Hirdetés

Aktív témák

törölt tag

Sziasztok!

SSD készülök venni és egy rémisztő cikkre bukkantam ennek kapcsán, ebből idézek:

"Még valamire fel kell hívnunk az olvasók figyelmét. A tesztelés során kiderült, hogy az AMD-féle AHCI-driver még mindig nem támogatja az SSD-k TRIM-utasítását. A random olvasási-írási eredmények egy idő után felére/harmadára estek vissza, ami tipikus jele ennek a problémának. Ez alapvetően nem is lenne gond, hiszen a TRIM helyett használhatjuk az SSD-khez mellékelt különböző karbantartó programokat, ilyen az Intel SSD Toolbox vagy az Indilinx-vezérlős SSD-khez járó Wiper.exe. Csakhogy ezek a programok képtelenek voltak lefutni AHCI módban, az SSD Toolbox egyszerűen RAID-kötetnek vélte az SSD-t, míg a Wiper.exe szimplán átugrotta az SSD-n található partíciót. Ez, tekintve, hogy egyelőre alig létezik SATA3-as SSD, nem túl komoly baj, hiszen a Microsoft Windows 7-es drivere még mindig ott van, mint vészmegoldás, de az nem támogatja a SATA3-at, ezért az AMD-nek előbb-utóbb elő kell rukkolnia egy normális meghajtóprogrammal. Az Intel Rapid Storage driverének legújabb verziója már makulátlan ebből a szempontból."

Nekem egy Asrock 870 Extrem3-as lapom van, ehez néztem mondjuk egy Curcial C300- 64GB ami ugye SATA-3-as vagy egy OCZ vertex 2-őt SATA2-es.

A kérdésem az lenne hogy sikerült e már megoldani az AMD tulajok számár a TRIM támogatott AHCI drivert? Van valakinek 8-as sorozatu lapja és tapasztalata SSD-kel?

Köszi

Üdv.

Aktív témák