Új hozzászólás Aktív témák

• TBT

addikt

válasz gyimger #145539 üzenetére

"szerverekre vagyunk szorulva a játékok indításához"

Szerencsére még most is akad olyan játék, aminél nincs szükség semmiféle internetkapcsolatra a játékhoz (sem a telepítéshez). De tény, hogy egyre kevesebb az ilyen, ami szomorú, mert az ember nem szolgáltatást akar a pénzéért, hanem valami kézzelfoghatót/maradandót?
    Japánban ennek még mindig megvan a kultusza. Zenei CD-k gyűjtögetése/analóg lemezek gyűjtögetése, DVD+Blu-ray filmek gyűjtése, Nintendo+Playstation játékok gyűjtése, stb. Nem igazán értettem őket, hogy miért vannak ennyire oda ezekért a porfogókért, de így, hogy egyik-másik "szolgáltató" kénye kedve szerint rendezi a portékáit, teljesen megértem őket (lekerülő zenék Spofity-ről vagy filmek a Netflixről, játékok az XBOX GamePassból vagy a PS Extrából). Ami a sajátod, azt akkor hallgatod/nézed meg, amikor csak akarod. Épp ezért gondolom, hogy Japánból ezt a lemez nélküli dolgot baromi nehezen fogják kiölni. Sőt, az adott CD-k/analóg lemezeknek még valóságos megjelenési eseménye, turnéja, kultusza is van. Nagyon durva.

Nekem is volt olyan, hogy egy adott zenei album egyszer még elérhető volt a Spotify + Apple kínálatában, amikor legutóbb néztem pedig már nem volt elérhető. YT-on sincs fent, csupán 1-2 dal és a nagyobb torrent oldalakon sem "seedelik" már, mert közel 20 éves az anyag. Ellenben anno én megvettem CD-n, és azt (illetve az abból készült rip anyagot) akkor tudom meghallgatni, amikor csak akarom. És azóta sem tudom, honnét lehetne netről beszerezni, ha nem lenne meg. Boltokban sincs már. Discogs-on vannak belőle elérhető példányok, de brutálisan magas áron (olyan 30 000 forint lenne a dupla CD).
    És nem egy kicsi előadóról van szó, de gondolom a jogdíjak lejárta miatt került le mindenhonnan néhány éve. Lehet, hogy majd egyszer újra felkerül, de az is lehet, hogy már nem.

[ Szerkesztve ]

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

Új hozzászólás Aktív témák