Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- RAM topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
homovicsa
újonc
válasz
Earl_Muttley #7398 üzenetére
Az "ink flush" pontosan mit jelent? Letöltöttem a Wic Reset Utility v.5.0.23-at, de ilyet nem találtam benne. Ellenben megtudtam, hogy a nyomtató 30%-os
-
homovicsa
újonc
Sziasztok! Használtam vásároltam Epson sx215 nyomtatót. Mivel régen volt használva, kicseréltem a patronokat utángyártottra. A nyomtató felismerte mind a 4 patront, viszont az illesztés, tisztítás során feketét nem nyomtatott. Csináltam pár próba nyomtatást, és azt tapasztaltam, hogy feltűnően sok fekete fogy a szoftver szerint, pedig 1 deka fekete nem került a papírra. Tervezem megtisztítani a fejeket tisztító folyadékkal és légtelenítő koronggal (beszerzés folyamatban). A tisztítás vajon megoldja a nem-nyomtatás problémáját? Mitől csappanhatott meg szoftveresen a fekete színkészlet?
A másik észrevételem, hogy sx215 szoftvert sehol nem találtam neten. A nyomtató nevére kidobott szoftverek mögött valójában sx210 illesztő van. Nem tudom, hogy ez számít-e? Elégedjek meg ezzel?
Köszönöm, ha válaszolsz.
-
Earl_Muttley
őstag
Így utólag köszi!
Más volt a gond.
Ugye ez a modell nem tud szegély nélkül nyomtatni még. Viszont a 13x18-as nyomat teljesen kifér a 10x15-ösre. csak ott a maradék tinta szétkenődve.
(vásárlás előtt kértem segítséget, bevallom, és amikor átvettem akkor derült ki ez a 13x18-as "trükk" na nem baj, így lett nekem alap canon árban végre egy rendes nyomtatóm)
-
Rick3D
senior tag
Ki milyen nyomtató papírt használ vagy javasol könyvek nyomtatásához ? A jelenlegi nem túl ideális erre a célra mert átüt rajta a tinta. Nem vészes de azért a szemnek zavaró.
-
Varshi
aktív tag
válasz
Earl_Muttley #7390 üzenetére
Ezt nekem is csinálta.
Ellenőrizd: a felső adagoló papírtálca jól helyezkedik el.
A papírok jól állnak benne.
A papírok nem görbültek meg az 500-as csomagban. (!) Ez nagyon fontos.
A papírok nem görbültek meg néhány napos/hetes bekészített állapotban.
Próbálj ki másik fajta papírt...--
Érdemes még kicsit megtörölgetni a nyomtató belsejét is. Esetleg felhajtott géptetővel futtass le egy nyomtatást (nem fog leállni!), és ott meg tudod talán nézni, mikor kerül rá a festék.
Én a görbe papírra szavazok, nálam nagyon látszik, mit rakok be.
-
zlee
újonc
Sziasztok!
Az a problémám hogy van egy Epson WF 3520 tipusu nyomtatom és azt irja ki hogy papirelakadás, de én sehol nem látom hogy el lenne akadva papir. Nem tudom van e köze hozzá de ha felnyitom a patronokat se viszi középre. Ha valaki tud segiteni elöre is köszönöm
-
Earl_Muttley
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Epson L355
Hibajelenség, tintázza a papír alját.
Mit tudok tenni javítás ügyileg? Lehetőleg otthon. :-)
Köszönöm! Zoli -
nünüke1975
aktív tag
Sikerült a regisztráció.Az iban bankszámlaszámot egybe kell beírni.Se kötőjel se szóköz nem kell.Gondoltam segítek akinek nem megy.
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
L386-os nyomtatók tervezek venni , valaki össze tudná foglalni / adni egy informatív linket hogyan működik ez a 8000Huf-os pénzvissza fizetés ? (milyen esetben ésatöbbi )
Ehhez hasonlót még nem nagyon láttam eddig.Köszönöm
-
Nagya21
addikt
válasz
nünüke1975 #7382 üzenetére
HAli!!
6 tal lejjebb (feljebb ) linkelték..............
Üdv Nagya -
nünüke1975
aktív tag
válasz
nünüke1975 #7381 üzenetére
Nem tudok beregisztrálni.A benyujtott banki adatok helytelenek voltak.A számlámról lenéztem az IBAN bankszámlaszámot,a k&h oldalán lévő bankkódot is beírtam/SWIFT kód/.De reklamál.Mi a baj?
-
Varshi
aktív tag
válasz
nünüke1975 #7372 üzenetére
> Az6 év mondjuk 12000 oldal.Működik addig egy l 386 nyomtató?Nem hiszem.
Viccelsz? Ennyit bármelyik nyomtatónak bírnia kell, és most ne a beszáradást nézzük.
Az évek száma itt mindegy, ez nem autó, ami álló helyzetében is öregszik.
A 12e oldal meg a kezdő tintakészlet. Nekem most lesz benne 70e, a 6 évhez még mondjuk kell 2.
Egyszer volt benne fejcsere, a felénél.Ja, és a tintapárna is csak egyszer volt cserélve 70e alatt! Nem 10e nyomat után, mint itt írta valaki.
-
Jarod1
veterán
használ valaki ilyen gyártójú patronokat?
[link] -
atala
Topikgazda
válasz
andrasferenc #7374 üzenetére
Én megoldottam, hogy a hulladék tartályhoz vezető csövet kivezettem kívülre, és most egy tartályba csöpög a hulladék tinta.
Szoftvert meg lehet venni az ebay-ről amivel nullázni lehet a számlálót.
Nem mindegyik nyomtatónál lehet ezt roncsolás nélkül megoldani, de az L805-nél simán. Van hátul egy kis ablak amit csak ki kell pattintani, és már hozzá is lehet férni. -
andrasferenc
tag
válasz
nünüke1975 #7372 üzenetére
Sok féle módon lehet számolgatni.
Nekem korábban olyan tintapatronos nyomtatóm volt, amelyiknél ugyan külön voltak a színek, de ennek ellenére nagyon kevés tinta volt bennük. Kb. 10 ml patrononként. De volt olyan nyomtatóm is, ahol a három szín egy patronban volt. Nagyon meggondoltam a nyomtatást. Néhány fénykép után erősen megmutatkozott. Évente legalább kétszer kellett cserélnem a patronokokat. Ez kb. 12 ezer Ft volt a külön színeket tartalmazó patronok esetében. Ez évi 24 ezer Ft-ot is kitett.
Az Epsonra van három év garancia. Amikor az ember látja, költségtakarékos a külön tartályos nyomtatóval még a fényképek nyomtatása is, egyre többet fogja használni.
Kb. 10-12 ezer oldal után telítődik a használt tintapárna a nyomtatóban. Ennek a szervizes kicserélésére kb. 8 ezer Ft-ot mondanak a felhasználók, bár mondták, garanciában is cserélik. Sajnos, telítődöttség esetén szoftveresen blokkolva van a nyomtató. -
Sakab
senior tag
Így se sikerült
holnap felhivom öket...
Más...Apple ipad ios...böngészőbe rámegyek h nyomtatás és kiirja h nincs air print elvileg a listába ez pont nincs benne, csak a magasabb kategóriások. MEglehet valahogy mókolni, hogy pl böngészőből egyszerűen tudjak nyomtatni ipad-en? -
nünüke1975
aktív tag
válasz
andrasferenc #7369 üzenetére
Csak ha jól számolom havi100_150 oldal az azt jelenti hogy évi 2000 oldal kb. Az6 év mondjuk 12000 oldal.Működik addig egy l 386 nyomtató?Nem hiszem.
-
Jarod1
veterán
válasz
nünüke1975 #7364 üzenetére
én is új nyomtatón gondolkodom, mert a mostaninak a feketéje bemondta az unalmast Bx600fw
színek annyira nem kellenek
BROTHER HL1210W 24 k ért egy laser es, wifis -
Darko
senior tag
-
andrasferenc
tag
válasz
nünüke1975 #7367 üzenetére
Az L310-es külső tintatartályos. Elvileg nem lehet drága vele a nyomtatási tintaköltség.
Nekem L486-osom van.
Keress rá, mit írnak a fórumozók. -
Darko
senior tag
válasz
Abban nem tudok segíteni hogy 30e-ig mi éri meg, legyen wifi, olcsó nyomtatás, multifunkció. Viszont az l386 mellett voksolnék, most az árából ennél a típusnál 8e Ft-ot visszatérít az Epson, így már nem is annyira vészes, 45-ből megvan. Epson premium glossy-ra gyönyörűen nyomtat, tűéles ami kijön a nyomtatóból, még az auchan-os olcsóbb fotópapírra is nagyon szépen dolgozik.Az is éles csak nem az tükörfényes fotólabor minőségű a nyomat. A gyorsaság meg relatív, nem fogok egyszerre egy egész fotóalbumnyi fotót kinyomtatni vele, csak a legjobban sikerülteket a sok közül. Én nem bántam meg hogy ezt vettem.
-
nünüke1975
aktív tag
válasz
andrasferenc #7365 üzenetére
L 310 esetleg?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, vettem egy Epson L386ot. Próbálnék regisztrálni a 3 éves garira meg a pénz visszatérítésre, de valami nem frankó.
Ez az oldal [link]Itt akadok el:
Bank kód / BSB / SWIFT / Ort* Elvileg ez az OTP-nél: OTPVHUHB
Bankszámlaszám / IBAN bankszámlaszám* Itt pedig a bankszámlaszámot, hogy írjam be? Kötőjellel vagy anélkül egybe vagy hogy? Itt egy példa: 1177356-0xxxxxx vagy hogy? Mert ezt irja: A benyújtott banki adatok helytelenek voltak. -
andrasferenc
tag
válasz
A külső tartályos Epson nyomtatók egyike azoknak a nyomtatóknak, amelyekkel olcsó a nyomtatás tintaköltsége.
A három színt tartalmazó tintapatronokból, ha kifogy az egyik szín, eldobható az egész patron.
30 ezer Ft körül már elég sok multifunkcós nyomtató kapható. Egy bajuk van, drága velük a nyomtatás.
Hetente a tintasugaras nyomtatóval, meleg időben gyakrabban, nyomtatni kell egy próbanyomatot a tinta beszáradásának elkerülése végett. -
nünüke1975
aktív tag
Rájöttem hogy nekem nincs szükségem 50-60 ezer ft-os nyomtatóra lásd epson l 386.Havi 100-150 oldal nyomtatására fölösleges.Így hát a kérdésem 30 ezerig multifunkciós nyomtatóba gondolkodok.Persze a tinta költség és talán a wifi is szempont.Szinesbe is másoljon.Ezek alapján van valami baráti opció ebben a kategóriában?
Negativ pozitív tapasztalatokat véleményeket szívesen fogadok.
Köszönöm -
Varshi
aktív tag
válasz
nünüke1975 #7359 üzenetére
Üdv, az L386 szerkezetileg szinte ugyanaz, mint a 355, 365, csak pár dologban térnek el szerintem. Érdemes azokra rákeresned, akár itt, akár amazonon. Úgy már jobban képben leszel.
Alapvetően ezek nem túl nagy terhelésre tervezett nyomtatók voltak, csak ráakasztották a tintatartály rendszert, amitől drágábbak lettek, ezért éppenhogy nagy terhelésnél éri meg őket igazán használni, ill. színes nyomtatásra.
Ennek a következménye, hogy csoda, hogy egyáltalán bírják (amúgy bírják) ezt a sok 10000-es, valamint szerintem alapvető probléma, hogy nagy volumennél elég lassúak. Aki ezt ki tudja bírni, annak nem gond.Havi egyenletesen elosztott 500-1000 oldal terhelésnél viszont szerintem ideálisak, ha csak a pénz oldalát nézzük, mert hamar megtérül az áruk.
A 3 év garival pedig elég jól muzsikálnak, bármi gond van vele, jók a szervizes tapasztalatok. -
office depot standard inkjet photo paper, high gloss, 145 g/m2, 50 lap 1400 ft (~28/lap): nem jó. vagyis a felülete jó, bár ezen is látszik a laphúzás nyoma, viszont high quality mellett hullámosodik. nagyon. standard qualitynél nem, de az meg ugye azért nem jó... és vékony is. de legalább nem volt drága.
-
atala
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #7359 üzenetére
L310-ről tudok nyilatkozni. Szerkezetileg ugyan az csak sima nyomtatóban.
2 napig volt nálam, utána vissza vittem a boltba. A vissza vitel oka, hogy már beüzemelés során nem működött egy csomó fúvóka. Állítólag ezzel nem szokott gond lenni.Lassú, legalábbis számomra. A szerkezete mint ha egy gyerek játék lenne. Alig van benne alkatrész, az is gyenge műanyagból. Pl a lapot továbbító alsó görgők nagyon távol vannak egymástól, és picike műanyagból vannak. Ezért ha pl nem egy A4-es lapot teszel bele, hanem egy 10x15-öst, akkor megcsinálta azt, hogy elfordult a papír nyomtatás közben.
Ha csak A4-es lapot nyomtatsz vele, és nem munkára használod, hanem csak otthon néha kinyomtatni valamit, akkor arra jó lehet, de ne számíts profi gépre. Azokra ott vannak a workforce nyomtatók.
-
nünüke1975
aktív tag
Epson l386 tapasztalatok vélemények érdekelnének
Köszönöm -
kipróbáltam néhány papírt
epson premium glossy, 10x15, 255 g/m2 - akciós, 2x40 lap 3500 ft (~44/lap): gyönyörű, mintha a laborból jött volna, így kell kinéznie annak, ami kijön egy fotónyomtatóból. fényes felület, szép színek, a nyomtató drivere is ismeri.
office depot premium inkjet photo paper, glossy, 10x15, 280 g/m2 - 50 lap 1400 ft (~28/lap): jó a felület, nem volna rossz a nyomatminőség, ha telítettebb részeknél nem ugrana össze foltokban a festék.bármilyen papírfajtát állítok be, ilyen lesz high quality mellett. standardnél már kevesebb a festék, nincs ez a probléma, csak úgy meg nyilván a nyomat kevésbé szép.
epson value glossy photo paper, a4, 183 g/m2 - 20 lap 2800 ft (~145/lap): szép fényes. a javaslat szerint ha a driver nem ismeri, akkor premium glossyra kell állítani a papír fajtáját. ez jó is, nem kenődik a tinta, szépen szárad stb. viszont elképzelni nem tudom, hogy csinálja, de egyszerűen világosabbak a kép sötét részei, mintha a fekete szintje el lenne tolva.ami fekete kellene hogy legyen, elmegy kékeszürkébe. ugyanolyan beállításokkal az epson premium glossyra nyomott kép hibátlan, ezen meg egyszerűen hiányzik a kontraszt.plusz a felület elég gyenge lehet, mert helyenként mintha picit beleharapdálna a laphúzó mechanika, de ez a többi papíron nem látszik.
office depot professional inkjet photo paper, glacier, a4, 280 g/m2 - 20 lap 2000 forint (~100/lap): ebből is fényes volt a terv, de az nem volt a boltban, így lett selyemfényű. az od premium tapasztalataiból indulva nem sok jóra számítottam, de meglepően szép képek születtek. a tinta szépen terül, szépek a színek, egész csinos a nyomat. egy probléma van vele, a fej mozgásával párhuzamosan csíkosak a sötétebb homogén területek, mintha a cyan kicsit egyenetlenül kerülne rá. ami érdekes, hogy nem határozott szélekkel, hanem finom átmenettel... nem feltűnő, kevesebb homogén részlettel megáldott képeken valószínűleg nem látszik. biztos ami biztos, ezt ki fogom próbálni más papíron is, hátha a hordozónak semmi köze az egészhez. összeségében így is tetszik, kíváncsi vagyok, hogy a glossy verzió is csinál-e ilyet.
azt láttam, hogy komolyabb epsonokon mindenfélét lehet kézzel is állítani, lapvastagság, száradási idő, tintamennyiség... az l805-ből nem lehet ilyet valahogy kierőszakolni? az od premiumhoz például egészen hasznos lenne.
-
office depot fotópapírral vannak tapasztalatai valakinek? l805 a nyomtató.
-
atala
Topikgazda
A gyári a legjobb, de ne hidd azt, hogy azért dugul el a nyomtató, mert sokáig áll a tartályban a tinta. Az a lényeg, hogy a fejben meddig áll a tinta. Beszáradni csak a fejben, a fúvókáknál tud.
Az átmosással együtt, egy fej csere is kellene.
Ha jól látom, 30 dollárért adnak az Alin új fejet. Én biztosan megcsinálnám magamnak az átmosást, és a fej cserét. -
n0k0m_
tag
Epson L1300 szervizelésre kaptam jó árajánlatot, ami keretében a teljes rendszert kimosnák, így lehetőség lenne arra is, hogy más típusú tintára álljon át a nyomtató. Van valakinek tapasztalata arról, hogy külső tintatartályos Epsonokba melyik tinta a legkevésbé hajlamos a beszáradásra/bírja a legtovább a tartályban? Képtelen vagyok normális időn belül elnyomtatni a festéket. Gyárira tippelek, de hátha van valakinek tuti infója.
-
atala
Topikgazda
válasz
Thrawnad #7347 üzenetére
Az nem mindegy milyen sűrűn kell töltögetned. Az 5620-asba 100ml tintát tudsz bele tölteni. Egyszer feltöltöd, és egy jó darabig le van a gond.
Persze aki nem nyomtat sokat, annak jók a kis patronos gépek is.
Nekem egy 7110-es volt, és meguntam, hogy sűrűn kellett töltögetni, mivel sokat nyomtatok. -
Thrawnad
senior tag
válasz
BigBlackDog #7341 üzenetére
Tölthető patron a nagyobb nyomtatóhoz is van.
Itt például.
Így minden még az A3 és a hálózati nyomtatás is megmarad.
Egyébként heti 2-3 száz oldalt nyomtatok egy öreg DX9400F-en tölthető patronnal és EZ-Print utángyártott festékkel. Ezt a nyomtatót konkrétan az őszön kukáztam. Az előzőt is kidobta valaki. Az 2 évet ment nekem, és még mindig megy másnál, csak az ADF miatt ezt tartottam meg.
Thrawnad
-
atala
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #7345 üzenetére
Sajnos nincs gyári pigmentes színes tinta, csak fekete.
Ha mindenképpen színes pigmentes kell, EZT ajánlom. Egy másik nyomtatóban ezt használom.
A tölthető patron jó lesz amit linkeltél. Annyi, hogy írd meg vásárláskor, a nyomtató típusát, és azt, hogy európai modell. Esetleg le is fotózhatod majd az eredeti patront. -
atala
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #7343 üzenetére
Nem tennék bele utángyártott patront. Mindenféle silány ellenőrizetlen tintával töltik meg.
Ha szokták Kínából rendelni, akkor az ebay-ről, vagy az Aliexpresszről tudsz rendelni tölthető patront. Árulnak Magyarországon is, de kétszer annyiba kerül. Ha kell segítek, vagy megrendelem neked.
Tintából pedig feketéből a pigmentes T7741-est, színesből meg a T6732-34 töltsd bele. Igaz, így a színes nyomtatás nem lesz pigmentes mint az eredeti, de legalább megbízható tinta lesz benne. -
atala
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #7341 üzenetére
Nem fogsz csalódni benne.
Régen az első generációs 5620-as nyomtatóknál volt egy fej vezérlési hiba. Ezt garanciában javítják. Lehetőleg minél újabb gyártású modellt vegyél.
Ha régebbi gyártású, pl 2015-ös, akkor amit figyeljél majd:
Néha készíts egy fúvóka ellenőrző lapot, és ha úgy látod, hogy valamelyik fúvóka jel nem az igazi, akkor szervizbe kell vinni. Itt nem arra gondolok, hogy hiányzik egy jel, hanem hogy furcsán látszik. Félre van nyomva, nem egyenes a csík...stb.
Én 2015 végén vettem az enyémet, és akkor kicserélték a fejet helyszínen, még el sem kellett vinnem a nyomtatót. Akkor mondta a szervizes ezt a hibát. Gondolom 2016-tól már az új fejekkel gyártották a nyomtatót.Ha meg még olcsóbban akarsz vele nyomtatni, akkor veszel bele tölthető patronokat, és teszel bele gyári epson tintát. Nálam is úgy van. Így fillérekért tudsz nyomtatni eredeti tintával.
-
BigBlackDog
veterán
Igen, köszönöm a választ, közben utánanéztem, legalább másfélszerese a lapköltsége, ha jól látom. 5620-al fekete tintaköltség megállna 4 Huf/oldal körül, 7610/7620 esetén pedig legkedvezőbb esetben is 6.5 Huf/oldal lenne.
Valószínűleg eldőlt a dolog akkor, 5620 lesz, ha csak más gyártónak nincs valami kedvezőbb ajánlata.
-
atala
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #7338 üzenetére
Az 5620-as nagyon jó gép, nekünk is van egy ilyen, de az A4-es. Epsonnál A3-ban szerintem nem kapsz 200e alatt.
Van a 7620-a, 7610-es de abba meg drága a patron.
Azt nem lehet garantálni egyik nyomtatónál sem, hogy 5 évig ne legyen vele gond. Sajnos ezeket a mai nyomtatókat nem tervezik hosszú távra. Mondjuk a workforce nyomtatók nagyon strapabíró, robosztus darabok, el tudom képzelni, hogy sokáig működnek. Nekünk 2 éve van meg az 5620-as 26 ezer oldal ment bele. -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #7338 üzenetére
Illetve sikeresen kimaradt, hogy még a WorkForce WF-7610DWF merült fel, mint alternatíva, csak bizonytalan vagyok abban, hogy ez is lenne-e olyan tartós, mint az 5620?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
60-100e Huf közötti kategóriában, otthoni felhasználásra (heti 10-50 oldal, néha-néha 100-200 oldal egyben, általában monokróm, de nagy ritkán színes is kellene) mit javasoltok? Ami kell az a LAN port -hálózati nyomtató lenne- és az automatikus duplex nyomtatási képesség. Ami nem szükséges, de hasznos lenne az a szkenner rész gép nélküli másolással és A3-as nyomtatási képesség. Inkább a megbízhatóság lenne a fontos, illetve az, hogy a következő 5 évben ne legyen gond vele a patroncserén kívül. Értelemszerűen az oldalköltség sem elhanyagolható, de fontosabb lenne a hosszabb távú gondtalan működés.
Érdemes külső tartályos gépet nézni, vagy hagyományos tintasugaras nyomtatót keressek? Eddig egy Epson WorkForce Pro WF-5620DWF-t néztem ki, de kérdés, hogy van-e esetleg ennél jobb választás is?
-
n0k0m_
tag
Köszönöm, ha nem sikerül egy full generált kérnem rá normális áron, akkor úgy is kell festéket is rendelnem és beszerzek egy normális erre kitalált fecskendőt is. Nagyobb gondom, hogy le kellene már ereszteni belőle az összes festéket, mert még a gyári ezer éves van benne, ami tuti nem tesz jót neki.
-
atala
Topikgazda
Egyet megpróbálhatsz.
Kapcsold ki, majd be a készüléket, és amikor mozog a fej, húzd ki a tápkábelt.
A kocsit told olyan állásba, hogy le tudd csavarozni a fedelet a patronoknál, és vedd ki a patronokat.
A patront fejtetőre állítva, nyomj bele egy fecskendőt, és szívd meg a tintát, hogy kijöjjön az összes levegő. Ismételd meg az összes patronnal. Tedd vissza a patronokat, és csinálj egy fej tisztítást, vagy akár egy teljes átöblítést.
ENNÉL a videónál 4:10-nél mutatja. A csövet én nem venném le, csak a patron alján át szívnám ki a levegőt. -
n0k0m_
tag
Még mindig küzdök az Epson L1300-al, azzal megbékéltem, hogy néhány fúvóka nem megy, viszont újabban csak magentát nyomtat. Akármit csinálok a fúvóka ellenőrző lapon is egyetlen cián/sárga csík se jelenik meg. Valami ötlet?
-
lali5608
újonc
Sziasztok !tud segiteni valaki !! hp 301 tintapatron helyett 650 vettem mert ez volt a gépbe,természetesen nem ismeri fel,mit tehetek hogy tudnám elfogadtatni vele ,vagy vegyem meg az eredetit...? köszike bárkinek !
-
atala
Topikgazda
-
Anti64
csendes tag
Sziasztok. Van egy Epson Stylus Photo PX820FWD típusú multifunkciós nyomtató,. A tintagyűjtő megtelt hiba miatt lehalt. A wic reset-tel visszaállítottam 90%-ra a számlálót, most egyenlőre működik, de minden bekapcsoláskor üzen. Tud valaki egy wic- reset kóddal kisegíteni, keygennel vagy valami nem kódfüggő programmal, mert azt nagyon megköszönném. Innen Bajáról kicsit nyűgös lenne szervizbe eljuttatni és út +javítás, már nem biztos , hogy megérné. Amúgy viszont nagyon szeretem, mert szépen nyomtat. Segítséget a buvesz18@gmail.com -on szívesen fogadnék. köszi
-
allfinanz
senior tag
1 honapon belul a MM-ban vett 24 havi 0% THM-re vett L1455-re h lehet penzvisszateritest igenyelni?
-
Darko
senior tag
johnywalker, andrasferenc köszönöm a válaszotokat!
Talán pénteken meglesz a Epson prémium fotópapírja (bár összehasonlítási alapom még nem lesz az olcsóbb papírokkal szemben) és kíváncsi leszek az eredményre. Be fogok szerezni az olcsóbb fotópapírból is hétköznapi célokra az is elég lesz nekem szerintem. Viszont nem olyan egyszerű jó áron beszerezni a fotópapírokat, a HP és a Canon papírjait is néztem még 10x15-ös méretben, de mindenhol csak rendelésre van általában, vagy ha van is 1-2 fajta raktáron és személyesen meg lehet venni, akkor +50%-os áron adják.
Ahogy néztem ezekhez a külső tartályos nyomtatókhoz a tintaárakat (ha majd egyszer elfogy az a mennyiség amit adtak hozzá) úgy gondolom a fotónyomtatás költségét inkább a fotópapír ára határozza meg nagyobb mértékben. -
andrasferenc
tag
Nekem az L486-os Epson nyomtatóm van. Folópapírként a 183 gramm/m2-es Value Glossy Photo Papírt ajánlják hozzá. Az ügyfélszolgálatuk szerint, mivel hátsó behúzású a papírtálcája, 200 gramm/m2 feletti papírt is lehet vele nyomtani, de nem tartósan, tartva attól, nehogy a papírt továbbító görgők meghibásodjanak.
Az a tapasztalatom, hogy a 183 gramm/m2-es papíron a nyomtatás közepes minőséget eredményez. Általános, hétköznapi célokra megfelelő. Mivel alacsony a nyomtatási költség, és a fotópapír sem csillagászati áru, célnak megfelel.
Kipróbáltam még különböző HP fotópapírokkal is. A HP Premium Plus 280 gramm/m2-es papír esetében nem hozott jobb eredményt. Sőt, egy napot kellett várni, hogy a tinta réteg teljesen megszáradjon. Addig a fotón mattos felületek voltak. Az Epson papír a nyomtatás után azonnal fényes volt.
A legjobb eredményt a HP Premium Plus 300 gramm/m2-es papír hozta. A kinyomtatás után szép volt a papír felülete. Részletgazdag volt a fénykép.
Természetesen mind három esetben ugyan azt a fotót nyomtattam ki. Mind három fotópapír fényes minőségű volt. A fotók színárnyalata megfelelő volt. Nyomtatás közben nem tapasztaltam semmilyen rendellenességet a vastagabb fotópapírok esetében.
Epson 10×15-os fényes 183 gramm/m2-es 100 db-os fotópapírt ki lehet fogni 3 ezer Ft alatti áron is. Egyes üzletekben fellelhető minta fotók szerint egy 10×15-os fotó nyomtatása kb. 10 Ft. (Szerintem ezt a tintára érthetik.)
Összegzésként: Általános célra, átlagos igényeknek megfelel. Ennél olcsóbban színes fényképet házilag nem igen lehet nyomtatni jó minőségben. -
johnywalker
őstag
Az utóbbival sokkal jobban jársz, kiváló minőségű (a boritóján szerepel is az 5 csillag) persze nem mindig ez a lényeg.Én sokszor rendeltem már pl. Brother márkanevű fotópapírt, teljes megelégedettséggel.Amit előzőleg szerettél volna venni az átlag közepes...Azért azt tudni kell a jó minőség, 200-220gr-osoknál kezdődik, vagy fölötte!
-
Darko
senior tag
válasz
nünüke1975 #7320 üzenetére
Csak pár napja van meg és nem sokat nyomtattam még vele. Jókat olvastam róla ezért választottam ezt a típust. Egyszerűen ment a telepítés, a tinta betöltése, wifi beállítása is könnyű, jól működik a "távoli" nyomtatás. Természetesen eddig minden jól működik. Most a fotónyomtatást szeretném kipróbálni, rendeltem 10x15-ös fotópapírt hozzá, kiváncsi vagyok hogy teljesít. Most azt hiszem 8e Ft-ot visszatérítenek az árából.
-
Darko
senior tag
Sziasztok, van egy l386 nyomtatóm és szeretnék fotókat nyomtatni 10x15-ös méretben. Az epson 183g-os papírja milyen minőséget ad? Vagy inkább nézelődjek a vastagabb papírok felé? Más nyomtató papírját lehetne használni hozzá?
-
valco
újonc
Sziasztok.
Van egy epson 7890 es nyomtatom es mikor atvaltok a matt feketerol a foto feketere es elkezdi a tinta toltest elfolyik az egesz foto fekete tinta mitol lehet ez ?Valco
-
apaszka
veterán
Üdv!
[link] erre nem tudtok mondani valamit? Sürgős lenne! -
nünüke1975
aktív tag
Ismét pénzvisszatérítés van az Epson-nál:[link]
-
hatnor
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy l300 nyomtatóban a használtfesték párnát, hogy lehet kitakarítani?
üdv, hatnor
-
Dolby
senior tag
Hali,
létezhet olyan, hogy egy L550 nyomtatni szépen tud, de ha másolni kell valamit, akkor pár helyen fehér csíkokat hagy? A másolandó doksit nem a fenti részre teszik, mert onnan nem tudja már behúzni.
-
bob001
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
nyikszi
őstag
Nekünk l386-os van, meg vagyok elégedve vele. A nyomatok jók, bár az előző canon nyomtatohoz képest a fényképek nem olyan szépek, de ne eszeveszett nagy különbségre gondolj. Az meg fotonyomtato volt kifejezetten, csak megadta magát.
A két Epson között sincs nagy különbség
[link]Az l386-os újabb kiadás, így pár paraméterben jobb.
A tinta még alig fogyott nálunk, kb. 500 oldalt nyomtattunk február óta, főleg fekete színt használva, de azért színes is akad.
-
apaszka
veterán
Sziasztok !
Van régóta egy Epson DX 7400 nyomtatóm.
Tegnap elkezdte,hogy a szkennel pdf formátumban nem ment semmit el!
Ujra raktam a szoftvert is de semmi!?
Mi lehet a baj JPG,TIF ok de pdf nem! -
bob001
csendes tag
Sziasztok!
Otthonra néztem ki nyomtatókat. Heti néhány doku, ill. fotónyomtatáshoz.L-386 ; L-365 ill. Canon 3400...
A két Epson közt van olyan különbség ami egyik, vagy a másik javára billenti a mérleg nyelvét?
Köszönöm!
-
ntsouth
újonc
Sziasztok!
Epson DX 4050-eshez keresek nyomógörgőt. A szervizben nem biztattak nagyon, de hátha itt van valakinek egy kiszuperált gépe...
Köszönöm! -
Mr. WupWUp
újonc
Szervusz!
Létezik garancia és látezik jótállás
Epsonnál 1+1 év garancia ami kiterjesztehető 3évre (minden éveben van ilyen promóciós időszak), ezt a pormociós garancát egy másik honlapon kell regisztrálni mert ez nem Cover+, azonban ha te beregisztráltál és elütés történt akkor adakoztál egy másik eszköznek +1év garanciát, s akárhányszor akarod megnézni akkor sem fogod látni a warrantychecken csak az alap 1+1évet
Mellesleg ha cégnévre veszed tök jóó mert visszaigényelheted az öszeg bizonyos %-át olcsobb, de bukod a +1évet <----ez általános szabály
Tisztelettel!
Mr. WupWup -
Jarod1
veterán
van egy sx 405 ös epson nyomató, és a beállítások gombja nem működik, nem reagál, amivel a tintaszintet tudnám ellenőrizni, találkozott valaki ilyennel? a többi gomb működik, nem volt dobálva, nem sérült..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videó stream letöltése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mesterséges intelligencia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest