- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lac14548
aktív tag
válasz
Solyom88 #7592 üzenetére
L220 vagy L382 mindkettő nem WIFI-s.
Ezek elvileg mennének a routerre kötve (tplink 1042nd).A következő az L386 ami 10.000-el drágábbért tud wifit is.
Ahogy nézem más lényeges különbség nincs a nyomtatók között.
A lap/perc-et kivéve.Sajnos a pénzvisszatérítésről már lemaradtam...
Kell valami más kedvezmény után néznem. -
Varshi
aktív tag
válasz
Kisfundy #7596 üzenetére
Na, szuper!
Én a párnát gariban cseréltettem, nem ismerem az árát, de a többiek szerint 10e alatt van munkadíjjal. Viszont a netről rendelve a töredékéből megúszható, és elvileg könnyű cserélni. A másik, hogy több nap a szerviznek, mert ritkán van nekik készleten. (Esetleg le lehet velük dumálni, hogy megrendelik, és Te csak akkor mész be, mikor már ott a cucc.) Megoszlanak a vélemények, hogy ez gariban intézendő-e, egy telefont szerintem megér a márkaszerviz felé (gondolom, még garis a géped).
Viszont ha a kiesés probléma vagy messze van csak szerviz, akkor talán egyszerűbb a házi csere.
Ha nem nyomtatsz sokat, szerintem még van időd bőven, szóval ha most megrendeled Kínából, még nem fog letiltani, mire ideér. Ha meg letiltana, akkor letöltesz (vagy átküldök) egy programot, amivel feloldod a tiltást, de ezzel nem szabad visszaélni!
Nekem folyt ki a nyomtatóból tinta, igaz jó sok hónap intenzív nyomtatással a tiltás után. De nem kell kétségbe esni, nem a nyomtatód utolsó órái ketyegnek. -
Kisfundy
aktív tag
Teljes mértékben igazad volt,nem vagyok a mestere (30év alatt 1x sem kellett ezt lefuttatnom).
De azóta úgy belejöttem hogy meg is oldottam a problémám,köszönöm a rávezetést!Viszont hál isten volt hozadéka a tisztításnak KATT mire kell számítanom,mi ennek az anyagi vonzata,gondolom csak szerviz tudja csinálni!?
-
Varshi
aktív tag
válasz
Kisfundy #7593 üzenetére
Egyetlen csík nem tesz tönkre (olvashatatlanná) egy szöveget vagy táblázatot. A képeknél szigorúan magas minőséget kell választani.
Ha úgy is, akkor fejtisztítás. Akár többször is."mintha valamelyik színt nem is nyomtatná!" -- atyaég, ha ez kérdéses, akkor biztos vagyok benne, hogy se a fúvókatesztnek, se a fejtisztításnak nem vagy a mestere. Javaslom a használati utasítás áttanulmányozását!!
-
azka79
aktív tag
válasz
Solyom88 #7592 üzenetére
Nekem az L365 eredeti festékkel és minőségi papír használattal is csíkosodott sőt most jött vissza a szervízből kapott fejcserét+festék hulladék párna cserét. Sajnos ezek fosss konstrukciók. De a budaörsi szervíz pozítív élmény volt. Semmi szőrözés, felesleges okoskodás, hiba leírással bevették a nyomtatót 1 hét alatt megcsinálták, kiadták és enjoy...
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy l210-esem,amit nemrég kaptam(nem újonnan),sajnos csíkosan nyomtat színesen,illetve mintha valamelyik színt nem is nyomtatná!
Lehet ez ellen tenni valamit? Természetesen több mint félig van mind a 4 szín!
-
Solyom88
tag
válasz
lac14548 #7591 üzenetére
Az ilyen okos hozászolásokkal, hogy 8000ft-ért resetelik, mert van benne egy számláló... szerintem ne nagyon foglalkozzál. Tintasugaras nyomtató technológiájából adódóan képes csíkozni. Erre van a fejtisztítás opció.
Sajnos a hozzászólók nagy részének elképzelése sincsen arról, hogy mi a jó megoldás. Csak okoskodó chip reteszelős utántöltő huszárok, akik nem értik miért csíkoz a nyomtató, (vagy megy tönkre) az 500 ft-os utánagyártott festéktől...Ebbe olcsó az eredeti patron, tehát néha fejet kell tisztítani az nem gond, és 3 év a garancia. Nyilván nem véletlenül, olyan nagyon rossz nem lehet.
https://www.arukereso.hu/nyomtato-c3134/epson/l220-c11ce56401-p282314971/?gclid=CjwKCAiA1uHSBRBUEiwAkBCtzY2Y6i10LEif32USyuMBPdbD2avt2f366gEDIc5fMfX7rzNYRedNCBoCjugQAvD_BwE -
lac14548
aktív tag
Nyomtató vásárlás előtt állok.
All-In-One nyomtató kell, WIFI-s, számítógép nélküli másolás, a szkenner síkágyas
Tintasugaras, a lézer valószínűleg nem fér bele az árba (max. 45000.-)Jelenleg egy HP C4780 nyomtatóm van, de mostanában már nem szereti az utángyártott patronokat.
"patronhiba" hibaüzenetet ad rá, néha... Aztán van amikor megy. Tisztítás, stb. megvolt.Eredeti patronokkal 22-26ezer forint egy patroncsere, utángyártottal kb. 8-10ezer.
Az előző évek tapasztalatai alapján évente minimum háromszor kellett patront venni.
Ennek a költségét szeretném drasztikusan csökkenteni.
Főleg, hogy -úgy tűnik- mostantól csak az eredeti patronok tetszenek neki...Nem zárkózom el a külső tartályos nyomtatóktól, sőt kifejezetten tetszik, az állítólagos két-három évre elegendő tinta (ha csak a fele is igaz...).
Az utántöltögetésben benne vagyok, ha külső tartályos.
Az utángyártott patronokkal most kezdek haragban lenni...Viszont pont ezekről (konkrétan Epson) olvasok itt a prohardveren rossz véleményeket:
Csikosan nyomtat, nem mindegy milyen papír, megtelik a tintamaradék gyűjtő és 10.000 a csere,
van valami számláló benne amit szervízben 8000-ért resetelnek...Szóval teljesen tanácstalan vagyok...
Segítsetek... -
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Adott egy L210-es multifunkciós nyomtató. Egy ideje azt csinálja, hogy több oldalas nyomtatás közben néha dob egy üres oldalt, van valamelyikőtöknek ötlete miért csinálhatja ezt?
Köszi
-
Granny
újonc
Köszönöm Jarod1 a választ - a program 4 lehetőséget kínál :
1. -Windows fax és képolvasó alkalmazás-képek beolvasása kezelése -(eredmény kis méret)
2. -Beolvasás - (eredmény kis méret)
3.-Microsoft world
4.-Zoner photo Studio 14
Az utolsó kettőt nem próbáltam, mert nem lehet jóMarad a menű választás, ami csak a másolásra vonatkozik. Tanácstalan vagyok, pedig már készítettem teljes méretű szkennelést, csak elfelejtettem hogyan..
-
atala
Topikgazda
Igen, elég gyerek cipőben jár ez a technológia, pedig már jó pár éve jelen van.
Nem nagyon akarják fejleszteni, bár az új modellek most már sokkal jobbak.
Régebben a nyomtatókat a gyártási árnál jóval olcsóbban árulták. (Ugye senki nem hiszi, hogy egy nyomtatót amit 10 ezerért árultak, azt 4-5 ezerből elő lehet állítani) Ezért a drága patronokon hozták be ezt a költséget.
Most, hogy megjelentek a tartályos nyomtatók, megfordult a helyzet, és nagyon olcsón adják a tintát, és nagyon drágán a nyomtatót. Vagy most egyenlítődött ki az arány. Normál áron adják a nyomtatót, és a tintát hozzá.
Viszont az emberek fejében az van, hogy miért kerül ez a nyomtató 50 ezerbe, amikor ugyan ilyen nyomtatót évekkel ezelőtt 20 ezerét adtak.Egyébként nekem van egy L805-ös, és azzal lekopogom nincs gond. Anyag használatban is jó, mert a régi P50-es vázára építették, ami nagyon strapabíró volt.
-
Varshi
aktív tag
válasz
Shamson96 #7583 üzenetére
Én visszacseréltettem egy tintafoltozós nyomtatót, igaz, nekem 2 héten belül jelentkezett.
Én mindenképpen szervizhez fordulnék vele. Már csak azért is, mert ha fejcserével oldják meg (ami valószínű), akkor jobban jössz ki a dologból, mintha Te valami módon otthon megoldanád, mert azért egy új fej mégiscsak egy új fej. -
atala
Topikgazda
válasz
Shamson96 #7583 üzenetére
Van még rá garancia? Vidd szervizbe. Ha nincs rá gari, és ügyes kezű vagy, akkor szét szedheted a fejet.
Az sem biztos, hogy a fejből jön, lehet, hogy a fejnél lévő kis tartályoknál van a gond.
Nekem egyszer volt, hogy egy pacát tett a papírra, de nem tudom mitől volt. -
Shamson96
újonc
Szervusztok!
Bő másfél éve vettem egy Epson L130-as nyomtatót, eddig semmi baja nem volt, kifogástalanul működött. Tintát egyszer cseréltem benne, akkor is gyárira.
Egy pár hónapja nem használtam képnyomtatásra (szövegekre rendszeresen), most újra, és még a legjobb beállításokon is, tele lesz a lap tintafoltokkal. Felnyitottam, és láttam, hogy gumigörgők tintásak, azok fogják össze a papírt. Próbáltam megtisztítani őket, de egy következő nyomtatásnál a fej újra összetintázza őket, így megint csak koszos lesz a nyomtatás.
Találkozott már valaki hasonló problémával? Segítsetek kérlek, ha tudtok, fontos lenne!
Köszönöm! -
Jarod1
veterán
No megcsinálták a az epson nyomtatóm Bx600fw
Fekete szín nem jött belőle, akárhogy tisztítottam, ráadásul már a tintagyűjtő is kezdett megtelni jelzést is benyögte.mivel fehérváron nem találtam valódi epson szervízt a régi helyemen lévőt választottam tbányán
fehérvári nyomtató cég fejcserét javasolt vagy új nyomtatót.most jön a fekete és resetelték a gyűjtőtartályt, és nem horror áron.
-
atala
Topikgazda
Ez a kimosás rendben van, de nem fog annyi tintát magába szívni mint új korában, ezt fedd figyelembe. Érdemes 80%-nál újra kimosni, de én inkább vennék bele újat. 1200 Ft nem a világ vége, még ha onnan is jön.
Vagy megnézném, rá lehet-e húzni egy csövet a kiömlő nyílásra, és akkor be lehet vezetni a tintát egy üvegbe. -
Granny
újonc
SOS segítséget kérnék...egy Epson Stylus CX3200 ősöreg másoló-szkenelőm van és nem tudok vele fotókat teljes méretben szkenelni, csak az A4 tört részét tölti ki a kép. Mit csinálok rosszul ?
-
yimm
aktív tag
válasz
apaszka #7572 üzenetére
Lehet.
Nekem az volt, hogy kiírta ezt a "hulladék tinta gyűjtő párna megtelt" dumát, meg villogott felváltva a zöld és narancs színű led. A nyomtató nem volt hajlandó semmit sem csinálni.
Letöltöttem a resetelő progit, utána jó lett, de 2 db nagyon színes kép nyomtatás után, 20% telítettséget jelzett megint az Epson-os program. Elkezdtem kutakodni a neten, és az alábbi videó alapján kitakarítottam az enyémet. Hihetetlen, hogy mennyi tintát mostam ki a szivacsokból. Azóta teljesen jól szuperál. -
yimm
aktív tag
Egy kis videó a hulladék tinta gyűjtő tartály tisztításra. [link]
Egy forintba sem került. Én egy L120-as most csináltam meg. Resetelő program meg a net-en fellelhető.
A szervizben 10.000ft lett volna ugyan ez a mutatvány.BUÉK
-
-
apaszka
veterán
Sziasztok!
BUÉK mindenkinek!Kérdés:
Újra kellett rakom a laptopot.
Az miért van, hogy a borïtékot üresen nyomtatja a jobb oldalon. Bal oldalon nyomtatja az üres helyre.Az Axel nyomtatvány kitöltő programot használom régóta. Mindig jó volt. Kivéve tegnaptól!
Win 10
Nyomtató Epson Stylus DX 7400 -
ocscsaba
tag
Epson L805 fotónyomtató használata közben a vezérlő program minden kép nyomtatásánál előtérbe ugrik. Lehet ez ellen tenni valamit? Kérdezték tőlem, de nekem még csak az L800-as volt működésben, hülyeséget nem akarok mondani. Előre is köszönöm.
-
Üdv!
A pénzvisszatérítésre muszáj regisztrálni dec.31-ig, vagy csak addig kellett megvenni a gépet?Szerk.: ja nem, vásárlástól számított 30 napon belül, legkésőbb jan.31-ig kell regizni.
-
azka79
aktív tag
Sziasztok!
Másfél éve van egy ipari hulladék L365-öm
Sajnos nekem is előjött a nyomtatófej hiba, nem akar feketét nyomtatni.
Mindent a nagykönyv szerint csináltam, minőségi papír, eredeti festék, hetente használtam.
Tisztítás és öblítés is megvolt, ennek köszönhetően megtelt a tinta párna is.Jövő héten elviszem a budaörsi szervízbe. A Tinta párnát is cserélik garanciában?
-
Earl_Muttley
őstag
Sziasztok! Ha bárki esetleg WF-100wben gondolkodna, a Mammut Media Marktban most kiarusitasban 64900, 1 darab van, akinek ilyesmit kerestem időközben beszerezte máshonnan.
-
Samtya
senior tag
Epson L382, eddig 1000 oldalt nyomtatott ki, ebből kb 400 a színes. Nincs vele gond, egyszer behúzott két lapot egyszerre, ezen kívül semmi. A színes tintákból minimális a fogyás, a feketéből már jobban látható, hogy fogyott.
-
Black Dragon
addikt
Hali all
Pár napja lettem újdonsült gazdája egy Epson EcoTank L6190-es nyomtatónak. Eddig nagyon szuperül teszi a dolgát, talán kicsit hangos, de egyébként nagyon szépen nyomtat és még az érintőkijelzője is user friendly!
-
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan motyó ami az USB-s nyomtatót fel tudja tenni a wifis hálózatra?
nem rooter,, -
nyikszi
őstag
Aha, 8000 az már más. Nekem nem kell mindig a nyomtató, nem baj ha kiesik egy-két hét. A pénz már inkább, úgy vagyok vele, inkább ha 1-2 ezerrel olcsóbb, akkor azt választom, aztán a többit oda adom a Fiamnak
Bár nem tudom hova kell vinni (tényleg, hol csinálják?), meg amíg garanciás, addig úgyse csinálom házilag. Addig meg hátha lesz valami resetter erre is
Szervizközpont keresése: No results found, please try a different search
WTF
-
RudY
addikt
válasz
nyikszi #7552 üzenetére
Én még 8 ezerről tudtam, de ez messze nem biztos. A különbség úgy jön ki, hogy ez - elméletileg - egy végtelenített megoldás, tehát ha megtelne a külső tartály, akkor legfeljebb üríteni kell. Nálam ebben is szivacs van, egyszerűen kidobandó. Ezen kívül tehát csak a szoftverrel kell nullázni.
Az utángyártott tinfagó szivacs egyébként 4900 (2 db), panelell együtt 5800 (2 db).
Nekem se igazán az szervizes ár a szívás vagy magas, hanem a kieső idő, mivel rohangálni kell és addig nem tudok nyomtatni... bár egy régi Canon így is áll vésztartalékban valahol a pinyóban
Ja és igen, úgy látszik valóban pont olyat sikerült kifognod. -
nyikszi
őstag
Köszi, de ez mitől olcsóbb? Kb. ugyanannyi, mert írtátok régebben, hogy kb. 5000-ért cseréli az Epson a hulladéktartályt. Vagy a resetet többször is fel lehet használni? Egyébként az L386-os nincs is fent, megint sikerült olyanba beruháznom, amit házilag nem lehet buherálni?
Köszi Atala neked is.
-
RudY
addikt
válasz
nyikszi #7549 üzenetére
L365-höz én tőlük rendeltem a teljes szettet: OctoinkJet
Kapható természetesen több változathoz is, szoftverrel vagy külön, vagy csak a szoftver stb.
Aki nem akar szerelgetni, az tud venni szivacsot a panellel együtt, aminek a cseréje kb. 5-10 perces művelet (1 csavar rögzíti). Hamarabb megvan és tisztább a folyamat, mint pl. a tinta utántöltése. Ezután jöhet a szotveres beavatkozás. A szervizben tulajdonképpen ugyanez történik, de házilag természetesen gyorsabb és talán olcsóbb is, főleg akkor, ha ebay-ről van beszerezve az utángyártott szivacs (panellel vagy anélkül).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest