Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikk2000

őstag

válasz palika90 #1786 üzenetére

Szia, a tuningnak épp az a lényege, hogy kitapasztalod az eszközök határait, tehát hogy a te alkatrészeid mennyit bírnak azt rajtad kívül senki sem fogja tudni megállapítani.

a RAMOKBÓL ki akarom húzni a 900MHZ-et

Akkor rajta. Auto dosos tuning kikapcs. A ramnak szükséges feszt beállítod (azért 2.2V fölé nem menj, elvileg a fesz emelés további mhz-eket csihol ki a ramból egy bizonyos határig de kiinduló pontnak szerintem 2.0V azaz +0,2V elég kéne legyen), és MCH+0.1V. Dosos memteszt lemez/floppy, emelgeted az fsb-t/variálod a szorzót és megnézed meddig bírja. Más nem tudja megnézni helyetted :) Annyit javasolhatok, hogy ne a gyárilag megadott (általad feltehetően beállított) 4-4-4-12-es időzítéssel próbálkozz, hanem az 5-5-5-15-el, ami úgy tűnik semmivel sem lassabb, viszont a tuningpotenciál jelentősen nő, sacc 1000Mhz köré juthatsz, Geil tulajok majd megmondják mi a tapasztalat.
    Ha a memória szorzód auto-n 4x-es (200*4=800) akkor már 225-ös FBS-nél eléred a 900Mhz-es ramfrekit, amit óhajtottál, a procid ekkor 2ghz-en fog ketyegni.
    Ha van 4,5 szorzó akkor a ram rögtön 900-on van default FSB-n, de ez túl nagy ugrás és félő hogy gép esetleg már nem bootol be, illetve a feles szorzók nem igazán hoznak teljesítmény növekedést.
    Windows alatt orthossal is tesztelj, az összes tesztjével, de csak akkor ha a dosos nem talál hibát és úgy érzed ennyi a max amit szeretnél.
    Szerintem azért a ram húzástól ne várj csodát, inkább a VGA és a CPU számít jobban pl játékoknál.

A CPU, FSB stb tuningról majd a többiek, nekem most nincs kedvem oldalakat írni, olvasgass vissza a topikban. Mindig szoktak linkelgetni egy oldalt ami azért valami hasonló útmutatót tartalmaz (bár nem kifejezetten kezdőkenk), itt is gyakran van emlegetve, ha kicsit visszaolvasol tuti megtalálod. Ja, és az adatlapodat csak egyszer kell kitölteni :)

Új hozzászólás Aktív témák