- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
válasz
MzperX07
üzenetére
Nem. Ilyet még sehol sem láttam. Ha a VGA-t ki lehet venni, akkor az MXM foglalatos, amit üzleti szegmensben még nem láttam. Tehát most lehet nagyon tévedek, de utána nézés nélkül ki merem jelenteni, hogy NEM lehet belőle kivenni, mert ha van is benne dGPU (nem VGA), akkor az mint a neve is utal rá, csak egy GPU. Tehát csak a mag(ok) regiszterek, stb, stb van odaforrasztva az alaplapra.
Amúgy erre felbuzdúlva kezdtem el gondolkodni, hogy mennyire nem egyszerű is megfogalmazni a dolgokat. Jobban mondva helyesen mondatba foglalni ezeket a szavakat. igp-igpu-dgpu-gpu-vga-egpu, hogy melyik pontosan mit is takar, és még ezernyi féle port (értek én itt az általam elsőként megismert agp-től a PCI generációkig, a TB, Express card portokig mindent)
Szerk: Hogy értsétek ez az egész gondolatmenetem azért jött, mert a felettem szóló olyat írt (magadra ne vedd kérlek, semmi rossz szándék nincs benne, főleg nem kioktató!), hogy dedikált videókártya. Ha a dGPU-t akarta rövidíteni, akkor ugye képzavar ahogy folytatta, mert a dGPU-k legjobb tudomásom szerint dedikált GPU-k. Tehát dedikált önálló egységek, melyek magukban nem képesek működni különálló egységként, csak valaminek a részeként. Minden esetben az alaplapra vannak forrasztva (tévedés jogát fenntartom). Ergo biztos, hogy nem lehet kivenni, ami már csak a szó jelentéséből is kikövetkeztethető. De maga a "dedikált videókártya" elnevezés valójában akkor csak egy rossz szójárás lenne? Vagy pontosan ez mit jelent?
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- TCL LCD és LED TV-k
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mikrotik routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- eBay
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest