- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
Új hozzászólás Aktív témák
-
x360elite
őstag
válasz
Kernel #13587 üzenetére
"(I)Ez már kifejezett tudatlanság, ugyanis nem tudsz így zárlatot okozni, mert minden tápfeladóban egy kondenzátor akadályozza meg, hogy a két DC-feszültség "összetalálkozzon". Ez természetes része a tápfeladónak, hiszen enélkül nem lehetne hagyományos TV-khez sem csatlakoztatni, amelyek tápot nem adnak ki, viszont általában egy tekercs található a bemenetükön a test felé, ami a DC-t kapásból rövidre zárná (nagyfrekvenciát engedi el).(/I)"
Rendben van. Akkor az a több száz beltéri, ami antenna zárlat felirattal érkezett a szervizünkbe csak délibáb volt....
Szerintem meg kifejezett tudatlanság azt feltételezni, hogy a "zárlat"-ot okozó túláram egyenes vonalban terjed. Ugyanis mindig a leggyengébb láncszem felé halad. Volt már olyan készülék is aminek egészen a tápegység "secunder" része elejéig az 5V-os diódáig is eljutott és ott okozott zárlatot. Mérések alapján a Tuner felől jött... Ennyit a kondiról, ami mellesleg soha sem védelem, hanem SZŰRŐ, de mindegy !!!
Az erősítővel nem okozol kárt. Nálunk a szakszervizben is erősítős antennák vannak felszerelve és az adó torony tőlünk légvonalban 600méter... Annyi kárt okoz...
Az erősítős antennák nagy részén sajnos nincs benne a DC leválasztó. Ami egyébként király dolog lenne.
U.I.: A mondandómból sikerült kiszűrnöd a leglényegtelenebb részt. De hát ez van.
Az előttem szólónak (csiben) az előbbi üzimben válaszoltam, a többi eddig érdekelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest