Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
VoidXs
nagyúr
Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy a gépem iszonyat lassan nyit meg dolgokat (a fájl tallózása ablak is egy percig tart, a Chrome rekordnyújtásban 10 perc múlva jött be).
Ez normális?
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
kukulec
őstag
válasz Ice&Lime #16990 üzenetére
megnéztem egy videót róla, de rájöttem, hogy adott esetben inkább költenék rá 500 forintot. amúgy a meglévő sata kábelek miért nem jók?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
kukulec
őstag
válasz Ice&Lime #16977 üzenetére
pc-be. a friss telepítés még sajnos nem jó, mert ahhoz előbb a többi vinyón kellene egy kis rendszerezés, de az 1 tb környékén nem fél perc.
[ Szerkesztve ]
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Kelvin
őstag
válasz Ice&Lime #16987 üzenetére
O&O Defrag 17.5 Professional Edition Serial Code for Free
Talán még él a promóció.
Ha nem akkor se aggódj mert kéthavonta kirakják.[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Adott egy 2007-es noti, feltuningolva egy V300-as SSD-vel. Gyárilag Vista van rajt, így nem támogatja azTRIM-et.
- Létezik olyan freeware program amivel időnként trimmelhető?
- Ha dualboot-os kivitelben indőnként linux is fut rajt, az kiadja magától a trimmelés parancsot? (Ami az egész lemezre érvényes, vagy csak a linux os partíciókra?)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
atee
őstag
válasz Ice&Lime #16975 üzenetére
Nem. Ez a 0Fill
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.3 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 489.836 MB/s
Sequential Write : 485.152 MB/s
Random Read 512KB : 457.116 MB/s
Random Write 512KB : 468.911 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 28.916 MB/s [ 7059.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 132.623 MB/s [ 32378.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 258.175 MB/s [ 63031.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 370.732 MB/s [ 90510.7 IOPS]Test : 1000 MB [C: 43.5% (97.0/223.2 GB)] (x1) <0Fill>
Date : 2015/02/08 12:15:42
OS : Windows 8.1 Enterprise [6.3 Build 9600] (x64)D-day 2002-01-04 01:54
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
[link] <-- Ez lenne a kérdésem, hogy frissítés előtt töröl minden adatot az SSD-ről? Vagy hagyjam a frissítést, mert nem ér annyit. Vagy fontos lehet?
Köszi!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Ice&Lime
veterán
válasz kukulec #16976 üzenetére
Első kérdésedre a válasz, hogy jól gondolod.
Mibe kell notebook vagy desktop pc-be?
Lehet klónozni a rendszert, adnak is az ssd-hez programot, amivel megcsinálhatod, vagy külön letöltöd a programot ingyenesen. De, mindig az új, friss telepítés az ajánlottabb.[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
helló, ha veszek egy samsung 850 pro-t, jól gondolom, hogy sata 2 miatt sokat nem éreznék belőle egy crucial m550-hez képest? a másik az, hogy a gépbe betételhez kell valami beépítő eszköz? iletve ha ott van, akkor olyat lehet, hogy a jelenlegi hdd rendszerlemezemet tükrözöm rá és már mehet is a móka?
-
atee
őstag
CrystalDiskMark 3.0.3 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 476.914 MB/s
Sequential Write : 304.332 MB/s
Random Read 512KB : 414.829 MB/s
Random Write 512KB : 289.334 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 28.931 MB/s [ 7063.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 127.489 MB/s [ 31125.2 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 236.333 MB/s [ 57698.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 263.324 MB/s [ 64288.0 IOPS]Test : 1000 MB [C: 43.5% (97.0/223.2 GB)] (x5)
Date : 2015/02/07 19:07:56
OS : Windows 8.1 Enterprise [6.3 Build 9600] (x64)Ezt kaptam Intel 520 ra! Megfelelő eredmények?
D-day 2002-01-04 01:54
-
Doky586
nagyúr
válasz syberia #16967 üzenetére
Már a HDD-ken is volt 8MB belső ram cache ami összemérhető az 50MB tesztfile mérettel. Azaz ha lenne a CDM-ben 8MB beállítás akkor semmilyen különbséget nem látnál HDD és SSD közt, sőt néha az előbbi nyerne. Ha a sok írástól félsz akkor inkáb az átlagolást vedd le 5-ről 1-re (vagy 2-re), de maradjon 1000MB-on..
[ Szerkesztve ]
-
ati888
senior tag
Hello!
Egy HP 8440p-be tettem most egy új 520-as intel SSD-t, a gép csak sata2-es, beállítottam mindent jól, működik is rendesen Win 8.1-gyel. Csak annyit kérdeznék, hogy ezek az eredmények jók-e? A 4K értékeket keveslem kicsit.
köszi
ati
-
syberia
veterán
3 éves OCZ Agility 3 60GB eredmény, szerintem tartja a lépést az újakkal
https://howbad.info/
-
nagyúr
Jelenleg a megfelelő Wines AHCI drivert használod ssdok szerint, nem kell kutyulnod semmit, de leszedheted a marvellest. A driverek közül az usb- s alaplapi hiányzik még, azt telepítheted, de csak azt válaszd ki a választő menüben, mást ne!
Az a leírás elég részletes, ha nem akarsz sokat kínlódni, akkor tegyél fel egy penre live Linuxot, azzal mindent tudsz csinálni aaa- s játékokon kívül.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Gabesz87
veterán
Srácok, HHD-ről SSD-re szeretnék klónozni egy laptop előre telepített Win 8.1-ét, ebben segítenétek? Olvastam az itteni összefoglalóban a Win7 költöztetése HDD-ről SSD-re cikket, meg sz.j cikkét a Macrium Reflectről, de teljes a káosz a fejemben sajna. Jó lenne egy lépésről lépésre leírás, mert pl. olvastam ezt:
Klónozáskor, bizonyos esetekben (pl előtelepített OS klónozásakor) kézi particionálási műveletek is szükségesek, ehhez (elsősorban) a MiniTool® Partition Wizard Home Edition programot ajánlom. Aztán van a cikkben a multi-boot pendrive készítése, amihez kell vmi Yumi meg a minitool partition wizard.
sz.j. oldalán is van egy bootolható lemez készítése leírás, de nem értem, az mire való. Mert írja, hogy ajánlott a klónozást is bootolható eszköz (CD/DVD, pendrive) használatával csinálni.
Kissé meguntam, és gondoltam, nem tökölök vele, inkább újratelepítem frissen az SSD-re a Win-t, csak épp miután betettem a gépbe, nyilván nem tud bootolni semmiről, nem jön be BIOS, mert nem talál semmi infót. Gondolom a HDD-n vannak. Szóval örülnék, ha valakli segítene, mit hogyan csináljak, mert most már lövésem sincs. -
xuldar
addikt
válasz fulton #16956 üzenetére
A 120GB 111-nek látszik a windowsban, mivel a windows 1024-es váltószámot használ (Gigabyte), a gyártók meg 1000-eset (Gibibyte). Ne hagyj partícionálatlan területet, de 5-6GB szabad helyet érdemes lesz szabadon hagyni, mindegy, melyik partíción.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van nekem most egy Samsung 850 Evo 120 Gb SSD. A samsung magician alpból lefoglalna 11 Gb még ebből is. (amolyan hagyjuk szabadon területnek). Valóban kell ennyi? nincs ezeken már erre elkülönített tárhely?
-
H0r1
tag
Sziasztok! Szert tettem egy Kingston Hyperx FURY 120 gb SSD-re. Minden ph!-s cikket vegigolvastam, beallitottam mindent, es most szeretnem kozze tenni a mert eredmenyeimet.
Alaplapom, egy MSI p41 C31, ich7 es vezerlovel, nincs AHCI mod sajnos, es csak SATA2-vel rendelkezik. Nagyon meglepett, hogy az irasi sebesseg nagyobb mint az olvasasi. Nemtudom hova rakni. Mi a velemenyetek?Koszonom!
-
|AP|
veterán
Az összefoglaló nagyon hasznos leírásai alapján túl vagyok a beszerelésen, telepítésen.
Az eredmények:És akkor a kérdés:
Az eszközkezelőben vannak hiányzó eszközök, ezek a chipset driver felrakásával oldódnának meg.
Fel szabad tennem, vagy okozhat gondot?
Gigabyte X58A-UD3R lapom van, Marvell SE9128 vezérlővel.Ami még a gondom (nem tudom ez összefügg-e a chipset driver hiányával), hogy mióta újratelepítettem a rendszert, a táp ventilátor maxon pörög. Eddig indításnál felpörgött, de aztán a lap leszabályozta pár másodpercen belül. Most viszont folyamatosan max. fordulatszámon megy és kikészít már...
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz bmakszim #16947 üzenetére
Az XP nem támogatja TRIM parancsot.
Ezt a két fogalmat ajánlom még elolvasni:
TRIM
wear levelingOlyan SSD-t ami XP alá való már csak használtan tudsz venni.
Ha újat veszel, akkor meg Neked vacakolni az SSD szintentartásával, pld O and O defrag 17.5-ig, diskeeper segédprogikkal.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Plasticbomb
addikt
válasz bmakszim #16947 üzenetére
Inkább olvasd el az összefoglalót. Aztán gondold át. Xpvel amúgy az a baj, hogy nem ismer pár alap szolgáltatást, ami kéne az SSDnek, hogy az élettartama alatt minél tovább megőrizze a lehető legnagyobb teljesítményt.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
bmakszim
senior tag
Sziasztok!
Windows XP-t futtató számítógép költöztetésére is használhatom a Macrium Reflect Free-t? Viszonylag régi, 40GB-os merevlemezzel rendelkező céges gépeket szeretnénk felgyorsítani a merevlemezük SSD-re való cserélésével. -
Tomi0703
addikt
Üdv!
Elszállt a gépem, de sajna biosba nem állítottam át Ahci-ra a sata vezérlőt. Csak egy optimized defaultot nyomtam. Na most én mindjárt megyek el itthonról és csak pár nap múlva jövök haza. Addig itthon viszont használják majd a gépet (netezés). Nem gáz ha így hagyom ugye? Majd ha hazajöttem úgyis újra rakom a rendes beállításokkal (csak most kiment a fejemből). Kingston V300, ez még '13 december-november körüli. -
Ice&Lime
veterán
válasz Plasticbomb #16938 üzenetére
Már hdd-t nemigen tennék vissza, bár win8-cal még elmegy, de 7-tel már nem.
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz radi8tor #16934 üzenetére
Túl parázom a dolgot,sokszor vagyok így,de most meg nyugodtam,ha így rendben van.
#jakos73
Igen kicsit aggódom,de mostmár tudom hülyeség,az a baj mindíg úgy féltem a dolgaimat.
Paráztam,hogy kicsit hülyéneknéznek ,de köszönöm a normális válaszokat
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
Lenne egy kérdésem,most hülyének fogtok nézni de kicsit bele hülyültem már ebbe a számolgatásba.
Szóval nézegetem az ssdlife adatokat (7napi adat)
1778,9 - 1741,1=37,8 Ez az adat most gigabyte lenne?2015.01.30
Aztán meg nézutem az adatokat HD sentinellel Ott ezek jöttek ki hét napra
Most ez a 7 napi írés sok vagy nem,nem tudom eldönteni?Jól számolok,hogy napi hategész valamennyi giga írás jön ki?
Teljesen meg kavar ,hogy a két program máskép mutatja a dolgot,pedig tudom a hard disk sentinel eredményét meg kell szorozni 1024 el így mondták valahogy.
Mégegy hülye kérdés,az 1778,9 ből hogy lesz 1,74?Mert gondolom az 1,74 terrabájt az 1778,9 meg gigabyte vagyis 1000 gigabyte és plusz 778gb ,de a másik mégis 1,74 lehet hülye vagyok de ez így jön le nekem ,hogy 1740gigabyte,de mégegyszer bocs a hülye kérdésért,ennyire nem vagyok benne a témában.
Úgy tanul az ember ha kérdez.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Ciccuka
veterán
Az mitől lehet, hogy a Samsung Data Migraton 2.7 progival át lett klónozva a rendszer teljesen új SSD-re és azóta nem indul a GTA4 Liberty City (ha a játék újra lett telepíve teljesen akkor se már)?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Doky586
nagyúr
válasz fenergie84 #16929 üzenetére
a CDM alján az a rublika azért van hogy beleírhasd hogy mit mivel hogyan teszteltél..
-
Ribi
nagyúr
válasz bugmenot1 #16925 üzenetére
De azt nem külső winyóra szokták, hogy ha beszarik a winyó (SSD) akkor legyen mentés
Mert ugyanarra menteni az viszonylag önellentmondás. (Persze persze ha összeomlik a rendszer lehet értelme). Szerintem ha alábbhagy az újratelepítési mánia akkor nem lesz ennyi írás. -
bugmenot1
tag
egy ssd hány tb írást bír? kingston 120gb
-
atee
őstag
Megjött az Intel 520
Minden szuper csak azt nem értem, hogy a hd sentinel miért mondja, hogy a Trim parancs nincs támogatva?
Amúgy meg minden 100/100
Az SSDOK meg azt mondja, hogy supported.
Vagy én keverek össze valamit?[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
kerekfej
addikt
Replace all Samsung 840 Series Solid State Drives affected with read speed degradation issues.
Itt lehet egy petíciót aláírni, hogy cserélje ki a Samu az összes hibás 840 EVO-t...
-
sbazsi
veterán
win7pro64bit, samsung ssd series 830, 240gb.
teljesítmény 80%
kondíció: 98%Működési idő: 218, 20 óra
Össes írt adat: 4,07TBMit várhatok ettől a vinyótol?
Merjek rá friss oprendszert telepíteni?[ Szerkesztve ]
-
Redeckt
tag
válasz aProPeti87 #16907 üzenetére
Erre a típusra tavaly kiadtak egy új, EXT0CB6Q jelzésű firmware verziót, mert kiderült, hogy a régebb óta tárolt adatok lassabban olvashatók be az SSD-ről.
Erről a javításról nemrég kiderült, hogy nem sikerült megszüntetnie a problémát. Jelenleg pedig a Samsung hivatalos reakciója a soron következő várható esemény.Tehát a firmwire frissítése esetedben nem kifejezetten indokolt, én mindenesetre megtenném, mert állításuk szerint a menedzsmentszoftverben lévő probléma javításra került, noha úgy fest nem maradéktalanul..
Ezt egyébként többféleképpen, pl. a Samsung Magician szoftverrel is megteheted.
Szegény Win 7, miért nem kapta meg az SP1-et?
[ Szerkesztve ]
Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!
-
xuldar
addikt
válasz aProPeti87 #16905 üzenetére
Először dobj egy SSDOK képet az SSD-ről, hogy lássuk, milyen firmware van rajta.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
aProPeti87
aktív tag
Egyébként hogy kell frissiteni az ssd-t és mire jó ?
Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...
-
kerekfej
addikt
válasz kedvesgabor #16885 üzenetére
TDSSKiller a legegyszerűbb
-
Doky586
nagyúr
válasz aProPeti87 #16899 üzenetére
Valaki már használta előtted és így particionálta...
Törölj róla minden partíciót és utána mehet a telepítés. A telepítő mindent meg fog csinálni.
a 120GB -ból ~111GB fog látszódni. -
Ice&Lime
veterán
válasz aProPeti87 #16899 üzenetére
Akkor hiányzik 11GB, ami lehet, hogy nincs formatálva még (vagy sam programmal lecsípted). win lemezkezelőben megtudod nézni és "beélesíteni".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest