Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
x360elite
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
"(I)Ez már kifejezett tudatlanság, ugyanis nem tudsz így zárlatot okozni, mert minden tápfeladóban egy kondenzátor akadályozza meg, hogy a két DC-feszültség "összetalálkozzon". Ez természetes része a tápfeladónak, hiszen enélkül nem lehetne hagyományos TV-khez sem csatlakoztatni, amelyek tápot nem adnak ki, viszont általában egy tekercs található a bemenetükön a test felé, ami a DC-t kapásból rövidre zárná (nagyfrekvenciát engedi el).(/I)"
Rendben van. Akkor az a több száz beltéri, ami antenna zárlat felirattal érkezett a szervizünkbe csak délibáb volt....
Szerintem meg kifejezett tudatlanság azt feltételezni, hogy a "zárlat"-ot okozó túláram egyenes vonalban terjed. Ugyanis mindig a leggyengébb láncszem felé halad. Volt már olyan készülék is aminek egészen a tápegység "secunder" része elejéig az 5V-os diódáig is eljutott és ott okozott zárlatot. Mérések alapján a Tuner felől jött... Ennyit a kondiról, ami mellesleg soha sem védelem, hanem SZŰRŐ, de mindegy !!! 
Az erősítővel nem okozol kárt. Nálunk a szakszervizben is erősítős antennák vannak felszerelve és az adó torony tőlünk légvonalban 600méter... Annyi kárt okoz...

Az erősítős antennák nagy részén sajnos nincs benne a DC leválasztó. Ami egyébként király dolog lenne.
U.I.: A mondandómból sikerült kiszűrnöd a leglényegtelenebb részt. De hát ez van.

Az előttem szólónak (csiben) az előbbi üzimben válaszoltam, a többi eddig érdekelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS Vivobook S14 OLED - Ultra 5 226V - 16/512GB - Garancia
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia - Villám akció 11.21. Péntekig!
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Ganacia / BONTATLAN NULL Perces!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szerintem meg kifejezett tudatlanság azt feltételezni, hogy a "zárlat"-ot okozó túláram egyenes vonalban terjed. Ugyanis mindig a leggyengébb láncszem felé halad. Volt már olyan készülék is aminek egészen a tápegység "secunder" része elejéig az 5V-os diódáig is eljutott és ott okozott zárlatot. Mérések alapján a Tuner felől jött... Ennyit a kondiról, ami mellesleg soha sem védelem, hanem SZŰRŐ, de mindegy !!!