Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
Samee
tag
Csá! Meglett tegnap a hangfal, nagyon tetszik!
Csupán be kellene állítani rendesen... Tényleg jól megdöngeti az ablaktáblákat
Winamp-ban csak a két első meg a center szól, a hátsóknak nem kellene? -
bmwm3
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy már 1000-szer megválaszoltátok a kérdést, de segítsetek légyszi, mert már hullik hajam. (és nem találtam a sok visszolvasás után sem a hibát)
A config sb live 24bit, genius home theater.
Amit leszögeznék, hogy nekem már rendesen működött minden progival az 5.1, de újra kellett dobnom a rendszert. Emlékszek, hogy 1 éve is sokat szívtam vele, mire belőttem.
Nos, a hangkari tesztprogiján, meg pl a windvd tesztprogiján tökéletesen szól minden kimenet ( csak a teszten, használatban már nem!), de _semmi_ nem használja a mélyet, centert meg a hátsókat. Magyarul csak a front left,front right szól stereoban. A windowsban be van állítva, hogy 5.1-et használjon. Az alaplapi hangkártya le van tiltva.
Segítsetek légyszi, ha tudtok.
Köszi! -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Turbolada II #3296 üzenetére
Nekem semmi bajom sem volt az MNC membránokkal, sőt, szerintem sokkal strapabíróbbak, mint a Vidi-cuccok. Lehet, hogy nem annyira lágyak a membránok (pláne, mert a Vidinek nem nagyon láttam még kevlár membránját, az MNC-é, amit én használtam meg sárga kevlár volt fekete kupolával - Sunflower széria), de sokkal masszívabbak és nem igazán lehet őket egykönnyen ellőni. 300-as és 200-as átmnérőjú membránokat használtam és a 300-asnak a legynagyobb membránamplitúdója iszonyat nagy volt. Ilyen membránutat én még nem láttam. A kevlárnak egyébként is be kell járatódnia, és egyre lágyabb hangja lesz. Mondjuk én sub-csöves falakat építettem belőle, és abból sem a kisméretűt.
Irtózatos dinamikája lett a cuccnak a nagy membrántól. A dómja meg teljesen jó, és igazából az én fülem azt mondta, hogy magasabb frekitartomány is kijött belőle, mint a meghallgatott Vidi-kből.
Íme:
[link]
[link]
[link]
Már majdnem 4 éve szólnak hibátlanul. -
stork13
aktív tag
válasz
Turbolada II #3288 üzenetére
[link]
A képen lévő cuccost újítottam fel és tettem be. Persze ez már 8 Ohmos.Nem rossz a dolog.
Ja és a hangfalkészítéshez: szerintem a SAL és MNC hangszórók helyett zárt dobozhoz a Vidi hangszórói barátságosabbak...
DM-Fan, te milyen hangkártyát használsz? -
Ariadne
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja boldog SW 5.1 tulajdonos vagyok (az alattam lakók azóta kevésbé boldogok, de ez legyen az ő bajuk), mostanában viszont aggódom az egészségi állapotáért.
Egy szintén új Philips DVP720SA DVD játékossal és egy belépő szintű tévével karöltve szolgáltatják nekem a szórakozást, de egy ideje nem stimmel valami. Időnként mp3-as CD lejátszásánál, újabban már DVD-nél is előfordul, hogy hirtelen az énekes hangja ''háttérbe szorul'', mintha egy potmétert lehúznának, gondolom levág egyes frekvenciákat. Ezt csak AC3 módban csinálja, tévénél sosem (DVD 5.1-es kimenetén van a Genius, a tévé meg olyan Genius felőli végén piros és fehér - tévénél egyvégű csatlakozóval kapcsolódik, bocsi, nem tudom a nevét). Azt tudom, hogy a játékosban van Dolby Digital és Pro Logic II dekóder, nem tudom, számít-e.
Kérdésem tehát, hogy melyiket vigyem szervízbe? Van ötletetek?Remélem a játékos a beteg, mert az csak kb. 2 kilós - bár a hangfalszettet jótállás alatt úgyis a szervíznek kell szállítania, mert 10 kgnál nehezebb (23, úgy tudom).
A segítséget előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Ez alapvetően nem lehetséges!
Van persze megoldás: építeni kell egy váltót, ami egy kapcsoló segítségével zárja és nyitja az egyes kapukat, aszerint, hogy melyik forrást szeretnéd használni. Nem nagy dolog, egy szerelékdobozzal, pár aljzattal, kábelekkel és egy pákával meg lehet oldani. Ha vágod a témát, akkor még esetleg szűrőket is rakhatsz bele. Ergo mindkét forrás jele a dobozba fusson be és a dobozból már csak egy nyom menjen be a szettbe.
Kb. ennyi, gondolom el tudod képzelni. Más alternatíva sajnos nincs, max. annyi, hogy egyik forrást csak stereo-ban kötöd rá, de gondolom ez annyira nem nyerő megoldás.
Tényleg rakhattak volna bele két, egymástól független 5.1-es csatornát. -
MBali
csendes tag
Sziasztok !
A következő dolog miatt ragadtam ''billentyűzetet''.
Vettem egy Genius-SW 5.1 Home Theater fadobozos játékost.
A gondom a következő >>>
A PC-t és a DVD-t is szeretném rákötni egyidejűleg, mindkettőt az AC3-ra, hogy 5.1-ben muzsikáljon.
A PC-re való csatlakozás 9-pin-din-jackkel és ebből háromfelé ágazó kábelekkel van megoldva, a DVD-lejátszóhoz pedig 6 db külön analóg kábellel csatlakoztattam.
A gond az, hogy ilyenkor erősen búgnak a hangfalak, gondolom nem szeretik, ha egyszerre két dolog van rákötve és mindkettő AC3-on (interferencia?).
Tudnátok valami megoldást javasolni, hogy mindkét forrásból élvezhessem az amúgy kiváló adottságokkal megáldott hangfalakat, anélkül, hogy le kéne húznom mindig azt a gépet, amit épp nem használok ?
Az esetleges választ előre is köszönöm !
Üdv.: MB -
Samee
tag
Holnap jön az enyém! Nem fogom kibírni addig
-
Turbolada II
őstag
Nehogy azt hidd hogy a Genius erősítőjében nincs kraft! A hátsó hangszórókat TDA7269A hajtja. Ha elég érzékeny hangszórót veszel hozzá vígan el lehet hajtani. A Geniust tulajdonképpen szeretem, de a kisebb hiányosságai miatt kezdtem bele 2 darab 3 utas hangfal építésébe. Ha meglenne a hangváltó már arról menne a zene. 2 utas hangváltót nem túl bonyolult építeni, ha jól számolsz sokkal jobbat csinálsz, mint a gyári Genius.
Normális hangváltóval és elég érzékeny hangszóróval van értelme a sufnituningomnak. -
DM-Fan
nagyúr
Ja, értem. Hát, akkor bízz benne, hogy ''kiégett a hiba''.
Ez a már-már klasszikussá vált mondás onnan jött, hogy egyszer egyik haver visszavitte az üzletbe a zsír új 19''-os Belinea monitorát, mert 3 nap használat után füst jött belőle. A monitor csodával határos módon működött tovább és az égvilágon semmi hibajelenség nem volt tapasztalható a későbbiekben. (mai napig megy a monitor) Az üzletben azt mondták, hogy gőzük sincs, hogy mi lehetett az, de örüljön, mert ha volt hiba a monitorban, akkor az most kiégett. -
DM-Fan
nagyúr
Hát... egy lehetséges alternatíva, hogy éjszakára áramtalanítod a cuccot, akár a hátulján levő főkapcsolóval, akár úgy, hogy kihúzod a konnektorból. De mondjuk ez a sok áramtalaítás, újra áram alá helyezés hosszú távon nem tesz jót semmilyen elektronikai cuccnak, úgyhogy sztem inkább próbálj meg hozzászokni. Nagyon csesztetni nem érdemes, sokat nemigen fog javulni és asszem eléggé egybe van építve az erősítő-szegmens a táppal, szal bajos megbontani.
Hát, mivel nem ismerem ezt a hangkarit, és a szoftverét sem, ezért csak azt tudom mondani, hogy próbálkozz. De még ha ismerném is, lehet, hogy az én fülemnek más tetszik, mint a Tiédnek. Hangolgasd addig, amíg úgy nem érzed, hogy elég jó minden téren. Be lehet lőni úgy, hogy szépen szóljon. Először én is megijedtem kicsit, mert nagyon nyers volt (se magas, se mély, csak dohogás), de aztán szépen kialakult, most meg már teljesen ki vagyok vele békülve és azt mondom, hogy nagyon megérte az árát.
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
És esetleg nem lehet tenni vmit azzal a trafoval h megszűnjön ez a hang?
A hangkari beállításaim pedig a következők:[link] [link] [link] A subon pedig 1/3ra van állítva,ha meg nagyon leveszem akkor meg semmi mély nincs,az sem jjó
Vagy talán csak velem van a baj
Amúgy tényleg szépen szól,minden nagyon tiszat rajta,alapjában véve teccik -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Turbolada II #3280 üzenetére
Nem használok Kx drivert, mert nem Audigy-m van (hál' istennek). Alapvetően nem a hangkártya a bűnös a szett hangzásáért. Ha elolvasod a HSZ-emet, nem azt írtam, hogy nem tetszik a hangminőség, hanem hogy alapfelállásban nem szól túl jól, de a hangkari finomhangolásával megoldottam a problémát. Ha a mély potid fullon van (márha a sub-on levőre gondoltál), az nem befolyásolja a satellitsugárzók által leadott mély mennyiségét. Ha meg a hangkártya ''potijára'' (az nem poti, hanem szoftveres csúszka) gondoltál, akkor az meg már régen baj, ha úgy állítod be, hogy kiszakadna a hátsó szatellit.
Az meg nem igazán jó megoldás, hogy kicseréled a hátsókat az általad leírt módon. Igazából csak adsz a sz*rnak egy pofont vele: hangváltó nélkül nem ''csak'' a megfelelő frekiket fogja megkapni a közép és a dóm, és igazából ugyanolyan ''kása'' hangja lesz, maximum hangosabban tudod hajtani, és több mély jön ki a nagyobb membrán miatt, de a hangja nem lesz szép. Ha meg hangváltót használsz, akkor ebből a Genius-féle erősítőből már jön ki annyi kraft, hogy megfelelően hajtsa neked a cuccot úgy, hogy dinamikusan elváljon a dóm és a közép. Arról nem is beszélve, hogy sajnos így is elég sok elhalálozik a HT-kből, úgyhogy én nem kísérteném az istent ilyen sufni-tuningokkal, amik igazából csak optikaiak. Jó ez a szett, csak - ahogy már föntebb is leírtam - nem kell tőle többet várni, mint ami.
Ha jó rendszert akarsz, akkor úgyis magadnak építed, vagy sok-sok pénzből veszel kompletten, vagy darabokból.
Nekem alapvetően tetszik ez a szett (ezért vettem meg), és hiába, hogy nyomába sem ér a saját, épített Hi-Fi falaimnak, amikor elég a kisebb hangerő és kisebb dinamizmus és nem ''áhitattal'' akarok zenét hallgatni, hanem csak amolyan hétköznapi módon, vagy mondjuk csak simán játszok a PC-n, akkor nagyon szívesen használom, mert ahhoz bőven jól szól minden tuning nélkül is. -
piqla
őstag
felhivtam a szervizt, azt mondta, hogy valoszinuleg elszallt valami az erositoben. foldhurok nem hiszem, hogy itt elofordul, tegnap estig tok jo volt.
aztan amikor mondtam, hogy ha csak a piros/fekete resze van bedugva, akkor nem csinalja, akkor azt mondta, hogy a kabelekkel lesz a hiba.
no, szepen osszetekertem, semmi nem er semmihez, bekapcs, es mar akkor is gerjedt, amikor csak egyik volt bedugva.
na mondom vaze. erre elmentem orara, hazajottem, bekapcsoltam es tokeletesen megy... -
Turbolada II
őstag
Próbálj meg Kx drivert használni, ha nem tetszik a rendszer hangminősége. Remélem Audigy 2-d van. A mélyvágási frekvencia nálam 80-100 Hz között változik. Nekem a mély potmétere teljes hangerőn van, viszont a hátsó hangszórókból kegyetlenül ki kell vágni a mélyhangokat, különben az első rezzenések után kiszakadna a vacak 7 cm-es membrán.
Megoldás: Csináljunk hátsó hangfalakat 10 cm-es MNC vagy SAL (ízlés és pénztárca kérdése) hangszórókból és vegyünk dómot is. Így lehetőség nyílik arra, hogy szinkronban hajtsuk a szateliteket, úgy hogy ne kelljen rettegni a membránok szétszakadásától. Ezzel a megoldással korrigálni tudjuk a mélyközép és a közép tartomány hiányosságait, ugyanis a Genius rendszernek ez a legnagyobb gyengesége. Ha megcsináltuk ezt a tuningot, akkor a mélyláda bekapcsolása nélkül is fog dübögni a rendszer. -
DM-Fan
nagyúr
Na! A búgás, amit hallasz készenléti állapotban, azt nem a woofer adja, hanem a trafó. (ezért érezted hasonlónak a hangját a trafóéhoz
Teljesen normális jelenség, sztem mindenkinél jelentkezik, akinek ez a típus van, csak valaki észreveszi, valaki nem. Én is hallom, de nem vészes, meg én nem 2 m-re alszok a cucctól, hanem 5-re.
Nem is igazán búgás az, hanem az a tipikus trafós zúgás.
A mélyeket meg valószínű azért sokallod, mert nem jók a beállításaid. Kell hozzá egy kis türelem és nem árt a jó fül sem. Fontos, hogy beállítsd a hangkártya menüjében a mélyvágási frekvenciát (nálam ez pl. 150 Hz). Ez annyit tesz, hogy a kártya csak a 150 Hz-nél alacsonyabb frekvenciájú mélyhangokat engedi rá a sub-kimenetre. Aztán folytatnám ott, hogy a mixer-ben nekem a sub-csúszka kb. a felénél van (ill. alatta egy kicsivel), a szetten levő mély-potit pedig pont félállásba lőttem be. Na nálam kb. így áll, aztán még a hangkari equalizerével csináltam egy egyéni beállítást és finomítottam kicsit a hangzáson, mert ugye a front-, center- és satellitsugárzókban lévő membránok katasztrófálisan kicsik és gyenge minőségűek és a dobozok méretei sem épp ideálisak.
Azért megfelelő bállításokkal egész szép hangzást ki lehet csikarni a szettből. Csak kell hozzá egy-két óra, és jó sok meghallgatott zene/DVD. -
DM-Fan
nagyúr
Hú, nagyon sokminden lehet, kezdve a földhuroktól a kontaktos kábelig, folytatva a jelt adó készülék hibájától a szett hibájáig. Első körben próbáld ki másik kábellel, másik jelforrással. Még az is lehet, hogy a hangerőpoti a bűnös, mivel írtad, hogy csak 1/4 állás fölött jön elő. Kísérletezz egy picit, aztán számolj be!
-
bozont
veterán
Ja meg lehet h ez csak a szobám elrendezéséből fakad,de nálam qva erősen szólnak a mélyek(néha már idegesítően búg és nem csak a sub),már mindenféle beállítást próbáltam és ha egy picit bagyobbra veszem a hengerőt és pl egy zenében amikor búgás van,olyan érzésem van minhta kicsi lenne az a lyuk és nem bírná kipumpálni a levegőt a sub.Ez mitől lehet?Vagy talán a hangkártyám ad túl sok mélyet(philips sonic edge)?
-
-
piqla
őstag
sziasztok!
olvasgattam mar bugasrol, zugasrol ebben a forumban, es orultem, hogy nalam semmi ilyen nem lepett fel... eddig.
tegnap este kezdte: feltekerem hangerot kb az 1/4-ig, es olyan, minthaha elkezdene hihetetlen modon gerjedni az egesz.. ha lehalkitom woofert, akkor a magas hangok ''gerjednek be'', amugy meg a mely.
eddig nem csinalta, nem tudok rola, hogy valamit megvaltoztattam volna barmit is..
mit tegyek? -
stork13
aktív tag
Mivel megvan a HT nem szívesen fektetnék még erősítőkbe. Egyszerűen csak próbálkoztam a meglévő cuccokkal. Mondjuk a gyári hátsók nekem nem jöttek/jönnek be valahogy nem az igazi a hangzás a nagy után. Még akkor is ha csak a háttér és effektek futnak rajta. Próbáltam a nagyokat előre is és az elsőket hátra (a pici hátsók kidobva), de nem tetszett valahogy furcsa volt a hangzása.
Hiába furcsa füleim vannak.
A (hang)teljesítményével elégedett vagyok, a pici miatt ugysem járathatom maxon csak módjával. Persze azért megnéztem már mit szól. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
stork13 #3270 üzenetére
Ha vállalkozó kedvű vagy és ennyi cuccod van otthon, akkor kb. ennyi pénzből tudsz jobb rendszert is építeni, mint a Genius. Veszel használtan két darab (egyforma) stereo erősítőt (10k körül már nagyon jókat kapsz, akár Sony végfokot is, de a régi Videoton erősítőknek nincs párja) és rájuk dobod az otthon fellelhető hangfalaidat. Az egyik erősítőt a hangkari/DVD lejátszó front kimenetére kötöd, a másikat a hátsó hangfalpáréra, a center-t megoldod egy PC-s aktív hangfalból (de ennek is vehetsz/építhetsz külön erősítőt, hangszórót), a aktív sub-ot meg kb. 5k-ból lehet venni. Árban kb. ugyanott vagy és ha tényleg jók a meglévő falaid, akkor messze jobb, mint a HT, ráadásul meg a front-jaidban is lesz kraft. Én anno, a kezdet kezdetén így csináltam. Mellbevágó ereje volt cuccnak.
Hja, régi szép idők... -
stork13
aktív tag
Hangfal levéve, köszi!
Bár az én füleimnek szebben szólt a nagyobb falakkal.
Természetesen tisztában vagyok a szett határaival (mivel adott összeg volt rá ez volt szvsz a legjobb választásunk), de ha valahogy jobbá lehet tenni akkor miért ne. Persze szigorúan saját fülem szerint.Meg persze a rendelkezésre álló eszközök felhasználásával.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
stork13 #3268 üzenetére
Ha egy istent ismersz, akkor sztem tüstént vedd le a 4 ohm-os falakat a Geniusodról, ha nem akarod, hogy 1 hetesen menjen a kukába. Nagyon könnyen elfüstölhet. Nem fogsz többet kapni akkor sem, ha más falakat teszel hátra. Ez a cucc ennyit tud és kész. Egyébként is nem a szatellitsugárzóknak kell beüvölteniük a teret, azok csak nagyritkán szólnak és akkor is csak többnyire suhogásoknak, meg közönségzajnak, meg efféle egyéb effekteknek kell belőlük jönni, szal bőven jó amit adtak hozzá. Ez kb. olyan, mint mikor egy Trabira raksz légterelő szárnyat: jól néz ki, de értelme nincs.
Hangsúlyozom: ne várjon senki olyat ettől a szettől, mint egy profi házimozi cucctól, amit mondjuk B&W, vagy Infinity falakból építettek és egy többszázezres erősítő dolgozik alájuk. Ennek a szettnek az árából egy profi cucchoz még a kábeleket se kapná meg senki.
Remek kis konstrukció ez, kispénzűeknek tökéletes választás, egy átlag család elvárásait messzemenően kielégíti. Kezdő, belépőszintű házimozi szettnek ideális. Csesztetni, tuningolni nem igazán érdemes, mert vagy csak nagyon kevés (ergo semmi) javulást nem fogsz tapasztalni, vagy elromlik. El kell fogadni annak, ami. -
stork13
aktív tag
Sziasztok!
1 hete vettem meg én is ezt a Genius szettet. Nem szól rosszul, de a hátsókat kicseréltem Videoton DS 2002-esekre. Azonban ezek 4 Ohm impedanciájuak míg a Geniusban 8 Ohmosok vannak. Gondolom a lefelé csere nem egészséges, igaz?
Van talonban 1 pár DC 2050-esem amik 8 Ohmosak, de ezekben a mélynyomókat cserélnem kellene. Azonban ha ez az igazi hozzá akkor lecserélném...
Lecseréljem? -
Turbolada II
őstag
Helló
Hány kiló vagy? Debrecen főterén egyedül cipeltem át a Geniust a legközelebbi parkolóig.
Nehéz a mélyláda!? Látnád a most elkészült hangfalaimat! Darabonként nagyobb a térfogatuk mint a Genius doboza, nem is beszélve a súlyukról. A hangfalakba belefér a Genius mélyládája. Már csak egy hangváltó kell és készen lesz a Bódé-I és a Bódé-II.
-
Drumhead
csendes tag
Köszi a tippeket! Nemrég értem haza, mindjárt megpróbálom még a kábelek újrabekötését (bár már azt is megtettem tegnap, de hátha). Amúgy gyári lemezzel próbáltam, nincs is írott lemezem
A Roger Waters DVD-vel teszteltem a vásárláskor is, akkor tökéletes eredménnyel. Szombat este még semmi baja nem volt, a Vidocq-t néztük, és tökéletesen szólt. Tegnap reggel meg egy másik koncertet hallgatva (Nightwish) tünt fel, hogy nincs hátul közönségzaj. Na majd megírom, mi lett a mai teszt eredménye. Ha nem tudok semmit, jövő héten megy vissza szervizelésre (akkor lesz kocsi). Ezt azért tényleg húzós lenne cipelni
Még majd lehet megpróbálok szerezni 5.1-es hangjártyát a gépbe, és akkor azzal kipróbálnám hétvégén.
-
Kobe
veterán
válasz
Drumhead #3263 üzenetére
integrált hangkártyáknál illetve egy két gagyi hangkártyánál lehet oylan mint nálam : nekem integrált cucc van, a következőképp jártam, hasonlóképp mint te : kari driver progijában van ugye egy kis utmutato kép, ez a színű csatlakozó ezt adja ki, ez a színű ezt szólaltatja meg stb stb ...persze mondanom se kell h a driver ban leírt szineknek közük nem volt a csatin levő színekhez, nem hogy a genius kábelének színeihez, gy egy teendő volt : gép megfordít, szépen végigpróbálgat egyesével melyik mit szólaltat meg és a hangkari driverében tesztelni a megfelelő hangfalra kattintva teszthangot adott ki, volt h full máshol (fronton) szolalt meg a sub, hasonlók...ezt érdemes eljáccani mert ha rossz helyre dugod akkor nem biztos h egyáltalán kiad hangot, nem cserélgetted hátul a kábeleket ? nomeg gyári 5.1 es dvdvel kéne letesztelni amin tuti h 5.1 van
-
Drumhead
csendes tag
Sajna nem tartott sokáig az örömöm, egy hét után elromlott a cuccosom, most vihetem szervizbe
Szóval 5.1-es RCA összeköttetés mellett a két hátsó hangszóró valamint a center nem hajlandó megszólalni, az ezekre küldendő hang a két fronton szólal meg. Ez tegnap óta van így, semmit nem állítottam el. Az asztali DVD lejátszó tesztje jól működik, minden hangszóró megszólal külön külön, de pl. a Roger Waters - In the Flesh DVD-n lévő tesztnél már csak a két front és a mélynyomó ad ki hangot, a hátsók és a center helyett is. Kábeleket cserélgettem, ugyanaz a szitú, tehát azok biztos jók (mindig csak ez a három hangszóró szólal meg). Összekötöttem a lejátszóval 2 csatornás bemeneten, akkor minden hangszóró megszólal, csak ugye olyankor minden csatorna ugyanazt adja le (illetve sztereróban), szal nincs térhatás.
Valakinek volt hasonló tapasztalata? Mit lehetne még tesztelni, hogy a hiba behatárolhatóbb legyen (mert még az is lehet, h. a lejátszó romlott el?) -
dantej
tag
Sziasztok!Na megvettem én is ezt a cuccost de mikor a dobozt megláttam nem akartam elhinni ,hogy ekkora!Mondom is ,hogy én nem disznót akartam venni hanem hangfalat.....
NA de mindegy valahogy felcipeltük haverral a lépcsőn a felső emeletre!Aztán jöhetett a kibontás na az se volt semmi!A mélyláda kib....ott nehéz volt meg a CENTER akkora volt mint a egy fiók!Gyorsan összeraktam a cuccost de a mély valahogy nem szólt de megoldottam igaz volt vele munka!
Én megvagyok elégedve vele bár a mély lehetne jobb de én nekem elég ez is!
Köszönöm GEnius ,hogy megteremtetted ezt a cuccost! -
DM-Fan
nagyúr
A subwoofer-ekbe pedig nemritkán tesznek csillapítást, ebben a Geniusban is van gyárilag is, de ismerősöm Yamaha aktív mélynyomójában is van, pedig az már nem egy gagyi modell. Alapvetően attól még nem lesz rosszabb/jobb egy mélynyomó, hogy utólag alakítanak a hangképén. Mivel különböző anyagok máshogy verik vissza a hangot, nem ritka, hogy a tervezők a hangfal faanyagától teljesen eltérő belteret kívánnak létrehozni, ekkor alkalmazzák a különféle béléseket.
-
hali01
őstag
Egy jól megépített subwoferban semmi keresni valoja csillapító anyagnak.
Az akkor kell ha a dobozban van hátrafelé nyitott középhangsugárzó és annak a doboz belseje felé sugárzott rezgések csillapítását hivatott szolgálni.
Ha ez a Geniuson javít akkor az nem azért van mert hiányzik belőle a csillapito anyag hanem mert rosszul van megépítve. -
DM-Fan
nagyúr
Azért lehet jó, ha ballasztot raksz a hangfalad belsejébe, mert a mélyek kicsit lágyulnak tőle és nem lesz olyan buhogós-döngős hagja. Igazából minden valamirevaló hangfalban kell lennie ballasztnak, ami mély hangot hivatott kelteni, úgymond ezzel lehet finomhangolni a hangfalat. Lehet kapni erre a célra különféle mintázatú szivacs-anyagokat (hasonló a mintázatuk, mint a tojástartó belseje, csak kisebbek a dimbek-dombok), de láthatsz ilyet hangstudiók belső falain is, hangszigetelésként (már ha jársz ilyen helyekre). Én is vettem pár négyzetméternyit, mikor a nagy Hi-Fi falaimat építettem, el is fogyott egy szálig a sok anyag.
Mondjuk sztem a Genius-t nem igazán érdemes b*sztatni ilyen téren. Az igaz ugyan, hogy egy kicsit jobban buhog, mint kéne, de ennyit még bőven lehet ellensúlyozni akár a saját, akár a hangkártya szoftveres potijaival. Szal sztem fölösleges megbontani, de Te tudod.
Egyébként így néz ki a vágyad tárgya:
[link] -
dantej
tag
CSáó!Nemtudja valaki hány cm-es enneg a cuccnak a mélynyomója?
-
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
1. nem
2.1xAC3 bemenet ez a DVD játékos 5.1 kimenetéhez vagy a gép hangkarijához + 3Xsztereo ez lehet cd-tv-stb
3. akár mindegyik beállítástól függ (prologicII decoder hogy állítod auto/lekeverés/be/ki) a mély dübörgésre segítség a bass/center/sorround/ 3 as poti
tapasztalat hogy tv stereo-avi stb is szól mindenhonnan és igen faxxa
szerintem ennyi pénzért nem fox csalódni
szerk.kieg
a a tv-t cska akkor kell külön rákötni ha a tv muzsikás csatornáit is szeretned a cuccon halgatni ha csak a dvd filmeket akkor elég a játékost
ja különböző bemeneteket az előlapon lévő gombokkal kell kiválasztani
[Szerkesztve] -
G@ben
addikt
Ugyan keresgéltem a topikban, de nem vagyok teljesen biztos pár kérdésben. Szeretnék egy ilyen cuccot, de fenntartásaim a következők:
1: Közvetlenül rá lehet dugni fejhallgatót? Ha jól vettem ki, akkor nem, de nem biztos.
2: Egyszerre mire lehet rádugni? Ehhez totál láma vagyok, szóval csak szájbarágósan! Most van egy gépem és egy TV-m, de hamarosan szeretnék egy asztali DVD-t is. Most akkor rákötöm a gépet és a TV-t és egy kapcsolóval választom, hogy melyiket adja ki? Ha lesz DVD is, akkor azt is külön rá kell kötni, vagy azt már a TV helyett?
3: Néznék DVD-t, avi-kat és TV-n filmeket is, akkor most avi-nál meg TV-nél melyik hangfal szólna? Ugye az nem 5.1, de mondjuk a hátsó hangfalak szólnának vagy nem? A mostani 2.1-es hangfalamnál az a baj, hogy ha nézek egy avi-t, akkor a mély nagyon dübörög, a beszédet meg nagyon nehéz megérteni, ezért jó lenne, ha a hátsó hangfal is szólna. De olvastam itt egy olyat is, hogy a center adja a beszédet. Akkor a hátsókon nem hallatszik a beszéd?
Tudom, hogy láma kérdések, de én is láma vagyok az egészhez. -
dantej
tag
Oké oké bocs csak már nemvolt kedvem visszaolvasni!
-
M3nt0R
tag
Tudom hogy nem szép dolog a másikat leszólni, és segíteni kell ahol tudunk, de remélem egyetértetek azért ezzel:
dantej. Ha érdekel valami legalább annyit megtehetsz hogy visszaolvasol olyan 2 három oldalnyi hozzászólást ha már mindet nem is.
Kb. 3 hozzászólással előrébb írták hogy pontosan mennyiért vásároltak iylen szettet, és a google kidobja neked 2 perc alatt hogy hol mennyi, de van depo.hu meg minden egyéb ahol megtalálod.
Tapasztalatok? Nem tudnám összeszámolni hányan írták le már a tapasztalataikat, de megintcsak a 2 odlalnyi visszaolvasás már kisegítene szerintem.
De válaszolok is:
Ár: 26000-30000
Tapasztalat: Nagyon jó! -
dantej
tag
Hali!azt szeretném kérdezni ,hogy mennyi körül forog most ez a GEnius Home theatre 5.1 és mit tud tehát tapasztalatok??????!!!!
-
DM-Fan
nagyúr
Pont fordítva. A PCI-os tud sebességcsökkenést okozni (főleg, ha szar konstrukció). Anno haveromnak, ha bent volt a Live! a gépében a 3DMark-ban kb. 20%-kal gyengébben teljesített a masina, mint mikor kivette és az alaplapi kártyával mértük.
Rövidúton repült is a szemétbe a Live és ment a lapba egy Vortex. Kicsit jobb lett.
Arról meg nem is beszélnék a Live-okkal kapcsolatban, hogy nem is olyan rég volt az az időszak, amikor 10 Live-ból 6 füstöléses elhalálozással ment vissza az üzletekbe és a kereskedők a hajukat tépték miatta.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Na pontosan az nem jó, ha a hangkártya hangos. Azért van az erősítő, hogy az erősítse a jelet. Nem jó a túlvezérelt jel. Egyébként meg furcsállnám, hogyha sokkal hangosabb lenne a Live, mint a Soundstorm. Én pl. nem igazán tudom 1/4-nél feljebb csavarni a Genius-t, ha a Soundstorm hajtja, mert leomlik a ház.
7.1-es? Jaj! Ments meg uram minket a barom gyártóktól! -
etilin
aktív tag
-
Drumhead
csendes tag
Üdv!
Szombaton én is megvettem a cuccost, nekem 25600-ba került ... boltban. Szóval 27xxx ft-ért simán megéri szállítással együtt! Ja, és mint múltkor említettem, én asztali lejátszóhoz vettem (Pana S75), mert a régóta betervezett házimozi rendszer árának töredékét tudtam most csak erre a célra költeni. És mit mondjak, szerintem nem is mostanában fogom lecserélni a rendszert, nagyon meg vagyok vele elégedve. Jópár filmmel, és koncert DVD-vel teszteltem, és nagyon jól teljesít akár DD51.2, akár DTS hangsávot játszva is. Santana Supernatural Live-ját hallgatva komolyan azt hittem, hogy Rekow a szobámban perkázik. Szóval jó vétel, mindenképpen! Majd egyszer kipróbálom pc-n is játékhoz, de most inkább házimozizok -
DM-Fan
nagyúr
Ja! Akkor meg miről beszélünk?
Az alaplapi hangkártyákkal szemben azt szokták felhozni, hogy egyes játékok nem támogatják őket. (mondjuk pl. a Soundstorm-mal nekem az elmúlt 2 évben még egyetlen játékkal sem volt problémám, sőt, az egyik haver sokkal többet szívott az Audigy-jével ilyen fronton). De ez mondjuk elég ritka és tényleg csak a nagyon gagyi kártyákat érinti, és nem csak az alaplapi integráltakat, hanem az olcsó PCI-osokat is.
Ha meg nem játékra kell, akkor meg aztán tényleg teljesen mindegy, mert akkor hiper-überalles EAX-os kutyafülékre sincs szükséged, az mp3-ra meg bőven jó, még sok is.
Filmnézésre meg (a Genius már említett olcsó, kis méretű membránjai miatt is) doszt elég az a kártya. Szép hangja lesz, meglátod. -
Samee
tag
Nem igazán jáccani veszem a hangfalat, filmet nézni és zenét hallgatni. Zenehallgatás alatt nem elektromos zenét értek, hanem komolyzenétől kezdve jazzig mindenfélét. Biztosan meg fog felelni az elvárásaimnak, főleg ennyi pénzért
-
Samee
tag
Akkor nem veszek feleslegesen Audigy-t ha azt mondod... ABIT AN7-em van, annak jó a hangkártyája?
6-Channel AC 97 CODEC on board
Professional digital audio interface supports optical S/P DIF In/Out
NVIDIA SoundStormTM Technology with real-time Dolby Digital 5.1 encoder
Ezt írja a manual. -
DM-Fan
nagyúr
Na mondjuk a Soundstorm-ot nem nevezném ''alaplapi berregő''-nek. Pontosan azért írtam, amit írtam, mert halottam már mindkettőt szólni eleget. Az Audigy nagyon sokfelől csak parasztvakítás. Aki igazán jó (Hi-Fi) hangkártyát akar venni, az alapvetően elfelejti a Creative-ot, meg mindent, ami Sound Blaster/Audigy, meg efféle egyéb dolog. Nem kezdem el sorolni, mert sok mai User-nek semmit sem mondanak ilyen téren az olyan nevek, mint pl. az M-Audio, a Soundscape, a Vortex, vagy a Yamaha. Max. annyi, hogy tudják, hogy léteznek, de hogy mit is tudnak ezek, arról semmit.
A Soundstorm-ot meg azért ne hasonlítsd egy C-Media-hoz, vagy egy AC'97-es alaplapi hangkártyához, mert NAGYON nem egy kategória. Egyébként meg elárulom, hogy pl. Audigy-t is integrálnak alaplapra, szal alapvetően ilyen, hogy ''alaplai berregő'' nincs, mert elég tág fogalom. Lényeg a lényeg: nem cserélném a Soundstorm-ot Audigy-re semmi pénzért. -
Samee
tag
Beszéltem az edigitallal, jövő pénteken meglesz a cucc! Alig várom
-
DM-Fan
nagyúr
Nincs mit! Nem fogsz csalódni benne. Egy kis türelem kell, amíg beállítod, de nagyon kellemes hangzása tud lenni, ha sikerül eltalálni az optimális értékeket.
Ja és ha neadj isten nem kérsz házhozszállítást, akkor ne gyalogolj sokat a szettel a kezedben, mer' quuuurva nehéz. Úgy uszkve 25 kiló a pakk és rohadt nagy a doboz, nincs rajta se fül, se fogás, se semmi. Rövidúton sérvet kapsz. -
DM-Fan
nagyúr
Szvsz, ha az alaplapi hangkártyád is 5.1-es, akkor totál fölösleges ilyen kaliberű kártyákba fektetned. Mit hallanál már ki egy ilyen kis hangfalszetten? Ha majd megveszed és leszeded a membránok elől a takarószövetet, akkor konstatálni fogod, hogy ilyen minőségű membránok mellé totál fölösleges egy high-end kártya. Ne érts félre: a szett nagyon pofás darab (nekem is van egy), és ennyi pénzért ingyen van, de azért nagyon-nagy fényévekre van a Hi-Fi-től és a drága kártyák (15.000k fölött) igazából már jobb hangfalak meglétét feltételezik.
Aki azt mondja, hogy hallja a különbséget egy alaplapi és egy ilyen olcsó dzsunka közt, az nem mond valót. Badarság. Ha megfelelően kezeli az alaplapi a 6 csatornát (márpedig miért ne kezelné), akkor a minőségbeli különbséget tekintve gyakorlatilag ugyanott vagy.
Nekem pl. a konfigom alatt látható alaplap Soundstorm-hangkártyája állítom, hogy megüti minimum az Audigy2-szintet.
A nagy Hi-Fi falaimat meg (2x300W, 3 utas, kevlár membrános, darabonként 50 kg-os monstrumok) anno egy C-Media is úgy hajtotta, hogy ha nem tudta az átlag ember, hogy milyen hangkari van az erősítő előtt, akkor simán azt hitte, hogy a legbrutálabb Yamaha dolgozik. Szal erről ennyit. -
bozont
veterán
Hi
Én jobban ajánlom az Ectiva Audio 5.1-t,olcsóbb és jobb,kb 2700 pénzér juthatsz hozzá.
Creative gyártmányú chipek vannak rajta,úgyhogy sztem szépen szólhat,a tesztben amit olvastam csak azért szorult hátrább mert nem mellékelnek hozzá semmi extrát,csak ami kell, de viszont neki volt az egyik legszebb hangzása.
[Szerkesztve] -
M3nt0R
tag
hali!
Oylan kérdésem lenne, hogy ha veszek egy iylen cuccost (Genius SW-5.1 HT) akkor mennyivel szól rosszabbul az alaplai integrált csodával, mint egy jobb, de nem tizenezres hangkátyával?
Megéri befektetni pl egy ilyenbe? :
Genius SoundM Value 5.1 PCI ár: 3 250
Vagy ez és a hasonló 3e körüli hangkártyák azonos teljesítményűek az alaplapival? -
DM-Fan
nagyúr
Jól teszed!
Olcsóbban is meg lehet ugyan kapni, de így, hogy nem pösti vagy és tényleg egy 100-asra laksz, akkor korrekt az ár. Hajrá!
(Maradjunk annyiban, hogy nem ingyen viszik ki, hanem benne van az árban: az árból 5k a kiszállás. De ettől függetlenül tényleg korrekt.).
[Szerkesztve] -
Samee
tag
Sziasztok!
Végre megértem h veszek magamnak egy ilyen hangfalat, régóta szeretnék már... Az extreme-nél veszem 27500ért meg ingyen kiszállítják, szerintetek jól teszem? Sajna nemtom hazahozni mivel egy százasra vagyok Pesttől így jól jön h ingyen kihozzák. Vélemény? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Rickenstein #3222 üzenetére
Nem akarok kötözködni, de a Klinikák nem 2-es, hanem 3-as metró.
[Szerkesztve] -
Rickenstein
senior tag
Azért én is okos vagyok. Ha hosszabító kell, akkor egyszerűen egy az egybe be vannak kötve a lábak. Sebaj. Jobb később mint soha
A maszekbótom megvan már szerencsére. Nagyon olcsók és helyben összeszerelik. (nem ez a reklám helye, de 2-es metró, Klinikák megálló, az Üllői úton a József-, Ferenc krt-i kereszteződés felé elindulva kb. 100 méter. Jobboldalon lesz)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Rickenstein #3220 üzenetére
Pont úgy: mindkét végén Din csatlakozós hosszabbító. Nem lehetetlen, hogy találsz ilyet, csak utána kell járni. Mondjuk olcsóbban kijössz, ha magad forrasztod meg, mer' ezeket kb. csak ilyen Annex kaliberű Hi-Fi bótokba', vagy Tibi bácsi elintézi, illetve Kék Fukar Qrva überalles elektronische üzletekbe' kapod meg, ott meg szemérmetlenül magas összeget képesek kihúzni az ember zsebéből az ilyen termékekért. Szvsz egyszerűbb, ha egy hobbielkó boltban megveszed a ''hozzávalókat'' és otthon fél óra alatt megheggeszted. Ha nem megy, akkor meg használj helyette 3 db stereo RCA - 3,5mm jack drótot, oszt jóvan.
-
Rickenstein
senior tag
Nya így hírtelen nem találtam a topikban hasonló hozzászólást, de lehet, hogy vaksi vagyok.
Adják azt a kábelt, aminek az egyik vége 9 pólusú DIN csatlakozó, a másik vége 3db stereo jack. Na ehhez kellene nekem valami DIN csatlakozós hosszabító. Nemtuggya valaki, hogyan híjják esztet a kábelt? -
piqla
őstag
válasz
Turbolada II #3218 üzenetére
jo, mit tegyek, ha egyszer evekig abban a hitben voltam, hogy nekem 5.1es hangkartyam van
egyebkent ma reggel nalam is fellepett az, amin csodalkoztam is, hogy pont nalam nem tapasztalhato: gep bekapcsolasnal nagy dubbenes, ez meg nem lenne akkora problema, de mikor tolti be xp-t, baromi idegesito sivito hang, jo hangosan. -
Turbolada II
őstag
Piqla volt az is aki csodálkozott, hogy nem szól a center vagy a mély és kiderült, hogy 4.1-es (lehet 4.0-ás) hangkártyája van. Nem baj piqla legalább szórakoztatja a népet. Az első hozzászólásainál még meg lehetett érteni a problémáit, de már a mostani hozzászólásaival kezdi nevetségessé tenni magát. Piqla ne kérdezz ennyi hülyeséget. Gondolkozz és járj utána mielőtt írsz.
-
DM-Fan
nagyúr
ULTRA LOL!
Há de bazz... Pont fordítva! Tudol-e ángélusul, he? Front = első, rear = hátsó. A nagyméretű a front és a kisméretű a rear.
Na ez jó vót! Ma se röhögtem még, mer elég hajtós volt a napom a melóba, de ez most így meg lett oldva.
Végül is a csajokat is el lehet képzelni a mellükkel a seggük helyén, és a seggükkel a mellükön, biztos annak is meg volna az előnye, csak nem tudom mi lenne az. Az biztos, hogy kényelmetlen lenne nekik leülni. No meg elég bizarul is néznének ki.
[Szerkesztve] -
piqla
őstag
hello emberek!
nem 5.1es a hangkartyam, sztereokent megy be jel.
azonban lefutott most ket teszt, es a front helyen a rear, a rear helyett a front sugarzok szolalnak meg. jol van bekotve mindegyik, megneztem.
ki mit mond erre? -
brazso
tag
válasz
Drumhead #3203 üzenetére
Igaza van Turboladának, megnéztem, 6 db 2m-es RCA kábelt adnak hozzá. A hangszóró vezetékeken kivül van még egy 2m-es átalakító (számítógépből jövő 3 minijack -> kör alakú dugasz ami belemegy a mélyládába), és még van egy nagyon rövid minijack hosszabbító (nem tudom mire szolgál).
-
Turbolada II
őstag
válasz
MarkoRuLeZ #3206 üzenetére
Normális hálózat mellett elhanyagolható az alapzaj. (50dB S/N vs. 80dB SN 12 dB-enként 2X hangerőbeli különbség) Olvasd el a hozzászólásaimat 2865-től felfelé és mindent megtudhatsz a Geniusról. Tudod miért az Ozakit ajánlották? Mert nem tudták eladni és így szabadultak meg tőle. Én is így vásáróltam Ozakit az amúgy is nagyon alacsony árat 2/3-ára sikerült lealkudni! Az Ozaki erősítője minősíthetetlen, elrontja az amúgy egész kellemes összhatást. Ja és az előállítás költségét 70-80% az erősítő teszi ki. Soha többet Ozakit. Ha ingyen osztogatják akkor jöhet.
-
Psycho_Dad
csendes tag
válasz
bnorci71 #3207 üzenetére
Thx. Gondoltam amúgy, hogy valami hasonló lesz a megoldás, de nem voltam biztos benne.
És hogy hozzászóljak a kettővel ezelőtti kommenthez, Én személy szerint semmi alapzajt nem tapasztal (eddig) a Home Theatre-nél (villany kapcsolgatásnál pedgi nem pattog). Elég érzékeny a fülem a tisztátalan hangokra/zajokra, de nem vettem észre semmi torzítást, pattogást, sercegést, egészségtelen búgást/zúgást, etc. Szóval bátran tudom ajánlani az Ozaki helyet (persze lehet, hogy HT-t is pattogni fog a villany kapcsolgatás miatt), mert ennek nincs alapzaja az egyszer tuti. Ja és mégegyszer kösz bnorci71-nek a segítséget ; )
[Szerkesztve] -
bnorci71
addikt
válasz
Psycho_Dad #3205 üzenetére
lehet kapni 3.5-es jack elosztót bedugod abba a kimenetbe ahol a két első pár hangja jön ki a másik oldalába +genius+füles
-
MarkoRuLeZ
csendes tag
válasz
Turbolada II #3198 üzenetére
Köszi a választ! Nekem is B5-öm van.. Azt mondod, hogy a Genius 5.1 Home Theater-nek egyáltalán nincs alapzaja? Vagyis elhanyagolható?
Nekem a boltba ezt az ozakit ajánlgatták, ezért vettem ezt, de ezek szerint lehet,hogy megvezettek?Ha ki tudom bulizni,hogy visszacseréljék, mindenképp jobban járnék?
az alapzaj, igy lakásban valóban zavaró a B5-nél.. Amugy meg haverhoz átvittem a rendszert, lakótelepi lakásba, és ott lámpák kapcsolgatásánál nem ''kattog''.. ugyhogy valószinüleg nálunk a hálózattal lesz a gond.. De az alapzaj igy is elég aggasztó.. -
Psycho_Dad
csendes tag
Üdv,
Most vettem Genius 5.1 HT-t. Összeségében annyit a cuccról, hogy hihetelenül jól szól, de ha valaki többet akar róla hallani, mert szeretne ilyet venni, akkor csak szóljatok és megosztom a tapasztalataimat (bár nem a következő 3 órában).
Egyébként csak egy gondom van vele, hogy mivel csak később lesz pénzem precíz 5.1-es hangkártyára, kénytelen voltam az alaplapi integrált (6 utas) hangkártyára tenni. Ezzel csak aza baj, hogy a kártyának van ugyan 3 kimenete, de ugye az egyik a miki, a másik a Line-In (talán), a harmadik meg a tradícionális bemenet az aktív hangfalaknak, a Genius-nak pedig 3 kimenetre lenne szüksége, de persze nem a mikrofonéra : ) Ez még mindig nem gond mert szoftveresen szét tudom osztani a hangzást (persze csak ideiglenesen). Az egyetlen icipici gondom, hogy nem tudom hova dugni a fülesem : ), mert az 5.1-es hangcuccon nincs semmi féle bemenet ilyen célra (vagy csak Én nem tudok róla és mellé még vak is vagyok). Ezt kéne valahogy megoldani (persze az 5.1-es ki-be dugogatásával). Valaki tud erre gyógymódot? Mert nem lenne rossz ha egy gombnyomással tudnák váltani a speaker-ek és a headphone között : )
Előre is kösz a tanácsokat. -
brazso
tag
válasz
Drumhead #3200 üzenetére
Nemrég bontottam ki egyet, a hangszóró kábeleken kívül, sokféle átalakító kábelre emlékszem, hosszabb RCA kábelre nem. (Mivel ismeretlen a forrás és a mélynyomó távolsága, nem is lenne sok érteleme belerakni.) Ha érdekel pontosan milyen kábelek/átalakítók is vannak a dobozban, este megnézhetem.
-
piqla
őstag
válasz
Turbolada II #3199 üzenetére
de szerencsere nem az erosito a rossz, nem lenne kedvem ujra osszepakolni ezt a monstrumot, es felvinni vissza pestre...
az a vicces, hogy pl egyik belganal nem szol, kovetkezo szamnal meg szol
de ha ''csak'' rca rossz, az nem baj, nem egy nagy beruhazast igenylo valami...
koszi szepen!
ESSSSIIKKK A HOOOOOOOOOOOOOO
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen processzort vegyek?
- No Rest for the Wicked - Alig egy hét múlva jön a The Breach frissítés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Yettel topik
- Robot fűnyírók
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 13 Midnight - 128GB - 96% Akksi
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Eladó steam kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest