Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz Emperor_ #30198 üzenetére
Az egész cikket akkor!
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Overview-of-M-2-SSDs-586/
-
dugo_
veterán
válasz #64118272 #30191 üzenetére
Nézz rá a 66. oldalon írt bios beállításokra:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/Z97-P/E9385_Z97-P.pdfPCIe NAND Conf.
Mondjuk az nem tudom mi lehet, hogy a bios nem látja, OS alól meg látszik...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget kérnék.
Vettem egy Samsung 960 EVO ssd-t, most egy Kingston 240gb-s ssd hajtja a gépet, ezt váltaná rendszer alatt.
Az alaplapom egy Asus Z97-P, amin van M.2 csatlakozó, ahova gond nélkül be is lehetett dugni a Samsungot, de nem látja a bios. Amit biztosan tudok, hogy a 850EVO-t támogatja az alaplap oldala szerint, de szerintem ezt is kéne neki. Valami beállitás hiányzik, vagy mit rontok el?
Illetve Samsung Magician látja.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz King Unique #30188 üzenetére
Ez inkább Linuxon probléma. A linuxos HD Sentinel tudásban sajnos össze sem hasonlítható a windowsos verzióval. Csak a smartmontools marad, annak is a smartctl nevű programja. Esetleg van a grafikus Disks nevű alkalmazás, de az nagyon gyatra, teljesen hülyeségeket képes írogatni. Ráadásul minden ilyen működő megoldás csak konzolos (parancssoros), ami extra kényelmetlenné teszi.
De benchmark sincs nagyon Linuxra. Lehet szekvenciális sebességet mérni dd paranccsal. hdparm-mal a meghajtó cache-ének a sebességeit lehet lemérni. Van még a fio nevű alkalmazás, de az IOPS-ot mér, meg sokszor rosszul. Esetleg bonnie++, de az megint hülyeséget mér sokszor, igaz ebbe a kernel is belejátszik, mivel orrba-szájba agyoncache-el mindent, és emiatt esélyük nincs rendes eredményeknek kijönni (bár a cache-t lehet mindig üríteni). Ezek is konzolosak mind. Így pedig a 4K-s random értékeket és a késleltetést le sem lehet mérni. Létezik még a Phoronix Test Suite, de az is ezeket a fentieket hívja meg, meg egy csomó más felesleges tesztet is lefuttat, emiatt nem ér fel a Crystal Disk Mark vagy az AS SSD szintjére.
Már arra is gondoltam, hogy fejlesztek valami grafikus scriptes megoldást Linuxra, mai Gtk-s vagy Qt-s felületen ablakban mutatja az SSD-ről az infókat meg a SMART-tot, partíciók alignálását, stb., amolyan SSDOK-koppintást, mert azt nem lenne nehéz összehozni. Viszont benchmarkot nem tudom hogy lehetne írni, hogy a queued meg random lemezműveleteket normálisan mérni lehessen.
-
King Unique
titán
válasz Emperor_ #30187 üzenetére
Windowsra ilyen programokból is egyre bővebb a választék. Ezt a mostani még nem próbáltam, de köszönöm a tippet. Általános infók lekérdezéséhez amúgy jó, S.M.A.R.T. infók és sebességteszt is van benne, portable stb. Viszont nem túl gyakran frissítik, mert 2016-os a legutóbbi verzió.
-
Emperor_
addikt
válasz King Unique #30178 üzenetére
SSD-Z ha még nem ismernéd, szerintem ez se rossz.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Frawly
veterán
A reallocated sector értéke kicsit nyugtalanító, de mást nem látok. Az még egy kicsit gyanús, hogy mindössze 168 nap működési idő, és 1 tera írt mennyiség, ezek szinte semmik, és a kondíció már lent van 50%-on, azért ez így valahogy nem kerek, legalább 9X%-nak lennie kéne. Persze ezek csak a SMART adatok, meg az adatfelület, a vezérlő ettől függetlenül dögledezhet diagnosztikai előjel nélkül, ami miatt fagy a rendszer rajta.
Nálam Crucial MX300-on kb. hasonló írási érték és működési idő mellett 100%-os a kondíció, 0 reallocated sector.
-
Frawly
veterán
válasz Livius #30176 üzenetére
SSDOK még. Esetleg ha a HD Sentinel valami kirívót írna valamelyik adatnál, akkor még az SSD gyártójának a saját programját lehet ráküldeni ellenőrzésképpen. Persze nem kell ezeket nap mint nap monitorozni. Elég eleinte pár hetente, majd havonta ránézni, ezt is csak azért, hogy valamelyik érték nem megy-e el túl gyorsan nem normális tartományban, különös figyelemmel az írások mennyiségére (amivel a nagy write ampificationt, és az írási kergekórt kapott szoftverek hatását is ki lehet szűrni). Az SSDOK-ot elég egyszer futtatni, mikor minden fel van már telepítve az SSD-re, ellenőrizni a drivert, AHCI módot, TRIM-et, partíciók alignálását, azt többször nem is kell ellenőrizni.
-
Ueda
senior tag
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
mckay
aktív tag
válasz Doky586 #30182 üzenetére
természetesen másik hardveren dolgozom az új rendszeren
de valószínűleg igazad van, a folyamatos olvasási kísérletek hatására már nagyon sok lehet a hibás cella vagy mittomén (nem vágom az SSD-k haldoklását)
és sőt, mivel már chkdsk-val is próbálkoztam, ami természetesen szintén lefagyott pár perc után, szerintem már a fájrendszer is oda van
de persze itt van még az SSD az asztalomon, nem küldtem még gariba, ráér, ha sikerült tényleg mindent rekonstruálnom az új hardveren
-
mckay
aktív tag
válasz Frawly #30177 üzenetére
Köszi.
Nincs baj szerintem a SMART és egyéb adatok kiolvasásával, bár még nem próbáltam. Tökéletes az SSD, pont 3 percig remekül megy a Windows is ha bebootolok rá, ha pedig másra bootolok akkor akár 5 percem is van.
De most ki is próbáltam a HDSentinellel, itt a SMART adat, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy ilyen típusú SSD-t ne vegyetek, hanem hogy jé, így is lehet járni SSD-vel.
(És jjjjééé, ma már nem azt írja ki a HDSentinel, hogy nem ismeri!!!)
- Fizikai Lemez Információ - Lemez: #1: BIWIN SSD --
Lemez Tulajdonságok
---------------------
Lemez sorszám . . . . . . . . . . . . . . . . . : 1
Interfész . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : USB Attached SCSI (UASP) SAT Standard USB/ATA
Gyártó információ . . . . . . . . . . . . . . . : VID: 152D, PID: 0578
Lemez vezérlő . . . . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) 7 sorozatú/C216 lapkakészletcsalád USB bővített állomásvezérlő – 1E2D (USB 2.0) [VEN: 8086, DEV: 1E2D] Verzió: 10.0.16299.15, 6-21-2006
Lemez pozíció . . . . . . . . . . . . . . . . . : Bus Number 0, Target Id 0, LUN 0
Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . : BIWIN SSD
Lemez revízió . . . . . . . . . . . . . . . . . : P1222A
Lemez sorozatszám . . . . . . . . . . . . . . . : 1707026601377
SSD Vezérlő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Transcend TS6500 / Silicon Motion SM2246 / SM223x
Teljes méret . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 122103 MB
Energiatakarékossági üzemmód . . . . . . . . . . : Aktív
Logikai meghajtó(k) . . . . . . . . . . . . . . : D: [Rendszer számára fenntartott] F: [Szerver]
Jelenlegi hőmérséklet . . . . . . . . . . . . . : 35 °C
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 162 nap, 15 óra
Becsült hátralévő élettartam . . . . . . . . . . : 13 nap
Összes írt adatmennyiség . . . . . . . . . . . . : 1,03 TB
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #------------------- 9 % (Kritikus)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)A lemez felületén található 1754 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.SSD Jellemzők
---------------
Adatcsomag menedzsment . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
TRIM parancs . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Meghatározott olvasás TRIM után . . . . . . . . : Támogatva
Op. rendszer TRIM funkció . . . . . . . . . . . : Támogatva, EngedélyezveS.M.A.R.T. Teszt
------------------
Off-line adatgyűjtés állapota . . . . . . . . . : Nem volt indítva
Önteszt állapota . . . . . . . . . . . . . . . . : Sikeresen végrehajtva
Off-line adatgyűjtés teljes ideje . . . . . . . : 120 másodperc
Off-line teszt végrehajtása . . . . . . . . . . : Támogatva
Off-line teszt felfüggesztése/folytatása . . . . : Nincs támogatva
Off-line felületellenőrzés . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Rövid ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Részletes ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Szállítás ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Szelektív ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Rögzítés energiatak. módba lépés előtt/után . . : Nincs támogatva
Attribútum rögzítés engedélyezése/tiltása . . . : Támogatva
Hibák naplózása . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Rövid ön-teszt becsült időtartam . . . . . . . . : 2 perc
Részletes ön-teszt becsült időtartam . . . . . . : 10 perc
Utolsó rövid ön-teszt eredmény . . . . . . . . . : Nem volt indítva
Utolsó rövid ön-teszt dátum . . . . . . . . . . : Nem volt indítva
Utolsó részletes ön-teszt eredmény . . . . . . . : Nem volt indítva
Utolsó részletes ön-teszt dátum . . . . . . . . : Nem volt indítvaS.M.A.R.T.
------------
# Attribútum Küszöb Érték Legr.. Adat Státusz Állapotjelzők
1 Read Error Rate 50 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
5 Reallocated Sectors Co.. 50 100 100 0000000006DA OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
9 Power On Time Count 50 100 100 000000000F3F OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
12 Power Cycle Count 50 100 100 000000000104 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
160 Uncorrectable Sectors .. 50 100 100 000000000027 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
161 Number of Valid Spare .. 50 100 100 000003332B06 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
163 Number of Initial Inva.. 50 100 100 000000000018 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
164 Total Erase Count 50 100 100 000000004E22 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
165 Maximum Erase Count 50 100 100 0000000000A0 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
166 Minimum Erase Count 50 100 100 000000000001 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
167 Average Erase Count 50 100 100 000000000026 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
168 Max Erase Count of Spec 50 100 100 000000000BB8 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
169 Remain Life Percentage 50 100 100 000000000063 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
175 Program Fail Count In .. 50 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
176 Erase Fail Count In Wo.. 50 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
177 Total Wearlevel Count 50 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
178 Runtime Invalid Block .. 50 100 100 0000000006DA OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
181 Total Program Fail Count 50 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
182 Total Erase Fail Count 50 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
192 Power-off Retract Count 50 100 100 000000000038 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
194 Controlled Temperature 50 100 100 000000000023 OK Ön-ellenőrző, Statisztikai
195 Hardware ECC Recovered 50 100 100 00000003A0C9 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
196 Reallocation Event Count 50 100 100 000000000027 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
197 Current Pending Sector.. 50 100 100 0000000006DA OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
198 Uncorrectable Error Co.. 50 100 100 000000000027 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
232 Available Reserved Space 50 100 100 000003332B06 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
241 Total Data Written (32.. 50 100 100 00000000837C OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló
242 Total Data Read (32MB) 50 100 100 000000011BD6 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló
245 Total Flash Write Coun.. 50 100 100 00000000F179 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
válasz Doky586 #30159 üzenetére
Igen, gondolom, így van, csökkentek az esélyek.
De ez most tulképp ilyen pálya pont: nincs rajta visszaállíthatatlan adat, csak az az érték, hogy belőttem a rendszert (nyomtatómegosztások, adatbáziskezelők, felhőkapcsolatok, jogosultságok), és újra kell csinálnom.
De mivel nemigazán sikerült a mentés, ma már el is kezdtem felépíteni az új Windows-t.Közben kaptam egy Acronis-t, azzal is kipróbáltam, de ő is úgy van vele, hogy a nyolc percre becsült mentést 7 percig csinálja, aztán megáll.
Azért nagyon köszi a segítséget, sokat tanultam:
- Sosem szabad letörölni a mentést abból a meggondolásból, hogy 11 hónapig jól ment az SSD, és most pont kéne a hely a hurci-vinyómon, és majd egyszer csinálok egy új mentést, mert Murphy azonnal odacsap: nov 30-án letöröltem a mentésemet, dec 23-án meghülyült a hardver.
- Nem igazán jó ötlet kevésbé ismert kínai SSD-t venni, mert lám így jártam vele, bár ez azért messze nem statisztika, vettem életemben eddig kb 10 SSD-t, ez az egy állt meg eddig.
- SSD esetén is érdemes raid kötetet építeni.
-
Livius
őstag
válasz King Unique #30178 üzenetére
Más SSD-ém is van, csak egyszerűen érdekelnek a lehetőségek mikkel lehet chekolni ezeket.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
King Unique
titán
válasz Livius #30176 üzenetére
Az mondjuk nem derült ki, hogy az eddigiek alapján még a Samsung SSD-ről van-e szó és csak összehasonlításhoz kell másik program, vagy másik SSD-ről és netán nem ismeri fel a HDS stabil / béta változata.
De amúgy Windowsnál a HDS-en kívül még pl. a CDI, SSDOK, SSD Life, SsdReady, SSD gyártójának saját szoftvere stb. használatos diagnosztikai célra.
Ha másik OS-en akarod felmérni az állapotát, akkor a másik válaszban említve volt opcióként pl. a Linux, illetve a pendrive-ról bebootolt ún. Live változata.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
A HD Sentinel a SMART fülön sem mutat semmit? Azt értem, hogy nem ismeri fel, de azért csak kéne látnia, hogy ott van egy SATA drive, és próbálnia kéne kiolvasnia róla legalább a szabványos információkat, meg SMART attribútumokat. Ha máshogy nem megy, Ubuntu 17.10-et bebootolsz live módban, nyitsz rajta egy terminált, ott az lsblk paranccsal megnézed az SSD eszközjelét (vagy /dev/sda lesz vagy /dev/sdb), és utána lefuttatsz egy sudo smartctl -a /dev/sda > report.txt parancsot, és ide bemásolod a report.txt tartalmát, vagy feltöltöd valami sharing oldalra.
-
Livius
őstag
HD sentinelen kívül mivel érdemes még SSD-knek az állapotát felmérni? Milyen jó programok léteznek még erre?
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
King Unique
titán
válasz Doky586 #30174 üzenetére
Ezeket az egyes megállapításokat egyébként megint nem tudom hogyan sikerült így összerakni...
A mit akart dolog aszem világosan le volt írva, hogy hogyan állt neki. Ahogyan nyilván a telepítéshez fűzött infók és a linkelt példák sem voltak alap nélküliek. Az ilyen integrált AIO telepítőknél meg, ha mondjuk 4 GB+ az
install.wim
mérete, akkor a FAT32 nyilván nem opció. De még csak nem is ez volt a téma, hanem hogy ha egyik / másik mód szerint telepít, akkor ott a 7-esnél mit szokás használni, vagy éppen az említett programok mire formáznak. Az az állítás, hogy állítólag az lett írva, hogy nem lehet pendrive-ról telepíteni, az pedig megint csúsztatás... Csak arról volt szó, hogy bizonyos esetekben lehetnek vele gondok, amit a mostani példa is tökéletesen szemléltetett. Az pedig a másik topikban már említve volt, hogy ugyanarra a laptopra érdekes módon a W10 simán feltelepült pendrive-ról... A DVD-ről telepítést pedig szintén említette már és meg azelőtt ki is próbálta, mielőtt itt a topikban javasolva lett volna. Illetve, ha ennyire nem megy pendrive-ról, akkor az optikai lemezen, vagy esetleg a WinToHDD és társai megoldásokon kívül nyilván nem nagyon marad más opció.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #30173 üzenetére
Nem állítottam hogy EFI-ben akarta telepíteni, de azt sem hogy legacyban, egyszerűen csak telepíteni akarta. Bárhogy. W7 esetén amúgy sincs észrevehető különbség. Talán azt se tudja mi a különbség. A laptop EFI-je pedig nagyobb valószínűséggel kezel Fat32-t mint Ntfs-t. A w7 telepítő is elfér Fat32-n. Ezért furcsáltam hogy ellenzed a fat32-t és hogy csak az ntfs a megváltó, és csak legacy.
Win7-et is lehet USB-ről telepíteni, de úgy megijesztetted hogy inkább DVD-hez fordult.
Ami persze ugyanúgy jó EFI-hez mint Legacy-hoz. (nem baj ha eltéveszti kiválasztásnál)Ahogy nézem ez egy 2014. februári kiadású sata2 laptop gyári win7 driverekkel támogatva, tehát nem egy 'új' hw.
-
King Unique
titán
válasz Doky586 #30172 üzenetére
Az előző válaszban még más volt feszegetve, holott az sem pont úgy volt állítva, ami utána le is lett írva. Az pedig megint érdekes, hogy szerinted EFI módban akart telepíteni, amikor az idézett hozzászólásban írta is, hogy "Biosban be van kapcsolva a Legacy .", valamint a telepítőt is annak megfelelően készítette el... Arról pedig szintén volt szó, hogy az eszközillesztővel volt gondja a pendrive-os telepítésnél.
Az pedig nem újdonság, hogy egyes laptopoknál nem olyan csicsás UEFI van, mint az asztali gépeknél, illetve alaplapoknál. Azon a hardveren pedig még ha támogatott is a 7-es EFI-s telepítése, attól általánosan még nem lesz jobb ilyen téren a támogatottsága, mint az újabb Windowsoknak...
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #30171 üzenetére
" pedig nem arról volt szó.."
Arról volt szó, arról beszélek tucatnyi hozzászólásban, hogy szerinted ő NEM akart EFI-ben telepíteni..
EZ az elfogultság a gond.Ezen kép alapján látszik hogy a W8 megjelenése utáni, de nem a mai csillogó villogó HD felbontású UEFI Setupos gépról van szó hanem egy inkább BIOS-ra hasonlítóról EFI bootolási képességekkel tippem szerint 2013 körüli.
"hogy mivel nem teljes a támogatás"
Valójában a hardwernek (alaplapnak) sem teljes az EFI támogatása.. így passzol a W7 efijéhez.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Doky586 #30170 üzenetére
Ja, csak ha visszaolvasol, akkor nála nem a telepítő szimpla bebootolása volt a gond, hanem hogy nem talált közben illesztőprogramot. A pendrive-ot meg eleve NTFS-re formázta, ellenben EFI-s bootolásnál a FAT32 a szabványos fájlrendszer és ez sok hardveren is ilyenkor csak azzal működik, még ha egyes alaplapoknál akad ettől eltérő példa is.
A W7 EFI-s telepítésénél pedig nem arról volt szó, hogy egyáltalán nem működik semmilyen hardveren, mert ez nyilván nem így van. Az volt lényeg, hogy mivel nem teljes a támogatás, ezért lehet vele gond főleg az újabb gépeknél. De mondjuk szintén egy 2012 körül gyártott laptopon is reprodukálva volt a korábbi válaszban említett dolog, szóval nem feltétlen kell annak olyan nagyon újnak lennie. Az, hogy nálad állítólag a W10 nem települt EFI módban, az érdekes. De azért ez nyilván nem az újabb Windowsoknál szokott leginkább gond lenni, mint ugye tudjuk... Meg akkor ott van többek között pl. a Secure Boot támogatása, ami megint az újabb Windows-verzióknál OK inkább.
Szóval de, azért van egynéhány pró az újabb rendszerek mellett ilyen szempontból. Meg az UEFI lehetőségeit is Windows platformon leginkább csak a 8+ vonal tudja kihasználni, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #30169 üzenetére
Én "Ezen" beállításból nem vonnék le ilyen messzemenő következtetéseket..
Ez csak azt jelenti hogy nemcsak EFI módban hanem Legacy módban is tud bootolni."sem ment vele EFI módban a telepítés, mert nem indult el, kifagyott bootoláskor stb"
Ezért íertam előzőekben azt amit írtam. Újra leírom hogy tudd: A laptopomat 2012-ben vettem újonnan előtelepített Win7-el. EFI módban volt telepítve. Telepíthető rá a win7 EFI és Legacy módban is. Bios-ban nincs semmi Legacy/CSM-re utaló dolog. Bios-ban nincs Secure Boot kapcsolási lehetőség. Win10 nem települ rá EFI módban: a filok másolása után elszáll konfigurálási hibával, de Legacy módban simán települ.Tehát nem a 8-10-et kell isteníteni, hanem meg kell érteni hogy a régi gépeket a win7 EFI üzemmódjához tervezték (optimalizálták), az új gépeket pedig a win10 EFI üzemmódjához..
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Doky586 #30168 üzenetére
Ezen beállítás és az először próbált program alapján vsz nem EFI módban akart telepíteni. Aztán, hogy optikai lemezről milyen módban sikerült, az nem derült ki.
Az 8.1-gyel és főleg a 10-essel ellentétben a 7-es elvileg nem támogatja teljes körűen az UEFI-t, illetve a legújabb specifikációkat. Valamint elvileg Secure Boot aláírása sincsen. Tapasztaltam már nem egyszer egyes hardvereken, hogy pendrive-ról és optikai lemezről sem ment vele EFI módban a telepítés, mert nem indult el, kifagyott bootoláskor stb. Vagy, ha be volt kapcsolva a Secure Boot, akkor kapásból letiltotta. Ellenben ugyanilyen környezetben az újabb Windowsoknál nem volt ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #30165 üzenetére
"Legacy módban akart telepíteni"
Azt mondta volna hogy ha EFI módban sikerülne feltelepítenie az semmiképp nem kéne neki..? Ez elkerülhette a figyelmem.A másik: új gépre lehet hogy nem megy fel a W7 efi módban, de ennek inverze is igaz: régi gépre felmehet a W7 efi módban miközben a W10 nem tud felmenni efi módban (csak legacy módban). Nem tudom milyen laptopról van esetében szó.
W7 eredeti DVD-jéről (vagy Microsoft ISO-ból kiírva) telepíthető EFI módban minden változtatás nélkül (ellentétben az USB-vel). És sikerült is neki DVD-ről telepítenie.
-
Livius
őstag
válasz ZsoltG60 #30160 üzenetére
Egyáltalán van support a Windows 7-re azzal az alaplappal amire fel akarod rakni? Volt már rajta valaha Windows 7?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Doky586 #30163 üzenetére
De nem aszerint, hanem elvileg Legacy módban akart telepíteni... A W7-nél utóbbihoz rendszerint NTFS + aktív partíció kell, míg önmagában FAT32-vel nem minden hardveren működik, illetve ilyenkor is általában aktív partíció kell neki. Meg a FAT32 mindkét telepítési módban amúgy is inkább a W8.1/10 ISO-knál opció. Az meg más dolog, hogy a 7-es telepítése EFI módban, főleg az újabb laptopoknál megint problémás lehet...
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz King Unique #30162 üzenetére
"FAT32-t eleve nem is enged beállítani"
Igazad van. Kevertem valamivel a dolgot, egy kicsit blamázs.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #30162 üzenetére
"Viszont utóbbiak EFI módban történő telepítéshez valók"
Gondolom jó lenne neki az EFI mód is.. -
King Unique
titán
válasz ZsoltG60 #30160 üzenetére
Attól függetlenül, hogy melyik programot célszerűbb használni, az már kiderült, hogy itt inkább egyéb gondok voltak, mintsem szimplán maga a kiírás. Illetve az nem újdonság, hogy a 7-es pendrive-ról történő telepítésénél lehetnek gondok, ellenben a 8.1/10 esetében már kevésbé. Viszont, ha a leírtak alapján optikai lemezről sikerült telepíteni, driverek stb. is OK, akkor elvileg no problem.
(#30161) Vakegérke:
Ha EZ alapján Legacy BIOS (CSM) módban telepít, akkor pont jó az első opció, vagyis az NTFS + aktív partíció. Meg annál FAT32-t eleve nem is enged beállítani a program, max. a másik 2 lehetőségnél. Viszont utóbbiak EFI módban történő telepítéshez valók, a 3. meg pláne. -
ZsoltG60
aktív tag
válasz King Unique #30156 üzenetére
Köszönöm Neked is, de sajnos a linkelt oldalról letöltött Rufussal és Win7 ISO-val sem megy. Nem talál illesztőprogramot.
Na mindegy csinálok lemezről egy tiszta telepítést és beviszem szervizbe szenvedjenek ott vele.
Részemről itt vége az OFF-nak, elnézést ha sok volt .Lumia 950XL
-
mckay
aktív tag
válasz Glaz-dozfhut #30149 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz ZsoltG60 #30151 üzenetére
Az a program eleve elavult és amúgy semmivel nem jobb ilyen célra, nem tud többet, mint a Rufus. Az ISO-fájlt pedig már régóta nem kell XY kétes oldalakról levadászni, mert letölthető közvetlenül a Microsoft oldaláról is. Valamint az ebben a hozzászólásban említett oldalakról szintén.
Amúgy a másik topikban nem derült ki, hogy milyen laptopról van szó, van-e hozzá egyáltalán Windows 7-hez támogatás. De EZ alapján elvileg az is elérhető volt hozzá. Viszont az új gépek sok esetben már eleve Windows 10 only. Valamint az új UEFI-s laptopoknál többnyire megint csak Legacy BIOS módban opció a 7-es, mert az UEFI-s telepítésnél lehetnek vele gondok (példa). Aztán, ha pendrive-ról történik a telepítés, akkor az USB 3.0 portoknál a natív támogatás hiánya miatt szintén (példa). Vagy hiányolhat akár egyéb drivert is a telepítő. Amúgy, ha ennyire nem megy a telepítés pendrive-ról, akkor célszerű optikai lemezről (DVD) is megpróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
ZsoltG60
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget nem is offolom tovább a topikot, kiírtam dvd-re.. így már megy.
Lumia 950XL
-
Livius
őstag
válasz ZsoltG60 #30151 üzenetére
Egy normális integrálások nélküli MSDN ISO-t kellene használni a Windows 7 USB DVD Download Tool-val, valamint a telepítést jó lenne USB 2.0-ás porton keresztül próbálni (a jelenleg fent lévő drivereknek nincs semmi köze és hatása a win 7 eredeti telepítőjéhez). Amúgy az eddigi infók alapján a problémádnak sok köze már lassan nincs az SSD topikhoz.
-
Doky586
nagyúr
-
ZsoltG60
aktív tag
válasz Emperor_ #30146 üzenetére
Köszi kipróbáltam a Windows 7 USB DVD Download Tool programot (bár nem tudom erre gondoltál-e ) ezzel már valamit haladtam de szintén nem megy. Vagy az iso rossz
(Windows 7 SP1 AIO x64 Integrated August 2017 IE11 Hungarian-Kori)
vagy nálam van valami nagy gebasz.. Eszközkezelő szerint minden driver fent van..Lumia 950XL
-
Glaz-dozfhut
őstag
Mint backup szoftver én a Acronis True Image -et használom. Elég fejlett és sok okosságot tud, csak hát fizetős. I/O hibát nem tudom, hogy kezeli, bár van benne olyan opció, mint "ignore bad sectors". Van bootolható lemezkép formátuma, de akárhonnan nem lehet letölteni, meg pendrive-ra rakni sem olyan egyszerű. Én Yumi-val szoktam, aztán Moba Live CD-vel (ingyenes) ellenőrzöm a végeredményt vagy virtuális gépen.
- Glaz-doz-fhut -
-
mckay
aktív tag
válasz Frawly #30140 üzenetére
Ezt az SSDOK-ot, ami a topicösszefoglalóban is írva vagyon, természetesen próbáltam. Letölteni még csak-csak, de azt írja, hogy kompatibilis SSD-t nem talált és kilép.
HDSentinel szintén nem ismeri fel. Teszt riport ment a fejlesztő fórumtársnak, és itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem a munkáját, az elmúlt évtizedekben sokszor használtam.
Felhő sok tekintetben volt a rendszer mögött, szó sincs kétségbeesésről. Lóvéról is izzadságról van szó, amíg helyre teszem ezt a kiscéges rendszert.
Hát jól van, szóval akkor nincs más ajánlott út, csak a Macrium.
Köszi!!
-
mckay
aktív tag
válasz King Unique #30138 üzenetére
Szia, köszi,
persze hogy nem a (fagyogató) Windows alól próbálok másolni. Volt WinPE kísérlet és másik Win kísérlet is.
És még mielőtt másolni akartam volna, cseréltem
- tápot
- memóriát
- kábelt
- alaplapot
és ezek után gondolom, hogy az SSD-vel lesz valami, mert egyik sem segített.
És igen, mikor a backup funkciót választottam, kikapcsoltam a verify-t.No ezért kérdeztem, hogy van-e valami frankó kis program ezen a Macriumon kívül is.
Az SSD-t valóban nem írtam meg. Bocsi. Nem gondoltam hogy jelentősége van. (Bár pl. a HDSentinel sem ismeri fel, szóval talán tényleg nem mindegy.)
Biwin 128GB SSD 2,5" SATA3 CSE25GS2474-128A rendszergazdai felelősségben teljesen igazad van. Menteni kéne. Vagy tükrözni. Hát ez az, amikor nem vagyok rendszergazda, csak szólnak rokoni alapon, amikor a baj van.
De akkora baj nincs, hogy adatmentő céghez forduljunk. Csak szívás. Két külsőst kell megkérni x forintért, hogy fáradjon ki, és az új windows-ra telepítse újra a megoldásait. Meg nekem egy nap, mire belövőm a Windows-t az ottani kiscéges környezetbe. No ezt akarnám megtakarítani.
-
Emperor_
addikt
válasz ZsoltG60 #30143 üzenetére
Aki eddig ebbe belefutott, ott az segített, hogy a USB2-es pendrive kellett hozzá. Az USB2-es pendrive és USB2-es port kombináción ezek szerint már túl vagy.
Annyi tippem van, hogy BIOS-ban kéne körbenézni, a SATA, USB és BOOT beállításoknál, illetve kipróbálni pld az MS célprogiját elkészíteni a telepítőt, de nekem ez valami speckó "HW hibának", együtt állásnak tűnik.
-
ZsoltG60
aktív tag
válasz Frawly #30144 üzenetére
Feladom , mert ez itt már nagyon off.. vagy átnézek másik topicba
veszek egy dvd-t és kiírom lemezre..Ezeket pórbáltam :
Microsoft.Windows.7.AIO.Hun.2017.January-fatebringer
Microsoft.Windows.7.Home.Premium.N.SP1.64-bit.HUN.MSDN-ZollR
Windows 7 SP1 AIO x64 Integrated March 2017 IE11 Hungarian-Kori
Windows.7.SP1.AIO.x64.Integrated.August.2017.IE11.Hungarian-KoriElvileg 1 USB3 van a gépen a másik kettő 2.0
Laptopot nem bontanám szét mivel teljesen zárt..és ki kell belezni hogy hozzáférjek az ssd-hez.
Biosban be van kapcsolva a Legacy .Lumia 950XL
-
Frawly
veterán
válasz ZsoltG60 #30143 üzenetére
Pedig ehhez az SSD-nek semmi köze, nyugodtan húzd le a tápját, és meglátod, hogy továbbra sem fog menni a telepítő. Driver híján az USB3 portjaidat nem szereti. BIOS-ba nem lehet Legacy USB módot bekapcsolni? Jó programmal csinálsz pedig pendrive-ot. Pontosan milyen Win7 képfájlról van szó? Értem ezalatt, hogy pontosan milyen Win7 kiadás, hányas SP, milyen frissítések vannak beleintegrálva? Mindenképp próbáld meg másik pendrive-val.
(#30141) King Unique: Igen, az Alt+PrnScr is jó, sőt, talán Vistánál régebbi Windowsnál csak az játszik. A képmetsző viszont egyszerű, nincs az, hogy elrontja vele. Kezdőbiztosabb.
Ha már szerkeszteni kell: nálatok is ilyen mocskos lassú a fórum?
[ Szerkesztve ]
-
ZsoltG60
aktív tag
válasz Emperor_ #30142 üzenetére
Azzal is próbáltam Kingston DataTraveler microDuo 32GB DTDUO/32GB
jelenleg is ezen van a telepítő . De a három usb-ből ami a gépen van egyiken sem megy .
Nem először csinálok bootolható pent... Ez a gép már megvan pár éve és nem először telepíteném újra, az érdekes hogy amíg a hdd volt bent soha nem volt ilyen gondom .
Lumia 950XL
-
King Unique
titán
válasz Frawly #30140 üzenetére
Ablak mentéséhez Windows alatt nemcsak a képmetsző, hanem az Alt+PrtSc billentyűkombináció is opció, majd utána bemásolni Paintbe, ahol lehet többek között PNG formátumban is menteni...
Az adatmentéses szaki pedig szintén nemcsak standard adatmentés céljából lehet opció, hanem a meghajtóról másolat, illetve klón készítéséhez is. Sőt, rendszerint eleve úgy kezdenek hozzá, hogy a problémás drive-ról lemezképet / fizikai másolatot készítenek. Aztán az más dolog, hogy ennél az esetnél milyen lehetőségek lennének, az érintettek hajlandók-e erre némi pluszt fordítani, ha tényleg annyira fontos a rendszer komplett lementése stb. Ha nem és otthoni módszerekkel sem megy, akkor marad a garis csere, vagy annak híján kb. a kuka. Plusz a lecke, hogy legközelebb már ne spórolják meg a mentést...
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
SSDOK-ról és HD Sentinel Áttekintés és Smart fülekről kérünk teljes képet, csak az ablakaikról, Képmentszővel PNG-be mentve (nem Paintbe belebarmolva JPG-be, meg nem az egész asztalról, ezt az Összefoglalóba is bele lehetne írni), hogy lássuk milyen SSD, mennyi idős, milyen állapotban. Ha más nem tanulságnak, elrettentő példának jó lesz, hogy milyen SSD-t nem érdemes venni.
Nagy általánosságban elmondható, ha I/O hibával eldobja a másolást, meg a Windows sem fut róla normálisan, akkor gariba vissza, ha nincs rá már jótállás, akkor kuka. Generálozni lehet vízpapírral szép tükörsimára csiszolva, adatmentésben nem segít, csak a kukában fog fényesebben virítani. Adatmentés nem szempont, mert biztos nincsenek rajta fontos adatok, ha lettek volna, azokról lenne eleve biztonsági mentés. Esetleg ha mégis le akarsz menteni valamit róla, akkor 5-6 percenként próbálsz róla annyi fájlt lemásolni, amennyit csak tud. Ha lefagy, eldobja pár perc után, akkor reboot után szedsz róla más fájlokat. Semmi garancia nincs, hogy az így lehúzott fájlok nem lesznek sérültek, hiányosak vagy üresek. Az új SSD-nél meg ügyelni fogtok, hogy minden fontosról legyen mindig aktualizált biztonsági mentés, lehetőleg több helyen (HDD, felhő, stb.).
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Elég off téma, de lehet köze a SSD-nek ahhoz hogy pendrive-ról nem tudom újratelepíteni a gépem ?
WinSetupFromUSB-vel csináltam egy Win7 telepítőt. Egy gépre felraktam már a rendszert(abban hhd-van) de a laptopomra nem sikerült. Telepítő elindul rendesen de ez a hiba jön ki , végigpróbáltam az összes usb-t egyiken sem megy. Amíg hdd volt a gépben addig soha nem volt ilyen hibaüzenetem.
SSD : Samsung 850 PRO 128GB
Gépem : HP 250 G3Lumia 950XL
-
King Unique
titán
Maga az SSD típusa és állapota nem derült ki most sem, ahogyan a többi topikban (pl. 1, 2) sem, ahova be lett szórva ugyanez a kérdés...
Aztán az sem, hogy a klónozás a rendszer alól indítva, vagy a program pendrive-ról futtatott WinPE változatával történt-e. De inkább az utóbbi lenne a célszerűbb, illetve szükség esetén pl. a fájlrendszer ellenőrzése is kikapcsolható. Valamint, ha 1 programmal nem megy, akkor célszerű megpróbálni másikkal is, esetleg másik gépben, másfajta csatlakozással stb. Viszont, ha nagyon problémás a meghajtó állapota, akkor nem kell meglepődni azon sem, ha nem sikeres a művelet (példa).
Ha otthoni módszerekkel nem megy, ellenben annyira fontos és pótolhatatlan adatok vannak rajta, illetve fontos a Windows lementése, akkor az adatmentéses cég is megfontolandó. Nekik megvannak ehhez a megfelelő hardveres és szoftveres eszközeik, ellenben a házilagos kísérletezéssel. És még mielőtt egyesek csak a "k" betűset emlegetnék, nem csak az lehet opció, illetve itt a fórumon is többen foglalkoznak ilyennel. Aztán az már más dolog, hogy célszerűbb lett volna inkább előre tervezni és mentést készíteni a rendszerről.
[ Szerkesztve ]
-
Zicokuka
senior tag
-
AkosAkos
aktív tag
Üdv!
Most vettem egy új SSD-t és az lenne a kérdésem, hogy ha "tiszta", Windows nélküli gépbe rakom bele (utána fogom telepíteni), akkor ugye nem kell a CD-ről telepíteni előtte az SSD-t?
Előre is köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
Szép napot,
most vettem észre, hogy van külön SSD topic a HDD mellett.
Akkor inkább itt kérdezem:Lehet valahogy generálozni egy SSD-t?
Legalább annyi időre, hogy lemásoljam a rendszert!
;-)Macrium-mal próbáltam már ötször, de se imidzs, se klónozás nem jön össze.
Leáll 15 perc után I/O hibával.
Ha pedig fut róla, akkor maga a Windows is egyszer csak kő megfagy, kb 5-10 után.
Lehetséges valami megoldás?Volt nálam egy S&M Stress Test, az is azt írja ki, mikor lefutott, hogy 6 failure. Mondjuk ez nem túl informatív.
:-)
De igazából nem is a hardver állapota vagy a probléma mibenléte az érdekes, hanem hogy hogyan lehetne kinyerni a Windows.
Könyvelési adatok vannak rajta, és két nagyon bonyin beállítható könyvelő program, mindkettőhöz külső segítséget kéne kérni, ha újra kell telepíteni... -
Frawly
veterán
válasz Sanchez638 #30126 üzenetére
Annyival lettem okosabb, hogy ezek, amik neked vannak, azok Huawei HSSD Diamond 3 SAS SSD-k, ez a hivatalos terméknév. Viszont már nem támogatott, a Huawei oldalán már csak a V100-V300 NVMe-s termékvonalhoz van csak fent firmware és frissítő tool, de semmi információs alkalmazás, amivel rá lehetne nézni a Huawei-es SSD-kre. Ez elég gáz egy ekkora gyártónál. Ezért nem jó noname-ebb vagy OEM SSD-t venni, pedig ez egy drága vállalati szerver SSD, használtan is elkérnek érte 300-600 dollárt, és nem képes hozzá a gyártó nyomorult supportot adni. A gyári számok alapján tényleg csak magyar eladó eBay-es hirdetései jönnek fel. Szerintem valami magyar piacra szánt brand szervert selejtezett valaki, és abból kukáztak ki OEM SSD-ket eladásra.
-
Frawly
veterán
válasz Zicokuka #30131 üzenetére
Ránézésre minden rendben. Van a neten még ember, akinek pont ez az SSD pont ugyanezt produkálta a lapjában, igaz másik lap. Azt írta, hogy BIOS-t és firmware-t frissített, és elmúlt tőle. Ahogy nézem, BIOS-t frissíteni nem tudsz, mert eleve a legújabb van a lapodon, a 2501-es. Firmware-t viszont tudsz frissíteni, mert van 3.1-es, és 4.2-es is, míg az SSD-den csak 2.1-es van. Viszont a G.Skill oldala már nem hozza a termékek között a Phoenix II-t, így nem tudni hányas firmware-t támogat, lehet ezt e-mailben tudnád megkérdezni tőlük.
-
Zicokuka
senior tag
Lap csere után az ssd-t van hogy csak többszöri boot kisérlet után ismeri fel a gép,és jön be a win 10.Kábel,táp ezeket mind végig zongoráztam,uefit is,fast boot és társait.De ez a hiba még mindig megvan.
Az ssd egy G-skill Phoenix 2
Lehet nem barátkozik az új lapommal ? (Asus B85M-G),előtte 1-2 nappal semmi hasonló nem volt a másik lappal és procival.
Köszi előre is.Tehát miért nem ismeri fel mindig a Bios (UEFI) az ss-t és így nem bootolja a wint persze ?
-
Frawly
veterán
válasz Doky586 #30123 üzenetére
Igen, képernyőt Képmetszővel és PNG-be. Szerintem a SAS meghajtóknak egész más a SMART-juk, amivel a HD Sentinel semmit nem tud kezdeni, konzumer AHCI/NVMe-s meghajtókhoz készült. Elég valószínűtlen, hogy a teljesítmény és a kondíció is lemenjen 0%-ra, egész biztos vagyok benne, hogy nem tudja kiolvasni megfelelően a SMART-ot. Szerintem SAS vezérlőnél a kulcs a driver lesz, meg az SSD gyári programját kéne futtatni megbízható infókért.
Plusz azért néz ki nála másként a HD Sentinel, mert Pro verziót használ.
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz Sanchez638 #30122 üzenetére
Sok okosat nem tudok mondani . Ha jól értem van egy speckó vezérlő kártyád, amire SAS csatolós, ipari SSD-k vannak dugva. Én speciel most látok ilyet először . Itt a topicban jellemzően komzumer SSD-kel foglalkozunk. Nincs erre valami gyártói program, ami az állapotát kijelzi?
A HDS SMART fülén legelől van egy szám, az oszlopa fejlécében ez van #. Az nem látszik?
-
Doky586
nagyúr
válasz Sanchez638 #30122 üzenetére
Ha legközelebb képet teszel be kérlek:
- Mutasd a teljes ablakot körbevágva. (Nem az asztalt)
- Bal oldalon látszódjon MINDEN Lemez
- Jobb oldalon látszódjon minden oszlop névvel. "Áll..." helyett???
- Látszódjon a fejlécben a program verzió is
- Várd meg amíg valaki megmondja hogy ezt a spec megjelenítést hogy kell normálra állítani
- Aztán az 'Adat' oszlopot HEX-ről DEC-re kell kapcsolni..Most meg a Lemez0 -ról készültek képek..
[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Sanchez638 #30120 üzenetére
Az első képeden a Lemez3 -ra panaszkodsz, ezeken a képeken a Lemez4 látszódik, ezen kívül valami speciális módot is aktiválhattál mert nem így kéne kinéznie, sőt a lényeges 'Adat' oszlop sem látható.
-
Doky586
nagyúr
válasz Sanchez638 #30117 üzenetére
Már megint egy program amit még dédapádtól örökölhettél..
A smart oldalt is megmutathatnád (miután decimálisra állítod) -
Emperor_
addikt
válasz Sanchez638 #30117 üzenetére
Első körben a legfrissebb HDS-el nézzél rá!
Használd a Képmetszőt kérlek![ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
Üdvözletem, van egy "kisebb" ssd problémám, hátha itt válaszra lelek. A lényeg vannak SaS Huawei 600GB SSD-im. Mind a kettőnél ugyan az a hiba jelzése.
Vajon az LSI SAS3081E-R vezérlőm a ludas? Viszont a 100gb+400GB modellt hibátlanul kezeli.
Vagy az ssd-nek van vége?Sajnos nem tudok kidobni az ablakon 10-20k egy rendesebb vezérlőért..
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
King Unique
titán
válasz gbal65 #30111 üzenetére
A screenshoton az 5.01-es stabil verzió van. De én az 5.01.7 béta verziót mondtam, hogy azzal kellene megnézni.
-
aTe014
aktív tag
válasz #31418368 #30110 üzenetére
Vásárlás előtt nem tudom, hogy mennyire olvasgattad a topikot és a témához kapcsolódó anyagokat, ellenőrzésképpen futtathatsz egy SSDOK-ot ([link] | jelszó: ssdok) és egy sebességtesztet a CDM-mel ([link])
Az olvasnivalókat pedig e topik jobb oldalán találod, ahol a linket programokról is olvashatsz egy rövidke útmutatót. Üdv az SSD felgyorsult világában.
[ Szerkesztve ]
i14Pro
-
Emperor_
addikt
válasz erer1000 #30112 üzenetére
Ha olyanra gondolsz, ami kártya formában dugható a PCI-E slotba, akkor igen a válasz.
Igen. Igen.Boot-olás biztos nem fog menni.
De szeretném jelezni, hogy profi felhasználás (Pld videovágás) kivételével nem érdemes PCI-E SSD-be fektetni, mert a észrevehetetlen oprendszer, programok alatt; a SATA3-s SSD-khez képesti sebesség különbség. Bővebben az Összefoglalóban.
A M.2-es foglalatért meg nem érdemes lapot cserélni pld erre: [link]
[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
PCI-e ssd téma idegen nekem, úgyhogy lenne pár kérdésem
Működne egy PCI-e SSD egy AM3+ Asus M5A99X EVO R2.0-ba rakva?
Rendesen látná háttértárnak? Vagy pedig fel sem ismerné?Illetve PCI-e ssd-ről való boot-hoz NVME boot-ot kell támogatni (ami tudom hogy nincs a lapban) , vagy máshogy is lehet? Vagy pedig a boot teljesen felejtős.
Csak mert láttam AM3+ hoz 970 chipsettel M2, és NVME boot-ot lapokat , és felbátorodtam , hátha a 990X-el is lehet szép dolgokat csinálni
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
gbal65
aktív tag
válasz King Unique #30109 üzenetére
Pont a legfrissebbel muattatta ezt, azért köszi a tippet.
Ha romlik még az adatátviteli hiba, akkor januárban gariztatom.iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
törölt tag
Sziasztok! Megleptem magam egy ilyen csodával. Samsung 850 EVO 250GB SSD SATA3 MZ-75E250B/EU (850 Series, SATA3)
Imádom a csöndet, gyorsaságot. akkuidő növekedést. A Windows telepítés néhány perc volt. Száguld a gép. Asus x55vd i3. -
gbal65
aktív tag
válasz Doky586 #30104 üzenetére
Persze, azért figyelem az állapotát az SSD-nek folyamatosan, ha romlik bármit is, akkor egyből gari. Egyébként kicseréltem a Sata kábelét is.
Azért a gyári program csak ér valamit és normálisan tájékoztat az aktuális SSD állapotról (vagyis nagyon remélem)iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest