Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vili13
őstag
válasz kiki22 #18309 üzenetére
Sajnos nem egyértelmű melyik a legjobb, sok múlhat az ízléseden.
Én pl a Shure SE535 és a Westone 4 közül válogatnék leginkább.
Vagy Ultimate Ears 18 Pro, ha az ár tényleg nem számít.[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
válasz filózoli #10223 üzenetére
Szerintem meg mindenki annyi basszussal hallgasson zenét, amennyivel leginkább tetszik neki, ez kb. olyan, mint hogy ki hány cukorral issza a kávét. "De gustibus non est disputandum" (az ízlés nem vita tárgya) - mondták már az ókori rómaiak is. Sok önjelölt audiofil guru nem jutott még el a szellemi fejlődés eme magaslatára, de ez szvsz maradjon továbbra is az ő problémájuk.
Mondjuk nem feltétlenül a koncertekhez érdemes hasonlítani, gyakorta vérfagyasztóan rossz a hangosítás. -
vili13
őstag
Szerintem teljesen mindegy, mitől képtelenség hogy jó nagy tere legyen, ha ennek ellenére van neki. Az igaz, hogy a HD595-nek több van belőle, de ha azt veszem 100%-nak, 80-90%-ot szvsz az IE8 is elér, ellenben kisebb, könnyebb, nem izzad bele a fülem teljesen egy óra alatt, és a HD-val szöges ellentétben akár ágyban fekve is kényelmesen hallgatható.
A szilikont valóban elvétve szoktam mosni, bőven elég időnként megtörölgetni egy papírzsebkendővel. A HD tisztítása jóval nehézkesebb, a fülpárnája iszonyúan gyűjti a port. -
vili13
őstag
Az a helyzet, hogy valóban, és meglepően jól közelíti az IE8 a fejhallgatók hangzását. A legkevésbé sem kényelmetlen, nekem pl. hosszabb távon jóval kényelmesebb, mint a HD595, még otthoni használat esetén is. Tisztítani meg nem a fülhallgatót, hanem a fület kell rendszeresen. A többiben akár igazad is lehet...
-
vili13
őstag
válasz Metalfan #10150 üzenetére
Nekem már a hatodik agybadugós fülesem is megvan, és határozottan állítom, hogy megéri azt a pár napot, amíg megszokja a füled a használatát. Egyetlen, ráadásul nem is túl jó füles alapján meg nem szabad leírni minden agybadugósat, és biztosan nem véletlen, hogy a legtöbben nem térnének vissza a hagyományos típusokhoz.
Létezik állítólag hagyományos, nem agybadugós fülesből is olyan, ami tud jól szólni, a kínai Yuin. Sajnos itt nem árulják a piacon, meg kell rendelni.
-
vili13
őstag
válasz czanga #10083 üzenetére
A basys a hivatalos magyar Sennheiser nagyker volt régen, az új az audiopartner. Az AKG-t meg eleve nem ők forgalmazták/forgalmazzák
szerintem.[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
Én meg olyanokat olvastam, hogy az ex300/500 annyira azért nem kényelmes, többeknek nyomja a fülét, ágyban is csak hanyatt fekve hallgatható, könnyen kijön a helyéről, és vékony gyenge vacak kábele van, ami hamar megtörik. Esztétikai, valamint kerékpáron aerodinamikai szempontból is elég szerencsétlen, ha ilyen lapátok állnak ki az ember füléből, én legalábbis semmiképp nem szeretnék hasonlót.
A hangjáról valójában még semmit nem írtam, de amit eddig olvastam ezekről, az sem győzött meg igazán, és azzal sem értek egyet, hogy a nagyobb hangszóró mindenképp jobb lenne. Lehet ugyan alternatívája a hasonló kategóriájú CX-eknek, de nem tűnik úgy, hogy erősen kiemelkedne a mezőnyből.
A meddő vita elkerülése érdekében szerintem az lenne a legjobb, ha vennél egyet (lehetőleg eredetit, mert legalább annyira hamisítják, mint a CX-eket), és megosztanád velünk a személyes tapasztalataidat. Hogy nehezebb legyen a választás, jönnek az új EX310/510/600 típusok is. -
vili13
őstag
-
vili13
őstag
Ezek szerint helytálló a sejtésem, hogy ezek a tartozék fülesek azért nem érik el a hasonló kialakítású ex85 szintjét. Az ie8-nak meg van tere bőven, nagyobb fejhallgatókéval vetekszik.
Dave™:
Valóban nagyjából egy kategória lehet a cx400 meg az ex082, nagyon különböző hangzással és kompromisszumokkal, és pontosan értem, hogy neked az utóbbi jobban tetszik. Nem egyértelműen jobb viszont mindenkinek, és az újabb cx300-II vagy cx400-II akár simán felülmúlhatja. Az meg nem egészen igaz, hogy az ex082 lényegében ex85 lenne, szinte biztos, hogy nem szól úgy, és állítom, hogy e téren hasonló tévedésben vagy, mint akinek hamis fülese van eredeti helyett.
Zinho:
Nekem is volt szerencsém a mállós sorozathoz, de ettől eltekintve sem igazán tudok évekig működő Sony fülesről. A Sennheiser fülesek tapasztalatom szerint tovább húzhatják körültekintő használat mellett, persze nem örök életűek, de eleve 2 év garanciával adják.
Az elfordított hangszóró meg azért nem jó, mert jobban kiáll a fülemből, ami sok esetben zavarna. Azt meg egyszerűen csak rossz ötletnek tartom, hogy a membrán két széle ennyire különböző távolságra legyen a fülemtől, nem tudom, mit csinálhat ez magas frekvenciákon a fázissal, de nem hiszem, hogy sok jót.
-
vili13
őstag
"az EX82 is szebben szól, mint a CX400II"
Egyrészt nincs olyan, hogy ex82, az valójában az mdr-ex082, ami egy lejátszókhoz járó olcsó tartozék füles, árban nagyjából az ex85 feléről-harmadáról beszélünk, illetve szvsz kb ez utóbbi gyártási selejtjéről. Annyival persze nyilván nem rosszabb, ugyanaz a hangzásvilág, kevésbé minőségi kivitelben.
Nekem egy mdr-nc022 porosodik a fiókomban, az ex082 zajszűrős változata. A cx300-nál esetleg jobb, a cx95-nél már nem. Mindenképp nyitottabban szól a cx-eknék, valami halovány tere is van. Csúnyán elvérzik viszont a basszus területén, a hibrid kialakítás miatt jóval gyengébb, nem is megy le olyan mélyre, hiába a nagyobb membrán, továbbá ugyanebből kifolyólag a külső zajokat is jobban beengedi, és rendkívül kényelmetlen viselet. Az ie8-hoz képest meg sajnos nulla zenei élményt nyújt, pedig jól jönne a zajszűrés időnként.
Ami a jelenlegi cx sorozatot illeti, a cx300-II is simán verheti az ex082-t elektronikus zenei műfajokban, és szinte biztos, hogy akár egy cx870 alaposan lealázná az ex85/90-t is. Az xb40 és ex300/500/700/1000, meg úgy általában ez az elfordított hangszórós kialakítás nem tűnik meggyőzőnek, szerintem ergonómiai és akusztikai szempontokból egyaránt megkérdőjelezhető.
Amúgy a Sony füleseknek igazából leginkább a tartósságával szokott probléma lenni, ahogy tudom, kevés éri meg a jótállási idő többszörösét...[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
"Üdvözölnék valami egyszer használható egyedi regisztrációs számot vagy hasonlót, ott egy pillanat alatt kiderülhetne, hogy mi eredeti s mi nem"
Kedvenc példám a Nokia akkumulátorok, amiket ugyancsak gyakran hamisítanak, de már régóta ellátnak fajlagosan olcsó, ám viszonylag nehezen hamisítható hologramos matricával... A Sennheiser valyon miért nem képes hasonlóra?
-
vili13
őstag
válasz themebuilder #9434 üzenetére
...és kis szerencsével egész jó minőségű hamisítványokat lehet kifogni.
-
vili13
őstag
Sajnos nem tudtam még kipróbálni ezeket, pedig magam is kíváncsi lennék, hogy viszonyulnak az IE8-hoz. Az, hogy jobbnak hozzák ki helyenként, mint az SE530 vagy TF10, egyéni ízlés kérdése is lehet. Az armatúrás fülesek elvileg tisztább hangzásra képesek, és lehet, hogy egy próba után gondolkodás nélkül cserélném az IE8-at - mondjuk kevésbé UE, inkább valamelyik Westone vagy Shure típusra.
A kábeltörésről meg annyit, hogy az IE8 kábele szerintem eléggé strapabíró, viszont egyúttal cserélhető is. -
vili13
őstag
Nekem IE8 van, szerintem igen jó, IE7-et még nem hallottam, állítólag az se rossz, de azért hallható a különbség. Az IE8 komoly előnye még a szabályozható basszus, akinek ez számít.
Nagyjából hasonló kategóriában, viszonylag könnyen beszerezhetően, a teljesség igénye nélkül, csupán a példa kedvéért, és nem feltétlenül ebben a sorrendben, ilyeneket találni:
Shure SE530, SE420
Westone UM2, 3, UM3X
Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro
Jays q-Jays
Audio-Technica ATH-CK9
Denon AH-C751
Monster Turbine Pro -
vili13
őstag
válasz BloodRay #9415 üzenetére
Ha csak ez a probléma, kinyírni igazán könnyű, aztán vehetnél egy Ultimate Ears 18 Pro-t helyette, hogy irigykedhessünk!
-
vili13
őstag
válasz DeFranco #9019 üzenetére
A basszus javulhat talán minőségileg a bejáratástól, de jelentős mennyiségi változás szvsz nem igazán várható. Az illeszkedésen akkor már több múlhat, és még annyi variálási lehetőség sincs, mint a bedugósok gumijaival - hagyományos fülhallgatóknál ez szivacs használatával, illetve az ideális fülforma sebészeti úton való kialakításával javítható valamelyest.
-
vili13
őstag
válasz telemann #8930 üzenetére
A gyári MDR-NC020 messze nem ér 20-25 ezret. A Sony azonos kialakítású aktív zajcsökkentős fülese (MDR-NC22) az elektronikájával együtt kerül kb. ennyibe, a füles önmagában ennek legfeljebb a fele. A beépített mikrofonokat is leszámítva ez a kb. 6-8 ezres fülesek kategóriáját jelenti, ennek megfelelően is szól.
-
vili13
őstag
Mivel nehéz volna egzaktul bizonyítani, hogy a frekvenciának tényleg nincs semmi jelentősége, lehet, hogy jobb garantáltan minden frekvenciából adni neki, a lehető legváltozatosabb módon, vagyis zajt. Mélyeket a zene esetén is nagyobb amplitúdóval fog kapni, erre a rózsaszín zaj könnyebben "felkészítheti".
Magam persze nagyjából azokkal a zenékkel szeretem bejáratni a füleseket, amiket egyébként is hallgatni fogok rajta, és lehetőleg nem egyszerre, csak fokozatosan, a napi rendszeres használat ütemében, üzemi hőmérséklet és páratartalom mellett, a fülemben. -
vili13
őstag
A Sennheiser cx500 szvsz sok hangzásbeli hiányosságot örökölt a cx300-tól, a cx350 viszont sokkal újabb típus, szebb, jobb, kiegyenlítettebb hanggal.
Az AKG K370 akár még jó is lehet, de szinte biztos, hogy nem az árával arányosan. Teszteket nem nagyon lehet találni róla, pedig az érdeklődésre számot tartó fülesekről többet szoktak írni a nagyvilágban.
Az aiaiai meg lehet értékarányos, de ugyancsak nincs róla sok tapasztalat, és szvsz inkább egy szép, színes vicc, és nyilván megvan a maga célközönsége.
-
vili13
őstag
válasz maszekember #8540 üzenetére
-
vili13
őstag
válasz A_ScHuLcZ #8431 üzenetére
Sima és II-es változat is tudtommal csak a cx300-ból és cx400-ból létezik, a "II" értelemszerűen az újabb, valamivel jobb generációt jelöli. A sima, régi cx400/500-at nem tartom túl sokra, szvsz abból a generációból is jobb volt akár a cx55. A II-esek jobbak lehetnek, de nagy minőségi ugrásra azért nem számítanék.
A cx350-ből viszont csak egyféle van, ami ugyanaz mint a cx350 II, csak a "II"-t nem minden esetben írják utána, mivel anélkül is egyértelmű - sima változata ugyanis nem volt, vagyis igen, de azt még cx55-nek hívták. Olyan, hogy cx450 (II) meg - egyelőre legalábbis - nincsen, csak cx550 (II), ami viszont a cx95 utóda, és feltehetőleg nem annyival jobb, mint amennyivel drágább a cx350-nél. -
vili13
őstag
válasz Progression #8211 üzenetére
-
vili13
őstag
válasz Solicidium #8185 üzenetére
A Sony lejátszók WM-PORT csatlakozóján elvileg van line-out, csak kábelt nehéz szerezni hozzá. Line-in kábelt az X-hez viszont gyárilag is adtak, tehát használhatom külső erősítőnek más lejátszókhoz. Amúgy teljesen elégedett vagyok vele ilyen téren, és nem hiszem, hogy bármely külső erősítő olyan szinten múlja felül, hogy érdemes legyen azt is cipelni.
-
vili13
őstag
válasz Solicidium #8175 üzenetére
Az X sorozat egyik előnye ugyebár pont az új erősítő, teljesen logikátlan volna pont azt kiváltani a rendszerből.
Az eredeti cx300 árkategóriájában meg van mindenféle Panasonic, AKG, Philips, meg hasonlók, és valószínűnek tartom, hogy nagyjából hasonló hangminőségre képesek - magam ezeket már nem tartom kipróbálásra sem érdemesnek, de azért úgy olvasom, sokan próbálkoznak akár sikeresen hasonló alternatívákkal, illetve egyúttal sokan ütköztek már problémákba a cx300 tartósságával kapcsolatban.
-
vili13
őstag
Értem én, hogy az első cx300-ak nagyot dobtak korának fülhallgatópiaci viszonyain, és máig viszonylag költséghatékony megoldás lehet a gyári dugasz kiváltására, de tényleg kíváncsi vagyok, mennyire hallgatnád szívesen jelenleg... Már csak azért sem nagyon merném egyértelműen ajánlani bárkinek, mert vannak már azért erős versenytársai a saját kategóriájában.
-
vili13
őstag
Nem egészen arról van szó, hogy a nagyobb a jobb ...:
"A "natural sounding" headphone should be slightly higher in the bass (about 3 or 4 dB) between 40Hz and 500Hz. This compensates for the fact that headphones don't give you the physical punch or 'impact' that the sound waves from a room speaker have; so a slight compensation for increased bass response is needed for natural sound.
Headphones also need to be rolled-off in the highs to compensate for the drivers being so close to the ear; a gently sloping flat line from 1kHz to about 8-10dB down at 20kHz is about right. You'll notice all headphone measurements have a lot of jagged ups & downs (peaks & valleys) in the high frequencies; this is normal and mostly due to reflection cancellations in the folds and ridges in the outer part of the ear. Ideally however, the ups and downs of the frequency response should be fairly small and average out to a flat line. Large peaks or valleys over 3kHz in width usually indicate poor headphone response, and should be viewed as a coloring of the sound. Some small dips in the highs may actually be desirable and should exist in the 2kHz to 8kHz region."
[link] -
vili13
őstag
Az újakra már valószínűleg nem jellemző a rossz kábel. Az már több, mint 2 éve volt, hogy olyan kábellel gyártották az első e500/se530 szériákat, aminek a pvc szigeteléséből sok esetben az izzadság hamar kioldotta a lágyítószert, ami így megkeményedett és tört. A gyártó ezt akkoriban elismerte, a rosszakat cserélték, meg a gyártáshoz használt kábelt is. A régiek már jó eséllyel kifutottak, legfeljebb talán ebay-ről vehetsz gyanúsan olcsón. Az más kérdés, hogy eleve Kínában gyártják, csodát meg örök életet nem várnék tőle. Nem is értem, miért nem cserélhető a kábele, mint a triple.fi vagy az ie8 esetében. A legjobb kábele meg a legtöbbek szerint a Westone füleseknek van.
-
vili13
őstag
válasz stratova #7864 üzenetére
A "normálisabb" és a "nem hallójáratba dugható" szinte kizárják egymást, különösen 10000 alatt. A Clip egyébként elég jó ahhoz, hogy sokan akár 10x drágább fülesekkel használják, szóval a lejátszó ára rossz viszonyítási alap. Ha viszont a gyári füles is megfelelő volt, szvsz szinte bármi az lehet, de a legjobb ebben a kategóriában a Yuin PK3.
-
vili13
őstag
válasz Lazarus911 #7849 üzenetére
Szerintem a FiiO E5 (25$ körül) valószínűleg igen jó vétel, csak hát külföldről kell rendelni. Ha egyszerűbb beszerezni, állítólag a régebbi FiiO E3 sem rossz. Többet meg szvsz nem érdemes rászánni, hacsak nem veszel sokkal jobb fülest is.
Amúgy szerintem legjobb, ha azzal kezded, hogy első lépésben kihagyod az erősítőt, és meghallgatod a Fuze-t a cx530-nel, és ha tökéletesen elégedett vagy, nem bonyolítod a rendszert egy plusz erősítővel. Esetleg meg lehetne kérdezni pl. ponti_ak mestert, neki legalább Fuze, cx55, és FiiO E3 terén is vannak személyes tapasztalatai, szerintem érdemben tudna hozzászólni a kérdéshez!szerk.:
Ja, ha már megvetted és OK, akkor minden renden. Az erősítő nem kizárólag a hangerőn segít, hanem pl. jobb basszust, nagyobb dinamikát, kevesebb zajt jelenthet, de ha nem kell, akkor ez mindegy...[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
válasz Lazarus911 #7837 üzenetére
A cx350 szvsz teljesen jó fuze-hoz, az elődjét (cx55) feltehetőleg használták már vele páran a fórumról, és nem emlékszem, hogy panaszkodtak volna. Meghajtásilag persze valószínű, hogy az élmény külső erősítővel (pl. akár valamelyik olcsó fiio) tovább lenne fokozható.
-
vili13
őstag
válasz Lazarus911 #7826 üzenetére
A cx350-II valószínűleg nem lényegesen rosszabb.
-
vili13
őstag
válasz maflame #7812 üzenetére
A cx300-nál nyilván a cx300-II és a cx400 is jobb valamivel, de hogy megéri-e az árkülönbséget, az a lányod igényeinek, és a pénztárcád tűrőképességének függvénye. Nagyságrendi különbség valójában nincs, a következő tényleg jobb Sennheiser szvsz nagyjából a cx350 lenne. A kisebb, olcsóbb Sennheisereket valahogy nem szokás ajánlgatni manapság, sokaknál tartóssági problémák is felmerültek, meg sok más használható típus is akadhat ebben a kategóriában, pl. AKG, Panasonic, Philips részéről. A legjobb pedig valószínűleg valamelyik Ultimate Ears metro.fi (170/220) lehetne, ha rendelsz külföldről hirtelen.
Amúgy meg pont elég sokan keresik a fülesek szent grálját a 10k huf alatti árkategóriában, érdemes alaposan visszaolvasni a fórumban, akár a keresés funkció használatától sem visszariadni, mert akár további vélemények, és konkrét tapasztalatok is akadhatnak.
-
vili13
őstag
válasz screwdriver #7757 üzenetére
screwdriver:
"Ha nem elektrónikus zenére kell...borítékolom neked az 530 beszerzését"
De igen, elsősorban arra kell - ha pl. drum'n'bass gyakorlatilag élvezhetetlen rajta, az kizáró ók. Az is lényeges szempont, hogy emellett a jazz-tól a komolyzenéig élvezhető, precíz, analitikus hangja legyen. Teljesen kizárni kevés műfajt tudnék, talán az operát és a metál zenét, meg a kiabálást és gitárnyúzást úgy általában.
Szeretnék viszonylag erős mélyeket - nem kiemelt 50Hz-et, hanem tényleg menjen le 20Hz-ig -, ami még pont nem, vagy csak alig megy a többi tartomány rovására, a többi legyen viszonylag kiegyenlített, a magasak meg inkább kicsit visszafogottabbak legyenek, mint fárasztóak, bántóak, vagy sziszegősek. Az se530 tetszik is, talán többé-kevésbé meg is felelne, de pl. head-fi-n is jobbnak tartották páran az ie8-at. Ha meg nem egyértelműen jobb a shure, akkor egyértelműen drága. Lehet amúgy, hogy a westone 3, vagy esetleg az um2 lenne nekem a legjobb kompromisszum (az um3x valószínűleg nem nekem való). Lehet, hogy az lesz a döntés alapja egyébként, melyiket sikerül mondjuk pár hónap múlva rendkívül akciós áron beszerezni.RCHR:
"A mélyeket meg szerintem megszokod."
Hát... az ie8-on a közelmúltban igen kicsivel a megszokott félállás alá vettem a mélyeket, és próbáltam megszokni. Másfél napig bírtam, pont olyan pocsék volt, mint az alkoholmentes sör.
[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
válasz Solicidium #7754 üzenetére
Westone 3 is a listámon van, de csak a 3. helyen.
UE 11 pro is biztos jó, de ilyen egyedi méretre készült füleset nem szeretnék. Van pl. olyan hátránya is, hogy 2-3 év után változik annyit a füled, hogy ne zárjon tökéletesen.
Az se530 nekem egyszerűen nagyon tetszik már rég óta, de félek, hogy a mély tartományban még az sem rendelkezik a kellő átütő erővel. -
vili13
őstag
válasz screwdriver #7752 üzenetére
Az armatúrásakat nem kell bejáratni, nem fog másképp szólni.
Tulajdonképpen azt remélem, hogy végül mégis az ie7 nyer nálad, ne kelljen az ie8 mellé még egy se530-at is beszereznem... -
vili13
őstag
válasz screwdriver #7749 üzenetére
Sok sikert. Az IE sorozatnak állítólag elég hosszú bejáratás javasolt, minimum 100 óra, de még jobb 200 - ami folyamatos üzem mellett is több mint egy hét, hamarabb nem nagyon érdemes végső ítéletet mondani... Addig meg csak megjön az se420 is, kíváncsi leszek az összehasonlításra!
-
vili13
őstag
Persze, elég erős áramtól a kábel akár teljesen meg is olvad. Kisebb áram is kiütheti néha a kábel egy-egy atomját a helyéről, de ez szvsz nem befolyásolhatja a hangzást, és különösen nem bejáratás jelleggel. Egy kábel meghajlítása is sokkal nagyobb változásokat okoz, így lehet, hogy bejáratás alatt a fülesek kábelét is jó sokszor tekergetni meg csavargatni kellene!
-
vili13
őstag
celf:
"hagyod futni a fulhallgatot, feher zajjal"
Állítólag sokkal jobb a rózsaszín zaj, mert általában véve a zene is hasonló frekvenciaspektrummal rendelkezik. Ezért jó egyébként a zene is.
Szerintem, ha már jelentőséget tulajdonítunk a dolognak, a legjobb mindenkinek a saját kedvenc zenéivel bejáratni, 1-2 hétig éjszakára rajta kell hangyni a működő lejátszón, had menjen. Személyes véleményem, hogy még jobb, ha egyúttal üzemi hőmérséklet és páratartalom mellett, a saját fülemben járatom be."a lenyege az a burn-innek, hogy a fulhallgatoban hangszorok mechanikusan mozgo alkatreszei kicsit egymashoz kopnak"
Mozgó alkatrész a membrán, meg a ráragasztott lengőtekercs. A tekercs kophat, ha hozzáér a légrés falához, de ettől elég hamar tönkre is megy. Normális körülmények közt semmi nem kophat, esetleg a membrán rugalmassága változhat.
"van aki hisz kabelek, tranzisztorok, es egyeb elektromossaggal mukodo eszkozok bejaratasaban is"
A hagyományos elektrolit kondenzátorokról lehet egyértelműen tudni, hogy tényleg, és nem kevés bejáratást igényelnek - meg nyilván minden olyan eszköz, amiben van ilyen. A többi komponens esetén talán akkor lehet némi változás, ha tartósan, üzemszerűen, viszonylag magas hőmérsékleten kell működniük, de ez szvsz audio eszközök esetén esetleg a nagy teljesítményű végfokokat érintheti érzékelhető mértékben, de azokban tuti eleve elektrolit kondenzátor is van.
"mig egy rendes fejhallgato viszonylag egyenletesen dob ki mindent a a stereokep oldalaira, addig az IE8 csak egyet-egyet"
Lehet, hogy az az egy-egy pont oda lett kitalálva, csak ezt másik füles nem tudja jól visszaadni... Másoknak meg mindenféle, a lejátszóba épített, a zenét tényleg alaposan elcsesző 3d effektet kell használniuk hasonlókhoz!
picur220:
"nagy teljesítményű mélysugárzók nem kis teljesítményűek"
Hát, azok tényleg nem!
Az IE8 basszusa meg rendkívül erőteljesre is állítható - a falat sajnos nem bontja, de hasonló érzés, mint ha hangfalakból hallgatnád hasonló intenzitással. -
vili13
őstag
válasz picur220 #7699 üzenetére
picur220:
"miért olyan drága a cucc?"
Szerintem armatúrásat eleve drágább gyártani a dinamikus hangszórónál, ráadásul egy jobb fülesben nem 1, hanem 2-3 pár is van belőle. Nyilván jóval kisebb tételben is gyártják, mint az olcsó, népszerű füleseket, ettől megint csak többe kerül.
"de akkor is, ha ennyi hátránya van..."
A kristálytiszta hangzás abszolút előny, a hátrányai sokkal relatívabbak. A viselése és használata is jobbára megszokható, de pl. míg nekem fontos a dögös basszus, vérbeli komolyzene- és hifirajongók azt nem szokták, utálják, és megvető lesajnálással illetik.
"Akkor az IE8 sszól úgy, mint egy armatúrás füles?"
Nem egészen úgy szól, hanem másképp jól. Tényleg sokan tartják összességében jobbnak a legjobb armatúrás típusoknál, de nyilván azoknak is megvan a maguk erőssége, mondjuk olyan részleteket is meghallhatsz, amit még az ie8 sem tud.
Ne feledkezzünk el arról sem, hogy az ilyen bedugós fülesek a hallójárattal együtt egyénenként eltérő méretű és alakú üreget képeznek, így másképp szólnak mindenkinek a fülében, akiknek egyébként a hallása és az ízlése sem egyforma.celf:
"olyan helyekrol erkeznek hangeffektek amik egyreszt meglepik a zenehallgatot, masreszt rontanak a muzikalitason"
Én pl. szeretem, ha meglepnek, és szvsz a szélesebb tér pont olyan a muzikalitásnak, mint a hab a tortának. A bármilyen szempontból gyenge vagy rosszul kevert felvételek hibái persze sokkal inkább kijönnek, de ez az ie8-nak igazán nem róható fel.
Solicidium:
"minél többet használod, annál inkább elmegy ez az "extra" érzés, hogy hú milyen jól szól"
Érdekes, én már régóta minden nap megállapítom, milyen jól szól... Csak a rosszabbhoz nincs visszatérés, remélem sokáig kitart, mert elég drága az ie8 mostanában. Persze ki tudja, mikor jön ki az ie8-II vagy az ie9.
mpepe20:
screwdriver:
Ilyen gitáros meg jazz-es cuccokhoz valószínűleg tényleg a q-jays lenne a legköltséghatékonyabb megoldás, a legjobb meg a shure se530 vagy a westone 3/um3x...
-
vili13
őstag
válasz screwdriver #7692 üzenetére
Az IE8 szerintem elég mindenevő. Nálam mondjuk inkább az elektronikus műfajok dominálnak, ahhoz meg erős basszus is kell, ami szerencsére állítható. Ami rockosabbat meg akusztikusabbat hallgattam eddig, az is tetszett. Tényleg szinte olyan tere van, mint egy nagyobb HD fejhallgatónak, és ami szinte egyáltalán nincs a CX-eknek. Jazz, rock, vagy komolyzenében jobb armatúrásak akár még verhetik is, de ez bizonyos szint felett szvsz jobbára már inkább ízlés és fül kérdése.
Az IE6 tudtommal inkább fixen az erős basszus irányába van hangolva, ami tényleg valamennyire elnyomhatja a középtartományt. Aki ezt nem szereti, annak még ott az IE7 is, ami inkább kiegyenlített.
A (még) több fülesben én is gondolkodom, azért egy Wesone 3 meg egy Shure SE530 még igazán elférne a gyűjteményemben, kár hogy nem kifejezetten olcsók.
-
vili13
őstag
válasz screwdriver #7686 üzenetére
Westone-t valóban nem néztem, de csak a 3/UM2 ismerős, azok meg armatúrásak...
Denonból az AH-C751 a legjobb, szvsz csak azt érdemes nézni.
A basszus kérdését olvasott tesztek, vélemények, meg a fizika törvényeiről alkotott elképzeléseim alapján gondolom így. Az sem lehet véletlen, hogy különféleképp próbálják ezt a hátrányt kiküszöbölni, pl. a hibrid super.fi 5 EB, vagy az S-Jays nagy armatúrája.
Az IE6-ot nem ismerem, de nekem az IE8 nagyon bevált. Hangzásvilágában állítólag nincs messze a HD650-től (az persze jobb), de az átviteli görbéjükben is van némi hasonlóság ([link]).
[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
válasz picur220 #7684 üzenetére
Egyetlen előnyéről tudok, ami a rendkívül tiszta, torzításmentes, precíz, analitikus hangzás, ami dinamikus hangszóróval nem, vagy talán csak alig (ie8(?)) közelíthető meg.
A hátránya az armatúrának egyrészt az, hogy mivel sokkal kisebb a membránja, mint egy dinamikus hangszórónak, sokkal jobb izoláció mellett tud csak hatékonyan működni, emiatt mélyebbre kell dugni a füledbe, mint egy cx300-at. Ez egyrészt kényelmetlen, másrészt a fülzsír kérdése is hatványozottan jelentkezhet, akár újabb cserélhető szűrőbetétek állandó, körülményes beszerzése formájában.
Másrészt kisebb a sávszélességük, mint a dinamikus hangszóróknak, és nem tudják rendesen lefedni a hallható tartományt. Ha csak egy armatúrád van, a tiszta hangzásért cserébe nem lesznek igazi mélyeid, és nagyon magasaid sem. A jobb fülesek 2-3 különböző armatúrával átfogják ugyan a teljes tartományt, de igazán erős basszus meg sehogy nem lesz. Olyan erős mélyeket az armatúra sajnos nem tud, mint egy cx300, - a kis membrán nem tud annyi levegőt mozgatni - de ez sokakat nem zavar. Az viszont csak különféle kisebb-nagyobb problémát okozhat a hangzásban, ha egy hangot előbb elektromosan szétválasztasz több hangsugárzóra, majd akusztikusan egyesíted - ezt nagy hangfalaknál is nehéz igazán jól megoldani, hát még fülhallgató méretben. -
vili13
őstag
válasz screwdriver #7678 üzenetére
"...Q Jays, Westone UM1 vagy 1, UE SuperFi 5 Pro, Shure SE420 irányba nézelődök.
... az IE6 inkább borítékolt megoldás."Érdekes az ie6 iránti érdeklődésed, az összes többi ugyanis armatúrás, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. A cx300 mondjuk tényleg kevés (pl. az ie8-hoz képest kész förtelem), de az ie6 kivételével szvsz mind kevés basszusban a cx300-hoz képest.
Ha viszont dinamikus hangszóróval rendelkező jobb fülesből is akarsz még párat a listádra az ie6 mellé, javaslom a Future Sonics Atrio, és a Denon fülesek megtekintését is."De azért Sennheisert mindig úgy vettem itthon, hogy bementem, elhoztam."
Én is. Előtte azért megrendeltem, hogy biztosra menjek.
[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
válasz screwdriver #7673 üzenetére
Dehogynem megy, neten nézegetve is simán megrendelheted a drágábbat. Kis gyakorlás után biztos menni fog!
-
vili13
őstag
válasz screwdriver #7671 üzenetére
Azt is megteheted, hogy megrendeled a legközelebbiben, és amikor értesítenek, hogy megjött, bemész érte az üzletbe, és még csak feleslegesen mászkálni sem kell.
-
vili13
őstag
válasz screwdriver #7668 üzenetére
-
vili13
őstag
válasz slayerenkala #7359 üzenetére
Ha szövet, akkor más baj lehet, az nem tud olyan könnyen eltömődni, mint a fém a cx-eken. Ha van rá garancia, szerintem próbáld meg kicseréltetni.
-
vili13
őstag
válasz slayerenkala #7357 üzenetére
Akármennyit pucolod a füled, némi fülzsír és egyéb belejuthat az izzadtság révén.
A fülzsír viszont nem zsír, hanem fehérje alapú, így nem igazán oldja az alkohol, hanem inkább a hidrogénperoxid.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest