Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz
sicc_innen #18698 üzenetére
Gondolom sokunk tölti az ebook readere mellett, otthon ezt az időszakot.
2 link,a honnan most ingyenesen elérhető pár könyv: -
sicc_innen
tag
Köszönöm!
Gondoltam arra is, hogy a frissítésként lejött új Kobo fw már nem engedi a KOReadert és/vagy a kfmon-t elindulni. (Visszacsinálni a fw-t már nem lehet.)
Nem tudom másoknál jelentkezett-e ez a probléma ennél a gyártmányú readernél. -
Oldman2
nagyúr
-
Ébri
senior tag
válasz
sicc_innen #18692 üzenetére
A kfmon-t vagy amivel indítod frissítsd. Azért nézd meg, ha látsz rá infót, hogy adot fw-vel megy-e.
-
tomazin
veterán
válasz
sicc_innen #18694 üzenetére
persze. frissítésnél ami nem tetszik neki azt felülírja (pl. a szótárat, ha lecseréled, akkor amikor frissíted felülcsapja)
én pont emiatt nem frissítgetem (mondjuk netre se kötöm) -
Oldman2
nagyúr
válasz
sicc_innen #18692 üzenetére
Újratelepítés?
-
sicc_innen
tag
Sziasztok!
Lefrissült a fw a Kobo Clara HD-n. Azóta nem indul el a KOReader. Ha rákoppintok az indító filera csak a KO ikon jelenik meg nagyban a képernyőn, de nem indul el maga a soft (ahogy szokott).
Újraindítás (ki-bekapcs) megvolt.
Mit lehetne tenni, hogy újra tudjam használni?
Köszönöm a tippeket előre is! -
totasenior
tag
válasz
Apollo17hu #18690 üzenetére
Más (idegennyelvű) fórumokon hasonló esetben tanácsolták még a gyári állapotra való visszaállítást, illetve a belső memória formázását. Mindkét lehetőség a Beállítások -> Karbantartás menüben van - legalábbis a mai készülékeken. Volt nekem is ilyen (TL3), de már régen.
-
tomazin
veterán
válasz
Apollo17hu #18683 üzenetére
bár ebooknál szerencsére még nem tapasztaltam ilyet, de rossz memóriakártyák szoktak ilyet produkálni, mintha read-onlyvá válnának.
ami rajta van azt le tudod másolni? böngészni tudsz rajta? ami rajta van könyv megnyitja? -
Apollo17hu
őstag
válasz
szkaroly #18687 üzenetére
Amikor tegnap - hosszú idő után - bekapcsoltam, első dolga volt, hogy letöltötte és telepítette magának a legfrissebb firmware-t.
Közben Calibre-vel is megpróbáltam. Ez is ugyanúgy látja, ami az olvasón van, lehet vele törölni és az eszközre másolni. Miután rányomok az eszköz leválasztására és kihúzom az USB kábelt, ugyanúgy megjelenik két egymásba forduló félkör alakú nyíl, mintha frissítené magát az eszköz, de ugyanúgy a 3 éve felmásolt könyvek jelennek meg rajta.
Szerintetek ilyen problémával hova érdemes vinni szervizeltetni? (Edigitalnál vettem annó, de a gari már rég nem él.)
-
szkaroly
senior tag
válasz
Apollo17hu #18686 üzenetére
Firmware frissítés esetleg?
-
pjen
félisten
válasz
Szerintem rakjál a gépre egy calibre progit,azzal próbáld,küldés eszközre.
-
arcsin
senior tag
válasz
Calibre-vel is ugyanezt csinálja? Meg rányomtál a biztonságos eltávolításra? Olyankor szokott még másolni.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Még 2016-ban vettem egy PocketBook Touch Lux 3-at. Beállítottam, felmásoltam rá néhány könyvet, aztán mostanáig nem használtam. Tegnap elővettem, feltöltöttem az akksit, aztán próbáltam volna rá új könyveket másolni PC-n keresztül (Windows). Az Intézőben úgy is látszott, mintha felmásoltam volna, de az eszköz leválasztását követően nem jelennek meg az új könyvek. Sőt, a régi könyveket sem tudom törölni. Próbáltam memóriaformázást és gyári beállítások visszaállítását is, de a régen felmásolt könyvek beragadtak*, és új könyveket sem tudok felmásolni. Mintha az eszköz beépített háttértára megadta volna magát.
Szerintetek mit csináljak? Házilag tudok rajta segíteni (próbáljak belerakni esetleg egy SD kártyát?) vagy próbáljam meg szervizeltetni?
*a régi könyvek továbbra is olvashatóak, tehát a háttértár valamennyire rendben van
-
Skynet258
veterán
Nincs mit srácok, örülök ha hasznos volt. Engem is érdekelt mit tud a gyakorlatban és tényleg tök jól működik. Ha sulis lennék tuti ezt nyúznám.
-
Skynet258
veterán
Ez elég offtopik de azért itt hagyom: a múltkor szó volt a Rocketbook-ról, mint jegyzetelő eszközről, így kértem is egyet tesztre a forgalmazótól, az oldalamon olvasható a véleményem. Hátha valakinek hasznos lehet.
-
arcsin
senior tag
válasz
KadamQQ #18671 üzenetére
Szerintem a legjobb amit tehetsz az az, hogy próbából rendelsz egy szimpatikus e-ink Carta kijelzős készüléket, 1 hétig nyomkodod és ha nem az amire számítottál, akkor visszaviszed.
A topikot olvasgatva a PocketBook Touch Lux ami fogy, sokaknak van Alcor Myth LED-je is. 1 hét alatt szerintem kitudod próbálni mennyire jön be, a Calibret tényleg tegyél fel.Nekem a szakdoga végére illetve az államvizsgára lett csak meg az új, nagyobb gép, de sokat segített. Pld. barátom a szakdolgozathoz a problémás reszt kijelölte, tett egy rövid megjegyzést mi nem jó és másnap tök gyorsan megtaláltam miket kell kijavítsak. Persze ez működött volna wordben is, stb, de ő is mondta hogy meglepően hamar végigért a szakdogán így hogy nem fáradt a szeme közben.
-
-
KadamQQ
tag
Köszi. Igazából, annyira nem sok, a saját jegyzeteimet akartam még pluszban olvasni rajta, amit órán készítenék, illetve docx-re gondoltam, csak lemaradt a doc. Amiket írtatok az alapján a PPT olvasása rajta is felejtős. Azért nem akartam tabletet venni, mert szerintem az e-book kijelzője jobb a szemnek, illetve van egy kisebb méretű laptopom, de akkor már inkább valami ilyesmin olvasok, ami jobban kézre esik.
-
csendes
addikt
válasz
KadamQQ #18667 üzenetére
pdf és doc mit jelent pontosabban? Ha leginkább sima szöveg, akkor "reflow"-val vagy előzetes konvertálással megoldható a dolog. Pontosabban a Calibre csak docx-t tud kezelni a régi doc-ot közvetlenül nem. Ha sok a nagyobb méretű kép, esetleg sok az ábra, és egyenlet, akkor nem igazán jó egy kisméretű ebook olvasó, és szét is fog esni a pdf. Tableten a színek is átjönnek, illetve jegyzetet is lehet színesben hozzáadni, ami tanulásnál sokszor hasznos
-
KadamQQ
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nektek bevált könyvolvasót? Egyre többet kell olvasnom egyetemen, így arra jutottam, hogy gazdaságosabb lenne venni egyet.
Ami szerintem jó lenne: háttérvilágítás, érintőképernyő és lehetőleg sok formátumot támogasson, mert sok jegyzetem pdf vagy doc-ban van, és akkor már azokat is jó lenne olvasni rajta.
Nem tudom, hogy még mit lenne érdemes figyelembe venni rajtuk keresés közben.
A keret: ~40k, de rugalmas vagyok valamennyire. -
kelna91
senior tag
Na nézegettem még egy kicsit ezeket a jegyzetelős olvasókat (lehetne őket író-olvasónak hívni, mint anno az optikai meghajtókat, amikor még menő volt CD-t másolni
), és most úgy néz ki, hogy rendelek egy Note 2-t. Van valakinek tapasztalata, véleménye (az eddigieken túl, mert azokat már elolvastam)?
-
@Pal
tag
bwoay nagyúr jól mondja, de ha magyar nyelven csinálod, akkor a "Kijelölés" menűelem jelenik meg az ablakban. Ekkor a jobb felső sarokban megjelenik egy lehetőség az összes kijelölésére, baloldalt pedig elvetheted, az egyes fájlokat is kijelölheted, pipálhatod.
Mappákat viszont csak egyenként lehet törölni. -
csendes
addikt
Nincs file manager, vagyis a könyvtárban tudsz törölni. Vagy rádugod USB-n számítógépre, a PC Link módot választod. Calibre egy szabad forráskódú program, amit a számítógépre lehet telepíteni. [link] sokféle operációs rendszerre. Konvertálni is jó és tartalomszervernek is.
Szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha a könyvtárban bekapcsolod például a mappa stb. szerinti szűrést. Törölni ráérsz akkor, ha betelik a tárolóhely.
-
brugo
aktív tag
válasz
Oldman2 #18659 üzenetére
A megvásárolt könyveket a PC-re töltöm le majd átmásolom az ink-pad- ra ,de gondoltam hogy gyomláljam ki az eredetileg ott található használati utasitasokat anélkül,hogy csatlakoztatnám a PC -hez. A Calibre-vel még nem volt szerencsém találkozni az hól van ? Van alapból egy fájlkezelő az inkpad-on ?
-
brugo
aktív tag
Hogyan lehet letörölni a felesleges könyveket , mappákat ? Az Ink Pad 3 -rol .
-
kelna91
senior tag
Ez biztatóan hangzik, tényleg esélyes, hogy megveszem a Note Prót. Egyébként a reMarkable is alkalmasnak tűnik olvasásra is. Még mindig nálam van, próbálgatom.
PDF-ek olvasására/jegyzetelésére és (szöveges) képek nézegetésére is használnám. Na meg azért olvasásra is, mert amúgy is akartam már (újra) egy ebook olvasót.Koncsik, kösz az ötletet, tetszik, de a fentiek miatt ez nem igazából megfelelő.
-
arcsin
senior tag
Oh Köszi szépen! így is élmény ezeket tolni hogy van egy kinyomtatott kaland lapja az embernek és közben ugrál a linkek közt.
Ha meglenne a droidos játék, pm-et dobsz róla, vagy ide a fórumba berakod? Sima .apk-s linket is adhatsz mert nincs google play az e-readeremen, így helyből vagy adb-n keresztül telepítek appokat. -
@Pal
tag
válasz
kelna91 #18647 üzenetére
Gondold át, hogy valójában mire is szeretnéd használni.
Megpróbálom egyszerűen megfogalmazni az eszközök rendeltetését.
A reMarkable csak jegyzetelésre való, a PocketBook csak olvasásra (bár kezdetleges jegyzetelés jelölgetés működik rajta), az Onyx Boox Note Pro viszont mindent tud a világon.
Nem hiszem, hogy érdemes összehasonlítgatni. Inkább olvasd el, hogy mit írtak itt a fórumon az Onyx-ról. Érdemes. Én is megirigyeltem. -
Bozek
nagyúr
válasz
arcsin #18646 üzenetére
Itt van fenn pár epub-ban, elvileg ezekben linkesítve vannak az ugrások.
Androidra meg ez a kettő van, amiről tudok: Elátkozott ház, HalállabirintusRészemről is folyamatban van egy Androidos játék, de idő szűkében jelenleg nem haladok vele. Igazából a harcot kellene kiötletelnem, mert a több ellenféllel való küzdelem kicsit gondolkodtatóbb. Főleg, mert annak is több fajtája van.
-
-
kelna91
senior tag
válasz
koncsik #18644 üzenetére
Köszi! Valóban, ezt benéztem, a Pocketbook X kiesett. A többi közül pedig csak az Onyx Boox Note (Pro) kapható itthon, illetve az is tán a legolcsóbb (a videóban lévő és általad idézett árak szerintem már nem aktuálisak a kereséseim alapján). Azt tudtam, hogy zsebbenyúlós lesz, de annyira megtetszett a reMarkable, hogy megéri nekem. Legalábbis most így gondolom.
Azt meg tudja valaki erősíteni, hogy a jegyzetelés van olyan jó a Note Prón, mint a reMarkable-ön?
-
arcsin
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtok olyan KJK, lapozgatós könyvről ami ebook reader kompatibilis, vagy van e valami androidos apk ami ilyesmi élményt nyújt? Tudom ez egy komplexebb dolog, de hátha.(#18644) koncsik :
A Boyoue és a Likebook ugyanaz az androidos e-book reader márka csak 2 néven. Itt van a videoban elhangzó 3 tipus ára (aliexpress webshopból, ahol ált van Spanyol raktárról, de ebayen is kilehet fogni ezeket EUból) :
Alita 500$
Muses 350$
Ares 310$Ebből az Alita 10.3 inch, a többi 7.8.
-
válasz
kelna91 #18643 üzenetére
Szerintem az X nem note taking e-book reader. Itt egy összehasonlítás remarkable félékről. Nem olcsók...
Boox Note Pro 10.3 $549.99
Onyx Book Nova Pro 7.8 $319.99
Boyue Likebook $409.99
Remarkable $499
Supernote $599.99
Sony DPT $499-599 (10.3-13.3)
Wisky EE - $594 -
kelna91
senior tag
Sziasztok! Kölcsön kaptam egy reMarkable-t, és nagyon megtetszett. Keresnék valami olcsóbb, de hasonlóan jó alternatívát elsősorban jegyzetelésre. A Pocketbook X-et néztem ki. Ez van olyan jó, mint a reMarkable? Elsősorban az érdekelne, hogy mekkora késése van a jegyzetbevitelnek.
-
rinpocse
aktív tag
válasz
LittleBiG007 #18633 üzenetére
Köszönöm!
-
csendes
addikt
válasz
_ _ _ _ _2 3 #18634 üzenetére
A BOOX Note2 [link] nincs messze attól, amit szeretnél és már van róla tapasztalata is az egyik fórumozónak. OTG-t tud, tehát USB-s billentyűzettel is megy, de van BT is. Viszont tényleg nem olcsó és csak 10" a kijelző.
A Boxx Max3 [link] már 13", OTG-t tud, és van BT is. Ez még drágább, de majdnem teljesen fedi az igényedet. -
Oldman2
nagyúr
válasz
_ _ _ _ _2 3 #18634 üzenetére
Annak mi értelme, hogy Off Topikként írsz?
-
_ _ _ _ _2 3
tag
U740-2.5.20.1155 Ez milyen régi... kissé leálltak a fejlesztéssel, nem? Mondjuk, néhány apróbb hiba- gyorsítás elférne,,, KOBO-val tuti,,, majd, ha ráérek telepítek megint (idő - pénz).
Lemondtam az elektronikus jegyzetelés 200k-s ötletéről, pedig nekem nagy szükségem lenne rá. Nem meggyőző még a technika! 4GBRAM és gépelnék, nem elektronikus tollaznék, ha-már, de akkor egy 13' körüli laptoppal kombinált ebook-ot, ultrakönnyű kivitelben, meg lehetne, csinálni, mert ez így nem tetszik. E'ink kijelzővel szép lenne, jó lenne, innováció senkit se érdekel. Másolni kell.
-
rinpocse
aktív tag
Sziasztok!
Egy barátom (50+) kérdezi tőlem, hogy a POCKETBOOK Touch Lux 4 8 GB WiFi megfelelő választás lehet? Nincsenek különleges elvárásai, csak a megbízható működés.
Mivel nekem Kindle PW4 van, nem tudok a következő kérdéseimre válaszolni:
1. A Calibre használható-e vele?
2. Sötétben is olvashatók-e rajtalevő könyvek? Gondolom igen.
3. Ezt vegye vagy pedig a PW4-et, vagy pedig van valami egyéb alternatíva? A minőség az elsődleges szempont, az ár nem lényeges!
4. Gondolom a tok itt is ajánlott. S ha igen mi az ajánlat?Köszönöm.
-
@Pal
tag
válasz
Oldman2 #18611 üzenetére
Köszi a tippet, megint sokat tanultam a használatról és felfedeztem néhány hasznos és néhány érdekes funkciót, de ez a "minbározás" nem sikerült sehogy se. LittleBiG007 tippjével jóval egyszerűbb volt, de nem reagált semmire. Gondolom megint bénáztam, vagy ezen a verzión nem módosítható ilyesmi. (U740-2.5.20.1155 bár lehet, hogy ezzel nincs összefüggésben.).
-
brugo
aktív tag
Milyen ujdonsagokat tartalmaz a Pcket Book 3 , V740.5.20.1010
firmwere ? -
farkas-j
őstag
válasz
AeSDé Team #18623 üzenetére
A csatlakozó maga az kevés. Az OTG-t magának a készüléknek is támogatnia kell szoftveresen és hardveresen is. Hardveresen azért, mert a készüléknek kell kiadnia az 5V-os feszültséget a portra, ha átkapcsol OTG üzembe.
-
AeSDé Team
őstag
-
csendes
addikt
válasz
_ _ _ _ _2 3 #18620 üzenetére
Meg lehet próbálni egy OTG kábellel, de valószínűleg nem, mivel sehol nem írják, hogy OTG-t tud.
-
_ _ _ _ _2 3
tag
Üdv!
Kérdésem van. Inkpad3-on külső billentyűzet elmegy
?
-
Oldman2
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #18614 üzenetére
Ezt jó tudni. Mondjuk így is hozzá kell nyúlni frissítés után, mert a sok readme és egyéb fájlokat bepakolja a listába a PocketBook, mint új könyvek.
Bár lehet, hogy egy .nomedia fájllal megoldható lenne, kipróbálom, úgyis jött ki 2019.12-es 3 hete. Szerintem még nem az van fenn.
-
csendes
addikt
válasz
LittleBiG007 #18614 üzenetére
Elvileg a defaults.persistent.lua-t lehet az advanced settings GUI-n keresztül is szerkeszteni, nem kell kézzel beleírni: [link] . Persze lehet, hogy pár dolgot csak kézzel lehet
-
_ _ _ _ _2 3
tag
válasz
AeSDé Team #18588 üzenetére
"nem igazán szeretek papírra jegyzetelni (lassan írok, hamar elfárad a kezem..),,,
Nálam ez (1) a központozás tollvastagság probléma miatt necces (sima füzet)...Gyorsan lejegyzetelek én mindent, de egyre hanyagabbul ezért muszáj átírnom, és, ha nagyon koncentrálok, mert műalkotásnak szánom a füzetet (2x annyi energia) a kijavításoktól (2) lesz ronda, amit azok a fehér pacnik testesítenek meg "kihúzóstul,,.
Mindent egybevetve gépelek és Inkpad 3-on fogom visszanézni a jegyzeteket, de legegyszerűbb, ha kinyomtatom (,csak a notebook cipelés a másik kedvencem).
Gépelni, rajta-gépelsz vagy külső eszközzel? Mert Ink.-en ez is sz*r (kicsit sokat szidom) tudom kategóriájában jó az, szép a képe, de akkor is... rajzolva egy-két mondat egy tollal, amit kaptam aztán kifújt, 1GB-al nem tudja követni elég gyorsan, pedig azt hittem... ; ) +100e, majd 10+ év...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
_ _ _ _ _2 3 #18606 üzenetére
Amikor megnéztem, ment az automatikus lapozás (nem használom).
-
_ _ _ _ _2 3
tag
válasz
Oldman2 #18605 üzenetére
Na most kedvet kaptam, hogy újra beállítsam, de Inkpad3-on nem volt olyan egyszerű és nagyon fura dolgokat csinált... És az automatikus lapozás is megy? Én ott akadtam el ; D Nagyon jó program... időmiliomosoknak xd - szótárakkal folytatnám--- Jegyzetelés is eszméletlen mennyivel jobb, ha jól tévedek vagy már nem emlékszem, milyen (?). Eredeti "hótlassú,,.
Eredeti olvasó egy vicc, most mégis azt használom. Koreader Tizenötezer funkció
tömör gyönyör
.
-
Oldman2
nagyúr
Sok év natív Kindle felület használata (és szeretete) után meglepetésemre imádom a KOReader-t!
Szinte mindent sikerült (úgy ahogy nekem tetsző), beállítanom már rajta.
A legújabb "siker", az alsó státusz sor méretének megnövelése... pár screenshot (ez is megy mostanra stabilan, "ráéreztem"...):
Amit még kutatok, a "Könyvjelző fülecske" méretének megnövelése!
-
Male
nagyúr
válasz
csendes #18603 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Igen, tollal használva valóban ijesztő volt elsőre ahogy benyomódott... de azt hittem a nyomásérzékenység miatt kell.
Ez alapján akkor lehet, hogy rakhatok rá "üvegfóliát" is, ugyan úgy működik tovább. (néztem elvileg erre valót, csak nem gyári, hanem valami Ali-s, és nem bíztam benne.) -
csendes
addikt
Mobius Carta-nál természetesen maga az E-ink réteg a TFT-vel nem üvegből van, hanem rugalmas, szinte törhetetlen műanyagból. De lehet párosítani külső üvegréteggel. Hogy ez mire jó? Egyrészt így nem hajlik be a képernyő nyomás alatt, ami megijesztheti a felhasználókat. Másrészt a megerősített külső üvegréteg nem karcolódik mint a műanyag, ami különösen fontos, ha stílussal, pen-nel használják. Ettől egyébként megmarad a Mobius előnye, mert általában a TFT réteg törik el (ha nem Mobius-t használnak), nem a megerősített külső üveg. A merev üvegrétegre érzékenyebb, pontosabb kapacitív érintőképernyőt lehet rakni. És a megvilágítás szempontjából is előnyös az üveg: A modern olvasóknál a kijelzőbe beépítik a világítást, viszont ezt hajlékony felületre nem tudják rátenni. Hátránya hogy így nehezebb lesz az üveg súlyával és valamivel drágább is. [link] [link]
-
Male
nagyúr
válasz
hampidampi #18600 üzenetére
Az enyémhez ezt írták: "E Ink Mobius Carta"... viszont csendes linkje alapján rosszul gondoltam, nem kell hajlania, más elven érzékeli a nyomás erősségét.
-
csendes
addikt
válasz
hampidampi #18597 üzenetére
Lehet üvegből, nem a képernyő nyomásérzékeny, hanem a toll, a Wacom képernyő a toll jelét érzékeli elektromágneses elven [link] . Furcsa, hogy miért kell ennyire erősen nyomni a törléshez a "radírt", de talán ez szabályozható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Samsung Galaxy TAB S7 Plus 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- iPad Mini 7 128GB Wifi Hibátlan/2026.12.13.Gar./Akku 100%/p4260
- PocketBook 700 Era eBook olvasó Wifi, Bluetooth, beépített háttérvilágítás Sunset bronz
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest