Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mini PC
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
etilin
aktív tag
Fél és negyed hangerő között lehet valahol ahol már idegesítő a zene.
Este tíz után már a negyed hangerő is sok lessz.
A jobb hangfalaknak (Marshal) jobb az iránykarakterisztikája (a hangfall mögött is jól szól a zene). Ezért van hogy a folyosón is úgy szól a zene mint a szobában. -
etilin
aktív tag
Szétszedted normálisan ki van tömítve, hangfalszivaccsal, rendes kábelek vannak benne?
Amiben láthatóan jobb mint a régi az a kis érzékenységü hátsó hangszórók cseréje kétutasra amibe valószinü még hangváltó sincs. Filléres kábelek, elég gengécske minőségü hangszórók.
De mindezek ellenére 25-30 ezerért más gyártótol talán fele ennyit kapsz.
[Szerkesztve] -
-
-
etilin
aktív tag
válasz
RoyalFlush #4300 üzenetére
A bolti leírások nem mindig fedik 100%-ig az igazságot szóval lehet csak kamuban erőssebb a második megoldás.
-
etilin
aktív tag
-
etilin
aktív tag
válasz
Moddingfan #2962 üzenetére
[L[http://prohardver.hu/rios3_forum.php?id=146306&mod=40&swhat=&show=&ssep=%20&stype=&sid=[/L] Ha jol tudom ezzel megy ez egy gyakori párosítás. Genius+yamaha 6600.
Gyúrjunk vazze! -
etilin
aktív tag
válasz
Moddingfan #2960 üzenetére
Analógba lehet.
-
etilin
aktív tag
Opel Corsa club Bővebben: link
-
etilin
aktív tag
Elég lehet egy ekkora szobához akkora teljesítmény. De ha belegondolsz ezt tényleg fogod használni négy-öt évig. Ezt nem dobod ki mint egy videókártyát. Sulinetben az árkülönbség a gyagyibb és a genius között 10ropi amiből felét visszakapod. Szóval vegyé geniust mert jó!
SW-5.1 Surround Home Theater /DHT510/
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
válasz
racing01 #2273 üzenetére
Ez csak a te füled tudja megmondani, hogy neked megéri azt a különbséget amivel többe kerül. kb:113dB hangnyomást tud kinyomni ez nagyobb mint amit el tudsz viselni szerintem.Basszus is elég egy panel lakásba.
Fél hangerő után szar de eddig úgyse fogod feltekerni.
creative p5800 még nem hallotam amiben technikailag fejlettebb.
16 cm-es membránátmérő
A szub kialakitása kamrás
A front és a center kétutas. -
etilin
aktív tag
-
etilin
aktív tag
válasz
bbbbbalazs #2236 üzenetére
Van egy kis gondom a power dvd5-el.Az audionál nem tudok mindent állítani.Kéne egy jó crack vagy nem tudom mi
Ha valkinek tud egy olyan címet ahonnan le lehet szedni egy olyan törést amivel tudom állítani,azt megköszönném.
Olvasd el az alapelveket erre itt nem válaszolhatok még ha tudnék neked segíteni akkor se.
Az a helyzet hogy 5.1-es filmnél nem szól a mélynyomó.Ha tud valaki más programot is amivel jó lesz akkor az is jöhet.Hiába állítom az AC3-at nem változik semmi a powerdvd-ben.
Előre is kössz.
Használd a jet audiót ez a legjobb médialejátszó és ingyenes. -
etilin
aktív tag
válasz
Alexanderke #2202 üzenetére
A zöldhöz a zöldet a feketéhez a feketét a narancshoz a narancsot.
Aztán meghallgattam melyik hangfal mikor szólal meg és főkapcsoló lekapcs átkábelez újra meghalgat utánna igazít.
Előtte
Kipróbáltam az összes színkombinációt nem működöt. -
etilin
aktív tag
válasz
Alexanderke #2200 üzenetére
Nállam úgy ment hogy bedugtam a színpárokat és a hagfalkábeleket variáltam.
Csak így müködött sb live-val -
etilin
aktív tag
válasz
Alexanderke #2198 üzenetére
Én használtam alaplapi Soundstormal (elég türhető volt)
Egyszer volt használva az abit IC-7 ALC-650 es zörejkeltőjével.
Most Soundblaster live van eddig ez a legjobb.
Szerintem minimum egy ilyenre ruházz be ha van pénzed persze vehetsz drágábbat.
Ha esetleges driverproblémáktól nem félsz akkor aszem van ilyen kártya Turtle Beach vagy valami ilyesmi eléggé dicsérik a hangja miatt. -
etilin
aktív tag
válasz
zopet17 #2156 üzenetére
Amúgy itt mindenki Delux Wood-faszomról beszél
Az általad említett hangfalak nem tudják a thx szabványt a gyártók csak megvették a jogot hogy rárakhassák a thx matricát.
Kétségkivül mind a Logitech Creative MegaWorks nagyságrendel szebben szól mint a Genius cucca de nem feltétlenül éri meg az árát.
A jackdugó ki be dugdosására ott a házon az előlapi panel szerintem már nincs olyan házikó amin ne lenne.
''jó hogy világít össze- vissza, meg minden'' ezt honnan vetted két picike led világít rajta -
etilin
aktív tag
válasz
Alexanderke #2153 üzenetére
Windows-ban vezérlőpultban lehet beállítani az ac3 filtert.
Alc650-től ments meg uram minket!!!!!
Szerintem alaplapi gagyit érdemes lecserélni.
Ac3 kikeveri a hangokat a három kábelen keresztül a hat hangfalra.
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
Olvasd el ennek a topiknak a 329-edik hozzászólásátBővebben: link
Amúgy ezeket a kábel dolgokat a Hi-fi topikban lehetne jobban kitárgyalni, oda jobban illik mint ide. A Geniushoz már a 1.5 ös fali rézkábel is tulzás annak ismeretében milyen vékonyak a kábelek belül.
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
Ebben a topikban a hozzáértők igencsak erre esküsznek.
Bővebben: link
De nem mindig mérni néha halgatni is kell fül elég érzékeny mérőeszköz(már akinek) -
etilin
aktív tag
válasz
Warlock_42 #2010 üzenetére
Szerintem pont méretre vegyél kábelt. Uj lakás uj kábel!!
-
etilin
aktív tag
válasz
ezekiel #2007 üzenetére
Nekem Abit Nf7-S lapom van és egy Audigy Ls-ben gondolkodom.
Föleg zenét filmet hallgatok, játék nagyon ritkán. Megéri megvenni?
Fell lehet tuningolni Au2-re Bővebben: link?Esetleg csináltál már RMMA tesztet rólla mit tud? -
etilin
aktív tag
válasz
Warlock_42 #2001 üzenetére
vagy vegyé egy audigy 1-et és tuningolj.
Bővebben: link -
etilin
aktív tag
válasz
TrollBalint #1968 üzenetére
Nállam a cucc alkalmas a szómszéd fenyítésére.
Mellettem lakó srác állandóan komonista zenét halagat én meg ha megunom akkor jön az ellenforradalom.
5*2-es szobában max hangerőn ha ordítok akkor se hallom a saját hangom,így a szomszéd is kéytelen rájönni az ellenállás értelmetlen -
etilin
aktív tag
Hihi hangnyomásversenyt nyomtunk a koliban???
Én nyertem -
etilin
aktív tag
Kicsit felhozom a topikot, engedelmekkel!
Kinek hogy van elrendezve a cucc a szobában?
Nekem a koliban A sub a földön rajta számítógép(egy hugarocelen csűcsül) a hongarocelnek kóláskupakok a lábai érzésen szerin ez sok rezinanciát nyel el.
A center az asztalon egyenesen az arcomba néz.
A bal front a monitor mellett.
A jobb front csak a polcon magasan kapott helyet.
A két sorround mögöttem légvonalban kb másfél méterre van mögöttem.
Kérdés mennyire baj az hogy a két front nincs egymagasságban?
[Szerkesztve] -
-
etilin
aktív tag
Köszi a válaszokat.
A rezgés ellen ott van kb:5cm-vastag hungarocel meg majd szerzek valamilyen gumit.A rezgés ellen könnyü védekezni és olcsó is.
[Szerkesztve] -
-
etilin
aktív tag
Van valakinek ugy hogy a szubládán pihen a számítógép?
Ha van hogyan védekezik a váltakozó mágneses tér ellen valamint hogyan kerüli el a rázkódást?
Nekem csak egy hungarocel darabon pihen a gép vajon mennyire veszélyes-e ez. -
etilin
aktív tag
Van egy ilyen topik
Bővebben: link
Amúgy ha szól a center zene alatt úgyis le fogod halkítani én legalábbis ezt csinálom mert így a normál sztereó jelű zenén jobban kijön két front távolsága (aszem szinpadképnek hívják).
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
Ezeket nem én írtam de egyetértek velük.
Nos, a lelki világunkról s dobhártyánk kellő mértékű rázogatásáról 4db TDA7269 típusú IC gondoskodik. Nem rajzoltam vissza nyákról a kapcsolást, de gondolom, hogy ezek a végfokok, ha más nem azért, mert ezek vannak a bordára csavarozva.
Referencia ák. szerint (letölthető a PDF) ezek a ''csodák'' 2*10W szinuszos teljesítményt képesek produkálni darabonként 14V tápnál, 8 Ohm-ra. Ez ugye 1KHz-es frekinél, amit gondolom nem sokan hallgatunk hétköznapjainkon (mármint önmagában). Igen, de itt a THD 10%, valószínűleg nem ezen paraméter elérésére van kihegyezve az alkalmazott kapcsolás, tehát a 10W/csatornát szerintem ritkán halljuk majd vissza.
Meg amúgy is... Számoljunk csak!?
Ha 4 db 2*10W(max) IC-nk van, akkor az maximum 80W, ha jól tévedek. De ugye ''sajnos'' páros számú hangfalunk van, 4db-ot minimum elvisznek a szatok. Maradt 4, feltételezhető, hogy a mély hidalva van (20W), s talán a center is, kompenzálandó a 2 hangszórót. (20W).
Aztán lehet, hogy összeokoskodtak valamit, és sikerült így elosztani: gyárilag (RMS): 4x15W oldalsó, 15W közép, 45W mély
Lévén ez képtelenség, feltételezem, hogy a hangszórók adatait tüntették fel, hátha azok olyan kíváló minőséget képviselnek, hogy külső erősítőre szeretnénk cipelni őket, s így elkerülendő a tönkretételt.
Mindez irományt csak a 3600W p.m.p.o. ihlette, elnézést, akit érzékenyen érintett. Azok is nyugodjanak meg kérem, akik épp el akarják magyarázni, hogy ''nem a watt a lényeg, te @, hanem az érzékenység'', tisztában vagyok vele, a fentiek/lentiek csak az érdekesség kedvéért születtek.
Ja és a teljesítménynek mint mérőszámnak csak az erősítőre vonatkoztatva van értelme. A zenei élményt befolyásolja még a hangfalak érzékenysége.
Én csak vegyész vagyok egy vilanykaros biztos jobban ért hozzá.
Ami
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
Ja máááá étem sóval ez a hejjjjjjjjjjzet.
Csak a nyelvhejjjjjesség miatt......
Ha egy ilyen összeállításban gondolkodsz és nem akarsz hangosan zenélni akkor érdemes elgondolgodni 5.1-es fejhallgatón nekem is van egy Zalman és van a geniuszom is és a zalmannal jobban lehet hallani merről jön a hang . Nem tudtam rendesen szétpakolni a szobában.
Ha viszon arra is szügség van hogy néha kolibuliban döngjön az emelet akkor meg elég a mélynyomó meg valamilyen csipogó ott ugyis a basszus a lényeg tüc tüc elmegy rajta de ''normális'' zene pl Jazz nem nagyon.
Egyik haveromnak is ilyen van 25-ös mélynyomó+két csipogó két emlet dögött belé néha. -
etilin
aktív tag
Ha tudsz erősítőt építeni akkör szerintem a hangfalat is építsd.
Csak nekem ez valahogy nem klappol ezek a cuccok nem passzolnak egymáshoz. Valahogy olyan ez mintha lenne egy trabantom aztán lecserélneém egy vadi újj BMW-re és a 5eforintos hangfalakat átraknám bele hogy jó lessz.
Amúgy max 10000 Ft-ot szánsz rá.
A mélynyomó az ugye aktív? -
etilin
aktív tag
A fadobozos mélye is élég erőss a többihez képest szoval ha te a Value változatot ami ekég gyenge hajtod mellette egy 25cm-es méllyel akkor nem sok mindent fogsz a dübörgésen kívül halgatni.Szerintem két értelmes lehetőséged van
1 Veszel egy komplett geniusz szettet
2 Spórolsz és veszel erőssítőt + építesz hangfalakat.
A jazz-et pedig felejtsd el az szerintem elhanyagolható teljesitményű a mélynyomóhoz képest.
Egyátalán van valami erőködőd????? -
etilin
aktív tag
Ha jól tudom a mágneses feltőltődés ilyeneket csinálhat.
Pirosodik a kép
Rezonál vibrál ez elég kellemetlen a szemnek.
Ha egy vastárgyat feltölt akkor elhuzhatja a képrt ekkor nyomsz egy degaust oszt kék.
Én inkább amiatt nem javaslom a kettő egymásra tételét mert azért kell ezeknek a falaknak hely hogy érvényesülni tudjanak (minimum 1méter távolság).
Amúgy én is koliba lakom és a szoba 2*5 méteres és szét tuttam pakolni próbáld meg te is.
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
Hú apám nagyot szól a cucc most negyed hangerőn van Az Uptown Fellaztól a Teso soundrakja a 12-es számnál a mikró meg a csillár az asztal érdekes felharmónikusokat komponálnak.Jó mondjuk egy 2m*5m-es szobába könnyű.Szó nagyot üt legalábbis a szomszédon a guta.
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
válasz
TrollBalint #1871 üzenetére
Köszi a választ.
Ha leveszem a hátulját ,hogy megnézzen a helyzetet akkor vajon ugrik a gari.
De mindenesetre megpróbálom valamilyen sztereó jelforrással hogy ott mi a helyzet.
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
A hangkártya soundstorm. Kérdés lehet e a hangkártya hibálya az hogy csak az egyik hangfalat nem hallom (A bal hátsót de hat másikat dugok arra a vezetékre akkor a másikat nem hallom).Vagy én is a hibás forrasztásra gyanakodjak ( nem forrasztották oda egymáshoz a két cuccost) Ja és a subláda is rendesen szelel oldalt is valószinü kell majd neki a tömítés.
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
válasz
TrollBalint #1868 üzenetére
Az nem szól amelyikbe az egyik kábel megy bele. A teszt alatt sem szól én olyan problémára gyanakodok mint a 1681 hozzászólásban leírt a srác.
-
etilin
aktív tag
Megvettem a szettet. Hazacipeltem kicombosodtam (vittem vagy 400-500 métert)
összeraktam. De akárhogy is kötögetem az egyik hanszóró nem szól pedig egyszer kétszer átkötöttem nincs valakinek valami tipje.
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
Ha jól tudom a Genius erősítője a subládában van tehát a hangfalak nem aktívak így rákőtheted erősítőre a hangfalakat. Subot nemtudom lehet-e.
De ezek a hangfalak nem sokat bírnak egy rádióerősítő teljesítményéhez képest így csak finoman vagy pedig füstölés lessz a vége.
Ha korrekt és pontos választ akarsz kérdezd DDL kollegát ő majd okít.
üdv -
etilin
aktív tag
válasz
Safranek #1847 üzenetére
Ajánlom nézd meg ezt az oldalthttp://www.pcdirect.hu/images/sulinet/prospektus/14oldalnagy.gif
(én is töllük rendeltem meg hétfőn de még mindig nem hozták ki)
Amúgy felhivattam a boltból ahol rendelem a nagykert és ott azt mondták hogy a nagyobbat küldik 3600W P.M.P.O mert akivel beszéltem annak is ilyen van és onnan rendelte de ha meglessz én mindenképpen kibontatom és leellenörzöm hogy tényleg az-e és megvan-e minden.
Remélem tudtam segíteni? -
etilin
aktív tag
Hello az nforce-s lapok hajlamosak a recsegésre valahogy összeakadnak az IRQ vagy mitudomén mi csatornák . Nekem is nagyon recsegett Abit NF7-s lapom de a legújabb nvidia driverrrel sokat javult szerintem próbáld ki a HWSW honlapjáról le tudod tölteni. Remélem segítettem.
Aktív témák
Hirdetés
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest