Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Williamgrant #18707 üzenetére
Ne hallgass rám, de volt pár típus a kezemben...
Kobo Forma
nem tetszett, a nálam lévő készülék kijelzője szellemképes volt. Drága. A megszokott 6"-hoz képest nem sokkal nagyobb a kijelzője.Oasis 3
meglepő lehet, de a fém teste nagyon idegen volt számomra. Tok nem volt hozzá, lehet hogy azzal nem lenne probléma. Drága. Nem elég nagy a kijelzője.Jelenleg egy Kindle PW1-est használok, amit az Oasis új árának tizedéért vettem. koReader fut rajta, tökéletes kombináció!
-
LittleBiG007
Topikgazda
"Ha most vennél eReadert, 100k körüli összegben, Te mit vennél?"
Én nem csak vennék, hanem vettem is. Mindent tekintetbe véve nekem az a véleményem, hogy ma a legjobb nem-androidos olvasó a piacon a Oasis 3, és amit tud, azt a legjobb minőségben tudja. Csak egy példa: ez az eddigi első és egyetlen olvasóm, amelynek a világítása a teljes tartományban - és ez igaz a melegfényű ledes megvilágításra is - teljesen homogén. (A Nova Pro-nál is előfordulnak világosabb foltok, a Forma meg köztudottan gyatra ilyen szempontból.)Oldman2 kolléga hozta fel a kijelzőt, hogy nem elég nagy. Egy jópár hónapig használtam 8 colos olvasót. Otthon olvasva minden rendben volt vele, de sajnos nekem a mérete a hordozhatóság rovására ment. Nehéz volt eltenni, valamint tömegközlekedési eszközön olvasva esélyes volt, hogy kisodorják a kezemből, annyira kilógott előre. Az Oasis 2 és 3 esetében egy kvázi 6 colos olvasó méretében készítettek egy 7 colost, úgy, hogy 3 oldalon a kávát nagyon keskenyre vették. A fém test nagyon strapabíróvá teszi és minőséget sugároz, de valóban csúszósabb lesz tőle az olvasó. Habár én minden olvasóhoz tokot veszek, ehhez is azt használok. Egy Oasis 2 tokot alakítottam át (nem akartam még tokra is költeni, amikor Oasis 3-ra cseréltem), hogy működjön az alvó üzemmódba küldés bezáráskor.
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
farkas-j
őstag
Én egy 7,8"-os PocketBook InkPad 3-at vettem és nagyon elégedett vele a párom, ugyanis legtöbbet ő használja. Nekem is bejött, csak ritkán férek hozzá. Fél évre rá a lányomnak is vettünk egyet karácsonyra, és ő is nagyon szereti. Az ára sem rettentő, pl. az ALZA-n most 74eFt (igaz, volt már sokkal olcsóbb is)..
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
tomazin
veterán
apkhoz: én az ebook olvasót ebook olvasásra használom. nem akarok olyat ráerőltetni, ami nem oda való (plusz ezért van a telefon). szóval nem tudom mit szeretnél még könyv olvasáson kívül csinálni a gépen, de tedd fel magadnak a kérdést, hogy biztos, hogy az a megfelelő hardver ehhez?
-
tomazin
veterán
válasz Williamgrant #18713 üzenetére
Pdfnel tok mind1 a formatum, minden masra ott a calibre.
-
válasz Williamgrant #18709 üzenetére
Ezek szerint nem voltam elég egyértelmű...
A mostani 6"-os és az említett 8"-os kijelzők közötti különbség (nekem) árban cseppet sem érte meg a tetemes árkülönbséget.
Pénzem lett volna rá, elsősorban nem ez volt a lényeg, de "csak meg megengedhetem magamnak" nem akartam a drágábbat.
-
válasz Williamgrant #18726 üzenetére
Apró "typo", bocsika...
"csak meg megengedhetem magamnak"
helyett
"csak mert megengedhetem magamnak"
[ Szerkesztve ]
-
@Pal
tag
válasz Williamgrant #18714 üzenetére
Nekem InkPad 3 Pro-m van. A vízállósággal semmi gondja, viszont a PDF olvasása és a jegyzetelési képessége hagy némi kívánnivalót maga után. Az OCR-t jól kezeli, de a szkennelt anyagokat inkább KoReaderrel olvasom, amiben így szinte egyáltalán nem lehet jegyzetelni.
Ha jegyzetelni akarsz és az fontosabb mint a vízállóság, akkor Boox Nova Pro 7.8.
A méret kérdéskörben én a nagyobb kijelző párti vagyok. Nekem utazásnál se okozott gondot a használat.
[ Szerkesztve ]
-
@Pal
tag
válasz Williamgrant #18729 üzenetére
Az Oasisnak jobb a fogása, de picit kisebb a kijelzője mint az InkPadnak. Az viszont biztos, hogy a víz nem fog belemenni. Az Alzában most egész jó áron van.
Mivel a PDF-et írtad érdemes lenne ennek a fájlformátumnak a kezelésével kapcsolatosan érdeklődnöd vagy kipróbálnod hogyan kezeli. Nekem eléggé meggyűlt a bajom ezzel és jó sok időm elment vele amikorra rájöttem a megoldásra. Ha nem akartam nagyítóval vagy szemüvegben olvasni, elég sokat kellett "bűvészkednem". -
Bozek
nagyúr
válasz Williamgrant #18729 üzenetére
Ha kijelző méretet elengeded, akkor ott a PocketBook Touch HD 3 is, az is vízálló és arra is felrakható a KoReader, amiben szinte mindent úgy tudsz beállítani, ahogy szeretnéd. Sokszor van az e-booknál gyártói formázás, ami nem mindig a legjobb. KoReader-ben egyesével ki tudod kapcsolni ezeket. Ja, és nagyjából feleannyiba kerül, mint az Oasis 3...
PDF-et nem néztem, mert szerintem az soha nem volt e-book formátum. Csak akkor használok azt, amikor másban nincs meg, de inkább átalakítom azt is más formába.
(#18730) @Pal: 111 ezerért? Annyiba kerül a Kindle Shop-ban is.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Williamgrant #18734 üzenetére
Te írtad, hogy elengeded, én csak arra reagáltam.
Azért van különbség. Például vízálló, újabb kijelzőtechnológia, majdnem 2x akkora felbontás, 4x akkora tárhely. És akkor az állítható színhőmérsékletű világítást még nem is említettem.
-
nemurea
aktív tag
válasz Williamgrant #18749 üzenetére
OK, rápróbálok, köszönöm a tippet!
-
pjen
félisten
válasz Williamgrant #18777 üzenetére
Ha zavarja,a reklámot 5 perc alatt leveszik,de olvasás közben nincs reklám.Olyan mint egy változó képernyő védő.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Williamgrant #18775 üzenetére
Nekem ilyen tokom van és tökéletesen elégedett vagyok vele.
A probléma az, hogy ugyan az Oasis 2 tokba beleillik a 3-as olvasó, mágnesek helyét megváltoztatták, ezért a Oasis 2-es tokok nem fogják felébreszteni a 3-as olvasókat kinyitáskor. Viszont Oasis 3-as tokot vásárolni zsákbamacska, mert sokszor a leírással ellentétben az altatás/ébresztés funkció mégsem működik. Én ezt úgy hidaltam át, hogy az előző Oasis-emnek inkább megtartottam a tokját (nem is próbáltam rendelni a 3-ashoz, mert akár a végén ott állhattam volna két 2-es tokkal), kerestem egy régi Kindle tokot, amiből kioperáltam a mágnest, majd megkerestem az érzékelési pontot és pillanatragasztóval a tok külső felületére ragasztottam a mágnest, végül pedig fekete matt körömlakkal lekentem a mágnes fényes felületét.
-
Kékes525
félisten
válasz Williamgrant #18782 üzenetére
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Bozek
nagyúr
válasz Williamgrant #18787 üzenetére
De, elvileg még működik, viszont szerintem az macera.
-
Bozek
nagyúr
válasz Williamgrant #18793 üzenetére
A konvertálásos megoldásra értettem, hogy macera. Mert nem elég csak elküldeni, még a tárgyban is be kell írni valamit. És kérdés, hogy több könyvet egyszerre meg tud-e csinálni, vagy ott egyesével kell.
Azt, amit te írsz, a PocketBook is tudja, sőt, ott van DropBox szinkronizáció is, ami sokkal egyszerűbb.
-
tomazin
veterán
válasz Williamgrant #18795 üzenetére
Akkor miért kábelen másoltad fel az első kört?
Nem tudom amúgy ki milyen sebességgel olvassa a könyveket, de ez a hogyan kerül a gépre témakör kicsit túl van lihegve (nem ez az első diskurzus ebben a témában).
Arról megy a vita, hogy kábel megkeres/bedug/másol (legyen 3perc) vagy email elkészít(vagy felhőbe belép)/elküld (1,5perc) PER n hó a jobb-e.
Persze mindenki egyéni preferencia alapján választ gépet. Számomra pl. az hogy neten van az olvasó eleve kizárt, ugyanis semmi köze hozzá senkinek, hogy mit hogyan hol és mennyi ideig olvasok (ld. kindle minden egyes nyomást továbbküld) -
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Williamgrant #18826 üzenetére
Én is ezen gondolkodtam... Főleg az lenne a rossz, ha a színes kijelző a kontraszt rovására menne, ez kifejezetten a "normál" könyveket olvasóknak lenne fájó. A szótárazás közben viszont hasznát tudnám venni a színek megjelenítésének, mert sokat segít az áttekinthetőségen.
És még valami, csak most jutott eszembe, az Amazon vásárlói tudnának ebből igazán profitálni, hiszen én is vettem már olyan könyvet, amiben álló vagy mozgó illusztrációk vannak (Kindle in Motion)
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz Williamgrant #18826 üzenetére
Miért, 13-as olvasóval már nagyon jó lehet PDF olvasásra.
Mármint a színes e-ink technológia. Persze kis méretben (10 alatt) tényleg nem annyira érdekes.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
csendes
őstag
válasz Williamgrant #18828 üzenetére
Ilyen a kontraszt: [link]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Bozek
nagyúr
válasz Williamgrant #18838 üzenetére
Legalább nem változtattak a design-on, szóval tok beszerezhető hozzá simán.
-
Bozek
nagyúr
válasz Williamgrant #18923 üzenetére
Language: Chinese
Amúgy ezen az áron már egész jót lehet venni, már ha az eredeti árat nézzük. De akciósan se a legjobb választás.
-
bwoay
nagyúr
válasz Williamgrant #18998 üzenetére
a jótállásra vonatkozó kötelezettség adott, ahogy mondod.
ÁFA elkerülésben nem vagyok járatos, és maradjunk annyiban, hogy másról sem feltételezem ezt, pláne úgy, hogy nincs is rá okom. nem akartam senkit semmivel meggyanúsítani, sőt, én úgy gondolom, hogy (egészséges mértékű körültekintés mellett) nyugodtan vásárolhat az ember az említett eladóktól, ezért is ajánlottuk már többen is őket a korábbiakban.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
BoB
veterán
válasz Williamgrant #19018 üzenetére
Az hogy valaki tesztelésre kap egy eszközt és inkább nem próbálja ki hogy vízálló-e, az nem azt jelenti hogy azért nem próbélta ki mert biztos nem az csak hazudik a cég aki árulja. Erre reflektáltam, fentebb olvasható mit írt. Nem ismétlem meg.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Williamgrant #19021 üzenetére
Az már igaz! Ez a nemkívánatos mellékhatása a find and replace all-nak. :-P
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Williamgrant #19131 üzenetére
Bizony így van az.
-
Danyboy
csendes újonc
válasz Williamgrant #19160 üzenetére
Szia! Tényleg? Tudnál küldeni egy linket esetleg, mert én átnéztem a netet, kétszer és nem találtam meg. Igaz, hogy Kobo-tól jutottam az Onyx-ig és már telítődtem információval Keresésben jó vagyok, de ez a viszonteladó jól elbújhatott, mert én csak a szokásos webshopokban(edigital, Aqua, Ipon stb.) találtam Onyx ebook olvasót. Eldöntöttem, hogy Onyx Nova 2-őt veszek a kérdés az hogy hol? Garancia ügyintézés alapján döntenék pár ezer forint eltérés megér nekem annyit. De ha van hivatalos viszonteladó akkor az prioritás, ha nem dupla áron adja az olvasót. Ha nem hivatalos viszonteladó akkor viszont melyik webshop szerinted/szerintetek? inkább a nagyobbakban bíznék Aqua vagy Ipon vagy PCX, de egyéb javaslatokat is elfogadok megfelelő érveléssel. A válaszokat előre is köszönöm.
-
gusthy
veterán
válasz Williamgrant #19171 üzenetére
Ez egy nagyker, de ezzel mire megyünk? Még a nem garis szervizre is csak annyit bírt mondani az Onyx, hogy vegyem fel a kapcsolatot a lengyel szervizzel.
-
gusthy
veterán
válasz Williamgrant #19174 üzenetére
Igen, ezt értem, de a Cédrus ahogy nézem, szintén csak viszonteladókat szolgál ki, tehát nagyker.
A Cédrusnál megvásárolt készülék addig, amíg nem kerül eladásra, ki se bontható, utána nem jár garancia, hiszen még nincs eladva. Csak cég/vállalkozás vásárolhat tőlük. Satöbbi.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz Williamgrant #19177 üzenetére
Mit értesz azalatt, hogy "hivatalos forrás"?
-
Ébri
senior tag
válasz Williamgrant #19219 üzenetére
Miért ne lenne? Akinek elég az alap Kindle olvasó, annak nem kell, de azért elég sok többlettudása van, pl. automatikus elválasztás, választható saját font, rengeteg formázási lehetőség. Én pl. használtam PW2-n.
-
Bozek
nagyúr
válasz Williamgrant #19219 üzenetére
Én szeretem, ha minden könyv ugyanúgy néz ki. Márpedig ahány kiadó, annyi formázás. A KOReader-ben minden egyesével kikapcsolható. Nálam például 13 formázási beállítás aktív most.
-
consono
nagyúr
válasz Williamgrant #19945 üzenetére
Nem nagyon hiszem, sajnos... A teszt alapján a kontent PDF-ben van, de nem hiszem, hogy egyszerűen kibányászható lenne az appból a forrás. Ehhez valami droidos olvasó kellene, de látva az animációkat, még az sem biztos, hogy ott ideálisan működne. Inkább tablet a célplatform...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest