Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
piqla
őstag
válasz
Turbolada II #2997 üzenetére
nem metalzenere gondoltam, hanem mondjuk..
a nagy oregekre, ugy mint, deep purple, es hasonlok.
tudom, hogy nem lehet mindenben jo, de azert nincsen penzem high-endre, sot, meg csak ''normalis'' sztereo+erositore sem!
amennyibe ez a genius kerul, annyit tudnek raszanni
bar ahogy nezem, mistralban mar sehol sincsen, pedig ott a legolcsobb -
piqla
őstag
sziasztok!
lehet, hogy nevetseges kerdes, de van valami oka, hogy megvaltozott a szett doboza?
eddig ugye ilyen szep szines volt:
[link]
most meg ilyen kis ize:
[link]
persze a pr-emberkek azt mondhatnak, hogy az igy megsporolt penzt minosegibb alkatreszekre csereltek, de ebben nem hiszek
szoval errol tud valaki valamit?
[Szerkesztve] -
piqla
őstag
hellobello
ennek a szettnek milyen ''jo'' a melyladaja? rock zene legyen az alap, basszgitar szolok erdekelnek, nem a tucituci. -
lúúúzer
tag
válasz
Turbolada II #2988 üzenetére
Bocs, hogy közbe szólok, de a Genius SW-5.1 nagyon megéri az árát. Ár érték arányban verhetetlen(szerintem).
Én is építgettem már sokmindent, meg költöttem pízt rendesen. De ez a géniusz cucc egyszerű, olcsó, stabil megoldás. Lustább embereknek.
Ennyi pénzből ilyen hangot csak Kínában tudnak csinálni. A jobbak sokkal többe kerülnek, mint 20-30EFt.
[Szerkesztve] -
piqla
őstag
válasz
Turbolada II #2991 üzenetére
-
sammo
csendes tag
Hi!
A genius 5.1 Home Theater-en van digitális bemenet és ac-3 dekóder? -
Turbolada II
őstag
Az első lehetőség sokkal jobbnak tűnik. A leggyengébb házimozi erősítők is kb. 30-40W R.M.S teljesítményűek, a Genius szatelit hangszórói 12W-ot tudnak R.M.S-ben szóval elég veszélyes lenne ilyen erősítőről hajtani a rendszert. A problémát másképpen is meg lehet oldani. Építs házilag 5.1-es rendszert és vegyél hozzá valami használt házimozi erősítőt. Jelenleg ezen a küldetésen dolgozom. Erősítő és a hangfalak kijönnek 70000 Ft-ból és cseppet jobb lesz a rendszer, mint akármelyik Creative Megaworks, Logitech Z-640, 680, Klipsch 5.1 hangfalrendszer. (Mondjuk a Klipschel ''csak''egyszinten lesz.)
-
busa
csendes tag
válasz
Turbolada II #2983 üzenetére
Az addig stimmel, hogy kell a makaróni, de a coax digitalból mi válogatja szét analóg tüskékre? Ne mondjátok, hogy vennem kell egy multimédia erősítőt még, mert szétdurran az agyam!
Melyik opciót javasoljátok:
1. Csere Thomson DTH222-ről Yamada 6700-ra a DivX lejátszót
2. Dekóderes multimédia erősítő vásárlása
Kösz! -
^Bundi^
őstag
válasz
Turbolada II #2985 üzenetére
sajna nagykerben még nem láttam sehol
kiskerekben nézegettem ott 78+fa volt a legolcsóbb amit gugli kidobott így elsőre (persze lehte van sokkal olcsóbban is, csak lusta voltam keresni) -
^Bundi^
őstag
látom már ketten elöttem is megkérdezték, de még nem érkezett rá válasz..énis a genius ght-511D -t nézegettem és nagyon megtetszett a kicsike
Bővebben: link ---> a legalsó
szóval van vkinek már ilyen otthon?..tudja, hogy hogy szól?..nekem nagyon tetszik pofás is és sztem hangzása sem lehet szar így a leírtak alapján..de persze azért még várom a véleményeket
akinek van feltétlen írjon!!! -
busa
csendes tag
Üdv! Kérdésem lenne:
Asztali Thomson DTH222 DivX-es lejátszót szeretnék összekötni a Genius 5.1-el.
Balfasz módon nem néztem meg elég alaposan a ki-be menetek párosítását a vásárlásnál.
Hogyan lehetne a lejátszó coax digital audio kimenetét a Genius AC3 soklábas vagy az RCA ''halom'' csatlakozóira átvinni aktív vagy passzív eszközzel?
Kösz! -
piqla
őstag
ugy nez ki, hogy ha valaha osszegyulik ra a penz, akkor ilyet fogok venni, de en nem merek hozzanyulni.. hiaba a reszletes leiras, inkabb nem vallalnam, ellenben, ha valaki megtenne majd nekem, halas lennek
egyebirant van olyan, hogy HIBATLANUL mukodik elsore is ez a szett?
tehat nincs zugas, sisterges, nemszolas, stb.. -
piqla
őstag
sziasztok
szerintetek a genius 5.1es fa hangfalszettjenel a gyerekbetegseket kikuszoboltek az ido folyaman, mint azt az autoknal szoktak, vagy egy az egyben ugyan azt kapja az ember 2005 oktoberjeben mint 2004 oktoberjeben? -
Turbolada II
őstag
Hello
Jó hogy ezt elárultad, legalább ezt a terhet levetted az emberek válláról.
Nézd meg a 2890-es hozzászólásomat, nekem nem hittek. -
twine
veterán
válasz
bnorci71 #2953 üzenetére
Sziasztok,,,
9pin din / RCA kábelt a Genius márkaképviseletnél lehet beszerezni, 1500Ft-os áfás árért.
A cimet nem irom le,de tudjátok Google-> Genius
Ma hivtam őket(van is nekik raktáron) mivel tegnap vettem egy ilyen Sw 5.1-es szettet használtan és a kábelt nem kaptam hozzá.
Sokan kérdeztétek,igy remélem tudtam segiteni.
sziasztok -
Prox
csendes tag
Vettem én is egy ilyen SW-5.1 HT hangfal-szettet.
Nagyjából végigolvastam a fórumot is, de igazán egyik megoldás sem segített.
Már szinte mindent kipróbáltam, de nem sikerül 5.1-esnek beüzemelni.
A probléma a következő: nem szólnak a front hangszórók.
A center/subwoofer ok, a hátsó 2 is ok.
Szerintem jól kötöttem össze mindent, a számítógépbe 3 kábel megy, a sub a sárga, a rear a kék, a front a zöld csatlakozóba. A subwooferbe a 9-tűs din van bedugva.
- AC-3 gomb benyomva.
- Vezérlőpult/hangoknál az 5.1-es elrendezés kiválasztva.
- AC3 filter telepítve, 5.1 output kiválasztva, 32 bit, bass redir bekapcsolva.
- Hangkártya: Integrált alaplapi 6 csatornás Analog Devices SoundMax. (AD1985)
- Alaplap: Asus P4P800 SE.
Letöltöttem azt a teszt AC3-as avit (www.tfm.ro), ami minden hangszórót külön megszólaltat, de a két elsőből nem hallatszik semmi, ill. csak mintha áthallatszana valahonnan nagyon-nagyon halkan valami.
A hangfalak jók, mert már úgy is próbáltam, hogy megcseréltem a hangkártyánál a front és rear csatlakozókat, és úgy szépen szóltak, csak épp a hátsó kettő nem olyankor.
Már kipróbáltam azt is, hogy feltettem azt a KX drivert, és visszaraktam a régi SB Live! kártyámat, de akkor meg a center/sub nem szólt. Sárga kábellel, és anélkül se. Igazából nem tudom, hogy a kártya maga 5.1-es-e, lehet hogy csak 4 hangszórót támogat, mert a KX hangfal konfigban se jelent meg a surround.
5 lyuk van rajta(digital out, line in, mic, -1, -2)
De tulajdonképp nem ezzel szeretném használni, hanem az alaplapival.
Valaki segítsen nekem! Mit csinálok rosszul??? -
nemtudom
csendes tag
Na sikerült megszólaltatni. 6 hangszóró beállítva+codec pack mind leszed majd csak ac filter és acemcp593 újra install.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nemtudom #2969 üzenetére
Hát, pedig azok jók!
Először nézd meg a vezérlőpultban a hangok és audioeszközök pont alatt a hangerő fülön belül a speciális gombot. Itt állítsd be az 5.1-es hangszórót.
Winamp-ban ha nyomsz egy control+k gombot, akkor az output fül alatt válaszd a directsound-ot és állítsd be alatta a megfelelőket.
PowerDVD-ben a kis kalapács ikonra kattintva a Configuration menübe jutsz, itt az audio fül alatt simán állítsd be a 6 speaker-t.
Ha ezek után sem megy, akkor próbálj másik hangkártya driver-t, illetve nézd meg a mixer beállításokat. Mennie kell annak, ha a tesztben szól.
Lehet, hogy csak valami köcsög codec-pack cseszett ki veled, azokat szedd le, ha vannak. Nem jók semmire.
Üdv. -
bnorci71
addikt
válasz
Moddingfan #2962 üzenetére
A 6600 mér nem kapható ha jól tudom helyette a mindenevő 6700-et ajánlom
-
etilin
aktív tag
válasz
Moddingfan #2962 üzenetére
[L[http://prohardver.hu/rios3_forum.php?id=146306&mod=40&swhat=&show=&ssep=%20&stype=&sid=[/L] Ha jol tudom ezzel megy ez egy gyakori párosítás. Genius+yamaha 6600.
Gyúrjunk vazze! -
etilin
aktív tag
válasz
Moddingfan #2960 üzenetére
Analógba lehet.
-
Moddingfan
senior tag
Hali mindenkinek!
Nemigen irogatok ebbe a topicba (na jó, eddig még nem írtam egyet se), de azért remélem tudtok és fogtok segíteni. Kérdésem a következő: a fa Genius 5.1-et milyen kimenettel rendelkező DVD lejátszóra (pl.: koax, analóg, stb) lehet rákötni, hogy 5.1-es rendszerként szóljon. csak ennyi. Many thx mindenkinek.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nemtudom #2958 üzenetére
Ha a bal hátsód megszólal, de a jobb hátsó nem, akkor szvsz ott valami érintkezési gond lesz (vagy csak a jobb hátsó hangereje van leváve a mixer-ben). Nekem anno szenvedős volt az 5.1-es Genius-nál ez a hangszóró-hátába-kábel-becsíptetős módszer és nem nagyon tolerálta, ha nem egy bizonyos ponton áll meg benne a vezeték. Eleinte azt hittem, hogy az erősítőben szállt el szállításnál a front-áramkör, mert abszolút nem akartak szólni (minden egyéb szól), aztán megigazítottam a kábelt a hangfal csíptetőjénél és jó lett.
Az is lehet még, hogy nincs rendesen a hangkártya aljzatába dugva a hátsó szatelliteid csatija, hanem csak félig (illetve az utolsó harmad nem ér be). Ilyenkor előfordulhat, hogy csak az egyik fele szól.
A Sub-ra meg csak annyi ötletem van (ezt Libria kollegának is mondom), hogy nekem pl. külön kell engedélyeznem a hangkártya mixer-ében, hogy ''LFE (Low Frequency Effect - gondolom) csatorna létrehozása'', illetve a center esetében a ''Középső csatorna létrehozása''. Csak ezek után szól a center és a sub. Ezek után tényleg figyelj oda a sub crossover frekvencia-beállítására, mertha túl alacsonyra veszed, akkor tényleg csak a nagyon mély hangoknál kel életre a sub. (Nekem most 154 Hz-en van).
[Szerkesztve] -
nemtudom
csendes tag
Nekem se akar szólni a sub meg a jobb hátsó. sb live 5.1-em van és a teszt során az első három megszólal meg a bal hátsó de aztán csend. Megnézem holnap ezeket a beállításokat én is aztán majd írok.
-
bitmad
aktív tag
Ja még annyit, hogy sb hangkártya esetén (nekem sb live 5.1 van) a surround mixerben, ahol lehet tesztelni a csatornákat van egy settings gomb, erre klikk és ott a bass redirection-t és az ac3 decode-t bepipálni. A crossovery frekvenciát állíts 100 Hz-re,és a sub/center volume-ket told fel 100% -ra.
-
bitmad
aktív tag
Ha sb hangkártyád van, akkor a driverben van egy teszt ahol leteszteli az 5.1 csatornát (nő mondja hogy: front left, front right, center stb.)
Itt szól minden?
Aztán ac3 dekódolású avi, mpeg lejátszásához kellene az AC3Filter progi.Bővebben: link
Esetleg még az is lehet, hogy a center helyett a mélynyomó szól és fordítva, akkor kell az a sárga közdarab amit a hangkártya és a sub/center jack közé kell dugni. -
Kobe
veterán
sziasztok
ma én is genius sw tulaj lettem de ugye akadt pár probléma
1, 5.1 et nem tudok kicsikarni belőle, hangfalak rendben vannak kötve, hangkari átállítva 5.1 es hangszórókra
2, zenénél is csak a 2 front szol holott tudtommal a 2 hátsónak is kéne, illetve pluginnel még a centernek is,
3, a sub semmikor nem szólal meg (zene, dvd)
a gépre kötve használom a cuccot, és tv outon dvdznék, a gépre azzal a kábellel van csatlakoztatva aminek az egyik fele 8 pines kör alakú a másikon meg 3 db 3 szinu 3,5 jack dugó van
az 5.1 et a karib tenger kalózai n teszteltem, ahol ágyúdörrenéseknél kellene ugye a subnak lökni rendesen de meg sem nyikkan
pedig a vezérlőpult audióeszközökben illetve a hangkártya driverprogijában is átraktam 5.1 esre a beállításokat
help pls
[Szerkesztve] -
Turbolada II
őstag
válasz
bnorci71 #2953 üzenetére
A magyar műszaki boltok többségében hihetetlen nagytudású eladók vannak, ezért csak hosszas próbálkozás után lehet sikerrel járni. Árat azt sajnos nem tudok mondani, mert én az egyik szomszédomtól vettem, aki még az Orion HT-520-as hangfalrendszeréhez kapta.
[Szerkesztve] -
bnorci71
addikt
válasz
Turbolada II #2931 üzenetére
Na szóval akkor segíts/etek merre lehet ilyen 9 pin-rca kábelt kapni és mennyiért mert tegnap kerestem neten de nem találtam
ma felhívtam egy két boltot de ott se volt azt mondták nem is tudják mikor lesz
Az ára viszont érdekelne hogy egyáltalán érdemes e keresni.
Esetleg ha valaki tudja a 9pin din bekötését ne tartsa magába -
Freddye
csendes tag
Szasztok!
Hosszas keresgélés után találtam egy topicot, ami ezzel kapcsolatban ''áskálúdik'': GHT-511D. Azomban semmi konkrétumot nem lehet kideríteni csak, hogy a Mistr@lt kifikázták, mint atom..
Akinek ilyesmi kütyüje van már otthon, az említhetne vmi kézzelfoghatót.
Most már az ára is egész Baráti! És ez idő alatt már kiforrhatott egy bizonyos vélemény is! Szal várok észrevételeket, hozzászóllásokat, tapasztalatokat.
Köcce. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
NeoExDeath #2950 üzenetére
Szvsz legegyszerűbb, ha olyan megoldást választasz a DVD és a TV összekötésére, ami kizárja, hogy azon hang is tudjon közlekedni. Pl. sima RCA-val nyomod át a képet a lejátszóról a TV-re (nem lesz észrevehető különbség a minőségben a scart-hoz képest, a hang meg gondolom nem kell, hogy átmenjen a TV-re, mivel ott a Genius); vagy s-video-val (ha van a TV-den ilyen bemenet); esetleg RGB-vel (ha van a lejátszódón és a TV-den is, de erre kicsi az esély).
Szerintem ne bontsd meg a scart-ot, lehet kapni olyat is, ami csak egyirányú.
Érdekes a probléma, úgy tűnik a lejátszóban nem zárnak teljesen jól bizonyos kapuk. -
NeoExDeath
aktív tag
Van egy érdekes megfigyelésem, igazából nem zavaró, de furcsa.
A TV-m össze van kötve az asztali dvd-vel Scart kábellel, a dvd meg Rca kábelekkel a Genius- al. Namost ami a furcsa, hogyha elindítok egy filmet a dvd-n (a TV-t teljesen lehalkítom), és mondjuk megállítom a filmet, a Genius hangfalaiból egészen hallkan, de hallatszik a TV adás hangja... Ez meg mitől lehet?
Gondolom a Scart on keresztül valahogy átjön a DVD-be, de az meg miért adja tovább a Geniusnak?Furcsa mindenesetre.
A Tv és a Genius nincsenek sehogy összekötve. Gondoltam rá hogy szétszedem a Scart-ot, és az audió kábeleket benne kikötöm, mert nagyon nicsn rá szükség, csak a kép miatt kell. Szerintetek érdemes? Ötlet hogy mitől lehet? -
Calogero
addikt
válasz
Turbolada II #2948 üzenetére
Én beszóltam a UPCnek jöjjenek és csináljanak vele valamit.
Ma délre igérték hogy kijönnek.
Másik fórumon adta a tanácsot egy fórumozó, nála is ilyen gond volt.
Kimentek hozzá és ahol bemegy a házba a kábel oda tettek egy kis dobozkát.
Ezzel meg is szünt a búgás. -
Turbolada II
őstag
válasz
Calogero #2947 üzenetére
Az a baj hogyha TV-re kötöm a rendszert, a sok elektromos zavar (zaj) miatt egy kicsit serceg a hang, de ezt meg lehet oldani egy 100 mikrofarados zavarszűrő kondenzátorral. Amúgy tőlünk nyugatabbra nem fordul elő ez a jelenség (legalábbis ilyen mértékben), mert ott normális szolgálatók vannak (nincs annyi és olyan áramingadozás) és rendes , minőségi a házon belüli elektromos hálózat.
-
nemtudom
csendes tag
Tárgytalan ! Találtam másik topikba, rá lehet de lehet hogy búgni fog.(földhurok)
-
nemtudom
csendes tag
A tegnap vettem egy Genius 5.1 HT -t. Összeraktam ( egy Yamada 6700 -al az rca-n keresztül) minden ok szépen szól, azt szeretném kérdezni hogy a 9 tűs dugóba beköthetem a számítógépemet? Működni fog? Gondolom egyszerre csak egyik lehet bekapcsolva?
-
Turbolada II
őstag
A Kx weboldaláról a 3.5.37-es drivert kell letölteni.A telepítés után a Kx kezelőjében a Kx mixer felirat után lesz egy Kx DSP nevű beállítás. Itt mindent be lehet állítani, a Surrounder-nél kell beállítani az 5.1-et (a Bass Redirection bekapcsol 100 Hz-re állít) A többi beállítást meg szépen kitapasztalod, mert ez nem egy vacak gyári driver, jóval bonyolultabb annál. Sok sikert a Kx-hez. Ja, a Kx csak Emu 1212 chipsetes hangkártyákkal működik. (Audigy 1-2)
[Szerkesztve] -
válasz
Turbolada II #2915 üzenetére
KX driverek érdekelnének, meg hogy hogyan kell konfigolni őket
-
bnorci71
addikt
Na egy kicsit megrendült a bizalmam eme faszányos rendszerbe, de remélem ez lesz a legnagyobb baja valoszinü valami pénteken müszak végén összeszerelt darabot fogtam ki mivel az egyik első hangfalba az egyik kábel csak be volt dugva a hangszoróba a forrasztása viszont elmaradt
-
Turbolada II
őstag
válasz
Vukocska #2940 üzenetére
Nagyon tetszik ez a hangfalrendszer. Megpróbálom kinyomozni milyen IC-k felelősek az erősítésért. Most fogok építeni 2 hangfalat és veszek hozzá valamilyen TDA 7294-el (70W valós teljesítmény) szerelt sztereo erősítőt. Ezt szeretném zenehallgatáshoz használni, a Geniust filmnézéshez. Később csak jó lenne egy ilyen Acoustic Solutions a beépített DTS dekóder miatt, és még az ára is kedvező.
-
Vukocska
tag
válasz
Turbolada II #2936 üzenetére
Igen az ár Acoustic Solutionsra vonatkozik.
Sajnos nem tudom szétszedni mert a garancia címke megakadályoz ebben.(minden hangfalon van egy)
Amit eltudok róla mondani.
SUB: Fából van
Sugárzók+állvány: aluminium.
Súlya az van. 2 darab dobozba jött (külön a sub, külön a 5 hangfal)
Az állvány nagyon stabil, nem borulékony, 105 centi magas.
Stereo forrás esetén is szól az összes hangfal.
A manualban ezek az adatok vannak megadva (mivel angol termékről van szó remélem korrektül adták meg az adatokat)
OutputPower: 200W
SUB: 85W RMS
FRONT: 2*25W
CENTER: 25 W RMS (Magnetically Shielded)
REAR: 2*20W
FREQUENCY RESPONSE
40Hz-20KHz
Kár hogy heteket (6 hét) kellett várni rá, hogy megjöjjön. -
MrCsiT
addikt
hm.. én -ha minden összejön - ma veszek egy ilyet Snet-ben. 27.450-ért.(Users) Ez ugye majd feleződik:13.725Ft lesz a végára. sztem ennél jobb áron nem lehet megkapni, és azt sem hiszem, hogy ennyiért ilyen tudású 5.1-et lehetne venni?! szóval SeX-rulez
-
Turbolada II
őstag
válasz
Vukocska #2935 üzenetére
Igaza van a DTS-t illetően. Nekem is sokkal jobban tetszik, mint a Dolby Digital, de nagyon sokan csak ezt tudják megfizetni. Sajnos a magyar pénztárcák nem állnak a helyzet magaslatán. A 35000 FT + áfa az Acoustic Solutionsra vonatkozik? Esetleg meg tudná mondani milyen IC-k felelősek az erősítésért?
-
Vukocska
tag
válasz
Turbolada II #2930 üzenetére
Használattól függ.
Először a Yamada 6700 lejátszomhoz Geniust használtam (2 hónapig)
A hangja szép volt, de nem volt rajta digitális bemenet. Majd meghallottam havernál hogy szól a DTS. (Hát a AC3 elbújhat mellette)
A lejátszóm csak digitális kimeneten tudja a DTS-t így gyorsan piacra dobtam a Geniust és vettem egy Acoustic Solutions-t (Bővebben: link), amin van 2 digitális bemenet is így a gépet is optikai kábellel van összekötve.
Előny még:
Nincs kábel dzsungel
Nincs (kevesebb) alapzaj
Tehát én azt mondom ha sok olyan DVD-je van amin van DTS hang, vagy ad a minőségre is akkor megéri a + kiadást. (De ez csak az én szerény véleményem)
Ár/teljesítménybe nagyon ott van a Genius, mindenkinek ajánlom akinek nem fontos annyira a fentebb említet dolgok
35+afa volt a cuccos
[Szerkesztve] -
Meta
tag
válasz
Turbolada II #2933 üzenetére
huh.. jó kérdés. Még a Mistr@lba vételeztem pár hónapja.. azt hiszem 26 körül volt
-
Meta
tag
válasz
Turbolada II #2915 üzenetére
Megkésve bár... Szóval nekem eléggé a szoba sarkánál van (kb 30 cm van pluszban a háta mögött, bal oldalt semmi, jobb oldalt meg 1 méter körül---> asztal oldala) A SB Live! 5.1-hez adott drivert használom...
Egyébként szeritem nem érdemes ennél olcsóbb rendszert venni. Most voltam ilyen össznépi hangfaltesztnél (ismerősnél) és hálát adtam az égnek, hogy ilyet vettem... komolyan, sokkal szebb hangja van. -
Turbolada II
őstag
válasz
bnorci71 #2926 üzenetére
Hello
Az általad említett kábelt meg lehet venni készen is, és ezáltal a makaróni jó a alaposan leredukálható. Az Abit weboldalán ha szétnézel, akkor valamelyik hangfalrendszerükhöz (talán SP-60-as?) ilyen G9-6RCA kábelt adnak gyárilag.
Az Orion HT-520-ashoz is adnak ilyen kábelt. -
zsolaaa
csendes tag
Sziasztok!
A master potméterem serceg hangerőbeállítás közben, valamint a center hangfalam kontaktos. (meg kell mozgatni a potmétert finoman hogy szóljon)
Tudtok esetleg vidéki szerelőt aki meg tudná javítani ?
Valami trükk ?
Sajnos nincs már rá garancia. -
bnorci71
addikt
válasz
Turbolada II #2904 üzenetére
Hali mindenkinek
Igazi 5.1-hez legcélszerűbb olyan kábelt venni, aminek egyik vége G9 9 tűs PIN DIN csatlakozó, másik vége 6 színkódolt RCA
Mullt héten lettem boldog tulaja egy ilyen hangcuccnak de a dvd játékos és a láda közötti 6rca makaróni t szeretném megszüntetni, tehát az idézett 9pin-rca kábelt lehet készen is venni vagy nekem, kellene legyártani, ha valaki tudná a 9 tűs csati kiosztását, azt szívesen venné, ha gyártani kell -
DM-Fan
nagyúr
válasz
warbicsek #2924 üzenetére
Egy 20-25k-s lejátszótól szerintem nem lenne túl bölcs dolog digtális BEMENETET (finom utalás Turbolada kollegának) várni.
Már hogy a pi*ába ne érné meg a 15k plusz a digitális bemenetet. Pláne, ha ez a digitális mondjuk optikai. Gondolj bele: nem megy ezer kábelköteg a gépedtől/DVD lejátszódtól a hangfalszettig, kisebb a kontakt-hiba lehetősége, nincs veszteség a digitális jelből analóggá való konverzió miatt, nem szed össze a kábeled semmilyen légköri zavart, nincs a kábel minőségéből eredő alapjzaj, kisebb a fogyasztás, nincs ellenállása a vezetéknek, aminek a hangzásra lenne hatása. Sorolhatnám még, akarod, hogy folytassam?
Mindazonáltal csak halkan jegyzem meg, hogy sztem ilyen méretű hangfalak esetén teljesen mindegy, hogy analóg, vagy digitális úton kötöd össze a kütyüket, egyszerűen nem olyan teljesítményű ez a szett, hogy hallanád a különbséget. Így maradtak a kényelmi szempontok: pl. takarítani könyebb egy digitális bemenetű szett körül, mert nem zavar a kábeldzsungel. Neked kell eldöntened, hogy mit szeretnél, de igazából szerintem ez a szett egy nagyon jó választás, mert tényleg szépen szól és az ára is korrekt. Ráadásul még esztétikus is. -
warbicsek
csendes tag
válasz
Turbolada II #2923 üzenetére
Köszi!
Ezexerint ne várjak digit. bemenetet. Egyáltalán megérné kifizetni azt a 15-20e többletet a digitális bemenetért? -
Turbolada II
őstag
válasz
warbicsek #2921 üzenetére
Hello
A Genius rendszernek van egy 9 tűs (G9 PIN DIN) csatlakozója, amelyen keresztül a pc-hez csatlakozik, ugyanis a csatlakozó vége 3 színkódolt sztereo jack. Van egy másik 5.1-es kimenet is (6 RCA), ha elrontod a DIN csatlakozót (én kontakthibássá tettem), ekkor sincs nagy baj, mert 3 RCA-Jack megoldja a problémát. A Geniusnál gondoltak mindenre. Egyébként, ha lenne a Genius rendszernek digitális kimenete, akkor kb 35000-40000 FT-ba kerülne. Csak analóg dolgok vannak benne. -
Turbolada II
őstag
Hello
Azért a 10000 FT-os árkülönbözetért kapsz egy nagyságrendekkel jobb erősítőt, fadobozos hangfalakat amiben nem 5 cm-es hangszórócskák vannak. Kapsz egy 16.5 cm-es mélytányért, 10 cm-es első és center hangszórókat, 7.5 cm-es hátsó hangszórókat, továbbá 3 dómót, távirányítót, 6 RCA kábelt. Nem megéri? -
warbicsek
csendes tag
Szijasztok!
Elképzelhető, hogy már írtátok, csak nem vettem észre.
A gyártó oldalán ez ál:
''1db 5.1 csatornás bemenet: RCA csatlakozó vagy 9 pólusú DIN csatlakozó / hangkártya vagy asztali DVD 5.1 csatornás kimenetéhez /.''
Most ez, hogy? 1 db van de mégis kettőt ír? Most akkor az az egy az RCA vagy DIN???
Ezek digitális bemenetek?
Laikusként ugy gondolom az RCA digitális (még meg is oldható a hangkártya mono jack - RCA kábelezése.).
Viszont a DIN csak analog, nem?
Előre is köszi a válaszokat!
Tamás -
etilin
aktív tag
Opel Corsa club Bővebben: link
-
etilin
aktív tag
Elég lehet egy ekkora szobához akkora teljesítmény. De ha belegondolsz ezt tényleg fogod használni négy-öt évig. Ezt nem dobod ki mint egy videókártyát. Sulinetben az árkülönbség a gyagyibb és a genius között 10ropi amiből felét visszakapod. Szóval vegyé geniust mert jó!
SW-5.1 Surround Home Theater /DHT510/
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Broome
csendes tag
Sziasztok, látom jópáran vagytok akik értenek a hangfalszettekhez. Én most tervezek géppel együtt 5.1-es hangszettet venni sulinetben, tudom hogy eleve genius pártiak vagytok, de azért valamennyire objektív választ szeretnék. A lehetőségeim:
1. kategória:Labtec 685(13000Ft), Creative SBS560(12000Ft), Genius SW-Q 5.1 (11300Ft), Genius SW-HF5.1 VALUE DELUXE SURROUND (12000Ft) (Ez nem tudom hogy HF5.1 1200 vagy 5.1 Value)
2. kategória:Logitech X-530(19000Ft), Creative Inspire P5800(17000Ft)
Kérdésem, hogy kategórián belül (attól függ mennyi keretem marad sulinetből) melyiket javasoljátok. Illetve, hogy egy kb.15 m2-es szobához elég kb 25-30 wattos(RMS) teljesítmény az élvezhető zenehallgatáshoz, filmnézéshez? -
Meta
tag
válasz
Turbolada II #2913 üzenetére
30 nm.. bár itt van mellettem a mély a sarokba
-
Turbolada II
őstag
Tudomásom szerint csak a sztereo bemenetre küldött jelet tudja az összes csatornára kikeverni és ezért tarthatták meg az olcsó előállítási költséget.
Nálam is szól a subwoofer, de az árnyékolás nem túl jó. A center a monitor tetején van és nagyobb hangerőnél csinál 1-2 érdekességet. A Genius rendszernek csak annyi baja van, hogy a hátsó hangszórók csak 7.5 cm-esek, ezért nem tudnak szinkronban menni a 10 centis hangszórókkal. -
KergeK@csa
tag
- Csak a stereo bementet tudja szétdobni.
- szól
- nálam is így van kötve, gépből jön az 5.1 és melette be van dugva sztereó is, semmi gond vele.
- ha mobil pont elötte van akkor néha prüntyög halkan, amúgy lcd-m van kb 10 centire tőle, azzal nincs semmi gond, de ez nem mérvadó sztem. -
DM-Fan
nagyúr
Tudja a választ a 2904-ben feltett kérdésemre? Esetleg?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Turbolada II #2904 üzenetére
Üdv!
Na ettől féltem, nem értetted meg teljesen a kérdést.
Eszem ágában sincs 5.1-es hatást várni a stereo jeltől. Csak azt szeretném elérni, hogy ha nem 5.1-es hangú lemezt nézek, hanem olyat, amin csak stereo hangsáv van, akkor ez a stereo csatorna ne csak az első pár hangszórójából jöjjön a Genius-nak, hanem a hátsó pár satellite-sugrázókból is. Tehát: ami a bal elsőből szól, az szóljon a bal hátsóból is, ami a jobb elsőből szól, az szóljon a jobb hátsóból is. A Center felőlem maradhat néma is ilyenkor, de mondjuk a subwoofer jó lenne, ha szólna. Erre lettem volna kíváncsi, hogy ezt tudja-e a Genius. (ugyanis számos Logitec-5.1-es szetten van egy ilyen gomb, hogy Matrix, amivel a fent leírt hatást lehet bekapcsolni és ott nem kell a külön stereo-bemenetét használni a szettnek, hanem a front RCA-IN porton kapott jelet tudja így szétdobni.)
Újrafogalmazom a kérdést:
- a Genius csak valamelyik stereo-in bemenetén (CD, Tape) kapott stereo jelet tudja szétdobni a hátsó sugárzókra, vagy pedig az AC3 (5.1) input front bemetére küldött stereo jelet is? (Gondolom utóbbit nem, hiszen ehhez lennie kéne valami kapcsolónak rajta)
- amennyiben a stereo-in bemetén kapott jelet szétdobja (mondjuk ha egy mezei CD-játszót kötök erre a bemenetre), akkor szól a subwoofer?
- meg tudom-e azt csinálni gond nélkül, hogy a DVD-lejátszóm 5.1-es RCA kimeneteit szépen rákötöm a Genius 5.1-es RCA bemeneteire ÉS emellett a DVD lejátszó stereo RCA kimenetét rákötöm a Genius egyik stereo bemenetére? Nem fog interferálni? (Ebben az esetben ugye a bemenet választó gommbal tudnám eldönteni, hogy melyik bemenetet használja és ha csak a stereo-bemeneten kapott jelet tudná kidobni a hátsókra is, akkor ilyenkor arra váltanék)
-milyen a készülék mágneses árnyékolása? Ha monitor v. TV tetejére teszitek a centert, akkor zavar valamit, vagy teljesen ok?
THX
[Szerkesztve] -
Meta
tag
hali
Nem tudom volt-e már róla szó, de a mély nálam rettentő erős.. szóval ha élvezni szeretném a zenét/filmet, akkor mauálisan le kell csavarni a potit. Ez másnál is van, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés? -
Zsebröfi
tag
Megvettem az Audigy 2 ZS-t
Nem mondom szépen szól, sokkal kiegyenlítettebb hangkép, olyan magasak és mélyek amiket eddig sohasem hallottam a soundstormmal, szóval elégedett vagyok
-
Turbolada II
őstag
Hello
Ez függ attól is, hogy milyen dekódere van a DVD lejátszónak. Sajnos igazi 5.1-et nem lehet elérni az általad említett módszerrel, szólni fog mindegyik hangszóró (nálam a sztereo jelet keveri a 6 csatornára), de ez tulajdonképpen csak ál 5.1 lesz. Külső dekóderrel ez megoldható lenne.
Igazi 5.1-hez legcélszerűbb olyan kábelt venni, aminek egyik vége G9 9 tűs PIN DIN csatlakozó, másik vége 6 színkódolt RCA. Ezzel már teljesen más élmény lesz egy filmet megnézni. A DVD lejátszó Front kimeneteibe kell 2 RCA-t bedugni a másik végüket a Genius egyik sztereo bemenetébe. A DVD lejátszó (szerencsés esetben) kikeveri a szereo jelet az összes csatornára.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Üdv!
Tudna valaki nekem felvilágosítást adni arra vonatkozóan, hogy a Genius Home Theater SW 5.1 Deluxe képes-e mátrix-módban működni? Magyarul: ha az 5.1-es RCA aljaztokon keresztül stereo jelet kap az asztali DVD-játszótól, akkor tudja hajtani a subwoofer-t és ki tudja tenni a stereo csatornákat a hátsó satellite-sugárzókra is, vagy ez csak úgy lehetséges, hogy a DVD lejátszó stereo downmix csatiját összekötöm a Genius egyik stereo bementével? Egyáltalán ebben az utóbbi esetben tudja ezt?
Mondjuk ha csak ebben az esetben tudja az is gáz, mert ugye akkor minden stereo lemez lejátszásakor át kell állítani a lejátszó menüjében, hogy downmixelje és ne az 5.1-es kimenetet használja, hanem a stereo-t. (Legalábbis így gondolom, bár még nem próbáltam, hogy kiteszi-e abban az esetben a stereo kimenetre a jelet, ha alapvetően azt kap.)
Remélem érthető a kérdésem.
THX
[Szerkesztve] -
-
Zsebröfi
tag
válasz
Turbolada II #2899 üzenetére
Akkor szoba átrendezés lesz a dologból
Saját építésű hangfalról lemondtam.
Audigy: rettentő kusza ez az audigy választék: ZS, Value, OEM,... Gondolom a value felejthető, de a legtöbb árlistában nincs is rendesen feltüntetve ezek közül melyiket árulják, meg baromi szórás van az árakban.
Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Mobil flották
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- PS Plus előfizetések
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest