Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
válasz
#98593280 #10298 üzenetére
Sztem ha megvan a tuner, akkor kezd el vizsgálni a jel erősségét. Kezdetben egy 10-15cm-es csupasz drót is megteszi. Ha azzal bejön vmi, akkor van esély egy átlagos, erősítős DVB-T antennára. Ha semmi, akkor tetőantenna kell.
Én bp.-en egy ilyen antennával 100%-os minőséggel veszem az ingyenes csatornákat.
-
törölt tag
Sziasztok! A közeljövőben tervezek egy DVB-T antennát vásárolni. Nem tudom beltéri vagy kültéri legyen. Azt sem hogy milyen. Jelenleg a kültéri mellett tenném le a voksom, azok talán jobb képet tudnak szolgáltatni. Nézegettem már 5-7eFt-osokat, ha jól emléxem 22-25 decibel nyereséggel. Egy DVB-T adótorony tőlünk 5 km-re található. Mit javasoltok?
Cél az M1 tvműsor kiváló Full HD vétele lenne, forma1 és labdarúgó EB miatt.
-
-
csendes
addikt
válasz
shuttle #10290 üzenetére
"Amennyiben rendelkezik saját tulajdonú Set Top Box-al, lehetőség van csak Hello HD kártya igénylésére is. Az ügyfél 15.000Ft-os egyszeri díjért korlátlan ideig bérelheti a Hello HD kártyát, majd megrendeli az általa kiválasztott Hello HD programcsomagot(kat). A csomagválasztást követően a kártya 15 percen belül aktiválódik"[link]
-
bogyo74
tag
válasz
shuttle #10287 üzenetére
A hello conax kártyát használ, és ha jól tudom, alapból nem párosít. Az biztos, hogy létezik csak kártyás előfizetés, ami biztosan nincs párosítva, sokan használják saját beltérivel. Kezeli a beltérid a conax modult? Sok beltéri esetén igaz, hogy gyári módon nem kezeli, csak ún. okosított szoftver feltöltésével. Gyári hello-s a beltéri? Mit ír ki a conax, vagy CI menüben? Az is lehet, hogy csak meg kell várni, míg frissül a kártya. Abban a menüben valahol találnod kell egy pár kártyaérvényességi intervallumot, ami kb. 1 hónap hosszú. Ha az nem a mostani időszakra vonatkozik, akkor bizony várnod kell, míg befrissül.
-
voyi
aktív tag
-
shuttle
tag
hi mindenki !
olyan kérdésem lenne hogy van egy hello hd előfizetésem , és vettem egy hello hd-s felvevős beltérit de a jelenlegi kártyámmal nem mükszik.
szerintetek lehetséges hogy valahogy párositsák a készüléket vagy csak bérelni lehet nálluk ?
esetleg egy hello hd szerelö irhatna rám privátban . -
voyi
aktív tag
válasz
PeterPH #10281 üzenetére
Köszi,nagyon jó kis program, de valahogy az m1,m2 , duna tv nemigazán akart összejönni rajta, pedig tudtommal a 802mhz (55ös csatorna) frekvencián kéne ezeknek lennie nem?
Az rtl klubbot és a tv2-t ellenben tökéletesen megtalálta.Esetleg még tudnál annyit segíteni,hogy leírod nekem mit hogy kell beállítanom ahhoz,hogy befogja az m1,m2,dunatv-t is? köszi!
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ajánlani olyan progit,ami DVB-T adást tud közvetíteni, de belső saját kodekeket használ? VLC player kilőve, szóval valami más kéne. Thx
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Latency #10278 üzenetére
az szerintem nem szabadna gondot okozzon
(csak kóbor feszültség, "ereje" nincsen. Simán lehetne akár 100V fölött is, emberre továbbra is veszélytelenül, csal "csípne")
aztán persze fene tudja, lehet, h erre mégis érzékeny ez a típus (hiszen más oka nem nagyon lehet a bajnak) -
Degeczi
nagyúr
válasz
Latency #10275 üzenetére
hát úgy valóban nem valószínű, tényleg tönkremehetett az elején lévő chip...
érdekes, h az eladód már csak $30-ért kínál RTL2832 chipes tunereket
(azért próbálnám ki én is, mert az ITE9135 ugyan végre megy a legutóbb linkelt driverrel, viszont csapnivaló az érzékenysége... de $30 veszett sok, egy próba annyit nem ér)
-
Latency
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Latency #10273 üzenetére
a képről nem látszik, milyen chipes, Realtek?
egyébként maga az USB-be dugás nem okozhat gondot, azt kutya kötelessége minden USB-s eszköznek elviselnie
ha tényleg meghibásodás történt, inkább lehet az antennaerősítőd miatt: valszeg lebeg a földpontja, és ezt vette rossz néven a tuner, amikor a földelt gépeddel találkozott
(de kérdés, h tényleg rossz-e, vagy csak ingadozik a vétel minősége, és épp jó volt, amikor először próbáltad) -
Latency
senior tag
Üdv.
Tegnap megjött az Ebay-ről rendelt USB-s DVB-T tunerem.
A WIN7 azonnal töltött hozzá drivert, kb. 2 perc múlva már használható is volt. Kicsit aggódtam, hogy milyen vételt fog produkálni egy 10 éves lepkeantenna és egy 20 éves erősító mellett, de rácáfolt a kétségeimre gond nélkül fogta a 60 és a 65-s csatornát is.
Az örömöm azonban pár óra múlva elszállt, amikor is átdugtam a tunert egy másik USB portra, azóta nem működik.A jel 55 a minőség 10% és a nulla között ugrál. Másik gépen kipróbálva ugyan ez a jelenség. A tunert a gép hibátlanul felismeri, nem az USB-s résszel lehet a gond.
Tanácsom az, hogy óvatosan dugdossuk a kínai DVB-T tunereket -
Joe1985
tag
Köszönöm!
-
csendes
addikt
válasz
Black&White #10265 üzenetére
Gondolom erről van szó: [link]. Elvileg mennie kell. Legalább 1 GB RAM ajánlott, illetve a HD tartalmakhoz egy hardveres videódekódolást támogató videókártya (egymagos CPU-hoz mindenképpen kell, esetleg ha Athlon 64 FX-60 vagy hasonló van a lapban, az elég lehet anélkül is).
-
Joe1985
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung ue46d7000 tv-m. Ez common interface-es és van benne DBV-T tuner, tehát ha jó lértem tudom fogni a mindigtv-t. Csak az ingyenes csatornákra lenne szükségem. Mit kell hozzá beszereznem?
Köszi
-
Black&White
addikt
Sziasztok!
Vszinuleg jovo heten rendelek egy dual tuneres Terratec dvb-c tunert.
De elotte meg szeretnem megtudni, hogy erhet e barmifele kompatibilitasi gubanc ugy, hogy a lapom egy dfi nf4 ultra, amin a legelso 1.0as pci-e sinek vannak.
Kicsit lemaradtam ebben a dologban, ugyhogy ha valaki egyertelmuve tenne a dolgot, azt megkoszonnem. -
csendes
addikt
válasz
Dancii #10263 üzenetére
Ahogy nézem, az Optanet a Hello HD-t adja kábelen tovább. A Hello HD nem adja meg hivatalosan a kódolást, viszont nagy valószínűséggel ugyanazt a formátumot használja mint az Olcsó TV, vagyis MPEG 4-et. Műholdon nyilván mindenki a hatékonyabb kódolást használja, mivel ott minden bitért fizetni kell. A kábeles cégeknél ez nem feltétlenül van így, amíg saját kábelhálózatuk van és nincs túl sok csatorna.
Viszont arra nem érdemes számítani, hogy tartósan kódolatlan marad az összes digitális adás. -
Dancii
tag
Igen van
énis azt nézem, csak nekem a TVbe van építve a tuner.
Most már csak azt lenne jó tudnom hogy MPEG 2 vagy 4 képes cuccot vegyek..
-
Dancii
tag
Sziasztok! Remélem nem haragszik meg senki a kérdésemért, de csak ezt a fórumot találtam ami ezzel a témakörrel foglalkozik..
Tehát vázolom a szitut:
Adott egy kábeltévé hálózat, amolyan "falutévé"
A szegedi Optanet üzemelteti, van csak analóg (közepes) valamint analóg és digitális csatornákat (nagy) is tartalmazó csomagjuk.Elvileg ha az ember a nagy csomagra fizet elő, akkor adnak egy beltéri egységet/tunert, azzal jönnek a digitális csatornák, a közepes csomagnál ilyen nincs, csak a kábelt húzzák be és megy is.
Viszont múltkor felfigyeltem egy érdekességre. Nekünk a közepes csomag van megrendelve. Vettem kb. egy éve egy LG LCD tv-t, ami rendelkezik beépített DVB-T és C tunerrel. És láss csodát: tudom fogni a nagy csomag digitális csatonáit o.O
Ezek szerint olyan hülyén van megoldva a hálózat hogy a nagy csomag "lopását" csak úgy védik ki, hogy akinek közepes van annak nem adnak tunert? -.-Kérdésem a következő lenne: én a DVB-T vagy a C tunernek köszönhetően tudom fogni ezeket a csatornákat? Én a C re tippelnék de nem akarok hülyeséget mondani..szeretnék ugyanis anyáméknak is venni egy tunert, nekik még a régi csöves tévéjük van, de nem akarok potyára rosszat venni.
Előre is köszi ha tud valaki segíteni
-
azbest
félisten
úgy látom 30 dolcsi (7ezer huf) körül vannak az mpeg4-es tunerek ebayen is...
Boltban bruttó 8-10eft között kapni itthon is kártyaolvasó nélkülit, de 10ért van például Wayteq HD-95CX MPEG4 DVB-T vevő, ami kártyaolvasós így akár előfizetéses műsorhoz is használható. Azt hiszem +3 ezret megér a garancia és a magyar felület, nameg a kártyakezelés. -
bul07
nagyúr
Tudnátok nekem ajánlani TV-hez(SCART csatlakozás) vevőt, lehető legolcsóbbat, ebay-ről is jó sőt ez lenne a legjobb
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Horgász topik
- Windows 11
- Bittorrent topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Samsung Galaxy Watch Ultra 2év garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest