Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- E-book olvasók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Célegyenesben a Yettel TV
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz Fred23 #101338 üzenetére
Jó genetikád is lehet ehhez a sporthoz.
A tiéddel mi a baj?!Meg volt az edzés, 4 x 1 km VO2 lett köztük 2 perc laza nagyjából Cooper teljesítményen. Jól bekekszeztem közvetlenül előtte ~240g, azért nem lett ötödik.
Egy órával korábban lecsúszott egy Sport szelet, egy Snickers meg egy Kókuszos rúd. Plusz egy kávé...
Pedig amúgy nem vagyok oda túlzottan az ennyire cukros dolgokért. Arról nem is beszélve hogy a Tejes dolgokat el kéne felejtenem. De mindegy is mostmár...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tisn
addikt
válasz Fred23 #101326 üzenetére
isn: Nekem menne most a havi 350 km, csak olyan tempón, amit inkább nem tennék közszemlére.
gyuros topikban van srac, aki gyorsabban setal, mint ahogy "futok"
szerk:valamelyik nap teremben probakepp futottam padon cirka 1km-t a regi normal tempommal (6:30), aztan alig birtam besantikalni az oltozobe. pedig elmeletileg az meg puhabb mint a rekortan. jo boven nekem az a 8p/km-es lassu kocogas, nem bir mast a terdem, kar is csesztetni. lehet ezt meg birja 3-5 evig, utana mar ugyis ven pocs leszek.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Fred23 #101318 üzenetére
Én messze vagyok a havi 300 kilométertől is az utóbbi két hónapban, a heti mennyiség is elég karcsú múlt hónapban. Mondjuk amúgy is 75 és 80km maximum a heti adag. Többet nem igazán enged a test jelenlegi életvitellel.
De legalább odacsaptam amit oda kell 21.-én, a legkarcsúbb héten mostanában. Legalább kipihenten és éhesen rajtoltam. Mondjuk a futómozgásnak nem használt a pihenés az tuti.Kicsit már hiányzik a tempó, ma kap egy keveset a test. Mondjuk nem egybe, abból elég volt...
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Peterhappy
őstag
válasz Fred23 #101223 üzenetére
Köszönöm szépen!
Hááát, mostanság nem. Júliusban voltam EKG-n, ott 140/72 jött ki, meglepően magas, furcsálltam is. Tavasszal voltam párszor vért (és párszor plazmát, de már nem járok) adni, ott azért alacsonyabb számok jöttek ki.
A nyugalmi pulzus 42-43 körül mozog most, pár hete még 39-40 körül is volt.
Plazmaadáson 50 a minimum, volt, hogy guggolgatnom, sétálgatnom kellett, hogy beengedjenek@Tom: Azt hiszem ez az a pillanat, amikor elmondhatom, mindent elértem, amit a futásban én el akartam érni
@Tisn: Köszi
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #98434 üzenetére
Epp ezt irom,hogy egy ilyen epitkezesnel NEM kell az eroset full kretenbe tolni eleg egy bizonyos erofeszitesen pl 2km @10K-15K sebesseg (erzesbol) vagy 500m @5K sebesseg.
3K-t ha tolsz hetente az 15K sebesseg eleg. Az mar eleg impulzust ad,viszont nem keszit ki annyira,hogy 24h-n belul ne tudd kipihenni.
A masik amit kell az a max sebesseg erintese (rovid gyorsitok v emelkedok) ez annyira rovid,hogy szinte dob a hangulaton/energiadon nem vesz el beloleThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #98427 üzenetére
Nem muszaj annyira gyors "gyors" futas heti 1-2x a laza vegen 500-2000m ilyen 10-15K iramon mar ad annyit,hogy ne kopjon el.
Meg persze,ahogy mar irtam 50-70m sprint legyen minden heten,legalabb nehany db.
Ezek azert nem akkora mennyisegek,hogy par ora alatt ne pihend ki
Ha 2km @10-15K sebessegen kikeszit egy hetre,akkor az nem 10-15K sebesseg volt,vagy valami naaaagy gond van a regeneracioddal.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #98420 üzenetére
Jo alapot fogsz kiepiteni,jo lesz az azert egy honap utan mar okvetlen tegyel bele nehany felrazo 100-200m gyorsat (akar sprint is lehet) aznapi futas vegen es kesz.Az a minimum kulonben elkophat a sebesseg,de nem kicsit.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz Fred23 #95986 üzenetére
Nekem ez az élmény hiányzik már a súlyzós edzés közben. Futás terepen, amikor minden lépésre figyelned kell, te irányítod az elpattanás mértékét, felkapod a tempót. A városban suhannak a boltok fényei, majd haladsz tempóval ott is.
Mtb közben, amikor erdőben lefelé 40 felett lefelé még rátekersz, amikor betapad a gumi a gyors kanyarban, majd forrósodik a tárcsafék, felfelé nyélgáz, a pulzus nem esik le, akkora adrenalin fröccsök, hogy nem lehet abbahagyni[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Fred23 #95342 üzenetére
NAGYON OFF
bocs, siettem, 4 sorozat, es 8-20 az ismetlesszam. a gyuros topik az elegge hipertrof , en viszont inkabb csak siman fogyni akarok, mellekesen kisse erosebb lenni. plusz vallam es konyokom is vacakolt mar, igy soxor inkabb a kisebb suly + tobb sorozat verziot valasztom, hogy kimeljem az izuletet. -
Lortech
addikt
válasz Fred23 #95173 üzenetére
Vagy inkább milyen lassan.
Böjt során nem nagyon fog visszatölteni a glikogén raktárad, mert a glikogenezis gátolva van, a glükoneogenezissel gyártott glükóz pedig elsősorban a vércukor normál tartományban tartása a prioritás, nem a raktározás. Ez utóbbi egyébként laktátot (Cori cycle) és aminosavakat (pl. alanin,glutamin) is fog használni a ~zsír (glycerol/glicerin) mellett forrásként. Ha nem nagyon adaptálódott az ember erre (pl. több hónap keto), akkor egy éjszaka alatt szerintem keveset fog visszatölteni böjt alatt. GNG energiaigényes anyagcsere folyamat, de az előbbiek miatt nem tudom, van-e értelme átszámolgatni zsírt glikogénre, otthoni körülmények között csak tippelgetni lehet, hogy milyen szubsztrátból mi történik a háttérben valójában. Itt tudsz olvasni a mérés problémáiról illetve néhány konkrét adatról.
Ennél több zsírt elhasznál a tested IF során közvetlenül a zsírsavak oxidációjával és a felfutó ketogenezissel mint az előbbi kerülőúton (zsír -> glükóz -> glikogén).Sokat kísérleteztem ezzel a témával amúgy, eggyel ezelőtti FM-et is 4 hét ketóban futottam, CH nélkül, <10g CH/nap, majdnem carnivore diéta (főleg grass-fed marha, szarvas, tojás, sajt/tejszín/túró). Kb. ugyanígy ment mint ma, kicsit enerváltabb voltam, és és nagyon figyelni kellett az alacsony intenzitásra.
Ha a zsírégetést akarod maximalizálni és nem akarsz ketót, én inkább azt látom fenntarthatónak, hogy minél hosszabbat és minél alacsonyabb intenzitáson menni IF ablak végén és nagyon spórolni a glikogénnel, közben csak vízzel és elektrolitokkal frissíteni és hagyni, hogy IMTG lehasználódjon és FFA felpörögjön, aztán pedig futás/workout után visszatölteni célzottan gyors CH-t, futás utáni első pár órában elosztva, ezt úgyis benyalják az izmok és a máj kompletten, nem lesz lipogenesis belőle.
[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #95189 üzenetére
En ha edzes mellett vennek le a testsulybol,akkor megtartanam a jelenlegi makrokat,csak a mennyisegubol vinnek le aranyosan annyit,amennyi kell a deficithez.Viszont nem preferalnam direkt egyiket sem,amivel eddig mukodott a test es egyensulyban tudott maradni arra ra van az anyagcsere allva.
Igy csinalnam,persze attol meg masnak mashogy is mukodhetThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #95185 üzenetére
Valami nagyon marginális lehet, ennyit találtam: [link] Glicerinből lehet cukrot. Elég a szén számot nézni szerintem, 2 glicerinből lesz egy glükóz. Az olajsav mellette 18 szén atomos, abból van 3 egy glicerinen. Ha csak a szénatomok arányát nézzük, akkor 1g : 20g nagyságrendileg az arány, úgyhogy muszáj a szervezetnek fehérjéhez is nyúlni. Egy fokkal jobb a kókuszzsír meg hasonló rövid szénlácos zsírok, ott 1:12g az arány.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #95181 üzenetére
Pedig en azt mondom le fogja az izmot csoffasztani es marad a skinny fat kinezet
Ahhoz hogy ujra tudjon epiteni feherje + szenhidrat is kell (csak feherje nem lesz eleg).
Nagyon esszel csinald ezt a csokkentett szenhidratos dolgot,ki tudja am meriteni az idegrendszert es az immunrendszert is haza tudja vagni,egyik sem vezet joraThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #95181 üzenetére
Zsírból semmit. Fehérjéből tud cukrot gyártani a szervezet. Ha nincs rendben a bevitele, akkor izmokhoz fog nyúlni. Vannak glükoplasztikus aminosavak, azokat érdemes bevinni, ha nem akarsz izom vesztést. Zsírból ketotesteket tud előállítani a szervezet, azok valamennyire cukor pótlékok éhezéskor vagy ketogén diétán.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #95173 üzenetére
Lemerited teljesen es lefekszel szenhidrat nelkul akkor az izmodhoz fog elsonek nyulni a majraktarat meg a verben keringo gyorsan visszallitja,mert az letszuksegletes.Az izomraktarat teljes lemerules utan van akinek meg szenhidrat visszatoltessel is 48orat ker.
A feltoltes + alvas kombo gyorsit rajta.
Nekem ezek a szemelyes tapasztalataim,de a preciz tudomanyos allaspontra kivancsi vagyok,szoval johetThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #95167 üzenetére
Ez jo:
" A nap hosszú lassú, B nap közepes közepes, C nap gyors rövid, D pedig sprintelgetés mértékkel"
csak kicsit variald at -> sprintelgetes legyen a legfrissebb labra utana mehet kozepes kozepes,majd gyors rovid es hosszu lassu (D,B,C,A..esetleg D,A,C,B ha jol muzsikalsz a hosszu lassu utan)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
-
jimpo
senior tag
válasz Fred23 #90901 üzenetére
Nem csak az a fél kiló a víz. Biztos van olyan akinek ezektől eltérő arányban van jelen a testében a víz, különösen ha szereti ha porzik a veséje. De én a dupláját simán megiszom a 2 liternek most is.
Plusz ha nem volt nagydolog az is sok vizet tartalmaz, megfelelő rostbevitel esetén főleg.Egyébként nálam ~1-2 kiló differencia van néha futás előtt és után nyáron. Úgy hogy az egy órás futás közben lecsúszik egy liter, igaz jellemzően meló után 19 óra magasságában. Ha tehetem, pihenősben inkább délelőtt tolom a frissebb időben.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz Fred23 #90899 üzenetére
nekem azokkal a felsőkkel csak az a bajom, hogy totál testhezállóak.....bringán ez előny, de futásnál összezsúfol ....kb mint a mellkaspánt. A zsebek viszont királyok Van egy amiből kifogytam, de az pont zipzáras oldalzsebes.....azt hordom mikor bankkártyát is vinnem kell.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
SirRasor
addikt
válasz Fred23 #90744 üzenetére
A pulzus tényleg necces, de 5 perc "pihi" után mindig úgy éreztem (az utolsót leszámítva), hogy megint mehet SPM fokozatban Mondjuk megint volt egy kör, ahol lassítanom kellett, mert nem kaptam rendesen levegőt. Aztán rájöttem, hogy erőltetett haslégzéssel úrrá tudok lenni rajta, és tényleg.
Köszönöm mindenkinekMake Love not war!
-
bandus
veterán
válasz Fred23 #90583 üzenetére
ez elég szép átalakulás, gratulálok hozzá
egen, kb gimi+egyetem alatt a gyúrás volt az én sportom, aztán jött a futás idén megpróbálom magam kicsit formába rázni felsőtest ügyileg is, van itt egy fasza kondi, amit ki akarok próbálni, fless lehet a tavaszi napsütésben a tetőn gyúrni, aztán ugrani egy seggest a medencébe [link]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
itouchfan
senior tag
válasz Fred23 #90537 üzenetére
Ez amúgy tévhit, a szervezet csak a legvégső esetben nyúl a fehérjékhez, mint energiaforráshoz, az a zsír ami egy 10-12% tzs-ral rendelkező emberen van, illetve elsősorban a megfelelően feltöltött glikogénraktárak + hosszabb táv esetén a gyorsan felszívódó szénhidrátok bőven adnak annyi energiát, hogy ne kelljen a szervezetnek a fehérjékhez nyúlnia.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
norby_42
aktív tag
válasz Fred23 #90424 üzenetére
Szerintem a hosszabb futásokhoz (mondjuk FM felett) kell a fejeddel is dolgozni. Én azt gondolom nekem ehhez (meg a napi élethez is) sokat adott a rengeteg hosszú, több napos túrázás (gyalog, bicajjal, kenuval)
Gondolj csak bele, mindkét esetben folyamatosan felmerülő problémákat oldasz meg, vagy épp felkészülsz rájukEat pasta, run fasta
-
Peterhappy
őstag
válasz Fred23 #90421 üzenetére
Koszi. Remelem hamar elmulik. Abban bizom, talan csak inhuvely gyulladas... aprankent javul, bar ejjel meg mindig nagyon faj, alig alszom, akkor is rosszul.
Mokas is ez, ma nevezek aprilisi maratonra, kozben setalni sem tudok sokat fajdalom nelkul. De nem panaszkodok, lassan de gyogyulgat.Attol felek inkabb, nehogy tenyleg visszaeses legyen majd az ujrakezdes utan. Attol nagyon tartok.
-
törölt tag
válasz Fred23 #90423 üzenetére
Jönnek a rekordok, de jönnek ám! [link]
Kivárásra játszunk!
Én gyerekként a rövid, meg a középtávokat néztem. A hajam hullana, ha 30 felettieket kellene futnom. Persze nagyon lassan, egy szépe erdős részen biztosan más lenne. A terepfutás szépségei ugye.
A maratoni szintre el is kell jutni. Nálam inkább az a cél, hogy rövidebb távokat fussak, de azokat folyamatosan tudjam hozni, életem alkonyáig. A lényeg, hogy folytonosság legyen.
Beáldoznám-e, a maratont, ha egészségromlás nélkül tudnék szinte minden nap 15-18km közötti távokat futni még idősebb korban is? Simán, még a 30-at is. Soha ne fussam meg, csak ez menjen. -
törölt tag
válasz Fred23 #90421 üzenetére
Köszönöm. Nem volt maraton és nem is lesz. Az ilyen távoktól tartózkodom.
Én igaz nem millió kilométert futkosok, de azt vettem észre, hogy leég rólam minden, csak a hajam nem. Láttam viszonylag izmos hosszútáv futókat is. Nem tudom, hogy marad meg rajtuk az izom, lehet, hogy genetika.
Az egyik fórumozó írta már itt is, hogy akárhogy edzett lejött róla az izom, a futás miatt. A Szőnyi Ferenc meg pocakkal futott. Elmondás szerint ott tárolja az energiát, mármint a zsírban.
Na Fred a nagy kérdés hozzád! Mit választanál, olyan állóképességet, mint ami Szőnyinek van pocakkal, vagy nagy izomzatot, de jóval csekélyebb állóképességet? -
Peterhappy
őstag
válasz Fred23 #90274 üzenetére
En is ilyen vagyok. Sorra fognak jonni az idok, a PB-k, nem gyozod majd kapkodni a fejed
@Suti: Stravan van havi FM kihivas. En arra porogtem ra anno
@Tisn: ahogy mondod, nem volt tervezett.
Nem sokkal kesobb abbahagytam a kocogast - a terdem miatt. 2021. novembereben kezdtem ujra, komolyabban. Kozte is voltak fellangolasok, de a terdem miatt mindig feladtam.
Nekem nem is a nagyobb csillapitasu cipo jelentett megvaltast, hanem a stabil cipore valtas.
(Ezt akartam is mar neked mondani, csak elfelejtettem... hatha...)[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz Fred23 #90269 üzenetére
Ne becsüld alá magadat, FM-re könnyen fel tudod magad tornázni, és szépen is építkezel.
Heti 3-4 futással (pl. hétköznap 6-8km, hétvégén 10-12km, majd havonta picit emelgetve, ahogy jön a jó idő) pikk-pakk meg lesz az állóképességed hozzá
De ha nem, akkor sincs semmi gáz. A lényeg, hogy sérülésmentesen tudj kocogni, és örömödet leld benne. Minden más csak grátisz. -
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #89972 üzenetére
Az ilyen 10K eros tempobol szoktuk az 1000m-es (vagy konnyu darabolt tempo) sebesseget venni
5:20-5:25/km amibol 5-8km/edzes hetente 1-2x (attol fugg milyen eros edzeshettel operalsz). Vagy 2x 20-25perc 5:30 kornyeke tempozasnak. Aki pedig hosszabbat fut annak 40-60perc 5:45-5:35 koruli iram folyamatos futas.
Ezek mind ugyanazt a celt szolgaljak,megemelik a tejsavkuszobodet. Idovel ki lehessen felmaratonig tartani ezt a sebesseget.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz Fred23 #89975 üzenetére
Nem tudom, mennyire pontos a mérés, de jól néz ki.
Ahol feljebb mászott (~15 perctől), emelkedő van? Ahogy néztem, ott épp lassabb volt a körátlag is. Érdekes, hogy a végére nem szállt el a pulzusod. Vagy nem a legprecízebb a mérés, és/vagy jóval több van benned, mint hinnédKocogás előtt pedig ne igyál kávét, pláne ne duplát, és végképp akkor ne, ha nem kocogás lesz belőle, hanem 95%-on tempózás
-
Peterhappy
őstag
válasz Fred23 #89972 üzenetére
Gratula! Szépen pörgött a láb
Egyenletes tempó, sőt a végét még sikerült is felkapni. Ebben még tuti maradt.1) Jó lenne ehhez látni részletes pulzusadatokat is - nem tudom, van-e egyáltalán -, az biztos, hogy sokat segítene (neked is ), a megítélésben. Az átlag 164 bpm nem kevés, de nem rossz, ha Te ~95%-os teljesítménynek érzed.
2) A 171 cm-hez, főleg tempós futáshoz nekem nagyon kevésnek tűnik a cadence. Ezt majd Tomas, a Gőzmacska megszakérti, de túl azon, hogy a lépéshosszaid jók lehetnek, lehet hogy érdemes lenne kissé rövidebbeket, és többet lépned. Én 170 alá ritkán, szinte csak 6:00 min/km-nél lassabb tempónál megyek, de Te mivel egy icipicit alacsonyabb vagy, nyugodtan lőhetsz akár 175-180 közé (főleg gyorsabb tempónál). Már csak azért is érdemes lehet, mert a rövidebb lépéstávokkal (főleg, ha egy icipicit előredőlsz, nem derékból, hanem egész testtel), máris sokkal-sokkal jobban óvod a térded, és általában jelentősen csökken a sérülésveszély.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #89476 üzenetére
En lentrol epitkeznek a rovidebb tavoktol a hosszabbak fele szepen modszeresen.
Vaaaagy van akinek az egyensulyt a ket veglet valtogatasa adja meg...ezt embere valogatja...ilyen esetben egy periodus a hosszabb tavoke (egyre hosszabb v. egyre gyorsabb hosszu) a masik periodus a rovidebb tavoke (egyre gyorsabb,dinamikusabb).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #89476 üzenetére
Javaslom periodusokban (blokk) gondolkozz...pl 5K PB-t celzo gyorsabb tempokkal (kevesebb heti futos km) tuzdelt blokk 4-6het...FM-et celzo kenyelmesebb,de hosszabb tempokkal (magasabb heti futos km) tuzdelt blokk 8-10het
5K v. rovidebb tavot celzo periodusban,lehet kicsit dolgozni az eron is (tobb emelkedo,intenzivebb rovidebb resztavok).
FM periodus inkabb allokepesseg.
Ahogy regen is irtam a MAX sebessegen allandoan dolgozni kell,minden periodusban.Ez ugye a 40-70m max sebesseg. Keves kell belole,de rendszeresen.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #89473 üzenetére
40km se piskota,meg lassan se plane ha eletedben eloszor futod...tegyel bele frissitest,wc szunet,ha kell...nem erdekes az atlag ido ja es minden 10km utan kerunk par perc video-felvetelt
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #89470 üzenetére
A 32km feletti edzes ketelu fegyver,nagyon sok futonal tobbet kivesz,mint amit ad
Plane,ha van benne maratonos iram is.
Ezert szoktak 30-32km-nel meghuzni a felkeszulesben a felso hatart,es versenyen pihentebb labra kipreselni a maradekot.Javaslom azoknak akik tartanak attol,hogy mi tortenik 35km utan,hogy fussanak egy 50km-es extra hosszu lazat (akar felenel cipocserevel es kenyelmesebb feltoltessel - par perc) vagy 5x 10km-t,ahogy mi csinaljuk "piknik" napon. Pl 5x 10km (piheno 30perc koztuk).
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #89067 üzenetére
Ma porgetett a kozepes fiu csoport egy ilyet: bemelegites,gyorsitok,majd 6x 3kor @4:30 kornyeke 1kor@3:55 kornyeke + 1kor a vegen,hogy meglegyen a 25 ergo 10km 43:20 (az 4:19-es atlag igy). Iparos munka,nem konnyu,nem PB proba,kethetente van nekik egy-egy ilyen,hogy szokjak a "szantast" KJViktor kb a felenel meg poenkodott is (a 4:30-as kornel) a gyors kornel csak a zilalast hallottam.Nyulaztam nekik,hogy ne kelljen nezni az orat koronkent
Lanyok azert van,hogy kitaposnak egy felmarcsit 5:00-as iramon mondjuk ott mar nem beszelgetnek@tisn: ja,mar abban a korban vagyok,hogy csak az orrom,fulem es farkam nol baxki iden 48 aaaz maaar durvaaaa (kiscsiko koromban mindig ugy veltem 40ig fogok elni,de addig rendesen...hat nem jott ossze)
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Fred23 #89060 üzenetére
Köszi!
52:59 lett,talán 14 másodpercet javítottam. De nem ilyen céllal indultam csak akartam egy jólesőt futni. Meg tegnap még éreztem a szerdai meccs miatt a térdem. Jó érzés hogy újra focizhatok de még nagyon ésszel kell csinálom.Haleszban mostanában nincs annyira kedvem futn, pedig száraz időben ideálisabb helyszín jó időket futni mint a városban összevissza.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Lortech
addikt
válasz Fred23 #87895 üzenetére
Ez 20 körüli testzsírral heti 4x5k alacsony intenzitású futásra teljesen működőképes, de nap mint nap magas intenzitáson 10+ km-eket futni nem lehet hatékonyan és elegendően gyorsan csak CH-ból visszatöltve, főleg ha már csontsovány az ember és a teste sokkal jobban ragaszkodik a maradék zsírraktárhoz, és hamarabb ledobja az izmot is akár, minthogy tovább apassza a zsírraktárt.
Thank you to god for making me an atheist
-
meszi85
tag
válasz Fred23 #87883 üzenetére
Érdekes a hideg rossz idő nekem is inkább meghozza kedvem a futáshoz.
Én is több félét sportolok heti 3-4 alkalom futás 2 kör Lővér körút (Sopron) 10,2k.
Egy alkalom lépcsőzés Sopronbánfalvi kolostor lépcsője 88 fok, külömböző gyakorlatok.
Plusz kültéri edző park heti egyszer. Foci most csak heti 1x.
Sajna én továbbra is nehezen tartom a súlyom 185/68.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Ma sajnos elgyengültem ( jön a Mikulás - Papi a 30 éves barátom ) és lenyomtam már 1 liter száraz Twickel vöröset a bandával. Nem szoktam inni -> ilyenkor azért érzem, hogy gyenge vagyok -e téren
Norby: hát hiányzott is egy PH-s társ Egyedül csak a zene marad - ami a sötét párát, ami az ember képébe jön és a fejlámpa háromszorozza a semmit sem látást - töri a monotonitást!
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Joval magasabb a szenhidrat makro nalam (a zsir rovasara) a te %-os leosztasod alapjan
Annyi,hogy ha igy ki van szamolva precizen kaloriara,akkor az edzest is figyelni kell,es amit ott elegettel plussz kaloriat az potolni. Plane ha porgosebb es/vagy eroedzes akkor a szenhidratot okvetlen,kulonben nem lesz ero edzeniThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
" Szinte mindenki szeretne kitűnni valamiben" hozzatennem,ha nem igy lenne akkor nem fejlodnenk,de legalabbis nagyon lassan es korlatozottan.
Az en szotaramban,ha valaki tul sokaig van a biztonsagos komfort zonaban az egyenlo a halottalThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Nem számolgatok ch-t ....amennyit kívánok annyit eszek.
Ami állandó nálam az a vacsorához 3kifli és reggelire 2-3 zabkeksz/sportszelet süti.
Ebédre hetente kb 4x eszek nagy adag tésztát (túrós, spenótos, vadas szószos, krumplis, tojásos, olasz szószos, gombás, stb)
Pattogatott kukoricát is heti kb 4x eszek.
Jah, és állandó vasárnapi vacsorám a él tepsi pizza/langalló vagy 5 kisebb tejfölös+sajtos lángos....kell a ch a hétfői tempós futáshoz.
Kb ennyi.[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
-
-
-
Lortech
addikt
válasz Fred23 #87512 üzenetére
Kcal-megszorítós átmeneti böjtöt tolok elég régóta, lehet mellette izmot építeni, csak sokkal kevesebbet, mint kcal-többleten. Sokáig azt hittem én is, hogy ez lehetetlen, aztán kábé egyszerre cáfolt rá a hitemre a gyakorlat, illetve pár frissebb cikk.
Nem ismerek olyan komoly tanulmányt, ami IF kalóriamegvonás és súlyvesztés mellett zsírmentes tömeg növekedést tudott volna kimutatni.
Egy szakember által végzett caliperes vagy dexás mérés nem biztos, hogy azt mutatná, amit te érzel. Teljesen más kávéház egy teljes zsírmentes tömeg vázizmokkal, ami a teljes anyagcseréd eredménye, mint hogy lokálisan formálódott, tónusos lett, urambocsá nőtt egy terület, amire célzottan gyakorlatokat végzel; vagy hogy nagyobb erőt tudsz kifejteni vele (ez nagy mértékig fejleszthető izomtömeg növekedés nélkül).
Én hónapról hónapra többet erősödök, mint amennyi kilót leadok, és néha jelentős is ez a többlet. Erősebb vagyok most 77 kilósan, mint anno 110 kilósan.
Én elhiszem, hogy erősebbnek érzed magad, és testsúlyodhoz arányosítva biztos így is van, de a kettő között garantáltan jelentős zsírmentes tömeget vesztettél, nagyságrendileg 10kg-t.Thank you to god for making me an atheist
-
Never79
tag
válasz Fred23 #87424 üzenetére
Le a kalappal
Én olyan 5 fokig szoktam rövid gatyát hordani, bár ez változó + én felveszek kompressziós szárat (máskor nem) mellé.. Ma azért a durva szél miatt kellett a hosszú. Tavaly óta a kezeim hamarabb kezdenek el fázni, mint a lábaim, sosem hordtam eddig kesztyűt még -10-ben sem, de most kell.
-
jimpo
senior tag
Látszik a változás, bár azt nem írtad mennyi az annyi. Mindenesetre csak így tovább.10 fok alatt fáznak az ízületek nálam is. Olyankor sűrűbben fájdogál a térd.
Így ha nem megyek mint a "golyó", akkor 15 Celsius fok alatt felkerül a vékony hosszú nadrág. Kiváltképp ha épp sötétedik, nem pedig hajnalodik éppen. Ja meg sapka, sál, kesztyű is akár ha fúj épp a szél. Na jó a baseball sapka nálam fix évszaktól függetlenül. Maximum ha nagyon hideg van alá kerül egy vékony sapka.
A vékony naci 5 fokig oké, ha nincs szélvihar. Az alatt már bolyhos, vastagabb nadrágot használok. Főleg ha csak meló után lötyögök picit.[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
Rövidgatyóban ilyenkor elég kemény. Más is csinál ilyet a topikból? Nekem sincsenek fázós lábaim, de azért télen... -talán azért majd kipróbálom
És ennek amúgy mi a gyakorlati haszna? Mert hogy nincs ilyenkor melege a lábadnak és az izületeidnek az szinte tuti.
Run&Ride
-
jimpo
senior tag
válasz Fred23 #87402 üzenetére
" Sokkal jobb képet is lőhettél volna magadról "
Felesleges. A technika sem az igazi ami lőtte a képet (teló), illetve sem fotogén nem vagyok. Plusz a pózolás sem megy, futás után feszítettem ott ahol és amennyire tudtam.
Meg egyébként is, nem (csak) nézegetni kell a testet hanem (élni) használni is.
Már így is soknak érzem az izomzatot, főleg felül. De 4 kiló inkább mínuszban, nem dehidratált állapotban.
Aztán remélem nap mint nap teszel is egy izmosabb fizikumért. A szavak tettek nélkül keveset érnek, ha a testmozgás, testedzésről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
Hi!King
őstag
válasz Fred23 #87327 üzenetére
Azért szerintem két különböző dolog, amikor valaki nagy izomtömegre törekszik, vagy hogy normálisan nézzen ki, azaz ne lógjon rajta a zsír, feszes, szálkás legyen, amilyen lehetsz vékonyan is.
Mostanában mászni is szoktam, és nekem nagyon szimpatikus a tapasztalt mászók testalkata, sokkal egészségesebbnek néznek ki, mint a testépítők. Nem hatalmas az izomtömegük, alapvetően vékonyak, de szálkásak, feszesek, és látványos amikor feszülnek mászás közben az izmaik. Akik alpesi mászók is a sportmászás mellett, azoknál pedig az erőnlét is megvan, a többségük fut is, hogy azt felépítse, megtartsa.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #87327 üzenetére
[kép] itt a nyari forma futas + evezes kombo (iden nem usztam,nem jutott ra ido) + valamennyi sajat testsulyos es kettlebell gyakorlat (nem tul sok).
Ez itt 57kg kornyeke 167cmitt a tavaly nyari,ott uszas + sajat testsulyos + KB
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #87319 üzenetére
en epp a skinny-skin fele tendalok,picit szedtem le az izombol,mert nyaron felszaladt 1700 gramm lett lefaragva amiota itt LanyUs-al beszeltuk...2hete? Most 54.8 vagyok,innen mar naaagyon esszel kell,de meg egy jo 1500 grammot le lehet szedni
-
HKorn
veterán
válasz Fred23 #87319 üzenetére
Valóban, ha szétnézek futó ismerőseim között, szinte mind a skinny fat/fat kategóriába tartozik, beleértve magamat is. Kevés az igazán szálkás izmos alkat. Ebből azt vonom le, hogy a futás önmagában nem megoldás, pontosan be kell hozzá lőni a kaját, miből mennyit, mert a futás max a további elhízás megelőzésében segít, de szép testalkatot nem csinál.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #87049 üzenetére
Kezdonek sok persze,kevesebb kell es felepiteni szepen.
En arrol irtam,hogy heti 50km futas nem szedi le az izomzatot,ha megfeleloen visszatoltesz, es rendesen ki tudod pihenni.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest