Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Luftos #17534 üzenetére
A MinDigTV ingyenes adásaihoz olcsón kaphatsz USB-tunert, de szobai vagy tetőantennás vételi lehetőséggel kell rendelkezni hozzá.
A digitális elvből következően az olcsóság ebben az esetben nem jelent gyengébb képminőséget, végeredmény ugyanaz. Bár nekem még olyan van, ami Win 8/10 rendszeren nem tökéletes, megfelelő driver hiányában, tehát erre is célszerű figyelni, ha valakinek az kell.
Ha esetleg az Invitel-kábelen van DVB-C, akkor olyan tuner kell.
IPTV-boxról úgy lehetne, hogy annak SCART-kimenetéről levenni a jelet egy analóg PC-tuner AV-bemenetére, de akkor jó lenne egy külön box, ha más programot akarsz nézni, mint mondjuk a HDMI-kimeneten lévő TV-n. Meg a minőség is nyilván csak SD.
-
geonemes
csendes tag
Nyomoztam egy csöppet és találtam olyan zsugát, ami tudja a DVB-C-t is .... legalábbis a leírás szerint. Végigbogarásztam az összes csatolt doksit, egyöntetűen állítják, hogy ez aztán igen!
Úgyhogy vettem egyet ... pár nap múlva át is vehetem.http://avermedia.com/tv_more/product/tv/avertv_nova_t2_plusc
.. az a plusc .. ott a lényeg.
-
geonemes
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat. Közben a gyár is válaszolt, ugyanezt mondta. Engem az csapott be, hogy a PVR2 nevű alkalmazás DVB beállításai nagyon hasonlítottak a Panasonic tévén látott DVB-C-hez. Egy kicsit gyanús volt és persze a kártya (tehát a hw) kézikönyvét sem találtam se égen, se földön. Valahol a milliónyi kisebb-nagyobb dobozaim mélyán ... esetleg .. persze a Leadtek honlapján nyoma sincs.
Hát mindegy, így jártam.
Még egyszer kösz mindenkinek a fáradozását.
-
Kernel
nagyúr
válasz
geonemes #17527 üzenetére
A program lehet elvben DVB-C, de az a tuner csak DVB-T, ha jól látom, így nem fog menni.
Ez pedig nem protokoll, hanem a demodulátor fajtája, ami egy hardware (IC részáramköre).
Egyébként a különböző országbeállítások lényegében a sávhatárokra, frekvenciahatárokra vonatkoznak, például egyik országban nem használnak bizonyos sávot ilyen célra, másikban igen.
Maga a DVB-C szabvány (konkrétan a modulációs eljárás) Európában egyféle szerintem (PAL, 50 Hz átvitelre vonatkozóan), Amerikában másféle (ATSC, 60 Hz és egyéb jellemzők).
-
geonemes
csendes tag
Van egy Leadtek gyártmányú DVR3100 H tvtuner zsuga a masinában, ami kitűnően müxik. Új szolgáltató vette át a tévéadásainkat és legnagyobb meglepetésemre az eddigi szimpla analóg mellett a teljes digitális csatornakínálatot is kitette a kábelre az analóg mellé. Kisebb nyomozás után a monitoromon - LG 22MT48DF-PZ -, ami egyben digitális tévé is vígan tudom venni az összes ún ingyenes csatornát, persze csak a monior tévé üzemmódjában. Semmiféle CI-modul vag egyéb varázslat nem kell hozzá. Egyetlen dolgot kellett csak beállítani kézzel, a "Hálózat azonosító" paramétert, ami a Digi Kft-nél Budapesten 1001. Az asztali nagy tévén is megy a dolog, pedig az egy 8 éves Panasonic, ott a telefonos támogatás ajánlására Finnland beállítással megy az egész. Sajnos a tvtunerhez adott programban ilyen opció nincsen, pedig elvben a DVB-C protokollt ismeri. Felajánl vagy 40 országot, köztük persze Hungary-t is, de a keresés nem talál egy csatornát sem. Próbáltam Finland trükkel is .. nem nyert. pedig ott van vagy 40 különböző városnév és a keresés mindenhol más és más frekvenciákon megy .. de network beállításra ott sincs módom. Ráadásul az a piszok Leadtek leállította a tvtunerek gyártását, pár éve kiadta az utolsó driver/application párost .. és becsukta a boltot.
Van valakinek valamiféle ötlete? Nekem az is jó, ha van olyan alkalmazás, ami kvázi kártyafüggetlen ... Kösz a segítségeteket.
-
envagyok
veterán
válasz
azbest #17479 üzenetére
Hát igen.
22usd-ért még örülnék ha lenne
Nekem van ki plus, csak egy baja van: nem működhet egyszerre a sat és a dvb-t vevő (ha jól tudom, működhet dvb-c módban is)
A wetek playt is azért vettem meg, mert annyiért nem kapsz kettő tunert sem. Rádugtam 2 dvb-t sticket pluszban, kész is volt a sat/dvb-t TV szerver.
Azt tudja valaki, miért nem tud Dual active módot a Ki plus/tbs sat/dvb-t tuner? -
Bozek
nagyúr
Van itt valaki, aki Avermedia TD310 tunert használ DVBViewer-rel?
Leírom az én történetem:
- Felraktam a drivereket, a DVBViewer látta is a tunert, de adás nem volt.
- Felraktam az AverTV-t, ott meg is találtam a csatornákat, csak a program nem jön be.
- Véletlenül a háttérben futott a DVBViewer, amikor újra elindítottam az AverTV-t (már 4 beállított csatornával), erre elindult az adás a DVBViewer-ben... A másik probléma ezzel, hogy ha átváltok DVB-T-re, akkor utána megint el kell indítanom az AverTV-t, hogy menjen a DVB-C a DVBViewer-ben...Van valami megoldás, hogy ezt az utóbbit ne kelljen mindig eljátszanom? Így sajnos a Recording Service se úgy működik szerintem, ahogy kellene.
-
khron78
őstag
Tehát akkor elég lenne egy DVB-C USB stick, amivel a kódolatlan adásokat tudom fogni (UPC)?
Egy ilyen esetleg?
[link]Egyébként mi az oka, amiért CI+-os kártyát nem lehet használni PC-ben, ha sima CI-s van?
-
khron78
őstag
Persze, hogy kábeles, azért DVB-C.
Van erről lista, hogy mik vannak C+ -al kódolva?
A nem kódolt csatornákhoz mire van szükségem?
Nem igazán értem, hogy akkor mire vannak kitalálva ezek a tunerek.
Diginél CI modul nélkül használtam a Technisat kártyámat, mert ott nincs kódolva semmi, a pár prémium csatornán kívül (HBO és társai) -
khron78
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Szeretnék egy PCIe-es vagy USB-s DVB-C-s tunert a gépemhez. CI+ modul is kellene, mert UPC-m lesz.
Jelenleg egy TechniSat CableStar HD2 kártyát használok a Digivel, amihez tökéletes. A kártyához van CI modul is, viszont nem tudom, hogy ez működni fog-e a UPC-s hálózattal.
Aztán a PCI foglalat is rossz helyen van az alaplapon, így a CI modul behelyezése elég nehézkes lenne, ezért inkább hajlanék az új kártya vásárlása felé.Ehhez kérnék ötleteket, tapasztalatokat.
Köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Goolic #17409 üzenetére
Azon a koaxiális kábelen analóg és DVB-C rendszerű csatornák is foghatók, az LCD pedig bizonyára digitálisra van hangolva. Sok típusnál a képernyő sarkában megjelenő DTV felirat erről tanúskodik.
Diginél lehet bérelni DVB-C boxot, bár mostanában RCA és HDMI kimenetűt szoktam látni ügyfeleknél, amit egy RCA --> SCART átalakítóval használnak.
Régebben volt SCART-os típus is.
-
unravel
őstag
válasz
gyenesmartin #17399 üzenetére
Szia
Legyen ráírva hogy DVB-C és legyen rajta HDMI kimenet. Többit a pénztárcád tudja.
-
cigam
titán
válasz
gyenesmartin #17399 üzenetére
pl AmikoHD8140
Ez alkalmas dvb-c vételre, és az egyik legolcsóbb HDMI kimenetes box. -
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Szeretnék venni egy Win10 kompatibilis USB tv tunert-t. DVB-C t tudja
Ami most van, az nem kompatibilis a 10-el. (sajnos) Nincs hozzá 2010-nél frissebb driver. -
LógaGéza
veterán
Üdv!
RasPi TVHeadend + T230-as tuner + DVB-C adás összehozásával küzdök lassan napok óta... RasPi-s topikban kerestem segítséget, előzmény itt: 1 2 3.Most ott tartok, hogy felraktam a legutolsó buildet az unstable repóból, és ha a 434Mhz-es MUXon keresek, akkor talált 7 csatornát, és bedobja a többi MUX-ot is - amik érdekes módon nem ugyanazok, mint amik a csatornakiosztásban vannak... Ma megnéztem egy TV-n, amin megy a digitális adás, teljesen jó a csatornakiosztásom, a frekik rendben vannak...
Mit rontok akkor el?
-
-
tam@s
tag
Össze ne vesszetek ám!
Nem kell mediacard, sima DVB-C is jó, csak analóg előfizetésem van, és gondoltam majd HD-ben nézem vele a sport műsorokat, meg ha valami balhé van. Aztán megláttam a csatornakínálatot...ajjaj.A linkelt logoutos cikket olvastam két éve, de a fórumában elég sokan panaszkodnak rá, főleg a DVB-C részre. Meg hát két éves, azt hittem van valami frissebb ajánlott "cucc". Meggondolom, köszönöm!
-
hati
addikt
válasz
wassermann #17301 üzenetére
Pont, hogy nem kell. Lehet egy mezei DVB-C tunerrel nézni.
-
tam@s
tag
Sziasztok!
Van valamilyen bestbuy USB-s DVB-C tuner a notebookomhoz?
UPC-hez szeretném használni. Nem baj, ha ebay-es, csak legyen stabil, és ne kelljen sokat mókolni vele. (driver, lejátszóprogi ne legyen problémás) -
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok, milyen DVB-C tunert tudnátok ajánlani, ami már akár usb-ről filmeket is lejátszik, kezeli a feliratokat és rendelkezik composit vagy componens kimenettel, esetleg scart kimenettel?
Köszi
-
Crytek
nagyúr
Milyen DVB-C vevőt ajánlanátok 8-10 ezer ft körül?
(Ősrégi TV-hez lesz az a nagy scart csati legyen a csomagban mindenképpen...) -
törölt tag
Az LG LCD tv-men elromlott a kábel tuner és legalább 17-20eFt lenne a cseréje és akkor sem tudna adást felvenni, mint ahogy eddig sem tudta ez a funkciót a tv-m.(32LD350)
Nos a drágasága miatt inkább vennék az LG LCD tv-m mellé egy dvb-c boxot. Milyeneket tudtok ajánlani amivel esetleg kezelhető az LG simplink -el hdmi-n keresztül. magyarul egy távirányítóval szeretném (TV táv) a boxot is kezelni, irányítani ( hdmi kábellel kötnék össze a tv-vel.)
Ami még fontos, hogy tudjon time-shift-et és felvételt a kódolatlan digitális kábeltv adásból.
Az a verzió is érdekelne, hogy a box tudjon dvb-t is.
Várom a válaszaitokat.
Előre is köszi! -
ACE-
addikt
Sziasztok!
Anyáméknak szeretnék egy zsír egyszerű DVB-C tunert (akár PCIe-es vagy USB-st) a lényeg hogy menjenek rajta a HD és digitális adások, lehessen távirányítani és a csatornákat kapcsolgatni. Melyik erre a legjobb? DIGI-hez lesz. Köszi
-
kisfakir
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy a Vidanet ktv hálózatán Telekom digitális tv szolgáltatás Intek HD-s boxal (ilyet már ugye újat nem adnak,és itt IPTV-t sem koaxon).Kellene rögzítés funkció,időzítéssel,HD minőségben, a Vidanetnek van rögzítős boxa ezen hálózatra,Telekomnak nincs.Működne -e Telekomos kártya kereskedelmi forgalomban lévő felvevős DVB-C-s STB-al?Azt az infót kaptam,hogy a beltéri össze van rendelve a kártyával( mindkét cégnél érdeklődtem)és a kettő egymás nélkül nem megy.Gyakorlati tapasztalat van a fentiek alapján valakinek?!
Segítstéget előre is köszönöm... -
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok! Kollégáméknál megszünt az analog csatorna sugárzása és a T-Home DVB-C szabványú jelet küld a kábelen! sok szobára van elosztva a jel és ezért az egyik helyen folyamatosan széttöredezik a kép vagy meg sem jelenik. A kérdésem az, hogy milyen DVB-C antenna jel erősítőt vegyen szerintetek? Köszönöm
-
Márton
nagyúr
Sziasztok
most hogy vettem dvb-c tunert, szüleim a mindigtv-t szeretnék nézni,
annak is az m4 sport hd csatiját, így kell egy dvb-t tuner is
Ha már veszek, tudnátok ajánlani olyat, ami médialejátszóként elboldogul a 1080/24p és 60p fájlokkal is és kadenciahelyesen jeleníti meg a hdmi-n? (tehát 24 ill 60 Hz-en)köszi
-
Unsign
tag
Sziasztok!
Dvb-c stb-t keresek kódolatlan vételhez és jó lenne ha hd mkv fájlokkal is elboldogulna az eszköz.
Alcor 3500 és Amiko impulse egyelőre latoterben. Van más ajánlott vagy döntsek a kettő között? -
azbest
félisten
ha csak nézni akarod a kódolatlan dvb-c adást, ahhoz lehet már 8-10 eft körül is kapni valami alap boxot, az mpeg2 sd adáshoz még elmegy, míg azt is ki nem vezetik.
ha szolgáltatós box-on jó az adás, ami az előfizetett kódolt adásokat is veszi, akkor próbáld átvinni a másik tévéhez esetleg, hogy a jel lejut-e hozzá.
Ha azon a környéken már senkinek sincsen analóg előfizetése, akkor megeshet, hogy minden kódolt. (az az összefüggés, hogy az analóg előfizetéseket váltották kódolatlan dvbcre)
A szolgáltató weblapján vannak listák hogy hol van dvb-c. -
oncsi
őstag
válasz
azbest #17151 üzenetére
Azért nem tudom konkrétan a választ, mert nem én kötöttem be annak idején, hanem küldtek szerelőt.
Nem volt IPTV, csak DVB-C. Most bezzeg a telefonban a hölgy az IPTV-t hajtogatja, hogy a technika, meg a fejlődés.
Megkérdezem a topikban amit ajánlottál.
És valóban, nem csak a TV előfizetés annyi, hanem a Net, és a telefon is. De a telefon nincs is használva, a Net meg egy lassú, és sokszor megbízhatatlan.
Csak 1 box volt használva, egy SD Plazma tévéhez. Az újabb LCD, meg az újabb plazma tud DVB-C-t, de az egyiken elment a DVB-C adás teljesen (??). Nem elállítódott, hanem csak a közszolgálatik jönnek. Az SD-k az tiszta sor. De azon is jött a minden csatorna, csak SD-n. Tegnapig. Ma már csak azon is a köz szolgálatik.
Gondoltam bemegyek egy szakboltba, és veszek két felvevős DVB-C "tunert" meg valami DVB-C vevöket az SD-tvkhez. Az egész nem kerülne 40e Ft-ba, és volna mindenen megint adás. Mig a Telekomnál erre szinte semmi esély. De persze megkérdezem előbb. -
Watt25
veterán
Hol? és mit kellene venni <---> majdnem 20e Ft-os előfizetés
Nem venni, hanem kibaszottul gyorsan szolgáltatót váltani, ha van rá lehetőség...
És a konyhai TV az most is behozza az összes free csatornát. <---> Az a kérdés, hogy mi történhetett , hogy megszűnt az SD-n az összes adás, a közszolgálatit kivéve.
Ez ugye ellentmondás. Szóval, a tévék környékén kell megnézni valamit... Az egyértelmű, hogy az analóg megszűnt a Telekomnál. DVB-C-ket kell behangolni. -
azbest
félisten
te írtad, hogy három dvb-c nélküli tévé... az csak analóg lehet és úgy tűnik oda is elért az analóg lekapcsolás. A másik kettő ezek szerint dvb-c -re van hangolva. Nem az sd szünt meg, hanem az analóg. Ha analóg előfizetésed volt, akkor adnak ingyen egy boxot. A többit magadnak kell beszerezni.
Szolgáltatói box nem volt eddig nálad? Mert ha iptv előfizetésed van, akkor egy dvbc boxot sem adnak ingyen, az csak a régi analóg előfizetőknek jár. Iptv boxból ötöt nem is fognak adni még pénzért sem.
Ha pedig kódolatlan dvb-c ment két tévén és most csak egyiken megy, akkor a kábelezést nézd meg, mert valami szétment nálad az elosztásnál.
A 20 ezres előfizetés gondolom nem a tévére vonatkozik, hanem valami netes, telefonos, tévés csomag.
Van egyébként külön telekomos topic is, lehet ott más részleteket is tudnak [link]. Viszont érdemes úgy fogalmazni, hogy kiderüljön milyen tévére fizetsz elő és milyen módon volt vétel az 5 tévével (analóg / dvb-c / iptv és van-e szolgáltatói box és az iptv vagy dvb-c).
-
oncsi
őstag
Sziasztok. Ha rossz topikban vagyok, kérlek írányitsatok át.
Megoldást keresnék a következő problémára.
XVIII kerület, kertváros. Telekom szolgáltató. Eddig volt 5db televizió.
3 DVB-C nélküli (2010-es Plazma, LCD konyha, meg vendég szoba szintén egy 32-es LCD) tv volt. Nézhető mert a kábel tv-n volt SD adás IS.
Nappaliban van egy 55-ös Pana Plazma, ami kb mindent tud. most is. És gyerek szobájában van egy 2011-es de DVB-C- s LG ami de az lvevős. és ez is kb mindent tudott.
Ami tegnap változott, hogy a Fő TV-t kivéve, sehol nincs csak az 5 adás.
Hol? és mit kellene venni, amivel lehetne a DVB-C-t fogni, már ha az elég, hisz a gyerek szobájában lévő eddig tudta, és fel is vett róla. Létezhet, hogy kódoltak mindent, a közszolgálatit kivéve? És ezért van a korlátozás? A Szolgáltató nem ad 2. box-ot, mert Azt mondják, hogy át akarnak állni IPTV-re. Mit javasoltok, ami most, és a jövőre nézve is megoldás, és nem kerül egy vagyonba. És kell a két felvevős TV független működése. Nevetséges, hogy a majdnem 20e Ft-os előfizetés mellett egyik napról a másikra csak 1db tv nézhető, és a többin csak a közszolgálatit. Esetleg TV Go segíthet? Az mit is takar? Vagy váltson? de az adja a telefont, meg a mobilokat is. -
djnice
veterán
válasz
zolee145 #17096 üzenetére
Ha kódolatlan, akkor menni fog egy DVB-C tunerrel, ha kódolt és ráadásul CI+, akkor nem fog menni PC-n.
A boxból kijövő jelen mit értesz? Mert van egyszer hdmi, ami lehet hdcp-vel van védve, azt megint nehezebb PC-n nézni, vagy van az analóg amihez jó lehet az analóg tuner is ha van videó bemenete. Ha van továbbfűzés a koaxnak, akkor jöhet szóba a DVB-C tuner. -
zolee145
tag
válasz
w.miki #17095 üzenetére
Remek. Tehát megy jel tovább. Digitális. Nem akarok plusz csatornákat, semmi olyat amit nem fizettem ki. Tehát amit kifizettem, és dekódolt nekem a box azt tudom fogni egy digitális tunerrel? Mondjuk a fent említett, DVB-C jel fogadására képes eszközzel?
Biztos én vagyok a gyökér, de nem tudom felfogni, hogy miért ne tudnám elkapni azt a kb 60 csatornát amiért fizettem, és amit dekódol nekem a box.
-
zolee145
tag
Mostmár tényleg nem értem ezt az egészet. Elmondom hogyan gondolom, aztán majd elmondjátok miért rossz az eszmefuttatás.
Bejön a házba egy kábel, benne bandukol szomorúan a kódolt digitális jel. Bemegy a set top boxba, amiben benne van a szolgáltatótól kapott kártya. Ez elvileg dekódolja a jelet. Ez a jel egy madzagon kijön a boxból, és belemegy a digitális tunerbe, ami alkalmas DVB-T / DVB-T2 / DVB-C jel fogadására (AVerMedia TD310).
Innentől kezdve van egy program (screenshotok alapján szerintem ugyanaz az Aver TV 3D amit az analóg tunerhez is adtak, esetleg más a verziószám) ami megjeleníti nekem a tv adást.
Ezt így végiggondolva valahogy nem látom, hogy miért ne nézhetném ugyanúgy a tv-t, mint amikor még analóg jel jött? Hol a hiba a fentebb vázolt megoldásban? -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
DVB-C-s minőségi set top box-ot keresek.
Sajnos a régi plazma tv-m nem tudja ezt a funkciót, így jelenleg nem tudom fogni, csak az analóg adásokat.
Árban 0-12000 Ft között szeretnék és persze minél szélesebb sávban tudjon működni, illetve használt is szóba jöhet.
Köszi előre is a segítséget! -
csendes
addikt
Elsősorban azért nem, mert más modulációt használ a DVB-C és DVB-T [link]: These distribution systems differ mainly in the modulation schemes used and error correcting codes used, due to the different technical constraints. DVB-S (SHF) uses QPSK, 8-PSK or 16-QAM. DVB-S2 uses QPSK, 8-PSK, 16-APSK or 32-APSK, at the broadcasters decision. QPSK and 8-PSK are the only versions regularly used. DVB-C (VHF/UHF) uses QAM: 16-QAM, 32-QAM, 64-QAM, 128-QAM or 256-QAM. Lastly, DVB-T (VHF/UHF) uses 16-QAM or 64-QAM (or QPSK) in combination with (C)OFDM and can support hierarchical modulation.
-
btz
addikt
DVB-T-s eszközzel miért is nem lehet fogni a DVB-C-s adásokat? Régen a koaxot neki kötöttem az antennás kistévének, aminek nem volt koax benenete és ment a koaxos adás a kis kézi TV-n. Most egy kis koax bemenet nélküli DVB-T vevővel szeretném megcsinálni ezt.
Még egyenlőre nem próbáltam meg. Ezért szeretném megkérdezni, hogy elviekben lenne esély a működésre? -
pavicevic
tag
sziasztok!
TechniSat CableStar Combo HD-ről kérhetnék véleményt? HD adásokat (dvb-t és dvb-c esetén) rendesen kezeli? Van-e valamilyen nyűgje a tuner kártyának? Használtan szeretnék egy ilyet vásárolni...
ja, és upc digital kódolatlan csatornáit kezeli valószínűleg rendesen, igaz?
köszönöm előre is a válaszokat -
Sanyi19
őstag
Sziasztok. Melyik a legolcsóbb DVB-C digitális kábel-tv szolgáltatás vételére alkalmas set top box?
Egy egyszerű régi tv-hez kellene, scart-al akarnám csatlakoztatni.Pl.: Opticum XC80 CX. 10 000 Ft. Ezt ismeri valaki?
-
Teki1986
tag
Tudnátok ajánlani DVB-C STB-ot, aminek a feladata csak annyi lenne, hogy a Digi kábel adást Scart-on keresztül kiküldi egy régi TV-re?
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
használ valaki MyGica (Geniatech) T230 tunert DVB-C vételhez? Mert DVB-T-re nálam hibátlanul működik, viszont nincs kábel tv-m így nem tudom kipróbálni. Találtam leírást több helyen is, hogy működik. Eleinte elvlieg nem ment Windows alatt a DVB-C, de most már megy. Meg tudná ezt valaki erősíteni? Gondolom ezt elsősorban Digikábellel lehet megnézni.
Köszönet!
-
w.miki
veterán
válasz
Kernel #17014 üzenetére
köszi, azt hiszem a 1/4-edét értem, amit leírtál
Tehát nekem ilyen DVB-C STB kell, ha azt akarom (mint ez a Thomson, Cable Out-tal), hogy a kábel jele továbbmenjen a videómagnóhoz is.
(Tarr-nál néhány csatorna maradt analóg, azokat veszi a TV, csak az újabbak lettek digitálisak, azokhoz kéne egy box.) -
w.miki
veterán
Ez a box tényleg tudja, ami a leírásában van? EVO Xfinity T2/C
Stabil android van rá, bármit telepíthetek, és még DVB-C vevő is egyszerre?
Vagy TV-t nézhetek vele, vagy netet, átkapcsolva? Ajánlott? -
törölt tag
Üdv. Van egy német vásárlású DVB-C képes LCD tv. Orion márkájú. UPC kábel jön bele, nincs benne magyar lehetőség az auto tuninghoz.
Bejön rajta egy marék kereskedelmi csatorna, de közszolgálati egy sem. Hogy érdemes erre rápróbálni, hogy kellene ezt beállítani?Láma vagyok, ha van erre jobb topic, akkor szivesen fogadom.
-
w.miki
veterán
válasz
Márton #16921 üzenetére
De milyen DVB-C box ajánlott akkor LCD TV-hez, ha nem az Alcor 3500?
-
Az avermedia A757 T2+C pcie tunerrel teljesen befürödtem. A mindigtv jött vele 100% erősséggel, de a dvb-c (digi) minden multiplexen 0% volt, és erősen kockásodott a kép csuklott a hang. A 0% nem ingadozott se le se fel, úgyhogy valamilyen hardver vagy firmware hibára tudok gondolni. Ugyanazon a kábelen más dvb-c eszközökkel a vétel jó, technisat cablestar hd2 pci 98% erősség minden muxon. Optibox hdmi pvr ready 90%-os erősséget mutat. Legariztattam a kártyát az avermedia support és az ipon szerint is hibás volt. Visszaadták pénzt. Jó lenne egy pcie tunerkártya de itthon csak az a757 t2+c kapni tudomásom szerint. Inkább más márkával próbálkoznék, sokan ajánlják a TBS-t, ennek biztos nincs magyar forgalmazója? A másik még a technotrend ami szintén elérhető németből, ennek a pcie tunerei milyen minőségűek milyen a supportjuk? Technotrend vagy TBS pcie dvbc tuner nem rendelhető meg valamelyik itthoni cégtől??
-
unravel
őstag
Heló,
Hogyan tud működni kettő DVB-C tuner a DVBViewerben? Nem sikerül beállítani.
Ha mindkét tuner aktív akkor seképsehang.szerk: Channel Groups? próba!
-
Kernel
nagyúr
válasz
F e Z o #16966 üzenetére
Ez az elavult kábelrendszer problémája, sáv alján lecsökken a jelszint, szoktam ilyennel találkozni, TV-javítások során. Ezért is jobb az üvegszálas rendszer. Nem mintha a rezest nem lehetne rendbe tenni, csak már nem szívesen költenek rá, gondolom.
Ha vannak a lakásban elosztások, azok szakszerűségét ellenőrizni kell, illetve az elosztások még akkor is csökkentik a szintet, ha jól vannak megcsinálva.
Célszerű próbára valahogy rácsatlakozni közvetlenül a lakásba bejövő kábelre, kizárva így minden más hibaforrást.
Utána hibabejelentést tenni a szolgáltatónál.
De ügyfeleim szoktak arra is panaszkodni, hogy a Diginél elhajtották őket, mert koaxiális hálózaton csak az analóg műsorért vállalnak felelősséget. Kivéve, ha a Digitől bérel valaki DVB-C boxot, hiszen az furcsa is lenne, ha nem működne.
-
F e Z o
veterán
Sziasztok! Adott egy Synaps CHD-3100M DVB-C tuneres készülék. Most kötötték be nálunk a Digi-t, automata keresésen 103 csatornát talál. Ha rámegyek kézi kereséssel meg tudom találni a maradék csatornákat az adott frekvencián, azonban az M4 (HD)-t nem találja a készülék a 135,5MHz-en. 256QAM, 6000SR. A készüléken a legfrissebb 1.65-ös firmware található, illetve gyári beállítások visszaállítása is volt. Valakinek valami ötlet?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Vettem egy Raspberry Pi 2 Model B-t és egy MyGica T230 TV-tunert.
A későbbi célom vele, hogy DVB-C (Digi tv) adásokat is tudjak vele fogni, ám most megelégednék a DVB-T-vel is, mert egy darabig úgyis csak azt tudom használni.
Leírom, hogy pontosan miket csináltam eddig, a teljesen friss Raspbian telepítést követően:
apt-get update
apt-get upgrade
# lib-ek a tvheadend-hez
sudo apt-get install build-essential subversion pcscd pcsc-tools libpcsclite-dev libccid libssl-dev debhelper libavahi-client-dev libcurl4-gnutls-dev liburiparser-dev git
sudo apt-get install mc htop
# "lsdiff" függőséghez (media_build kérte)
sudo apt-get install patchutils
# "Proc::ProcessTable" függőséghez (media_build kérte)
sudo apt-get install libproc-processtable-perl
git clone git://linuxtv.org/media_build.git
cd media_build
./build
sudo make install
wget http://y0.hu/J1I
cp dvb-demod-si2168-b40-01.fw /lib/firmware
wget http://y0.hu/rkJ
cp dvb-demod-si2168-a20-01.fw /lib/firmware
wget http://y0.hu/IYd
cp dvb-tuner-si2158-a20-01.fw /lib/firmware
git clone https://github.com/tvheadend/tvheadend.git
cd tvheadend
git checkout v4.0.8
./Autobuild.sh -j4
cd ..
sudo dpkg -i tvheadend_4.0.8_armhf.debNa most ezek elvileg mind hiba nélkül felmentek.
A dmesg kimenete itt olvasható: http://y0.hu/OfE
A "dmesg | grep dvb" kimenete: http://y0.hu/7awPróbáltam feltérképezni a csatornákat a w_scan paranccsal, nem talált semmit. A kimenete: http://y0.hu/PTf
Illetve a TVHeadend-ben is a korcsi által leírt módon, de úgysem talál csatornákat.
Kérlek segítsetek.
-
laller79
csendes tag
Sziasztok!
DVB-C tunert keresek PC-be! Lehet PCI-e is vagy USB-s! Semmi extra nem kell normális (szaggatásmentes) digi kábel csatornáinak megtekintése. Ha valakinek van ilyen kategóriájú tunere, szívesen venném a tapasztalatait. Esetleg hol lehet venni, milyet érdemes?
Majd el felejtettem: Win 8.1 vagy win 10-en használnám!
Köszönöm! -
zetecR
addikt
Sziasztok,
DVB-C boxot keresek, ezeket nézegettem:
- AB CryptoBox 650HDC: szép VFD kijelzője, mobilos alkalmazással vezérelhető, azonban nem túl szép OSD és zárt rendszer, pár éves modell
- Amiko A3 - sok probléma, pl kadencia helyes lejátszás nem megy viszont remek táv, android miatt széles lehetőségek
- Openelec-es Wetek: a Kodi felület nagyon tetszik, szép távVan valamelyikkel tapasztalat, vagy ajánlás valamelyik platformra?
-
Márton
nagyúr
válasz
superg #16913 üzenetére
No, megjött az Alcor box
Igaz is meg nem is, amit írtatok, hogy ennyiért (9e Ft) ne akarjak DVB-C vevőt és rögzítést, MP4 lejátszást.
Nem igaz, mert tudja: veszi az összes csatornát, rögzíti ha akarom, és játszik mp4-et. Az a része viszont igaz, hogy ne akarjak ilyet.
Bajaim:
- M1HD-t néztem, és elsőre feltűnt hogy nem olyan éles a kép, mint a tv beépített vevőjével. Többször cserélgettem a koax kábelt a tv és a box között, hogy meggyőződjek róla. A bal alsó sarokban lévő "híradó" kör szélei pl. recések, pixelesek, tv dekódolójával nézve ennek nyoma sincs.
- gondoltam ok, a tunere ilyen, de ha a médialejátszás jó, akkor maradhat. Hát nem jobb
Egy LG timelapse demo fullhd mp4-et lejátszva iszonyatosan látszik a kockásodás, főleg a ferde éleknél, faágaknál, stb. A videó monitoron nézve tökéletes, mintha mozgó fénykép lenne. Kipróbáltam több formátumot, többfajta kódolással, de mind ilyen. Mintha nem lenne meg a valódi fullhd a hdmi kimeneten, kb 720 upscale-hez tudnám hasonlítani. Lehetséges ilyen? Pedig 1080/50p-re van állítva a box.
- idegesítően kicsik a távon a gombok, pöttyöket kell nyomogatni. Legalább a csatornaváltás és hangerő lehetett volna nagyobb
- fullhd 50p/60p mp4 nem támogatott formátum
Olcsó húsnak iszom a levét...
-
BUÉK!
Akinek Avertv Nova T2+C(A757) pcie kártyája van nézze meg a rajta levő panasonic chip verzióját és rakja fel a legújabb drivert [link], és számoljon be róla ha 0% dvbc jelszintet kockásodó képet tapasztal! Feltételezésem szerint az MN88473 chippel szerelt kártyák és a legújabb 07.14-ei driver nem szeretik egymást, legalábbis a dvb-c jelszint 0%-ra leszabályozásra kerül. További infó képekkel együtt itt: [link]Részletes hibaleírás itt:
[link] -
Márton
nagyúr
Köszönöm szépen!
A DVB-C szabvány még nem teljesen tiszta számomra.
Nálunk Digi van, szülőknél PR Telecom. Menne mindkét helyen egy ilyen beltéri?
A Digit gyanítom, mert olvastam, hogy az nem kódolja külön az adókat, de pl. a UPC igen.
És a PR? Eddig a szülőknél egy hagyományos tv-be volt bedugva az antenna, tehát analóg módon, de gondolom a kábelen jönnek a digitális csatornák is. Kártyát kell kérnünk, vagy azt nem is adnak, csak saját beltérit? -
Bozek
nagyúr
válasz
Márton #16903 üzenetére
DVB-C, felvétel és MP4 lejátszás 10 ezer Ft alatt már igenis nagy igény.
Egyébként ha 14000 Ft még belefér, akkor az Amiko Impulse T2/C-re vethetsz egy pillantást.
-
Márton
nagyúr
Médialejátszós DVB-C boxot tudnátok ajánlani az olcsó kategóriában?
Többnyire Digi, ritkán PR Telecom koaxra lenne dugva.
Nem kell semmi extra: felvétel, és h264 MP4 1080p fájlok lejátszása hdmi-n.Wayteq és társai jók lennének 10e alatt, de ezek csak DVB-T tuneresek.
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #16896 üzenetére
Ezért is vagyok én megelégedve a Tarr-al.
Itt nincs set-top box és jönnek DVB-C-n az adások, még több is, mint analógon.
Egyébként most valami ingyenes napok lehetnek náluk, mert a TransEdit 205 csatornát talált, köztük az összes MTV, a VH-1 (és a Classic) és a Filmbox-ok is.
-
azbest
félisten
azért, mert a set-top-box az internetes kapcsolaton át kapja a csatornákat. A többi helyen meg dvb-c formában érheted el még egy darabig. Az analógot pedig lényegében lekapcsolták, azért lett kódolatlan az ezzel megegyező kínálat, hogy az analóghoz hasonlóan több helyen lehessen nézni azoknál, akik még mindig analóg előfizetőkén voltak. A három féle megoldás közül már csak kettő megy, pár év múlva meg már csak iptv lesz. De ez már inkább telekom topicos téma.
-
Szép karácsonyt!
Készítettem a Progdvb-hez egy leírást
[link]
A leírás digikábelhez (dvb-c) készült. A leíráshoz Technisat Cablestar HD2 tunert és a Progdvb standard x64 verzióját használtam.
Használjátok egészséggel!
Szerintem van olyan jó mint a dvbviewer, csak a beállítások szétszórtak, ez az útmutató segít az első lépések megtételében.
A leírás olvasásához LibreOffice szükséges! -
válasz
klaczi #16833 üzenetére
"+1
De...........a Digi esetén tényleg gond van az EPGvel."Igen, gyakran eltűnik vagy a másnapi műsort mutatja, ez főleg a dvbviewerben jött elő. Egyébként minden más tekintetben a dvbviewer elég jó, sőt ez a legstabilabb dvb program. Ajánlom a progdvb-t kipróbálásra, a standard verzió ingyenes így korlátlanul lehet próbálgatni, csak nem tud rögzíteni, a pro verzióban van műsorrögzítés de fizetős, 21 napig kipróbálható. A progdvb nem annyira stabil de elmegy, a felülete nem annyira egyértelmű és "ergonomikus" mint a dvbvieweré de sok tekintetben többet tud nála. Az EPG is klasszisokkal jobb úgy tapasztalom. Az epg eltűnések elég ritkák progdvb alatt, lehet epg grabot csinálni ekkor 1 hétre előre letölti és szinte minden adónál lesz epg.
Próbáljátok ki ti is a progdvb-t és írjátok le a tapasztalataitokat!
A progdvb konfigurálása nem annyira egyértelmű, ezért írtam egy összefoglalót az első lépésekről amivel használatba vehető a program dvb-c esetén: [link]
A leírásban a digi transzponderlistája van, akinek más a szolgáltatója annak értelemszerűen szerkesztenie kell, a frekvenciákat az ászf-nek tartalmaznia kell, elvileg a qam és symbolrate-t is, de ezeket nem mindig tüntetik fel, az adott szolgáltató topicjában bizonyára van ezekről infó.
A leíráshoz még annyit hogy a magyar nyelvi fordítása a progdvb-nek elég hiányos, a leírás magyar beállítással készült, a nyelvet a Settings / Options user interface alatt lehet átállítani. A leírásban nem a legfrissebb verzió van linkelve, elég gyakran frissül, innen szerezhető be: http://progdvb.com/download_progdvb.html a "Free of charge rész alatt találhatók a standard 64 és 32 bites verziók, a Shareware alatt a fizetősek.
A részletes EPG a Service / EPG menüpont alatt érhető el, az epg ablak Tools / Update menüjében lehet epg grabot készíteni, ekkor minden adóról letölti a műsort ahol van epg. -
válasz
#65675776 #16791 üzenetére
Azért a dvbviewer elég értelmes szoftver, talán az egyik legjobb, ha nem legjobb dvb fronton.
Gondolom valami régi verzióját próbáltad ki. Én megvettem és olyan mint egy örökélet előfizetés, mindig letölthetem a legújabb verziót. Most 5.5.2 nél jár.Avernova T2+C-ről találtam egy orosz cikket, ráadásul az IXBT-n ami itt is sokszor hivatkozási alap.
[link] úgyhogy biztos nem írnak hülyeséget.
Külső programmal ugyan nem tesztelték de megemlítik hogy mielőtt külső programmal (BDA kompatibilis programok) használnád akkor be kell állítani egy kis tool-al hogy a dvb-c vagy a dvb-t vevőt lássák e a programok. Avermedia A757 connector tool a neve van róla kép a cikkben.
Összességében ami a csomagolást és a távirányító kivitelezését illeti egy nagyon korrekt darabról van szó, a távkapcsoló design tetszik, a 2 gombelem megoldás is tetszik. AV kábeleket és low profile hátlapot is mellékelnek a csomagban.
Viszont ami aggaszt hogy még a rangos ixbt sem tesztelte külső programmal, sem az avermedia szerint kompatibilis progdvb-vel, sem a dvbviewerrel, és ahol már connector toolokkal kell szórakozni az lehet hogy nem vagy nem teljes mértékben működik együtt külső fejlesztésű programokkal. Kipróbáltad a progdvb-vel az avernova t2+c t? Ment vele? Gondolkodok hogy megrendeljem e mondjuk az ipon-ról, karácsonyig ideérne? -
g0dl
addikt
Ezzel a tunerrel vannak tapasztalatok? Elsősorban a DVB-C érdekel, de az linux, és wiondows alatt is. A DVB-T is jól jönne, de annak hiánya nem kizáró ok.
(A VLC-s válaszokat köszönöm, összejött, csak az epg béna)
-
korcsi
veterán
válasz
viperabácsi #16810 üzenetére
Nem ismerem a téma ezen területét, de lenne két kérdésem:
Van kódolatlan DVB-C a T-home-nál?
Ha kódolt a kódkártya össze van rendelve a CI kártyával vagy box-al? -
Bozek
nagyúr
válasz
viperabácsi #16806 üzenetére
Az Astrometa-t (eBay-ről beszerezhető) sokan használják itt a fórumon. Ez DVB-T/T2 és DVB-C egyben, valamint USB-s.
-
Watt25
veterán
válasz
viperabácsi #16804 üzenetére
DVB-C tuner-t.
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Alábbi 2 antenna közül szeretném megvenni az egyiket egy DVB-T és DVB-C képes TV-hez.
Philips SDV5120 DVB-T beltéri antenna 36dB
MELICONI AT 38 digitális szoba antennaAmit próbáltam, de nem volt stabil a jel, beállítottam pl. este, reggelre már nem volt jó az elhelyezés...
Thomson 1403 DVB-T szobaantenna 43 dBAmiért az előzőekben említett 2 antenna közül választanék: Forgathatóak (mindenfelé) az antennák, így talán jobban be lehet lőni a "ménnykűt". És persze van GSM és 4G szűrő is. Borzadájos hadigépek...
Van valakinek tapasztalata az említett termékekkel? Esetleg a márkákkal (antenna fronton)?Köszönöm.
-
nszabolcs
tag
Helló!
USB-s DVB-C tunert szeretnék venni, hogy a számítógépen tudjam nézni a DIGI-s műsorokat akár HD-ben is.
Tudnátok ajánlani tunereket amiket érdemes lenne megvenni és milyen áron lehetne ezeket beszerezni?Köszi!
-
Az usb nek nagy az overheadje, jobban terheli a procit, ezért nagyobb az esélye hogy szaggasson kockásodjon a kép, különösen ha több minden fut mellette. Mohdjuk laptopnál más alternatíva nincs, esetleg minipcie, expresscard. De nem sok olyan laptop van ami ilyen bővítőhellyel rendelkezik, illetve az antenakábelt a minipcie kártyához bajosan tudod bevezetni, az expresscardhoz be lehet mert azt eleve úgy designolták hogy hozzáférhető legyen, de ritka mint a fehér holló, a foglalat is a kártyák is. Usb tunernél, különösen asztali gépnél, megvan a lehetősége hogy vagy a kütyü vagy az usb foglalat tönkremegy. Asztalinál a port magasabban van, a tuner a "levegőben lóg" ha erre még csatlakoztatom a fémcsatlakozós rg6-os jóminőségű(trishield) koaxot akkor lefelé húzza a tunert, egy idő után meg vagy a foglalat vagy a tuner kontaktos lesz. Laptopnál még elmegy mert az usb port pont az asztal síkjába esik, de ott is vigyázni kell véletlenül meg ne rántsuk a koaxot. Lehet persze usb hosszabbítót használni de ez ronthatja a jelátvitelt. Ezért is vettem anno a pci-os technisat cablestar hd2-t, ami még mindig jól szolgál, de az alaplapokról eltűnik a pci foglalat így váltanom kell. Az avermedia val annyi aggodalmam van hogy nem vagy nem teljesen bda kompatibilis így esetleg nem megy vele a dvbviewer, amit megvettem. Progdvb vel a leírás szerint, ez is van olyan jó mint a dvbviewer, a sima verzió ingyenes is, de felvenni csak a pro tud és azt megintcsak meg kéne vennem. A másik aggályom hogy mi van ha a digi közszolgálati transpondereket nem fogja rendesen, többeknek is volt ilyen problémája különféle tunerekkel, a tbs support reagált a problémára és javította. Kérdés hogy az aver mennyire lenne készséges. Tbs 6618 pont annyiba kerül mint ez az aver, de csak dvb-c t tud, de dvbviewer kompatibilis és van CI foglalata, de nem tudom ci+ cam+kártyával menne e.
-
mtibee2
tag
Sziasztok!
Az Ebay-en vettem egy TBS6221-es kártyát, ami most 30%-kal le van árazva. Nekem DVB-C vételre kellene, HFC network a szolgáltatóm. A tévén nem kell semmilyen kódkártya, hogy fogjuk a digitális adásokat. A specifikáció szerint menni fog az adások vétele a TV-tunerrel?
Köszi:
M. TiborHa van valakinek egyéb tapasztalata ezzel, vagy egy hasonló kártyával, kérem, ne tartsa magában!
-
azbest
félisten
Hiába volt sok helyen dvb-c, ha a szolgáltatók úgy kódolták, hogy csak a szolgáltatói dobozzal voltak használhatóak. A ca modulos megoldás már elvileg rugalmasabb lehetett volna az ilyen szolgáltatóknál, de a ci+ -os szabvány pont olyan szigorításokra (másolásvédelem) ad lehetőséget, amelyet pécén nem lehet garantálni ezért nincs ci+ fogadós tuner pécéhez. A ci -be tett ci+ modul pedig a szolgáltató jóindulatán múlik (úgy olvastam, hogy például sd-re korlátozhatja ci módban, vagy teljesen le is tilthatja akár).
Most meg már az iptv-t nyomatja némelyik nagy szolgáltató. Alig lehet információt találni a pécés dvb-c vétel lehetőségével kapcsolatban azoknál. Az analóg lekapcsolás kapcsán lett ott is kódolatlan dvb-c alapcsomag, korábban nem volt.
A digisek közt is csak néhányról olvasni, hogy pécét használna a vételre. Ez van, rétegigényt képviselünk. Ezért nem nagy a választék és az olcsó kínaiak is csak a közelmúltban jelentek meg. Ott is inkább mellékhatásként, mert a T2 terjed és azok a chipsetek gyakran a C-t is tudják, még ha a gyártó nem is támogatja hivatalosan.
Linuxon az a jó, hogy ha a kernelbe bekerül a támogatás, akkor a gyártó kényétől-kedvétől függetlenül lehet használni. Szerencsére elég lelkes az a maroknyi fejlesztő, aki ezzel foglalkozik. A zárt forrású driveres tunerekkel az a bajom, hogy ha a gyártó nem támogatja tovább, akkor hajamra kenhetem. Így nem tudtam használni win alatt a régi analóg tuneremet sem, de az újabb dvb-t/analóg kombó tuneremmel is befürödtem a gyártó miatt. Mondjuk linux alatt azt hiszem máig is használhatóak, mert a kernelben van hozzájuk modul.
Azóta inkább veszek olcsó kínai tunereket, kicsit hobbi is lett, hogy gyűjtsem őket
(jelenleg azt hiszem négy féle chipsetes dvb-t tunerből gyűjtöttem többféle változatot is, egy kb ismeretlen analóg kínai és a mygica t/t2/c kombó mellett.)wwenigma
gondolom a fehér az az astrometa tuner. Win alá az inkább jobb, ahhoz meg linuxra nincs C támogatás, mert a panasonic chipet még nem fejtették vissza. A vicc, hogy set-top-box-okban korábban is használták már ezeket, amelyek akár valamilyen linux alapú rendszerre is épülhetnek, de nem teszik közzé a drivert. -
vati
senior tag
válasz
azbest #16736 üzenetére
Az világos volt, hogy itt nincs AD konverzió + mpeg2 kódolás, mert eleve abban jön a jel.
Az nem állt össze, hogy miért pont DVB-C kártyákat kell lámpással keresni, a világ túlsó végéről? Azt hittem volna, a nagy többség jelenleg is kábeles hálózaton vagyis DVB-C jel formájában kapja a TV-adást, és az lesz a közös nevező amit minden kütyünek tudnia kell... ezek szerint, ebben tévedtem. (igaz, sose laktam olyan helyen, ahol ne lett volna alap a szélessávú kábelnet+kábeltévé.)
Semmi kifogásom a tbs ellen, ha biztosan tudnám, hogy működni fog, nem futok bele valami számomra megoldhatatlan chipset/kernel/driver/ problémába amitől használhatatlan lesz az egész... felépíteni egy gépet úgy, hogy pont a legkényesebb alkatrésze csak kínai webshopból elérhető, és nem igazán van alternatíva, húzós ötletnek tűnik
-
vati
senior tag
Egy HTPC-t szeretnék építeni, ami a lejátszási funkciók mellett DVB-C tuner + HDTV felvevőként is működne.
(Főleg ez utóbbi miatt lenne értelme a HTPC-nek, asztali Bluray lejátszóm van, a PC-m is rá van kötve a TV-re, vagyis a lejátszás megoldható most is, de nem akarom a dobozok+távirányítók számát növelni.
Cél: egy doboz+egy távirányító, más semmi.)A Digi-nél vagyok, kódolatlanul jön a DVB-C, se CI kártya se STB nincs. Nézegettem HD-felvevőket is, de úgy látom, árban ugyanaz a nagyságrend mint egy HTPC, ráadásul hozzá se lehet férni a felvételekhez. (azt akarom, hogy PC-ről direktben felmountolom a HTPC fájlrendszereit és oda-vissza másolom a kódolatlan fájlokat)
Az első probléma, amin már a tervezésnél elakadtam: nem találtam a neten olyan DVB-C képes HDTV tunerkártyát, ami linux alatt is tökéletesen megy, nincs semmi szívás vele. Az eddig talált vasaknál úgy tűnik, a linux supportnak kicsit véres a torka. Mi a legjobb mostanában, ha csak DVB-C érdekel?
Másik ide kapcsolódó kérdés, hogy ultra-light, ultra-silent, sőt, ha megfizethető, akkor teljesen fanless megoldást szeretnék. Ehhez milyen ITX/Mini-ITX lap javasolt? Értelemszerűen azok közül, ahol hűtőventillátor nélküli integrált CPU+VGA van + 1 szabad slot a tunernek + 3-4 SATA (SSD+HDD+ODD) és mindez akkor sem fog megfőni ha egyszerre megy...
-
wwenigma
Jómunkásember
Olyan nincs hogy "gyengébben" kódol ki. A digitális stream minősége 1es (forrás) vagy 0-ás(nincs jel). A köztes állapotokat az utófeldolgozás okozza.
Jelenleg most mi a helyzet DVB-C tunerek terén? Ha jol olvasom MyGica C-je nem jo Win alatt, a masik régi meg babául mukodik?
-
skroy
senior tag
Üdv!
Kábel TV-hez kellene nekem valami kütyü. Analógon van 58 adó, digitálisan 125. LCD TV-n simán jön is minden, nem kell kártya sem. Viszont van egy hagyományos tv is, ehhez kellene valami, amivel a dvb-c cuccokat nézhetem. Ez megfelelő lenne nekem? Bármilyen szolgáltatóhoz passzol, csak dvb-c legyen?
HUMAX DVB-C Médiakonverter -
pappzo
csendes tag
Sziasztok!
Van digitális DVB-C-s felvevőm, ami TS-be rögzít. A felvételeket eddig Freemake-kel tömörítettem át 2 menetben MKV-ra H264 kodekkel. A Windost újra kellett telepítenem, azóta némi gondom van az áttömörítéssel.
A 2. menet előtt leáll a tömörítés, hiba üzenet nem jön, csak vár-vár-vár.
Érdekesség, ha pár perces felvételt (2-3) csinálok, akkor gond nélkül végig fut a 2 menet. Ha 1 menetestre állítom, akkor a hosszabbon is végig megy. Ha pl. MKV esetén MPEG4 -re állítom H264 helyett a kodeket a FreeMake-ben, akkor is végig megy gond nélkül a kódolás.
A Windos verzió pont az előzővel megegyező (értsd ugyanaz) a beállítások megegyezők a Windows újratelepítés előttivel ahol simán működött.
Mi lehet a gond?
-
csabi63
senior tag
válasz
Murder3 #16692 üzenetére
A TV tunerekről.
DVB-S - műholdas, parabola kell a vételéhez.
DVB-T - földi sugárzású, szoba vagy kültéri antenna kell hozzá.
DVB-C - kábeltévé, antenna nem kell hozzá.Téged gondolom a földi érdekel. MinDig TV vételére alkalmas tévét nézzél. Pl. ilyet. Ez alapjában véve egy FHD Monitor/TV, földi és kábel tuner is van benne. Emellett CI+ kártyát is fogad, ami jó a Digi, vagy UPC kábelhez is. Ha olyan Monitor/TV-t veszel amiben nincs DVB-T tuner, akkor külön kell venned egy beltéri egységet is.
Miért kell az antenna? Mert anélkül nem látsz semmit. Jó esetben elég lehet a szobaantenna is, ha nem, kell a kültéri. Lefedettséget tudsz ellenőrizni itt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- PlayStation 5
- Küszöbön az androidos PC-k
- Napelem
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Linux Mint
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X Green nBase 600W
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3530
- Bomba ár! HP Zbook 14u G5 - i7-8GEN I 16-32GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest