Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kzsolt00

tag

Újra vissza tervezek térni az eGPU-s vagányok világába, nem csak szemlélőként, ahogy ide már jóideje vissza járok, hanem tulaj/jóakaró ként. Egyfelől a párom régi masináját erősíteném majd, másfelől egy jóbarátomat lepném meg egy eGPU (adapter+táppal) az Ő Dell N5110 gépéhez (ezzel a géppel lesznek még cirkuszok, érzem)

Az ok, ez az új, nagyon olcsó adapter, és a vonzalom felé, hogy megnézzem magam is tényleg olyan jó, mint mondják. A híresztelések szerint stabilitásban jobb egy EXP GDC-nél is.

A lényeg, hogy mind a két gépbe mPCI-s variánst használnák (asszem nincs is más egyenlőre ebből az adapterből, notebookokhoz) A mPICe USB kábelen megy az adapterhez, mint látjátok. A kérdésem az, hogy van valakinek tapasztalata, vagy a képekről ti meg tudjátok állapítani, hogy az micro, vagy mini usb, vagy PONTOSAN milyen típusú USB az, ami a mPCIe részbe megy bele?

Ahogy a lentebbi képen is láthatjátok, ezek a típusok vannak, én az USB micro Type-B re szavazok, csahkogy az USB 2 csoportba tartozik. Ilyen "pofával" elvileg nincs is 3.0 variáns.

Ha ez igaz, most akkor nem értem. Ha egy kábel egyik fele régebbi/gyengébb, akkor logikus, hogy a kábel működhet a generáció visszafele kompatibilitás miatt, de a teljesítménye korlátozódik a gyengébbik oldal teljesítményére, nem igaz? Mint az UTP kábeleknél. Ellenben a tesztek, amiket láttam az adapterről, ezt cáfolják.

Mindez azért kellene, mert gondoltam, hogy majd a régi gépet átalakítom úgy, hogy a mPCIe-t fixen belerakom a gépbe, és egy olyan USB kábelt veszek, aminek a vége ez a kicsi USB legyen az valójában akár milyen, a másik vége meg egy USB3.0 anya/female, melyet fixen az oldalára fogadok. Így tehát dokkolható lenne az egység. De mivel azt sem tudom milyen az a kábel, így nehéz olyat találni. A tippem az micro usb (2 vagy 3??) és a másik vége meg USB3.0 female kellene hogy legyen.

Új hozzászólás Aktív témák