- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Eldőlt: nem építhetnek hátsó kaput az Apple termékekbe a britek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Hiába volt sok helyen dvb-c, ha a szolgáltatók úgy kódolták, hogy csak a szolgáltatói dobozzal voltak használhatóak. A ca modulos megoldás már elvileg rugalmasabb lehetett volna az ilyen szolgáltatóknál, de a ci+ -os szabvány pont olyan szigorításokra (másolásvédelem) ad lehetőséget, amelyet pécén nem lehet garantálni ezért nincs ci+ fogadós tuner pécéhez. A ci -be tett ci+ modul pedig a szolgáltató jóindulatán múlik (úgy olvastam, hogy például sd-re korlátozhatja ci módban, vagy teljesen le is tilthatja akár).
Most meg már az iptv-t nyomatja némelyik nagy szolgáltató. Alig lehet információt találni a pécés dvb-c vétel lehetőségével kapcsolatban azoknál. Az analóg lekapcsolás kapcsán lett ott is kódolatlan dvb-c alapcsomag, korábban nem volt.
A digisek közt is csak néhányról olvasni, hogy pécét használna a vételre. Ez van, rétegigényt képviselünk. Ezért nem nagy a választék és az olcsó kínaiak is csak a közelmúltban jelentek meg. Ott is inkább mellékhatásként, mert a T2 terjed és azok a chipsetek gyakran a C-t is tudják, még ha a gyártó nem is támogatja hivatalosan.
Linuxon az a jó, hogy ha a kernelbe bekerül a támogatás, akkor a gyártó kényétől-kedvétől függetlenül lehet használni. Szerencsére elég lelkes az a maroknyi fejlesztő, aki ezzel foglalkozik. A zárt forrású driveres tunerekkel az a bajom, hogy ha a gyártó nem támogatja tovább, akkor hajamra kenhetem. Így nem tudtam használni win alatt a régi analóg tuneremet sem, de az újabb dvb-t/analóg kombó tuneremmel is befürödtem a gyártó miatt. Mondjuk linux alatt azt hiszem máig is használhatóak, mert a kernelben van hozzájuk modul.
Azóta inkább veszek olcsó kínai tunereket, kicsit hobbi is lett, hogy gyűjtsem őket
(jelenleg azt hiszem négy féle chipsetes dvb-t tunerből gyűjtöttem többféle változatot is, egy kb ismeretlen analóg kínai és a mygica t/t2/c kombó mellett.)wwenigma
gondolom a fehér az az astrometa tuner. Win alá az inkább jobb, ahhoz meg linuxra nincs C támogatás, mert a panasonic chipet még nem fejtették vissza. A vicc, hogy set-top-box-okban korábban is használták már ezeket, amelyek akár valamilyen linux alapú rendszerre is épülhetnek, de nem teszik közzé a drivert. -
wwenigma
Jómunkásember
Van EU-ban is, 15-40e között Terratec Cinergy[link].... volt eddig is. Kinai olcso tunerek csupan aruk miatt vannak fokuszban. Igazabol 6e nem pénz egy próba miatt, 18e-ből meg megveheted mindhárom kaphatót és lehet probalkozni vele. Vagy elhiszed a forumtarsak tapasztalatait.
Én megrendeltem a fehéret, a mygica inkabb dobva lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ingatlanos topic!
- Mobil flották
- Spotify
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3230
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest