- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Atlantis
veterán
Milyen DVD lejátszót használsz?
Én Zoom player nevű programmal szoktam mindent nézni. Ezt is be lehet majd állítani, vagy cseréljem le?
És pontosan mit kell állítani?
A AC3Filter hogy müxik? -
BaLee
addikt
Majd tegyél fel egy AC3filtert de ha ez fent van akkor is csak néhány újabb játék alatt fog megszólalni a center de ez is függ a hangkártyától (nekem pl. Unreal2 centere szólt SB Live alatt de az új Terratec Fun-om alatt nem szól, viszont ezzel meg szól pl. a Vietcong alatt
) meg a DVD lejátszó progikkal is el kell tökörészni, mire megszólal a center.
Genius van nekem is, én a távirányítóval szívok. Első szar volt, küldtek gariba egy vadi újat, az megint szar volt de nem csak az enyémmel. Erre mondják vigyem vissza a sub-ot és felküldik azzal együtt, aztán nehezen megdumáltam, hogy semmi értelme ha más mélyomónál sem működött a távirányító. Most múlt 3 hete, hogy elküldték a távirányítót de azóta semmi. Mondjuk a Mute-n kívül mindent lehet távirányító nélkül is.
De tényleg fasza a cucc. -
Atlantis
veterán
Nálam ennyire nem egyszerűsíthető le az eset. Nem live-om vam, hanem Cmedia 8738 alaplapi hang. A bekötés tutira jó, ha megcseréltem a két hátsó hangszórót, akkor sem küldte ki a jobb hátsó jelet. Ha az első és hátsó kimenetet cseréltem meg a hangkártyán, akkor a jobb hátsó jelet rákeverte a négy másik szatellitre, csak arra nem rakott, amelyikre kellett volna.
Úgyhogy vagy a kábel xar, amelyik a kártyától jön, vagy az erősítő.
Próbáltam Live! kártyán is, de ott sem volt jó...
De mondom, ezzel én nem a Genius-t akarom leszólni, bárhol lehetnek hibás darabok. -
|xero|
tag
Live rlz erősen... ;)
Először kell elgagyizni mi? Aztán rájönni hogy a gépben van az okosság..és a live egy rakás kutyaszmötyi!Nah de mind1
A hangfal nem tehet róla hogy nincs jel a centernek mikor a xar hangkártya nem küldi ki..tessék kiprószálni asztali lejátszón...ott lesz ne félj..
Jha nekem is volt olyan hogy surround nem szólt..igaz azért mert balfax haverom kötötte be és olyan idétlenül dugta be hogy no kontakt volt..nah erről ennyit!
Üdv -
Atlantis
veterán
Ja, meg a center sem szól, bár a tesztprogram alatt igen.
-
Atlantis
veterán
Szevasztok!!
Most vettem egy ilyen Geniust. Hát mit mondjak, ma viszem vissza garanciális(legalábbis remélem,hogy az) javításra(cserére), mert a jobb hátsó jelet nem küldi ki. Véleményem szerint nem jó az erősítő. Emiatt még nem akarom azt mondani, hogy xar, de azért ez eléggé elkeserítő. -
|xero|
tag
Jogos 6 csati
Csak én almulok ma...
Üdv
UI:Van 3 stereo csati is -
|xero|
tag
Hát elvileg ha a kicsi pici-puha azstali DVD-en van 5 db RCa kimenet akkor faxintosan rá lehet dugerálni a ugyancsak pici-puha Geniusra a cumót és utána megy a váááá
Szal DVD powa rlz..
Üdv -
BaLee
addikt
válasz
Not guilty #85 üzenetére
Elolvastam az említett tesztet, de ott csak annyi van leírva, hogy abban van eltérés szabványilag, hogy vmelyiknél a center és a sub hangszórói felcserélődnek, na az nálam nem lenne gond, mert driverben egy kattintással meg lehet cserélni (gondolom hallottak erről a szabvány eltérésről).
De azért kösz az ötletet, asszem holnap veszek egy hangkártyát. -
Hege
tag
az van hogy elindul korbe a hang es amikor a bal hatsohoz er elhalkul (gondolom atmegy jobbra) majd a jobb elso felerossodik ezert gondolom hogy korbe megy a hang csak a hatsokbol nem szol semmi. a vob-os ac3 testen minden szol faszan!
meg az is van, hogy filmeknel az elolrol jovo beszedhang q.va halk. a tobbi tuti
hogy kell beállitani azt a fránya Ac3 filtert hogy minden rendesen szoljon ?
amugy filmeknél jok a hasok csak a teszben nem ( a center mindenhol halk ) -
Hege
tag
Hi All!
Nah, kiváncso voltam, hát leszedtem én is ezt a Test AC3 v2.0 avi-t. Az a gond, hogy a 2 hátsó csatornát nem szólaltatja meg. Felraktam az AC3 filtert is de semmi eredmény. Amugy a hang szépen körbejár, a mélynyomó is szól, csak a 2 hátsó nem. Van egy másik AC3 test-em vob-ban. Az tökéletesen működik! Mindszól és ott ahol kell! Most akkor miben van a hiba?
Udv.:Hege -
Not guilty
csendes tag
Olvasd el az említett tesztet (ozaki vs genius), ott van róla szó, hogy a gyártók nem egységesek abban hogy a jack melyik részén van a mély. Lehet hogy kábelt kell cserélned, bár ha a tesztprogiban szól akkor nem vágom hogy miért.
-
BaLee
addikt
Valaki segítsen!!!
Vettem egy Genius 5.1 HT-t. Van egy alaplapi AC97 hangkütyüm, támogatja az 5.1-et. Beállítom fasznán, tesztprogramnál minden múködik rendesen.
DE! winamp (meg egyelőre más alatt sem) akar megszólalni a mélynyomó!
Elindítottam egy AC3-as filmet, mind az 5 hangszóró szól de a mélyből semmilyen hang nem jön ki.
Próbáltam cserélgetni a jack-eket a bemeneteken, de semmi.
Mégegyszer mondom, a tesztben működik.
Adtak egy cucchoz egy kis átalakítót is amit be lehet tenni a sub jack-je elé mielőtt bedugná az ember a hangkártyába de azzal sincs semmi változás.
Valami ötlet??? -
PeliScan
addikt
Nem tom, ez szerintem mindkettő: szoftveres hanggenerátor.
http://www.tfm.ro/ac3/ -
BEE
addikt
Egyet áruljatok el!
Azokat az előrébb emlegetett 25-35-40Hz-ket mivel mértétek?
Szoftverrel vagy hanggenerátorral?
Pusztán kíváncsiságból.
BEE -
Beginer
csendes tag
hat ez gyors valasz volt koszi, most mar megnyugodtam
na ha mar itt vagyok meg 1 kerdes hm erdemes a hozza valo hang kardot megvenni a genius live-ot vagy inkabb sb live 5.1 est vegyek? gondolom az utobbi tobb mindennel kompatibilis
-
Beginer
csendes tag
Sziasztok!
A kerdesem az lenne hogy a genius 5.1 es fadobozos valtozatanal a a melynyomon kivul az osszes tobbi hangfal arnyekolt e, nem szertenem ha hazavagna a monitoromkoszi a valaszokat elore is
-
PeliScan
addikt
Szval, nekem az egész szobám 2.6*4 méteres, szóval.
A cuccon lehet állítani a Center, Sub, Surr, és master hangerőt. Lefr-right bal nincs, de ezt lehet szoftveresen.
A mélyhangokat szinte alig hallod, hogy honnan jön, lehet bárhol. Persze a léghullám egy-egy durvább bassszusnál azért elárulja a mélynyomót...
És a centernek is csak az AC3nál kell elől lennie. -
BaLee
addikt
Lenne pár kérdésem.
Szeretnék beruházni egy ilyen Genius cuccba, de sajnos a szobámat nem lehet nagyon átrendezni.
Van valami olyan lehetőség, hogy lehet állítani a különböző hangfalak hangerején, azaz pl. a bal első hangfal fél méterre lenne tőlem a jobb hátsó meg mondjuk 4-5-re és belőni úgy, hogy a hátsó annyival hangosabb legyen, hogy kb. úgyanúgy halljam mindegyikből a gép elől?
Esetleg érdemes egy ilyen cuccot egy 2x4m-es kis helyre betenni (nem a szobám ekkora csak a sarok ahol a gép van)?
A mélyládának muszály-e elől lenni, vagy az elvileg lehet akár az ember mellett is, mert csak a centernek kell elől lenni?
Ja, ha az első kérdés hangkártyafüggő akkor a hangkártyám: VIA AC'97 integrált 5.1-es. -
PeliScan
addikt
Igen, egyetlen hibája, hogy a bemeneti jelet nem lehet váltani a távirányítón. Kár. De amúgy...
-
|xero|
tag
Jha...Geniusnak egy hibája..xar a távirányító..de haverom dolgozik az igényesebb kivitelén!
Üdv -
|xero|
tag
Ez nem teszt ez vicc...annyira nem ért hozzá az író hogy már fáj..
Node mind1..én hallottam az összes versenyzőt..sorrend:
1.,Genius (szépen szól,igényes,jól néz ki..és nem szörnyedsz el ha leveszed a takarót róla)
2.,Ozaki B5 (Ez is jól szól..de van alapzaj és a nagyobb hangerőn már furcsákat szól,egy kicsit necces a kidolgozás,RCA kábel..pffj,ha lvesezm a takarót hogy jobban szóljon förtelem randa..)
3.,Ozaki M5 (Equlizer vagy mi a rák egy kalap szamócát sem ér..mozog az össze vissza,hangzás nuku[talán egy jazz is jobb nála pedig ez nagy szó],a sub mintha nem lenne egy Genius után..MŰANYAG!)
Már lehet bennem egy kis elfogultság..de mikor meg kellett venni akkor is Genius volt..pedig akkor az ész érvek hajtottak!
Üdv -
Basesoft
csendes tag
Sziasztok !
A szamitogep.hu-n van egy teszt.
Genius vs Ozaki
http://www.szamitogep.hu/show/read.php?id=14783 -
|xero|
tag
Nem tom milyen driver...faxom tudja!
Ami vót hozzá...xartam le hogy mit rakok föl csak szóljon már..de majd megnézem..sztem meg már qrva olcsó a tudásához képest...43e :cool:
De majd lejjeb megy!
Az tuti hogy isten a cucc!
Üdv -
|xero|
tag
Csak..nem?
Megvan?
Egyébként tényleg...nincs DD dekóder..van viszont 3 stereo egy 5.1-es (DVD-nek) bemenet+a 3x2 csatornás analóg..és nem csak hogy szép nagyon szépen is szól..mióta Audigy 2-t nyomtam alá..még szebben!
Üdv -
Basesoft
csendes tag
Sziasztok
A kerdesem az lenne,hogy a Home Theater 5.1 tartalmaz DD dekodert.Errol nem talaltam egyertelmu infot.
Koszi. -
|xero|
tag
Inkább csak lecsavartam a hangerejét
Üdv -
jojojo
senior tag
PeliScan köszi a levelet
-
|xero|
tag
No...fölraktam direct soundot elindítom és jól szól...
Most már cska azon fő a fejem hogy túl nagyokat szóla mélnyomó!
Jhaj a világ nehéz dolgai!
De köszi szépen midnent!Élvezem tovább a cuccost!
Holnap megyek is DVD-t kölcsönözni..és kiélvezem;)
Üdv -
|xero|
tag
Sziasztok
Ps..lenne még valami..neked abban a nyűves tesztben szól a mélnyomó?
Mert nekem szól csak annál a LFE tesztnél nem nyikkan meg semmi és nem tudom miért..aszem volt mikor megszólalt csak azt nem tudom miko!
Ötlet?
üdv -
|xero|
tag
Altec is nagyon rlz...de a creative..ááá
Logitech meg ratyi..
Genius 4EVER!
Bujakasa..(by Ali G in rongrish)
Üdv -
PeliScan
addikt
Persze, tudom melyikre gondolsz! Nah, az a lényeg, hogy megy!!
Genius 4EVER! (jöjjön már vki Altec v Creative-os, FLAMEt akarok!)
-
|xero|
tag
Jha és azóta jobban szól a sub is..hát megyek is WC-re úgy örülök!
Üdv
UI:Bocs ha hüle voltam csak megijedtem! -
|xero|
tag
ps az a másik hely hogy mondjuk bedugom az első hangfalak helyére a jag-at a hangkártyán!
De mondom az a kis átalakító izé megoldotta!
Nagyon király eza cucc!
Tényleg csúcskategória!
Üdv -
|xero|
tag
Meg van!
Eza Genius egy csoda..
Ha dzsunka balra hangkártya ratyi jelet ad ki neki van egy ilyen kis átalakító amit a sub/center csatlakozó elé kell rakni!Tudod ps olyan kis sára vacak!
És láss csodát!
Használ!
Üdv -
|xero|
tag
Kipróbáltam a sub és center dugóját átnyomtam egy másik helyre és ott meg tök jól szól!Szóval akkor kijöna center is meg a bass is!
A fütyim már bele...ha a rende shelyén van akkor a center is megkapja sztem a sub hangját..ami nem kóser!mit tegyek?:/
Ez nagyon felhúzott...
Üdv -
|xero|
tag
Azt hogy lehet?
Mivel a többi normálisan szól..csak eza kettő nem?:/
Nem értem..légyszi mond el mi lehet a gond!
Nagyon fontos mert majd szétvet az ideg!
Üdv -
|xero|
tag
Bocs csak nagyon megijedtem..gondolj bele hogy a center akar ilyen hangot kinyomni magából..
Mi tegyek?
Üdv -
|xero|
tag
A büdös ***** ******* ez fordítva nyomja rá a center hangja jön most a mélnyomóból a nyomójé meg a centerből..:/
Hogy állítsam be?
Üdv -
Finomabban érdeklődj lécci.
-
PeliScan
addikt
http://xvalex.hotbox.ru/programs/ac3filter/
Na akkor szerintem ez lesz az, ami neked kell! Müxik így?
csontváz: helyes, térj meg! -
|xero|
tag
Nos ez nekem nem tudom..szóval az van hogy mikor mondja a különböző helyeket a többiből is jön cska halkabban és az az LFE mondom meg se nyikkan!
Mi a rák van most?
Üdv -
Dr.Burn
őstag
Nekem egy Jazz 5.1 hang cuccom van! Az se szol rosszul! Tegnap csináltam vele egy házibulit és meg voltam vele elégedve! De visszont ez a Genius se lehet semmi! Majd eladom ezt a kütyüt aztán veszek egy ilyen csodát!
-
|xero|
tag
No..az van hogy mikor acenter jön akkor jön belőle faszána hang..
de halkabban jön a frontokból is!
Ez nem, baj?
jha és az a LFe izé meg se nyikkan:/
Ez miért van?
Üdv -
PeliScan
addikt
Jó a kép! Paintbrush?
Mindjárt én is megrajzolom az én elrendezésem!
Ezzel próbáld ki! http://www.tfm.ro/ac3/ Ha nem a centerból jön a duma, akkor van gáz. (persze csak DVDnél kell onnan jönnie!) -
|xero|
tag
Gépről 5.1-ről..
Nem tudom..nem zavaró mert a center a polc tetején figyel így:
http://xero.uw.hu/szoba.JPG
Ez az elrendezés...a kis kockák a dobozok...
Úgy van hogy a frontok vannak kb 1 méteren a hátsó bal olyan 1.80-on a jobb meg egyszintben a frontokkal(föl lesz rakva a falra ez is 180-ra)
A center meg fönt van vagy 220-on..polc tetején.. a sub meg értelem szerűen a földön!
Erre varrj gomdot!
Üdv -
|xero|
tag
Ps lenne egy kérdésem!
A center mondjuk zenehallgatsá közben neked is inkább mélyet nyom?
Nem tudom cska mindenütt az írják hogy aza dumálás adja le..de nekem csak nyomja amélyet..nem tudom?:/
Neked mi van?
Üdv -
renegade
aktív tag
Van ennek egy testvértopikja, ha valakit tényleg érdekel a téma, szerintem olvassa el azt is.
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=9154 -
|xero|
tag
Hát én cakkompak 50-ért vettem de pesten van 43e-ért is a Váci utcában...
Üdv -
jojojo
senior tag
Hol lehet most ilyet venni?
Az ára kb.?? -
|xero|
tag
Jha és így néz ki komplett
http://www.tar.hu/mindenszarsag/all.JPG
Sztem nagyon pofás..
Üdv -
|xero|
tag
Szia..elvileg össze lehet dugni RCA-val..én ezt csináltam a TV-vel!
Itt egy kép róla:http://www.tar.hu/mindenszarsag/sub.JPG
Nézd meg magad!
De sajnos optika sztem nincs..engem is bánt de attól még tuti a cucc!
Üdv -
GeG
tag
Sziasztok !
Asztali DVD lejatszoval hogyan tudom osszekotni ezt a Genius hangfal rendszert?
Koax vagy optikai bemenet van a cuccon ?
Thx.
GeG -
|xero|
tag
Nah először életbéen felcsavartam max-ra a cuccot!(Drunken Monkey ment közben) Nem bírtam aszobábanmaradni szal ki kellett jönni és távirányítóal ajtón keresztül(üveg)!Hát bazz közben bementem de mint a tengeren úgy megbaszott a szele...nagyon durva volt..csak úgy remegett a közfal...az ajtóban az üveg meg vitustáncot járt!
Hát igen..ez lesz a házibulik ördöge!
Üdv -
|xero|
tag
Ebből a tanulság!Nem kell olyan flancos hangkártya!
Nekem volt előtte egy Audigym...elpusztult!
Azt egy 2 hangszórós cuccal használtam..mielőtt megvettem azaz beszereltem az új hangfalakat(Genius fd) kpróbáltam van-e különbség!
És láss csodát a C-meida chipe kis 3e forintos szutok kártya ugyan úgy szólt!
Nekem tökéletes és mindíg minden szól vele!
jha a genius...falbontásra tökéletes..és szerintem közép kategóriás hangfalak között verhetetlen!
hallottam már sok midnent (pl:Z-680-ast)..és mit modnjak ennek a kicsi Geniusnak a szat-jai nagyon ott vannak a top-on..hát igen a fa az fa!
Üdv és midnenki használja egészséggel a cuccát!
UI:Genius HT 5.1 fd előre! -
PeliScan
addikt
válasz
DJCracker #11 üzenetére
Bizony, keress rá.
De itt egy link is, én indítottam a tomipot, ''Miért nem szól a center?!'' néven.
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=6660&start=0#msg7 -
Baloo
csendes tag
Üdv mindenkinek! Részemről én is most rendeltem meg a Genius SW-5.1 Home Theatre nevű szettet, miután egyik haverom vásárolt egyet és meghallgathattam nála. Mondhatom igen meggyőző volt a teljesítménye és a hangképe egyaránt. Tesztelgettük és valóban 40 Hz körül szólal meg igazán, bár a 35 is hallatszik de már jóval halkabban. Mindenesetre nagyon frankónak tűnik a cucc, bátran merem ajánlani mindenkinek. Szerintem 44 darab ezrest nagyon megér (én ennyiért jutok hozzá Veszprémben), még többet is de persze minél olcsóbb annál kevesebbe kerül.
Vegyetek ti is azt lesz nektek is! Csá
-
Edgeri
senior tag
Szia!
A havi Chip magazinban van róla egy cikk. Teszteltek pár 5.1-es dobozt és legjobb vétel lett. Bevallom én is gondolkozom róla.
Az újságban minden kérdésedre kapsz róla választ. -
DJCracker
csendes tag
Van egy SBLive 5.1-em es egy Genius 5.1 Home theatre hangfalszett. Tuti, jol szol, csak 1 problema van: a center nem akar szolni (se film, se zene kozben),
csak ha a creative keverojevel tesztelem a hangfalakat. Mi a baj ? -
Gabee
csendes tag
Nos a sw-5.1 ht fa dobozos. A teljesítményről annyit hogy nem lehet félnél jobban küldeni mert a szomszédok kizargatnak a világból.
A mély gyönyörű és tiszta. Nomeg egy zsék csati van a megtermett hűtőbordácska alatt.
-
Zsoltó
csendes tag
Kicsit off, de ti benne vagytok ebben a témában. Szóval van egy SB 5.1 Live!, de nem akarok ilyen Genius-stílusú szettet venni, hanem hagyományos hangfalakat szeretnék használni. Viszont nincs 5.1-es erősítőm..., csak egy sztereó (azt használom most is).
Mi lenne a megoldás? Van valami dekóder+erősítő, ami nem annyiba kerül, mint egy 5.1-es asztali hifierősítő, és rá lehet kötni az általam kiválasztott hangfalakat?
Köszi a válaszokat. -
Matthew
őstag
Akkor úgy néz ki nem ugyanarról beszélünk.
Amit én kérdeztem az teljes fadobozos: SW-5.1 Home Theater
Itt egy link róla:
http://www.genius-kye.com/genius_en/product/speaker/sw-51homet.htm -
Matr x
aktív tag
válasz
Hacked_3995 #4 üzenetére
Na. Nekem is ilyenem van!
Mélynyomó: nekem műanyag doboz, benne az erősítő. Szal' zörög.
Magas hang tűrhető, ha nem vagy egy vájtfülű...
Igen, a szetellitek is műanyagok.
Prologic meg nincs, van helyette Q3d...
Vagy nem is ugyanarról beszélünk??? -
Hacked_3995
csendes tag
Annyira jó lenne, ha mondana vki vmit a lenti Geniusról! Asszem olyat szertnék venni, de kipróbálni nem tudom előtte, úgyhogy HELP!
-Mélynyomó? Ugye nem zörög?
-Tiszták a magas hangok? Audióra is jó?
-A szatelitek is fából vannak, vagy csak a sub?
-Télleg tudja a ProLogic-ot? Ugye van benne 5.1+ 1 sztereo bemenet?
Nem szivesen dobnék ki 45e-t egy szutyokért...
Köszi szépen! -
macmango
csendes tag
Itt van az oldala:
http://www.geniusnet.com.tw/product/speaker/sw-51homet.htm -
Matthew
őstag
Nem tudja valaki, hogy a computergalaxynál található Genius SW-5.1 fa dobozos hangfal rendszer milyen típusú is pontosan?
Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged