Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Frawly
veterán
válasz Biga123 #41775 üzenetére
A 4096=4K ofszetet már el kell felejteni. Az régi SSD-khez volt ajánlva, SLC-sekhez és MLC-sekhez. A mai TLC-s SSD-k általában min. 16K-s ofszetet igényelnek, de ez sem probléma, mert a modern OS telepítők, particionálós progik 1024K-s eltolást alkalmaznak sztenderdként, ami 4K, 8K, 16K, mindenféle kettő hatványa K, 512K, 1024K-val is osztható maradék nélkül. Ez a helyzet nálad is, szóval az eltolás rendben van. Azt egyébként is észrevenni, ha nem stimmel, mert nagyon belassul tőle az SSD, a gyári érték töredékére.
-
félisten
válasz Maelephant #41894 üzenetére
És windows alatt is fejből tudtuk a CLI kapcsolókat...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Doky586
nagyúr
válasz Maelephant #41894 üzenetére
-
gyapo11
őstag
válasz ricsi99 #41890 üzenetére
Összecsomagoltam egy file-ba a bootmanagereket, innen letöltheted. Van benne egy-két .arj, peazip ki tudja csomagolni. Az STP-t nézd meg, az pont a partíciós tábla írására-olvasására való.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ricsi99
addikt
válasz gyapo11 #41886 üzenetére
Én sem értem...
Mbr nullázó programot tudsz valami linket adni? Már ami dos alul fut.
Nekem ugy tunik a win amikor beolvassa a mbr adatiait és valami tév utra vezérli ,igy nem enged semmitEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
-
gyapo11
őstag
válasz ricsi99 #41882 üzenetére
Az mbr simán átírható, nullázható, az onnan induló programok, pl. boot managerek is eltűnnek egy egyszerű átírással. Másrészt az mbr-ben ülő kód nem töltődik be, ha nem arról a drive-ról bootolunk.
Érdekelne a kódolás működése. Honnan töltődik be a kódoló-dekódoló program? A drive-ról betöltősek nem jók, mert máshonnan bootolva nem indulnak el. Ha a gépben van valahol, pl. bios, akkor meg másik gép nem tudja kezelni. Vagy a drive használata előtt külön be kell tölteni valamit?menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
félisten
válasz Pyttawrx #41883 üzenetére
Egy apróság a Dellről, illetve arról, hogy mennyire komolyan veszik a lopásvédelmet.
Kb. 20 éve történt. Eladásra kínáltak egy Dell notebookot, kifejezetten nem megbízhatatlan forrásból, de nem volt hozzá tápegység. Felhívtam egy Dell-disztribútort, elmondtam, hogy mit szeretnék, elkérték az adataimat -- és egy órán belül csöngettek nálam a rendőrök. Az egész délutánt a kapitányságon töltöttem, kihallgatás alatt. Pedig még a notebook típusa sem volt ismert, csak az, hogy az elmúlt hónapban loptak el egyet.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi99 #41882 üzenetére
Akkor máshogy mondom, arra hívtuk fel a figyelmed, hogy ezekkel vigyázni kell, mert nem véletlen kódolják le ezeket. Ha egy mégis eladja, akár a géppel együtt (sőt inkább úgy), azaz leselejtezi, akkor nyilván fel kell oldania minden védelmet, illetve hidd el ők törölnek is róla mindent. Ha ez nem így történt akkor gyanús lehet az eredete. Ez nem egyenlő azzal hogy te loptad vagy te agy a hunyó, de még véletlen sem üsd meg a bokád.
Természetesen te tudod, de azért vigyázni kell mit írsz le a fórumba. Innentől azért ez már más kategóriába is tartozhat.
Csak egy ötlet, aki bevitte a szervizbe nektek, nem tudja elkérni, ahonnan kapta/vette? ez lenne a leggyorsabb megoldás. -
ricsi99
addikt
válasz Doky586 #41876 üzenetére
Dell Data Protection
van rajta
nem tudom ,hogy miért etikátlan ez, a kérdés
mint leirtam... nem az adatokra vagyok kiváncsi ,hanem törölni és ujra felhasználni az ssd-t.
ügyfél noti...ha nem lehetséges a törlés akkor vesznek másikat...csak pisztkálta a csőrőm ,hogy nem bírok vele....
+ info... az mbr-be fészkete be magát... antivirus jelzi is... viszont win alatt semmiféleképp nem lehet inicializálni ,irni olvasni ... i/o hibát ir mindenre (is).
Samu cucca nem látja ha nincs inicializálva (pendrive alol sem)
Van egy "low level" teszt progim... az szerint hibátlan ... irni olvasni lehet... de az nem tud formázni / inicializálni.
lehet csinálok ma egy dos pendrivet és megprobálom ugy... kéne valami "low level format" ssd-re is,ami nem windows-os... nem a kiadott adat megsemmisitők mert azok csak épp file szerkezetü meghajtókat kezelnek.[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
DonDragonka
őstag
válasz varmi2 #41880 üzenetére
Na jó értem és jogos, én csak hírtelen azt írtam amit BIOS-ban lehet állítani. Sajons ez egy noti, nem valam menő gamer alaplap... Itt bizony csak két lehetőséget ad a háttértárakhoz 1. AHCI, 2. RAID, nothig else
Szóval bár nem helyes amit írtam de jogos... Bocs ha pongyolán fogalmaztam.Maradnak RAID nélküli konfigban. AHCI-t felejtsétek el...
[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
varmi2
nagyúr
válasz DonDragonka #41878 üzenetére
Maradnak ahci-ben? Az nvme ssd-nek semmi köze az ahci-hez. Az csak sata ssd-nêl értelmezhető.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Graphics
Jómunkásember
-
DonDragonka
őstag
válasz Pyttawrx #41877 üzenetére
Na itt hozok nektek egy kis szakmát... Oszt nyugodjon le mindenki a ... :-D
Szóval 2db Sabrent NVMe Raid 0...Teszem hozzá nagyon nem jó érzés használni. Win10 64bit de érezhetően lassabban települ rajta minden, hiszen a randomban mindent felezett a RAID amit amúgy tudna a vas. Nem meglepő hiszen ezek nem az Intel csoda lapkái. Ami talán érdekes lehet, hogy a random Q1T1 lényegében nem borult de a Q32T16 na az már igen... szóval maradnak AHCI-ben mert amit nyerek a vámon azt többszörösen bulom a réven...
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi99 #41870 üzenetére
Törlésre kerünek a hozzászólások, mert ez a stílus nem való ide. Ha szakmába vagy, ahogy írtad, akkor te is tudod nyilván, hogy nem véletlen vannak ezek "lockolva", ez tapasztalat is.
Doky586 kolléga is annyit írt, hogy ezek lopottak nem pedig, hogy te loptad. Szakmai irányt megkaptad, a többit törlöm, ami nem abba vág és sértő is. Kérlek ezeket a megnyilvánulásokat itt hanyagold. Köszönöm -
King Unique
titán
válasz ricsi99 #41860 üzenetére
A Samsung Magician a Secure Erase miatt volt említve, ott létrehozni ehhez pendrive-ról bootoló megoldást, lásd a linkelt leírást. Az LLF-et meg ugye hagyjuk.
Viszont ha hardveresen lett titkosítva a BIOS-ban az SSD és nem ismert a feloldáshoz az ATA jelszó, akkor az úgy problémás, ahogyan az is, ha esetleg valamilyen OEM modell...[ Szerkesztve ]
-
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Van egy másfél éves Samsung 860 EVO 500GB-om (5év gyártói garis) játékoknak amire egyszercsak nem tudott a telepítő írni. Újraindításnál nagy nehezen posztolt a gép majd a win hibákat javított rajta és ez lett:
Kábelhiba nem lehet, fixen van PC házban. Magician szerint minden szép és jó. Kicsit csalódtam benne. Lehetne emiatt már gariztatni?▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Voyager • Proxmox • OpenMediaVault ▌
-
Biga123
addikt
Még az esetem margójára.
Bár tudom h megegyeztünk abban h minden rendben nálam.
De ezt a kis szösszenetet még idetenném.
[link][ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
ricsi99
addikt
válasz King Unique #41855 üzenetére
Samsung magic se látja az ssd-t mert nincs inicializálva
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
DonDragonka
őstag
Igyekszem valami érdekeset hozzátenni a külső ház témához...
ASUS ARION-ban, egy Kingston A2000, USB-C (HUAWEI P30 PRO is simán kezeli mint külső meghajtó )
A CDInfo-n látható hőmérséklet a tesztek alatt mért legmagasabb érték, alapban szoba hőmérsékletű...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
nagyúr
válasz MaCS_70 #41857 üzenetére
Elképzelhető, hogy én értettem rosszul a kérdést, mindegy, az alapján fura eredményre jutna így a dolog. Használat közben úgy lehet, ahogy írod. De a lényeg, hogy a kérdezőnek ebből a szempontból nem kell semmivel foglalkoznia.
A pendrive-okkal való összehasonlításokat olvastam a topikban, közel álltam a síráshoz, de már kihevertem. De már rutinosan kerülöm az értelmetlen vitákat.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz ubyegon2 #41700 üzenetére
"Egyébként vezérlő ide-oda pakolássza az új adatokat, ez eddig OK, de ami adat rajta van, azt nem fogja tetrisezni, főleg mivel ezzel még több cella használódna"
Szerintem meg éppen hogy tetriszezik a statikus adatokkal is. Éppen ez a nem is olyan régen kitárgyalt passzív wear leveling lényege, tudniillik, hogy a passzív adatokat is vetésforgóban tartja. Ez az, amit a pendrive-ok általában nem tudnak, és gyorsan halnak a hiánya miatt.
MaCS
-
King Unique
titán
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tasiadam #41759 üzenetére
Jelen, bocsi nem követtem ezt a topicot napok óta.
Szóval
Goldenfir m.2 SATA-t használok napi szinten egy pendrive-ban, annyira szuper, hogy már a másodikat állítom majd össze. Ez nagyon bevált.
SATA-s
- Xraydisk tesztelve
- Goldenfir
- Jaster , de itt az első rendeléssel beszívtam, mert hibás volt
- Netac
- Kingdian
- GlowayPontos típuskódokat holnap tudok összeszedni.
Amit én ajánlok, mert jól üzemel, az a Goldenfir és a Kingdian, ezek biztosan jó alapokra épülnek, a többivel se volt gondom, a Jaster és a Gloway netezős gépben megy azóta is.
Illetve néha aprón szokott feltűnni pár jó vétel, így van pár OEM Samsung és Lite-On is.
Még majd akarok rendelni pár nagyobb terméket is, ha lesz vmi jó akció
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Sziasztok
Adott egy 256gb -s samu ssd.
Valami céges notiban volt ami sajnos megpusztult.és titkositva van az ssd valamivel.
Ha berakom másik gépbe ,ott megjelenik ,de nem engedi inicializálni meg semmi.. igy se particiót nem lehet rá rakni meg semmi.
Most ,hogyan lehetne ezt törölni ,és normál ssd-ként használni?
Nem akarok semmi adatot róla ,meg semmi... csak igy megy a kukába...
Tippek.... mivel lehetne törölni ,vagy ilyesmi?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
válasz DonDragonka #41839 üzenetére
Az erőműveknek pont az a lényege és erőssége vagy gyengéje!
A hővezetés hatékonyság.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HARDVERAPRÓD
válasz 0Hagyma0 #41845 üzenetére
Nah elvileg tudja.
Storage
• AMD® B350 Chipset
• 2 x SATA 6Gb/s ports (SATA1, SATA2)
- Supports RAID 0 and RAID1
• 1 x M.2 slot (Key M)
- Supports PCIe 3.0 x4 (RYZEN series processors) or PCIe 3.0 x2 (AMD® Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics and A-series / Athlon™ X4 Processors) and SATA 6Gb/s 2242/ 2260 /2280/ 22110 storage devices
• ASMedia ASM 1061
- 2 x SATA 6Gb/s ports (SATA3, SATA4) -
King Unique
titán
válasz 0Hagyma0 #41840 üzenetére
Fizikai csatlakozás, port, kábelek rendben vannak, a BIOS-ban nincsen letiltva az adott M.2 port/eszköz?
Windows szinten meg ugye eszközkezelő, lemezkezelő, vadonatúj HDD/SSD meghajtót a használatbavételhez először inicializálni, majd particionálni és formázni kell (bővebben), stb. Aki csak a fájlkezelőben nézi - ahol csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg - és az alapján állítja, hogy "nem látja" a gép/Windows, az eleve pontatlan és öreg hiba.
[ Szerkesztve ]
-
0Hagyma0
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy kis help. Kb egy hónapja vettem egy m.2 ssdt, Samsung volt...beraktam az alaplapba, (msi b350 gaming pro carbon)...nem működött , visszaküldtem, de újra ráprobálnék.
Vettem egy kingstone A2000 SSDt nvm.e 500gb, de egyszerűen se a BIOS nem látja, se a Windows, se semmi. Ötletem sincs merre induljak.
Ha valakinek lenne ötlete, akkor nem kéne elvinnem a gépet rohadt messze... szóval PLS help, eléggé el vagyok keseredve.
Bios friss
Köszönöm
Hagyma[ Szerkesztve ]
www.youtube.com/c/hagymatvgamer
-
DonDragonka
őstag
válasz MaxxDamage #41824 üzenetére
Ok! Köszi szépen az infókat.
Igazság szerint ennek az erőműnek nem sok gondja van de a hőelvezetésben nem éppen nyerő.
Elsőnek rendeltem a Sabrentekhez hőelvezető bordákat. Sajnos alulról nem sok értelme van levegőt nyomatni rá, mert majdnem teljesen zárt az alsó burkolat. Meglátom mit tudnak a bordák kezdeni a szituval. Amíg megjönnek addig nem bikázom nagyon a rendszert :-)[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz gyapo11 #41835 üzenetére
Honnan veszed, hogy ez a külső ház biztosan támogatja az UNMAP (TRIM) funkciót, talán világosan említi a gyártó, vagy mi? Csak mert az előző válaszban pont arról volt szó, hogy nem tünteti fel...
Az UASP meg akkor működik, ha támogatja a külső ház, az OS és a hardver (alaplapi USB 3.X vezérlő) egyaránt, ahol ezek közül jelenleg csak az OS = W8.1 felőli támogatás megléte ismert, a többi megint ismeretlen. Meg ez nem úgy megy Windowson, hogy manuálisan kell váltogatni BOT / UASP között, hanem ha teljesülnek az előbbi feltételek, akkor eleve UASP módban csatlakozik, működik az eszköz. -
gyapo11
őstag
Ki lehet tenni valahogy Total Commander alatt egy adott könyvtárat külön meghajtóra? Egyszer már próbálkoztam vele, de nem igazán akart összejönni.
Erre való a subst:
subst d: c:\adatok
és ettől kezdve a c:\adatok tartalmát a d: drive-on látod.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz King Unique #41792 üzenetére
Igen, arról van szó amit linkeltél.
A trimcheckkel ellenőriztem, és a Sentinel is írja (The TRIM feature of the SSD is supported but disabled.)
Megnéztem a device managerben az USB Mass Storage Device-okat, mind a három az usbstor.sys drivert használja.
Win 8.1-ről van szó, elvileg mehetne a trim.
A kérdés akkor az, hogy ha az enclosure kezeli a trimet, akkor hogy lehet rávenni a wint, hogy az uaspstor.sys-t használja? Hogy lehet megállapítani az enclosure-ról, hogy megy-e UASP módban (asm235cm verzio 170428d10580)?menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #41830 üzenetére
Ja, itt 4 SSD van egy lapon plusz a raid vezérlő, szóval itt sincs gyakorlatilag dupla vezérlő, max annyi előny van, hogy egy foglalatban lehet 4 SSD-d, de az még külön érdekes lehet, mire képes a raid vezérlő ezekkel. Szóval az ötlet nem rossz. Egyébként szerintem dupla vezérlő egyetlen SSD-n nem is nagyon lesz. Szóval nem írtál hülyeséget szerintem.
(#41829) Mankó
Mindenképpen a fenti verziód a jobb, ez a riser-es megoldás amúgy sem tűnik életképesnek, nem a bányászgépekre találték ki ezt a risert amúgy, hogy sok VGA-t összekössenek?
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz ubyegon2 #41828 üzenetére
Bocsi mindenkitől ha hülyeséget írok:
Szóval a dual controller téma
Amit linkeltél valójában az is 1 controller, csak x db ssd (most itt 4) van külön fizikailag, tehát lényegében ez is csak azért ennyi vezérlős, mert az ssd tartalmazza? vagy a 4 slotnak van külön vezérlője? -
Mankó
veterán
válasz ubyegon2 #41825 üzenetére
Végig pörgettem magamban a lehetőségeket. Ha kell az nvme sebesség, akkor a meglévő mellé kell venni egy másik 500-as nvme-t rendszernek, az 1 Tb-s meg megmarad adatnak. Is.
Gondolkodtam, hogy azt eladni és helyette venni 2 x 500at, felbordázni, +riser stb. Egyszerűen nem éri meg plusz kavarás, még rá is kellene fizetnem, akkor már inkább a fenti verzió és lesz +500 GB tárhely ugyanabból a pénzből. -
nagyúr
válasz Pyttawrx #41826 üzenetére
Naná, nem lehet rossz a gyári megadott sebesség közelében, mivel itt mindnek megvan a külön vezérlője!
Azért ez elég spéci igényekre van, főleg így raid-re kihegyezve. De legalább van külön ventije is, gondolom nem véletlenül.Nekem jó lesz a 980 Pro, most nézem, hogy már 200 dollár körül van csak az 1TB-os ára. Nem is vészes annyira PCIe 4.0-es eszköztől.
-
varmi2
nagyúr
válasz Benhill #41821 üzenetére
Szerintem semmit nem érsz el ezzel a riserrel. Még ha működne is, lassú lesz az nvme ssd, mert csak x1-en csatlakozik. Ennyi erővel inkább vegyél egy m.2 sata vagy 2,5" sata ssd-t.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nagyúr
Itt a 4+1 vezérlős, ezen aztán lesz sebességed is rendesen, vegyél egy ilyet!
GIGABYTE 2TB GP-ASACNE2200TTTDA PCI-Ex8x Aorus Raid SSD meghajtó
Adatírási sebesség (MB/s): 6000
Adatolvasási sebesség (MB/s): 6300mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
válasz DonDragonka #41790 üzenetére
Szia,
Sebesség OK
Hőmérséklet az olyan dolog, hogy sokat nem tudsz tenni, mert "gyári" megoldás és úgy van kivitelezve, max. Thermal Pad amit cserélhetsz a "hűtő" lapon (ha van) és levegő amit oda juttatsz felé (laptop hűtő) de ez nem minden laptopnál célszerű és hasznos. (van olyan ami lentről szívja fel a friss levegőt és hátul+oldalt nyomja ki a meleget és ez nem minden laposra értendő) nálam a 4 SSD egy helyen van és most cseréltem TP-t és jobb is lett a temperature, bár eddig is jó volt! (40c+ max.)80c+ az már nagyon sok!
Nálam a laposba a GTX 1080 (200W+ TDP-s MXM) GPU is ilyen 70c max.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Mankó
veterán
válasz Pyttawrx #41816 üzenetére
Nem a számára, hanem hogy majd így nyilvánul meg. Kicsit gyorsabbra számítottam, de végül is nem rossz ez az 500-1000 MB sem.
Gyorsabbat nem találok, 2 x 500-al meg lenne az amit most hiányoltam. Viszont azt a néhány telepítést meg nem éri meg a herce-hurca, eladás, vétel, bordázgatás stb., meg még szerintem rá is fizethetnék.[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Ha a lenti riserbe teszek egy ilyet: [PCEM2-D PCIe NVMe+SATA M.2 adapter]
Működne a dolog? Valamint milyen sebességre lenne képes?Van elég pci-e csatlakozó az alaplapon, de a VGA rálóg, és az az egy pont kellene nekem
(külön m2 ssd-re akarom tenni a wint és a játékokat, hátha úgy kevésbé melegszik)(lehet hogy amugy nem idevalo kerdes)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #41816 üzenetére
Gyanús, hogy van. Most nem ugrik be, de múltkor valami igen fura SSD-vel találkoztam leírásban. Gyakorlatilag kifejezetten raid SSD volt egy testben, azon lehet, hogy vezérlő sem egy van. Ha beugrik hol láttam, linkelem ide. (de tényleg nem tuti a duo controler)
Lehet, hogy ez az. Ha nem is pont úgy, de 4+1 controler van rajta!
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Hátha valakinek még jól jön ez a tapasztalat, avagy találunk rá megoldást.
Adott egy 970 Evo Plus 1 TB szétszedve 2 partícióra. Most telepítgetésnél - egyik partícióról a másikra - szemet szúrt valami és kíváncsiságból másoltam egy nagyobb iso-t is a partíciók között. Elképedve láttam, hogy csak 500 MB-val másolt. Újra indítottam a gépet, felment a sebesség 1000-re.
Akárhogy is vesszük ez így akkor is karcsú. Driverek, alignálás ok, tesztek alatt hozza a gyári értékeket is. Rendszer is repül.
Én amikor megvettem a terás nvme-t valahogy úgy gondoltam, hogy 2 részre szétszedve, legalább egy 2000-1700-et fog teljesíteni partíciók között. Hát nem.
Úgy néz ki, hogy vagy csak olvasni, vagy csak írni tud a gyári sebességekkel. Egyszerre nem megy csak 500-al. Tehát ha valaki látni akarja, hogy mit is tud valójában az nvme technológia, akkor 2 db nvme-t kell használjon, azaz a forrás is tudjon annyival olvasni, amennyivel a "target" tud írni. De úgy néz ki egy lapkán belül nem érvényesül ez a dolog, hiába tud az Evo Plus írni, olvasni is 3000 fölött.
Példának okáért, amikor 2 db nvme volt a gépben (970 evo plusz 500 és 960 pro 512) akkor elég áll leejtős volt, amikor a BF V 56 Gb-s iso fájljából egyik ssd a másikra feltelepítette a játékot kerek 29 másodperc alatt.
S nem, nem a melegedés miatt lassult be. Van rajta egy bitang borda, amivel csak egyszer láttam 57 fokon. 41 és 56 között van akármit is csinálok rajta. Nagyon meg vagyok elégedve a borda teljesítményével. Főleg, hogy az borda nélküli 500-as ugyanebben a gépbe 85 fok is volt.
Egy szó, mint száz, értetlenül állok a dolog előtt. Na erre varrjatok gombot!Szerk.:
Lehet egyszerűen megoldaná a problémát, ha vissza partícionálnám egybe. De jobban szeretem, ha az adatokat külön meghajtón látom.
Ki lehet tenni valahogy Total Commander alatt egy adott könyvtárat külön meghajtóra? Egyszer már próbálkoztam vele, de nem igazán akart összejönni.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Kösz , és bocsi. Megszivatott a CDM.
Ha nagyságrendileg megvan az már nekem ok.
Mégiscsak rendszerlemez.4 : 1 re győzött az , ATTO ,AS ,winsat, másolásteszt a cdm el szemben .
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
King Unique
titán
válasz Biga123 #41799 üzenetére
Nocsak, akkor a WinSAT eredménye szerint Windowson mégiscsak oké a szekvenciális írási sebesség is.
A CDM-nél meg esetleg ki lehetne próbálni nagyobb tesztfájlmérettel, nem 0Fill beállítással, esetleg a régebbi 6.0.2-es, vagy a nemrég megjelent 8.0.0 RC1 verzióval is, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
sajnos a Dell topik elég halott, ezért szeretném itt is megkérdezni.
Dell Latitude e6230 BIOS-ban gyárilag alapból RAID On-ra van állítva és így lett telepítve a Win 7.
SSD-re klónoznám majd a rendszert. Okozhat gondot a RAID On ennél a gépnél? Olvastam, hogy régebben csak AHCI volt megfelelő, de egy ideje már jó a Raid is.
Működni fog a Trim? Dell topikban volt, aki párszor írta pl itt és itt, hogy neki gyorsabb az SSD, ha (BIOS-ban) RAID On-ban van.
(újratelepítés kizárt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest