az előbb, 3600-on a memóriák miatt vágott ki a teszt: + 0,275V, s 900 MHz@4-4-4-10, bordák nélkül...át is megyek a DDR2 topicba érdeklődni efelől.
Mikortól mondható stabilnak a rendszer? 30 percet futtattam az Orthost 8x420-on, de leállítottam...sajnáltam szegény CPU-t: még két napja sincs gépben, s máris ilyenekkel kinzom.
Jó ez a DS4!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
#72042496 #4127 üzenetére
Áhh, Orthos kb. 3 másodperc alatt kivágott.
Mivel a hűtésem nem is tuningra való (bezzeg ha lesz majd víz...), visszavettem az iramból...a CPU-nak 1,4 V-ot adtam, a memóriáknak, FSB-nek és MCH-nak pedig + 0,2-t.
3360 MHz-en (420x8) nézem most; 10 perce megy az Orthos. (Mellette WMP, Everest és IE fut.) Everest szerint 65 fok a maghőmérséklet...ez nálam még éppen belefér.
Hadd kérdezzem meg: mekkora a DDR2, FSB, ill. MCH alapértelmezett feszültsége, ill. az utóbbi kettőnél meddig lehet biztonságosan elmenni? (Bocs, ha már ezerszer volt...)
[Szerkesztve] -
rolko
őstag
válasz
Yushchenko #4128 üzenetére
Mert akkkor szokott olyan szörnyű hangot kiadni a gép ha csapágyas valamelyik venti
Nekem először mikor betettem a RAM-okat a DS4-esembe akkor azt jáccotta hogy bekapcsoltam felprög minden utánna leáll, utánna megint felpörög minden megint leáll. De utánna a RAM-okat áttettem a másik slotba és minden megoldódott
mod: nálam gépbeüzemelésnél általában érdekes jelenségek szoktak jeletkezni
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
Tápcsere megvolt, bár azzal nincs semmi baj, mert a régivel próbáltam ki most. RAM lehetne akár... de akkor anyázna, emg sípolna vagy valami. És mi volt ez a hang?:S Nem jöhetett a tápból, de nem hizem hogy a BT adta ki. Na mind1, összeszerelem, aztán meglátom mi lesz, mostmár csak szerelési útmutatót keresek a BT-hez, mert 2x ugyanazt a böszmeséget nem követem el
-
törölt tag
Tegnap óta nem szórakoztam vele túl sokat, most egy indítás erejéig gondoltam, a lovak közé csapok...a CPU kapott 1,45 V-ot, a RAM-ok +0,275-öt (nincs rajtuk borda, a levegő sem igazán járja őket, nem mertem narancssárgába menni), az FSB és MCH pedig +0,2-t.
A proci 8x450 MHz-en (3600 MHz) megy, a RAM-ok szinkronban, 4-4-4-10-es időzítéssel.
Azért az a Ctrl+F1 trükkös picit.
A lapról kialakult benyomásom pozitív, mindazonáltal felületes még.
Még le kell tesztelnem, stabil-e...azt hiszem, indítok is egy Orthost!
[Szerkesztve] -
rolko
őstag
válasz
Yushchenko #4125 üzenetére
ez nagyon érdekes, múltkor is volt egy gép nálam, az asztalon ment egy RAM-al és a gyári cooler-el, de a CM ventit tettem rá nem adott képet
de a végén a problémát egy másik tápegység és a RAM-ok minden soltba való kipróbálása megoldotta
-
rolko
őstag
válasz
Ha a procival van valami akkkor szokott az lenni hogy nincs kép, se hang! Milyen hangot is ad? Zörgő búgó hangot?
-
Yushchenko
őstag
válasz
hülyegyerek #4122 üzenetére
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Yushchenko #4121 üzenetére
Nekem Asus a8n sli-vel ugyanez volt.Akkor egy ismerősöm kölcsönkérte,sikeresen lesarkazta a chipsetet ,meg túl nagy feszt adott a PCI-E busznak,és így az is elfüstölt.Mai napig lóg egy lappal....
Mindenesetre ugyanaz volt ezzel is(gép megy,de kép,hang semmi)
-
-
Robi_73
őstag
válasz
Mutasd meg egy műszerésznek.
Próbáld gariztatni.
Vegyél egy másik lapot. -
Yushchenko
őstag
Na aszem sikerült tönkrebasznom az alaplapom a BT-nal, valszeg szarul raktam rá. Elmondom mi van. Előszőr tűpra gondoltam, de most vettem egy 450W-os chieftecet, és ugyanaz. Minden beindul nem anyázik, de se kép se hang, de megy a gép. Namármost elég érdekes hangot ad ki. Mostmár kiderült hogy a proci foglalat körül, szal szerintem megsértettem valami FET-et de nemtom. Ilyen búgó hang, de rohadt hangosan. Na valaki tud valamit mondani? Esetleg valahogy meg lehet oldani az ügyeskedésemet vagy vegyek új lapot?
-
Nortid
aktív tag
Egyszer már írtam de azóta történtek dolgok:
feltettem az F9-es bios-t, ugyanúgy, mint anno az F6-ot és az F7-et (win alól). Amikor újra lett indítva, hosszú síp, megint újraindult, majd csend.. Azóta már sokmindent próbáltam amiket írtak, még szervízben is volt, ott azt monda a pali hogy kuka... Gorneck honlapján van egy leírás, az sem segített, bekapcskor a gép totál süket, még csipogás sincs... Valakinek egy ötlet, mivel lehetne újraéleszteni?A lap egy DS3-as.
-
slayer006
addikt
válasz
Stalker-2572 #4112 üzenetére
olcsóbban ...
-
Pipiripi
senior tag
válasz
''Próbáld de a kingmax az kingmax ''
ezt most arra vonatkozik hogy sz@r?
Csak mert nemrég azt írtad cl4 1000mhz
szerk: Most vágom, hogy az a-data-ra értetted a cl4-et
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
válasz
Hát ez az, én se tudtam, hogy ekkora sz*r, amikor megvettem...
-
adalbert1
veterán
válasz
Yushchenko #4105 üzenetére
Akkor ezért nem ment volna nekem sem a kingmax többet mint 830?
Ki is próbálom jövő héten... -
Pipiripi
senior tag
válasz
Yushchenko #4105 üzenetére
Na ezt kipróbálom. Kiváncsi vok, hogy nekem is javul-e tőle
-
Pipiripi
senior tag
válasz
Yushchenko #4103 üzenetére
Most nem otthon vagyok, de megnéztem a weben. Nekem a két sárga slot-ban van, asszem 1-es és 3-as. A másik két slot a kép alapján piros.
-
Pipiripi
senior tag
válasz
Yushchenko #4100 üzenetére
Nekem nem mennek sajnos jobban. HWT-n tesztelték egyszer, ott sem ment 840-nél többet. És giga alaplapban ment neked 1000-et, vagy vmi másban? Lehet nem szereti a ds4-emet
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vicces képek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest