Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ueda
senior tag
-
Ueda
senior tag
válasz
MaxxDamage #26593 üzenetére
A trim hiánya nem vészes. Másrészt lefutatthatod néhanapján az Intel SSD Optimizert. [link]
-
Ueda
senior tag
válasz
psalm69 #25372 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, intel oldalán szerepel ugyanez a probléma : https://communities.intel.com/thread/87796 Azt hiszem ez azt jelenti, hogy a hibajavító terület fogyott el.
-
Ueda
senior tag
válasz
GEPESZ66 #25112 üzenetére
Külföldi fórumokon is írnak erről a problémáról, hogy HDD sata 2-vel megy, SSD sata 1 -el. Mérési eredmények is pont ugyanezek. http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?p=565600 vagy http://forum.crucial.com/t5/Crucial-SSDs/C300-SATA-III-6Gbps-only-being-seen-as-SATA-I-1-5Gbps-by-ASUS/td-p/10812 Nem úgy néz ki, hogy lenne rá megoldás.
Még : http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/686097-Sata3-SSD-running-at-Sata1
-
Ueda
senior tag
-
Ueda
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #25051 üzenetére
-
Ueda
senior tag
"Legtöbbször csak biztonságról beszélünk, és ezt szeretnénk elérni. Már itt elkövettük az első hibát! Ennek elkerüléséhez fontos megérteni a működési biztonság és az adatbiztonság közötti lényeges különbséget: míg a működési biztonság szinte minden esetben redundanciát jelent, addig az adatbiztonság egy vagy több fizikailag különálló meghajtót/meghajtókat vagy rendszert takar, akár több párhuzamos kópiával." [link]
-
Ueda
senior tag
válasz
Viktor81 #23623 üzenetére
Nekem a Kingmax SSD melegedik nagyon, 70 fok laptopban, asztali gépben is felmegy 50 fokra. AHCI helyett IDE módban telepítettem. (Ha lehetne sata2-re lekorlátoznám az adatátvitelt.) Laptop ventilátorát kitisztítottam, mert teljesen el volt dugulva. Ez utóbbi fontos volt, mert egyetlen egy közös hőcsőnek kell elvezetni a meleget a cpu-ról és gpu-ról is egy kis lamellán keresztül.
-
Ueda
senior tag
-
Ueda
senior tag
válasz
King Unique #22458 üzenetére
Szerintem úgy is lehet csinálni, hogy megvárod míg 50 % -ra csökken a kondíció és utána kezdesz el gondolkodni azon, hogy hogyan tovább. A legrégebbi SSD-m - Samsung 830 64 GB - 18 TB írással 81 % kondíciót mutat, még az 50 % közelében sem vagyok. Az Intel 320 80 GB "rosszabb", mert 8 TB írással 98 % -ot mutat. DE ... ezek még régebbi nagyobb csíkszélességű MLC flash csipek, amik többet bírnak. Most éppen raidba tettem őket :
-
Ueda
senior tag
válasz
garfield545 #22428 üzenetére
Ram memória tesztet végeztél ? Pl. linux memóriatesztjére gondolok vagy akár windows alól. Mivel nekem sincs fogalmam, hogy mi lehet, ezért kizárásos alapon még SSD nélkül is telepítenék windows-t. Bár ha már a linux is szóba került, hát megnézném, hogy linux alatt is csinálja ezeket (Linux Mint, Transmission).
-
Ueda
senior tag
válasz
Bile Demon #21908 üzenetére
Samsung Magician nem segít ?
-
Ueda
senior tag
válasz
sepsi0 #21434 üzenetére
Van hozzá karbantartó program is. (Elvileg hetente 1x érdemes lefuttatni.) https://downloadcenter.intel.com/product/56600/Intel-SSD-X25-M-Series-160GB-2-5in-SATA-3Gb-s-34nm-MLC-
-
Ueda
senior tag
-
Ueda
senior tag
Kiváncsiságból 3 különböző SSD-t RAID 0 -ba kötöttem.
Abszolút meggyőző a technika, "lassú" SSD-kből is lehet jó cuccot építeni.Teljesen ismeretlenül vágtam neki.Azt sem tudtam, hogy az alaplapom csipje milyen (ICH10R), vagy mit kell megnyomni a BIOS-ban (CTRL+I).
-
Ueda
senior tag
válasz
Tappancs2001 #15792 üzenetére
Ez normális, mert semmi sincs rajta. Inicializálni kell . Win7 alatt ez az útvonal : Start menü / Vezérlőpult / Felügyeleti eszközök / Számítógép-kezelés / Lemezkezelés és hozzál létre partíciót.
-
Ueda
senior tag
válasz
fatallerror #14824 üzenetére
4k QD32 read (33,53) magasabb szokott lenni AHCI-vel gyengébb SSD esetén is [link]. Így arra emlékeztet, amikor sata-ide módban ment az ssd.
-
Ueda
senior tag
-
Ueda
senior tag
Esetedben nem az AHCI mód hiánya jelenti a leggyengébb láncszemet, hanem az Nvidia csipszett (alaplap kézikönyve), ami gondot okoz. Lásd : panasz nvidia-ra keresés nvidia szóra Nem lebeszélni akarlak a vásárlásról, csupán a nehézségekre kívánom felhívni a figyelmet.
-
Ueda
senior tag
válasz
Vasinger! #8430 üzenetére
Az egymás után következő generációk egyre kissebb csíkszélességgel és ebből következően kevesebb írási ciklust elviselő flash cellákra épülnek. Így fordulhat elő, hogy kopás szempontjából a 840 basic rosszabbul teljesít mint a 830 (=840 pro). A 830 meg rosszabbul teljesít, mint a 470. Viszont azóta az áruk is csökkent az ssd-knek.
-
-
Ueda
senior tag
Ha jól látom, összesen 3 kábel van. 2 fekete az SSD-nek és HDD-nek külön. A piros a DVD-t kapta. Szóval az adatkábelek megvannak, az elrendezés már részletkérdés. A tápkábel az, ami több eszközt is összekapcsol. Pl. BIOS-ban is meg lehet(ne) nézni, hogy melyik portra mi van kötve.
-
Ueda
senior tag
Többnek tünik, mint az enyém, 2 év alatt 7 TB, pedig nem kímélem, 2 GB lapozófájl, meg másolgatás, a böngészők is rajta futnak teljesen, tehát semmi temp mappa áthelyezés. Mivel én sem tudom, hogy mi, kinek és hogyan irogat (mert másnál is előjön ez), ezért nem tudom mi az oka.
Ja ... amúgy fasza az avatárod. -
Ueda
senior tag
válasz
tomi5244 #7269 üzenetére
Olyan dolgokat lehetne kipróbálni, hogy másik SATA port-ra kötöd az alaplapon. Ha van rá lehetőséged, akkor magát a SATA kábelt is lehet cserélni. Ilyen "apróságok" is okozhatnak zavart. Az AHCI mód hiánya semmiképpen sem okoz fagyást. Az 1 TB írásmennyiség meg jó kevés, tehát azt se lehet mondani, hogy igénybe van néve az SSD-d. Ha a tápegység nem kóser, az is okozhat gondot.
-
Ueda
senior tag
Ezt találtam : "NVidia (NForce) - Lassabb vezérlő, nagy mértékben elmarad a kívánt sebességtől és hibás működéssel is párosul több esetben
Driver és javaslat: Nem támogatja a TRIM-et, ezért használd az W7 alap AHCI driver-ét" [link] 2. pont alatt . -
Ueda
senior tag
válasz
Kristof9094 #6633 üzenetére
Start menü keresőjébe beírod, hogy : cleanmgr.exe, elindítod és törlöd a fölös fájlokat. A windows update is sokat hagy maga után. + infó : [link] .
-
Ueda
senior tag
-
Ueda
senior tag
válasz
banánttészta #6260 üzenetére
Ha eddig a HDD-n volt a Windows, akkor az új telepítést hogy csináltad meg ? A HDD-n rajta hagytad a régebbi Windowst és az SSD-vel együtt 2 oprendszered van. Vagy törölted a HDD-t ?
-
Ueda
senior tag
válasz
banánttészta #6254 üzenetére
Szerintem kezdjük előröl az egészet, nehezen kibogozható a dolog. Tehát eddig csak HDD-d volt, és ma vettél SSD-t. Szóval ezt ez elejéről kellene rekonstruálni ... meg alaplap neve, tipusa sem ártana, meg egyéb részletek.
-
Ueda
senior tag
Windows 7 alatt megjelent nemrég egy frissítés, amivel el lehet távolítani a frissítések maradványait.
KB 2852386
A cleanmgr.exe alkalmazást szoktam elindítani és kb. 1 GB helyet lehet felszabadítani vele. -
Ueda
senior tag
A firmware-t érdemes lenne ellenőrizni és szükség esetén frissíteni. Dobj egy képet az SSDok-ról, hátha a szakik látnak belőle valamit. Ha ezekkel sincs előrelépés, akkor érdemes belenyúlni a gépbe és áttenni másik SATA helyre az SSD-t.+ sata kábel ellenőrzés is ahogy (#6070) G4ula84 mondja. Tápegység milyen ? Ha márkás és/vagy új, akkor valószínűleg nem az a gond.
-
Ueda
senior tag
válasz
CosinusSL #5956 üzenetére
Nem ismerem ezt a hibajelenséget, ráadásul még hihetetlennek is hangzik. Kikapcsolás után újból bekapcsol ? Ettől már csak az lenne groteszkebb, ha kihúzott konnektor mellett kapcsolna be a gép.
Bár olyan előfordul, hogy a hálózati áram ingadozásait a tápegység továbbviszi az alkatrészek felé. Viszont ezekre a jelenségekre mindenképpen érdemes odafigyelni, főleg, hogy a régi és új géppel is előfordulnak. -
Ueda
senior tag
válasz
CosinusSL #5953 üzenetére
Ha a korábbi gépedben rendesen működött, akkor ez inkább arra felé billenti a mérleget, hogy nem az SSD-vel van gond. Az új gépben milyen tápegység van? A tápegység nem megfelelő működése is okozhat problémákat a háttértárakban. HDSentinelt is futtathatod akár, hogy jelez-e hibát. Alaplap tipusát is leírhatnád vagy csinálsz képet SSDok-ról.
-
Ueda
senior tag
válasz
Madgamer001 #5932 üzenetére
Milyen SSD-d van és mióta, mennyi írással, kondícióval ? Mennyi írást tartasz soknak ? Mert nem biztos, hogy sok lesz az. Nekem 2 év alatt 6 TB írásom lesz és ez nem sok.
-
Ueda
senior tag
Hódító útjára indul a ReRAM : Index tech
-
Ueda
senior tag
Nekem is feltünt ez a probléma, de fogalmam sincs mitől lehet. Mivel az utóbbi időben jött elő, ezért valami olyasmi lehet, ami az utóbbi pár hónappal lehet összefüggésben. Illetve úgy néz ki Windows probléma (valamelyik frissítés?) lehet, mert neked teljesen más a rendszered, így valószínűleg a hardverrel nem függ össze.
-
Ueda
senior tag
Az útvonal Windows 7 alatt alapbeállítások mellett :
Windows 7 / Vezérlőpult / Energiagazdálkodási lehetőségek / Kiegyensúlyozott (ajánlott) / Séma beállításainak módosítása / Speciális energiaellátási beállítások módosítása / Merevlemez / Merevlemez kikapcsolása / Beállítás : 20 perc
(#3984) radi8tor1 :
-
Ueda
senior tag
-
Ueda
senior tag
válasz
potyi23 #3384 üzenetére
Multicommandert próbáld ki.
-
Ueda
senior tag
válasz
gabrielarky #2693 üzenetére
Nálam volt ilyen még a kezdet kezdetén. Samsung 830 64 GB SSD-m gondolt egyet és teljesen eltünt róla minden adat. Ezután HDD-re telepítettem Windowst és újraindításkor lefutott az SSD-n a chkdsk és az adatok is teljesen meglettek. Az adatmentés után frissítettem a firmwaret (ez Samsung 830 esetében érdemes volt), plusz pár hónappal később beszereztem egy megbízhatóbb tápegységet (Bestec 300W), mert a régi tápok (LPK2-23 400W, Codegen 300W) a HDD esetében is bizonytalan működést idéztek elő. Amióta frissítettem a firmware-t és megbízhatóbb tápegységem van, semmilyen gond nem volt az SSD-vel (kopp-kopp).
-
Ueda
senior tag
válasz
bluobluo75 #2578 üzenetére
-
Ueda
senior tag
válasz
Balázs1986 #2056 üzenetére
Pedig a romlás egyenletes lesz a használat arányában. A wear leveling, garbage collection és TRIM pont erre szolgál, hogy egyforma legyen a cellák elhasználódása. Link : SSD alapok.
-
Ueda
senior tag
-
Ueda
senior tag
válasz
fenergie84 #1289 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Építő/felújító topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Alcatel TAB 10" 32GB LTE / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest