Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Beelőzte az iparágat a HBM4 tömeggyártásával a Samsung
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
Hello megint, mind leendő újra próbálkozó írok, habár most eddig általam nem próbált új porton keresztül, az NGFF adottságait lesz szerencsém kiaknázni a dolgozói masinámon (később talán máson is, egy HP ProBook 640 g2).
Korábban vettem egy mPCIe-s olcsó változatú adaptert, amit írtam is, hogy ugyan egy NAGGYON régi őskövülettel, de volt szerencsém kipróbálni, és igen is működött. Ugyan ezt akartam felhasználni a céges gépemnél, ami egy [Fujitsu E756] típusú "workstation" sajnos nem egy túl erős procival (i5-6300U), 16GB rammal, 500gb ssd-vel.
Mikor megbontottam, azt láttam, (igazából nem is értem miért lepődtem meg, hiszen relatíve új gép (6.gen)), hogy mPICe már nincs is benne, csak NGFF (legalábbis gondolom, hogy az, mert a mPCIe csatim az eGPU adapter kábelének végén szimplán fizikai méretileg nagyobb volt mint az alaplapon lévő mPCIe-nak hitt port)
Ráadásul ebből a portból kettő is van. Egyikben a wifi kártya, a másikban semmi (bingó). Az, hogy ez ngff port az onnan erősítettem még meg magamban, hogy a neten olvasottak szerint ami a laposban benne van WIFI kártya, az NGFF form factor megjelölésű, és a másik port is pont ugyan olyan legalábbis kinézetre. (De linkelek képet majd a végén)Így hát, mivel, hogy nem nagy pénz, ennek az olcsó adapternek rögtön (tegnap) le is rendeltem az NGFF-es változatát, [Egy ilyet konkrétan]. Kérdésem igazán komoly nincs, mert úgy is kipróbálom, ha megérkezik, talán csak anyi, hogy van e valakinek tapasztalata, ha nem is konkrétan ezzel a típusú géppel, de az ilyen portokkal ellátott masinákkal? Lehetséges buktatók? Ugye tudom, hogy NGFF en belül is van több fajta, m.2 M key, és B key, meg talán még más is amiről nem tudok. Nem tudom, hogy mindegyik kompatibilis e mindeggyikkel, és csak a sebességek korlátozódnak le a leglassabb fajtára, vagy esetleg egyáltalán nem is lesz működőképes? Mi az amiket érdemes még kiderítenem?
Egy pár kép: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming RX 7900XTX 24GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE RTX 5080 AERO OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ AMD RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Ventus 3X OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Raktáron lévó VGA-k!!! Kamatmentes részletre is!! Érdeklődj!!!
- MacBook Air 15" M4 / 24 GB / 512 SSD / 100% akksi / gyári garis
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest