Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laskr99
addikt
Mondjuk azt néztem, ha már úgyis MF a lencse, akkor megoldanám az infrát a fujival, és ott lenne egy 7Artisans 60mm f/2.8 Macro II amit nézek, hogy jó lehet, mondjuk az 1x nagyítás szem fotóra passz milyen.
-
törölt tag
válasz
madgie #35032 üzenetére
Ha fehér növényeket akarsz, akkor igen, de amúgy felhőre szoktam
Bár olyan szép patyolatfehéret még nem sikerült előállítsak, mint amiket láttam pár embertől (pl. Fuji fb csoportba tett be régebben valaki párat). Lehet, hogy maszkolva kellene deszaturálni a fákat, de nekem mindig vagy kékes, vagy pirosas árnyalata lesz a fáknak.
laskr99: Ja, az egész közel van pedig akkor, nekem ezek 680-assal készültek (kivéve az autóst, az vörös filterrel).
vakablak93: Ez egy full spectrum átalakításon átesett X-E1, ami így infravörös tartományban is érzékel, illetve az elé felrakott low-pass filter, ami ezeknél a képeknél 680nm alatti tartományt enged csak be.
-
törölt tag
-
laskr99
addikt
-
törölt tag
válasz
laskr99 #35022 üzenetére
Igen, a filterméret nem mindegy, nekem most 3 obi 3 mérettel van, úgyhogy gyűrűzni kell hozzájuk
Amikor az obikat vettem még nem volt képben a filterezés, szóval erre nem figyeltem.
Mi nem tetszik amúgy a Zomeiben? Nekem is az van most egy szett, meg egy Hoya vörös filter, de egyelőre még csak próbálgatom őket. -
laskr99
addikt
válasz
#16820480 #35021 üzenetére
Jaja ez megvan. Mármint ez a 2 lencse jó infrára.
Meg nem tudom, elég nehéz utánkövetni a minimális mozgásokat, ha a modell mozog pl.
Macro meg szemfotózásra kéne, árban majdnem ugyan annyi, van egy Laowa 145 körül újan fent, meg ahogy néztem a fuji lencse meg 120-140 közt megy. +1 filter is kéne, szerencsére ugyan az a méret mindkettő. Ami van Zomei nem annyira vagyok elégedett vele
-
törölt tag
válasz
laskr99 #35020 üzenetére
Lehetni lehet szerintem, csak gyakorolni kell
Meg kicsit türelmesebb modell kell, amíg tovább tart a fókuszálás.
Infránál (mint ahogy felhívták rá a figyelmem) figyelni kell arra is, hogy a lencse milyen tulajdonságokkal rendelkezik abban a hullámhossz tartományban: [link] -
laskr99
addikt
Szerintetek portrézni manuális obival mennyire lehet?
Gondolkodom egy all in one obiban, amiből ezt a kettőt néztem:
Fujinon 35mm F1.4
Laowa 65mm F2.8 2x Ultra Macro APOPortré, alap dolgok, infrafotózás, Macro kéne de passz melyik lenne jó
135mm vintage lencsén elég nehezen ment a fókuszálás, talán az 55mm az jobban ment nekem
-
Elektrosokk
veterán
Most nézem a régi X-E1 képeimet...szerelem... Szükségem van egy ilyen szenzoros masinára.
-
Rusher4587
tag
Srácok, volt valaki közületek Fuji nyílt napon a Tripontban pár hete, amikor minden obit és vázat meg lehetett fogdosni?
Ha igen, megkaptátok már a beígért kupont, amihez felírták az email címeteket? -
Gercsa
senior tag
válasz
randras_83 #35014 üzenetére
Én csak feketét látok itt, viszont gyárilag világosszürke volt a géphez.
-
Gercsa
senior tag
A guta megüt, X-T3 csatlakozóját, amire az akksis markolat csatlakozik, fedi egy kis szürke gumi izé.
Ki sem vittem a lakásból sosem mióta levettem a gépről, és persze hogy szőrén szálán eltünt.
Hogy hívják ezt a kis vackot, lehet valahonnan rendelni?
Ebayen csak feketét találtam.Annyira utálom az ilyet, minden dobozt, manualt összes tartozékot, számlát megőrzök mindig, ez meg a lakásból szívódik fel.
-
Megszüntetik az X-T3 forgalmazását? Árukeresőn már alig látom, a kit pl árban is durva.
-
gorgo
őstag
Link
Nokton 35mm f1.2 elektronikus kontakt, manual AF. 196g! Wow! Az árára leszek kíváncsi. -
tomigonzo
aktív tag
válasz
Rusher4587 #35001 üzenetére
koszi, veluk beszeltem telefonon, ugy szimpatikusak voltak, de vegul megsem lett szuksegem szervizra,
-
sinick
senior tag
válasz
Rusher4587 #35001 üzenetére
Köszi! Tudom, hogy a fotóparadicsom a hivatalos, az egyetlen, de hát olvasok róla inkább hideget, mint meleget (főleg alapvető precizitás terén) . Persze a közösségi médiában nyilván több a panaszkodó, mint az örömködő. Nyaralásból hazaérek és egyből keresni fogom őket.
-
Rusher4587
tag
Fotoparadicsom, srácok!
Garanciában is oda kell vigyétek a Fujikat, de garancián kívül is ott próbálkoznék, mert ismerik a márkát! (talán néhány üzletnek van kisebb szervize, ami elvállalja)
Anno nekem azt mondták, az ilyen tárcsa/gomb/burkolat gondokat helyben megoldják, nem kell az Európai Fuji műhelybe küldeni. (ami Angliából Lengyelországba költözött)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Napelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest