- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mek-mek-mek
újonc
nem találtam semmi használhatót a google-n.
Vonalkódot találtam, de kér egy stampler kódot is a telepítéshez a gép. -
bbarna
tag
válasz
Mek-mek-mek #6498 üzenetére
-
Mek-mek-mek
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Elveszett az Epson Stylus DX 8450 típusú fax/scanner/nyomtatóhoz a telepítő lemezem. Valaki tud segíteni, hogy újra telepítsem a gépemre?
üdv. Mek-mek-mek -
atala
Topikgazda
-
atala
Topikgazda
válasz
Mazka05 #6494 üzenetére
Én ezeket használom.
PATRONBele rakhatod a kezdő patront, sőt, mindenképpen azzal kell elkezdeni a feltöltést. Sokáig fog szöszmötölni a tinta feltöltéssel, nem szabad kinyitni addig az első ajtót! Egyébként 800 oldalas a kezdő patron.
Nem baj ha keveredik utána a tinta, nem lesz baja.
Ez az utángyártott tinta megbízható, évek óta használom.
Egyszer tettem bele egy másik nyomtatóba másfajta tintát, és fejcsere lett az eredmény.De azt tudni kell, hogy ugrik a garancia ha vissza vezethető a meghibásodás a nem eredeti kellékekre. Tehát ha pl lap továbbítás hibája van, akkor azt megcsinálják gariban, de ha pl fej hibája van akkor nem.
Megfontolandó egy új készüléknél! -
Mazka05
őstag
Sziasztok!
Azért írok, mert tegnap vettem egy Epson WorkForce Pro WF-5620 típusú nyomtatót. A gyári hozzá adott patronok, csak 500 lapot tudnak nyomtatni, még be sem raktam őket, kérdésem hogy milyen újratölthető patronokat, és tintát vásároljak, és ezeket hol tudom megvenni?! Ettől függetlenül még bele rakhatom amit adtak hozzá, vagy inkább ne keveredjen a két tinta?
Köszönöm a segítségeteket!
-
csibor
addikt
válasz
johnywalker #6488 üzenetére
Ez volt az alap probléma. Az előbbi hsz tegnap jutott az eszembe. Nyilván nem frissítek, vagy keverem a patronokat, ha tisztában vagyok a dolgokkal. De nem voltam. Utólag meg kaphatom a jó tanácsokat
A vége gyári patron lesz. Megszívtam, megfuttattam a köröket. Így jártam.
-
johnywalker
őstag
Ha már voltál itt, akkor érdekes hogy nem figyelsz az utángyártott patronokkkal való tapasztalatokra.
Amint atala is is írta, le le kell tiltani a firmware fissitést.Valamint nem szabad keverni a gyári és utángyártott patronok használatát.Ez a szitu: vagy: gyári vagy az teljesen utángyártott patronsor.! -
atala
Topikgazda
Szerintem nem a driver miatt nem fogadja el, hanem firmware-t is frissített. Azt nem lehet felül írni régebbi verzióra.
Azért egy próbát megér. Kell egy friss windows telepítés, és felrakni egy régi drivert. A legjobb, ha az eredeti CD-ről teszed fel.
Ha meg egyik sem megy, venni kell olyan utángyártott patront, min új verziójú chip van. -
csibor
addikt
Már voltam itt párszor. Driver frissités miatt nem viszi az utánagyártott patronokat. A kérdésem az lenne Itt lévő 7.01 drivert feltudom tenni. ha igen akkor elméletileg újra menni fog a nem gyári patronokkal?
-
Thrawnad
senior tag
Hali!
Nincs valakinek egy T0711 sorozathoz resetter?
Addig nem akarok tölthetőt venni ameddig nem indul el a masina.Thrawnad
-
gg72
veterán
Már hosszú évek óta utángyártott patronokat használok, eddig semmi bajom sem volt velük, persze a ménkű mindig becsaphat és jobb nem kísérteni. Mindenesetre ha ez kifogy, Epson tintát veszek majd.
Amúgy most néhány nyomtatás után szebb színeket produkál a nyomtató, mint a korábban használt patronokkal: [link] és [link]. -
gg72
veterán
Még szeptemberben vettem az Epson R285 nyomtatómhoz [tintákat] és [utántölthető patronokat ], de csak most kerültek bele a nyomtatóba, azonban nem akrnak működni... A nyomtató elfogadta a patronokat, telinek jelzi őket, de nem nyomtat semmit, pedig már vagy 5X csináltam fejtisztítást, mintha nem jutna el a nyomtatófejig a tinta. Elvileg mindent úgy csináltam, ahogy itt le van írva (a ptronok sincsenek csordultig teletöltve): [link].
Szerintetek mi lehet a gond?Így néznek ki a nyomtatóban a patronok:
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Irodába keresek olcsón üzemeltethető nyomtatót, havi 4-500 oldalra hálózati csatlakozással. Előny ha színes, de nem mnden áron. Szkenner már nagyobb előny ha van rajta, de szükség esetén ez is elhagyható. Keret 120k, de jobb lenne 100-ba beleférni. Auto duplex viszont kellene.
Epson tintatartályos nyomtatóm van otthon, jó lehet szerintetek irodába is? Egyetlen bánatom, hogy csak az L655 tud duplexet, de az már 130k-tól indul.
Eddig a következőket találtam, van is dilemma. Vesztek valamit a sebességen kívül az EPSON WORKFORCE WF-7610DWF típussal az EPSON WORKFORCE PRO WF-5620DWF típushoz képest?
Az első, A3-as nyomtató 70-80k körül mozog, míg az utóbbi A4-es 90-100k körül. Van esetleg vélemény, tapasztalat ezekkel kapcsolatban?
-
atala
Topikgazda
Ha már WF-5620, akkor megkérdezem:
Ki lehet valahogyan kapcsolni, hogy a nyomtató ne nézze mi van beállítva a nyomtatóban a papírbeállításoknál?
A lényeg, hogy több méretű, és típusú papírokat nyomtatok. Pl nyomtatok borítékot, de a nyomtatóban Epson matt papírtípus, és A4-es méret van beállítva. akkor a nyomtató reklamál, és meg kell nyomnom a nem gombot, és a start gombot, hogy nyomtasson.Vagy ha beállítom a nyomtatóban, hogy boríték nyomtatása, de közben ki kell nyomtatnom egy fotópapírt A4-es méretben, akkor a nyomtató megint reklamál.
Jó lenne, ha nem nézné a nyomtató, hogy mi van beállítva, csak azt használná amit küldök a gépről.
Remélem érthetően tudtam leírni. -
-
Játékos
addikt
WF-5620-hoz van még egy kérdésem:
elérhető benne valamilyen számláló, ami számolja, hogy egy adott ponttól mennyi oldalt másolok, vagy nyomtatok?
Pl. ha egy vásárló idead 15 file-t, hogy nyomtassam ki, akkor számolgassam össze az oldalakat magam, vagy van lehetőség, hogy a nyomtató számolja? És ugyanez persze fénymásolásra is.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni. -
Menhir
csendes tag
válasz
Játékos #6461 üzenetére
Szerintem USB-n nem fog menni. A legegyszerűbb, ha USB helyett ideiglenesen visszakötöd a hálózatra, vagy crosslink kábellel közvetlenül a gépedhez és beütöd a böngésződbe a nyomtató IP címét. Netconfig sem kell hozzá és ha csak az adatok közt szeretnél nézelődni, akkor hálózati nyomtatóként sem kell újra telepíteni.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Epson WF-5620-as nyomtatót használok, és régebben találkoztam egy felülettel, amihez talán valami netconfig-on keresztül vezetett az út. Mindenféle számlálók, meg adatok voltak itt megtalálhatók.
Most már nem hálózati nyomtatóként van használva, hanem csak egy gépen lóg USB-n. Így is el lehet valahogy érni ezt a felületet?
Előre is köszönöm! -
Menhir
csendes tag
Sziasztok!
Egy Epson AccuLaser M2000D javításában szeretnék segítséget kérni.
Az OPC dobja elég viseltes állapotban van, ki szeretném cserélni.
Sajnos ehhez a nyomtatóhoz csak komplett dobegység kapható és
olyan áron, hogy azért már új nyomtatót kapok.
Youtube-on van egy videó, ahol egy ilyen nyomtató OPC dobját
Kyocera dobbal helyettesítik. Kyocera-hoz pedig beszerezhető
külön dob is haza forrásból, töredék áron.
A kérdésem az, hogy valóban jó lehet e Kyocera dob Epson-hoz is?
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Sajnos az említett
videón kívül nem találtam semmit a témáról. Maguk a Kyocera dobegységek
(dk-130, dk-150, dk-170 amik szóba jöhetnek) fénykép alapján nagyon
hasonlítanak az Epsonéra, csak nem biztos, hogy illeszkednek is a helyére.
De nem is az egészet cserélném, elég lenne ha az OPC dob passzolna. -
atala
Topikgazda
-
atala
Topikgazda
válasz
johnywalker #6455 üzenetére
Még jobb, hogy az egyik ablaktisztító, a másik szélvédőmosó.
Én ma veszek nyári szélvédőmosót, megjáratom vele a magenta színt. -
Thrawnad
senior tag
válasz
johnywalker #6455 üzenetére
Jééééééééééééééééé
Tényleg.
Valahogy nem jutott az eszembe.... -
epzon
őstag
függ a fedettségtől és a nyomtatási minőségtől is, de alapvető különbség nincs időben egy normál nyomat vagy cd nyomtatás között
sokkal jelentősebb a veszteség idő, ami kiveszed a tálcát, kiveszed a kész lemezt, berakod az üreset, bepozicnonálod és elindítod a nyomtatást.
-
zolee06
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Epson sx 125 nyomtatóm ! Windows 8-at tettük fel de nem ismeri fel a gép!! Honnét tudnék drivert letölteni hozzá hogy felismerje?
-
TEST11
csendes tag
Mennyi idő alatt nyomtat meg egy DVD lemezt? (ezek a típusok L800, L805, L810, L850, L1800) Tudtok e ajánlani valamilyen típust, ami gyorsan nyomtat DVD lemezt... és még kapni.
-
atala
Topikgazda
A fúvóka ellenörző furcsaságokat mutat. A magentánál a csíkok mint ha másként állnának. Csináltam fej tisztítást, amitől kicsit javult, de nem lett tökéletes.
Mi okozhatja ezt? Ha dugulás lenne, akkor hiányoznának a csíkok.
Egyébként nyomtatásnál azt lehet tapasztalni, hogy a nyomat elején ahol sok a magenta szín, csíkozva nyomtat, de pár cm után helyrejön.
100%-ra kinagyítva nézzétek. -
milu
aktív tag
Epson L355 nyomtatóm van. Nagyon meg vagyok elégedve az eszközzel, 2 gondom van:
1, A wifit nem tudtam eddig (kb 1 éve) beállítani, se, a szerviz nem tudott segíteni! (Apple gépem van)
2, Nyomtatáskor az utolsó oldalt nyomtatja a nyomtató, majd a legvégén az elsőt. Hol lehet beállítani, hogy az első nyomtatás az első legyen, majd az utolsó nyomtatás az utolsó oldal legyen, azaz fordított sorrendben, mint az alapbeállításkor. Nem találom a beállítások között. -
dttamas
csendes tag
Epson L310-es nyomtatóm van. Olvastam, hogy a festék ID kódot kéri a kezelő programja. Tőlem nem kérte, nem kell most már beírni, vagy nem találtam meg hogy hova kell írni.
-
geogabcsi
tag
válasz
johnywalker #6430 üzenetére
Köszi! Most keverve van és működik, tesztek lefutnak. Elhasználom az eredetiket, aztán csak utángyártott lesz benne!
-
geogabcsi
tag
Sziasztok!
Van egy Epson SX-205 multifunkciós nyomtatóm, utángyártott patront tettem bele, egyelőre csak 2 szín, de állandóan villog és kéri az eredeti frissítést. Létezik hozzá valami FW cserélő program, amivel ezt ki lehet küszöbölni?
Várom válaszotok és előre is köszönöm!
-
seeway
csendes tag
Sziasztok!
Sosem volt még Epson készülékem. Eddig egy Samsung CLP 315 öt használtam, őt szeretném leváltani egy Epson L220 MFP nyomtatóra.
Mit tudnátok mondani egy új vásárlónak, mennyire jó, mennyire rossz, van-e valami amire különösen kell figyelni, mennyire lesz tartós, jó-e ez a típus amit kinéztem vagy esetleg másikat ajánlotok?
Egyetemistának kellene rendszeres nyomtatás, néha egyszerre több száz oldal, de inkább gyakran kevés. Nyáron viszont pangás van, időközönként érdemes nyomtatni vele?
Saját vélemények érdekelnek elsősorban, de ha valaki tud jó cikkeket a témáról azt is elfogadom.
-
-
atala
Topikgazda
válasz
LógaGéza #6422 üzenetére
A száradási hiba van, akkor az alábbit kipróbálhatod.
Hajtsd fel a tetejét a nyomtatónak, az érzékelőt iktasd ki egy kis papírral. Majd tegyél egy, vagy két 12 cm-es ventilátort a nyomtató tetejére.
5-6 éve használtunk olyan transzferpapírt amin nagyon lassan száradt a tinta, és ugyan ezt a jelenséget produkálta.
Akkor készítettem egy keretet amibe bele építettem egy ventilátort. Ez folyamatosan fújta a lapot nyomtatás közben, és egyből megszárad a tinta. Olyan nagy erővel nem fúj, hogy bajt okozzon, de annyira elég volt, hogy a tinta száradjon.Kísérletképpen kipróbálhatod egy hajszárítóval is, messziről fújva.
A szerviz szerintem nem fog vele foglalkozni a szublis tinta miatt.
-
LógaGéza
veterán
Sima kommersz 235g-s fotópapíron is ugyanez a jelenség, A4-es fénymásolópapíron nincs ilyen hiba. A szublimációs papír ugyanabból a csomagból van, mint az előzők (mondjuk ez nem garantálja, hogy a minősége nem változik...).
Vastag papír módot bekapcsoltam, semmi változás, próbáltam lejjebb vinni a minőséget, hátha a kevesebb tinta megoldja, de nem nyert, egyébként meg ebben a zipben lévő PDF-ben megadott beállítások vannak belőve.
Ma szereltem az otthoni Canon iP4600-at, abban volt olyan beállítás, amivel egy csúszkával tudtam szabályozni a száradási időt. Ez Epsonnál nem megoldható? Esetleg szervizprogival átírni?Nem szeretnénk gariba visszaküldeni, dolgozni kell vele...
-
epzon
őstag
válasz
kiszsolt100 #6418 üzenetére
nem, nem kamu mert tényleg annyit tud, csak nincs jelentősége, nem észrevehető hogy mennyivel jobb
nem feltétlenül pénzért dicsérik, egy 200 000 Ft-os gép akár még jó is lehetgéptől függ. van amelyik csak 1 cseppmérettel dolgozik, van ahol több cseppméretet is elő tud állítani egy eszköz 1-1,5pl a legkisebb cseppméretek
de ezek sem egyenes arányos dolgok, hogy ha minél kisebb annál jobb. van ahova kis cseppméret kell van ahova nagy
-
kiszsolt100
csendes tag
Köszönöm ezekre voltam kíváncsi
akkor ezek szerint egy 20,000.- es nyomtatónál a 9600x9600 dpi kamu, mert ahogy néztem egy 200,000.- es nyomtatónak 4800x2400 dpi felontása van és profi fotósok használják meg dicsérik, jó persze gondolom mind ezt pénzért teszik... a pikoliteres adatokkal kapcsolatban pedig arra lennék kíváncsi hogy írják pl hogy 4 pl festékcseppel dolgozik de mennyi az a minimum festékcsepp amit kilő a fej, mert ha úgy nézem akkor így akár mikroszkopikus képeket is lehetne nyomtatni ha ilyen mini cseppekkel dolgozik, nem?
-
epzon
őstag
válasz
kiszsolt100 #6408 üzenetére
A felbontás egy jól kommunikálható mutató ami túl van hájpolva
Ugyanaz mint a fényképezőknél. Az csinálja a legszebb képet amelyiknek nagyobb a felbontása?
Színkezelés, festékminőség, fejpontosság, és még ki tudja hány paraméter befolyásolja hogy melyik mennyire szépet nyomatat.A felbontásnak 2-3000 dpi-ig van igazán jelentősége, afelett már rohamosan csökken a súlya a minőségben
-
johnywalker
őstag
válasz
kiszsolt100 #6413 üzenetére
Alapkészülékeknél a felbontás inkább marketing szöveg mint valós és jelentős tény.Fontos persze a felbontás A4 és A3 méretnél (vagy nagyobb esetén), de ez ilyen belépő készülékeknél nem a valós minőséget mutatja.Hasonló a pikoliter mennyiségi mutató is... Viszont forditottan jelenik meg, minél kisebb akár annál jobb, ez is elsősorban marketing jelentőségű!De ha belegondolsz, sokkal többet jelent a nyomtatófej minősége, tartóssága.Egy példa: minél kisebb a pikoliter méret mutató, annál vékonyabb furatok vannak a szineknek a nyomtatófejben...Ha viszonyt, vékonyabb egy furat, annál könnnyebben hajlandó beszáradni, eltömődni...
-
kiszsolt100
csendes tag
Legalább arra válaszolhatna valaki hogy ennyire bonyolult a kérdés amit feltettem? vagy ennyire nem is tudom...
-
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Sürgős probléma ütötte fel a fejét...
L800 nyomtatás közben érdekes pontokat hagy a nyomaton, egy oszlopban, amit a fehér részre "visszanyom". Teszem azt, ha berakok egy A4-es fotópapírt, és egy 10x15-ös képet nyomok rá, akkor ugye nem az egész oldalon lesz kép, hanem marad fehér rész. A nyomtatott részen kis fehér pontok vannak egy oldalon, ahol nincs kép, ott pedig színes pontok.
Ahogy megnéztük, a papírvezető kis fogaskerekek egyike beleér a lapba, és ez okozza a problémát, felszedi a festéket, és máshol visszafesti. Ez ellen tudok valamit házilag csinálni? Elég sok meló lenne ma vele, és nem opció garanciába visszaküldeni (más kérdés, hogy van-e még gari a szublimációs festék miatt...)
Sima A4-es lapon nem jelentkezik a hiba, csak vastagabbon. -
kiszsolt100
csendes tag
Sziasztok!
Fel tudna valaki világositani engem pár dologban, eddig úgy tudtam hogy minél nagyobb a dpi annál szebben nyomtat egy nyomtató, viszont több helyen is jobb értékelést kap pl egy 4800x2400 dpi-s gép ami 200,000.- körül van mint egy 20,000.- gép aminek 9600x2400 dpi-je itt akkor mi a sunyiság? illetve hogy a tintacseppek mérete egyik gépnél 1,5 pikoliteres egy drágábnál 4 pikoliteres enne mi jeletösége van?
Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest