Új hozzászólás Aktív témák
-
x360elite
őstag
válasz
Kernel #13587 üzenetére
"(I)Ez már kifejezett tudatlanság, ugyanis nem tudsz így zárlatot okozni, mert minden tápfeladóban egy kondenzátor akadályozza meg, hogy a két DC-feszültség "összetalálkozzon". Ez természetes része a tápfeladónak, hiszen enélkül nem lehetne hagyományos TV-khez sem csatlakoztatni, amelyek tápot nem adnak ki, viszont általában egy tekercs található a bemenetükön a test felé, ami a DC-t kapásból rövidre zárná (nagyfrekvenciát engedi el).(/I)"
Rendben van. Akkor az a több száz beltéri, ami antenna zárlat felirattal érkezett a szervizünkbe csak délibáb volt....
Szerintem meg kifejezett tudatlanság azt feltételezni, hogy a "zárlat"-ot okozó túláram egyenes vonalban terjed. Ugyanis mindig a leggyengébb láncszem felé halad. Volt már olyan készülék is aminek egészen a tápegység "secunder" része elejéig az 5V-os diódáig is eljutott és ott okozott zárlatot. Mérések alapján a Tuner felől jött... Ennyit a kondiról, ami mellesleg soha sem védelem, hanem SZŰRŐ, de mindegy !!!
Az erősítővel nem okozol kárt. Nálunk a szakszervizben is erősítős antennák vannak felszerelve és az adó torony tőlünk légvonalban 600méter... Annyi kárt okoz...
Az erősítős antennák nagy részén sajnos nincs benne a DC leválasztó. Ami egyébként király dolog lenne.
U.I.: A mondandómból sikerült kiszűrnöd a leglényegtelenebb részt. De hát ez van.
Az előttem szólónak (csiben) az előbbi üzimben válaszoltam, a többi eddig érdekelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest