- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
Egy 965P-DS3 rev 1.0 lapom van F12-es BIOS-al egy 6600-ossal. A problémám a következő: ha a biosban 8*425@1,425V-ot állítok be,akkor az Advanced settingsben eltűnik az EIST funkció és a cpu-z idle állapotban 1,408V-ot mutat,majd terhelt állapotban 1,376V-ot,de orthos stabil a cpu.Ilyenkor a 667-es ramjaim 850@5-6-6-19 késleltetéssel hibátlanul mennek 2V-on.
Ha 9*380@1,45V-ot állítok be biosban (1,425V-al nem orthos stabil) -tehát 9-es szorzóval használom- akkor az EIST funkció természetesen aktív,idle állapotban visszaveszi a feszt is,de ilyenkor a ramjaim a fentebb írt időzítésekkel hibáznak 760@2V mellett is.Most akkor mi van?
Az első verzió szimpatikusabb az alacsonyabb fesz és ram időzítések miatt,viszont jobban örülnék ha idle állapotban visszavenné a feszt is.A cpu-z (és everest is) téved vagy a 9-es szorzó a megoldás? -
Gaben01
őstag
A 8x475-el igazad van,de 8x450-en használta,rákérdeztem a biosban nem tolta 1,475V fölé a feszt.Nálam 8x450-en 1,6V (bios) mellett már hibázik orthosban.Nem újonctól vettem,tehát elhiszem Gomezz-nek h tudja a proci amít leírt.Eddig ahány c2d volt ebben a lapban annyi féleképpen viselkedett.Eredetileg egy 6300-as volt benne, csak azért állt meg 7x485-nél mert a szerencsétlen 667-es ramjaim 970-nél kifulladtak,aztán most egy 6400-es volt benne amit az első pár napban képtelenség volt húzni normális feszültség mellett húzni.De pár nap után valamiért elment az orthos 3 órát hiba nélkül ugyanazokkal beállításokkal amikkel az első napon nem,igaz nem ugyanazokkal a beállításokkal mint az előző tulajnál,de ez lapfüggő.És akkor itt van ez a 6600-os,ami kb 2x olyan drága lapban mint az enyém alacsony fesszel megy szépen,nálam meg igencsak szenvedni kell vele.A 6300-as anno ment 7x510-en is kölcsön ramokkal,a lap bírja a magas fsb-t, a 6600-os tudja a 8x450-et,de mégse sikerül összehoznom.Franc se érti ezt.Lehet hagyom őket még ''összeszokni''.
-
Gaben01
őstag
Az okfejtés nekem ott sántít hogy egy asus commandoban ment 8x475-öt is ez a 6600-os.Tehát inkább a lapom és a feszültségszabályzása lehet a ludas a dologban,cserélni viszont most nem fogok csak ez miatt.Asszem előbb a 2x1GB 667-es pqi ramomat cserélem le,lehet nem rajonganak túlzottan a 900+ órajelért (2,1V - 2,3V)
Hogy megért-e +10K-t vagy nem,ezt nem merném így kijelenteni,csak tegnap este óta van nálam.Neked mennyibe volt a váltás?
Egyébként meg egy ''csak'' 3555-ön (48%-os tuning) járó 6600-os nem tűnik rossznak,pláne hogy tudom van még benne tartalék.Egy quad-ra viszont már tényleg nincs szükségem,majd pakolok alál a későbbiekben valami komolyabb lapot amiben ki tudom hajtani és akkor már boldog ember leszek (hát még a nejem)
-
Gaben01
őstag
Na,az éjszaka föltettem az F12-est bios-t,túl nagy változást nem vettem észre,egyenlőre.Nem is olyan régen még 7x485-ön ment ebben a lapban egy 6300-as,szóval az fb-t bírnia kéne.Gomezz 8x450-en használta,nekem az istennek nem akar menni 3,6-on,se 9x400 se 8x450-es beállítással.A fura az,hogy 9x395@1,5V (bios)/1,440V cpu-z beállítással viszont hiba nélkül megy.
Az már most nyilvánvaló számomra 1-2 teszt lefuttatása után,hogy azonos órajelen erősebb mint a 6400-es,legalábbis a benchmarkok és szintetikus tesztek szintjén.Van kb 60G digitalizált DV videóm,majd nekiállok konvertálgatni és akkor kiderül.
Ment egy pm is. -
Gaben01
őstag
Csak azért kérdezem mert megvettem ma Gomezz-től ezt:
''6600 C2 8x475-ön (3800, 1.43V) ment egy teszt erejéig a Commandóba.
Egyébként 450en használtam''
Nálam érdekes dolgokat művel,már alapfeszen is 48 fokosnak mutatja a core temp 0.95.
9*400-on pedig 1,55V (bios) kell neki h ne dobjon hibát az orthos,bár még friss a dolog és nem volt időm túl sok tesztre,de 1,5V-nál már fél perc után hibát dob,ráadásul rohadtul melegszik,teszi mindezt vízhűtés mellett.Már újrapasztáztam arctic silverrel,rendesen rajta van a blokk,nem értem mi lehet a gond.Lehet h az F7-es a bios miatt?Ha igen melyiket érdemes föltenni?
Vagy próbálkozzak inkább 8-as szorzóval?
[Szerkesztve] -
Gaben01
őstag
Egy DS3 (F7) és e6600 mennyire jó páros?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest