Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Kindle
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vfrtibi
csendes tag
Sziasztok
Segítség kéne egy R265 nyomtatóhoz. A probléma az hogy a két piros led (tinta és a papír)folyamatosan villog
és nem tudok semmit sem csinálni .Már miszlikre szedtem, kitakarítottam a szivacsokat , a patronokban van festék- 2011.-ben vettem utántölthető autoresetes 6. chip-es .Ritkán és keveset nyomtatok de soha nem volt gondom beszáradással ,a fejtisztítás megoldotta ha kellett ,- lehet hogy ennyit volt és kukázzam? Valakinek van ötlete?
THX -
atala
Topikgazda
Igaz, hogy az a tinta amit ajánlottam az transzferpapírra lett kifejlesztve, de én használtam sima fénymásoló papírhoz is. Ez se más, mint egy közönséges pigmentes tinta továbbfejlesztve. A fejlesztésnek köszönhetően a hőtől nem változik el a színe a transzferpapírnak, és gyári profillal is színhelyesen nyomtat. Én nem mernék ismeretlen tintát bele tölteni, mert nagyon sok a silány minőségű köztük.
-
n0k0m_
tag
Köszi megnézem ezt a manuálisat, ha végképp nem tudok vele mit kezdeni. Igazából nagy felbontású nyomtatásnál nem annyira zavaró, hogy random eltömődnek a fúvókák, de most valami driver baromsága van, hogy ha matte/glossy papírt állítok, akkor nem nyomtat pirosat, ha simán feltolom max felbontásra, akkor meg csíkoz egy kicsit, de a színek meg jók.
Nekem a vízállóság/fedés miatt lenne érdekes a pigmentes, nem akarok pólót nyomtatni
. Maláj videók vannak csak ilyen totál ismeretlen márkájú festékekkel.
-
atala
Topikgazda
Ezzel a módszerrel az a baj, hogy a jó fúvókába is bele kened az esetleg rajta lévő száradt tintát.
Ráadásul ahogy a nedves törlő a fejhez ér, abban a pillanatban levegőt fog beszívni felülről a fej, és a be levegősödés miatt nem működik a fúvóka.
Mondjuk ha benne vannak a patronok, akkor ez a veszély nem áll fent.
Próbáltad már amit a 7158-as hozzászólásban írtam? Lehet, hogy nálad is csak ennyi lesz a gond. -
n0k0m_
tag
L-es szériákat milyen pigmentes tintára szokás átalakítani egyébként? Durabrite?
-
n0k0m_
tag
Nézelődtem a neten az Epson L1300 fejtisztítás ügyben és találtam egy ilyen videót:
https://www.youtube.com/watch?v=yrAqXjX10xsPróbálta e már valaki? Milyen Magyarországon kapható tisztítószerrel lehet ezt megcsinálni eredményesen? Nyomtatószervizben mennyit kérnek el ezért?
(aki nem olvasgatta a fórumot annak üzenem, hogy az öblögetés már nem ér semmit ennek a nyomtatónak)
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék információt kérni azzal kapcsolatban, hogy a Workforce M100-as nyomtatók gyári tintával használva mennyi állás időt tudnak elviselni károsodás nélkül?
Mi gondolkodunk ilyen gépek beszerzésén céges környezetben. Azonban nyáron 3 hét és télen 2 hét állásidő az mindig jelen van. A kérdésem az lenne, hogy ezt az időtartamot beszáradás és károsodás nélkül még el tudja viselni a nyomtató?
Igazán fontos lenne a válaszotok, az Epson-tól nem kaptam rá választ.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
gyurlaci
csendes tag
Van egy EPSON STYLUS OFFICE BX635FWD nyomtatóm.Ha nem nyomtatok vele 2-3 hétig,nem nyomtat rendesen.Persze egy tisztítás rendbe hozza.Így a patron fogy a szivacs meg telik.Gondoltam a feketét valami után gyártottra kéne kicserélni és gyakrabban nyomtatni.Nézegettem a netet és ezt találtam.:
https://www.abctoner.hu/tintapatronok/epson/epson-t1301-2-3-4.html
Használt már valaki ilyet? Vélemény? -
Jarod1
veterán
válasz
Desmond0313 #7188 üzenetére
A gyors nyomtatás ki van kapcsolva?
-
Desmond0313
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Epson Stylus DX5050-em, és a következő a helyzet:
A nyomtatóhoz az Epson Windows Vista óta nem csinál drivert. Jelenleg Windows 10-et használok, az os alapból ezt a drivert rakta fel hozzá: Epson ESC/P-R V4 Class Driver. Az Epson Scan működik rendesen, nyomtatni is lehet vele, viszont egy a baj: színes nyomtatásnál a színek nem stimmelnek. Például a Word-ben pirosra állított szöveg a nyomtatás után bordó, a zöldre állított pedig sokkal halványabb zöld mint a gépen. Képek nyomtatásánál nagyon kiemeli a piros/bordó színeket, olyannyira, hogy nem is hasonlít a nyomtatott kép arra amit ki akarok nyomtatni. Szedtem le az Epson oldaláról ICC profilokat, próbálgattam őket (vezérlőpultban egyenként beállítottam őket a nyomtatóra), de bármelyiket próbálom, a színek ugyan olyanok, nem változnak. Megpróbáltam azt is, hogy felraktam az utolsó Vista-s drivert, hátha. A szoftver maga működik, látja a tintaszintet, és be tudom állítani a színkezelést is. Ha így próbálok meg nyomtatni, akkor azonban teljesen megváltozik a nyomtató viselkedése. Sokkal gyorsabban csinál mindent, nagyokat mozdít a papíron, a fej is hallatszik hogy gyorsabban mozog, ám a végén mikor kiadja amit nyomtatott, úgy két centinként egy fél centis "kihagyás" can végig a lapon (ahogy a képen is látható). Megpróbáltam az Epson beállításokban a high speed-et kikapcsolni, de ugyan úgy csíkos marad.
Na most a csíkos nyomtatás ellenére a színek így szebbek (bár a piros még mindig inkább bordó, de a zöld és a kék sokkal jobb). Ha letörlöm a Vistás drivert és az alap Windows 10-est használom akkor a csíkozódás elmúlik, viszont a színek megint csúnyák. Mindent megpróbáltam már, egész délután a Google-t nyomtam de semmi. Ha ebben tudna valaki segíteni, hogy jól is nyomtasson, meg a szín is jó legyen, nagyon hálás lennék
újat nem fogok venni csak azért mert már nincs hozzá driver... nem sokat volt használva mióta megvan vagy 10 éve, semmi baja nincs, még mindig élesen nyomtat és kiválóan szkennel, nem akarom ellökni.
Köszi előre is!
-
atala
Topikgazda
válasz
Dr.kühl #7186 üzenetére
Ha elég az A4, akkor az Epson L805-öst javasolom. Igaz, én nem szublihoz, hanem pigmentes tintához használom, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
A Singdepot kicsit drágábban adja a nyomtatót, de bárhol megveheted. Fontos, hogy a gyári tintát ne töltsd bele, hanem egyből a szublis tintát. -
Dr.kühl
csendes tag
Sziasztok! Szublimációs nyomtatáshoz keresgéltem az Epson fedélzetén. A kinézett darab eddig az L1300as volt, de elkezdtem kicsit olvasgatni utána és eddig még jót nem olvastam róla egyáltalán... esetleg tudnátok ajánlani nagyon maximum 200.000Ft értékig nyomtatót? Fő szempont a szublimációs nyomtatás. Esetleg aki otthon van ebben a témában az kérem írjon rám privát üzenetet.
-
Varshi
aktív tag
válasz
Bazsee71 #7172 üzenetére
Durva ez azért.
Nekem az első 355-öst (Epzon kolléga javasolta) 1 hónapon belül visszavette az eDigital és kaptam a polcról egy másikat. Olyanokat csinált, hogy egyszerűen pacákat hagyott a papírlapon, véletlenszerűen elszórva. A papírlap alsó részén lévő koszolás csak hab a tortán. (ez amúgy a cseredarabot is jellemzi)A másodiknál a fejcsere után egész sokáig jó volt minden.
Hol "parkol" amúgy a gép? Amit én észrevettem, hogy a sugárzó meleg (ablak vagy fűtőtest) közelsége rosszat tesz neki, és szerintem a por is az ellensége, mert annyi helyen bejuthat (hisz nem zárt a tálca), ami a fejen köthet ki.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71 #7159 üzenetére
Na ma visszaérkezett a nyomtató, holnap tudom kipróbálni, de ismét fejcserét kellett eszközölni. A szervizlap szerint ez eddig 2x28.829,- Ft = 57.658,- Ft, amiben a futár költsége nincs is benne. Ez már erősen "gazdasági totálkár" kategória.
Közben várom az Epson válaszát, mert nem kívánom 3 havonta fejcserére küldeni a gépet...
Az már csak extra, hogy a futár a dobozt élére állítva hozta meg. Természetesen rávezettük a szállítólevélre.
-
atala
Topikgazda
válasz
frankstork #7168 üzenetére
Veszel egy ILYET, bele töltöd az epson T6731-36 tintát, és használod.
Persze fontos, hogy ne frissítsd a nyomtató firmware-ét, és a driverét, ha eddig nem tetted meg. Ha engedélyezve van az automatikus frissítés, akkor le kell tiltani a frissítést, és reménykedj, hogy el fogja fogadni a patronokat a nyomtató.
-
atala
Topikgazda
válasz
frankstork #7166 üzenetére
Valóban nem érdemes fotó nyomtatáshoz utángyártott tintát használni. Nem lesz szín helyes a fotó, hamar kifakul..stb.
Amit meg lehet tenni, hogy ha canon, vagy epson nyomtatót veszel ami nem ultra nagy tartályos, akkor veszel hozzá tölthető patronokat, és megtöltöd a saját gyári epson, vagy canon tintával.
A papírokat nem ismerem. -
frankstork
aktív tag
Sziasztok.
Fotó nyomtatás. Gondolom nem érdemes variálni a tintával, ha jó minőségben szeretnék nyomtatni, gyári kell.
Vagy van jó minőségű utángyártott is?
A4 papírt milyet ajánlotok? Kellene matt, és fényes is. Ott is az Epson hozza a legjobb minőséget?
Honnan érdemes rendelni? -
Bazsee71
őstag
Ha minden igaz, akkor az 5620-as már javításon van, de ha nem vitték még el akkor egy képet nyomtatok vele, már csak érdekességképpen.
Az 5110-esnél múlt héten vettem észre a csíkozást, csak szoldian csinálja, de azt sem kellene. Itt beszáradásról csak akkor lehet szó, ha elég neki egy hétvége, mert naponta 50-100 oldal biztosan kijön belőle (de ugyanígy terhelve van az 5620-as is).
-
atala
Topikgazda
válasz
Bazsee71 #7159 üzenetére
Nekem volt 4025, az az 5110 elődje, és most van egy 5620-as, de semmi csíkozás. A csíkozást fúvóka beszáradás okozza. Mivel nálam maximum 2 nap telik el, hogy nincs nyomtatva a nyomtatókkal, így nem szárad be.
Jut eszembe, az 5620-nál volt egy garanciális javításom az elején, mert csíkozott. Azt mondta a szerelő, hogy gyári hibás a fej, és vezérlés gondja van. Tök furcsa volt a fúvóka ellenőrző mintázat is. Azt mondta, hogy amit bele tett, az már nem fogja csinálni, és valóban jó.
Szóval van egy széria amit gyári hibásan jött ki, lehet, hogy nálad is ez a gond. Viszont ha tényleg az a baja, akkor garancián túl is meg fogják javítani neked.
Csinálj egy fúvóka ellenőrzést, és töltsd fel a képet ide, megnézem. -
johnywalker
őstag
válasz
nyikszi #7160 üzenetére
Nem rosszak a Canon-ok, sőt nagyon is jók! Én is kizárólag a CD lemez feliratozás képesség miatt tértem át tőlük az Epson multis nyomtatókra.Abban gyalázatosak voltak a Canon-ok (4db-ot) kukáztam, cseréltettem gariban.Most XP610-et használok két éve, rosszat nem lehet mondani róla a gyakori festék beszáradáson kívül...
-
Bazsee71
őstag
Most is szervizben van, és ez az ami bosszant. Nem azért vettem, hogy a nyomdába kelljen járnom és külön fizetnem érte. Vidékről meg a szállítás is további napokat vesz igénybe.
A Canon csinál még tartályos nyomtatót, az ő termékeikkel eddig nem volt gondom.
Munkahelyemen van WorkForce Pro WF-5110DW, az is csíkoz. Illetve egy Epson WorkForce Pro WF-5620DWF, az meg nem hogy csíkoz, össze-vissza nyomtat vonalakat a papírra, színek szintén teljesen megkeverve, teljes kudarc.
Garis mind, de szerintem ez elfogadhatatlan.
-
atala
Topikgazda
Próbáltátok már manuálisan bele szívni a tintát a patronokba? Sok videót láttam ahol mutatják, hogy valamiért a fejnél lévő kis tartályból kifogy, vagy lecsökken a tinta mennyisége. EBBEN a videóban a 8 percnél mutatja.
Szerintem neked sima erőteljes öblítést csináltak, amit a szoftverből te is el tudsz indítani. Viszont utána tényleg várni kell 12 órát, így érdemes este megcsinálni, és reggelig kikapcsolva hagyni.
-
Varshi
aktív tag
válasz
Bazsee71 #7155 üzenetére
Próbálj meg futni egy kört mégeccer a szervizzel, én is visszavittem 1 nap után újra. (Újpest, ugye?)
De én azon gondolkozom már, mi legyen a következő helyette, mert már fél éve lejárt a gari.
Az L655-öst jobbnak mondják már (120-ért yeah!), de semmi garancia, hogy nem csinálja ugyanezt 1-2 éven belül, és én is unom szervizbe vinni folyton, ez nekem munkaeszköz, meg 2×1 óra utazás munkaidőben + 3-5 munkanap nyomtató nélkül. (és nem, nem akarok tartalék nyomtatót tartani itthon)A komolyabb felhasználásra szánt Workforce nyomtatók - ahogy nézem - olyan drágán etethetők, hogy csak na. HP-t meg még egyszer nem merek venni, azokból nekem csak a kicsik váltak be.
Az új tartályos Brotherekről meg még semmi visszajelzés. -
Bazsee71
őstag
Nekem még szerencsére garanciális, utólag örülök hogy a 3 évre kiterjesztett akcióban vettem meg...annak már kevésbé, hogy megvettem. Amíg megy, addig nagyon jó, de ez a szervizintervallum...
Epson levelezésnél a második kör ott tart, hogy jeleztem, én továbbra is megoldást várok a részükről, mert nem szeretnék a Fogyasztóvédelemhez fordulni. Így most bekérték a szevizes adatlapokat.
Annyit kértem tőlük, hogy vagy kínáljanak végső megoldást a problémára, vagy cseréljék egy olyan típusra, ami nem produkálja ezt. Ha ez nem megy, már teszem is meg az első lépéseket, mert tényleg nem egyedi eset (családon belül egy ugyanilyen nyomtató is ezt csinálja), egy ilyen szériát szó nélkül kéne visszahívni. Lehet csak rossz passzban vagyok mostanában, de elfogyott a türelmem, nem vagyok hajlandó már egy ilyet benyelni.
Szerk.:
Ha elfajulna a dolog, akkor innen is szívesen venném a "károsultak" jelentkezését, de egyelőre bízok benne, hogy olyan megoldást ajánlanak, ami alapján a fórumtársak is lépni tudnak. -
Varshi
aktív tag
Ezt nekem is mondták, hogy a tintaöblítés után érdemes várni pár órát (tehát ne szenvedj vele este - tipikusan akkor történik mindig -, hanem hagyd állni reggelig), ha nem javul a helyzet.
Legutóbb is ez volt, és mondjuk úgy kapásból a 90%-a elmúlt a csíkoknak. Nem is értem én ezt amúgy, ennyire "szűkre" nem kéne a rendszert tervezni. Mondjuk a kínos az, amikor már csinálsz ilyen 3-at, fejtisztítást 10-et, és még mindig nem 100%-os...
-
Varshi
aktív tag
válasz
Bazsee71 #7132 üzenetére
> Egyedi eset lenne?
Nem egyedi. Nekem fejcsere volt már 2 évesen (és ~1 évig volt jó vele), a második fejjel egyszer meg tisztításra vittem be hozzájuk (olyan erős öblítést csináltak, amit alapból nem tudsz vele itthon, csak szervizprogrammal - ezt mondták), de ez csak 1-2 hónapig volt elég, azóta rendszeres a csíkozás.
Most már pár 100 oldalanként biztos kell fejtisztítás. Jelen pillanatban a check minta legalsó és legfelső sora hiányos a feketében, stabilan. De szerintem megint telefosta a szivacsot is, mert már egyszer resetelnem kellett.
Fejcserére 30e-t mondtak.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71 #7148 üzenetére
Első körben egy lekezelő válasz az Epsontól, meg különben sem rajtuk keresztül bonyolítottam a szervizt...
Megjegyzem, hogy mielőtt elküldtem volna a nyomtatót, felhívtam a szervizt, hogy az Epson Ügyfélszolgálaton keresztül kell-e intézni. Persze a válasz az volt, hogy nem.
Második kör folyamatban.
-
troller
senior tag
Sziasztok,
Adott egy Epson XP-205, amibe egy rossz ötlet megvalósításaként a normál papír helyett vékonyabb lap került és annak rendje szerint el is akadt.
Sikerült kiszedni minden darabját, de sajnos azóta folyamatosan elakadt papírt érzékel.
Ha valakinek lenne valami ötlete a megoldásra, annak nagyon örülnék. -
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71 #7147 üzenetére
Kimaradt:
Írtam közvetlenül az Epsonnak, mert felháborít, hogy harmadjára van szervizben, és a helyi nyomdába kell járnom nyomtatásért. Ráadásul a családban másnak is ajánlottam, és ott is most ugyanez a hibajelenség jelentkezett, természetesen sem a fejtisztítás, sem az erőteljes átöblítés nem segít. -
atala
Topikgazda
válasz
littlejohnny #7144 üzenetére
Azért majd nem árt a szivacsot is kicserélni, mert előfordulhat, hogy egyszer csak oldalt kiömlik a tinta a nyomtatóból.
-
atala
Topikgazda
válasz
szecike #7143 üzenetére
Két lehetőség létezhet. Nem a legfrissebb verzió számú chip van a színes patronon, ezért azt nem fogadja el, mert tiltó listán van.
Ha utángyártott, vagy tölthető patront használsz, soha nem szabad firmware-t frissíteni, de még a driver-ből s az a legjobb ha az van fent ami CD-n van.
A másik ok, hogy hiába egy márkájú a patron, a rajta lévő chip verziója nem egyforma. Nézd meg a chippeket, hogy van-e rajta valami szám, és a kialakítása (áramkörök) egyforma e mindnek. -
szecike
újonc
Sziasztok!
Januárban vettem egy Epson WorkForce WF-2750-es tintasugaras nyomtatót.Mikor a hozzá kapott eredeti patron kifogyott,rendeltem utángyártottat .A gondom az,hogy a feketét elfogadta a szineseket nem.Igaz nem egy fajta,de mikor írtam a boltnak kicserélték a színeseket is olyanra mint a fekete.A baj az,hogy a feketét most is elfogadja,de a színeseket még mindig nem.Mi lehet a gond?Köszi ha válaszoltok! -
n0k0m_
tag
Én se vakon vettem, L220-ból 3 db üzemel. Ebből 1 ment tönkre szoftveres hibával miután az L1300-at már megvettem. A többi vígan nyomtat még 2-3 év után is. Egyszerűen baromi nagy a szórás minőségben.
Az is biztos, hogy mostmár csak klikkdíjas nyomtatót szerzek be, aztán ha sz*r vigye a gazdája oda ahova akarja.
-
atala
Topikgazda
Nagy szemétség volt az epson részéről, hogy egy silány minőségű nyomtatót dobott össze iszonyatosan magas áron.
Addig rendben van, hogy adják drágán a külső tartályos nyomtatókat, mert nagyon olcsó bele a tinta, de az, hogy ennyire gyenge minőségű legyen a nyomtató, az már elfogadhatatlan.
Én is csak azért mertem megvenni az L805-öst, mert az még a régi P50 -re épült, ami nagyon megbízható erős nyomtató volt. Nem akarom elkiabálni, 8 hónapja van meg a nyomtató, de semmi rosszat nem tudok elmondani róla. Igaz, én használom is, mert heti 6 napot megy a nyomtató, tehát a beszáradás nálam nem játszik. -
n0k0m_
tag
válasz
Bazsee71 #7135 üzenetére
Nekem az L1300 volt 120 ezer ft mínusz. Soha nem tudtam használni rendesen, csak az első 1-2 hónapban, amíg még visszajárt volna a pénz. Szervízben járt többször is, de nem ért semmit. Addig nyomtatgattak vele, amíg végre nem volt egy eltömődött fúvóka se a teszt lapon, aztán beletették a nyomtató mellé és visszaküldték. Persze nálam az első nyomtatásnál is rögtön el volt valamelyik tömődve. Minden egyes nyomtatásnál másik fúvóka mondja be az unalmast...
Már most a fejtisztítással nem is foglalkozok, teljesen értelmetlen. Van annyi 1 jó dolog, hogy Epson matte/glossy-ra állítva a papírt 99%-osan láthatatlanok a csíkok, csakhogy újabb nonszensz baromság: piros helyett narancsot nyomtat 100 magenta 100 sárgával. Próbáltam kikapcsolt/bekapcsolt/minden beállításon színkezeléssel, de nem hajlandó normális színeket nyomtatni. Ha visszaállítom normál papírra, akkor jók a színek, viszont kézzel maximális minőségre húzva is kivehető az 1mm-enként ismétlődő csíkozás.
-
atala
Topikgazda
válasz
littlejohnny #7136 üzenetére
Ezeknél már nincs más megoldás.
-
littlejohnny
aktív tag
Hello Mindenki,
EPSON Stylus Photo PX710W a problémám: bekapcsolás után a hulladéktinta tartállyal kapcsolatos tiltó üzenet miatt nem tudok semmit sem kezdeni a géppel.
Volt/van pár Epsonom, melyeket sikerült evvel a problémával orvosolnom.
A WicReset progin kivűl lehet egyéb megoldás? Mert a régieknél volt... -
Bazsee71
őstag
-
atala
Topikgazda
válasz
Bazsee71 #7132 üzenetére
Sajnos a nyomtató alsó kategóriás, csak az ára nem az.
Azt szokták javasolni, hogy ha elkezd csíkozni, és nem javul meg egy fej tisztítástól, akkor csinálni kell egy erőteljes átöblítést, majd 12 óráig pihentetni. Utána jónak kell lennie.
Nekem egy szervizes mondta, hogy van olyan, hogy beüzemelésnél még nem működik minden fúvóka, de ha állni hagyjuk reggelre már jó szokott lenni.
Nálam volt egy L310-es beüzemeltem, fele fúvóka nem működött. Vártam reggelig, akkor sem sokat javult. Vissza vittem a boltba, de inkább a pénzt kértem vissza.
Most egy L805 van, és ez a beüzemeléstől fogva jó. Nagyon ritkán kellett egy tisztítást csinálni. Talán a fél év alatt 3x lett tisztítva.Én régebben a Rikvest-nél javíttattam az Epson nyomtatómat, Ők nagyon normálisak.
-
Bazsee71
őstag
Üdvözletem!
Érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalata van a Profi Szerviz / Printer Comfort Kft-vel. Én tavaly küldtem be egy Epson L365-ös nyomtatót, mert durván csíkozott. 1 hét után visszakaptam, a hibát még mindig produkálta, pedig a szervizlapon fejcsere volt feltüntetve. Visszaküldtem, erre jött a kissé flegma válasz, hogy csak fejtisztítás kellett volna, meg magas minőségen nyomtatni. Természetesen ezt próbáltam otthon én is, de csak a festéket pazaroltam. Ilyenkor azért felmerül a kérdés, hogy első alkalommal csináltak-e bármit is, illetve ha tényleg csak erőltetni kellett volna, akkor azt miért nem a szervizes kolléga csinálta a fejcserét követően?
Egy hónap után egyébként megint elkezdett csíkozni, de mivel munkához használom (heti szinten 50-100 oldal, tehát nem sok), nem akartam újból a szervizben pihentetni. Az utóbbi időben azonban ez annyira elfajult, hogy most megint javítást kértem. Szerda óta jön érte a futár...
Egyedi eset lenne? Attól is tartok, hogy megint felesleges kört futok, pedig - számomra - nem egy olcsó, alsó kategóriás nyomtatóról beszélünk.
-
atala
Topikgazda
válasz
Studiossrác #7130 üzenetére
Ha egyszer már fel lett töltve, be volt üzemelve, akkor csak a tintát kell önteni a tartályba. Nem kell minden alkalommal feltölteni a rendszert, mert már van tinta a csőben.
Ha nagyon lecsökkent a tinta a tartályban, akkor meg fel kell tölteni, és el kell indítani a szoftverből egy erőteljes tinta átöblítést. -
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
L550-et szeretnék utántölteni. Sehogy sem megy. Nem az első beüzemelés, anno az is nagy nagy kínlódások árán sikerült. Azt írja, hogy bekapcsolás után nyomjam 3 sec-ig az ok gombot... Nyomhatom azt bármeddig, akkor sem hajlandó feltölteni. Nincs valami ötleteket, hogy mit tehetnék?
-
FöldiM
csendes tag
Köszi!
Azt hiszem nyugdíjazom. Felénk nincs szerviz, a fej is kissé be volt száradva, csíkozott és nem tudom kioldotta-e a takarítás. Első nyomtatóm volt, hűségesen szolgált, de nem hiszem hogy ennyit áldozok rá. Benn a cégünknél van külső tintatartályos 355 meg egy lézeres Hp valami (kicsi fekete, csak nyomtat) és itthon nem annyira kell. 10 környékén veszek majd egy akciós helyes kis fehér HP-t és az elég lesz egy darabig. Majd időnként kinyomtatok egy tesztet vele, meg ha beszárad kidobható a fej is a patronnal.
Azért még egyszer köszi!Móni
-
atala
Topikgazda
-
FöldiM
csendes tag
Sziasztok!
Dx 8400 némi állás után több fejtisztítást igényelt és a vége az, hogy letiltott mindent, tele a hulladéktinta tartály. Egyszer olvastam valahol, hogy szoftveresen fel lehet oldani. Sajna nem tudom hol. A google találat alapján letöltött kód meg vírus volt. Tudna valaki segíteni mit tegye?
Pussz all!
-
atala
Topikgazda
Ez úgy működik, hogy be üzemeled a nyomtatóda a subli tintával, majd felkeresel egy céget (persze előzetes egyeztetés után), és elviszed nekik a nyomtatót, és ők megcsinálják neked az ICC profilt.
Az epson nem fog ilyen "kis" igényekhez alkalmazkodni. A nyomtató vásárlók hány százaléka vesz szublimációra nyomtatót? 1-2, talán?
Az utángyártott tinta gyártója meg nem fog száz féle nyomtatóhoz ICC profilt gyártani.
Egyébként meg a szublis nyomtatás elég veszélyes dolog, mert köztudott, hogy gyorsan szárad a tinta, ezért hamar bele tud száradni a fejbe a tinta.A nyomtató nem csak úgy letilt, hanem a hulladék tinta párna miatt tilt le. Éppen azért, hogy egy idő után ne kezdjen el az oldalán kiömleni a nyomtatódból a tinta.
Egyébként van reset program a 386-oshoz is. A Wic reset program reseteli. Az már más kérdés, hogy egy resetelés kb 3 ezer Ft.
De nem elég resetelni, ki is kell cserélni a szivacsot.Igen, az a legjobb, amikor az utángyártott tinta szín helyes a gyári profillal is.
Én pl pigmentes tintát használok, és ez színhelyes az L szériás nyomtatókkal. -
Sam67
csendes tag
Igen, valóban más kategória.
Sajnos a széles spektrumú, ill. nagy formátumú szublimációs nyomtatók az asztali megoldásokhoz képest egy lényegesen költségesebb alternatívát jelentenek.Időközben kiderült, hogy azoknál az utángyártott szublimációs tintáknál, ahol a gyártó szövegesen, vagy ikon formájában (grafikusan) feltünteti, hogy a terméke színhelyes, vagyis a gyárival egyező színtartományon belül vannak a határértékek, azoknál nem kell új profilt készíteni még akkor sem, ha látszatra sötétebb, vagy világosabb a flakonban lévő tinta. Vagyis a gyári ICC profillal használhatóak.
(Természetesen ez alól kivétel, ha a normál színtartományba tartozó tinta után light tinta használata következik, kivéve ha gyárilag hat színnel dolgozó nyomtatónk van.)Továbbá kiderült az is, hogy a "gyári minőségű" utángyártott szublimációs tinták között nem csak a színhelyességre figyelmeztető hivatkozásokat kell figyelni, hanem azt is érdemes szem előtt tartani, hogy egyes Epson kompatibilis szublimációs tinták csak az Epson piezo fejes asztali nyomtatóival kompatibilisek.
-
epzon
őstag
Azért ez ettől bonyolultabb kérdés, mint hogy valaki csinál egy tintát és legyen hozzá gyári profil, innentől kezdve ez sok jogi, garanciális, szervizes kérdést vetne fel.
Egyébként van gyári szublimációs festéke az epsonnak, de az kicsit más kategória
szerintem egyébként a 386 és a 385 azonos gép, de hogy szoftveresen teljesen megegyezik e, azt nem tudom neked 100%-ra
-
Sam67
csendes tag
Köszönöm a választ.
Ezek szerint, ha szeretnék a nyomtatóval kompatibilis utángyártott szublimációs tintát használni, akár normál, akár light színtartományban, akkor keresnem kell egy céget, aki a tinta pontos adatai alapján elkészít egy ICC profilt?
Így viszont nem értem, hogy mi az üzlet az "olcsóbb" utángyártott tintában? Oké, hogy az ICC-t csak egyszer kell elkészíttetni az adott tintához, de akkor is idő, pénz, stb., stb.
Továbbá azt sem értem, hogy egy ekkora gyártó, mint az Epson, miért nem reagál az igényekre? Több fórumon, többek között a gyárin is többször jelezték a szublimációs tinták "L" (light) sorozatának gyári kínálatba vételének igényét, de nem történik semmi. Oké, oké, a beszállítók érdekei...., de miért mindig az ügyfél szív?Nem lenne logikusabb, ha az utángyártott tinta gyártója automatikusan biztosítaná/biztosíthatná a termékéhez a megfelelő ICC profilt?
Dye tinták esetében találtam több "jó" példát is erre.Érdekelne még, hogy az L385, és az L386 szoftveresen valóban egyeznek, mint ahogy azt több helyen is olvasni, és csak a kereskedelmi régiók miatt kaptak más számozást, vagy kamu, és műszakilag is különböznek?
Ez azért lényeges, mert a max. nyomtatási darabszám elérésekor gyárilag letilt a nyomtató, ez köztudott. Az L385 típusú géphez van reset program, míg az L386-hoz nincs. Amennyiben a két készülék műszakilag (szoftveresen) valóban egyezik, akkor a 385 programja simán jó lenne a 386-oshoz is.epzon:
Köszi, megnézem őket. -
Sam67
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni L386 típusú nyomtatóval kapcsolatban.
A gépet szublimációs tintával szeretném használni. A gyári CMYK színeken kívül létezik mind a négy színből világosabb, u.n. light kivitelű (LC, LM, LY, LK) pakk is.A gondom az, hogy nincs ilyen original kiszerelés, csak beszállítói, "gyári minőségű" utángyártottban, viszont a legtöbb webshop korrekten felhívja a figyelmet arra, hogy a színhelyesség eltérése miatt a gyári ICC profillal nem használható a tinta, ami érthető, hiszen sokkal világosabbak az utóbb említett színek.
Továbbá kihangsúlyozza, hogy nem tudnak a világosabb színekhez mellékelni hozzájuk való ICC profilt.
Kerestem a neten, de csak Stylus sorozatú nyomtatókhoz találtam világos standard tintához való ICC profilt.
Ugyan ez a helyzet a normál CMYK, de utángyártott szublimációs tinták esetében is.Létezik valahol ehhez a nyomtatóhoz utángyártott normál, illetve világos színű szublimációs tintákhoz ICC profil?
A segítséget előre is köszönöm.
-
atala
Topikgazda
válasz
BoriszG #7114 üzenetére
Miért nem olvasod el a használati útmutatót?
Kapnod kellett a nyomtatóhoz egy kihajtható papírt ahol leírják, hogy hogyan kell a tintafeltöltést elvégezni.
Az első beüzemelésnél amikor bele öntöd a tintát, utána fel kell tölteni a rendszert.
Ha jól látom ennél a nyomtatónál az első bekapcsoláskor ez megtörténik. Valószínűleg be lett kapcsolva a nyomtató tinta nélkül.
Amikor kiírja, hogy üresek a tartályok, nincs valami lehetőség a továbbjutáshoz?
Híd fel az epson ügyfélszolgálatot, megmondják hogyan kell feltölteni a rendszert tintával.
EBBEN a videóban mutatják, hogy először fel kell tölteni a tartályokat, majd utána bekapcsolni, és megnyomni az OK gombot.
Ja, és a csapot se felejtsd el kinyitni. -
atala
Topikgazda
-
BoriszG
csendes tag
Sziasztok!
Vettünk egy L565-ös csoda nyomtatót, feltöltöttük tintával, de az istennek nem jövök rá miért nem érzékeli, hogy tele van. Van valahol valami kis bizgentyű amit nem fordítottam el, vagy egy gomb amit 3 mp-ig nyomva kell tartani vagy bármi ilyen? A karbantartás, tintaszinteknél csak azt szajkózza, hogy üres... a használati utasítás ugyan ide vezet... HELP
-
Jarod1
veterán
válasz
Cickánykoma #7105 üzenetére
egy más gyártású papírral próbáld meg..,a fekete patront rázd meg, ha érzed még hogy lötyög akkor van benne ha nem a kkor üres...
-
BB3
újonc
Sziasztok!
EPSON STYLUS 115.
VILÁGÍT A NINCS FESTÉK,pedig van.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Légyszi Valaki mondjon egy varázsszót! -
atala
Topikgazda
válasz
frankstork #7106 üzenetére
Nekem az L805 van, és nagyon megbízható nyomtató. Ha minden igaz, ugyan az a szerkezete a 850-nek is. Dokumentum nyomtatására nem nagyon ajánlom, mert ahhoz túl lassú, de fényképekhez kiváló.
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok!
Nyomtató vásárlás előtt állok.
Amit kinéztem az a L850. Számíthatok valami "gubancra",vagy megéri az árát, vehetem nyugodtan? -
Cickánykoma
tag
Üdv!
Van egy SX410-es nyomtatóm, amiben beszáradt/eldugult a fej, mivel eleinte a feketenél, majd a színeseknél sem nyomtatott pár töredéknél többet a nozzle checken. Netes videó útmutatásai alapján próbáltam átmosni a fejben a fúvókákat. Ezt többször is megismételtem, kétféle alkoholos tisztítófolyadékkal injekció + cső segítségével. Az átmosáskor a fej alá tett papír átázott és a lenyomatban mutatta az összes színt, viszont utána többszöri fejtisztítás és nozzle check után is csak nagyon halvány és darabos fekete nyomatot adott, színeket nem, majd a fekete is teljesen eltűnt, mintha kiszáradt volna a fej megint.
Valami tipp, hogy mit nézzek még meg tisztításnál? Esetleg mennyi időt álljon a mosófolyadékban a fej? (én kb. 10-15 percet hagytam, nedvszívó törlőpapirral a fej alatt).
A fej teljes kiszerelését és beáztatását nem merem kockáztatni (nem jól rakom vissza, eltörök valamilyen műanyag alkatrészt stb.)
-
andrasferenc
tag
válasz
andrasferenc #7103 üzenetére
-
andrasferenc
tag
Az Epson L486-as nyomtatóról, a nyomtató gombjaival indított „közvetlen” szkennelés esetén (PDF formátumban) miután megnyitom az elmentett PDF fájlt, felugrik egy Acrobat Reader ablak a következő szöveggel:
Az oldal helyes megjelenítéshez betűcsomagra van szükség az adobe.com webhelyről.
Ezt el lehet fogadni, illetve el lehet utasítani. Ha a mégse gombot választom, szépen megjelenik a szkennelt fájl.
Amikor a számítógépből vezérelt Epson Scan 2-ről vezérelve szkennelek és az elmentett PDF fájlt megnyitom, nem jelenik meg ilyen figyelmeztetés. Szépen megnyílik a fájl. (Mivel le van töltve az Epson Scan OCR Component is, oldalhelyesen jelenik meg a beolvasott fájl.)
(Operációs rendszer: Windows 10; Windows 8.1. Adobe Acrobat Reader DC verziója: 2015.023.20070)
Ha letöltöm ezt a betűcsomagot, bekavarhat az Epson Scan 2 felületről történő szkennelés esetén már jól működő PDF beolvasásnál, amikor is a fájl megnyitásakor nem jelenik meg figyelmeztetés? -
nyikszi
őstag
válasz
andrasferenc #7101 üzenetére
Én az előző Canon nyomtatómhoz hasonlítottam. Nem vészes egyébként, meg lehet csak én képzelem bele. Ugyanaz a papir amit eddig használtam. Féltem hogy nem viszi, mert 260 grammos, de szépen vitte
-
andrasferenc
tag
válasz
nyikszi #7099 üzenetére
A fotók nyomtatása nagy mértékben függ a fotópapírtól is.
Én az L486-ossal nyomtattam három féle papírra.
A legjobb, legélesebb, legragyogóbb a HP Preimum plu glossy 300 g/m2-es papírral lett. Utána az Epson value glossy 183g/m2-es papír következett, majd a HP Premium plus 280 g/m2-es a sorban. Ez utóbbinál valamelyest javult a tinta megszáradásával a minőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Robot fűnyírók
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 128/8GB / normál állapotban / 12 hónap jótállás
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest