-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tekes
tag
Sziasztok!
PocketBook InkPad 3-ra telepítettem a koreadert. Az ikonját kitettem a kezdőképernyőre. Minden kikapcsolás után eltűnik, és a gyárilag beállított ikonok vannak a kezdőoldalon. A többi beállítás módosítása nem vész el.
(Próbáltam más, gyári program ikonját is kirakni, az sem marad a home képernyőn újraindítás után.)
Mit rontok el? -
Bozek
nagyúr
-
csendes
addikt
válasz
Bobyjack #21458 üzenetére
Attól függ, hogy valakinek milyen jó a szeme, viszont elvileg valamelyest lassíthatja is a készüléket a nagyobb felbontás.
Amiben a Pocketbook TL5 jobb: van színhőmérséklet állítás, fizikai nyomógombok és sokféle e-book formátumot támogat.
Az ingyenes Calibre programmal könnyen át lehet alakítani minden formátumot Kindle-re is. A színhőmérsékletről nehéz nyilatkozni, ez egyéni érzékenységtől függ.
Én ajándékba KIndle-t vennék, ismertebb márka, gyorsabb, kiforrottabb, megbízhatóbb a HW/SW és hardverapróról még olcsóbb is. A Pocketbook kicsit lassúbb, pontatlanabb az érintőkijelző.
Azért hozzátenném, hogy a Kindle PW4 jelenleg már kifutó típus, azért ilyen olcsó, a PW5 viszont sokkal drágább lett, persze többet is tud. -
Bozek
nagyúr
válasz
unravel #21461 üzenetére
Én alapból KOReader-el kezdtem, szóval nálam a gyári olvasó nem is volt használva. Na jó, annyira, hogy amikor elkezdek olvasni egy könyvet, akkor azzal nyitom meg először, mert különben kikapcsolt képernyőnél nem lesz ott a borító.
A KOReader-t elég egyszer beállítani, onnantól fogva nem is kell piszkálni. Annyi a trükkje, hogy hosszan kell nyomni a beállításra, és akkor minden könyvre alkalmazza.
-
h.zoltan
csendes újonc
válasz
Bobyjack #21458 üzenetére
Én a Pocketbook-ra szavazok.
Pozitívumok: Dropbox integráció, natív EPUB támogatás, KOReader telepíthetőség, TTS és néha a fizikai lapozógombok is hasznosak.
Negatívumok: software oldaláról mostanában nem a legjobb frissítések jönnek, itt-ott nehézkes a felhasználói felület.
Én már egy ideje egy Pocketbook Inkpad 3-at használok és alapvetően elégedett is vágyok vele, de szerintem a Kindle software oldalról jobb (van egy Kindle PW 3 is a családban) Viszont a fenti pozitívumok számomra bőven ellensúlyozzák az operációs rendszer apróbb hibáit... -
Bobyjack
senior tag
válasz
csendes #21457 üzenetére
Pár szóban mi szól egyik és másik mellett? A Kindle nagyobb felbontású, de sosem volt még a kezemben sem (ezt is ajándéknak szánom), ezért nem tudom hogy számít-e például ez. Támogatott formátumok, vagy más egyéb fontos szempont van még? A fizikai gombok szüksége egy fajta hitvallás kérdése? Előre is köszönöm, teljesen laikus vagyok a kérdésben.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kisveréb #21448 üzenetére
Van hozzá felhasználó kézikönyv a hivatalos honlapon, annak az 51. oldalán.
-
kisveréb
csendes tag
Tud valaki egy olyan helyről ahol le van konkrétan rajzolva hogy a pocketbook inkpad3 képernyőjén hol mit jelent az érintés? Már teljesen kiakasztott, egy milliméterrel beljebb érintem előre lapozáshoz és visszalapoz 5 lappal. Ebből áll ki az olvasás, keresem, hogy hol jártam. Ha lejjebb, akkor megint mást csinál. Nem volt ennyire rossz a helyzet, de hülye fejjel frissítettem és azóta. Mondjuk a frissítés helyretett pár egyéb bosszantó hülyeséget.
Egy éve van meg a gép, előtte Kobo, Kindle volt amikkel jól elvoltam csak romlott a szemem kellett a nagyobb képernyő. Egyszerűen nem birok vele megbarátkozni. Időnként nehezen reagál az érintésre, máskor csak véletlenül hozzáérek és máris kereshetem hol jártam. Van rajta hálistennek lapozógomb, de a helye, a kialakítása nem épp felhasználóbarát, (legalább működik) -
törölt tag
Srácok, az mitől lehet, hogy a Kindle 5-ömön megszűnt működni a szótár?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Édesanyám megkért, hogy nézzek neki egy e-book olvasót karácsonyra. Nekem évek óta tökéletesen üzemel egy Kindle Paperwhite II. Emiatt gondoltam, hogy ami bevált attól nem kell eltérni és egy PW4 vagy 5 lenne az ideális választás neki. Magam végett is, hogy ne kelljen két rendszert megszoknom, mert úgyis én leszek az, aki segíteni fog neki.
Mi a véleményetek? Esetleg mást ajánlanátok? Ha nem, akkor megéri a felárat a PW5? 2014-ben a Hardveraprón keresztül vásároltam meg a reklámmentes eszközt. Jelenleg mi a legegyszerűbb módja annak, hogyha reklámmentes készüléket szeretnék beszerezni?Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
Petr.Anna
újonc
sziasztok, köszi a tippeket, már mindent elolvastam, amit csak lehetett, és maradok a Kobo-nál
úgy néz ki találtam is egyet használtan és nagyon jó áron, úgyhogy megoldódott
kellemes olvasást mindenkinek!
-
Petr.Anna
újonc
szia, köszi hát bevallom én csak ezt a típust figyelem, árukeresőn néha csekkolom, mennyi, és azért a libra h2o az 80 felett van. megnézem mit tud a libra 2, elvileg ez egy újabb kiadás, fura, hogy olcsóbb..
Oasis-t nem szeretnék, nekem tetszik, hogy a Kobo sokkal nyitottabb rendszer és majd a KOreadert rá is tenném, szóval az amazon kilőve -
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
LittleBiG007 #19081 üzenetére
A Kobo Libra 2-nél ugyanez a helyzet, ha lehet, még bénábban tartják az alanyok. Személyes "kedvencem":
Könyörögöm, ha már kölcsönvettük a dizájnt, akkor legalább használni tudni kellene... És az eddigi tesztek sem nagyon térnek ki rá, pedig engem az érdekelne: a perem és a szélre csúsztatott gombok valóban kényelmesebb tartást tesznek lehetővé? -
Pxs
aktív tag
Sziasztok, először próbálnék ilyet.
Kérdés: Alcor Myth vagy Kindle Paperwhite 4?
(Utóbbinál vonzó az IPX8 rating, tehát a fürdőkádban ülve is lehetne olvasni.)
Használtan nagyjából mindkettőn ugyanazon a 18-20e-s áron látom. -
-
Petr.Anna
újonc
sziasztok! ha szeretnék venni egy kobo libra h2o-t, hol érdemes? nekem nincs szükségem a legújabb libra 2-re, és meglovagolnám, hogy kijött a frissítés, talán olcsóbb a régi. itthon kb mindenhol 80ezer, ami fura, mert máshol találtam kevesebbért, csakhogy nem szállít (pl. amazon). nem vagyok jártas a külföldi rendelésekben (egyáltalán), szóval minden tippet szívesen fogadok! köszi előre is
-
csendes
addikt
A Touch Lux 4/HD3 stb. (616/627/632/606/628/633) tokok jók rá, 5-6 ezer Ft például az ED-ben az "eredeti". Utángyártottak is jók, pl. Aliexpress, az adott típushoz való mágneses tok, kb 6 USD-tól van (szállítási költséget és az ÁFA fizetést célszerű ellenőrizni), szóval ez például már drágább, mint magyar üzletből: [link]
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
POCKETBOOK Touch Lux 5-hoz tokot merre érdemes venni? Alig találni valamit hozzá.
-
Kustor
csendes tag
válasz
alexw801 #21422 üzenetére
Köszönöm. Ha nem lesz más mód megpróbálom őket. Nekem nem volt nehéz szétszedni mivel az akku szétnyitotta az egészet. (bízom benne hogy nem okozott egyéb kárt...) Ezért is próbáltam körbekérdezni, hátha jó bele valami akku ami elérhető magyar piacról...) Én is az aliexpress-en láttam csak...
-
alexw801
senior tag
válasz
Kustor #21421 üzenetére
A Kindle shop/szerviz a Podmaniczky u. 75-ben mindenféle olvasóban vállal akku cserét. Jobb talán, ha ők szerzik be a csere akkut. Olcsónak nem mondanám, de nincs más út. Nekem a Kobo Aura One-ban cserélték, vízhatlan (volt) és extrém nehéz szétszedni.
Én az Aliexpressről vettem az akkut, hiányzott róla valami elektronika, gond volt, a régiről vette le a mester. -
wolf88
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy e-book olvasót?30-50E a keret, minél több vagy legaább az ismertebb formátumokat támogassa.Köszi -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Kezdő könyvolvasó számára mennyire ajánlott a PocketBook PB628-P-WW Touch Lux 5?
Kritériumok között volt, hogy legyen gombja, magyar nyelvű menüvel rendelkezzen, kedvező ár. Egész jópofa gépnek tűnik.
Én kindle-t használok, ilyen eszköz viszont még nem volt a kezemben.üdv.
-
Cyone
tag
válasz
frankstork #21413 üzenetére
Ha az akku lekötéssel és visszakötéssel sem változott a töltőképernyő, akkor valószínűleg vége az olvasónak.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
mAtThEw0319 #21416 üzenetére
Törölve. Nem volt igazam
-
DeFranco
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #21414 üzenetére
jól látom, hogy 250 dollár a vége? (nem a zsebedben turkálok, csak igyekszem megérteni az amazon rendszerét)
-
mAtThEw0319
senior tag
Libra 2 megrendelve!
(Amazon.com) Alig várom, hogy megérkezzen!
Sima Kindle -ről váltok. (10. Generáció) -
Bozek
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #21405 üzenetére
És hol mutatja az oldalszámot, mert itt az volt a kérdés? Az csak 1 csík, amiből nem tudod, hogy az 220 vagy 260 oldalas-e például. Vagy az a zárójelbe írt szám lenne az oldalszám? Akkor meg érdekes, hogy a 339-nél végigér a csík, a 358-asnál meg a feléig se.
Azt, hogy mennyit olvastál belőle, mutatja amúgy a PocketBook is.
(az az EPUB felirat a sarokban meg különösen érdekes)
-
törölt tag
válasz
LittleBiG007 #21409 üzenetére
Szerintem nálam kibontás óta nem volt a WiFi bekaopcsolva. Funkcionális újítás is van a frissítésben?
-
-
törölt tag
válasz
LittleBiG007 #21405 üzenetére
Ez valami frissített felület? Vagy ezek a komolyabb Kindle-ök régen is így néztek ki?
-
Bozek
nagyúr
válasz
unravel #21402 üzenetére
Szerintem ilyen olvasó nem létezik. Egyrészt az összes könyvnél ki kellene ezt számolni, másrészt a betűmérettől függ a hossza is. Max. ha bent lenne metaadatban a papír alapú könyv hossza, de ilyen adatot még Calibre-be se láttam.
Jarod1: A könyv kiválasztásakor szeretné látni, nem akkor, amikor már megnyitotta.
-
unravel
őstag
HELLÓ!
Pocketbook Touch Lux 5-ön lehet látni a könyvek terjedelmét, oldalszámát?
Van amikor könyvhosszúság is szempont, hogy mi legyen a következő olvasmány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Onyx Boox Palma (Gen 1) E-book olvasó - GARANCIA 2025.09.
- Ipad mini 7 (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Microsoft Surface Go Model 4415Y 8/128GB // Számla + Garancia //
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest