Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Selynelar
aktív tag
válasz Pyttawrx #42597 üzenetére
Hello,
Nos kezdem azt hinni,hogy az SSD a gyárból érkezhetett bizonyos írt mennyiséggel,mivel már annyi mindent végignéztem,hogy már lövésem sincs,hogy mi lehet. Leszedtem az ESET-et,gondoltam próbaképp újrarakom,s megnézem,hogy az írt e ennyi adatot.
Lőttem pár pillanatképet:
Újratelepítés után,s egy teljes víruskeresést is lefuttatott
Hdd Sentinel ennyit mutat. Kb 70gb-nyi adat az írt és olvasott együtt.Az lehetséges,hogy lefutattam párszor a Userbenchmarkot és az írt volna rá?
Felmerült bennem egy olyan gondolat is,hogy lehetséges (miután sokan élnek a 14napos elállás lehetőségével) hogy kaptam egy refurbished ssd-t.Már ötletem sincs. A lényeg,hogy semmi nem ír ilyen adatmennyiséget. Szerintem lassan elengedem a dolgot. Csak a zavaró,hogy az ssd-k élettartama az írt adattól is függ,s persze,hogy piszkálja a "csőröm",hogy azért egy nem olcsó, vadiúj ssd-nél már ennyi adatmennyiség van ráírva. Az meg persze,hogy érdekelt,hogy ha ne adja az ég nálam lenne a gond. Legalább megnyugtat,hogy nem látok nagy írt/olvasott adatot részemről.
Ha valakinek lenne még ötlete,azért meghallgatom
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
1 hónapja lett egy új gép összerakva. A gép egy Samsung 970 Evo Plus 1tb-os m.2 ssd-t kapott. Csak Windows 10 lett rá feltelepítve,természetesen a driverek, egy Eset Internet Security. Hdd Sentinel. Pár vga driver verzió tesztelés céljából,melyből csak kettő lett telepítve. Pár filmet töltöttem még le rá. Amelynek össz mérete legrosszabb esetben is kb 40gb. Eddigi két hét(ennyi ideje tettem fel a windowst) használat során max 200gb-nyi adat volt írva rajta. Lemezkezelőben a foglalt hely csak 80-90gb között van. Viszont néztem a Samsung Magician-t ott a Written adat 974GB-ot ír. Ez hogy lehetséges? SEMMI JÁTÉK NEM LETT FELTELEPÍTVE. Az Eset enne ennyit meg? Vagy mi lehet a gond? Hibás lenne az Ssd?
Van mód rá kideríteni?
Az számít,hogy a Windows még nem lett aktiválva? Az előző 3 éves ssd-men (szintén Samsung 970evo nem plus m.2 1tb) volt össze-vissza 22tb írt adat. Pedig azon volt minden. Játék,torrent,újratelepítés számtalanszor. Lapozófájlokhoz nem nagyon értek. Valaki mondta,hogy ott kell keresni a "hibát". Hdd Sentinel is kb 50gb-nyi adatot ír az ssd telepítése óta a teljesítmény menüpont alatt.
Vagy ez normális? Lehetséges,hogy már pár gb írt adattal jött ki? ( Gondolom tesztelték) S csupán eddig nem fektettem hangsúlyt az ssd monitorozására. Csak most vettem észre,mert érdekeltek a hőfokok a gépnek.Konfigom:
Alaplap: Z490 Unify
Vga: Msi Rtx 2080 Ti GamingX Trio
Processzor: I7 10700k
Ram: Kingston HyperX Fury 3200mhz 32GB
Táp: Seasonic Focus Plus PX 850w Platinum
Ssd: Samsung 970 Evo Plus 1tb m.2
Hdd: 2tb Wd Black
Windows: Windows 10 64bit Home 20H2Előre is köszönöm a válaszokat
-
Laccoss
addikt
Nem is lenne ezzel baj, ha rendesen dokumentálva van, vagy verziószámozva, de szerintem a boltok sem figyelnek oda. Hányszor volt már, hogy WD ssd-nél nem olyat kapott az illető, amilyet szeretett volna, még ha megvolt a rendes azonosítószáma is.
A legrosszabb pedig az, hogy a tesztek is pl. a legújabb kijött verziót tesztelik, utána pedig ha valaki vásárolna, már lehet a gyengébb teljesítményt kapja.
-
Laccoss
addikt
[Több SSD-t gyártó cég is megtévesztette a vásárlókat]
Ha nem fér ide, akkor törölje a moderátor, köszi.
-
Hegyirabló
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Hegyirabló #42584 üzenetére
Első oldalán ki fogja írni hogy: Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
De amúgy az NVMe SSD-nél ennek nincs lényege. Az máshogy oldja meg
-
Hegyirabló
veterán
válasz Graphics #42583 üzenetére
Szia!
Van ilyen HD Sentinel programom is. Milyen képet mutassak belőle, hogy lássuk, jól van-e beállítva?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Hegyirabló #42582 üzenetére
Ha van saját programja, az SSDOK nem ismer fel mindent.
HD Sentinellel próbáltad már?
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
M.2 SSD-nek hogyan tudom megnézni, hogy megy-e a TRIM? Mert SSDOK-ban nem látszik ez a meghajtó. Ami egy ADATA XPG SX6000 Lite 128GB.
Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
HARDVERAPRÓD
válasz Litta08 #42580 üzenetére
Standard Operating Temperature 0°C ~ +70°C, ez az ssd normál működési tartománya (mint a kocsiknál a hűtővíz, annak is üzemmelegnek kell lenni, ott is van egy tartomány) , azaz, ha pl stabilan 70°C fölött lenne, terheléssel, vagy nélküle (mondjuk, akkor már nagy a baj... ), akkor érdemes bordát, vagy termal pad-et rá tenni, ha elfér. Addig no para. Plusz ugye ez egy nvme ssd, tehát ha terhelve van igen mlegedhet.
-
Litta08
csendes tag
És a 70 fokot hogyan kell érteni? Az számít soknak, ha normál használat mellett is felmegy ennyire, vagy ez már terhelés alatt is magas érték?
Az mennyire életszerű egyébként, hogy az SSD a legmelegebb alkatrész a gépben? Én eddig azt hittem, hogy a CPU és a GPU melegszik a legjobban... (persze lehet, hogy ez hülyeség.... )
-
Litta08
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem meg az első SSD-s laptopomat, szóval nem tudom, hogy tényleg érdemes-e aggódnom, vagy a jelenség teljesen normális.
Szóval a gépben lévő SSD a HD Sentinel szerint már a bekapcsolás után 47 Celsius fokon működik, normál használat mellett pedig 50 és 55 fok között. (Miközben a HDD kb. 28, a CPU és a GPU pedig 38-40 fok körül mozog). És ekkor még csak nincs is terhelés alatt a gép...
Szerintetek ez normális, vagy egyáltalán valósak lehetnek ezek az értékek? Aggódnom kéne miatta? A por nem lehet gond, mivel a gép kb 2 hetes, tehát nincsenek még eltömődve a szellőzők, és a többi alkatrész sem melegszik. Csatolok képet.
Egyáltalán mennyi egy SSD normál, "üzemi hőmérséklete" egy ultrabook esetében? (Nem volt még soha SSD-s gépem, szóval fogalmam sincs, hogy mennyinek kéne lennie ideális esetben.)
-
Koga777
tag
válasz Pyttawrx #42576 üzenetére
Visszaemlékezve a SOC feszültséget csökkentettem, hogy ne melegedjen annyira. Defaultra állítva ezt visszarakta.
Amit a közvélemény akar, azt „politikailag irreális”-nak szokás nevezni. Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy a hatalom és kiváltságok birtokosai ellene vannak.
-
Koga777
tag
Sziasztok! Leírom kínlódásom egy WD Blue 3D SN550 SSD-vel és a megoldást is.
Konfig: MSI B450M MORTAR, AMD Ryzen 5 2600X, SAPPHIRE Radeon RX 570 NITRO+, Samsung 860 EVO M.2 500GB SSD, Samsung 860 EVO 1 TB ssd.
A hiba: betettem az SN550-t és induláskor lefagyott a gép. Még a BIOS-ba se tudtam belépni.
A megoldás: Legújabb BIOS-t felraktam, default értékek be, PBO be és rendesen működik. Lehetséges, hogy elég lett volna defaultra állítani a régi BIOS-t, de már mindegy.Amit a közvélemény akar, azt „politikailag irreális”-nak szokás nevezni. Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy a hatalom és kiváltságok birtokosai ellene vannak.
-
-
csucsu21
aktív tag
válasz Raymond #42572 üzenetére
Na rá kötöttem egy másik táp csatlakozóra ki be kapcsoltam vagy 30 szor nem változott úgy hogy nem tudom mitől lehetett. Remélem nem rövidíti le az élet tartamát. Na majd ha valami változik akkor írok. Köszönöm a segítséget.
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
-
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok egy teljesen úgy ssdnél normális hogy az Unexpected power loss count nem 0 van ha nem 84-en ? ha jól tudom ez a helytelen le állásokra vonatkozik, vagy ha ha nem akkor mire ? van vele tennivalóm ? ez nem jelenti azt hogy esetleg tönkre megy ? előre is köszönöm a választ. egy crucial bx500-as
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
Zadia
senior tag
válasz Graphics #42560 üzenetére
Fasza. Mobilról még nem csináltam.
Ha gép közelébe érek beküldöm a képet.
Akkor adj lédsz tanácsot egy gamer notiba másodlagos tárhelyként 2,5”-os verzióba mit ajánlanál a Samsung-on kívül?Nekem gond nélkül teljesít,bár néha elgondokodom a sebességén,mert olyan mintga hdd lenne a notiba,fe akkor eszembe jut,hogy win10 és csak 4GB ráforrasztott ram van aa notiban.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Belinkelted a témaösszefoglalót Na még1x.
SU650: csak hogy mennyire kellemetlen tud lenni: [link] [link]
És a topicban is lehet találni bőven brutális százalék eséseket, majd kinyiffanásokat.
Akciós volt emag BF-en, de én nem mertem kockáztatni vele... NEm tudom az okát, szerintem nagyon szar NAND-ok kerültek rá, mondhatni épphogy nem selejt...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
SU800-ason kívül pedig nem sok jó volt belőlük... mondjuk fél naposan nekem kuka lett.
SU700 még működik, de totál más technika a Maxio vezérlővel.
SU720 májusban jelent meg.
SU750 felénk annyira nem futott,, utóbbi Realtek vezérlővel és Micron NAND-dal, DRAMless kivitelbenSU650-ből nem kevés ment vissza itt a topicban, 630 már ennél is gyengébb eresztés, QLC lowcost.
Az Adata SSD-k még az SP időszakban voltak jók... Utána a névre épültek inkább, gyengébb minőséggel.. és nem olcsóbban
De NVME fronton legalább van életképes ajánlatuk az SX8200-assal
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Szokás mondani, hogy mindig vásárlás előtt kérdezünk.
Adatanál jelenleg nagyon kevés jót tudnék mondani, tehát ha mondjuk egy SU630-650, akkor körbe is lőttük a hiba okát. Rossz széria.
Adatátviteli hiba érdekes jelenség, nem annyira tudnám megfogni egy laptopnál, mert nem kábelhiba.
Érdemes legfrissebb HDSentinelt használni, mert sok esetben nem ismeri az SSD-t. Illetve ha van gyári ADATA program, akkor azzal is megnézni.
Milyen laptop?
[ Szerkesztve ]
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Szüleim HP laptopjába vettem egy új ADATA 120Gb-os sata SSD-t. Szépen feltelepült minden, sokkal gyorsabb is lett. Azonban már a telepítést követően a HDSentinel szerint előfordult 2 alkalommal hiba az adatátvitel során, amely miatt 97%-ra csökkent a kondició. Néhány nappal később már 14db adatátviteli hibánál és 86%-os kondiciónál jár sajnos. Maga az SSD az csavarokkal van a laptop alaplapjára rögzítve, nem mozoghat. Lehet ez hibás SSD? Ha nem a fizikai csatlakoztatás okozza, akkor miért megy ilyen gyorsan tönkre a laptopban? -
King Unique
titán
válasz tpeter77 #42550 üzenetére
Azért az gondolom megvan, hogy a 1909-es verziónál a Home és Pro kiadások támogatása jövő májusban véget ér és a további támogatáshoz újabbra kell váltani. Ha még Education és Enterprise kiadást kínálna a Tisztaszoftver, az más, azoknál tovább lehet halogatni a váltást.
Az OS topikbjában amúgy kaptál szakszerű választ az upgrade lehetőségekre. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Dell 5480 laptopban (pedagógusi laptop) meghalt a gyári ssd M.2 SATA, ehelyett került bele egy KingstonA2000 M.2 NMVe ssd.
Telepítés simán ment pendrive-ról gond nélkül. Amikor telepítem az alkalmazásokat, a háttérben frissítés zajlik, mert 1909 volt az image képfájl.
Néha 2 percre totál lefagy a gép, az egér mozog, ezen kivül semmire sem reagál, ctrl+alt+del-t nyomva sem vagy a start menüre nyomva sem, majd észhez tér és folytatja a telepítést. Felugrik a start menü mintha akkor nyomtam volna csak meg. Aztán pár pillanat múlva, egy másik weboldalt megnyitva ismét fagyás. Ezt fél órán át csinálta, közben felment 3 program és újraindult a gép. Remélem nem az ssd-vel lesz a baj, hanem windows 10 feature!
Miután mindent feltettem, úgy tűnt minden jó. De félek, nehogy a felhasználónál jöjjön újra elő a hiba.
Szerintetek ez normális? -
varmi2
nagyúr
válasz Blintovics #42545 üzenetére
A régebbi amd-s alaplapok, azt jelentik, hogy régebbi platformos, tehát am2/am3/am3+.
A tiedel nem lesz gond.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Blintovics #42545 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Blintovics
csendes újonc
Sziasztok!
Egy új Samsung 860 EVO M.2 SSD-t tervezek venni viszont az ajánlások között olvastam, hogy régebbi AMD-s alaplapokkal problémája adódhat.
Egy lassan 3 éves MSI B350 Tomahawk alaplappal rendelkezem.
Tudnátok segíteni, hogy fog-e működni? -
kenand
veterán
válasz King Unique #42538 üzenetére
Bocs, akkor amatőr voltam, nem kerestem rá
De a folyamattal tisztában vagyok, többször végeztem már hasonlót (többnyire HHD-ről SSD-re), csak általában direktben másoltam nem image filba és vissza. Itt az okozta a gondot, hogy nincs lehetősőgem 2 NVME PCIe SSD fogadására...és azért is kértem tanácsot, mert többször az ember agya egyfélére jár...hirtelen az image-be mentés nem is ugrott be. (pedig image fileokat is sokszor használaok, csak álatlában TV boxokhoz)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz kenand #42532 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, erről is volt már szó itt számtalanszor.
-
kenand
veterán
Vagy a laptopban lementem az SSD-t, majd az újat a desktopban írom az imageből...
-
TheProb
veterán
válasz Pyttawrx #42534 üzenetére
Köszi, viszont! De már ilyen korán vagy te holnaptól kikapcsolod a netet?
Más: Magamnak elkezdtem egy doksit, amiben a saját méréseimet fogom vezetni az általam eddig mért storage-okról.
Érdekes lehet ilyesmi a közösség számára is? Mert akkor szofisztikálom és szerkeszthetően publikálható formába öntöm."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
HARDVERAPRÓD
Köszönöm szépen minden szakinak és nem szakinak is aki mély kutatást is végzett egy-gy kérdésben, és segítséget nyújtott ezáltal a többieknek. A Következőkben is szeretném ha ez így lenne és megmaradna minimum ilyen szakmai topiknak, de a fejlődés nem áll meg, úgy hogy mi sem! Jövő évre is hasonló jó topikozást kívánok mindenkinek.
Ai megtehet annak jó pihenést kívánok az év hátralévő részében. -
kenand
veterán
Egy Zenbook NVME SSD upgrade-jén gondolkodom. Korábban ugyanabban a foglalatban SATA volt (mindkettőt támogat), azt még könnyen megoldottam, mert volt olyan külső házam. (M2 SATA to 2.5" SATA)
Most viszont PCIe NVME-t kellene átmásolnom (250 to 500GB), de külső házam nincs hozzá..
Van egy PCIe desktop kép kártyám is NVME-hez de csak 1 dbValakinek ötlete? Bár azt hiszem USB NVME vagy +1 desktop kártya nélkül nem fog menni...
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz korpicschess #42530 üzenetére
-
HARDVERAPRÓD
válasz korpicschess #42521 üzenetére
Lehet nem ismeri. Illetve a HDS verzió száma mi?
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy játékok alatt főleg a gép igényesebb alatt probléma volt a hanggal és végre rájöttem, hogy az ssd a ludas méghozzá olyan problémák voltak mintha 1 secre kihagyna, mert discordon az embereknél akadást hallottam mikor szar a net játékok alatt meg akadozott a hang és a hd sentinel szerint semmi baja az ssd-knek és mind a 2 Samsung 850 pro 256-oson jelentkezik a probléma és a régebbi samsung 850 pro 120-as meg nem produkálja a jelenséget. Hogyan lehet még ellenőrizni az ssd-t? Példa az 1-ik hang hibára: [link]
Hd sentinel: [kép][ Szerkesztve ]
-
félisten
-
varmi2
nagyúr
válasz korpicschess #42521 üzenetére
Valószínűleg nem ismeri.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Adata IM2P33F3 NVMe SSD-t, 256GB-osat. HDD Sentinel sajnos nem ír ki a kondíciójára semmit, azt írja, hogy mindjárt meg fog hibásodni.
Amúgy rendben működik, leklónoztam rá egy Windowst, működött is jól.
HDD Sentinel nem ismerné, vagy lehet, hogy az SSD-vel van baj?Maga az SSD M Key, nekem ami előtte volt bent az B+M key.
Előre is köszi!
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Dare2Live
félisten
Normális hogy Samsung 960PRO 20Cs szobában ha semmit se csinálok 55-57Cs ha vmi rendesen terheli 64-66C körül van?
Mellette lévő 860EVO 22Cs.Vmi jó megoldás rá esetleg? A pár ezer forintos hűtők érnek vmit? Nyáron szobámban egyrészt 26-28Cvan másrészt ha rendesen terhelem akkor minden is fűt, lesz az a 960PRO 70-75C+is.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
TheProb
veterán
válasz Graphics #42516 üzenetére
Úgy értettem, hogy nyilván én sem szó szerint értettem az, hogy "megromlik".
De linkeltem is a képet, elég szép TBW-t megélt már az a kis Adata. Nem akarok hülyeséget beszélni, de nekem valami 80-as TBW rémlik gyártói spec alapján. Tudom, hogy nem lineáris a csökkenés, láttam már samu ssd-ket tömeges elhalálozni bőven a gyártói adatok alatt."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz Pyttawrx #42511 üzenetére
860 EVO lett, 500-asat 21ért be lehet most zsákolni. Meg akkor már rendeltem egy M2-es 860 EVO-t is az OS alá. ADATA SX900 helyére, mert már kezd megromlani, pedig nagyon szépen kiszolgált eddig (120-as). Valszeg még egy darabig menne, de OS disk-el nem szarakodok, mert ha 1ről a kettőre nem tudom használni a gépet, akkor nem lesz őszinte a mosolyom...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Sejtettem.
Köszi a megerősítést, akkor rendelek egy újat.[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van egy Adata SU650-es "dummy" SSD-m, amit direkt csak játékoknak vettem. Utóbbi időben egyre többet szarakszik. RAW-ként mutatkozik, majd pl restart után újra "jó", stb. Van, hogy ezek kombinációja, tudom használni, de pl. NTFS jogosultság bimbizésnél már szórakozik és chkdsk raw-nak látja, míg a disk mgmr-ben nem látszik hiba.
HDS önteszt nem jelez hibát. Most indítottam rajta egy felület tesztet, újrainicializálással, de bődület lassan megy. Normális az, hogy 1 óra alatt 6%-ig jutott? (240GiB-s) 0,24MB/s-es olvassa a sectorokat.
Bár én szerintem ha ilyen hektikusan működik, akkor ez vezérlő bajos lesz, nem? Azzal meg nem lehet mit kezdeni.
-
FoLey-v
addikt
válasz Doky586 #42505 üzenetére
8-9 hónapos rendszer két nagyobb updaten esett át. Folyamatos karbantartással. Az alábbiak közül egyik sem volt probléma és hibamentes.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Doky586
nagyúr
válasz FoLey-v #42503 üzenetére
Azért ez attól is függ hogy milyen állapotú a jelenlegi rendszered..
Ha kiterjesztett partícióval megspékelt mbr lemezzel korszerű uefi alaplappal, vagy 3db ottfelejtett helyreállítási partíció, xp óta klónozott hibás alignálással, naponta fagyó rendszerrel stb, akkor én nem klónoznék hanem tisztán újratelepíteném..
-
FoLey-v
addikt
válasz King Unique #42500 üzenetére
Nekem belakott rendszerem van és nem szeretném újra rakni. Azért tettem fel a kérdést,mivel ilyen eljárást még nem alkalmaztam és aki jártas ebben tud nekem segíteni. Bölcsebb megkérdezni mint hülyeséget csinálni. Köszi a segítséget.
kutga & hegegabi80 Köszi a segítséget akkor klónozom.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
hegegabi80
addikt
válasz FoLey-v #42499 üzenetére
Nálam a jelenlegi rendszer párszor volt már klónozva, mert már jól belakott volt kb. 5-6 éves legalább, és tökéletesen működik.
Először még win 7 korában hdd-ről ssdre, majd amikor már win 10-re lett frissítve, akkor 120-as ssd-ről 256-osra. Most pedig majd 256-ról megy át az 512-es m.2 ssd-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...