Hirdetés
Aktív témák
-
Kobe
veterán
ma elvégeztem egy kísérletet, hogy netalán a kábel halt meg gépmozgatás közben, de az eredmények nem egészen egyértelműek
fogtam a 9tűs 3jack dugaszos végű kábelt és kihúztam a ládából, majd egy drótdarabbal a 9 tűs végét összekötöttem egy fülhallgatóval...amit kaptam : 9 tű közül 5 db al összekötve hallottam zenét a fülhallgatón, a többi gondolom a mélyláda lett volna, ami érthetően nem szólal meg fülhallgatón
én azt a következtetést vontam le hogy mivel ugye 5 hangfal van a szettben, 9tűből 5 alkalommal vagyis 5 hangfalnak megfelelően kaptam hangot, a jel eljutott a kábelen, tehát elvben eljut tökéletesen a ládáig és ott hal meg valami, ergo nem kábel hiba
aki elektronikához ért valamicskét kérem erősítse meg fentebbi eszmefuttatásom helyességét, vagy cáfolja meg azt nekem kérem -
Raveman
tag
Nemnagyon olvastam vissza miket irtatok, de ha mar hangdobozokrol van szo, es Geniusrol, akkor javasolnek par sorban. Nekem egy Audigy 2 SB-m van es Genius 5.1 Home Theter Delux hangdobozait hasznalom hozza. Tokeletes az osszhang! Na most aki Audigy hangkartya tulajdonos, annak ajanlom a Youp-Pax 2.32 drivert.Ez gyonyoruen felnyomja Audigy 4-re a hangkareszt softwareileg. Ezutan ezekbol a Geniusos hangdobozokbol valami eszmeletlen reszletgazdag hangok fognak megszolalni.Ajanlanam az eredeti Creativos lejatszot hasznalni ami ugyszinten megtalalhato a Youp-Pax 2.32-es software csomagjaban. Ami install utan eledtarul az az Audigy 4 teljes softwareje, es par X-FI-s dolog. Az egesz teljesen jobb es szebb mint az Audigy, Audigy2, Audigy2 ZS software csomaga.Reszletesebb beallitasok, sokkal jobb hangkezeles, es az OpenAl tamogatas is elerheto. Hangteszteleskent Jean Michel AERO es GEOMETRY of LOVE albumait ajanlom DTS audio formatumban. Ennel tisztabb es reszletgazdagabb hangminoseget ''ar/teljesitmeny'' kategoriaban ugygondolom nemlehet elerni.Probaljatok ki,megeri!!
-
törölt tag
Szia!
Nekem kb 2 hónapos volt és a subbofer most adta meg magát.
Sajnos néha előfordul az ilyen.Mások szidták a creative 5.1 -et mert bla-bla nekem az volt 1,5 évig sosem volt semmi bajom vele.Igaz nem is szolt olyan szépen mint a Genius de...
Egyébként tegnap cseréltettem ki én is garba. -
Kobe
veterán
a hibás nálam azt jelenti hogy van valami oka a meghibásodásnak (szép lassa tulfeszt kap, túl van járatva a cucc folyamatosan, alapanyaghiba) de olyat én még nem láttam hogy egyik pillanatról a másikra egyszercsak paff, mert annak pláne nem értem az okát....szal ez nálam amolyan paranormális jelenségg, ha eddig igen, most mért nem alapon
-
bozont
veterán
Csakhogy a legtöbben nem a hangrendszer miatt küszködtek,hanem hangkártya,driver,szoftver meg mittudom én még mi miatt.Nekem is már 1,5 éve tökéletesen működik és ennél jobb 5.1es rendszert nem találsz sehol ennyi pénzért.
Egyszerűen csak belenyúltál egy hibás darabba,velem is előfordult már,csak másik alkatrésszel. -
Kobe
veterán
kontakthiba öcsém, ez már fix, nem szoftveres, illetve nem olyan aminek a szerelése garivesztés nélkül jár.....ráadásul mistral a cucc, előre félek mi lesz itt jövő héten, mennyi utánajárás...híresek a garis dolgaikról, de én asztalt borítok ha szívóznak az fix
a Genius meg elásta magát nálam, kereken fél éves cucc, a hangerejének kb a 30% a volt kihasználva, és akkor már túlhangos volt, egyáltaláán nem tekertem meg és akkor ilyen szoftos használa után behal ? há nemá
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
na egy update ujabb próbálkozások után
minden tervszeruen van bekötve, minden szól, kivéve a bal frontot, ami a kérdéses csatlakozón van, mert azon a helyen semmilyen hangfal nm szolal meg, tehát egyre valoszinubb h a csatlakozó ment el valahogy, garis, szal valszeg visszaviszem de nem lehet vhogy pontosabban kiszűrni h az a baj forrása ? -
Kobe
veterán
most már csak arra tudok gondolni hogy esetlegesen megtréfáltak a japók, és a hátsó panelen elírták a bekötést, gondoltam rá hogy nem lehet hogy ilyen sorrendben van ? Center-jobb front-jobb sorround, bal front-bal surround
mert ugye a felirás szerint center-surround-front a sorrend jobbról balra
nálam mondjuk hozzá kell tenni hogy integrált hangkari, aminek a kezelőfelülete nem a legjobb, de eddig nem volt vele probléma
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
válasz
bundaas #4081 üzenetére
nem tom mert ősök nem nagyon nyúlkálnak bele a 3D-Audio ikonba. én se állítottam semmit :S
most annyit tudok h minden szabályszerűen van rákötve a ládára, illetve a láda a gépre, jackek passzolnak, és mégis az a jelenség lép elő hogy a Front left nem szólal meg, hanem helyette a Right surround szólal meg halkabban, ezt nem értem mért, mert minden jól szól, csak a front left nem mert az is az egyik hátsón szólal meg...hogy a pecsába, azt nem tudom -
Kobe
veterán
vki könyörgöm segítsen mert szétbasz az ideg
tegnap lekapcso.,om gépt tök fain volt a hang, ma bekapcs után nem szól az egyik hangfal, a bal hátsó.....kábeeket nézem, semmi, megcserélem máshova, szól, de az a hangfal ami adott csatlakozón van nem szól az istennek sem
cseréltem kábelt ugy sem, ami fura h a 2 surround 1 hangfalon szólal meg dehogy mért azt franc se tudja
a ládán levő csatlakozó lenne szar ? nem hiszem, szétszedtem, nyoma nem volt bajnak , 3 órája ügyködök rajta de semmi -
Kobe
veterán
segítséget kérnék
tesóm elkavarta a hangszínszabályzást, de valami fertelmesen és valami nem kóser, nem emlékszek hogyan állítottam be, volt egy oylan kombinációm ami filmre és zenéáre is atom jó volt, de msot pl recseg a rock zene, és az énekhang alig hallatszik :S
nem hiszem h kábeleket megkutyult volna, vagy a zsinórokat, de full nem váégom mi van :S
ha valaki tud valami oylan beállítást ami filmre zenére is jó, mondja má el melyik potit mennyire kb -
törölt tag
Szasztok!
Nos kb ugy 2 hónapja használom a fa dobozos Géniust és most ősszef*sta magát.Ha bekapcsolom a subbofert akkor alapzaja olyan hangos mintha egy lódongó lenne benne.
Azt hittem valami kábel ősszeér és annk van problémája/gerjed/.De mint kiderőlt már a jobb oldala sem szol.ill a center helyére a bal hátsó cuccot kell kőtnőm mert forditva kőtőtték be.
Kiprobáltam egy másik 5.1 hangkártyával azzal sem jó.
Gariba kicserélik de érdeklődnék kinél milyen baj fordult még elő?Vagy volt-e hasonló problémája?
-
R9
csendes tag
Van valakinek genius 5.1-es fülese? (HP 5.1V )
Az érdekelne hogy hogyan lehet finomítani a hangot mert lövésnél megsüketülök -
nomac07
csendes tag
Nah végre megvettem a hőn áhított Geniust, szól, mint az istennyila az összes hangszóróból alaplapi hangkártyával(ALC850, ha jól tudom), DE!
Feltettem az AC3 1.05a-t, viszont nem tudom elindítani, mert nincs .exe-je...Vagy én csinálok valamit rosszul?
Pls HELP!!! -
bozont
veterán
Igen ezzel mind tisztában vagyok én is,dehát izlések és pofonok ugyebár
,nekem jobban bejön ez az ál5.1 mintha csak simán stereoban hallgatnám.Meg sztem annyira nem is tér el a hangkép,sőt így még jobb számomra.
Azt még hozzáteszem hogy egyik havernak van egy audigy2je és azon tényleg nem szól jól az átalakítás,lehet vmi más algoritmust használ mint ez a philips. -
DM-Fan
nagyúr
Persze, lehet így kísérletezgetni, anno én is ezt tettem: quadro-ba nagyon szépen be tudtam lőni a régebbi rendszerem. Jól tud esni, ha a hátad mögül is jön ugyanaz, ami előlről, és ez nem is rontja el a hangképet, hiszen hátulról is ugyanaz a stereo jön, mint elölről. Jobban képes betölteni a teret a zene. De ebben a ''hangkártya hardveresen 5.1-et csinál a stereo zenéből'' dologban nem hiszek. Ez az, ami elrontja a zenei képet. A hangkártya kb. annyit csinál, hogy a stereo jelből kiszedi a két csatorna közös jeleit és azt beteszi centerbe, a hátsókra meg letükrözi a frontokat.
Ha már mindenáron 5.1-ben akarsz zenét hallgatni, akkor vegyél SACD-t, vagy DVD audio-t. Gyakorllatilag ma már ugyanolyan árban vannak, mint a normál CD-k. A Pink Floyd-nak nagyon sok ilyen kiadványa van, és azok frenetikusak. Teljesen újraértelmezi a régi albumaikat. A Depeche Mode is újra kiadja az összes albumát idén áprilistól kezdve SACD, 5.1, DTS formátumban, ahogy az új albummal is tette tavaly. De egyre több előadónál mellékelnek bónusz lemezt is 5.1-es keveréssel. Azok tényleg jól szólnak, hangmérnök állít be mindent a saját helyére. Érdekes tud lenni, de számomra még mindig a stereo zene a nyerő.
Stereo-ban is simán meg lehet oldani a térhatást, jó néhány stereo DVD-filmem van, amiknek jobb térhatásuk van, mint egyes 5.1-es lemezeknek.
Mod: a Foobar-t én is ajálom, jó kis lejátszó. Én az .ape kiterjesztésű audiofil-zenéimet játszom le vele.
[Szerkesztve] -
_bs_
tag
creativ lejátszója elég csalóka, rendesen feldúsítja a zenét (a felharmonikusokat), ''dögösebb'' lesz a hangzás, viszont még jobban összezavarja a teret, ha becsukod a szemed még kevésbé tudod megállapítani melyik zenész hol áll.
Inkább a Foobar2000-et ajánlom, hangminőségben talán ez a legjobb, nagyon jó hangkodekjei vannak, veri a winampot, és persze ki tudja keverni 5.1re a sztereó forrást. a megjelenése elsőre kicsit puritán de a settings menüben el lehet veszni. Kb akkora a különbség mint a WinMediaPlayer meg a VLC player között, ha érted mire célzok.
Próbáljátok ki! [link] -
bozont
veterán
Ha már itt tartunk sztem az a legjobb ha a hangkártya hardveresen csinálja ezt a 2.0=>5.1 dolgot,akkor biztos fergeteges lesz a hatás.Még egyszer nem is olyan rég beszélgettünk erről a témáról,akkor azt mondtad h nem biztos hogy túl jó így hallgatni zenét mert lehet h nem úgy szól ahogy kéne(ami jobb oldalon az a jobb oldalon,ami a balon az a balon).Na kíváncsiságból gondoltam tesztelgetek egy kicsit,most volt rá időm és azt mondhatom hogy a zenéknél minden teljesen úgy szól ahogy kell,annyi különbséggel hogy az ének a centerből jön(amikor mondjuk egy kórus is bekapcsolódik az fergeteges,olyankor úgyanúgy szól a fő énekes és mellette a kórus az összes hangfalból
).Filmeknél meg,hát mit is mondjak,én nem hittem hogy ennyire meg lehet közelíteni stereoból az 5.1et,sokszor levagyok döbbenve miket művel ez a hangkari
Asszem én már nem is tudnék élni e funkció nélkül
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Zsebröfi #4067 üzenetére
Biztos, hogy a TV-n levő RCA-csati kimenet és nem bemenet? Többnyire a front/oldallapon bemenetek szoktak lenni a kamerák miatt. A TV hátulján szoktak lenni a kimenetek, ha meg nincs, akkor EuroScart-tal szedd ki a hangot! Esetleg nézd meg a TV menüjét, mert lehet, hogy engedélyezni kell a kimenetet!
[Szerkesztve] -
Zsebröfi
tag
Sziasztok!
Most vettem logitech z-5500-öt és gondoltam a geniust beüzemelem a TV mellé. Hogyan kell összekötni?
A két frontot rácsiptettem, rca-val TV bemenetre tettem, TV a megfeleő csatiba tettem, mód választó gombok közül TV benyomva. De nem szól. Mi lehet a gond? (a TV valami samsung 72 centis, kb. másfél éves)
Ja és bocs,de nem fogok 10000 hozzászólást végigböngészni
[Szerkesztve] -
wid22
aktív tag
Akkor meg alapbol jobb a creativ lejátszoja. Mert ég és föld a különbség a winamp hangzása meg a creativ player közt.
-
wid22
aktív tag
Valoban nem mindegy melyik lejátszó probál az mp3 ból 5.1 hangzást csinálni. Kiprobáltam többet is köztük a winampot de a creativ lejátszoja lett a legjobb.
Az tud legjobban sztereo mp3 bol 5.1 térhatásu hangot csinálni mégha nem is az igazi. Lehet hogy az EAX müködik és azért jobb? -
thaler2
senior tag
De most nem is Dvd audio, és SACD ről volt szó, ha tüzetesebben elolvasod a hsz.emet, hogy én mire válaszoltam. Hanem az mp3 5.1es megszólaltatásáról. Ez tény, hogy nem valós 5.1, hanem 2.0át felkeveri 5.1-re, és ezt bármelyik lejátszó képes megcsinálni, ha a hangkari beállításaiban 5.1et választunk.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
thaler2 #4061 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. Maradjunk annyiban, hogy a Winamp kiterjeszti az mp3-mat mind a 6 (vagy akárhány) hangszóróra, de ez csak ál-5.1 lesz (sőt, inkább ál-quadrophone), valójában stereo marad. SACD-k és egyéb, valóban 5.1-es lemezek lejátszásához én nem a Winamp-ot javasolnám. Erre vannak külön cél-szoftverek, de még akár egy Power DVD is alkalmasabb lehet rá. Mp3 meg ritkán szól valóban 5.1-ben.
Az átlag mp3-hoz egyébként tényleg teljesen jó a Winamp. A legjobban kezelhető lejátszóprogi mind a mai napig.
[Szerkesztve] -
-
CZiUM
tag
Üdv minden genius tulajnak!
Tegnap vettem a mistralban egy ilyen fadobozos genius-t 24 pénzért. Elsőre naon pozitív a véleményem róla, de sokan mondják, hogy alaplapi hangkártyával ez smafu. Mi tagadás szólhatna szebben is, bár lehet, h csak ki kell tapasztalnom még.
A kérdésem az lenne, hogy ehhez milyen hangkártyát érdemes venni, hogy tényleg szép és jó legyen a hangzása?
Az alaplapom egyébként ABIT IS7 és most annak az integráltja megy.
Amik elsőre eszembe jutottak: Audigy 2, Live. 5.1, vagy Genius 5.1 hangkártya (bár ebben kételkedem, de hátha). Túl sok pénzt azért nem akarok rá szánni, tehát max Audigy 2 árfekvése, de ha lehet még olcsóbban a lényeg h kihasználhassam vele ezt a hangcuccot.
Ha valaki tudna ajánlani valami jó vételt ehhez a hangfalszetthez, azt megköszönném. -
Bandus99
őstag
az eredeti kerdesre nem valaszoltatok
Mifele audio az ami 5.1 ben van kodolva?
Ugye tudtommal mp3 nem 5.1 es
Vagy filmekrol beszelunk? Mert az megint mas lejatszot igenyel? -
wid22
aktív tag
A creativnak van van olyan lejátszoja ami az mp3 t is 5.1 szolaltatja meg , lehet sztereoba is de jobb az 5.1, térhatásubb. Van különbség a lejátszok közt a winamp pl csak sztereoba játszik le egész más az a hangzás.
-
Tomi !
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy Genius 5.1 hangkártyához 5.1 audio lejátszót milyet ajánlanátok és honnan tudnám letölteni???? Köszike!!!
-
Monya78
veterán
válasz
Bandus99 #4046 üzenetére
Megvettem a TV-t és a segítségetekkel sikerült is összekötni a Geniussal...Köszi!!!
Ha csak a Tv hangszórójából kellene hallgatni a stereo adásokat akkor semmi élmény nem lenne, hisz két 50cm-re lévő hangszóróból nagyon nem hallatszik a stereo, viszont a genius akkorát dobot a hangminőségen hogy: -
Illidan
tag
Üdv!
DM-Fanhoz hasonlóan én is a ht-t ajánlom inkább, bár ez egy kicsit drágább, mint az általad linkelt (kb +5-8K)
Érvek a Genius HT mellett:
- nagyobb sub (nem csak a mérete, a benne lévő hangszóró is nagyobb, 6,5'' vs 5,25'')
- komolyabb center és frontok (4'' a HT-ban és 3'' a Woodenben)
- több eszközt csatlakoztathatsz (4 vs 2)
- Wooden-ről alig találni infót a neten, főleg geniuséknál. Ez azért elmond vmit a gyártóról, hogy mennyire veszik komolyan a saját terméküket (a hangszórók méretét is innen írtam [link] , a Genius global honlapján meg sem említik a szettet,csak a magyaron és az oroszon láttam)
- szebb
Itt van egy táblázat a két rendszer összehasonlításáról [link] -
Chaser
legenda
Reggelt
[link] erről a kisebb geniusról nem tudtok valamit, külön fórumot nem találtam róla..Összteljesítmény meg van adva, de csatornánként nincs, nekem jobban tetszik, mert fekete
www.genius.hu-n se sok minden van róla.
-
Monya78
veterán
Kérdés:
Tehát ezzel a Scart-os átalakítóval rá van kötve a TV a Genius-ra, ha játszol és közben a TV-t is néznéd (hallgatnád)...tehát az aux van benyomva a számítógép használja a hangfalakat, a TV ilyenkor tök süket nem szól a saját hangszórói, míg ki nem húzod a scart csatit??? -
heim
tag
Köszönöm!
Átállítottam és működik. Azóta megnéztem a Gyűrűk Ura rendezői változatát....
Nagyon tetszik ez a Genius... 28 ezerért ajándék mondjon bárki bármit...
Üdv! -
Monya78
veterán
Hali!
Most tervezek venni egy TV-t...kérdésem hogy vajon összejön az összekötése a Genius 5.1-el??
Ez a TV lenne: [link]
Bemeneti RCA van, Kimeneti RCA nincs... tehát semmi esélyem? -
Illidan
tag
Isten hozott a Genius tulajdonosok táborban!
Ha rendesen csatlakoztattad és a genius is ac3-ra van kapcsolva, akkor a dvd-lejátszódnál kell a megoldást keresni.
Nekem is egy noname ''játékosom'' van, de ezzel is megy rendesen 5.1-ben. Át kellett állítani a dvd-lejátszó menüjében, hogy milyen jelet küldjön ki és ezután működött.
Szerintem a tiéden is kell lennie ilyen beállítási lehetőségnek. -
heim
tag
Sziasztok! Múlt héten vettem énis egy Genius 5.1 HT-t. Nagyon szépen szól és tökéletesen sikerült beállítanom a segítségetekkel (végigolvastam az összes hozzászólást és majd mindenre találtam megoldást). Még egy bajom van, a számítógépról tökéletesen megy gyönyörű az AC3, de az asztali DVD, - ami egy Scott 550 DSX, karácsonyra kaptam kb 8000 ft-rendelkezik az összes RCA kimenettel -sub FR/SR/ stb- nem szólaltatja meg a DVD filmeket, csak ha sztereoban csatlakoztatom a Genius-hoz. Természetesen a Genuist a megfelelő DVD csatornára állítottam...
Egyébként minden szuper....
Valaki tudna segíteni? Vagy új DVD a megoldás...esetleg Yamada, azon is van analóg kimenet....
Előre is kösz... -
Illidan
tag
válasz
Próféta #4028 üzenetére
Hello!
A hasonló árban ilyen minőségő rendszert (újonan) tényleg nem fogsz találni.
Ami árban itt lenne az talán a Creative T7900, amin van dig. bemenet.
Még nem halottam ezt a szettet, csak a Geniust (nekem is az figyel itt a polcon)
Mondjuk így első ránézésre nem túl meggyőző (műanyag szatok 8W-al , 24 Wattos szub , madzagos távirányító)
Ellenben van rajta line-in és 7.1 (amit nem tudom mennyire lehet kihasználni. Ha nem kell akkor van T5900 is 5.1-el) -
Próféta
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy neveletlenség nem visszaolvasni, de már ötször nekiálltam és még mindig nem jutottam túl az első 500-on.
Szóval, azt szeretném kérdezni, hogy ezt a fadobozos csodát hozzá tudom-e kötni digitális és optikai kimenettel rendelkező dvdmhez, ha igen akkor hogyan? Analóg, csak 2.0-ás van rajta ezt érthető okokból kihagynám.
Ha nem lehet, akkor hálás lennék, ha ajánlana valaki alkalmas másik hangszóró rendszert, lehetőleg hasonló ár és minőség kategóriában.
Köszi
Próféta -
piqla
őstag
válasz
Bandus99 #4025 üzenetére
öhm
en csak annyit mondtam, hogy ugyanez vlt a problemam; ugyanezeket a megoldasokat javasoltak, csereltem hangkartyat is, aztan bementem egy bltba, vettem egy stereo rca kabelt, es lass csodat, mindegyik szolt.
arra pedig nem ertem, mierrt hivod fel a figyelmem, hogy igy nem lesz terhatas; tudom en is, ezert volt olyan hangvetelu a hsz, hogy ''egy kis'' mellekhataskent az 5.1-es hangzasrol le kell mondania, de legalabb a zenehallgatas kellemesebb elmeny lesz, amig nem talal ''igazi'' megoldast a problemajara.
udvozlet -
Bandus99
őstag
Mar ne is haragudj de hulyeseg amit irsz sztem.
Ha a din csatival koti ossze, vagy a 3db sztereo jack to RCA kabellel a hangzas tekinteteben ugyanaz lesz az eredmeny. Magyaran ha tesztben szol a cuccos, de filmeknel jatekoknal nem, attol, hogy mas kabelt hasznal, nem fog megjavulni.
Mi az, hogy elkerulheto a szarakodas? sztem nehezkesebb osszekotni az rcas megoldassl mint a gyarilag kapott kabellel (persze nem megoldhatatlan, en is hasznaltam hazilag keszitett kabelt regebben, mikor a sub messze volt a geptol.)
Azt hogy legfeljebb terhatas nem lesz nem is ertem mire irod, mit ertesz alatta?
Tippelek, hogy sztereora gondolsz? Ha igen, akkor miert vesz 5.1 es hancuccost ha utana 2.0 ban hasznalja??? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dying Fetus #4021 üzenetére
Az AC3 egy natív hangtömörítési eljárás, mely lehetővé teszi a többcsatornás digitális hang pl. DVD-n történő tárolását. Gyakorlatilag a Dolby Digital elnevezéssel szokás egy kalap alá venni.
A szoftveres AC3 dekódoló 2, 4 vagy 6 csatornás hangkimenet keverést tud csinálni. Ha 6 hangszóróra van beállítva, ez a dekódoló külön kimenetet biztosít hang vezérlő összes AC3 csatornájának, létrehozva így a teljes ''surround sound'' hatást, a hwac3 codec-hez szükséges külső AC3 dekódoló nélkül. A csatornák alapértelmezett száma 2. -
Dying Fetus
tag
sztem számotokra 1 felettébb láma kérdés következik!
mi is pontosan az az ac3 mert van vmi dolbi digital dekoder hozzá és azon a users maualban ki van írva nálam meg ennek a képernyőjén nincs iylen kiírva! -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dying Fetus #4019 üzenetére
Fusd át az utolsó pár tíz HSZ-t, leírtuk ilyenkor mi a teendő! Fusd át a szoftveres beállításokat: vezérlőpult, hangkártya-driver, lejtászóprogik beállításai stb.
-
Dying Fetus
tag
vettem 1 midiland s4 8200at
http://www.midiland.com/proddetail.asp?linenumber=57&category=Gaming
és összekötöttem géppel de nem szól a subwoofer 1 koaxiális kábellel kötötem össze mert volt 1 iylen pcis kivezetés az alalplaphoz
mit kéne tennem????????????
már írtam máshova is de ott nem válaszolnak hátha itt..... -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Bandus99 #4017 üzenetére
Szerintem is totál fölösleges megvenni a kábeleket: a mély szól neki a tesztben, tehát működik a DIN bemenete, az RCA kábelekkel meg a hangkártya ugyanazon protjára kéne csatlakoznia, tehát tuti nem ez a baj. A bass redirection-ös kérdést meg már föltettem korábban, szóval ez sem megoldás. Egyértelműen szoftveres zűr van a srácnál.
[Szerkesztve] -
zolynet
veterán
Már alig várom márc 8-adikát hogy a család adjon amennyit gondol, azt kipótolva a maradékot rohanjak a genius hangfalcuccé! Én haveromnál hallottam, és azt mondtam hogy nekem nem is kell más, főleg miután ennyi pézééé adják...madj beszámolok egyszercsak...
-
tsongor
csendes tag
a kreative a király, a genius bújjon el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
-
DM-Fan
nagyúr
Mélyvágási pontot beállítottad? Potméter a sub-on hogy áll? Próbáld ki a teszttel, hogy mikor jó a mély! Nem szólhat mindkét esetben (konverterrel, v. nélküle) jól a mély/center, csak egyik eset lehetséges.
Winamp pl. alapból nem kezel 5.1-et, azt a menüben kell beállítani. DVD-k esetében sem általános a mély, csak az ''akciódús'' részeknél kell szólnia.
A hangkártya mixerében adtál hangerőt a sub-nak?
[Szerkesztve] -
Czumpf
csendes tag
Mindenhol engedélyezve van az 5.1, mindennel próbáltam, a teszttel frankón szól, minden a helyén, csak minden más esetben (film, zene, egyéb) NO MÉLY. KONVERTERREL NO CENTER (mivel helyet cseréltek)
A konverterrel a center meg a sub-woofer helyet cserélnek a teszt során. -
-
Czumpf
csendes tag
Helló!
No, én meg már most értem oda, hogy emilyen Genius 5.1 Home Theater-t vegyek.
Személyes gép jellemzője ASUS P5GDC Deluxe alaplap, olyan integrált hangkártyával, ami 5.1-et, és 7.1-et is tud. (6 csati van a hangkártyán, ebből három a jól ismert 5.1-hez)
Amúgy egy fasza P4-es gép.
Na emellett nem megy eme remek szerkezet! A probléma jól ismert: korrektül összedugva NEM MEGY A MÉLYNYOMÓ!
Ha berhelek egyet a konverter kábellel(kicsi sárga), akkor meg a center nem megy, de a mélynyomó igen.
A lényeg a lényeg: KONKRÉTAN ERRE AZ ALAPLAPRA EZZEL A GENIUS-SZAL KÉRNÉK SZÉPEN MEGOLDÁST, HOGY MINDEGYIK HANGFALAM SZÓLJON!
MÁR A HAJAM TÉPEM KÍNOMBAN, HOGY SEHOGY NEM JÖN ÖSSZE
MÁR VÉGIGOLVASTAM A FÓRUMOT, MEGTETTEM A LÉPÉSEKET, AMIT LEHETETT, DE SEMMI!
KÖNYÖRGÖK MONDJÁTOK A MEGOLDÁST, AKI TUDJA!!!!! PLÍÍÍÍÍZ!!!!!!
[Szerkesztve] -
Turbolada II
őstag
Mint ahogyan a 3000. hozzászólás is az enyém volt, legyen enyém a 4000. is. Ne álljunk meg a Genius 5.1 II. topikig. Fadobozos Genius előre!
Aktív témák
Hirdetés
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest