Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.C
őstag
-
Mr.C
őstag
válasz hackeeeee #29697 üzenetére
Az a bajom, hogy már 4 pendrive van befogva, amik működnek és perpill ennek örülök a legjobban.
Valamint mivel ezek 4GB-os pendrive-ok, ezért nagyon letolteni se tudok nagy méretű isokat. Nincs elég hely.Abban viszont igazad van, hogy jó lenne egy exe futtatókörnyezet próba gyanánt, csak ehhez már a wine kevés :/
sudo rm -rf /*
-
Mr.C
őstag
válasz hackeeeee #29693 üzenetére
A probléma az, hogy nem tudok Windowst telepíteni... Mármint, nem a tudással van a gond hanem ugye nincs mire, mert ez az egy tároló van a laptopban. Csak és kizárólag Linux live-ok vannak pendrive-on. Esetleg még arra gondoltam, hogy USBre telepítek Ubuntut, hogy persist legyen a rendszer és úgy hátha elérek valamit. Délután megyek egy szervizbe, hátha ott is tudnak segíteni de eddig ahanyat felhivtam, mind visszapasszolta hogy nincs tudásuk ehhez.
Angol fórumon ezt a javaslatot kaptam:"there is nothing flashed and its not connected to sata, so all these options are out of question.
you just formatted the disk using another profile. You can try plugging the device into another pc - there are very cheap nvme => PCIex8 cards available on ebay."
Ezért írtam, hogy kéne ilyen segítség...
[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
-
Frawly
veterán
Megmondom őszintén, hogy az NVME-sekhez nem sokat értek. Ez az egész nvme format dolog új, azt sem tudom, hogy ez az LBA módváltás mit csinál, azon túl, hogy a szektorméret változik (meg mire jó, ha megnöveled, hol nő meg, az adatterületen, vagy a vezérlő kezeli másként, vagy a driver). A manpages szerint ez a parancs sok mindenre való, az -s kapcsoló pl. biztonságos törlést visz véghez (wipe).
Mindenesetre próbáld meg nvme format -r formában is futtatni, ha látja a meghajtót valami, ha nem oldja meg, akkor próbáld visszaformázni nvme format -l 0 formában. Firmware-t nem tudom hogy kell cserélni Linux alatt. Ha máshogy nem megy, tedd át egy másik gépbe.
-
törölt tag
válasz Frawly #29671 üzenetére
Egyébként most fogom lecserélni,egy szép fenyőtáblára,a gép alatti hűtőpadot.
Nem kell ventilátor nekem,csak szükségmegoldásból vettem.
Nem játékra van a gépem,színte néma a ventije,lényeg hogy stabil felületen legyen+kapjon levegőt.
Hát ahol te használod,biztos be fog szívni egy jó adag szöszt is sajnos. -
Mr.C
őstag
válasz Frawly #29685 üzenetére
Bocsánat nem volt pontos a leírás.... Ubuntu alatt megnéztem, képes-e logikai 4k szektorra váltani, és az volt
sudo smartctl -a /dev/nvme0
a válasz rá ez voltSupported LBA Sizes (NSID 0x1)
Id Fmt Data Metadt Rel_Perf
0 + 512 0 2
1 - 4096 0 1Ezek alapján:
nvme format -l 1 /dev/nvme0
Meg is csinálta, azóta felismerhetetlen. Ha kell, linkelek privátban egy mappát, miket próbáltam de a végeredmény szvsz az, hogy egy másik gépbe kellene berakni és vagy újra kell formázni, vagy a firmware-t kell újrarakni rajta. Ehhez kellene segítség nekem.
sudo rm -rf /*
-
Emperor_
addikt
válasz tipuka #29679 üzenetére
Nem kell regisztrálni. (A MM hivatalos Samsung garijegyet ad.)
A Magiciant nem kell telepíteni, csak akkor ha firmware-t akarsz frissíteni. E feladaton kívül nem való semmire.
Ha telepítve, formázva van már az SSD, akkor az SSDOK-kal érdemes ránézni. A HDS nálam fent van, 2 SSD és 2 HDD miatt. CDM csak akkor kell, ha tesztelni akarsz.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Mr.C
őstag
Üdv mindenkinek!
Szóljatok, ha rossz topikba írok
Nagy problémám van, az ssd-t nem ismeri fel a laptopom. Írom, mi történt:Az alany: Toshiba m.2 nvme 1 TB
Ubuntu alatt szektorméretet növeltem (kompatibilis volt vele) 512 > 4k-ra
Ez végig is ment és utána már semmi nem ismeri fel. Nagyonsokmindent próbáltam és most azt szeretném megkerdezni, hogy van- valaki Pesten vagy Veszprémben, akinek van m.2 nvme > pciex8 kártyája? Újra kéne flashelni, csak mivel nincs Windowsom ezért nem tudom sehogyse.
Tényleg nem látok más megoldást, asztali gépem nincs és mire megjonne egy ilyen kártya, addig eltelik vagy 2 hónap.
Köszönöm előre is a segítséget mindenkitől!sudo rm -rf /*
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
Ma jött meg az 500GB-s Samsung 850 Evo-m. Annyi kérdésem lenne, hogy, ha az MM 5 év garanciát ad rá, akkor be kell még regisztrálnom a Samsunghoz a gari végett vagy nem kell?
Másik: Magicianon kívül kell még valamit telepítenem az SSD végett? SSDOK, HDS, CrystalDiskMark volt eddig alap nálam.
Köszi szépen előre is a segítséget. -
Emperor_
addikt
válasz MasterMark #29675 üzenetére
Ha folyamatosan nő, az már nem jó.
Gariztasd le!Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Emperor_
addikt
válasz MasterMark #29672 üzenetére
Nos, én azt gondolom, hogy SSD-nek nincsen baja. Ha megnézed a 231-es attribútumot (hátralévő élettartam), akkor láthatod, hogy az 100-at mutat. A HDS a kondícióba beleszámolja 196-os értéket, az áthelyezett blokk-okat. Gondolom én.
Annyit tennék a helyedben, hogy néha ránéznék az SSD állapotára. Ha vészesen szaporodnak az áthelyezett blokk-ok, akkor kezdenék csak aggódni.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz Frawly #29665 üzenetére
Igen, ezért nem szabad beleszerkeszteni a mondatba utólag, bocsi.
Szóval:
Két ilyen SSD-ről van szó, és mindkettőnek probléma van ezzel a Reallocation Event Count-tal.
Emperor_: Hát legelőszőr beraktam se formázni nem tudtam, se semmi, aztán a BIOS-sem látta. Ki-be kapcsolás után csináltam egy újrainicializálást, akkor már jó lett.
Ja igen, 2 db-ról van szó, az előzőben a másiknak a képét linkelte, azzal nem volt gond, tudtam formázni.
Úgy egyébként ezen kívül baja nincs, de ez nem tudom mennyire egészséges, azért kérdezem. Öntesztek végigmentek hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Frawly
veterán
válasz #71746560 #29670 üzenetére
A 30 fok kb. semmi, nem melegedés. Az MX300-as SSD-im 20-30 fok között indulnak. A normál hőfok 35-40 fok között van, annál a gépnél, ami előttem van, 48 fok volt a max., amit a SMART regisztrált. Nálam viszont semmi hűtőpad nincs, a gép a combon van (tipikusan ágyban használom, háton fekve, térdem felhúzva, vagy az ágyon van, ritkán leülök vele asztalhoz).
Ha viszont bevállaltad a hűtőpad kényelmetlenségét, akkor érdemes bekapcsolni rajta a hűtést is, nagy hangja nincs, sokkal többet nem fogyaszt, ha már hűtőpad, akkor hűtsön.
-
Emperor_
addikt
válasz MasterMark #29646 üzenetére
Miért kérdezed?
Van valami probléma az SSD-vel?[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz #41133696 #29664 üzenetére
Nyilván, amelyikhez nincs gyári program, ahhoz nem kell. Amelyikhez adnak, annál viszont nem dísznek van, de ez csak az NVME-sekre vonatkozik.
(#29663) Supernova555: hiába csavarozod be sziklaszilárdan, attól még a csatlakozó forrasztása lehet hibás, ami miatt érintkezési hibás lesz. Vagy az érintkezőkre telepedő kosz, szennyeződés is lehet ludas. A melegedés is simán lehet, hogy azért volt, mert a laptopban nem tudott szellőzni. Amúgy hány fok volt az a nagyon meleg? 50-55 fokig semmi probléma nincs, SATA SSD-k meg nem melegednek efölé. Nálam 50 volt a csúcs (MX300).
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz MasterMark #29659 üzenetére
Ennek a magyar mondatnak majd azért fuss neki még egyszer. Ott elkezdve, hogy van-e valami baja az SSD-nek, belassulás, bootprobléma, stb. Egy képet mellékelj a SMART-ról, mert én ez alapján úgy látom, hogy 0-kat mutat ezeket az errorokra, így szövegesen leírva nehéz megmondani, hogy melyik oszlop mit jelent.
-
törölt tag
válasz MasterMark #29661 üzenetére
Nekem is volt(Samsung 850 EVO 500 Gb),nagyon melegedett+csatlakozási hibája is volt.
Csak tudnám hogy a laptopban-lecsavarozva,hogy tudta ezt produkálni? -
Frawly
veterán
válasz #93794560 #29651 üzenetére
A fájlműveletek közötti automatikus TRIM pont elég. Kézi TRIM-re XP-n van szükség. Linux alatt lehet választani a kettő között.
(#29656) GoodSpeed: az ADATA szarjának sem kell futni. Tudom, hogy 32 giga RAM-od van, és abban elfér, már 16 gigán is mindegy lenne, de minek fusson feleslegesen egy olyan progi, amit nem használsz? Csak feleslegesen töltögeti be a rendszer őket, lassítva a bootot. NVME-s SSD-khez viszont fel kell tenni a gyári progit, hogy a cache-elése rendesen működjön és hozza a sebessége a gyári értékeket. SATA SSD-knél viszont nem kell semmi. Semmilyen optimalizáció nem kell.
Linux alatt alapból nincs is semmilyen ilyen gyári program, mégis meg lehet lenni nélküle. Egyedül NVME-nél nem tudom hogy lehet bekapcsolni az SSD saját cache-gyorsítását.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #29659 üzenetére
Szia,valószínűleg instabil az SSD,tönkre fog menni.
Illetve még ellenőrizzed a csatlakozóját+a kábelét is. -
MasterMark
titán
válasz MasterMark #29646 üzenetére
Erre valaki? Ami SMART szerint bajosnak én látok az ez:
1,Raw Read Error Rate,50,116,116,OK,126057168,0
195,On-the-fly ECC Uncorrectable Error Count,0,120,120,OK,126057168,0
196,Reallocation Event Count,3,96,96,OK,100,0,Engedélyezve
201,Uncorrectable Soft Read Error Rate,0,120,120,OK,126057168,0
204,Soft ECC Correction,0,120,120,OK,126057168,0Ezek az ECC error-ok folyamatosan változnak.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz pocokxx #29654 üzenetére
I would say M.2 only not NVME. And there would have to be a BIOS update to support NVME
Elvileg. Mondjuk ez VW, innentől gyanús, hogy csak m2 sata van benne, és nem NVME.
Ha kivetted a régit, arra a típusra rá lehet keresni.. De gyanús, hogy csak M2 sata lesz.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
jeni
félisten
kausarsabil erre kérdezz rá
itt valaki írt erről. a csatoló szerint elvileg menne
legtöbb videó oldalon a Samsung 850 EVO mint m.2 szerepel[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy Asus ROG laptop (GL552 VX) , ami nem hajlandó felismerni egy 960 EVO-t . Az NVME lehet buktató a dologban?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
-
Frawly
veterán
válasz #41133696 #29647 üzenetére
Nincs szükség a Samsung Magicianra, felesleges marketinghulladék. Mindegy mi van az SSD-n, meg hány SSD van a gépben. Kíváncsiságból felteheted persze, arra jó, hogy ránézz, hogy a Samsung szerint hogy áll az SSD-d, mennyire vág egybe a HD Sentinel és a Magician megállapítása a meghajtó adatait, kondícióját, stb. illetően, de nincs rá szükség, hogy mindig fusson. Egyszerűen nincs semmi haszna.
-
Frawly
veterán
Nem kell ahhoz a másik partícióra írni, hogy elvesszen. A partíció adatai a partíciós táblában vannak (MBR). Ezt írtad át GPT-re, ekkor minden korábbi MBR partíció megszűnt létezni, teljesen üres lett az új partíciós tábla, az OS telepítés létrehozott rajta néhány partíciót, gondolom a maradék tárterületet üresen hagytad.
A régi partíciót, ha nem írtál rá, úgy tudod előcsalni, ha emlékszel a partíció adataira (hányadik szektortól kezdődött és végződött). Vagy a GetDataBack for NTFS-sel. Csak akkor működik, ha valóban nem volt írás a második partíció területére, mert akkor az adatok még ott vannak, csak a partíciót kell újra bejegyezni a partíciós táblába, aminek MBR-nek kell újra lennie.
-
törölt tag
Helló,
https://prohardver.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/hsz_44475-44475.html
Ezen hozzászólásom fényében kérdezem, hogy a SAMSUNG általi Samsung Magician szoftver telepítésre szükség van e illetve ajánlott e olyan esetben, amikor egy Plextor a rendszer SSD, a másik 3 SSD a gépben pedig tárhely (Steam, Origin, Uplay játékoknak)?
-
siko5
csendes tag
válasz Frawly #29634 üzenetére
Hello!
Nem írtam a másik partícióra, mivel nem is látom. Az a megoldás érdekelne, hogy hogyan tudom elővarázsolni? Mert ha nem létezik ugye az a téma, hogy egyik fele MBR, másik meg GPT, akkor nyilván látnom kellene a másikat is, ha az is GPT nem?
Tulajdonképpen annyira sok adat nincs azon a részen, de ahogy számolgattam a területet, kellene lenni adatnak a másik felén is. Már az is fél siker lenne ha a másik felét visszahozom üresen.
Az SSD ment cserére, azon nem volt különösebben semmi pótolhatatlan.
-
Frawly
veterán
Meg az elérési ideje is egy nagyságrenddel jobb, mint akármelyik HDD-nek, még a legszuperebb 10k és 15k fordulatos HDD-k sem tudnak ebben versenyezni, még a legócskább, legolcsóbb SSD-kkel sem.
(#29638) Lili20: teljesen jó értékek ezek, egy SATA3-as SSD-nek kb. ennyit kell mennie. A 0,5-1K-s fájlok nagyon apróak. Ahogy a kolléga írja, még így is ronggyá verik a HDD-ket.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz tothjozsi96 #29639 üzenetére
Bírná.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Lenovo T520-ba szeretnék venni SSD-t. Viszont arra gondoltam hogy veszek egy 500 gigásat de úgy hogy erre töltenék le filmet is. Azt bírná, vagy nem ajánlott? 850 EVO-t szeretnék. -
Lili20
újonc
Sziasztok, megint kérdeznék, benchmark téma (tudom, az SSD-t használni kell, nem méricskélni, de hátha valamit nem jól csináltam): ATTO-val mérve 512 és 1K méretnél 10MB/s alatt marad a sebesség (még egy régebbi vinyó is gyorsabb ennél). 2K és efölött szépen felmegy és hozza a gyári értékeket. Samsung 850 EVO 250GB, friss Win7 64 bit install, AHCI, Magician-t nem használom.
Jó ez így, vagy van valami gubanc? Neten találtam ATTO screenshotokat, és ott legkisebb méretnél is 40-50 MB/s-t láttam. -
-
kzs13
csendes tag
Sziasztok, Adata SP600 60GB SSD-ről a héten már másodszorra tűnt el a partició és vele a win10. HD Sentinel szerint az ssd 100/100-as. Van valakinek tippje mi lehet a gond?
-
Frawly
veterán
Alapból nem tart ilyet nyilván egyik SSD sem, csak hogy hány üzemórát ment, de ebbe nem számít bele az az idő, amíg ki volt kapcsolva az SSD, vagy energiagazdálkodás miatt altatva volt.
Viszont ha azóta nem lett újrahúzva a rendszer, akkor talán az OS telepítési dátumából meg lehet tudni milyen régi rendszer van rajta (rendszerfájlok dátuma), és így vissza lehet következtetni az SSD korára is. Azt viszont nem értem, hogy miért nem érdekel a hogyanja, és miért kellene ez neked?
-
Frawly
veterán
Rossz híreim vannak. Ha már a BIOS sem látja rendesen az SSD-t, akkor annak lőttek, adatot sem lehet róla visszahozni. Küldd vissza gariba. Egyébként milyen SSD volt pontosan, mennyi idős?
A HDD-t illetően sem tudok túl sok jóval kecsegtetni. Ha átálltál MBR-ről GPT-re, akkor azzal a második partíció, az adatpartíció is törlődött. Olyan nincsen, hogy a lemezen az egyik partíció GPT-s, a másik MBR-es. Csak egyféle vonatkozhat az egész lemezre, ha az GPT-s, akkor csak GPT-s partíciók lehetnek a meghajtón. Kár volt ráadásul szétcseszned az egészet, mert a Win10 támogatja az MBR-t is, amit előtte használtál.
Viszont ha még nem írtál a második HDD-partíció területére, akkor GetDataBack for NTFS szerintem vissza fogja tudni hozni az adatokat az adatpartíciódról, de kelleni fog hozzá egy másik HDD is, amire kimenti a dolgokat.
-
Balli
őstag
Egy gyors, eldöntendő kérdésem lenne
Meglehet nézni egy SSD pontos beüzemelési dátumát? Egy új SSD lett berakva egy iMac gépbe, meglehet tudni hogy mikor? A hogyan az most nem fontosAthens 2004
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy OCZ octane 64gb-os ssd-m.Olyan problémám van hogy a windows látja de nem 64gb-nak hanem 190-meg 80 mindig más.Particionálni nem lehet mivel nem tudja azonosítani hogy milyen ssd is ez.
Mit lehetne ezzel kezdeni? -
bobalazs
nagyúr
-
siko5
csendes tag
Hello!
Egy másik fórumról ajánlották, hogy ide írjak, mert ez aktívabb, szóval veletek is megosztom a dolgot, várok ötleteket. Igaz, ez egy SSD-s fórum, de mivel a HDD is közrejátszik valamilyen formában a jelenlegi helyzethez, bemásolom az egész hozzászólásomat, amit a másik fórumban írtam, kiegészítem képekkel is.
A gépemben volt egy 120GB-os SSD, melyre Win10 volt telepítve, és volt mellette egy 320GB-os HDD, melyet régen egyedül használtam, és 2 partícióra van osztva. Az egyik partíción volt régen az op.rendszer, a másikon az adataim. Ahogy az SSD bekerült a gépembe, az adatokat a HDD-n tároltam, többnyire azon a partíción, amelyiken eddig is az adatok voltak.
Térjünk a lényegre. Az SSD-m egy hete kb felmondta a szolgálatot. Egyik pillanatról a másikra feladta. Annyit láttam az egészből, hogy a gépházamon a HDD munkáját jelző fény folyamatosan világított, majd a Win10 megpróbálta megjavítani a lemezhibát, sikertelenül. Újraindítás után a Bios-ban találtam magam, és az a kép fogadott, hogy a HDD okés, viszont az SSD helyén egy PS3111 elnevezésű, 0.0GB-os cuccot ismer fel a SATA porton. Van rá még 2 év garancia, egyenlőre azon gondolkodom, hogy cserélem-e, vagy ezt egyáltalán lehet-e javítani? Ez az egyik dolog, amiben várnék ötleteket, hogy esetleg javítható-e az SSD, vagy csere?
A másik dolog.
Tehát megmaradt az ezer éves Hitachi 320GB-os HDD-m, amire gondoltam feltolom a Win10-et, természetesen arra a partícióra, amit eddig is operációs rendszernek tartottam fent, szóval az adataim megmaradnak a másik partíción. Természetesen én is belefutottam az MBR/GPT partíciós séma okozta problémába, de ezt parancssorral megoldottam, és fel is települt szépen a Win10. Viszont azzal a meglepő dologgal találkoztam, hogy a HDD másik fele ( kb. 50-50%-ra volt partícionálva a HDD ) nem mutatkozik meg nekem a rendszerben. azaz a rendszernek GPT-re váltott része frankó, viszont a másik partíció MBR, így azt nem látom a Windowsban. Arra lennék egyenlőre kíváncsi, hogy hogy a bánatba jeleníthetem meg a tartalmát? Van rajta pár fontos dolog, amit használni szeretnék. Egyenlőre ez az elsődleges, mert a tárhelyem is elég szűkös így.
Pár info: Alaplap : MSI B250 PC MATE, minden SATA porton kipróbáltam az SSD-t, egyiken sem megy.
Az SSD-t nem otthon szeretném megbuherálni, csak a garanciajegy érvényesítéséhez le kellett töltenem egy dokumentumot, amin be kell jelölnöm, hogy csere/javítás. Nem vagyok jártas SSD témában, hogy egyáltalán lehet-e javítani, vagy sem.
Ami a HDD-t illeti, kaptam olyan választ, hogy valószínű az egészet formáztam, így a másik partíció i üres, viszont erről csináltam egy screenshotot, hogy elvileg nem.
Előre is köszi a válaszokat!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Frawly #29623 üzenetére
Sajnos ez elég régóta ilyen, talán a Ghost óta, de már nem tudom.
Őszintén szólva nem csak a COD-nál találkoztam ilyennel, de csak a COD az, ami úgymond halmozottan hisztis erre, a többi max tök véletlenszerűen fagy ki ez miatt. Ezért szokták azt javasolni, hogy elviselhetőbb méretet állítson be az is, akinek több ramja van, hogy elkerülhesse az esetlegesen ez miatt keletkező kellemetlenségeket.
Véleményem szubjektív...
-
Frawly
veterán
válasz hackeeeee #29622 üzenetére
Elhiszem nektek. Nem tapasztaltam még ilyet, igaz nem is játszok olyan játékokkal, amelyeknek ekkora a memóriaigénye. Mindenesetre szoftveres bugnak tűnik. Arra tudok gondolni, hogy a játék próbál a kernel felé nagyobb memóriaigényt jelenteni, mint amekkorára szüksége van, azért, ha kevesebbet kap, akkor is elég legyen. Lehet úgy vannak vele a játékfejlesztők, hogy ha csak pont annyit igényelne, amekkora szükséges, akkor lehet nem kapná meg teljesen, egy konkurrens alkalmazás miatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Frawly #29620 üzenetére
Én is komolyan mondtam azt, hogy kell.. Ha nincs neki lapozófájl, bizonyos játéktok, mindegy mennyi ramod van, random szétesnek ram virtuális memória hibával, ha van, csak kicsi,, van amikor még akkor a helyzet ugyan ez..
Szal, ha pl. játszol bármelyik COD-dal, és letiltod a lapozófájlt, akkor max 10 percet tudsz játszani, és szétfagy a játék.. Igen, mindez 16GB rammal, mindezt úgy, hogy mondjuk 10-12GB ramnál nem eszik többet a játék.. És még a forza 7 memory leak hibájáról még nem is beszéltünk..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
bobalazs
nagyúr
válasz Frawly #29620 üzenetére
Amennyit volt időm utánaolvasni, a windows memóriagazdálkodása nem faék egyszerűségű.
Tehát bezabál 10 giga ramot egy játék és marad még 5-6 gigád mindenféle másra, pl. op.rendszer, programok stb.; ez jelenleg nem kivitelezhető. (nem a windoows gyorsítótárazásáról beszélek, mert felszabadít magának ramot, ha igény van rá.
Hiába jelzi neked a feladatkezelő hogy mennyi memória van szabadon, ha egyszer nem használhatod, mert nem áll rendelkezésedre. Komolyabb játék mellé nem lehet 400 mega virtuális memóriát beállítani.Hogy egyetlen dologgal alátámasszam a mondanivalómat, ennyit mondok.
"számítógépben kevés a memória - zárja be az alábbi alkalmazást..."[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz hackeeeee #29617 üzenetére
Nem kötözködni akarok, hanem komolyan mondom, hogy ezzel ellentmondtok magatoknak. Valóban van pár játék, ami bekajál 10+ giga RAM-ot, de a 16 gigát még nincs játék tudtommal, ami kihasználja. Szóval teljesen jó az, ha 11 gigát foglal a játék, akkor még mindig van 5 giga RAM (meg 400 mega swap), hogy mellette fusson a rendszer, meg egy kis ezmegaz (böngésző, vírusirtó), bár ha az ember ekkora game-mel játszik, szerintem ajánlott bezárni a legtöbb dolgot a háttérben. Aki meg nem játszik ilyen játékokkal, és csak átlag otthoni/iroda felhasználó, az az életben nem használ ki még 16 giga RAM-ot.
Ha az én gépemről lenne szó (van 16 GB RAM-os gépem, de az Linux only), Windows alatt még 400 MB-os swapot sem használnék, letiltanám teljesen. Viszont ezt általános szinten nem ajánlhatom mindenkinek, mert nem ismerem a felhasználási területüket, meg azt, hogy milyen programokat használnak. Emiatt biztosabb az, ha van swap, de elég minimális méreten tartani.
-
titán
Egy kis érdekesség. Két darab Samu PM951 NVMe 512 GB iRST Raid 0 konfigurációban. Gyorsan bontom is a tömböt, külön-külön is elég gyorsak nekem. Csak a próba kedvéért csináltam. Z370-ben szépen bootolható install közbeni driver betöltéssel. A héten csinálok egy 6 elemű SATA Raid 5 tömböt is viccből.
1. lemez szólóban:
2. lemez szólóban:
Ők ketten RAID0-ban:
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Frawly
veterán
válasz Lili20 #29609 üzenetére
16 giga RAM-nál elég fix 400-400MB-os lapozófájlt beállítani, úgyse fogja használni a rendszer. Csak azért érdemes tartani, hogy hátha valamelyik alkalmazásnak kell. Linux alatt meg 16 giga RAM-nál egyáltalán nem kell swap. Nem csak SSD-nél, HDD-nél sem. Felesleges tárhelypocsékolás, nem az SSD kíméléséről van szó.
-
Lili20
újonc
Sziasztok,
megvettem első SSD-met, összefoglalót átolvastam, egy kérdésem lenne: lapozófile méretét miért érdemes átállítani 400MB-4GB-re alapértelmezettről (Win 7, 16GB RAM, 16GB alapból a lapozófile)? Hely egyelőre van bőven rajta, van valami más oka is?
Előre is köszi a választ,
Lili -
dugo_
veterán
válasz Predator2 #29607 üzenetére
Ha az a sok szektorhiba valós, akkor az bele van számolva a kondícióba. A többi program pedig csak az írást nézi.
A fejlesztője: https://logout.hu/tag/hdsentinel.html
-
Predator2
addikt
válasz Emperor_ #29603 üzenetére
Megnéztem a másik két említett progival is, teljesen mást írtak mint az általam linkelt programok.
Ez esetben akkor mi a valós? Ha mégis a HDS a valós akkor mit tegyek, hogy ne csökkenjen tovább?
Illetve milyen néven keressem a fejlesztőt, ha téves adatot jelez?THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
törölt tag
Üdv.
Adott egy OCZ Vertex3 60 Gigás. Hónapok óta újraindul, lefagy vagy kékhalálozik a gép, de ritkán. Pár hete viszont rendszeressé vált, mivel ez az SSD nem egy nagy szám, rá gyanakszom elsőként. Főleg, mivel a proci, VGA, ram órajeleit levettem, teszteltem programokkal is és azok rendben vannak.Így néz ki és 93%-os, teljesen jónak írja, 20TB írás van rajta. Egyébként az alábbiak is hasonlóan rosszak, csak azok egy hónappal korábbi időponttól kezdődnek.
-wear range delta
-on the fly eec uncorrectable error count
-uncorrectable soft read error rate
-soft eec correctionEbből lehet valamire következtetni?
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz Predator2 #29600 üzenetére
1. Így, igen.
2. Ez esetben az SSDOK-nak hinnék. Esetleg nézd meg más progival is! Pld Crytal Disk Info, SSDLife.Vélelmezem, hogy a SSDOK a wear level SMART attribútum értékét jelzik ki. A HDS meg beleszámol más SMART attribútumot, pld 200-ast is.
A HDS fejlesztőjét meg tudod kérdezni, itt a PH-n aktív, az SSDOK fejlesztője sajnos nem tud a progival foglalkozni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest