- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Fujifilm X
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz
LittleBiG007 #19098 üzenetére
Itt sem arról volt hogy kiváltani egyikkel a másikat De pld engem frusztrál, hogyha korlátok közé vagyok szorítva egy eszközön.
Nincs sok mindenem, nem böngészek rajta, nincs a google play sem bekapcsolva. Én a gépet manga/képregény olvasásra vettem, ehhez van a Tachiyomi, amit eddig is ismertem, a legjobb letölteni, a friss fordításokat auto letölti nekem, nem "bohóckodom "rajta. Pld fontolom hogy az RSS-feedemet is a readeren olvasom majd. Sokszor kisegített az alap olvasó program, de van ami Koreaderrel kézreállósabb. -
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Dhampir #19092 üzenetére
Persze, persze, én is támogatom, hogy másokat azt vegyenek, ha úgy érzik, arra van szükségük. Nekem a telefonom elég sokoldalú, és mindig nálam van. Ha valahova nem akarok olvasót vinni, akkor ott van a B terv, hogy majd olvasok a telefonon. Fordítva ez nem igaz, hiába lenne bármilyen sokoldalú az androidos olvasóm, a telefont akkor sem tudná kiváltani... Véleményem szerint a sokoldalúság egyébként kimerül 3 dologban: másik olvasóprogram, másik szótárprogram, vezeték nélküli könyvmásolás. A többi inkább legyen csak telefonon, ne e-inkes kijelzőn bohóckodjak az alkalmazásokkal. De mondom, akinek kell, vegye.
-
fattyu
veterán
válasz
LittleBiG007 #19081 üzenetére
mert a fotólon nem jutottak odáig a menüben hogy a felsőgomb is lehet előre lapozás
-
Bozek
nagyúr
válasz
Dhampir #19092 üzenetére
Értem én, hogy sokoldalúbb, de egy e-book olvasónak mit kell még tudnia azon kívül, hogy olvasni lehet rajta (esetleg hangoskönyvet hallgatni)? A PocketBook-on is van sudoku meg sakk, de valahogy nem érdekel. Amivel többet tud egy Android-os olvasó, azt egy okostelefon is tudja, az meg általában van az embernek.
Jó, ott a magyar TTS, ami például valahogy eltűnt a PB-ről (korábban még volt), de ha olvastatni akarom a könyvet, akkor erre megint megfelel a telefon.
-
csendes
addikt
válasz
A biztos fogásról jut eszembe, hogy jó lenne egy normális tartó olvasóhoz. Nem elsősorban asztalira gondolok, hanem inkább olyanra, amit állvánnyal, forgatható csuklóval, állítható magassággal, szögben, illetve karhosszúsággal lehetne használni akár ülve, mondjuk fotelben, akár ágyban fekve,ülve, vagy valahol a kettő között. A papír könyvekkel is ugyanaz a gondom, hogy ha lent tartom, akkor a nyakam fárad el, ha fent, akkor meg a kezem. Az már csak a hab lenne a tortén, ha érintés nélkül lehetne lapozni is (nem automatikusan beállított időre gondolok), de ez hamarosan meg fog oldódni szerintem. Ez nem csak mozgáskorlátozottaknak lenne segítség.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
LittleBiG007 #19080 üzenetére
Ó, de jó, hogy a kindleshopot beírtad. Őket megtaláltam én is, de rá se kattintottam, azt hittem, csak kindle-t szervizelnek. Itt vannak tőlem egy köpésre. A héten beugrom hozzájuk.
Köszönöm! -
Bozek
nagyúr
válasz
tomazin #19086 üzenetére
Ezt mondjuk KOReader-rel könnyen meg lehet oldani. Van benne Evernote plugin, amivel lehet menteni a könyvjelzőbe tett részeket. Nem kell hozzá bejelentkezni sehová, van helyi mentés is HTML-ben. Van TXT is, de ott csak az aktív nálam, hogy a könyvtár összes jegyzetét mentse.
-
tomazin
veterán
Lehet rosszul emlekszem es most nem tudom kiprobalni, de mintha a tesztek nezegetese kozben lattam volna ilyet, hogy a kijelolt reszeket (pl idezeteknek) ki lehet menteni. Utana mar csak szoftver kerdese,h abbol a neked tetszo formatum legyen. Es ezt nem androidos ebookon, hanem vagy kindle,kobo, pocketbookon.
-
zoo06
újonc
válasz
tomazin #19069 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
NakonXipan:
igen, olvasóban gondolkodtam mindenképp, nem tabletben. A Marsnak már felment az ára, ahogy most néztem, 80 körül van már, az nem fér bele a keretbetomazin:
A kijelölt részeket szeretném egy dokumentumba kigyűjteni, a lényeg, hogy ne csak az olvasón legyen meg. Vagy szinkronizálni lehessen PC-re vagy valahogy kimenteni a kijelölt részeket egy dokumentumba.Saját kútfőből az Onyx Boox Poke Prot találtam, vegyes visszajelzések voltak rá. Van ezzel az olvasóval valakinek tapasztalata vagy valami más javaslata?
-
BoB
veterán
válasz
Mozgó harcjárműben kapaszkodni kell nem olvasni.
-
LittleBiG007
Topikgazda
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Apollo17hu #19079 üzenetére
Keresd Miskolcon. Futárt is küldenek érte.
Ja és utólag jutott eszembe: [link]
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Meghibásodott az ebook olvasóm, de már nem garis. Egy Pocketbookról van szó. Sehol nem találok márkaszervizt Bp.-n. Ti mit tennétek vele?
-
Ébri
senior tag
válasz
LittleBiG007 #19077 üzenetére
Már nem találom az enyém pontos típusát, de egy Mulbess tokom van, ami kívül-belül puha, viszont a közepe kemény, ill. bepattintós, tehát a teteje nem az olvasón, hanem a tok alján ül (nagyrészt, talán). Cserébe nehezebb. Rálépést túlélt. Leejteni nem szoktam, talán hat év alatt 1-2x sikerült, azt is túlélte.
Kindle-hez a fenti linkelthez hasonló tokom van, én azt is keménynek mondanám
.
Szóval pontosítok: az "általános" puha anyagból készült tokokat nem gondolom jónak, ami benyomódás ellen nem igazán véd.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
d.sophie #19072 üzenetére
Jelenleg a Mobius kijelző a legstrapabíróbb, de a vele szerelt Kobo Forma ára 100.000 Ft felett van, ezért nem hiszem, hogy ez opció számodra.
Ébri: a kemény tokkal nem értek egyet, mert az nem nyeli el az ütődés energiáját, hanem átadja azt az olvasónak, aminek megint csak kijelzőtörés a vége. A puha, párnázott tok hatásosabb lehet, de cserébe vastagabb is lesz az olvasó. [kép]
-
bwoay
nagyúr
válasz
az is opció, hogy megrendeled a kijelzőt olcsón külföldről, és beszereled. ha egy mérettel nagyobb kijelzőt szeretnél, akkor vagy Kindle Oasis, vagy Kobo Libra áll rendelkezésre, mindkettő többszörösébe kerül a Lux egykori vételárának, és erősen kétlem, hogy a nagyobb display egyben jobb strapabírást is jelentene.
-
Ébri
senior tag
válasz
Egy normális kemény tok az semmiképp nem árt hozzá, bármit is veszel, s ebből a szempontból mindegyik ugyanilyen. Felhasználói élményben meg teljesen mások.
(Hozzáteszem, a forint is romlott mostanság elég rendesen, szóval a 4 éve 30e már nem annyi.)
Kijelző külföldről: biztos új? Biztos nem olyan ami elbukott a minőségellenőrzésen? Mennyi idő alatt ér ide? Biztos kompatibilis? S ha találsz megbízhatót, még be is kell szerelni valakinek. Szóval ez se egyszerű. -
szkaroly
senior tag
válasz
1. Semmi olyasmit nem írtam hogy ne vegyél.
2. Tok van persze, de olvasni ugye nyitott tokkal szokott az ember és így a védettség már nem ugyanaz. Magyarán úgyis akkor fogod elejteni amikor nyitva van a tok.
3. Pótalkatrész mindig drágább, kérdezd csak meg a kocsid szervizesét. Emellett aki javítja az olvasód az se ingyen dolgozik, órabére valószínüleg többezer forint.
4. Egy amoled panel cseréje telón akár 100 rugó is lehet. Ehhez képest 30 ezer akciós.
5. Értem a problémádat, nekem ősszel esett le az ágyról kb. 30 centire a padlószőnyegre pofával lefelé. Így jártam. Jobban kellett volna figyelnem és vigyáznom. -
d.sophie
csendes tag
válasz
szkaroly #19071 üzenetére
Ezzel most azt javaslod inkább ne is vegyek semmit és ne olvassak?
Ez is kibírta azért négy évig, pedig leesett párszor. Feltételezem, hogy ezekre is van megfelelő tok, mint ahogy telefonra is... Hisz használjuk, leesik, előfordul mindennel és mindenkivel.
(Drágább alkatrész, oké, de nem ennyivel, hogy egy anno 30e -res olvasó kijelző cseréje most szintén ~30e forint. Pláne, hogy látom mennyi egy kijelző ára külföldről. Arról nem is beszélve, hogy egy telefon kijelző cseréje kerül ennyibe, ami aztán tényleg százszor bonyolultabb kategória. Na de nem is ez a lényeg... Mivel csak esztétikai hiba és nem zavarja az olvasást, végképp nem akarom egy új készülék árát költeni rá, ezt tudja használni más a családban. ) -
d.sophie
csendes tag
Sziasztok! Pocketbook touch lux 3 olvasóm sajnos becsíkozódott - és a szervíz árajánlata alapján egy új árába kerülne a kijelző csere... Így inkább másikat veszek. Ha lehet más márkát is, mert ettől elment a bizalmam. ( Vagy mindnél ez a divat, hogy új gép árában javítják? Ez is épp csíkos, inkább esztétikailag gáz, mert "jó" helyen van)
Viszont ütésállót keresnék, vagy olyant, amihez atombiztos ütésálló tokot kapni. Egy éves gyerekkel a háztartásban sajnos muszáj, mindenteldobálós korszakban van, ezt is ő ejtette le
Ami még fontos, hogy dropbox vagy drive szinkronizáció menjen, illetve háttérvilágításos legyen. Azt se bánnám, ha hajszállal nagyobb lenne ( mondjuk 7-es) mert csak itthon használom.Van erre ötletetek?
-
arcsin
senior tag
Esetleg androidos ebook olvasó jó tud lenni. De kövezzetek meg. Nekem a Likebook Marsban (55 ezer volt ebayről, most nem tudom mi a helyzet) az alap olvasó/szótár program tud kigyüjtést + szótanuló kártyázást is.
[kép] [kép]
De androidra van sok bevált kombó olvasó+dictionary-re. Asszem fbreader +dictbox is ilyen. -
-
zoo06
újonc
Sziasztok!
Milyen olvasót javasolnátok abban az esetben, ha csak olvasásra lenne használva, de fontos lenne az, hogy olvasás közben ki lehessen jelölni bizonyos szakaszokat, és azokat egy dokumentumban össze lehessen gyűjteni később? A szótárazás is fontos szempont lenne, pl. oroszról.
Én androidos olvasóra gondoltam, mert arra lehetne telepíteni olvasóprogramot, ami szinkornizálni tud esetleg Drive-al, de ha van olyan gyári rendszer, ami ezt a két dolgot tudja, az is jó lenne.
Kb. 50 e Ft a keret.Köszönöm a segítséget!
-
csendes
addikt
válasz
csendes #19064 üzenetére
Így utólag belegondolva, egyszerűbb lett volna letölteni az epub.acsm-et az asztali gépre és onnan másolni át az olvasóra, és csak az aktiválást és a végső letöltést csinálni az olvasón.
De végülis ez volt az első próbálkozás és ha lassan is, de minden működött az olvasón.
-
csendes
addikt
válasz
csendes #19060 üzenetére
Ki is próbáltam a tartalomvédett, ingyenesen vásárolt, epub telepítését Pocketbookra. Teljesen egyszerű és gyors - lett volna, ha nem Linux-ot használnék a számítógépen. Így nem kísérleteztem az Adobe Digital Editions telepítésével, csak létrehoztam az Adobe azonosítót.
És it jött a nehézség, hogy a Pocketbook böngészővel kellett a Play Store-ból megvenni és letölteni a könyvet. Elég lassú volt minden letöltés, navigálás, de a Google account-tal bejelentkezve már ott is volt a My books-ok között . Már csak le kellett tölteni. És itt jött a bökkenő, ugyanis az olvasó képernyőn a három függőleges pöttyöt kellett valahogy eltalálni. Némi nagyítás után a huszadik kísérletre feljött a menü és letöltötte a Download könyvtárba.Az aktiválással már nem volt gond, a Library-ban rábökve csak meg kellett adni az adobe account-ot. Utána mégegyszer rábökve a Library-ban először letöltötte és megnyitotta a teljes file-t. Összesítve a Store-ban nem találtam igazából olvasóbarát letöltési felületet, de egyébként működött a dolog.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Oldman2 #19056 üzenetére
"hányan használnak fóliát (pláne az eredeti gyári védőfóliát) a készülékükön"
Olvasón nem tudom, de telefonon sok embernél látom, hogy már csupa karc a gyári fólia, de le nem venné. Gondolom az ilyen az e-book olvasónál se gondolkozna máshogy.
Nálam első dolog, hogy leveszem a fóliát. Telefonra egyszer raktam edzett üveget, de mivel hajlított volt a széle a kijelzőnek, nem ért ki a végéig. Na, egyszer esett le utána, de pont úgy, hogy hiába volt rajta üveg, tört a kijelző a szélén... A PocketBook Touch HD 3-nál meg gyári tokot használok.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Oldman2 #19056 üzenetére
szerintem nem nehéz ezt a tesztet a helyén kezelni. olyan téren hiányt pótolt, hogy elmerítette, de egyébként a "távolról mutogatok rajta valamit" stílusú bemutatóknál már csak az jobb, amikor a "tesztelő" rázoomol a saját fejére, és hosszan beszél egy termékről, ami ott van a kezében, de maximum pár rövid vágás erejéig látni
fólia kérdés: nem látom értelmét. minél kevesebb réteg, annál jobb. és nem vágom zsebre, a karcolásoktól a tok védi, lapozni meg nem körömmel szoktam.
szkaroly:
annak viszonylag egyszerű oka van, ha ilyen esetben a gyártó elutasítja a garanciális panaszt - képtelenség bizonyítani, hogy milyen körülmények között ázott be. lehet, hogy egy medence alján töltött egy éjszakát, vagy magas nyomással verették rá a vizet, és máris nem állnak meg a szabvány által kikötött kondíciók. -
Oldman2
nagyúr
Nem, a leírtakat a vízállóság kérdésétől függetlenül írtam.
Ennyi erővel az eredeti dobozában tartva is "lehetne tesztelni", mivel ahogy írtátok, biztosan megy vissza eladni.
Egyszerűen engem zavar, hogy valamit tesztelnek, de nem valós feltételekkel.
Jut eszembe, hányan használnak fóliát (pláne az eredeti gyári védőfóliát) a készülékükön?
No, majd mindjárt megkapod a magadét...
-
szkaroly
senior tag
Micsoda szájkarate folyik itt.
Biztos vagyok benne, bármelyik vízálló olvasó mégis beázna, egyik gyártó se volna hajlandó kicserélni. Én biztos nem kockáztatnék.
-
bwoay
nagyúr
abszolút egyetértek.
ugyanakkor meggyőződésem, hogy ezt a tróger portugál (?) konyha review-t
most sem találnám meg, pedig már láttam
LittleBiG007:
a Mobius jelentősége talán inkább a nagyobb teherbírás. én azt feltételezem, hogy a Libra mérete még nem indokolta az ilyen típusú kijelző használatát, így ezzel egyszerűen tudtak úgymond spórolni. azt viszont meglepődve olvastam egy tesztben, hogy jobb a kontraszt, mint a Formánál, bár ez talán inkább az infrás megoldásnak köszönhető, nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- Apple iPad Air 2 tablet 9.7" arany szín 128GB
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest