Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van nekem most egy Samsung 850 Evo 120 Gb SSD. A samsung magician alpból lefoglalna 11 Gb még ebből is. (amolyan hagyjuk szabadon területnek). Valóban kell ennyi? nincs ezeken már erre elkülönített tárhely?
-
fulton
addikt
válasz ubyegon2 #16527 üzenetére
Persze, de nem visz közelebb. Nagyon tág a halmaz amiről fogalmaztál. Én nem tettem fel semmi mást, csak a win 8.1 és a driverek. Ennyi. Mint első alkalommal (előtte 1 nappal) mikor raktam fel az SSD re a win 8.1 et. De hogy akkor azt a tökéletes értéket driverek előtt vagy után mértem az pass.
Nem állítottam szándékosan én el semmit, nem is raktam most sem fel semmit , akkor mértem a tesztet. Ezért gondoltam még forszírozom, hátha érkezik még tipp rá. Azért elég gyérus ahoz képest amit tudnia kéne így.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném átállítani a BIOS-ban a jelenlegi "AHCI" sata vezérlést "Intel Smart Response Technology"-ra.
Azért kérdem mert jelenleg a laptopra nem tudom feltenni a "Intel Rapid Storage Technology" ajánlott drivert.
És ahogy én látom ennek egyik feltétele lenne hogy a BIOS ban átlőjem.Utólag ha rendszer AHCI ben telepítettem át lehet állítani? az Intel -re?
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
-
fulton
addikt
Sziasztok
Nem tudjátok mi lehet a baj a beállításokkal, nem kapom valamiért a várt eredményt.Elsőnek mikor felraktam az ssd re a wint-2napja, akkor még minden a megadott érték felett volt. Újra kellett tennem a wint, és most csak ennyi értéket érek el, valami nem oké. Mi lenne a tippetek
-
fulton
addikt
Sziasztok
Nem tudjátok mi lehet a gond?, valamiért IDE vezérlővel van a 850 EVO-m
Ime a képAmit nem értek , a samsung magician meg azt mutatja aktiv a ACHI.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Na, vissza állítottam a biosban IDE -re és lám 17 másodperc a botoloás. Na ez hogy van ?:S ACHI val meg 78 . Ez miért lehet?
szerk: Rapid on - al 14 másodperc IDE ben.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Jó és most hogy tudom akkor visszaállítani?
-
fulton
addikt
Most kilőttem a NIS 2014 és semmi változás az időben. Nem értem. Pedig a hozzá kapott progival arra optimalizáltam be hogy Performance
-
fulton
addikt
Azzal mértem.
A windows 7 betöltő logónál vár nagyon sokat.
Pedig eddig gyorsan töltött. Ennyire fogná a NIS 2014... nem értem. -
fulton
addikt
Viszont amit nem értek.
Most néztem egy friss rendszert NIS 2014 van még csak rajta meg videó driver.
Boot idő 78.152 mp Ez azért elég sok szerintemAHCI él TRIM él. Annyi hogy SATA 2 és olyan olvasási seb értékek lettek:277mb írás 255mb. szerintem ezek hellyel közzel jók. sata2 höz nézve. De ez a boot idő... ez elég csiga nem?
Nem tudom mennyiben befolyásolja, az elején mikor ujra indul a gép még mielőtt a win töltődne feldob egy ilyen részt:
AHCI Bios version
AHCI drive Init. . . .
-------------
majd bedobja
ID Device attached
0000 Samsung SSD
0005 DVD meghajtó
----------
ekkor megint újraindul és akkor kezd el tölteni csak be a win7. De ez minden bekapcsolásnál, és újraindításnál. Miért lehet ez?Továbbá ha bemegyek a biosba így ACHI -ra állítva, nem látom hogy mi van a sata0 sata1 stb kötve. Csak a floppy-t látom.
Állítsam vissza IDE?
-
fulton
addikt
Sziasztok
Vettem egy Samsung 850 Evo 250 gb ssd-t.Eredetileg a laptopomba vettem, de ugy gondoltam az asztali pc-mbe is jo lesz az. Be is tettem a sata0.portra, minden mas hdd lekotottem.csak a dvd maradt.
A biosban egy helyen volt nekem olyan allitasi lehetoseg h ide vagy achi, ha azt én atalitottam, akkor erdekes mod nem lattam a biosban a sata0 n az ssd- sem a dvd (szinten satas).
Visszaraktam ide majd telepitettem a win7 64. Erdekes mert meg akartam formázni az ssd-t de nem engedte, igy kijeloltem es telepítette is. Miutan ez kesz volt a regedit et elohivva a "start" 3 as erteket 0 ra irtam át most fejből meg nem mondom meik könyvtárban, a neten talaltam egy ilyen utólagos achi atalitast.
Utana a biosban is atlottem achi ra ment ujraindit. Ekkor valami achi int kezd villogni majd megint újraindul es csak utana tolt be a win. Ezt minden inditasnal. Miert?Nekem egy msi 770 c45 alpom van. Ha jol tudom ez csak a sata2 támogatja. Akkor viszont nekem felesleges ezt a 850 evot benne hagyni nem? Ugyse használja ki a sebrsseget.
Akkor mind1 ha ez megy a laptop a es a gépbe meg veszek egy mezei ssd-t olcsóbban. Jol gondolom?Hogy tudom majd megformazni a mostani 250 gb ssd-t ha atteszem a laptop a es a win8 tennem majd fel ra?
Lehet ezeket formázni?
Elore is koszonom a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest