-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lightmaster
újonc
válasz
monti0222w #68444 üzenetére
köszönöm. már ezzel sokat segitettél. IE 80 kilőve
-
darvinya
titán
Headset vezérlés telefon gyártói beállításaitól függ, emiatt nem minden Headset vezérlő kompatibilis, mivel nem azok ellenállás értéket tartalmazzák (Téma Összefoglalóban lévő rajzon látható is).
-
BK87
senior tag
válasz
monti0222w #68444 üzenetére
Moto x Style-al fognak működni a hangvezérlő gombok? Mert most rendeltem egy olyan készüléket és a korábbi Moto G2-vel sajnos nem működtek a hangvezérlő gombok a piston 2-n, csak a jelenlegi p8 Lite-al.
-
törölt tag
válasz
lightmaster #68442 üzenetére
A Sony-t nem ismerem (majd talán jön vincze és ő), de az Aurvana az jó cucc, és sokkal minőségibb füles, mint az IE80.
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Milyen fülhallgatót ajánlotok ajánlotok 6-9000 körül, lehetőleg amin van hangerőszabályozó? Jelenleg egy kissé viseltes Piston 2-t használok. Előre is köszönöm a segítséget.
-
lightmaster
újonc
Sziasztok!
Fülhallgató vásárlás előtt állok, és sikerült 3 termékre leszűkítenem a kört.
Gondoltam,megosztom veletek, hátha valakinek van tapasztalata,véleménye.
Sennheiser IE80 16ohm / 125dB / 10hz-20khz
Creative Aurvana 3 in ear NC 28ohm / 112db / 10hz-17khz
Sony XBA-N3AP 32ohm / 105db / 3hz-40khz
Szívem szerint a Sony de most bizonytalan vagyok. segitségeteket előre is köszönöm! -
Tulku
veterán
válasz
m4rk.89 #68435 üzenetére
Milyen zene hallgatására?
Én speciel meghallgatnám a helyedben az Awei-t....elég sok BT fülest hallgattam, de nem igazán a füles tech paraméterei játszanak itt szerepet, hanem maga a technológia....BT-n nem fogsz sohasem vezetékes hangminőséget hallani...ár érték arányban az Awei messze megéri szerintem...Beszéltem a hazai forgalmazóval és a legnépszerűbb márka az általuk forgalmazott fülesek között az Awei ár-érték aránya miatt...ez azért beszédes....
Ha audiofil, vokális és hangszeres zenén is rendkívül cizelláltan megszólaló hangzást keresel, akkor a BT rendszert felejtsd el....
Flash: Ha a GR07 megmutatta a felvételek hibáit, akkor ez esetben te olyat keresel, ami elfedi...ha jól értem...
GR07 egy nagyon jó füles....lehet összeakadtak a DX50-nel....próbálj meg egy SM E80-at...picit színesebb mint a GR07 de a magasai kevésbé zavaróak...ha erre vagy kihegyezve... -
flash-
veterán
ti ibasso dx50 hez milyen fülhallgatót vennétek?
20-30 körül keresek(lehet itthonról vagy külhonból)
GR07 classic jó volt csak az átalgos minőségű felvételeknél kijött a gyenge láncszem(maga a felvétel) és előjött a nyers hangzás.(minőségi,részletes felvételeknél viszont nem!! pl.Diana Krall,Dunendin Consort) szóval mivel a rock és metál zeneli felvételek 90%a átlagos(vagy rosszabb)(kivéve pl.Jens Bogren általi felvételek) minőségű ezért picikét melegebb hangzású fülest keresek,de hasonlóan részletest!
ötlet? -
m4rk.89
aktív tag
Awei A960BL fülhallgatóról van valakinek tapasztalata? Tényleg alkalmatlanok zenehallgatásra ezek a BT-os megoldások?
-
monti0222w
addikt
Sziasztok, Land topictárstól megkaptam meghallgatásra 4 db fülest amit itt felajánlott meghallgatásra, róluk szeretnék írni, bár nem hiszem én lennék erre a hívatott, jobban örültem volna Sheratan vagy a topicból bármely hozzáértőbb vállalja be!
Szóval akkor csapjunk bele!
Joyroom JR-E103: Külsejéről pár szó, kicsi nagyon könnyű darab, fém házban, kábel szilikon bevonatú puha anyag. hosszú ideig is kényelmes hordani, viszonylag jól szigetel a külső zajoktól.
Az első hallgatás óta ami a fülestalin volt, ahhoz képest sokat tisztult a hangja minden téren, kicsit mosott volt akkor a hangja. V karakterű.
Mély: Gyors erőteljes mélyek, nem a brummogós típus, nem éreztem, hallottam hogy rátelepedne a többi tartományra.
Közép: Részletező, meleg, pontos hangzás jellemzi, jól megjelenített énekhang, persze az árához képest.
Magas: az árt nézve éles és ehhez viszonyítva pontos hangot kapunk, néhol hallottam sziszegést, de nem volt vészes.
Az ára 10 dollár ami nagyjából 3000 ft, amit simán megéri kifizetni, mert szerintem az árát simán hozza.VJJB K4S: nagyobb háza van mint Joyroomnak, de ennek ellenére is kényelmesen ül a fülben. A háza fából készült ,tetszetős darab. A kábel itt is szilikon és lágyabb darab.
Erőteljes V karakter jellemzi, basszust kedvelőknek ajánlott.
Mély: rengeteg mély van benne, és hangos is rendesen, Rock Zirconhoz hasonló karakter, árad a basszus néhol elmosva a közép tartományt vele.
Közép: lendületes és részletező lenne sokszor, ha nem ülne rá a mély.
Magas: Nem rossz, alapvetően éles és hangos, hozza az átlagot, ennyi.
Ára 17 dollár ami kb. 5000 ft, végül is annyira nem rossz füles szerintem aki szereti a sok mélyet annak megéri megvenni.Einsear T2: Ő sem egy nagy darab füles, fém házzal, kábel anyaga puha szövet. Szintén kényelmes viselni jól ül a fülben jól szigetel. Semleges, esetleg enyhe V karakternek mondanám.
Mély: nincs, illetve nem megy le annyira mélyre, mint a fentebb írt két füles, de ahol kell, ott igenis megmutatkozik hogy jelen van.
Közép: mindenféleképp őbenne található a legnagyobb tér, természetes hangzása van, kellemes ének hanggal.
Magas: Itt is azt kell mondjam hogy árához képest kellemes magasai vannak, szintén elég részlettel, itt-ott néha lehet hallani sziszegést.
Ára: 13 dollár ami kb. 3800 ft, ezért az árért bőven jónak mondható, nekem ő tetszett a 4 füles közül a legjobban.UiiSi HM7: ő is kellemesen hordható füles, anyaga fém, kábele puha szilikon.
Nos ő az akiről nem tudnék mit nagyon írni, vagyis tudok csak nem tudom hova rakni, mert volt olyan hogy kerestem benne a basszust, végül is megtaláltam, és ezek szerint V karakterűnek kellene mondanom, de hallgattam vele rádiót ami jön hagy szóljon alapon, és amit akkor hallottam az alapján meg semlegesnek hangzott.Néhol kevés volt a bass, míg a közép és magas megvoltak, rácsatlakoztam pc-re onnan is hallgattam zenét, és ott már jobb volt bass terén a helyzet.
Mély: nem kiemelkedő, de van, Land azt írta ő még sokallta is a rockhoz.
Közép: Tiszta és részletes, de persze megvannak a határai, ének hangok jól szólnak.
Magas: kellemesnek találtam, sziszegést nem hallottam.
Ára: 6 dollár ami 1800 ft, hát nem tudom lehet hogy fáradt vagyok, de őt nehéz megítélnem, kipróbálni 1800, nem tudom!? -
phoenix1989
őstag
üdv!
philips gogear Raga DAP hoz keresek fülest barátnőmnek
- Legfontosabb, hogy megszabjuk a stílust, hogy milyen irányzat, amit a leginkább hallgatunk, ha vegyes, akkor legalább pár műfaj felsorolásával segítsétek a tanácsadóitokat.vegyes.
- Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább (izoláció, kiegyenlítettség, mélyorientáltság, V-kiemelés, részletesség, strapabíróság stb.)? jól szigetelt.szép tiszta hang. V kiemelésű fejhallgatóm van szerintem hasonló tökéletes lenne. illetve a vezeték strapabíró legyen.ne törjön meg könnyen
- Milyen árban gondolkozunk? 20k
- Milyen kialakítást keresünk? normál
a, In-ear/IEM (hallójáratba helyezhető), esetleg Earbud (fülkagylóba ültethető) fülhallgatót. fülkagylóba a hallójáratostól fél nehogy ki essen mert eddig amik voltak nem maradtak a helyükön
b, Milyen kábelvezetésű fülest keresünk, fül felett átvezethető, vagy hagyományos megoldásút.
c, Normális kialakítás, vagy nyak mögött elvezethető kábel.mind kettőből kérnék 1-1 lehetőséget
d, Van-e szükségünk mikrofonra, vagy távirányítóra? A mikrofon nélküli fülhallgatók minden eszközzel jól szoktak működni, de mikrofonos/távirányítós esetén figyelni kell a választásnál a bekötés polaritására, illetve a készülékek kompatibilitására. Egyes lejátszók, telefonok nem szeretik a fordított/normál polaritásúakat.nem kell mikrofon
- Ha pontos elképzeléseink vannak, akkor jöhetnek az egyéb kívánságok, mint például kinézet, azon belül is a szín, anyaghasználat, vagy speciális célokra való kialakítás, mint például a sportolás közbeni használat.
fentebb írt strapabíróság. sötét rózsaszín. -
Gabbbb
senior tag
válasz
#24536576 #68422 üzenetére
Ilyen a kábele, ennél többet nem tudok mondani róla, még nem ment tönkre.
SE215-öt még nem hallottam. Ezekkel tudom összehasonlítani:
Sennheiser CX 300: 1/10
Dzat DF-10: 2,5/10 [elsőre nagyon szerettem, de utána rájöttem, hogy új felvételek megismerésére teljesen alkalmatlan, annyira low fi]
AKG K330: 3/10 [hasonlít a Mulára, csak kevesebb az alja]
Rock Zyrcon: 3,5/10 [Nagyon V karakter, sok mély, sok magas, túl kevés közép. Előnye, hogy rosszabb felvételek hibáit elsimítja és mégsem marad unalmas a prezentáció. Szándékosan kicsi haranggal használom, hogy a mélyek ne vigyék le a fejem. Kis mérete miatt itt a legjobb az ergonómia]
Rock Mula: 4/10 [kevésbé részletes, mint a Zyrcon, de nem annyira extrém V így számomra hallgathatóbb, bár kicsit unalmas a hangja]
Hybrid pro HD: 5,5/10 [Felső középtartományban van egy jellegzetes torzítása, de a legtöbb felvételen ezt nem hallani és ahol igen ott sem nagyon zavaró, ha a zenét hallgatod és nem az eszközt. Enyhe magaskiemelése zavaró lehet, nekem ez nem volt probléma eddig]
LZ A4: 9/10 [Ez már elég közel van a tökéleteshez, hibát itt csak akkor találok, ha nagyon keresem. Sokkal részletesebb minden tartományban, mint a Hybrid és a hangkép majdnem tökéletesen az én ízlésemhez hangolható]
-------------------------------------------------------------------------------------
Az A4-et rendes rendszerről hallgatom otthon, a többit pedig GalaxyS i9000 "DAP"-ról munka közben, vagy munkába menet. Mindegyikben van már minimum 100 óra bejáratás és váltogatni szoktam őket, hogy épp melyiket viszem magammal. (Az akg és a sennheiser kivételével azok már tönkrementek több évnyi nyúzás után)
-
válasz
#24536576 #68422 üzenetére
A sima hibridben több a mély, viszont a magasai is szebbek, mint az Se215-nek. Érzésem szerint a 215 nem igazán éri meg, az RHA 750 hasonló minőségi felépítésű, hangban viszont jobb nála (de az sem az a húdeha nagy hang, csak a 3 év garancia + minőségi építés az, ami miatt megérheti az árát)
-
törölt tag
válasz
Gabbbb #68418 üzenetére
Volt sima Hybridem, annak nagyon gyenge volt a kábele, ennek is olyan? A hangjával meg voltam elégedve. Esetleg egy Shure SE215-höz viszonyítva milyen a hangja? Valahogy a 215-re vagyok rákattanva, de jó lenne tudni pár alternatíváról amik leginkább árban kellemesebbek, de ez nem megy a minőség, hangzás kárára.
-
norbert0
csendes tag
-
Gabbbb
senior tag
válasz
AXisBOLD #68412 üzenetére
100 alatt aligha kapsz armaturás Audio Technika-t, ami remekel e téren. A két armatúrás kerül 60eFt-ba és annak is még se alja, se teteje. A Xiaomi Mi hybrid pro hd. (2. generációs hibrid) elég jó és olcsó hibrid füles, (2dd+1 armatúra) kellemes feszes mélyei vannak, viszont kicsit visszafogottak is egyben, így neked lehet nem jó.
-
Bodz
nagyúr
Nuforce HEM6 első benyomások.
Hát ha megtartom akkor kellesz egy marék Comply T-100, mert azzal szól a legjobban. A használatiban is azt mutogatja, hogy kell cserélni, fülbe applikálni. A szilikon illesztékek mintha nem is léteznének (pedig van 6 pár hozzá).
Hülye módon a mikrofonos kábel a jobb hangú, nem pedig a csicsás fonott. Nincs hatalmas különbség, csak mondjuk az előbbi nem ezüstözött, főleg ezt hallani is rajta.
Amúgy messze nem olyan sötét, meleg, mint amennyire vártam a leírások alapján. Kicsit háttérbe szorul a középmagastól felfelé a világ, de egyáltalán nem vészes. Pont kellemes nekem.
Eddig ennyi, de még emésztem, meg járatom, stb. -
AXisBOLD
addikt
válasz
kemcso #68413 üzenetére
abszolúte hangot
csak tájékozódom, ezeket ismerem, próbáltam (igaz fejeseket), jól szóltak, ennyi. E kettőból van 20k alatti füles is, csak ezért. De meglepődtem, hogy a Sennheiser, AKG itt nem ajánlott. Mondjuk volt olcsóbb Denon-om, ami pocsékul szólt, gondolom már mindenhol nagy a szórás.
-
-
pelenka35
őstag
Hali.
Xbox ONe- hoz keresek mikrofonos füllest (elite controllert használok 3,5 dugesz van rajta) 10.000 ft alatt.
Köszönöm -
norbert0
csendes tag
Sziasztok,
Van valamelyikőtöknek tapasztalata, hogy LeEco telefonokhoz (nincs rajtok jack kimenet, csak usb-c -> CDLA szabvány), érdemes venni valami jobb, itt ajánlott jack-es fülest, és átalakítóval használni? Vagy inkább egy jobb CDLA füles éri meg? Ezekből a New Bee márkával van valakinek esetleg tapasztalata? Sajnos a LeEco saját CDLA fülese nem in-ear kivitel, amilyet szeretnék. -
armatúrás füles jó méllyel a hibrid kategóriában van olcsón
-
Tulku
veterán
válasz
AXisBOLD #68401 üzenetére
A meghajtó egy vagy több spec BA (balanced armature)...nem ezt keresed....mélyenergiákat több BA esetén kapsz, rendre 3 esetén már tartalmaz vagy CI (Knowles) vagy 3800 (Sonion) mély armatúrát...ha DTEC van benne, akkor feszesebb, de kevesebb mély lesz, ha hovdtec, akkor jobb a helyzet, hasonlít a 3800 Sonionhoz...
De ekkor már a füles konvergál a 100+ ezerhez...
-
AXisBOLD
addikt
Audio-Technica ATH-CKB50-el van valakinek tapasztalata?
Ebben a kategóriában is jó az A-T?
A "balanced armature" itt a hangzás kiegyenlítettséget jelöli?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest