Hirdetés
Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
kalap12
üzenetére
Ne a HD Sentinnellel nézd, hanem a Crystaldiskinfoval, az 100%-ot mutat

Amúgy pedig ne méregesd, használd, én is azt teszem

Amúgy volt itt valaki, aki nemrég írta, hogy neki kb 1 év használat után esett le 99-ről 98%-ra a kondíció. Ezen jól elhülyéskedtünk itt, hogy kb 98 év múlva esik nulla %-ra a HD Sentinnel szerint, és még 2-500 év, mire tényleg megdöglik a meghajtója. Majd akkor visszatérünk a kérdésre
Az mondjuk nem a legszerencsésebb, ha ki van centizve a szabad kapacitás az SSD-n.
Hogy miért? A wear leveling miatt. A háttérben az SSD rendszeresen rendet rak a saját háza táján, hogy nagyjából egyformán használódjanak a cellák. Ha nincs szabad hely, akkor ezt nem tudja megcsinálni, és tényleg gyorsabban kopik.Én hasonló megfontolásból nem vettem 64-est, és inkább semmilyet nem vettem, csak akkor, amikor nagyon jó áron lehetett venni 128-ast. És igen, most ennek több, mint a fele szabad, de én már öreg vagyok ahhoz, hogy folyamatosan a rendszert babusgassam, és pakolásszak a gépen, hogy elférjek 64 gigában. Majd, ha a 100-128 is kevés lesz, akkor majd kidobok egyben vagy 20 giga lomot, és megint nyugi van egy ideig

Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest