- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Hiába volt sok helyen dvb-c, ha a szolgáltatók úgy kódolták, hogy csak a szolgáltatói dobozzal voltak használhatóak. A ca modulos megoldás már elvileg rugalmasabb lehetett volna az ilyen szolgáltatóknál, de a ci+ -os szabvány pont olyan szigorításokra (másolásvédelem) ad lehetőséget, amelyet pécén nem lehet garantálni ezért nincs ci+ fogadós tuner pécéhez. A ci -be tett ci+ modul pedig a szolgáltató jóindulatán múlik (úgy olvastam, hogy például sd-re korlátozhatja ci módban, vagy teljesen le is tilthatja akár).
Most meg már az iptv-t nyomatja némelyik nagy szolgáltató. Alig lehet információt találni a pécés dvb-c vétel lehetőségével kapcsolatban azoknál. Az analóg lekapcsolás kapcsán lett ott is kódolatlan dvb-c alapcsomag, korábban nem volt.
A digisek közt is csak néhányról olvasni, hogy pécét használna a vételre. Ez van, rétegigényt képviselünk. Ezért nem nagy a választék és az olcsó kínaiak is csak a közelmúltban jelentek meg. Ott is inkább mellékhatásként, mert a T2 terjed és azok a chipsetek gyakran a C-t is tudják, még ha a gyártó nem is támogatja hivatalosan.
Linuxon az a jó, hogy ha a kernelbe bekerül a támogatás, akkor a gyártó kényétől-kedvétől függetlenül lehet használni. Szerencsére elég lelkes az a maroknyi fejlesztő, aki ezzel foglalkozik. A zárt forrású driveres tunerekkel az a bajom, hogy ha a gyártó nem támogatja tovább, akkor hajamra kenhetem. Így nem tudtam használni win alatt a régi analóg tuneremet sem, de az újabb dvb-t/analóg kombó tuneremmel is befürödtem a gyártó miatt. Mondjuk linux alatt azt hiszem máig is használhatóak, mert a kernelben van hozzájuk modul.
Azóta inkább veszek olcsó kínai tunereket, kicsit hobbi is lett, hogy gyűjtsem őket
(jelenleg azt hiszem négy féle chipsetes dvb-t tunerből gyűjtöttem többféle változatot is, egy kb ismeretlen analóg kínai és a mygica t/t2/c kombó mellett.)wwenigma
gondolom a fehér az az astrometa tuner. Win alá az inkább jobb, ahhoz meg linuxra nincs C támogatás, mert a panasonic chipet még nem fejtették vissza. A vicc, hogy set-top-box-okban korábban is használták már ezeket, amelyek akár valamilyen linux alapú rendszerre is épülhetnek, de nem teszik közzé a drivert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Sony Vegas
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest