Új hozzászólás Aktív témák

• -NoVa-

addikt

válasz liszi70 #97909 üzenetére

Alapvetően ami itthon kéznél volt. Ez épp egy 6N UPOCC Litz és egy vékony, mikrofonnal súlyosbított Tanchjim Oxygen gyári drót közti mért eltérés: 10KHz fölött simán a kábelcsere miatti mozgatás adhatja az eltérést, a Dayton mikrofonom szilikon illesztése eleve nem egy megbízható profi műszer, inkább hobbi játékszer, ami kicsit segít az IEM/Earbud saját építéseimnél, de inkább a saját fülem a fő mérési alap.

A jobb kábel waterfallja:
    A gyári vékonyé:

Ennek ellenére szerethető a hangja, és a kényelme miatt inkább ezt használom vele utcára, nem valami vastagabb súlyosabb alternatívát.

Aztán végigméregettem mindenfélét, fülest, kábelt. Ez pl egy SoftEars RSV 5 armatúrás IEM Kinera Leyding 5N OFC ezüstözött réz kábellel:

Végül az EJ07-emen végigdugdostam a draútokat, a 4.4mm-eseket ilyen 3.5mm adapterre dugva, hogy ne térjen el a forrás kimenete. Alapból Linsoul LSC08 6N OCC rézzel használom, nagyon jó vele. Végigdugdostam sokféle anyagú és tisztaságú(nak mondott) dolgon, KBEar Inspiration-S 4 core 4N ezüst, KBEar Crystal-B 8 core 7N OCC réz, de még egy sima olcsó 20$-os TRN T2 Pro ezüstözött réz sem rontott rajta látványosan. A klasszikus barna CCA / KZ 3$-os rideg kellemetlen érintésű merev upgrade kábel volt az, ami látványosan alulmúlta a Tanchjim gyári draút minőségét már, az végre műszerrel és füllel is botrányos volt :)

Szóval szerintem egy nem annyira magas szint fölött inkább a kényelem, súly, és esztétika az érdekes, azért meg egészen sokat hajlandó az ember fizetni, ha már hobbi meg a lánc többi részéhez képest elenyésző költség. A 17-30$ közötti KBEar / Nicehck 16 - 24 magos puha selymes kábeleket meg simán receptre írnám fel olcsó fülesekhez kötelező upgradenek.

Új hozzászólás Aktív témák