-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
al_age
senior tag
Igen, a nem dugós alatt a nem szilikondugós (nem olyan, mint a cx300, vagy a hnj50) fülesekre gondoltam.
Ezek szerint jól sejtettem, hogy nem lenne jó nekem, ha ez után vennék egy nem szilikonos fülest. Erről a hangzásról nem mondok le holmi kényelemért, inkább igazgatom időnként.
Másfajta szilikondugó jó ötlet, de gondolom ezt sem adják oda x ezer Forint értékű fülhallgató nélkül...
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
Amikor meglett a füles, a középső volt rajta, így azzal próbáltam ki, már azzal is szebben szólt a G3, mint a gyári fülessel. Aztán amikor volt időm jobban szemrevételezni, akkor tettem rá a kicsit. Egyből beljebb ment és azzal együtt megjött a basszus is és konkrétan akkor éreztem azt, hogy megért majd' 7000 Forintot ez a füles.
Ma suliba menet a közepes dugót tettem rá, hogy kipróbáljam mi a helyzet azzal. A furcsa, hogy épp úgy maradt a helyén, mint a kicsivel (vagyis szépen lassan csúszik egy darabig, ahol végül megáll), viszont kevesebb volt a basszus. -
bwoay
nagyúr
melyik a nem dugós kivitel? mert nálam az már fejhallgatót jelent.
vagy arra gondolsz, hogy olyat, ami nem cx300-szerű?
ha utóbbinak megszoktad a hangját, akkor nehéz lesz átszokni valami egyszerűbbre!
az mx400 abban különbözik a többitől, hogy többszörösen bevált
a 300-asnál határozottan jobban szól és alig kerül többe,
az 500-astól meg nem marad el, viszont jóval olcsóbb.
Szóval ár/érték arányban a legjobb (hangminőségben a cx a best buy,
de ugye pont azt kellene kiváltani valamivel)
A basswind egy lószar, legalábbis eddig szinte mindenki azt írta,
hogy a 450-es gyengébb a 400-asnál mély hangok terén, meg amúgy is.
Viszont én magam 450-est még nem próbáltam!
Az Árkádban valójában Saturn lesz, ha ők is megnyitnak 3-án,
akkor szerintem én még azon a héten tudni fogom, hogy miket lehet náluk kipróbálni
Amúgy neked szerintem valami másfajta szilikon dugó lenne a megoldás,
mint pl ez [link] -
G@ben
addikt
Nem biztos, hogy így van. Eleinte a középső szilikonnal használtam a Panát, de viszonylag gyakran kiesett. A kicsi elsőre kicsinek tűnt, de tettem vele egy próbát (5 órás hazaút) és azóta azt használom, bár mondjuk óránként igazítok rajta egy kicsit, mert mint al_age mondja, mintha nagyon lassan csúszna ki. A középső meg mintha kirúgta volna magát a fülemből.
-
al_age
senior tag
Köszi!
Ha egykét hsz-t visszaolvasol láthatod, hogy nekem is épp ez a problémám, hogy olyan kicsik a füleim, hogy szinte minden füles kipotyog belőlük, főleg a jobból. Ezért vettem végül Panasonic HNJ50-est (szilikondugós, mint a CX300-as), de ez is csúszkál kifele egy picit. -
Pá
addikt
Az mxeknél úgy van, hogy az x00-ás a régi(elég jól sikerült) széria, az x50-esek pedig az újak. A fő különbség hogy új széria 16ohmos ellenállású, a régi 32.
Mondjuk nekem nincs öszehasonlítási alapom, de akinek van általában azt szokta mondani, hogy a régi széria jobban sikerült, persze ellenvéleményt is lehet találni.
Én mindenesetre mx400-at vettem és teljesen meg voltam vele elégedve, egészen amíg meglett a cx300-am.Szóval ezt tudom ajánlani neked, valamivel olcsóbb is mint a 450 és többek szerint jobb is nála.
Nekem kicsit nagy volt a fülembe, a jobb még elment, de a balba alig tudtam belepasszírozni, a 450 ránézés alapján mintha egy hangyányival kisebb lenne.Szóval erre is érdemes odafigyeln, bár az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nekem még egyik füles sem volt jó teljesen a fülembe, ugyanis elég picike.
-
al_age
senior tag
Köszönöm a választ, esetleg tudnál ajánlani egy jó nem dugós kivitelű fülest? Gondolok itt főleg a Sennheiser-ekre, de az MX szérián belül nem igazán tudom melyiket éri megvenni, mert papíron nekem úgy tűnik nincs hűdenagy különbség köztük. Látom itt valakinek az MX400-ast ajánlottad, ez miben különbözik például a 450-estől (de mondhatnám itt akármelyik MX-szériás modellt is)? Egyszerűen csak jobban szól, vagy ár/érték arányban ez a legjobb stbstb...? A Sennheiser honlapján pont a 450-es mellett áll egy hangzatos ''Basswind'' varázsszó - bár ez eléggé marketingnek tűnik.
Ha jól tudom Győrben az Árkádban lesz Media Markt és azt olvastam valamikor, hogy ott ki lehet próbálni a fülhallgatókat, bár ezt a Panasonicot csak akkor fogom lecserélni, ha közel ennyi basszust tud az utód is és abszolút stabilan lesz a fülemben. Egyébként ma egész jól bírta a kiképzést, direkt nem piszkáltam annyit, lehet, hogy csak túlreagáltam a dolgot, sajnos hajlamos vagyok az ilyesmire. Persze mire Győrbe értem nem volt teljesen a helyén, de nem tűnt annyira vészesnek a helyzet.
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
igen, ez a típus van neki, és a legkisebb szilikondugóval használja,
nekem meg a középső van a cx-en (de a legnagyobb is jó volt a füembe).
úgy próbáltuk ki, hogy a dugókat is kicseréltük a két fülhallgatón,
így volt higiénikus, meg ugye így passzolt mindegyikünk fülébe.
nekem nem csúszik ki, akármeddig stabilan a fülemben maradt eddig mindig. -
al_age
senior tag
G@ben, bwoay!
Először is G@ben, nem olvastam sokat vissza, de ha jól érzem Panasonic HNJ50es fülesed van, ha igen olvassátok tovább, ha nem, akkor tárgytalan.
Úgy próbáltátok ki végül egymás fülesét, hogy lecseréltétek rajta a dugókat, vagy a CX300-as úgy szólt jobban, hogy a közepes volt rajta, a Panán meg a kicsi?
Nekem is ez a Panasonicom van egy iAudio G3-assal és meg vagyok vele elégedve, szintén a legkisebb dugóval használom, azzal megy bele rendesen a fülembe, a másik kettővel is bent marad (egy ideig mindenképpen - épp csak kipróbáltam a közepessel és a naggyal), de azoknál értelem szerűen már szépen kezdenek elveszni a mély hangok.
Viszont: Nektek atomstabilan a helyén maradnak akár több mint 1 órán át is, vagy szépen lassan csúsznak ki? Szép lassan alatt értsd: itthon benyomom rendesen és a több, mint 1 órás buszos zötykölődés vége fele már igazgatnom kell.
Még mielőtt bárki rosszra gondolna a tisztálkodási szokásaimmal kapcsolatban megemlíteném, hogy nem az ápoltság hiánya miatt csúsznak ki, egyébként is rendesen karban tartom a füleimet, de mióta felfigyeltem erre a jelenségre szó szerint csont szárazra törlöm őket használat előtt - és mégis menekülnek a rohattak...
Hozzátartozik a témához, hogy direkt azért vettem ilyen típusú fülest, mert fülhallgató szempontból úgy néz ki ritka kicsi és amorf füleim vannak, ugyanis eddig nem volt dolgom olyan fülessel, amelyik ne akart volna kipottyanni - főleg a jobból, a bal még úgy, ahogy okés.
Nem szívesen válnék meg ettől a Panától, mert nagyon tetszik hangzásra, de muszáj lesz valami megoldást találnom.
[Szerkesztve] -
mrmatyi
tag
üdv!
ma vettem egy hama cs-188-as mikrofonos fejhallgatót de nemigazán úgy működik ahogy én szeretném pedig szerintem jó helyre dugtam be:[link]
így már csak valami windows-os beállítási tipp kellene!
tudnátok adni? vagy valami más a probléma?
köszi! -
izomhod
őstag
sziasztok!
fülhallgatót keresek mp3 lejátszóhoz. 3000forintig gondolkodok. 2990ért láttam sennheiser mx 450-et. eddig panasonicom volt, a típusát nem tudom pontosan, de már nem gyártják. ilyen kategóriában mit érdemes még megnézni?
ja, nem tücc-tücc szól majd belőle, hanem dzs. ha ez számít
köszi -
falsetrue
tag
válasz
horvathkrisz #1623 üzenetére
hat szerintem is, ez a sony egy rakas kaka lehet.. ki a szart erdekel az torodes mentes 2 vastag eres (vegbel?? hihi) antioxi kabel, mar minden fullhalgaton ilyen van.. Valami jobbat kerek a papamtol, 9-ert csak kuka turkaszok veszik meg az ilyen szart
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
falsetrue
tag
hello, egy US haverom arul 9000 hufert egy uj (orig csomagolasu) SONY MDR V300-at, azt mondja megkuldhetem basszusal amennyi belefer (engem csak a mely erdekelne, foleg orgonara> widor , gigout )
vagy ne vegyek ilyen gagyit, hanem kerjek meg par ezret valami normalisabbra?? -
horvathkrisz
addikt
Sziasztok!
Barátnőm eltörte a Thomson HED550-esemet[link], most szeretnék venni helyette egy Sennheiser-t.
EH150-re gondoltam. 5800Ft, mi erről ill. az ár /értékéről a véleményetek?
Vagy vegyek más fajtát?
Ennek neodynium mágnese van?
115dB elég csábítóan hangzik, a Thomsonom csk 102bB-es volt.
Hány mm-es az EH150-ben a hangszóró? 40?
Esetleg milyen fülhallgatót ajánlatok még?
Előre is kösz a segítséget! -
G@ben
addikt
Mission Earfatswap completed!
Vélemény: saját gagyi lejátszómmal hallgattam a CX300-ast, elsőre az tűnt fel, hogy a mélye jobb, mint a Panasonic-omé. A CX300-ban pont annyi mély volt, amennyi kellett, a Panában viszont néha hiányolom kicsit. Más különbséget elsőre nem vettem észre, bár nem próbáltam túl sok ideig.
De majd jön bwoay és megcáfol!
Ja, a szilikonok kompatibilisnek tűnnek!
[Szerkesztve] -
dieversity
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Thomson HED122-es fülhallgatót [link] a Westend-ben az MM-ben.
3290 Ft volt és nagyon állatul szól! Iszonyat jó basszus és a magasok is szépek és a közepet sem felejti el. Nekem nagyon bevált a Meizu M6 és a Thomson füles kombó. Hallottam már sony ex71-est és nem sok a különbség, csak árban. Ja és ott az MM-ben csak 9 ezer a Sennheiser cx300.
Üdv -
-
bwoay
nagyúr
ez akkor lenne lehetőség, ha én is ráérnék 5 után, ehelyett 9-ig dolgozom
de ha bejössz a plázába, mondjuk vasárnap, amikor remélhetőleg nyugi lesz,
akkor meg tudjuk oldani. persze úgyis azt mondjuk majd: ''nem rossz, nem rossz'',
aztán később itt a fórumon: ''ááá, hát sokkal szarabbul szól az, mint az enyém'' -
G@ben
addikt
válasz
rumos14 #1614 üzenetére
Kicseréljük rajta a szilikont, így megtudjuk azt is, hogy kompatibilis-e. Egyébként nekem a legkisebb a jó, mintha bwoay a középsővel használná.
Na bwoay, 5 után általában ráérek, itt a kihagyhatatlan lehetőség!
Na jó, csak ki akarom próbálni a CX300-at, de nincs pofám ingyen kérni!
[Szerkesztve] -
csab2
veterán
Üdv!
Előre is bocsánatot kérek, hogy nem olvasom végig a témát, de 1600 hsz nem semmi.
Arra szeretnélek megkérni benneteket, hogy ajánljatok már egy jó FÜLhallgatót 10 000 Ft alatt. Annyi megkötés van, hogy nyaklánc típusú legyen.
Előre is köszönöm!
csab2 -
MooN00
aktív tag
..Up... most néztem a kérdésem nem is ide tartozna, ezért UPP oltam a poén kedvéért
[Szerkesztve] -
xcsab
aktív tag
Udv!
panasonic xbs-es fulhalgatokkal kapcsolatban vannak tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest